- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT
Általánosságban a napenergiáról (alapinformációk)
Kezdjük Ádámtól, Évától! Napenergiát nagyon sok mindenre lehet hasznosítani, nagyon sokféleképpen, de ezek közül a legelterjedtebb a napelem és a napkollektor.
Napelemmel villamos energiát lehet előállítani, napkollektorral hőenergiát állítunk elő, amivel vizet vagy levegőt lehet melegíteni, amit a használati meleg víz melegítésére, vagy épp fűtésrásegítésre lehet használni. Utóbbi előnye, hogy rendkívül magas hatásfokkal (<95%) tudja a beeső napsugárzást hasznosítani, hátránya, hogy akkor adja a legnagyobb meleget, amikor süt a nap – jellemzően amikor nincs rá szükségünk (nyáron)! Mosodáknak, autómosóknak (ahol sok hőenergiára van szükség nyáron is) ideális befektetés! Háztartásoknak már több problémát hordoz, mint előnyt, mert a nyáron keletkezett energiával valamit kezdeni kell, különben néhány év alatt saját magát fogja károsítani a rendszer!
Könnyű megjegyezni, hogy melyik-melyik, mert anno iskolában majdnem mindenkinek volt napelemes számológépe! Ez a topic a napelemekről szól!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolee897
tag
válasz
wik_406 #18160 üzenetére
van egy kis haladás, bár a hőmérséklet kiolvasás még nem sikerült, viszont a lenti napi és össz termelés értékek stimmelnek, mert azt írja ki a programom, amit a webes felület is.
A lényeg: nekem csak akkor megy a lekérdezés, ha az inverter saját wifijére csatlakozva csatlakozom az inverterhez. Ha a lakás routerén keresztül, akkor nem. Nézegettem a weben, ez vagy bug vagy nem, nem tudom még (máshol panaszkodtak rá, hogy ez bug). Az tény, hogy mivel az asztali számítógépem elég messze van, eltartott egy ideig, míg szereztem USB hoszabbító kábeleket, aminek a végére egy USB wifi adaptert rakva már bejött az inverter wifi jele... (az itthoni laptopokon w10 van, ott nem tudom, hogy megy a python...).
Végül ezt az általam kicsit áttolgozott programot használtam és fenntartom, hogy még nem vagyok képben a pythonnal sem és ezzel a modusos regiszterekkel sem, tehát ha valami béna, akkor nem röhögni... :-)
32106-os regiszter = eddigi összes termelés
32114-es regiszter = napi termelés
32087-es regiszter = ez lenne az internal temperature a doksi szerint de nekem ez stabilan ugyanazt az értéket mutatja és ráadásul a scale sem stimmel (szóval itt valamit valószínűleg benéztem)from pymodbus.client.sync import ModbusTcpClient
import time
def to_I32(i):
i = ((i[0] << 16) + i[1])
i = i & 0xffffffff
return (i ^ 0x80000000) - 0x80000000
def read_holding(client, UnitID, i, nb):
result = client.read_holding_registers(i, nb, unit=UnitID)
ns = time.time()
while (time.time() - ns < 1.5):
try:
j = result.registers[nb - 1]
break
except Exception as Error:
if 'exception_code' in vars(result):
break
time.sleep(0.1)
continue
return result
def read_register_value(client, unitID, register):
try:
return to_I16(result.registers)
except:
result = read_holding(client, unitID, register, 2)
if (25000 > result.registers[0] > 23000):
return time.strftime('%Y-%m-%d %H:%M:%S', time.gmtime(to_I32(result.registers)))
else:
return to_I32(result.registers)
client = ModbusTcpClient(host='192.168.200.1', port='502', unit_id=0)
connection = client.connect()
time.sleep(1)
if client.connect():
print("Eddigi összes termelés: " + str(read_register_value(client, 0, 32106)/100) + " kWh")
print("Mai termelés: " + str(read_register_value(client, 0, 32114)/100) + " kWh")
# print("Aktuális belső hőmérséklet: " + str(read_register_value(client, 0, 32087)/100) + " °C")
# a hőmérséklet ki van kommentezve, mert valamiért állandóan 30 fokot mutat és ráadásul a scale sem stimmel. Ezt még nem értem
else:
print("Connecting... FAILED")
Új hozzászólás Aktív témák
Az összefoglaló tartalma:
1. Alapfogalmak
2. Napelemekről
3. Napelem típusok
4. Inverterekről
5. Várható termelés kiszámítása
6. Mi történik működés közben?
7. Mi az engedélyeztetés menete?
8. Rendszer-méretezés és hibák(!)
9. Villámvédelem
10. Árak és megtérülés
11. Hibrid rendszerek
12. A megújuló energiák helyzete napjainkban
13. Egyéb
14. Telepítés után
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest