Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr9
junior tag
válasz Marci112233 #138579 üzenetére
Ősz óta viszont román hálózatok változtak, elkezdődött a B28, már Szatmár megyében is több helyen, és valószínűleg már van interferrencia. A "G" megtörténhet ha Digi vagy Vodafone-ra mész fel, és az elsőnél ez a szolgáltatás minden 10 perceben megszakad, vagy már nem létezik csak a jel. A román kártyát viszont nem kell aktiválni, és olcsóbb is, ha az ott megy.
Sokszor voltam ott, én is pont ősszel, de nekem ott mindig problémás volt a jel, a román hálók néha Teremig is elkísértek.
[ Szerkesztve ]
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz Marci112233 #138638 üzenetére
Innen már szerintem csak 3 opciód van:
1. Lekapcsolod a roamingot a Telekomnál (*105# vagy applikáció)
2. Gyári beállításokra visszaállítani a tabletet (ha lehet), mert lehet csak valami rendszerhiba miatt nem indul
3. Szerezhetsz egy román kártyát, ha az jól megy ott (bármely kisboltból lehet már kapni általában)Valószínűleg hiányzik a tabletből az alsósávok, mert akkoriban még nem nagyon volt a B28 elterjedve. Felsőbb sávoknál Yeti lenne az opció, de lehet ott is kiütik a román hálók.
A magyar hálók is átütnek a határon... Csak a Telekom gyengíti le (csak ritkán) a jelet. De pl. Szatmáron ~10km a határtól, már sokszor a második emeleten van Yettel meg Vodafone jel, harmadikon már Telekom is .
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz zelikocc #139760 üzenetére
A telekom 5G NSA (4G+5G) ... az n28 csak egy kicsi extra sebességet kéne adjon, nem kevesebbet..., ha csak n28 lenne, a háló már rég halott lenne olyan helyeken, mert az a kapacitás csak egy kisebb falura lenne elég. Az "5G+" az NRCA lenne, amit amúgy nem lenn annyira nehéz bevezetni, hisz elvileg a telekomnak sok helyen van egyszerre n28, n1 és n78. Viszont vannak olyan szolgáltatók, ahol ilyen nincs, és nem is jelenik meg a telefonon, hanem csak marketig az "5G+" n78-nál, pl. orange ro
cosmoT
-
dr9
junior tag
Ez helytől függ, sok helyen a voda nagyon sz*r. A yettelnél annyi, hogy ott legalább nincs n78, és n1 is csak budapesten lefedettségnek. Ha nyugatabbra mész, ott is n28-al találkozol sokszor inkább, ritka, hogy ne. Keletebbre meg ne is írjam, mert ott csak 1 szolgáltató ad "igazi 5G-t" de az is csak 1-1 helyen.
Az n28-al alapból nem lenne baj, ha NSA, és jól van konfigurálva, mert akkor a felhasználó egyszerre két alsó sávot tud használni, így jobb sebességet elérve. Csak gondolom nem mindenhol van a legjobban megoldva, és ez max ~175mbps hozna, tehát ez nem 5G sebesség, de akkor is összefog kettő alsó sávot.
Sajna 20_n28-on kívül más alsó sáv kombináció ritka. Még lenne a 8_n28, és épp ezért lenne jó, ha a telekom elkezdené a B8-at legalább nyugaton, ahol a Yettel a host, és nem tud 20_n28-at.
Viszont a helyzet máshol se annyival jobb, csak az árak lennének jobbak....cosmoT
-
dr9
junior tag
-
dr9
junior tag
NEW: MOSTANTÓL ELÉRHETŐ DOMINÓN IS A VOLTE ROAMING!
Hálózat: Orange Romania
Mostantól a Telekom, a roaming szolgáltató listán is írja a "Beszélgetés"-nél ha elérhető a VoLTE [kép] .
[ Szerkesztve ]
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz Landsmann #140106 üzenetére
A 4G gyengébb ott. Ha nem tudná elkapni rendesen, akkor "NOT RESTRICTED" lenne max. Restricted, akkor a 4G jelerőséget látod.
Nekem itt van pont a cella nem messze tőlem, rajta N1 (orange), de a városban sok helyen van N78, már ha kimegyek, akkor is átvált N1-ről N78-ra, de mind1 a sáv, mert akkor is RESTRICTED. Ha mielőtt megyek magyarországra elkapom a T jelet (mert kb. 15km-re vagyok a határtól) meg fogom tudni nézni én is hogy van e 5G úgy.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz 4Grider #140092 üzenetére
Eddig nem volt egyáltalán VoLTE roaming dominón tudtommal, szóval szerintem ez valami új? A Telekom az Orange-al már több mint egy éve VoLTE roaming partner (kb 2023 március) de dominón eddig nem ment, mert nem volt egy VoLTE roaming partner sem. Ez alatt azt érted, hogy gondolom a dominónak minden partnert újra kell szerződtetni, vagy? Mert eddig sehol se volt, még a USA-ban sem, pedig ott lehetne Synverse is.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz szabonagyur #140406 üzenetére
Jó is, hogy csak n78, nincs hamis 5G. A Yettel 5G térképe a legreálisabb.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz gyulaszu #140710 üzenetére
Készül-e a T egy esetleges 2G shutdown-ra Bár az EU nem engedi, szerintem most arra készülnek (hátha), hogy jóval csökkentik a 2G spektrumát. Valószínüleg amiatt van ez az SMS, mert az eszközön nem megy a VoLTE, tehát bármilyen eszközt be lehet vinni mostmár elvileg, ami nem VoLTE képes a Magyar Telekom hálózatán
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz 4Grider #140720 üzenetére
Előbb utóbb eljön, elvileg 27~28-ig kötelesek fent taetani az EU által. Romániában pl ugyanennyi pos megy 2G-n, de az orange kijelentette, hogy 2030-ra búcsút lehet mondani a 2G-nek is. Szerintem a Telekom is pont ugyanezt fogja tenni, 28 és 30 között lekapcsolják, előtte lassan kicserélik a pos-okat is.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz tibor23 #140731 üzenetére
Ez még vagy 3 és 5 év közt van, amikor le fogják kapcsolni, de valószínűleg már most terelik az embereket a 4G felé. Én szerintem itt a 2G-nek most spektrumcsökkentés lesz, esetleges G18 shutdown is, és a maradék 5 vagy több MHz 2G-t inkább külföldieknek tartanák fent talán, ahol nincs VoLTE roaming, mert ugye pl BP-n egy helyen egyszerre sok ember van, és legtöbb külföldi szolgáltató a T-n szeret roamingolni.
De ezt egyenlőre nem lehet tudni. Itt az ideje a 30MHz B3-nak meg a B8/n8-nak, és remélhetőleg tényleg spektrumcsökkentés lesz, mert 20MHz 2G-re 2024-ben túl sok.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz Cs1csó #140735 üzenetére
Mint ahogy 4Grider írta, lassan ezeket az eszközöket ki kellesz cserélni, pos gépektől kezdve, buta telefonokig mindent. A 2G már egy eléggé elavult technológia, viszont az utóbbi időben egyre több 4G/5G képes új eszközöket lehet látni.
Az biztos, hogy a 2G lekapcsolás komplikáltabb lesz, mint a 3G lekapcsolás. De 2027~2030 fele ez valószínűleg már kisebb probléma lesz. Nálam mindenki fel van már készülve, nagyszülők is már VoLTE képes buta telefont használnak, de persze amit én is a legtöbbet látok, a 2G-n lévő pos-ok .
Bár véleményem szerint jobb lett volna inkább a 3G-t megtartani, a 2G kellet maradjon kompatibilitás meg lefedettség miatt.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz bigdady #140801 üzenetére
Ha a TIM-re gondolsz, nem a szolgáltatónál van a baj, mert a kettő legjobb szolgáltató ott a TIM és a WIND. A telekom eléggé erősen limitálja néha a sebességet, pl. Románia, Orange: Telekom sim: 40mbps (nem hiányzik egy 0), orange sim: 600mbps, a yetinél is volt valami 500mbps.
Telekomosként a legjobb opció a TIM, mivel ott elérhető a VoLTE roaming, és ugyanezért az okért, steeringel is rajta.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz domper2015 #140926 üzenetére
Már 1-2 hónapja a Telekom erősen steeringel Orange-on Telekom helyett. Vagy, 6-7 csatlakozás, vagy mégtöbb míg nehezen felenged Telekomra. Egy jó ideje az orange a preferált, mivel ott van VoLTE.
cosmoT
-
dr9
junior tag
Nem lett eladva semmi, és valószínűleg most se lesz eladva. Amióta dominón is elérhető a VoLTE roaming, azóta a Telekom erősen steering-el Orange-ra. Továbbra is fel lehet csatlakozni Telekomra, csak nehezen, mert steering van orange-on. Vagy 5x (vagy többször) meg kell próbálni felmenni 2G-re, onnan meg 4G-re.
cosmoT
-
dr9
junior tag
válasz martonl #141253 üzenetére
Ráeröltet a rendszer egy hálózatra, és próbál azon tartani. Ennek több formája van, itt most a román kártyákat hozom fel példának magyar hálókon:
Orange steering Yettelen -> Nehezen enged fel a Telekomra, de ha felmegy, rajta marad (ez annó fordítva volt, mikor még csak Telekomom volt VoLTE roaming)
Digi steering Yettelen -> Könnyen és gyorsan felmegy Telekomra, de egy idő után magától visszavált Yettelre
Vodafone RO steering Vodafone-on: Nehezen enged át Telekomra, vagy Yettelre (yettelen amúgy is csak 2G megy). Amíg nem csatlakozol le valahogy teljesen a Vodafone hálózatáról, vagy van jeled, addig nem enged fel másra. Nagyon nehezen egy idő után, ha nem vagy vodafone-on, felenged telekomra, de egy idő után akkor is vissza megy Vodafone-ra, ha megint lefedett zónában vagy.
Telekom RO-val nincs steeeing magyaroszágon, de Telekom HU-n kívül csak Yettel 2G-re enged.
(A digi meg az orange nem megy fel vodára, hiába van az orange listáján, az elavult)Fordított esetben a Telekom HU steeringel Orange-on mostmár a VoLTE miatt, erősen.
A Yettel is steeringel néha valamilyen szinten Orange-on, de nem nehéz átcsatlakozni Vodafone-ra
A Vodafone az könnyebben felmegy orange-ra, Telekom-ra meg Digi 2G-re egy kicsit nehezebben már, steeringel Vodafone RO-ra, de nem annyira mint a Vodafone RO a magyar Vodára.[ Szerkesztve ]
cosmoT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest