- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- bambano: Bambanő háza tája
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AOMEI Backupper Professional Edition: Lifetime Subscription
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huroq
senior tag
Sziasztok. Tapasztalt más is problémát a T-Mobile szerződött futárszolgálatával?
Ezt csak azért kérdezem, mert jóval a megbeszélt idő előtt hozta, szerencse hogy itthon voltunk. A másik, hogy nem tudom hol tanították jó modorra, de akkor egy bunkó taj par.. volt hogy ritkán találkozom ilyennel. Ja és nem beszélve arról, hogy mondom ellenőrizném a csomagot, de hogy ő ezt meg tagadja és ha kinyitom akkor ő ugyan vissza nem viszi ha nincs benne valami.
Na mindegy. Végül átvettem, de elég érdekes egy futárszolgálat az egyszer biztos. -
Varszegig
veterán
válasz
djculture #20188 üzenetére
ez nagyon így van, tapasztalat, hogy 2-3000 ft-ért 500M-1GB netezést lehet egy nyaralásra intézni. Ennél bármi drágább. Ráadásul, ha olyan telefonba teszed, amit lehet wifi hotsopotot állítani (vagy vannak ilyen routerek is), akkor az eredeti sim maradhat az alap telefonban, az wifin keresztül netezik a másik 3g-jével. 1-2 éve ezt tolom, tökéletes megoldás
-
válasz
Kiralylanyka #20197 üzenetére
szerintem nem kérdés, hogy utóbbi! pláne, ha hosszabb távra veszed!
mondjuk most elég drága, volt jóval olcsóbb is!
mondanám, hogy várd meg az új iphone megjelenését, azt követően olcsóbb lesz majd a 4 és a 4s is, de az még nem napokon belül lesz...
meg annyi ellentétes apple/új iphone kapcsolódású hír kering a neten, hogy a közeljövőben semmi sem biztos! -
válasz
Kiralylanyka #20193 üzenetére
akkor már okés!
-
djculture
félisten
válasz
Kiralylanyka #20192 üzenetére
Most változott nemrég mikor bejött a mázsa áremelés, meg egy csomó akció megszüntetése.
-
Kiralylanyka
csendes tag
válasz
Kiralylanyka #20192 üzenetére
212.11.24 a hűség lejárata, szóval nekem kiru
-
djculture
félisten
válasz
Mr.Csizmás #20187 üzenetére
Annyi az előnye hogy nincs túlforgalmazási díj a neten a hátránya meg hogy 29/33 helyett 32/34 ft/perc a hívás díj.
Bár az Extra kedvezmények-ből ha kiválasztod az Extra Percdíj-csökkentést, / hálózaton kívüli percdíjakra/ akkor lehet 32ft a percdíj. -
válasz
Kiralylanyka #20189 üzenetére
-
Kiralylanyka
csendes tag
Sziasztok,
ugye még mindig lehet készüléket venni és hűséget hosszabbítani 18 hónap után?
-
djculture
félisten
válasz
dJ Peer #20186 üzenetére
Külföldön eleve helyi szolgálatóst kell használni. A feltöltős kártyákat utána dobják az embenek és nem egyszer fix napi dijért lehet szörfözni.
pl haver németbe dolgozik vett egy Txtzra kártyát 10euroért, teljesen leforgalmazható az ára 99cent napidijért korlátlan internet 15 cent a parcdija bárkit hivsz az országban. -
djculture
félisten
válasz
Mr.Csizmás #20182 üzenetére
Na ezt te tudhatod csak , teljesen különbőző a két tarifacsomag. Médiamánia csomagba net is van a másikba nincs. /Eco-nál 195 Ft / 10 MB a net külön fizetve/ A médiamánia havidíja duplája a másiknak, cserébe a 34/38 ft/perc helyett 29/33 ft/perc a percdij.
-
Mr.Csizmás
titán
moin,
ha médiamánia S díjcsomagom van, érdemes átváltani eco S-re? kötbér nincs, és túlforgalmazási díj se lenne már elvileg.
-
Huroq
senior tag
válasz
dJ Peer #20180 üzenetére
Jelenleg ezek elérhetők.
Nemzetközi tarifák -
dJ Peer
aktív tag
Sziasztok!
Létezik-e olyan mobilinternet, ami kb. 30Mb-s, és külföldön is lehet használni?
Vagy külföldön is lehet használni mindegyiket?
Ha igen, mennyibe kerül? -
BéHGT
senior tag
Érdeklődnék erről a Családbarát kedvezményről... Itt tényleg muszáj, hogy családtag legyen az illető? Mert itt nem említi: "A Családbarát kedvezménnyel bármely, a kedvezménybe bevont csoporttag éjjel-nappal nyugodtan hívhatja a másikat, hiszen...." Legalábbis ez van a Családbarát kedvezmény leírásában, de azért persze ott van, hogy "0 Ft-os percdíj családon belül..."
Mert ha tényleg csak családon belül van, akkor azt megtudom csinálni, hogy a nevemre veszek 2 feltöltős kártyát, és megrendelem ezt a szolgáltatást mindkettőn, hogy ingyen hívhassuk egymást? Vagy nem vehetek 2 feltöltőset a nevemre? Bár az mindegy, mert megveszem hugom nevére pl...
Másik meg... "maximum havi 100 óra időtartamban" Ez azt jelenti, hogy én is 100 órát beszélhetek felé, és Ő is annyit beszélhet felém, vagy összesen 100 óra? Nem mintha olyan könnyen kitudnám használni, csak érdekel... -
bopeti98
őstag
-
1430
senior tag
válasz
Nordik #20168 üzenetére
A Net&Roll-ok már nem, RelaxNet-ek (vagy régebbi mobilinternet díjcsomagok) még igen:
"A mobilinternet csomagokhoz kapcsolódóan mobiltelefon-szolgáltatás is igénybe vehető, a beszélgetési díj minden belföldi hálózaton belüli, vezetékes és más mobil előfizetői irányban és minden időszakban 125 Ft/perc. Minden egyéb szolgáltatás díja a Partner 1 díjcsomagra érvényes díjakkal egyezik meg. A forgalmi díjak mérése másodperces egységekben történik, a 30 másodperces vagy annál rövidebb hívások esetében 30 másodperc díját kell fizetni, minden megkezdett egység – tehát a hívások első három másodperce is - díjköteles." -
Nordik
őstag
Aranytárskártyás RelaxNet M díjcsomaghoz miért kell választani telefonszámot?
Vagy az a szám csak úgymond azonosításként szolgál?
-
br.rak
őstag
runner 125 ; 1430 : köszi a választ!
Br
-
1430
senior tag
válasz
bopeti98 #20160 üzenetére
Erről jut eszembe, hogy sajnos a Távszámlás 1000 Ft-os akció is véget ért augusztusban, az új regisztrációkért már nem jár kedvezmény, ha valakinek ez aktuális lenne...
meroly
Linkelted az oldalt, de ezek szerint nem olvastad át.
"A díjcsomagban foglalt SMS mennyiség felhasználását követően a DuoNet SIM kártya használata esetén is a Mozaik, T-Mobile ikon vagy Médiamánia díjcsomagra érvényes SMS túlforgalmazási díjak fizetendők
A DuoNet SIM kártyához nem kapcsolódik önálló előfizetői jogviszony, de külön hívószámmal rendelkezik" -
1430
senior tag
válasz
br.rak #20148 üzenetére
Igen, T-Home és T-Mobile előfizetéshez is igényelhető Fun társkártya díjcsomagos T-Mobile előfizetés.
runner 125
A Fun-nak nem feltétele az arany szint, de ha az nincs, akkor csak egy igényelhető.kungzi
Ha szükség is lenne a számlára, azt lehet pótoltatni.egykori
Minden T-Mobile hívószám külön-külön tudja elérni az arany/platina szintet.bopeti98
4050 Ft a havidíj. Mivel 08.13-án aktiválták, ezért 19 napra kellett fizetned (2482 Ft). Mivel a T-Mobile hűségért 1000 Ft havidíj kedvezményben részesülsz (szeptemberben is), ezt is levonták részarányosan (-613 Ft). Ezt követi a Duplanet kedvezmény (-40%).
Tehát (2482-613)*0,6= 1121 Ft. Ha neked csak 161 Ft lett a számlád, akkor valamit még jóváírtak. Például Távszámla regisztrációért egy ezrest? (ez lentebb van jóváírva, és lehet csak a PDF számlában látod) Nem csak 121 Ft lett a számlád? (vagy küldtél egy SMS-t?)
Minden túlforgalmazási díj mentes adatcsomag aktiválásakor az adatcsomag havidíjával megyegyező aktiválási díjat kell fizetni, melyből minden hónapban az elsőt jóváírja a rendszer, ezt látod a számlában.BéHGT
Nem a behajtas@t-mobile.hu címet mondták?meroly
A DuoNet SIM csak adatforgalomra és SMS-re, illetve - külön szolgáltatással - Mobil TV-re használható. -
Soulfly842
addikt
válasz
bopeti98 #20153 üzenetére
Egy év hűségnél az első két hónap egy 1000-sel olcsóbb (két évvel két ezerrel), ezt a kedvezményt időarányosan kaptad meg a havi számládon.
A duplanet kedvezmény ugyanúgy jár a promóciós időszakra is, ezt szintén kezelte a rendszer időarányosan.
1, Tehát van egy aktiválási díj, ami lényegében egy listaár és ezt jóváírja a rendszer.
2, Van egy időarányos havi számlád (értelemszerűen nem kell teljes havi összeget fizetned)
3, Erre a hűségidőnek megfelelően megkapod a kezdeti időszakra a havi díj jóváírást is,
4, Megkapod időarányosan a duplanet kedvezményt is. -
meroly
veterán
Srácok a meglévő előfizetéshez kért adat sim kártya, ami elvileg csak adatforgalom céljára szolgál mire alkalmas még? Hívás, sms?
Megnéztem közben: DuoNet.
Ez vonatkozik az üzleti előfizetésekre is a nagyon speciális díjcsomagra? Tehát akkor sms-ezni lehet róla az adatforgalom mellett és külön hívószáma van? -
BéHGT
senior tag
Valami nagy T Mobile fan megmondaná, hogy mi az Istent csináljak, ha elküldöm ugyan a bevetel@t-mobile.hu/bevetel@telecom.hu-ra az e-mailt, de rögtön jön egy mailer daemon?!
Azt mondta a csaj, hogy írjam meg oda, hogy könyvejék át egyik számláról a másikra a fizetést, és csatoljam hozzá a kivonatot. Elküldeném, de nem megy.Se gmailes, se t-emailes címről...
-
bopeti98
őstag
Sziasztok! A RelaxNet M havidíja 3180Ft (duplanet 40) és most jött meg az első számlám(távszámla) és elég fura adatok szerepelnek benne.
Mi az a "NET havidíj promóció 2012_M12 hó /
NET HD PROMÓ24 kedv. szolg. csop." ? És az a "Egyszeri aktiválási díj jóváírás /
RelaxNBusnNGrp kedv. szolg. csop." ? Hogy jöhetett ki a 161Ft-os a fizetendő összeg? Valamint miért van benne kétszer a RelaxNet M szolgáltatás? -
BéHGT
senior tag
Nagyon jó, szerda óta nemképesek visszahívni számlázással kapcsolatban. A 1430 hálózaton belülről ingyenes?
-
Hali,
Ha van egy domino kártyás előfizetésem arany kedvezményjogosultsági szinttel, és a nevemre egy másik újat vásárolok, akkor arra is érvényes a kedvezmény, vagy elölről kell kezdeni az újon, hogy a kedvezmény meg legyen? -
kungzi
veterán
sziasztok
T-s SGS2, csereutalványt kapok a Samsungtól, de csak a garipapír van meg és a csereutalvány, a számlája eltűnt vhova
így érvényesíthető a csere?
-
br.rak
őstag
Sziasztok!
Fun aranytárskártya díjcsomagot lehet vezetékes T-home -os előfizetés mellé is rendelni ill T-s mobilotthon előfizetés mellé is? Ez nem teljesen világos.
A választ előre is köszi.szerk:
Csucsu88: pár hónapja is volt ilyen akció (pl x10 mini dominóban 8000 körül)Br
-
válasz
Csucsu88 #20143 üzenetére
Szia!
Tudtommal ezt az opciót megszüntették. Simán hagyják kihalni a készüléket a listából.
Ha nem akarod használni, időben mondd le, különben automatikusan meghosszabbodik, a "normál" áron.
Leghamarabb 90 nap elteltével (ha lesz még ez a kedvezmény, bár már több, mint egy éve van valamilyen formában) tudod újra aktiválni a 90 forintos verziót. -
Csucsu88
tag
Sziasztok!
A T-Mobile-nál nincs már olyan, hogy Kifutó készülékek akciósan? 2008-ban így tettem szert 13K Ft-ért egy Nokia 6131-re, de azóta nem is figyeltem a kifutó telefonokat és most eszembe jutott, de már nem találtam ilyet az oldalukon. Ezek szerint már nincs ilyen náluk vagy csak én vagyok béna, hogy nem találom?
Másik kérdésem: júliusban előfizettem 90 Ft-ért 2 hónapon át a mobilnetre Domino csomagban, és most szeptember 9-én fog lejárni a 2. hónap. Ha lejár mi lesz az előfizetéssel? Le kell mondani vagy automatikusan megszűnik ez a szolgáltatás nekem? Esetleg elő tudok fizetni újra 2 hónapig 90 Ft-ért?
-
válasz
runner 125 #20128 üzenetére
Üdv,
Köszönöm a segítséget!
Más használta a telefont és ő vitte be, aztán jött a hír.
Nem igazán érdekelt, mert gondoltam a biztosítás miatt nem lesz gond, akármi van, de így ahogy elolvastam az ASZF-et, bevallom kicsit megijedtem! -
válasz
Nietzsche_ #20139 üzenetére
tudom - közel hasonlót csináltam bő 15 évig, csak kicsit húzósabbat, sokkal több jogszabály közé szorítva, heti kétszer 24 - 26 órában egyhuzamban, és igen, én is hibáztam néha, főként a sokadik órában, mert én is emberből vagyok -, de attól még hibázott a szolgáltató illetékese! lehet őt védeni - akár ismeretlenül is -, de az nem hangulatkeltés, ha hivatkozok a vonatkozó jogszabályokra, amit adott szolgáltató illetékese nem tartott be!
-
krisztian112
senior tag
válasz
Nietzsche_ #20136 üzenetére
Daffni2, Nietzsche_ Köszönöm a kimerítő választ, akkor most már megnyugodtam:d
-
Nietzsche_
tag
"probléma tényleg nincs, csak ne úgy legyen már beállítva, hogy az a normális menete a dolgoknak"
A probléma tényleg nincsen a hangsúly.
Tudod milyen papírrengetegen rágják át magukat nap, mint nap? Alkalmanként 12 órában akár száz ügyfélt kiszolgálva, mindenre válaszolva egy-egy T-pontban. Emberek dolgoznak ott is nem gépek. Ez meg szőrszálhasogatás és felesleges indulatkeltés, mert mellékes. A számla a lényeg, minden egyéb adott, s ugyanúgy érvényesíthető a jótállás is. Nincs az a T-Pontos szervíz ahol belekötnének.
-
válasz
Daffni2 #20135 üzenetére
baj az, mivel hibázott a szolgáltató (illetékese);
3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni.
alapban pont, hogy kötelező;
4. § (1) A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető.
amire hivatkoztál, ott már a forgalmazó hibája miatt kell/lehet eltérni, a fogyasztó számára kedvező módon!
probléma tényleg nincs, csak ne úgy legyen már beállítva, hogy az a normális menete a dolgoknak... -
Nietzsche_
tag
válasz
krisztian112 #20130 üzenetére
Ha számla van, akkor nincs probléma, de ha az sincs meg, az is bármikor pótolható - a jótállás érvényesíthető. A szervízben is látják, hogy mikor történt a vásárlás, milyen készülék, stb (IMEI szerint is akár).
Ergó: Nincs probléma.
No para
-
válasz
krisztian112 #20130 üzenetére
Akkor sincs semmi baj, ha nincs meg a jótállási jegy.
Nem kötelező a jótállást érintő javítás elvégzéséhez.
Mivel a vásárlás időpontját számlával tudod igazolni, az is megfelel.
Úgyhogy ne aggódj.
Remélem nem is lesz rá szükséged.idézet a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendeletből
"A jótállási igény a jótállási jeggyel érvényesíthető. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A jótállási jogot tehát ilyen esetben is lehet érvényesíteni, a vásárlás tényét és időpontját azonban természetesen ekkor is igazolni kell, hiszen a jótállás csak a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított meghatározott időn belül érvényesíthető. Erre a célra a vásárláskor átvett nyugta, blokk, számla alkalmas, ezeket tehát fontos megőrizni, annál is inkább, mivel a jótállás megszűnte után érvényesíthető szavatossági jognak csak ezek birtokában lehet érvényt szerezni." -
klambi
addikt
válasz
runner 125 #20133 üzenetére
köszönöm!
-
klambi
addikt
válasz
runner 125 #20131 üzenetére
oh köszönöm!
utolsó utáni kérdés, melyik az a legalacsonyabb díjcsomag amibe besorol ha végzek?
-
runner 125
nagyúr
válasz
klambi #20129 üzenetére
Annál jobb publikus díjcsomagot nem fogsz találni, jó választás, használd még ki.
"A díjcsomag érvényes felsőoktatási diákigazolvány bemutatásával vásárolható meg. Egy diákigazolvánnyal egy Like vagy egy Like 300 díjcsomag vehető igénybe. Az előfizető a díjcsomag aktiválásától számított 2 éves időtartamig jogosult a promóciós Like vagy Like 300 díjcsomag használatára. Amennyiben az előfizető ezen időtartam utolsó napját megelőző 30 napon belül bemutatja az érvényes felsőoktatási diákigazolványát, úgy további 2 évre válik jogosulttá a díjcsomag használatára, vagy lehetősége van egyéb, számára elérhető díjcsomagba váltani. Ellenkező esetben az időtartam lejártával automatikusan a legalacsonyabb havi díjú, számára elérhető, mindenkor hatályos díjszabásban szereplő díjcsomagba kerül átváltásra."
-
krisztian112
senior tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy igen furcsa problémám! Tegnap vásároltam a nyíregyházi Korzó-ban található T-pontban egy Xperia Arc S-t 2 éves hűségre. A lényeg ott kezdődik hogy megvan a papírozás aláírás minden. mikor hazaértem és kivettem a papirokat a táskából észrevettem, hogy a garancialevél nincs benne se a dobozban se az összetűzött papírokban. 100% hogy az ügyintéző nem nyomattott, vagy véletlenül nem adta ide a Jótállási jegyet. 1. Probléma: Személyesen nem tudok visszamenni a T-pontba, mivel messze lakom onnan, se időm,se lehetőségem visszamenni. 2.probléma. : Az üzletnek nincs rendes telefonszáma, csak ilyen 06/80-as gépi hang mondja az infókat, ezért még telefonon sem tudom elérni őket. Kérlek segítsetek mit tehetnék. Minden papír megvan ami igazolja hogy ott vásároltam, ki volt az ügyintéző meg ezek. Esetleg privátban is írhattok! A választ előre is nagyon köszönöm!
-
klambi
addikt
Szevasztok!
Választás előtt vagyok, eddig dominos voltam, most szeretnék havidíjas csomagra váltani, T mobilnál. Mivel még 1 évet fősulis vagyok(tavasz végéig...) a "Like"díjcsomagot néztem ki, van valakinek jobb ötlete, ill az lenne a kérdésem, hogy ha megszűnik a diák státuszom akkor mi lesz ezzel a díjcsomaggal? -
runner 125
nagyúr
válasz
Apple-Care #20127 üzenetére
Fentebb volt már linkelve a biztosítás ASZF, olvasd el.
Egyébként, ha meg volt rá kötve, szerintem gond nélkül ki fogják cserélni."(mert a T Cydia miatt megvonta a garimat)"
Arról nem világosított fel senki, h Cydia-s, Installous-os' iPhone-t nem kell odabent reklámozni?
mod. Bár, ázás esetén tök mind1, mert akkor arra a garancia nem érvényes. Na de akkor is.
-
Üdv,
Köszönöm mindenkinek a segítséget eddig is.
Nem használtam, lökődött a sor, földre esett ilyen kavicsos-salakos talajra. Pocsolyában találtam meg, szóval nem az eső a hibás.Igaz, hogy a kezemben volt, de azt tervezem mondani, hogy kiesett a zsebemből ahogy lökődött a sor.
A telefon utána még bekapcsolt, de a kijelző már teljesen rossz volt (1-2 szín villogott) aztán később be sem tudtam kapcsolni.
Amikor megvonták a garanciát azt mondták, hogy a biztosítás ezért van, a garancián felül is érvényes!
-
1430
senior tag
válasz
Apple-Care #20123 üzenetére
Nézd, az eső alapvetően nem kellene probléma legyen:
"Milyen esetekre vonatkoznak biztosítási csomagjaink?
Folyadékkal való érintkezés miatti meghibásodás (pl. eső, vízbe esés)"De a tutit ezen a számon mondják meg, mert nem a Telekom dönti el, érvényes e rá a biztosítás.
Viszont érdemes felkészülni a telefonbeszélgetésre.
-
válasz
Apple-Care #20121 üzenetére
jelen van néhány t-s illetékes, szóval csak óvatosan a részletes leírásokkal!
persze inkább segíteni szoktak, mint rosszakarók lennének!
nem annyira ördögi dolog értelmezni a linkelt szöveget!
elmúltál már 18 éves? (lásd; V. KIZÁRÁSOK - A Biztosító nem tartozik felelősséggel: (vii) a Készüléket birtokló 18 éven aluli kiskorú személy tevékenysége, mulasztása vagy bármilyen egyéb magatartása, vagy olyan kár, amely az alatt következik be, amikor a Készülék 18 év alatti személy birtokában van.)
szakadó esőben, nem veszed elő és használod védelem - esernyő alatt...stb - hiányában a telefont! (lásd; V. KIZÁRÁSOK - A Biztosító nem tartozik felelősséggel: (x) a gyártó üzemeltetési vagy kezelési utasításainak be nem tartása vagy megszegése; (xii) nedvesedés vagy párásodás;)
a garancia megvonásakor, nem mondtak semmit a t-nél a biztosítással kapcsolatban? -
Vangelis
félisten
válasz
Apple-Care #20123 üzenetére
De minek kell sztori? Nem mesét szeretnek azok hallgatni.
Ha csak simán beviszed, hogy leesett megtaposták, esett.
Biztosítás és javítás vagy csere.
-
-
válasz
Apple-Care #20121 üzenetére
Ezt nézd át, s találj megfelelő indokot!
-
Üdv,
Olyan ügyben érdeklődnék, hogy a pénteki napon álltunk sorba buliban. Zuhogott az eső vácott és lökődött a sor, telefon kiesett a kezemből. (iPhone 4S)
Egy páran átmásztak szerintem rajta, az elejét-hátulját invisibleSHIELD megvédte, oldata tropa, szétázott nem működik.
Pár percre rá megtaláltam, hazavittük, rizsben volt pár órát majd tegnap elvittem iDokihoz (mert a T Cydia miatt megvonta a garimat), szétkapták, és azt mondták menthetetlen :/
Van a T-nél biztosításom a telefonra. Szerintetek ez biztosítás alá eső esemény?
Köszönöm előre is,
Marcell -
Nietzsche_
tag
válasz
djculture #20119 üzenetére
Nincs ilyen jog. Az internetes vásárláshoz kapcsolódik úgy általánosságban ez.
Figyelemmel arra, hogy az internetes vásárlás fokozott kockázatot rejt magában, valamint az elektronikus kereskedelembe vetett bizalom erősítése érdekében az internetes vásárlót megilleti 8 munkanapon belül az indoklás nélküli elállás joga. Ha a fogyasztó az elállást írásbeli úton érvényesíti, úgy azt legkésőbb a termék kézhezvételétől számított 8. munkanapig elküldheti. A vállalkozás ekkor köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul – de legkésőbb 30 napon belül – visszatéríteni, de a termék visszaküldésének költsége a vásárlót terheli.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság egy 2010-ben végzett felmérése során számos vállalkozást talált, amely nem tett eleget az elállási jogról történő, jogszabálynak megfelelő tájékoztatásnak. 298 webáruház vizsgálata során 23% említést sem tett a fogyasztó elállási jogáról, míg néhányan a 8 munkanap megjelölését mellőzték az elállási jog kapcsán, és az áruházak 2%-a az elállás jogát saját kedvezményeként tüntette fel.
A jogszabály rögzíti, hogy a fogyasztó a ’távollevők között kötött szerződésekről szóló’ kormányrendeletben meghatározott jogairól érvényesen nem mondhat le, illetve kiköti azt is, hogy a rendeletben foglaltaktól kizárólag a fogyasztó javára lehet eltérni.
Napjainkban ismert az a kereskedelmi fogás, amikor a vállalkozás mindenféle előzetes megrendelés nélkül, illetve más szolgáltatás teljesítését követően önként küld terméket a fogyasztónak. Ilyen esetben az értékesítő nem követelhet ellenszolgáltatást azokért a termékekért illetve szolgáltatásért, melyet a fogyasztó nem rendelt meg. A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztását pedig nem lehet hallgatólagos elfogadásként értékelni.
A távollevők között kötött szerződésekről szóló jogszabály azon túl, hogy fontos fogyasztóvédelmi elvárásokat foglal jogi köntösbe, az uniós jogharmonizációnak és a 97/7/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek való megfelelést is szolgálja. Az irányelv preambulumában igen széleskörűen sorolja fel azokat az alapvető érveket és szempontokat, melyek az uniós norma megszületését szolgálák. Az egységes szabályozás kialakítását indokolta többek között az egyes tagállamok fogyasztóvédelmi szabályainak különbözősége, a szabad kereskedelem fejlődése és a belső piac célkitűzéseinek megvalósítása és a fogyasztó maximális védelme. Az uniós szabályozás terén azonban a fejlődés folyamatos, az Európai Parlament idén júniusban elsöprő többséggel szavazott új fogyasztóvédelmi szabályok alkalmazásáról, melynek bevezetését követően várhatóan több ideje lesz a vásárlónak az elállási jog gyakorlására, és a vállalkozások értékesítését még szigorúbb előírások kötik majd.
-
luccc
csendes tag
Érdeklődnék, hogy visszavesz-e a T-Mobile 3 napon belül terméket. Tegnap vettünk húgomnak telefont, de ma, legkésőbb holnap visszavinném és kicseréltetném egy másik modellre. Van erről valami infótok?
-
BéHGT
senior tag
Az indokolja, hogy itt túl sok a birka, és mindent megtehetnek velük/velünk.
Komolyan elhiszik az emberek, hogy a szomszédos országokban 5-6000 ft-ért adnak több ezer percet, itt meg (pl nekem) 12 ezerért úgy ahogy kijön majdnem 1000 perc, 50%-os Te+Én kedvezménnyel? Vicc.... -
Huroq
senior tag
válasz
Nietzsche_ #20104 üzenetére
Még jó, hogy 2 hete 40% kedvezménnyel kötöttük meg.
Nem tudom mi indokolja az ekkora mértékü kedvezmény csökkentést, de ezek szerint biztos rosszul megy nekik vagy anya ország kiadta az ukázt, hogy több pénzt kell haza pumpálni -
válasz
Nietzsche_ #20104 üzenetére
Tehát 18 hónap helyett 21 lesz. A két év legalább marad 23 hónap?
A véleményemet a T-ről most nem írnám le, mert az legalább egy hét ban lenne...
Ezt legfeljebb azzal tudnák kompenzálni, hogy az egy éves hűségre is bevezetnék a részletfizetést...
Szóval akkor várom a negyedik mobilszolgáltatót...
-
gabo89
senior tag
Üdv!
Adott két flottás szám, ugyan azon a néven. Az egyiken van hűség, a másikon nincs. Áttudja vállalni a hűségszerződést a másik szám? Ezt azért kérdem, mert a hűséges számot meg szeretném szüntetni (vagy átvinném Dominoba).
-
Nietzsche_
tag
válasz
Alvin_ti4200 #20102 üzenetére
T-mobile aranykartyasoknak ha jol emlekszek akar 7 darab is lehet.
-
Nietzsche_
tag
Elore hozott keszulekcserere mostantol 21 honap utan nyilik lehetoseg. A duplanet kedvezmeny 40% helyett 25%. Azoknak termeszetesen akiknek ervenyben levo duplanet kedvezmenye van azoknak marad valtozatlan, viszont az eaetukben argus szemmeel figyelni kell, hogy mikor jar le a vezetekes netrol a husegido (hogy mielott lejar mar akkor meghosszabbitsak - t-home vezetekez net lejartakor kedvezmeny is felbomlik es akkor csak a duplanet 25 aktivalhato ujra)
www.t-mobile.hu/lakossagi/akciok/akcio/1101_Duplanet
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #20096 üzenetére
Ha mást is érdekelne, at ÁSZF-ben szereplő megjegyzésből bogarásztam ki:
� ha a Magyar Telekom előfizetőnek van egy meglévő előfizetése ugyanazon a folyószámlán, lehetősége van azt Fun Aranytárskártya díjcsomagra módosítani. Ezek feltétele:
A Magyar Telekom előfizetés és a Fun Aranytárskártya díjcsomag előfizetőjének és számlafizetőjének azonosnak kell lennie. Valamennyi lakossági Magyar Telekom előfizetéshez maximum 1 Fun Aranytárskártya díjcsomag előfizetői szerződés köthető. Az arany illetve platina kedvezményjogosultságú T-Mobile előfizetéshez köthető Fun Aranytárskártya díjcsomag előfizetői szerződések számossága megegyezik a (7) pontban leírtakkal. Az új Fun Aranytárskártya előfizetéshez a Szolgáltató 60 napon belül Kapcsolat Fun Kártyát bocsát, melyet a jogosult által megadott címre automatikusan elküld. A kártyával a Szolgáltatóval erre vonatkozóan szerződést kötött kedvezményadó partnereknél lehet meghatározott mértékű kedvezményt igénybe venni, a kártya felmutatásával vagy on-line felületen való felhasználással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Xiaomi Redmi Pad Pro 256GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest