Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz radi8tor #23522 üzenetére

    Jó eséllyel sehogy, legalábbis nagyon remélem... :) Van egyébként a Microsoftnak eszköze erre, de ott meg minden gépen egyedi jelszót állít be automatán, amit váltogat is idővel, így rajtad ez most nem segít.

    Alapesetben ráadásul tiltva van az admin acc, ezt szokták kihasználni hirenssel és társaival. Engedélyezik, aztán ott lesz egy erős account üres jelszóval. Nálam az admin share csak egyetlen módon működik megbízhatóan. Ha minden egyes kliensgépen engedélyezem a lokál admin accountot (jó erős jelszóval és más néven, természetesen), és ugyanez a fiók létezik azon a gépen is, amiről próbálkozok. Ennek hiányában vagy megy, vagy nem, de inkább nem.

    @Cerebellum: ránézésre nincs semmi, azonos alhálón ülnek, ráadásul az egyik gép domainben van, a másik (az MFP) pedig munkacsoportos. Mindkét gép DHCP rezervált, azonos címtartományból, azonos VLAN alatt. Ha azonos lenne a switch is, akkor azt mondanám, abban dőlt meg a kapcsolótábla, vagy valami, de így... Ráadásul a többi eszköz ugyanazokon a switcheken a probléma időtartama alatt is rendben üzemelt.

    Aminek elvileg semmi köze az egészhez, hogy éppen DFSR replikációval küzdünk, ami nem tudom, hogyan kapcsolódhat az egészhez (elvileg kábé sehogy), de jobb ötletem nincs. Két DHCP szerverünk van failoverben, és mintha picit az is megdőlt volna emiatt, de egzakt bizonyíték nincs, csak furcsák a lease-k. Az egyikben hiába rezerválom, a másikban nem veszi át ezt az állapotot. Most tűnt fel, lehet, itt van a kutya elásva, de a lease-t meg szépen átvette, tehát nem osztotta ki azonos címre a két szerver a két klienst. Különös.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés