Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola400
senior tag
Sziasztok!
Fluence-be cserélt már valaki fűtőmotort? Mert ahogy néztem m. falat is ki kellene venni, hogy hozzá férjek. -
törölt tag
Lehet a toronycsapágyba kenni vagy fújni valamit addig amíg szerelőhöz kerül? Vagy az teljesen zárt és bele se jut semmi?
-
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi, ez így nem tűnik túl nagy dealnek.

Találtam hozzá, de azt se tudom mennyire lenne egyszerű beszerelni az ülésszettet. Átminősítéshez gondolom ki kell fizetni a regadót is, amit nem kellett a cégnek mikor behozták. -
Gombinyó
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Jut eszembe. Jár bármilyen hátránnyal, hogy 3,5t alatti teherautónak van vizsgáztatva személyautó helyett? Kalkuláltam egy biztosítást és kicsit húzósra jött ki, de lehet, hogy az A0 miatt.
Névre írás, forgalomba (kivonták két hete mikor megjöttek az új autók) helyezés úgy tudom nem jár extra költséggel. Menetlevél kötelező magánszemélyként? -
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Yess

-
rob210
Topikgazda
válasz
alexander12
üzenetére
Fel kell újíttatni.
www.ferryker.hu -
molnarpeter
nagyúr
válasz
alexander12
üzenetére
Ferryker felújítás?
-
alexander12
aktív tag
2003-as 1.5 dci thalia turbó csere kellene. Honnan érdemes venni?
-
FRENK1988
veterán
Sziasztok
Melyik felni mutatna jobban a Scenic alatt?
Egy Clio III Canasta 16"
Vagy egy Scenic I Ostra 16"?
nem linkelek kepet adatmennyisegem elfogyott
-
Predator2
addikt
Helló
Clio3-as 1.6 16v autó (2007-es) milyen típus hibái vannak? Euro 4-es.
Mennyire hajlamos a rohadásra?
Városon kívül használnám, inkább rövidtávok. (10-35km egyhuzamban) milyen fogyasztásra lehet számítani?Jöhet minden róla amit tudni érdemes.
Köszönöm előre is.
-
Fr0z3n
őstag
válasz
rob210
üzenetére
Van még egy Ford fiesta 1.4 tdci és egy seat cordoba 1.9 tdi is tarsolyban. De itt tetszik, hogy sok a hely, jól variálható és kényelmesnek is írjak. Ha nem akarnék bajt magamnak, akkora Ford. De szeretem a kihívásokat, csak nem szeretnék szívni a sok elektromos cuccal ami a renaultban van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Fr0z3n
üzenetére
Hogy minden működjön!
Ha digit klímás azt nagyon nézd meg sok velük a baj, mind a szervó motor a keverőlapátnál, mint a vezérlőpanel.
Az ajtóhatárlókat ha kattog számolj kattogós ajtónként 36500.- al gyári és 19ezer utángyártott ajtóhatárolóval.
Az ablaktölrő mechanikát nagyon alaposan nézd meg, hogy egyenletesen töröljön, ha csíkoz, vagy kihagy sávokat akkor ki van kopva a csapágyazása a mechanikának, javítható, de macerás.
Aztán a rugókat, mind a négyet, valamint az elektromos kéziféket az hibátlanul működjön, mert elég drága a javítása.
Soroljam még vagy kezdesz elretteni?
-
Fr0z3n
őstag
Sziasztok!
Van egy 2004-es megane scenic 1.5 dci amit holnap megyek megnézni. Mire kell figyelni átnézés alkalmával? Köszönöm a segítséget.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sonny007
üzenetére
Na szóval nekem is ez a szett lett betéve.
Ebben garantáltan nem jó a gumigyűrű, ha tudsz rendelj másik márkát, hátha az jó.
A váltóolajat le kell engedni mindenképpen.
A rudazat perselyét érdemes cserélni filléres tétel.
A zégergyűrűre nagyon figyelj amikor kiveszed, mert ha elpattan sose találod meg.
13 as villáskulcs, zégerfogó, (vasfűrészlap, csipőfogó) ez utóbbi opcionális, rengeteg türelem és menni fog. -
sonny007
tag
válasz
rob210
üzenetére
De ha nem muszáj nem szeretném megvárni még teljesen csepegni fog. Volt olajcserén 2 éve az autó (akkor még autószerelő csinálta, azóta már én inkább.) Ő azt mondta kb 1L váltó olajat engedett le belőle így gondolom én ezek szerint eléggé csepeg az már.
Ezzel a javító készlettel akkor meg tudnám oldani a problémát?! Javító készlet
Mire kell figyeljek, vigyázzak?
A váltó olaj lefolyik ha a (pirossal) bekeretezett csavart kitekerem? (Mert akkor váltó olajat is kell rendelnem.)
A választó- / kapcsoló rudazatot (citromsárgával keretezett) is illik ilyenkor már cserélni vagy az maradhat? Vagy azt egyáltalán tudom váltó szétbontás nélkül kiszedni?
-
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Igen, régebben beszéltünk a kormány tekerés elnehezüléséről ami ritkán jelentkezett, akkor ez toronycsapágy lesz mindenképp. Mivel nincs szerszámom ez megint szerelőre marad.
Mennyire veszélyes ez? Parkolóban mikor kitekerem teljesen akkor pattanhat el a rugó vagy menet közben kis ívű kanyarokban is amit nagy sebességgel vesz be az ember?Gyertyákra gyanakszom, mert ha csutka hidegen elindulok vele akkor amíg dúsítás van rángat is az autó (mint a Ladák is hidegen), de ha megállok akkor szépen megy az emelt alapjárat és lecsökken ahogy melegszik, a meleg motor pedig jól megy (FHP hibával nem lenne ilyen). Denso trafók vannak, bár persze azok is tönkremehetnek. FHP-val is volt már gondom, de egy sima csatlakozó lehúzás és visszadugás után jó lett, egy rossz jeladó ettől nem javul meg így az csak sima kontakthiba lesz. Így a gyertyára gyanakszom, mivel nem marad más.
Gyertyát meg FHP-t tudok én is cserélni azt majd megcsinálom én. Jobban aggaszt a toronycsapágy.Kell ebbe nyomni plusz zsírt vagy jó ahogy megjön a boltból? Mit mondjak majd a szerelőnek?
-
rob210
Topikgazda
Kiszűrni, úgy, hogy megkérdezed az eladót és kikötitek az adásvételiben, hogy ha 1 hónapon belül elfogy a kocsiból több mint a nívó fele akkor teljeskörűen visszafizeti a kocsi árát.
Nem viccelek!!!A többi a szokásos cliós ellenőrizni valók.
A c oszlop szigetelő anyag feltöltése, hogy ne ázzon be a csomagtartó.
A rugókat mmind a 4 et alaposan meg kell nézni.
Érdemes a flexicsövet a kipufogónál ellenőrizni.
A motortartó bakokat mindenképpen átrángatni.
Kb ennyi, az elektromos dolgok működjenek.
-
rob210
Topikgazda
válasz
üzenetére
Kormányon a kattanás az pattanás és a beállt toronycsapágy miatt van 98% ban biztos.
A brum brum brum az meg a medve, kergesd el a motortérből.
Ez semmit nem mond így, de nézz rá a gyertyákra ha azokra gyanakszol.
A takaróelem, csak porvédő, más feladata nincs, nem halálos bűn, ha nincs a kocsin. -
törölt tag
válasz
rob210
üzenetére
Elhagytam megint alul azt a műanyag takaróelemet ami itt van. Nagyon fontos az?
Nekem is picit ereszt, de igazából csak nyirkos. Én nem foglalkozom vele amíg nem durvul el, látom a földön ahova állok ha már csöpögni kezd majd. Utána meg szerelő, én ezt nem tudom kicserélni úgyse úgyhogy nem is görcsölök rajta egy másodpercet se.A másik amit akartam kérdezni tőled, hogy beindításkor rögtön egy másodpercre brumbrumbrum dadogás van, ahogy beindul az első munkaütem után és csak egy másodpercre vagy félre. Aztán megy szépen rendesen az emelt alapjárat. És ezt csak hidegen csinálja első indításra.
Ez szerinted FHP lesz vagy csak simán szar a gyertya és a dúsítás miatt csinálja?A harmadik amit észrevettem, hogy az egyenesben álló kormányt ha tekergetem picit jobbra balra néha kattan egyet, nem mindig. Valahol a motor mögött hallani és érezni a kormányon is.
-
Jaded
őstag
Sziasztok!
Clioból (nem tudom melyik széria, Clio-t nem vágom, 2003-as) 1.2-es benzines mennyire ajánlott? Vannak kényes pontjai? Lenne egy eladó, ha elmennék megnézni, mit nézzek rajta?
-
rob210
Topikgazda
Mai napi tapasztalat, mert mindig tanul az ember.
Kormányösszekötő gömbfejnél, le kellett fürészelni a gömbfejet az axiálcsuklóról, mert végig volt kenve menetrögzítővel
éljenek a pékek.
Igaz így biztos nem állítódik el a futómű

-
gergo5991
őstag
sziasztok, megane 3 2010hez tudnátok ajánlani egy jó ablaktörlőt? a mostani ami lett véve (nem én vettem), de renault megane 3 mashoz lett tervezve kifejezetten és elég gagyi.
-
Gabady
aktív tag
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Nekem azt mondták, hogy egyáltalán nem is rendelhető....
Lehet a végén valamit majd én is mókolni fogok...
Az az alis az milyen cikkszámú ? Az is porlasztós ? -
gixxergabi
senior tag
válasz
ilyenezalaci
üzenetére
Kérdés azt a cikkszámot, vagy ha az nincs akkor önhatalmúlag a helyettesítőt rendelik?
-
Mukucs
senior tag
Hahó! Clio II és Thalia első el.ablakemelője kopp ugyanaz?

-
Gabady
aktív tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
A Fluance fúvóka - 289309708R nem elérhető a renaultnál, pedig net.2260ft lenne.
A másik, ami szintén porlaszt, 289307646R - elérhető és nettó 4600ft/db.
Elég borsos ára van.
-
gixxergabi
senior tag
-
válasz
rob210
üzenetére
Rendben akkor kimarad a megtekintés is.
2.0 dci-t mondjuk még nem találtam ilyen áron, de akkor megvan a miértje.Gabady: Pont ez a gond, hogy nem szeretnék visszatérő vendég lenni egy szervízbe. Nyilván csodát nem várok egy ilyen idős és értékű autótól de ha már alapvetően problémás darabról van szó akkor megpróbálom kerülni.
-
-
Gabady
aktív tag
válasz
gixxergabi
üzenetére
-
Dyno
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Amúgy ingázni munkába járni legjobb választás, ha van mellette egy rendes személyautó, nekem is ha megtérdel totál a fiestam valami ilyen kis gyösz teherautót fogok nézni.
-
sonny007
tag
válasz
rob210
üzenetére
Akkor nekem lehet rá menne egy hétvége..

Gyűrű készletem nincs itthon, autós bolt van ahol ha pl pénteken megrendelem akkor szombatra itt van nekik.
Hát kicsit elszomorodtam így nem is tudom, hogy megrendeljem-e a készletet és megpróbáljam cserélni. Mert ha a gyűrűk se jók benne, akkor az alternatíva méretet sem tudom, hogy melyik lenne jó.. :/ -
rob210
Topikgazda
válasz
sonny007
üzenetére
Én sűrűn szerelek
nekem egy egész nap volt.
Ráadásul a szettben lévő gyűrűk nem jók, azokkal úgy megszorul a rudazat, hogy képtelenség váltani.
Tehát eleve kellett keresnem hozzá megfelelő gyűrűket, a készletből, ami nem tudom neked van-e.
De csak és kizárólag olajálló gyűrű jó! -
sonny007
tag
válasz
rob210
üzenetére
Szia.
A szívás alatt mi értesz?!
Bár nem vagyok autó szerelő, de eddig amit kellett rajta csinálni mindent megcsináltam. Leírást, videót elnézve annyira nem lehet nehéz megcsinálni. Csak borzasztóan zavar, hogy 2-3 havonta figyeljem a váltó szintet. Ezért gondoltam, hogy megjavítanám.
Elrontani talán nem tudok rajta semmit, mert ha maximum nem tudom cserélni megy minden vissza ahogy volt.
Mennyi ideig tart a cseréje, kivitelezése? -
feri19
csendes tag
Sziasztok pillangószelep tisztítás után, ha jól tudom érdemes tömítőgyűrűket is cserélni, ezeknek a gyűrűknek érdekelne a cikkszáma, illetve honnan érdemes rendelni! Köszönöm! 2004 1,4 16v Megane Grandtour
-
polonic
félisten
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ilyenkor a manuál váltós 1,6 dci-mnél mi történik?
Vagy így spórolnak, hogy ne kelljen két fajta gázpedált gyártani?Esetleg mondjuk a klíma is kikapcsol, hogy az se terhelje a motort?
-
gergo5991
őstag
sziasztok, erre
tud valaki mondani valamit? a gázpedál finoman jár, a végénél meg lehet egy kattanásnyit tovább nyomni. Ez mi akar lenni? (kattanás után jön a nitró?
) menet közben nem próbáltam mert nem járok padlógáz+-al, amugy ilyenkor a motortérbol is hallatszik valami kattanás
megane 3, 2010 1.6 16v benzin -
ichert
újonc
válasz
balazs1022
üzenetére
Heló!
Érdeklődnék hogy meg e van még a hütőrács és ha igen mennyi lenne? -
rob210
Topikgazda
M2 fék 2 féle van Ate / bosch rendszerű elöl és ate / trw rendszerű hátul. Betét szempontjából két féle van a külső rugós ahol a nyeregben van és a betétes rugós ahol a betét tetejében van benne a rugó. Elől pedig a sima füles bosch, vagy a lefelé álló füles ate.
Ennyi.A méretek pedig a tárcsától fügnek! M2 nél hátul csak egy féle van 240mm teli.
-
rob210
Topikgazda
válasz
sonny007
üzenetére
Én nem rég cseréltem szívás otthon senki ne álljon neki.
Ennek ellenére itt csak ez a szimering van nincs belülről semmi, mert látom itt már ilyen hszek is születtek.
Annak a gyári szimeringnek a kiváltására született ez a megoldás és működik is, ha tudod mit, hogyan csinálj.Aki meg azt hiszi, hogy majd kuplungcserénél kicseréli jelzem nem fogja, mert ez a fogaskerekek felől van és a teljes váltót szét kell húzni hozzá

-
Jaded
őstag
válasz
Nordik
üzenetére
&Gabady
Az evidens, hogy hátulra más méret kell, mint előre (legalábbis olyat még nem láttam, hogy egyforma lenne).
Ahogy írtam, most is TRW betétek vannak elől-hátul, de szerintem "kemények" és a tárcsa is, így nem úgy fognak, mintha valamelyik "puha" lenne.
Nem azt mondom, hogy a TRW sz.r, csak azt, hogy ebben az összeállításban nekem nem vált be. -
Gombinyó
őstag
válasz
forceberg
üzenetére
75 vagy 86le, most hirtelen nem tudom. Pont azért gondoltam beleugrani egybe, hogy így tovább megtartanám az újat. Gari lejárta előtt akarom majd eladni, de ahogy most használom 3 évesen már mennie kellene, ha nem pörgetem bele a 100ezret,akkor 5 évig kihúzná nálam. Az dci-ért bruttó 5kilót adnék, plusz a járulékos költségek, ha valami nagy gáz lenne komolyabb bukó nélkül is talán ki tudnék szállni belőle.
-
Benir8
senior tag
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
Mindent. Pont annyi km-rel adják el ezeket, hogy ember meg nem mondja, hogy mire számíthatsz

Bár a 75 lovas szinte faék a 110-eshez képest. Ez a Clio már 1100+ kg, de akkor is olyan max. 4,5l-ből eljárhat vegyesben, télen több a felfűtések miatt. (de az 1,2-esednek is el kéne 6-ból).
Mennyit mennél, mert, ha kvázi munkaeszköz, akkor megtérülési időt, ill. a két autó várható amortizációját( két autó esetén a fehér kombiba kevesebb km fog menni) is érdemes számolni.
+számolj min. 2-300-at rá, hogy mi van, ha beüt valami? Ezt lehet, hogy el sem kell majd költened.
Mivel van másik autó, így könnyebb olcsóbban szervizeltetni, mert nem kell az esetleges azonnali javítás. -
Gabady
aktív tag
válasz
Nordik
üzenetére
Félreérted. Ha azt most félretesszük, hogy első és hátsó tengely, több típusú féknyereg van. Pl. ATE, Lucas, TRW, és a típushoz másfajta fékbetét is dukálhat. Nem törvényszerű, hogy ugyanolyan. Dolgoztam az unixnál, és nem egyszer volt olyan, hogy "kell nekem fékbetét ilyen autóhoz...." Gépbe kikerestük és kétféle nyeregtípust hozott és teljesen más volt a két betét, azonos tengelyen.
Röviden.
Nem kell értelmet keresni. Megnézed milyen a féknyerged, felírod magadnak kis papírkára és ha kell fék alkatrész, akkor az alapján bevásárolsz. Lehetőleg jó minőségűt. Pl Zimmermann, TRW
Vagy ha nem értesz hozzá, akkor majd az autószerelő megoldja...
(Ez kicsit olyan dolog, mint pl a mobil világban, hogy az Apple a Samsungtól veszi a kijelzőket....)
-
Gombinyó
őstag
1.5 dci-n mit kell megnézni vásárlás előtt? Lehet veszek egyet ingázni, ha a cég ahol dolgozom elfogadja az ajánlatom. 2012-es cliok vannak ilyen 150-180e km-el. A cég tulajdona, területi képviselőink rohangáltak velük. Azt tudom, hogy törve nem voltak és 15ezrenként hordták őket karbantartásra, gond eddig nem volt velük. Ha jól tudom hosszabb távon országúton elmennek 4l alatt. Jó vételnek tűnnek, de nem akarok belenyúlni semmibe.
-
Nordik
addikt
Nekem hátul gyári Renault fékbetét van. Cikkszám alapján rakerestem és ugyanolyan mint amit ajánl Lucas, TRW rendszerhez. Nekem is TRW van a feknyeregbe ütve.

Jó kérdés amit feltettel, de én ahogy nézem előre, hátra másfajta betét kell de teljesen mindegy milyen fékrendszer. Tök ugyan azok a méretek stb akármilyen rendszerbe ajánlja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- PE ProLiant ML350 Gen9 Hot Plug 8SFF Rack Szerver! x2 XEON + HDD + 16GB
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- 276 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) menet közben nem próbáltam mert nem járok padlógáz+-al, amugy ilyenkor a motortérbol is hallatszik valami kattanás

mycso