Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gooool
őstag
Köszönöm, akkor nem vészes, ráérni ráérek, kibelezésről lenne szó, csak magát az ajtót venném, minden mást átpakolnék a mostaniból.
xuldar:
Ezzel tisztában vagyok, de teljes átköltöztetés lesz, a belét nem veszem meg az ajtóknak, a mostaniból pakolnám át az újakba, így gondolom ilyen probléma nem fog fennállni.
-
xuldar
addikt
válasz
gooool #54329 üzenetére
Arra azért figyeljünk, hogy a kártyában lévő kulcs nem fog stimmelni a zárhoz, és ha zárlatos lesz az aksi, vagy csutkára merül, nem biztos, hogy ki fogod tudni nyitni az ajtót. Gondolom, a bontott ajtóhoz nincs meg az eredeti kártyában lévő kulcs...
De ha hülyeséget mondtam, szóljatok -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #54189 üzenetére
Sziasztok
Vasárnap megnéztük a kocsit, és vezetgettük is egy órát. A szemlézés során a következő hibák bukkantak elő:
- bal oldali ködfényszóró üvege repedt
- a szélvédőn van egy kavicsfelverődés
- a csomagtér kalaptartó rolós "szalagján" van egy 1 cm-es hasadásAmúgy minden rendben, ép, tényleg vizslattunk egy órát négyen, nem találtunk rajta más hibát. Hidegen is pöccre indul, szépen jár, az autókhoz jobban értő ismerősöm se látott első ránézésre semmi szembeötlőt. Kiderültek még a következő dolgok. A 4 hónappal ez előtt generál szerviz jegyzőkönyve nem más, mint a számla fénymásolata, amit kiállított a szerviz és feltüntette rajta, hogy miket csinált. A papír alapú szervizkönyv tök üres, egy tollvonás nincs benne. Felhívtam ma a békéscsabai márkaszervizt, hogy mi újság a kocsival, ide volt hordva mindig, miért nincs töltve a szervizkönyv. Azt mondták ez természetes, digitálisan rögzítik az adatokat, amihez rajtuk kívül senkinek nem engednek hozzáférést, betekintést. Annyi infót kaptam, hogy valóban itt volt végig szervizelve az autó, minden kötelező cserét elvégeztek rajta, de bővebb tájékoztatást nem ad. Sem az előző tulajdonos írásos meghatalmazásával, sem akkor ha én leszek a tulajdonos. Vagyis például, hogy pontosan hány kilométernél cseréltek olajat, azt sose fogom megtudni... Érdekes.
Ezektől függetlenül elindítottuk az adás-vétel folyamatát az ALD-vel, ami remélhetőleg egy pár nap alatt végigmegy.
A kérdésem, hogy tényleg nincs semmilyen mód arra, hogy mint tulajdonos megtudjam a márkaszervizben végzett javítások adatait?
-
Tom5
addikt
válasz
speedydb23 #54342 üzenetére
Fentebb azt írják egy szett az 2db.
Én ezt szeretném rendelni. link
Ez esetben akkor az ár hány darabra vonatkozik?Már a rendelés miatt, hogy egyet vagy kettőt rakjak a kosárba?! Más. Egyik kopásjelző érintkezős a másik nem. Ez számít az én esetemben? Bár a jelzős az olcsóbb...
Tárcsa szerintem TRW-lesz. Utánaolvasva szímpatikusak.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
#32577792 #54330 üzenetére
Autodoc
De amikor múlt héten megrendeltem, valami 21%-os engedmény volt, meg volt valami kupon bónuszom a sok rendelés miatt, és így volt 20K/db. Én mindent innen rendelek, mert van egy olyan biztonsági kitétel(+950ft), ha nem kerül beépítésre 200 napon belül, addig bármikor visszaveszik a terméket. Futár jön, elviszi, utalják az árát.Safe Order
200 nap
Safe Order 200 nap
Bízzon az online vásárlásban! A vásárlástól számított 200 napon belül, magyarázat nélkül visszaküldheti az alkatrészt, és visszakapja az árát. Hogyan? Használja a Biztonságos Rendelés szolgáltatást a fizetés oldalon. A szolgáltatás ára csak 949,00 HUF. -
rob210
Topikgazda
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Megane1Ph2 1,4 16V. Első féktárcsa + betét csere lesz.
Milyen márkát ajánlotok? Szerelőm Brembó trácsa + textar fékbetétet ajánl.
Neten Brembó tárcsából van a sima és bevonatolt. Érdemesebb ez utóbbit venni?
Hosszútávra tervezek. Munkábajárós kocsi heti 600 kilóméterekkel. -
kisgyerek85
senior tag
Üdv, én még szeptember végén rendeltem be alliexpress-ről egy ilyen ülésfűtést. Viszont még nem kaptam meg [link]
Ismerősöm tavaly megelégedéssel használt egy másfajta olcsó kategóriásat, semmi rossz tapasztalatról nem beszélt, pedig neki a szivargyújtója ki lehet téve terhelésnek. Vagy egy 4-es elosztó szivargyújtó csatlakozásokkal, gondolom erről ment párban az ülésfűtés meg amikor kell, akkor tötötte a telefont is vagy a gps ment mellette.
-
tiop
tag
Üdv.
Ülésfűtés ügyben kérdeznék esetleg aki használ vagy használt ilyet.Például van itt a aprón eladó.[link]
Mennyire használható,ill. a szivargyujtó bírja ezt a terhelést.? -
nünüke1975
aktív tag
válasz
nünüke1975 #54325 üzenetére
-
nünüke1975
aktív tag
Van itt valaki aki látta élőben?Elég régóta fönnvan és most levitték egy százassal.
https://new.hasznaltauto.hu/szemelyauto/renault/megane/renault_megane_1_6_extreme_digit_klima-bordo_metal-12101622 -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #54322 üzenetére
Szerintem "leesett" a kamionról, vagy nem tudom, honnét szerválják, ha még így is megéri nekik eladni...mert itt egy fém visszanyomó többet ér, mint rongyos 5000. Megfogtam, nehéz és minőségi gyártmány.
De hát, aki ismeri a pécsi vásárt, az tudja, hogy ami ott nincs, az nem is létezik. Kis túlzással, konkrétan autó szerelőműhelyt lehetne indítani k... olcsón, amilyen szerszámokat ott belehet szerezni. : D
330Nm kulcs indulóára 14 ezer volt, (kb 1 méteres volt) a végén már hétért utánam dobta volna, de csak érdeklődtem. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #54320 üzenetére
Nem, csak szeretek néha "bütykölni", amit megtudok csinálni azt megcsinálom és legalább tudom, hogy nem valami hülye kókler melózott rajta. Itt Pécsen sajnos elég sokan vannak belőlük. Ha komolyabb, akkor megy szervizbe, de féket és tárcsát már nem egyszer cseréltem.
5000 ft volt. Szerintem nem volt pénz érte.
Pl a motortartó bakokat már szerelővel cseréltettem ki, mert a franc csúszkál az autó alatt felett, meg tehermentesítés etc.... (alsó tartó és a zselés).
Jah és tényleg olyan lett, mint egy benzines, elképesztő a javulás. A rezonancia szinte egyenlő lett a nullával és ezáltal az erre hajlamos gagyi alkatrészek is "befogták a szájukat".
Mint írtam is, a főbűnös a zselés bak. Ha az ki van cserélve, szebben jár az autó bárminél, annyira brutális a csillapítása.Pár kép a régiről és az újról, mint látszik, a zselésben egy milligrammnyi anyag nem volt, tehát minden motorrezgést átadott a kasznira.
Régi
Új
Régi zselés és az alsótartó:
Újonnan:
-
rob210
Topikgazda
Te autószerelő vagy?
Én ilyet vettem és ezzel kiváltottam az egész dobozodat "szinte"Mennyi volt ha nem titok?
-
rob210
Topikgazda
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #54308 üzenetére
Maximum szétszedéskor, szenved majd vele akinek ki kell tekerni.
A nyomatékkulcsra, vagy sima kulcsra egy fél, vagy 1 méteres csőt ráhúzni és meg sem kell erőltetnie magát.
A kérdés az, hogy a 36-os anya letekerése után, vajon könnyen jön-e majd le a "cuccos"?Köszi az infót.
-
rob210
Topikgazda
bolt of the stub axle carrier 190NM
Az álltalad megadott adatok alapján, ezt hozza ki a hátsó agycsapágyhoz, kombi laguna, 4 kerék kormányzással is meg 2kerekessel is.
Hát nem tudom én eszerint jártam el eddig is, eleve egy önzáró csavart ami nem fog letekeredni, felesleges így meghúzni.
Maximum szétszedéskor, szenved majd vele akinek ki kell tekerni.
Ne hari én továbbra sem fogom rátépni, soha nem volt még baj vele. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Na, kiderítettem azóta, hogy az érték valós, ennyivel kell meghúzni az SNR 155.90U alkatrészt.
A 110-zest, "csak" 220-szal. Felsorolva látszik mely autókba való ez a hátsó féktárcsa + csapágy alkatrész.Szóval, Rob, ezek után húzz meg mindent rendesen ott hátul, ami elő van írva. : D
De még mindig nem tudom, hogy a 210-re mennyit húzzak rá?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
rob210 #54304 üzenetére
Ez a SNR KF 155.90U számú alkatrészre írják.
Dilaogys-ban esetleg megtudod nézni mi a gyári érték?, mert nekem az a része nem működik.
Tehát laguna 3 KT0K M9R 744 motor 2.0dci
2008/05 Gy. évtől
2010/11 Gy. évig
hátsótengely
Meghúzási nyomaték: 280 [Nm]
Tömeg: 8725 [g]
Külső átmérő 1: 300 [mm]
Belső átmérő 1: 30 [mm]
Vastagság: 11 [mm] TERMÉK JELLEMZŐK:
Kiegészítő cikk/kiegészítő info 2: integrált kerékcsapággyal
Kiegészítő cikk/kiegészítő info 2: integrált mágneses érzéke
Külső átmérő 1: 300 [mm]
Lyuksz.: 5
Meghúzási nyomaték: 280 [Nm]
Min. vast.: 9,5 [mm]
Rögzítő pontok átmérőj -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan cserélve lesznek a hátsó tárcsák, amiben már benne van a csapágy is. Mert búg, morog etc..., mint istennyila már... Konkrétan, ezeken az elb...tt utakon már az is csoda, ha legalább 50 ezret kibírnak, afelett már minden km ajándék.
Szóval, az SNR gyári értéke szerint, a meghúzási nyomaték 280nm, viszont az én kulcsom max 210-zet tud.
Azt tudja valaki, hogy kb mennyi kell még húznom rajta, hogy elérjem a 280 körüli értéket?
Emiatt nem veszek pluszban 300 feletti nyomatékkulcsot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó topic
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA® driverek topikja
- Videós, mozgóképes topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Google Chrome
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Fornetto Explorer DeLuxe gömbgrill/faszenes grill, pizzakemence feltét, pizzakő, elemes forgatónyárs
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest