Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom5
addikt
válasz
diablo1984 #52197 üzenetére
Műszaki decemberben megvolt csont nélkül. Fogalmam nincs most mi van. Jövő héten viszik olajcsere + sallangokra. Akkor megnézetem. De most melóba jövet ha nem padlóztam durván akkor szépen húz. Csak van egy pont ahol túlpörög. Kb mikor lepadlózol egygyengébb autót és érzed h egy bizonyos ponttól nem húz...na itt nem az van hanem túlpörög. Ritkán padlózom ezért nem tudom előtte ilyen volt-e.
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Régen jártam erre, de jelentem végre elkészült a gép, legalábbis 95%-ban, mert egy klíma nyomáspróbázás és töltés még kelleni fog neki.
Itt egy teljes lista az egy év alatt elvégzett szervizekről (benne van a kötelező is, az nyilván nem releváns), de úgy gondolom megérte, most már élvezhető a gép minden tekintetben.
Most már 12-én egy klímatöltés, sárvédőív csere (később a jobb oldalán a szalagkorlát okozta többi sérülést is orvosoltatom) és rendben vagyunk, az esztétikai apróságokra idén már nem fekszek neki. -
Tom5
addikt
válasz
diablo1984 #52195 üzenetére
Álló helyzetben szépen fogja a kocsit. Nem próbáltam menni vele. Lehet nem tökéletes a kézifék.
Igényeimnek megfelel. -
Tom5
addikt
válasz
diablo1984 #52191 üzenetére
Ez már sebességben van bőven, szag nincs. A kézifékes témát kipróbálom.
-
Savanya
addikt
válasz
diablo1984 #52191 üzenetére
Kattoghat is ha a kuplungtárcsa rugói a végét járják .
Tom5 : Legegyszerűbb behúzott kézifékkel elindulni és ha nem fullad azonnal le akkor gyorsan cserélni kell .
BLUE TORNADO : Felújítás nem megoldás , sajnos nagyon hamar tönkremegy megint , hiába cserélik a patront kompletten és még drága is .
-
Tom5
addikt
Sziasztok!
Bármilyen fokozatban ha "durván" lepadlózom a kocsit akkor a fordulatszámmérő túlpörög és a kocsi sem húz úgy ahogy kellene....Ha normálisan adok gázt, nem tudom jobban leírni, ezt érezni kell akkor húz szépen nincs ez a túlpörgés. Mi lehet a baj? Kuplung? Eléggé fent fog, de veszi szépen a fokozatokat, nem kattog, nem recseg.
1,4 16V
-
frankstork
aktív tag
Ha már idekeveredtem: az a k. kondenzvíz a klímától nekem is befolyik. A kiscső pumpa kombótól kellene valami jobb megoldás. Valami végleges. Műszerfal kivétel nélkül van valami tuti tipp? Kedden nekiesek. Addig irhattok. 😂😎
Állítólag Zoli megoldja, csak messze van. Mivel zörög az okoskerék lehet hogy meglátogatnám. Ismeri itt valaki? -
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok,
Euro4 -es 2006 Clio D7F 726-os motorba milyen olajat ajánlotok?
legutóbb ELF evolution 900 SXR 5W40 ment bele.Van ahol 10W40-eset ajánlanak.
Sőt egyesek szerint ez félszintetikus...de az elf oldalán Szintetikus van írva, bár tény hogy nincs ott a FULL szó.
Egyébként 10e KM-enként cserélemMásik kérdés az olajszűrő: MANN W66 vagy Pruflux LS924
melyik jobb? szűrés áteresztőképesség stb.. -
frankstork
aktív tag
válasz
Smith Ügynök #52181 üzenetére
A legjobb amit Zsola ír.
Bár erősen kókány, de én is azt szoktam ha valamelyik csatit már 2x, 3x fújni kellett. Pl. a hátsó lámpák már megvannak patkolva... Nincs is velük gond. Most készülök a táp szivattyú, és az ablaktörlő vezetékeit kontakt hiba mentessé tenni...
Kontakt spray ajánlat. Bemész a praktikerbe, oviba, akárhová, és amire rá van írva.Nem szoktam aggódni rajta különösebben.
-
zsola400
aktív tag
válasz
Smith Ügynök #52181 üzenetére
Én inkább levágnám a csatit és összeforrasztanám azt a két vezetéket, hiába fújod bármivel elő fog jönni a hiba!
-
Smith Ügynök
tag
válasz
frankstork #52180 üzenetére
WD 40 van csak itthon
Tudom, hogy nem igazi kontakt spray, de jó az is, nem?
Egyébként ha kontakt spray, akkor mit ajánlasz?
-
frankstork
aktív tag
válasz
Smith Ügynök #52179 üzenetére
Ne WD 40-et. Szerintem. Kontakt spray kell oda.
-
Smith Ügynök
tag
Üdv újra!
Na nekem is előjött a Clio II-emben a légzsák + Serv hiba. Kiolvastattam, anyósülés alatti előfeszítő hiba.
Írtátok már korábban, hogy a szürke csatiból a sárga pöcköt kiemelem, akkor szétjön, utána fújok bele kis WD-40-et, összerakom, úgy jó?Köszi
-
TayRol
nagyúr
Köszönöm rob-nak az olaj és szűrő cserét, megdolgoztatta a Scenic.
-
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #52172 üzenetére
Esélyes.
De látatlanban nem mondok semmit. -
salieri.
őstag
Sziasztok!
Ez belemegy a ködlámpa helyére megane 2-be? Gondolok itt nagyobb fúrás -faragás.. Esetleg valakinek van ilyen cucc ? -
válasz
DonThomasino #52172 üzenetére
Válts!
Nekem a törött bal első rugó miatt cserélve lett a két első rugó és a toronycsapágyak. Ezek kicserélése óta kopog a futómű. Valamit szétvertek, tuti... -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #52170 üzenetére
Hát.... -
DonThomasino
veterán
válasz
rob210 #52169 üzenetére
Elvittem mondták hogy kell bele 2 szilent 2 gömbtámasz
jövő héten viszem majd csak cserére.
Most csak fékbetét csere volt olaj és szűrők.
Azóta nehéz kormányozni és nyikorog a gumi.Halkan megjegyzem ugyanitt volt pár hónapja kormány összekötő
cserén amikor elvileg minden rendben volt
külön megnézték a gömbtámaszt is.
Futúmű beállítás is volt. -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #52165 üzenetére
Na akkor pontosan, hogy is néz ez ki?
Elvitted műszakira ahol közölték mit kell cserélni te ki is cseréltetted és azóta nehéz kormányozni?
Nem csak az érzet olyan, mert nem elnyúlik az úton kanyarban, hanem betapad?
A múltkor volt nálam egy laguna, konkrétan szét volt húlva a futóműben minden.
Amikor megcsináltam visszahozta az úriember, hogy nem jó, mert ugyan nem kotyog kopog a futómű, de olyan hirtelen és direkt lett a kormányzás.
Aztán rájött, hogy ez a biztonságos és üzembiztos működés, nem az amit megszokott.... -
LamerGyuri
senior tag
válasz
DonThomasino #52167 üzenetére
Ha előtte nem volt gond, és egyszer csak lett, olyan, mintha szándékosan elállították volna a futóművet. Ez nem zárja ki, hogy valóban cserés az elhasználódás miatt 1-2 cucc. Csak azt nem így kéne megerősíteni benned...
-
DonThomasino
veterán
válasz
LamerGyuri #52166 üzenetére
Ja. egy nagy szerviz hálózat.
Nyugodtan mondhatod... -
LamerGyuri
senior tag
válasz
DonThomasino #52165 üzenetére
Máskor is jártál már náluk?
Egyelőre nem mondom meg, mire gondolok... -
DonThomasino
veterán
válasz
rob210 #52164 üzenetére
Nem volt gond az autóval eddig,
elvittem szerelőhöz műszaki miatt
azt mondták fékbetét elől két szilent két gömbtámasz.
Jövő héten viszem viszont azóta kanyarba és fékezésnél
nyikoroga gumi és nagyon nehéz tekerni a kormányt.
Normális ez? (azert van mert megpiszkálták ?)
Lehet vele így járni ? -
rob210
Topikgazda
válasz
DonThomasino #52163 üzenetére
Igen két féle van első meg hátsó, más a cikkszáma is.
De nincs felső alsó, amit vettél ha hátsó néven fut akkor jó lesz. -
DonThomasino
veterán
Első lengőkar hátsó szilent kellene nekem a szerelő szerint
én vettem egy első alsó lengőkar szilent et. (Beépítési pozició alsó-hátsó)
Az jó lesz ? (twingo) -
LamerGyuri
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #52161 üzenetére
Igen. A lidlis befújós-szivaccsal beledörgölős-szárazon porszívózós, a Prevent befújós-szivaccsal egyenletesen eloszlatós-szárazon porszívózós.
-
BLUE TORNADO
senior tag
válasz
LamerGyuri #52160 üzenetére
Sima kárpit tisztító?
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
BLUE TORNADO #52159 üzenetére
Spray formátumban öcsém a Lidl cuccát, én a Prevent-ét próbáltam; jól tisztít mindkettő.
-
BLUE TORNADO
senior tag
Lassan oda érkeztem, hogy már a belső esztétikára is tudjak adni. Sajnos 1-2 ajtó kárpit olyan koszos, hogy rossz ránézni. Valakinek valami jó vegyszeres ötlete?
Megane 1 -
frankstork
aktív tag
válasz
salieri. #52154 üzenetére
Én elindultam. Kontakt spray a táskába, szerszámos a csomagtartóban, és go. A diag nekem a felső holtponti jeladót írja mindig. Függetlenül attól hogy új bosch van benne... Én kimérném a szalagkábelt, cserélném a jeladót, kipucolnám a pillangó szelepet, spray-el adnék a légzsák csatiknak az ülések alatt, közép konzol alatt, tápszivattyú csatiknak a hátsó ülés alatt, és mennék. Illetve én így járok. Nem fogok 90 ezret fizetni tápszivattyú cseréért...
-
salieri.
őstag
válasz
frankstork #52152 üzenetére
Akkor diagnosztika a megoldás?merjek igy nagyobb utra indulni?
-
rob210
Topikgazda
válasz
frankstork #52152 üzenetére
Az 95%- hogy az.
-
frankstork
aktív tag
válasz
salieri. #52149 üzenetére
Az sok minden lehet... Nekem is csinálja. Nálam az üzemanyag szivattyú stekkere nem érintkezik, megfújom picit aztán gurul. Van akinél felső holtponton jeladó. Van ahol kormány légzsák szalag kábel. Van ahol kártyaolvasó. Hogy miért ezt irogatja, főleg hogy a kormanyzar le van zárva...
Más: indításkor, most már mindig ha állt pár órát, néhány másodperces traktor hang jön elölről. Jól gondolom hogy okoskerék? M2 2003 1.6 16V
-
Sectu
újonc
Sziasztok,
2003-as ClioII 1.5DCI (K9K 82LE) az izzítás visszajelző menet közben kigyulladt. Sokszor sok szerelőt megjárt emiatt,de nem igazán találták a hiba okát volt kábelköteg csere porlasztó mérve nyomás mérve és minden ok.
A hiba törlés után az autó normálisan működik pár száz km-t utána újra előjön.
Legutóbbi diagnosztika eredménye: "Hűtőközeg nyomásérzékelő áramkör rövidzárlat testhez"Ahogy olvastam a Topikot : (#44846) asdf74-> ugyanezen hiba állt fenn de nem találtam a megoldást leírva :S
Valaki esetleg tud segíteni mi volt/ lehet nálam a gond?
+adalék: Amikor előjön az izzítás hiba akkor frankón le is tiltja az izzítást csóri kocsi mintha 3 hengerrel indulna amikor hideg van illetve melegben és melegen is észrevehetően gyengébb a gép és a hangja sokkal traktorosabb, míg hiba törlés után kisimul a hangja finomabban jár és úgy érzem erősebb is.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest