Hirdetés
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
válasz
FattyDove #94792 üzenetére
Tudom ez téged nem boldogít, de az én Realme 9 Pro+-om elvileg nem kapható a Yettelnél (függetlenül vettem Mediamarktban), de itthon is sokszor látom az 5g kiírást és külföldön is (Szlovákiában viszonylag gyakran vagyok) arra mászik fel többször, szóval én inkább Samsung - Voda problémát sejtenék.
-
tomp
félisten
válasz
4Grider #94793 üzenetére
Megsúgom, hogy a 4G is ilyen!
A hálózati konfigurációban 1 sorral le is tilthatjuk a 4G képességet!
"<lte_bands base="none"> "
Vagy ha engedjük a 4G-t akkor megadhatjuk, hogy milyen bandokat kezeljen:
"<lte_bands base="none"> <include> 0 2 6 7 19 27 31 37 </include> </lte_bands>"
(itt minden band 1 értékkel kisebb számmal szerepel)
LTE, NR SA, NR NSA bandokat külön tudjuk paraméterezni vagy akár letiltani. -
Somatom
veterán
válasz
donjohnson #94795 üzenetére
és Viktor:
Köszi! Teljesen hivatalosan venném, függetlenül (SES, MM, vagy hasonló helyről). Tudom, hogy nem túl népszerű, mert az átlag usernek mások a prioritásai. Nekem sem telitalálat, de nagyon nyüglődik a Note 9, nem húzza már sokáig. Meg, az 5G is egyre jobban hiányzik (pl. német roamingban). Szóval, muszáj lépnem. -
válasz
Somatom #94794 üzenetére
Most írnám, hogy a topikjában valószínűleg több sikered lenne, de khm... nem túl népszerű modell.
Én is azt tippelem, ha eredetileg független, nem szolgáltatói ROM-os, utólag mókolt verziót veszel, azzal nem lesz gond.
-
donjohnson
addikt
válasz
Somatom #94794 üzenetére
ha nem a vodafone-nál veszed, akkor jó eséllyel menni fog a független rom-os verzión (nem a sim lock-ra gondolok mint függetlenség).
esetleg próbáld meg web-en rendelni, hogy 14 napon vissza tudd küldeni, ha mégse menne.
nekem az a52s 5g-n megy a yettel 5g, amit az aqua-ban vettem. az is snapdragon 778g-s. -
Somatom
veterán
Van itt vkinek Samu XCover 6 pro -ja? A Yeti nem forgalmazza és így nemtom mi lehet vele az 5G -szitu.
-
4Grider
nagyúr
válasz
FattyDove #94792 üzenetére
Az egész iparágra nézve gáz, hogy a VoLTE, VoNR, VoWiFi és 5G működéséhez a telefonon lévő szoftverben kell lennie szolgáltatónként egy csomó paraméternek. És ha ezek némelyike hiányzik, vagy nem megfelelő, akkor a hozzá tartozó szolgáltatás nem müködik az adott telefonon. Magyarul ezen szolgáltatások kitalálói és megvalósítói mintha még nem hallottak volna egységes, szabványos müködésről.
-
FattyDove
őstag
Na én akkor hivatalosan is feladtam, hogy valaha lesz 5G hálózatom a Samsung Galaxy A52 5G-vel Yettel-nél. Alapjáraton Vodánál lett véve a cucc (XEH).
Minden teljesen friss, 5G engedélyezve van (vagyis máig volt), de soha volt semmi jobb, mint 4G+, pedig az elmúlt 3 hétben bejártam egész Budapestet. Ez most vagy a yettelre nézve gáz, vagy a samsungra. Én már eldönteni sem tudom.
-
-
válasz
juve600 #94789 üzenetére
Egyetértek, de én igénybe veszem: száz ezer forint nálam számít, sőt az elején részletre veszem, amit aztán ha a pénz megvan, egyben visszafizetem. (Iphone Pro) Pont most számolgattam, mi lenne, ha az M-Talk előfizetést venném a Prime Plus helyett, de szinte ugyanannyival kevesebb lenne a készülékkedvezmény, mint amit készülékvásárlással ezzel "spórolnék". A meglévő készülékek családban maradnak, így sajna mindig teljes árat kell fizetnem (mínusz a kedvezmény).
-
Én is futottam bele sok nekem nem tetsző dologba egyéb szolgáltatónál. Sajnálom, hogy így jártál. Tanácsot adni nem lehet, (nem is várod) mindenki maga dönti el, hogy melyik céget preferálja. Készülék cserém szeptemberben esedékes: Vodafone jóval rosszabb feltételekkel, kevesebb készülék kedvezménnyel adna telefont. Telekomot nem is nézem, mert nálunk internetet csak 30 Mbitest tud szolgáltatni úgy, hogy saját állításuk szerint fejlesztés sem várható az én lakóterületemen, így hanyagolom, pont miattuk kellett otthoni szolgáltatást váltanom kb 1 és 1/2 éve.
-
PBF
újonc
válasz
labeda #94678 üzenetére
Számhordozás volt 2020. december 10-én; 18-án mentem be a készülékeket függetleníteni. Számhordozás esetén díjmentesen és haladéktalanul kell(ene) az érintett készülékeket függetleníteni. 2021. január 8-án írtak, hogy a 471 végű készülékemhez megvan a kód. Másnap, amikor felkerestem a 20 km-re lévő üzletet, mégsem tudták kiadni... Később azt állítják, hogy csak január 11-én értesítettek erről.
Ekkor próbáltam felvenni a kapcsolatot [moderálva], hogy osztályvezetőként nézzen utána, hogy csapata mennyire nem tud a valóságnak megfelelően válaszolni.
Lett később egy Békéltető Testületes levél is, amiben már az is szerepel, hogy "különböző Telenor vezetőknek írtam levelet", meg szóban értesíttek a kód meglétéről... [moderálva] szerintem egyetlen "vezető"... és azóta is letagadják a január 8-i e-mailt...
Amikor rákérdeztem, mit jelent a "haladéktalanul feloldani", erre az volt a válaszuk, hogy nekik a kódot kell a gyártótól haladéktalanul megkérni. Persze, kérdés: mikor kérték meg először - válasz: január 8-án. Ha már én december 18-án bent voltam, nem igazán fér bele a haladéktalanul fogalmába, ha csak január 8-án kérik meg....
Ha két éven belül kérem a függetlenítést, kötbért kell fizetnem. Talán illene ugyanezt a kötbért megfizetni, ha két éven túl, amikor kérem a függetlenítést, nem tudják haladéktalanul végrehajtani (csak két évet írtam alá, egyetlen perccel sem többet).
Természetesen van más problémám is ezzel a volt Telenor - jelenleg Yettel céggel...
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
4Grider
nagyúr
válasz
gidacska #94778 üzenetére
A yeti adatkártyával annyi gond szokott lenni, hogy piszkosul merülnek tőle a telefonok net apn-t használva (publikus ip címmel). Viszont annyi előnyük van, hogy havi 5250 Ft-ért már korlátlanhoz is lehet jutni (mindenki számára elérhető flottában, igaz egy év hűséggel).
-
gidacska
tag
válasz
sfdrakex #94775 üzenetére
Másik szolgáltatónál vagyok ott kevés a netem de drágább lenne a jóval kisebb bővítő csomag megrendelése is. Ezért gondolokodom csak adat előfizetésen.
. Itt 75 Gb kapok ott 5gb lenne ugyannnyiért a bővítő csomag a mobil előfizetéshez . Esetleg a dual SIM -es telefon másik foglalatába be lehetne tenni az itt kapott kártyát?
-
4Grider
nagyúr
válasz
gidacska #94772 üzenetére
Egy mai átlagos telefon már többnyire nem cat4 meg cat6-os (egyszerre 1 vagy 2 frekvenciát kezelő) eszköz, mint ezek a mifik. Mifire akkor van szükség, ha tartósan kell több eszközre osztani a netet, hiszen adatkártyát telefonba is tehetsz (ha csak néha kell több eszközre osztani).
Valahonnan a TP-Link M7350-től indulnék el. Számomra ez az alja, a legalacsonyabb frekvenciát (700 MHz) nem tudja, egyszerre egy frekivel dolgozik, de kb. 5-6 óráig bírja (forgalmazással). Már ez a modell is 30e Ft felett van jellemzően.
A kettő frekvenciát egyszerre kezelő TP-Link M7450 már 60e Ft körül mozog, a kicsit komolyabb M7650 pedig már 80e.
A legalja két modell pedig az M7000/M7200. Ezek megkaphatóak 30e Ft alatt, de egy 30-40e Ft-ot érő okostelefon kategóriáját tudják sebességben, és 4-5 óra alatt lemerülnek. -
gidacska
tag
válasz
4Grider #94771 üzenetére
Zene, és a Streaming szolgáltatók ne aakadjanak, tölteni tudom szinte bármikor de nem baj ha azért minél tovább bírja.Győr és körnéke. Max 4 eszköz lenne rajta de nagyrészt csak a saját mobilom
. Ha azt a sebességet tudja amit egy átlagos telefon teljesen rendben van. Nem felétlen kell a szolgáltató eszköze, de azért 30 ezer alatt meg szeretném úszni. Köszönöm.
-
4Grider
nagyúr
válasz
gidacska #94765 üzenetére
Tudom ajánlani a D-Link DWR-2101 5G WiFi routert. Drága ugyan, de az összes 4G sávot összefogja (ahol meg van 5G, azt használja). 8-10 órát lehet akkuról folyamatosan használni, egyedüli probléma vele, hogy használat közbeni töltéskor melegszik.
A többi (olcsóbb) 4G mifi problémája az, hogy jellemzően B20-B28-at nem fogják össze, cserébe jóval olcsóbbak. -
gidacska
tag
Sziasztok, a hordozható routerek közül melyik érdemes választani? Valakinek van tapasztalata? Vagy inkább vegyek egy Tplink vagy egyéb típust? Köszönöm.
-
TeeJay
félisten
Gyanítom az összes 4G képes Nokiával menni fog mert ők szabványosan kezelik a VoLTE-t míg a kínai telefonoknál azért nem megy mert össze vissza van minden
Ezt ma kipróbáltuk és fel is hívtam mamámat és végre normálisan hallom mert tökéletes a VoLTE és nem a szomszéd faluból 5-6km-ről GSM toronyról megy a telefonja -
bacus
őstag
válasz
burgatshow #94757 üzenetére
igen félre írtam... multiSIM, bocsi
-
bacus
őstag
válasz
Nagymelák #94749 üzenetére
a bulgár yettelnél már van eSIM, talán pár év és itthon is lesz
Az a baj, hogy nem is értik, nem akarják érteni, hogy miért fontos ez, mikor van okosóra díjcsomagjuk.. Pedig a mindenhol egyszerre csörög a telefon, nem ugyanaz, mint átírányítva, a hívás indításnál pedig más számot jelez ki. De szerintük jó ez így.
-
TeeJay
félisten
Na végül mamámnak csere akcióban Nokia 2660 Flip lett
Csont nélkül megy a VoLTE vele úgyhogy tökéletes lett le is teszteltem hívásban hallom HD minőségben -
yodee_
őstag
válasz
donjohnson #94747 üzenetére
Igaz, csalóka, mert duplán indítottam a szkriptet. Javítottam. Viszont Én nem emlékszem 2021-be napi bontásra. Mindegy végülis. Azért rákérdezek hogy normális e a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
- YouTube
- Synology NAS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest