- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fant0mi
őstag
válasz
Viktor0610 #45195 üzenetére
Koszi!
Elvileg a nanosim vekonyabb a tobbinel, de akkor vagatni fogom. Sufnigsm 500-ert vagja.4Grider: az asszony dpi-s mar ezer eve, az o nevere irattam at a szamom, majd vitte be szamhordozassal masodik elofizujakent a flottaba, csak en vagyok a szamlafizeto.
-
darvinya
titán
Van már univerzális SIM, ami már nanoSIM-ig van?(másik két szolgáltatónál már van)
-
kicsihp
csendes tag
Én csak a Vodáról tudok nyilatkozni, ők leírták a szerződésben az ügy fél kódot is, meg, hogy mennyi a havidíj és hogy mennyi lesz 24 hónap után.
-
-
Martin97
aktív tag
Sziasztok!
Munkahelyi előfizetéshez tudnátok linkelni árlistát? (Néztem, nincs fent intraneten.)
Előre is köszi a segítséget
Martin -
radio100jozs
őstag
válasz
kicsihp #45186 üzenetére
A 20% kedvezmény az ÁSZF akciósban van, ez az egyedi előfizetői szerződésben nem találod meg. Ezzel nincs gond, a Telekomnál is így van, az ilyen ÁSZF akciós dolgokat nem írják be a szerződésbe. (pl. a Telekomnál nekem csak 2990 Ft a havidíj több akciós kedvezménnyel, de a szerződésben a rendes ár az 5490 van beírva.)
-
fant0mi
őstag
Adott egy dpi elofizetes, aminek csak a szamlafizetoje vagyok. Cserelnem kene micro simet nanora telefonvaltas miatt. De biztos nem fogok 3-4ezret fizetni.
Kerhetek cseret ingyen? A sim csak 1 eves. Muszaki problemara hivatkoznek. De en mint csak szamlafizeto megtehetem-e? -
pcgamer01
senior tag
válasz
Viktor0610 #45189 üzenetére
Köszönöm szépen, megnyugtattál.
-
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Megfogalmazódott bennem most két kérdés...
Az egyik az az hogy ugye nincs túlforgalmazási díja a Hipernet Home-nak??
Mytelenor azt írja ha most lezárnák a számlát 5470Ft lenne a számlám, Home s van ami kedvezmény nélkül is 4990Ft, na most akkor mi az a 5k feletti összeg?
A másik pedig hogy ha szeretném a Home L-t akkor is marad a kedvezményes ár?Nagyon szépen köszönöm, ha valaki tud segíteni.
-
bepken
veterán
sziasztok,
találkozott már valaki ilyennel?regisztrációnál ez az oldal jön be... [link] - bármilyen email/felhasználónév/jelszó kombinációval próbálok regisztrálni (tehát gondolom a telefonszámmal van kínja....)
üzleti flottás számról van szó. tegnap töröltem az előző fiókomat, mert azt hittem, megoldom vele azt a problémát, hogy elétrő adatokat láttam a webes felületen és a mytelenor appon belül. és azóta szívok
-
kicsihp
csendes tag
válasz
radio100jozs #45185 üzenetére
Köszi
Három pdf-et találtam. Átfutottam, itt se volt benne a 4 számjegyű kódom, sőt mobilszám se mint elérhetőség. (Mondjuk nem baj, ha nem hívogatnak ajánlatokkal) Viszont hiányolom azt a rész, hogy nekem 24 hónapig 20% kedvezmény jár. Ennyi találtam, itt utal havidíj kedvezményre, csak sehol nem látom számszerűen leírva. Amúgy mit bánom én, csak legyen jó és gyors a net, meg max 5912 a havidíj. Megrendelt kiegészítő szolgáltatások: 2 - es Q o S p r o f i l b eállí t ás a H L R - b en , L TE j elö lö , Mi ly en s z ám o n ér h et j ü k el? ( H a n em k í v án j a m eg ad n i
t elef o n s z ám át , k ér j ü k , í r j o n eg y "0"- át a m ez ő b e) , SMS, 30 n ap o s v i s s z av ét el, Ex t r a K ed v ez m én y K er et , H i p er n et h av i d í j k ed v ez m én y , H i p er n et
H o m e L ak t i v áló , In t er n et ez és k ü lf ö ld ö n ( GP R S r o am i n g ) : L ETIL TÁ S, P ay Mar k et , Tar i f ah ű s ég f elm o n d ás i d í j a, Elektronikus számlaAz a 30 nap nem hangzik valami jól :\ Főleg, hogy valamiért kettő is lett, majd azért utána érdeklődöm. Azért jó, hogy 10 nap lejárt már belőle.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #45184 üzenetére
-
radio100jozs
őstag
válasz
kicsihp #45183 üzenetére
A bankkártya zárolás általában 30 nap, nekem ez a tapasztalatom, hogy csak utána oldják fel ha nem jött létre a tranzakció, én is hiába próbáltam, nem adták hamarabb vissza eddig egy banknál sem a pénzt, ha ilyenbe estem bele.
A Telenor szerződés szintén elektronikusan van mint a másik 2 cégnél is van már, ezt pedig megtalálod, ha belépsz a My Telenorba a weboldalon az e-mail cím és jelszó kombinációval, amit a rendeléskor megadtál.Ott belépve a telefonszámodhoz, fel kell jönnie a szerződéses dokumentumoknak.
-
kicsihp
csendes tag
Ma felhívtam az 1220-at. Neten rendeltem meg a hipernetet+kártyával fizettem. Másnap felhívtak, hogy nem jó "fülön" adtam le a rendelést (új, régi stb ügyfél) Így törölték a rendelésem (illetve felajánlották, hogy megcsinálják, úgy hogy jó legyen, de KP-s fizetés,de azt inkább nem, meg majd az előző kifizetés majd pár nap múlva visszakerül a kártyámra) Leadtam újra, megint kifizettem, hétfőn megkaptam, csütörtökön aktiválták. Aztán ma látom az e-bankon, hogy le van könyvelve a tegnapi napra 18490 Ft, de van két zároltam is 03.01-gyel. Szóval megkérdeztem, hogy lett még egy harmadik kifizetésem, illetve mikor kerül vissza a zárolás. Azt mondták, az már bank függő, X nap, de a bankot kell megkérdezni. Ráadásul az ügyfél kódomat se tudtam, bár harmadjára sikerült kitalálnom. Bevallom nem emlékeztem, hogy rendeléskor volt ilyen.Sokáig vodás voltam, és ott a szerződésben le volt írva minden. A tarifacsomag megnevezése, árak, kedvezmények, hűségidő lejárta és hogy mennyi utána a tarifacsomag ára. Itt amit küldtek, csak kb annyi, hogy mi a számom, meg milyen kütyüket kapok. De még a csomag nevét se láttam odaírva, meg a havi díjat. Úgy hogy lementem a netről a mostani csomag infóit, mert igaz él a 30 nap visszavételi garancia, de remélem nem lesz gond a nettel, de két év nagy idő, nem árt, ha valahol részletesen le van írva mit is vettem. Mindenesetre a végső teszt az holnap lesz, otthon úgy néz ki a net és a tv okés, tehát mint homenet úgy néz ki rendben lesz, de még kint "terepen" nem teszteltem ,mármint mobilnetként
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
radio100jozs #45181 üzenetére
De tudtommal a Vodának nincs engedélye 1G-s frekvenciára.
-
kicsihp
csendes tag
Hétfő délelőtt jött meg a Hipernetem és valamikor ma délelőtt aktiválhatták. Ma be is mentem a telenor boltba. Kértem a 30 csatornás csomagot meg az éjszakai 100 Gb-t. Az írtja a rendszer, hogy 11-én lesz a számlazárásom, remélem tényleg tört számlát fogok kapni. Ha már ott voltam a kártyás számomat is " lejelentettem" vagy 15 éve ez a számom. Nem tartott sokból, de azért mi papír munka ez több 100 ezer ügy fél esetén, ráadásul évente. Utána átmentem a Vodához, azt mondták, hogy 8 nap a bontás, tehát 17-én lesz vége. Nem tudom mi a franc tart addig, ha tegnap lejárt a hűségem, 13.-ig kivan fizetve a net, azt mondják a maradék 4 napra kapok majd tört számlát. Persze előtte puhatolództak, hogy miért mondom fel, nem mondtam ,hogy átmentem a Telenorhoz végül is mi közük hozzá. Jöttek mindenféle kedvezményekkel stb. és nem is személyesen hanem valami telefonos ürgével kellett beszélnem. Mit mondjak lehet süket vagyok, de ritka egy vacak volt a vonal amin velem beszéltek. Meg is kérdeztem, az elején, hogy nincs-e valami hangosító. De maga vonal minősége kb 1G ha egyáltalán ilyen létezik, egy kaputelefon 10szer különb vonalat ad, mint amin ezek kommunikálnak. Meg is mondtam az ott dolgozóknak, hogy ritka rossz egy telefon vonaluk van, ne is csodálkozzanak, hogy a kollégájuk nem tudott meggyőzni, hogy maradjak
-
scoobydoo76
tag
válasz
Krill77 #45156 üzenetére
Hali! USER ERROR!!! Nincs szándékomban bántani de elég régi motoros vagy itt a fórumon. Heti szinten leírják a " tudorok", hogy mindenki figyeljen a ciklusokra mikor szolgáltatást rendel. Én is előfizuról váltottam Myminute-ra és a telenoros regisztrácíót követően az első dolgom a számlázási ciklus megnézése volt. Nekem is 7.-e a zárónapom ezért sem vettem nagy netcsomagot. Persze szídhatjuk a szolgáltatót de nézzünk kicsit magunkba is, hogy mindent megtettünk e azért, hogy ne szívassuk meg magunkat!!! Szép napot! Üdv
-
Fifi
őstag
válasz
Viktor0610 #45171 üzenetére
Azzal nincs gond, root jogot kap.
A Supersu Pro naplójában viszont azt látom, hogy /dev/diag* eszközöket nem talál, szóval a kernellel lesz nálam gond. AMBASADII-v7.0 ROM van fent, majd megnézem milyen kernel van benne, mert már régen ROM-oltam, nem emlékszem rá ...
-
edk-
őstag
válasz
H.Istvan25 #45173 üzenetére
Úgy is ingyen van a kártya?
-
edk-
őstag
Myminute SIM megrendelése után mennyi idővel lehet újabbat rendelni? Egy hete kaptam egyet, ma nem enged másik rendelést. Ha bejelentkezés nélkül próbálom, kiírja, hogy nem vagyok jogosult erre. Ha belépek my.telenorba, akkor csak felugrik az oldal tetejére a rendelés elküldése helyett.
Családtag adataival pedig nem fogadja el pontosnak a lakcímet, pedig a kártyán szereplő formában írom be
-
-
-
Maist
senior tag
válasz
radio100jozs #45165 üzenetére
Network signal guru - Play store link Közben megelőztek.
Fifi: Nem pro verzióban használom, de root-olt a telefonom, gondolom ezért mutatja a képen látható dolgokat.
(#45164) H.Istvan25: Cseszhetem, ha nem foglalkoznak vele... -
Fifi
őstag
válasz
Szerintem ez, de a fenti képet szerintem csak pro verzióban lehet előcsikarni, de nekem ~18eFt-ért akarja adni 30 napra
-
válasz
Azt hiszem, ez az: Network Signal Guru. Teljeskörű infókat (pl. milyen frekvenciát használsz épp') csak roottal ad.
-
Maist
senior tag
válasz
H.Istvan25 #45139 üzenetére
Ezt ma (is) sikerült alulmúlni otthon a kedvenc B3-as cellámban:
Már írtam is a Telenornak, screenshot-okkal alátámasztva, mint itt a hozzászólásomban. Reakció nulla. Utána felhívtam őket, ott persze nem értették mi van, elmondtam az írásos hibabejelentésem azonosítóját, hosszas várakoztatás után azt mondták, dolgoznak rajta.
Ezt mondjuk nem tapasztalom, mert azóta is éjjel-nappal, bármikor az Rx/Tx error sorban a 2. érték folyamatosan 75-80% hibát mutat, míg B20-on max. 20%-ot, de csak egy-egy pillanatra.
Ezek a Telenornál nem tudják egyébként a terhelt cellákról elosztani a terhelést, és csak B20-ra engedni a netezők felét, stb?
Na, mindegy, nem baj, egyszer csak eljut az NMHH az én utcámba is, miután a főbb utakon letesztelték, hogy a vezetés közbeni mobilozáshoz megfelelőek-e a hálózati feltételek:
-
nfsu17
veterán
Jó Estét.
Kérdezni szeretnék.
praktikum+net csomagom van most. vagy én vagyok béna, vagy nem tudom, de a telenor oldalán nem találom már ezt a csomagot, csak guglival tudom megnézni
Böki a csőrömet ez a myminute 19 ft-os dolog, mivel én főleg inkább csak beszélek, keveset, net nem nagyon kell, mert mindig wifi közelében vagyok.
ettől függetlenül persze volt, amikor jól jött az a kevés, amit eddig feltöltés után kaptam.most ha váltanék, akkor ilyen nem lesz ugye? zéró net lenne alapból. és ami most van, azt is buknám.
továbbra is lehetne 3000 ft-ot feltölteni neten keresztül?
tehát minden maradna a régiben, csak net nem lenne és a percdíj jobb lenne?
vagy mi az apróbetűs rész?
nekem továbbra is átláthatatlan a telenor oldala és sosem találok meg rajta semmit.
köszi
-
snooze
veterán
-
Krill77
őstag
26. An váltottunk elofizusrol kartyasra. Akkor vettunk 1gb adatot. Senki nem mondta, h 7.en fordulópont miatt törlődik a maradék. Ufsz mondta, h tegyünk panaszt. Koszi.. Csomag valtaskor a f*szert nem jon egy sms errol? Hm? Na mindegy megyunk flottába. Koszi telenor ez full korrekt.
-
milenda
tag
válasz
Oliver2017 #45154 üzenetére
Nem szükséges aktiválni. Már érkezéskor aktív, ha mégsem, akkor legkésőbb másnaptól.
-
Oliver2017
újonc
Sziasztok! Rendeletem egy Telenor MyMinute csomagos feltöltőkártyás sim kártyát és az lenne a kérdésem hogy tudom aktiválni. Köszönöm
-
lacko0123
tag
válasz
Viktor0610 #45145 üzenetére
Köszi, igazából ez érdekelt, amit írtál. Mert a szerződésben lévő az nekem nem magyar volt.
-
PRDZsolesz
aktív tag
válasz
Viktor0610 #45143 üzenetére
Nagyszerű...köszönöm!
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #45149 üzenetére
De, az nem adategyeztetés, hiszen nem egyeznek az adatok. Mi lenne, ha ezután mondjuk számhordozást kérnék, aminél betüre egyeznie kell mindennek? Kiderülne, hogy előzőleg, az adategyeztetésnél a Telenor elmulasztotta az egyeztetést? Ezt könnyű lenne bizonyítani, hiszen ott van a lakcímkártyámban a kiállítás dátuma, ami sokkal korábbi, mint az adategyeztetésé.
Ha nincs rá felkészítve a Telenor rendszere, az a Telenor mulasztása. Van annak a rendszernek is gazdája. Nosza, elő lehet kerülni, és iziben felkészíteni a rendszert. -
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #45147 üzenetére
Vagyis, törölni fogják a lakcímet a rendszerből? Na, arra befizetek!
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610 #45143 üzenetére
Hát persze! Nincs olyan hivatal, hatóság, vagy szolgáltató, amelyik írásba adná, hogy nincs felkészülve valamire. Épp ezért kell ezt kérni, és kezdődik a fejvakarás. Aztán kéretni a vezetőt, és elpanaszolni neki, hogy a beosztottja nem hajlandó írásban vállalni a Telenor álláspontját. Amikor megtudja, hogy miről van szó, akkor ő is elkezdi vakarni a fejét, majd közli, hogy ilyen írást nem áll módjukban kiállítani. Ekkor kell azt mondani, hogy nem is szükséges, mert itt van, már előre ki lett állítva, csak alá kell írni, és nyomni rá egy stemplit, és már itt sem vagyok. Jó móka!
-
válasz
lacko0123 #45144 üzenetére
Nem egészen értem, mire gondolsz, de ha jól értem, ez a szerződésnek azon rendelkezése, miszerint a két év letelte után határozatlan idejű lesz a szerződésed, és ha időkőzben lezárásra kerülne a tarifa, akkor a levélben szerepelni fog a további igénybevétel feltétele.
-
lacko0123
tag
Sziasztok.
Hipernet Home L csomag szerződésről lenne egy kérdésem.
Ez mit jelent pontosan? -
-
Maist
senior tag
válasz
radio100jozs #45140 üzenetére
Az nmhh oldalán az van, hogy magánszemélynek 10 kártyás előfizetése lehet szolgáltatónként:
"1. Hány feltöltőkártyás előfizetése lehet egy személynek?
Egy egyéni előfizetőnek – mobilszolgáltatónként – legfeljebb tíz, egy üzleti előfizetőnek pedig maximum ötven előre fizetős mobiltelefon SIM-kártyája (feltöltőkártyás előfizetése) lehet az NMHH-rendelet alapján." -
PRDZsolesz
aktív tag
Sziasztok! Van most valami olyan deezer vagy spotify csomag amit hipernet home mellé aktiválhatok, és nem zabálja az adatkeretet? Nem tudok a honlapon eligazodni. Előre is köszönöm!
-
radio100jozs
őstag
válasz
KamuMazsola #45123 üzenetére
Nem szolgáltatónként lehet egy magánelőfizetőnek 10 feltöltős sim kártyája, hanem összesen Magyarországi szolgáltatóknál, így azzal semmit sem érsz el, ha áthordozod őket.
Viszont van lehetőség a feltöltős sim-et is felmondani, nem kell megvárni, míg letelik a rendelkezésre állás ideje, meg a hívószám fenntartási idő a teljes törlésig. Menjél be az ügyfélszolgálathoz, és szüntesd meg a "kidobott" sim kártyákat.
-
H.Istvan25
senior tag
Azt mi okozhatja, hogy sikerült ma többször 350-400-as PING-et mérnem 4G-n, úgy hogy közben a sebesség 70 megabit körül volt? Tegnap és ma délelőtt végig 20 körül mozgott a PING, késő délután óta pedig ilyen magas egymástól több kilométerre lévő helyeken is
-
Bferibörs
addikt
válasz
Orionhilles #45131 üzenetére
-
asdf_
veterán
válasz
#79335424 #45133 üzenetére
Ehhez kepest marhara raernek vele. A rendelkezesre allo ido majdnem fele eltelt mar, ehhez kepest meg ugye latjuk, hogy az ezzel kapcsolatos weboldalukon majd gyere vissza uzenet van. Nem azt mondom, hogy pikkpakk le lehet egy iyet fejleszteni, de bassza meg, 70 nap eltelt mar az evbol. Es november 22-en szavaztak meg a torvenyt.
Ahogy nezem amugy, a Telekom weboldala is ugyanitt tart, a Vodafone-nal meg meg aloldalt sem hoztak letre az infokrol.En teszek egy pengot ra, hogy eloszor augusztus vegere, majd utana december vegere kitoljak majd a hataridot. Ha januartol elkezdik, akkor is szolgaltatonkent(!) napi(!) kb. 6-7 ezer adategyeztetesnek kellett volna megtortennie. Szerinem siman eselytelen, hogy vegeznek ezzel julius elsejeig...
-
kicsihp
csendes tag
Sziasztok!
Megjött a Telenor Hipernet csomagom. Azt írja a wifi router, hogy nincs hálózat
Lehetséges, hogy csak nincs aktiválva a sim kártyám? (Valami hálónak kéne lenni, a sima kártyásommal müxik az ingyenes mytv alkalmazás) Ha a routert a számítógéphez csatlakoztatom és webes felületen kezelem akkor ott a mobilszámhoz azt írja ki, hogy ismeretlen. Ha tényleg "csak" ez a baja, hogy kell aktiválni? A szerződésen az van, hogy 15 napon belül, de az esetek 95% 24 órán belül aktiválják a kártyát. Ma délelőtt vettem át a csomagot.
-
darvinya
titán
válasz
Orionhilles #45131 üzenetére
Passz
-
-
törölt tag
válasz
#79335424 #45125 üzenetére
Remélem képesek lesznek ezt annyira rugalmasan kezelni, hogy bemész és felsorolja a gépből mennyi sim van a neveden, amelyik kell leokézod, a többit tilthatják, kész, viszlát. Ez így megoldás, ha ennél bonyolultabbra fogják az mind felesleges user szopatás amiért ne csodálkozzanak ha rájuk is borítják majd jó páran az asztalt.
-
darvinya
titán
válasz
Orionhilles #45128 üzenetére
Play áruház-Fiók-Fizetési módok-További fizetési beállítások …itt ad hozzá a Telenor számot.
-
-
darvinya
titán
válasz
Orionhilles #45124 üzenetére
Play áruházban ad hozzá kiegyenlítéshez.
SMS és email csak vásárlásról küld, nem kérvényhez. -
Armahun
addikt
A feltöltős mizériához.
Amikor tavaly, tavalyelőtt megszűntek régi tarifák és újba pakolták az embereket.
Akit sikerült becsalni üzletbe és akár vett új csomag mellé készüléket is arra rákényszerítettek 500 forintér egy feltöltős kártyát is, mert ez magának jár felkiáltással.
Ez ilyen előfizető szám statisztika hamisítás volt? Vagy csak a viszonteladók mentek rá a százalékra? Vagy kellett a szám a 200 ezerhez, hogy legyen mire hivatkozni? -
törölt tag
válasz
KamuMazsola #45123 üzenetére
Max 10 lehet. Adategyeztetésnél lemondasz a fölöslegről, és ennyi.
-
Sziasztok!
Vodafone és Telenor SIM kártyám is van a telefonomban.
Amikor Play vásárlásnál kiválasztom, hogy Telenor terhére szeretném megvenni az adott appot, akkor csak addig jut el, hogy szolgáltató részére SMS küldés. Az SMS meg is jön, de nem megy tovább a folyamat, már rengetegszer próbálkoztam, mindig ugyanitt akadt el a folyamat.
Telefon Mi4c, AICP ROM fut rajta, a Telenor SIM kártya meg feltöltőkártyás.
Ötletek?
Máshol is feltettem már, nem jött válasz, remélem itt is elfér. -
KamuMazsola
őstag
Gyerekek! Mivan akkor, ha a nevemen van kb 15 sim, de elhasználtuk a klikket és ment a kukába. Most ezek miatt az állandó számaimat, amiket használunk a családban, azokat is bukom? Mert akkor azt az 5 számot áthordozopm másik szolgáltatóhoz, pl voda tuti és akkor pá pannon, ö ö telenor!
-
törölt tag
Nálam nem gond, csak egy kártyám van ami kell is. De fater nevén is van vagy 10 kártya ezer évre visszamenőleg meg tesójával is családban mindenki vett mindenkinek, szerintem ez eléggé életszerű máshol is. Ebből még szép anyázások lesznek.
Teszkóból nem hozhatok ki pár kiló párizsinál többet egyszerre, erre simet meg annyit vehet az ember amennyit akarnak, gratuláció mindegyik szolgáltatónak érte.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #45120 üzenetére
Nem ez a lényeg, hanem az, hogy egyetlen szolgáltató sem követelhet meg olyan adatot, aminek a megadására a jogszabály nem kötelez. Egyébként sem értem, hogy miért kéne piacon venni egy kártyát, amikor millió helyen megvehetem újonnan?
-
törölt tag
válasz
Dr Bubo #45117 üzenetére
Vagyis, egy külföldről idelátogató sem használhat legálisan Magyas SIM -et? Az adategyeztetés a személyi adatokra vonatkozik, és azt mondja a jogszabály, hogy egy itt tartózkodó külföldi az érvényes útlevelével igazolhatja a személyazonosságát. Abban viszont nincs lakcím. Akkor most hogy is van ez?
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
aprokaroka87 #45116 üzenetére
Azt nem sokáig fogja tudni használni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Jajj
egyik ismerősőm "lakcimnélküli" és a piacon akar venni ilyen beaktivált Sim kartyat.
Jól teszem ha lebeszélem róla?
Főleg most hogy ilyen kacifantos a dolog. -
asdf_
veterán
válasz
#90933760 #45114 üzenetére
... es akkor az en nevemen lesz az új, ez meg letiltodhat a francba.
Rossz elgondolas, ha csak egyetlen neveden levo SIM-et nem egyeztetsz, elbukod az osszes feltoltokartyasat ennek hozomanyakent*:
Ha az előfizető személyazonosságának ellenőrzése eddig az időpontig nem történik meg, akkor az előfizető valamennyi ilyen típusú szerződése megszűnik a határidő lejártakor, tehát egy feltöltős SIM-kártyát sem használhat.
*: ebbol lesznek meg erdekes esetek szerintem, merugye valoszinuleg nem en vagyok egyedul, aki az elmult tizenpar evben csaladon belul vett valakinek keszuleket prepaid csomagban -akar ajandekba- ugy, hogy az elofizetoi szerzodes sajat nevre szolt, szoval lenyegeben fingom sincs, hany sim fut a nevemen, azon az egyen kivul, ami a sajatom
-
törölt tag
Erre en is gondoltam, hogy akkor veszek egy újat inkább mert ez is ilyen rosszul szetvagott nanosim es akkor az en nevemen lesz az új, ez meg letiltodhat a francba.
Az meg hogy 2017ben online is intézhető legyen alap elvárás lenne es nem lenne a pattogas miatta ekkora.Akkor itt megint a Telenor volt a farok, mert idő előtt kikuldte az üzeneteket, azt is ertelmezhetstlenul megfogalmazva minden időpont nélkül.....
-
Maist
senior tag
válasz
aprokaroka87 #45107 üzenetére
Lehet adategyeztetést csinálni már most is, nagyon kérni se kell. Pár napja volt bent párom a kártyaszintű jelszava miatt, és akkor az ügyintéző maga ajánlotta, hogy ha nála vannak az okmányai, akkor az adategyeztetést is megcsinálná, ha van pár perce. Párom mondta, hogy rendben. Utána hazaért, belépve a my telenorba a meglévő szolgáltatások között lett egy "Adategyeztetett" szolgáltatás/bejegyzés.
-
asdf_
veterán
válasz
aprokaroka87 #45110 üzenetére
A lekerdezo keszitojet csokoltatom, az Utónév: helyett az Utónév/utónevek: -et kellett volna alkalmazni es akkor evidens, hogy az esetleges harmadik nevet is be kell vinni.
Amugy jo moka lesz ez az egyeztetes, muter simje a fene tudja melyikunk neven van, faterom egyik szama szerintem meg az enyemen, remlik, mintha vettem volna neki valami keszulekes csomagot ugy tizeneve...
-
törölt tag
válasz
Dr Bubo #45109 üzenetére
Minden olyan helyzetre fel kell legyenek készülve, ami a hatályos jogszabályok alapján előfordulhat. Nekem egyébként tök mindegy. Az is elég, ha írásba adják, hogy megjelentem, bemutattam a szükséges dokumentumokat, csak épp a Telenor nincs felkészülve erre a helyzetre.
-
törölt tag
Én már várom, hogy behívjanak adategyeztetésre. Kíváncsi leszek arra, hogy meg akarják -e majd szűntetni a 20 éves számomat azért, mert a lakcímkártyámban szereplő, hivatalos bejegyzés szerint lakcím nélküli vagyok. Azért kell bemennem, hogy az adataimat aktualizálják. A rendelkezés csak a személyem azonosítását írja elő, de ettől még nem stimmel a címem a rendszerükben levővel. Az igazolvány bemutatásával bemutattam a változást. Ezt aktualizálniuk kéne a rendszerben, vagyis, törölni a lakcímet az adatbázisukból. Na, kíváncsi leszek, hogy erre mit fognak lépni.
Ha jól emlékszem, akkor az ASZF azt írja elő, hogy érvényes lakcímkártyával rendelkezzek. Konkrét lakcímet nem ír elő. Mellesleg, egy külföldi hogy igazolhatna lakcímet, ha csak az útlevelét mutatja be?
-
aprokaroka87
nagyúr
De amúgy tényleg
ha mondjuk én holnap elugrok egy telenor üzletbe hogy akkor most eggyeztessünk adatot,akkor az ügyintéző max összeteheti a kezét?Jól gondolom hogy ügyfeleknek megadnak egy időpontot majd a masodik sms-ben?
-
asdf_
veterán
válasz
#90933760 #45104 üzenetére
En mondjuk ha mar ugyis ott vagyok, atiratnam a nevere a simet, mert ha evenkenti moka lesz ez a huluyeseg (amirol amugy azt hallottam, hogy online is intezheto lesz majd), akkor nem lesz hozzad kotve a dolog.
Ok, az jo addig bőven van idő, azt hittem ez ilyen egy hetes móka.
Ezert volt jo seggfej modon kikuldeni az sms-t. Gondolom a 1220 meg fekszik miatta halal foloslegesen. Pedig azert nem kene zseninek lenni ehhez, eloszor megcsinalom a weboldalt, UTANA kuldom ki az sms-t. Csak ennyit kellett volna csinalni.
-
radio100jozs
őstag
válasz
#90933760 #45104 üzenetére
Pedig van közük, mert a törvényben ez van:
2b) Az előre fizetett díjú előfizetői mobil rádiótelefon szolgáltatás előfizetője az előfizetői szolgáltatás igénybevételét lehetővé tevő SIM kártyát harmadik személy részére abban az esetben adhatja át, ha a 129. § (2) bekezdés szerinti azonosításhoz szükséges adatokról a SIM kártya átadását megelőzően az elektronikus hírközlési szolgáltatót tájékoztatta, és a szolgáltató a harmadik személy személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványának érvényességét a személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványok nyilvántartásában ellenőrizte. E bekezdés alkalmazásában nem minősül harmadik személynek a közeli hozzátartozó.
(2c) A (2b) bekezdésnek nem megfelelő átruházás esete a szolgáltató megtévesztésével kötött szerződésnek minősül.+ jogkövetkezménye az előfizetői szerződés azonnali hatállyal történő felmondása.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #45098 üzenetére
Ok, az jo addig bőven van idő, azt hittem ez ilyen egy hetes móka. Barátnőmmel bemegyek aztán alairja, személyi, o használja es annyi, persze en használom a telefont utána is ahhoz mar semmi közük es bo nyallal.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610 #45102 üzenetére
tudomasom szerint a szolgaltatók tájékoztatták a hatóságokat.
Persze az a kérdés hogy abból az állitólagos 200 ezer sim kartyabol mennyi van használatban?
mert lehet hogy csak 10-et hasznalnak.De eleve kacifantos az egész.
Vajon le van tiltva a 200 ezer sim kartya?
Vajon került-e vissza a rendszerbe úgy kártya hogy valaki megvette pl gsm boltban? -
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #45098 üzenetére
Hogy lehetne bárki közelibb az aktuális barátnőnél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest