- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
sziasztok.
Olyan kérdésem lenne,hogy kb mennyiért lehetne elpaszòlni egy asus p6x58d-e lapot? minden tartozèka meg van,hibàtlan,gari nincs màr. -
kaszas19
senior tag
Szia.
Én azt mondom neked hogy,bőven lehet még hova fejleszteni ezt a X58-as platformot,nem kel szégyenkezni-e senkinek aki ilyenben gondolkozik.
AM3+-ról jöttem vissza és sokkal jobban pörög most a gépem mint 4,3Ghz-re húzott 8120-sal.
Szerintem jó darabig nincs szükség leváltani mert ha netán kevés lenne a 4mag+HT,akkor még mindig van 6mag+HT,amivel megint jópár évig kihúzod akármilyen VGA megy mellé. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Nem akartam 6 magos Xeon-t venni,nem igazán lenne értelme még belefektetni annyi pénzt,hisz írták is hogy sok helyen semmi változást nem hozna,főleg nekem aki ritkán konvertál és tömörít,nekem a játékhoz kel igazán a proci,meg egykét dologhoz.
Egy Intel® Xeon® Processor X5560 néztem ki,kezdésnek
Több oka is van hogy erre cserélném a 920-asomat.
1: Kisebb fogyasztás,jobb "tuning potenciál lehetőség"
2: Nagyobb órajel(alapon)
3: Eggyel nagyobb szorzó.
4: Még soha nem volt Xeon procim és kíváncsi vagyok rá ennyi
-
kaszas19
senior tag
Köszönöm akkor ha majd leváltom a 920-ast akkor nem kel attól félnem hogy nem fog menni a xeon a lapban

-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem.
Nézegettem Xeon procikat,és kérdezném hogy,elboldogulna az Asus P6X58D-Elapom egy Xeon procibal??? -
kaszas19
senior tag
Nekem 2-3s és megy is gép,nem tudom ez mitől függ,de lehet a memóriákkal van szoros összefüggésben.
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Pedig nem is alsó kategóriás lapról van szó és mégis ilyen nyűgös? bár igaz az hogy a kevesebb néha több,sok funkció de több gond is.
-
kaszas19
senior tag
A màsik meg az hogy ez règen olyan volt mint most a lga 2011 csak minőségi lapokat dobhatnak be a gyàrtòk. Egészen biztosan jò deszka ebben a kategòriàban.
Vissza térve a màrkàra még mindig nincsenek a csùcson főleg vrm ügyileg ezt am3+-ra értem,elégsok olyan lapot kidobnak ami kritikàn aluli sajnos. -
kaszas19
senior tag
Nekem lefele droppol csak pontosan nem tudom most hogy mennyit is de látható.
Van benne olyan opció hogy offset elvileg ha ott beállítok egy értéket akkor a Vcore-hoz hozzá adja talán így ki lehetne sakkozni a tökéletes feszültséget,de elég sok kínlódással lenne meg ami akkor lenne/érné meg ha olyan 24/7-re tervezem a vasat. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Pedig nem 75C-fok volt az 1-es mag hanem 65C-fok egy vizes kalapszar volt a másik.
Rendben akkor nem foglalkozom vele,most 1,235v 3,8ghz X19 szorzón a linx lefutott de még tesztelés alatt van. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Ma meg vettem a pasztát amit rendeltem, meg is hozta a hozzá fűzött reményeimet mert meg van a 10C minuszba
.
Lenne egy gyors kérdésem is,adott egy Asus P6X58D-E alaplap,és most kicsit bele ástam magam a tuningba,miért van hogy a CPU voltage résznél ha 1,2500V ra állítom akkor az már sárgába jelzi?? máshol is alacsony feszültségnél is elkezd sárgába át váltani pedig nem magas a feszültség,mitől lehet ez? -
kaszas19
senior tag
Holnap jön az MX-2-tes paszta
kíváncsi leszek hogy fognak alakulni a hőfokok
2,5K 8g.
Itt a helyi boltban rendeltettem meg,mert nekik soha nincs semmi készleten ami nekem kel.
Mondja a srác hogy a 8g-os 2k lesz ez volt pénteken,kedden mikor mentem megrendelni akkor meg a tulaj volt és ő rendelte meg,mondom neki pénteken 2k-át mondtatok a 8g-osra nézi nézi aztán számológéppel elkezd számolni és mondja nekem hogy ő akárhogy is számólja neki mindig 2,5K-ra jön ki,kijött az a srác aki pénteken fel akarta venni a rendelésemet nézi ő is aztán lapított mint szar a fűben és igen ez ennyi volt a válasza,na mondom jó mindegy megrendelem.
De könyörgöm számológéppel se tudnak számolni Számítástechnika boltban
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Még lesz finomítva de elsődleges célom az Mx-2-es paszta felkenése.
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
ùjra itt vagyok tegnap össze raktam. De pasztát vennem kel mert nagyon gagyi ami most van.
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Nem csak inkâbb megkérdem
jobb biztosra menni inkàbb. -
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Úgy néz ki hogy újra tag leszek nálatok.
asus p6x58d-e
I7 920-asal.
A kérdésem az lenne hogy nekem jelenleg Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 ramjaim vannak és szeretném a következő lapban is ezt használni,szerintetek van rá esély hogy gond nélkűl fognak menni?? persze 2 modul az nem 3 de majd egyszer bővítem még eggyel. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Na skacok mégis csak maradok ennél a platformnál.Biztos még nem jött el az ideje a vàltàsnak:-) Kellemes Boldog karácsonyi ünnepeket kívànok minden I7 kollégànak;-)
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Én ezzel a virtuális memória letiltással úgy vagyok hogy 6GB nem elég arra hogy a windows és minden más könnyedén elférjen benne főleg ha valaki a mai játékokat futtatja.
Szerintem ha már gyorsítani szeretnék a rendszeren rá áldozok 20K-át és veszek 1 SSD-ét és át helyezem a másodlagos vinyóra a virtuális memóriát és kész hiper gyors lesz a rendszerem.
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok hamarosan eladom szeretett gépemet és màr nem térek vissza platform vàltás lesz;-) tovàbbra is a klub tagja leszek.
-
kaszas19
senior tag
Akkor jobban járok én is ha SSd-t akarom majd veszek Pci-e-szes Sata 3 bővítőkártyát? bár a lapomon nincs is Sata 3-mas port de a Sata 2-es se igazán jó SSd-re?
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
Csak azért mert az elsődleges memoria slot az a2 b2 c2 neked a fehérek azok a kék színű slot a másodlagos.
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
kérdezném valaki használ win8-at? itt és ha igen milyen tapasztalatai vannak?
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
ki próbáltam 17X szorzóval és elindult de biosig nem jutottam el.
Szerintem sok a QPI és kevés hozzá a fesz hiába állítom 1,35V-tra amit max megad az intel. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
nem aggódom rajta már elfogadtam
hogy winfos hiba csak és ellene semmit nem tudok tenni esetleg ha win8 megoldaná de azt meg nem nagyon akarok azzal foglalkozni.
Annyit kérdeznék még tőletek hogy 210 BCLK nál mikor nem indul a gép még bios-ig se akkor minek kéne több feszt tólnom még? mert adtam a QPI/Dram-nak a ramoknak az időzítés is lazítottam nem is kicsit meg adtam az IOH-nak is több feszt de csak nem indult el.Esetleg ez a vége a lapnak? -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
itt valami winfos baj lesz mert én állíthatok bármit akárhogyan a biosban ott azon megy ahogy én állítom be ki is írja hogy 2,8Ghz 21X-val jelenleg de winben ez csak marad 20X-val 2,6Ghz-en és végig futtattam cinebench 11.529 tesztet és maradt 2,6Ghz ha mind a 4 mag terhelve van nekem csak turbóként megy a winben a 21X-zó akár mit is csinálok.
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget 
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
mellékelek nektek 2 képet.

-
kaszas19
senior tag
nekem kezdi feladni a leckét rendesen
ha autón hagyom a szorzót akkor a 21x-zó a turbó ha bekapcsolom a c-staatot akkor ott 1ből van 22 és 23X-zó is amit megint csak 1 magra terjeszt ki a lap.A lényeg az hogy hiába hagyom autón a szorzót semmikép sem tudom kiterjeszteni win szerint mind a 4 magra mert szerinte csak 20X-zó ig használhatom.
örök rejtély marad. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
ebben van valami igazság mert 3,8Ghz-es legnagyobb beállítás láttam lehet nem is menne 4Ghz felett.
Nekem a CPU áramkör nem bejövős olyan kevés alkatrész van nem tudom mennyire díjazná a tuningot.Azért köszönöm.
Akkor maradok az asus P6T Deluxe V2-tes lapnál mármint hogy vadászom rá. -
kaszas19
senior tag
Szerintetek 1 MSI X58 Platinum jó választás volna OC terén mind hosszútávú befektetés terén??
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
de hozzá teszem ez van 3,8Ghz-cel is ha 21X-zóra rakom akkor bench alatt 3,6Ghz-en ketyeg.
De a gép stabilan fut Linx alatt minden rendben játék alatt is ezekszerint csak valami más a probléma.Én arra gondolok hogy mivel az a turbó szorzója nem azért veszi vissza???Vagy másoknak tökéletesen megy 21X-zón is??
-
kaszas19
senior tag
Ja ja pontosan vissza ugrik 20x-ra
-
kaszas19
senior tag
Na meg ragattam OC terén.
3,8Ghz 19X200MHZ-es beállítással tökéletesen üzemel.
4Ghz 19X211MHZ nem akar elindulni a gép pedig adtam feszt a CPU-nak a QPI-nek is de csak nem indul.
Gondoltam egyet és 21X szórzóra állítottam na azzal elindul csak az a gondom hogy csak CPU-z szerint 4Ghz amúgy aida Cinebench is úgy fut le hogy 3,8Ghz-en van a CPU ezzel mit lehet kezdeni??? -
kaszas19
senior tag
nekem annó a Brockent ajánlották nagyon.Esetleg Noctua NH-D14 ez biztos lehűti a CPU-dat.
-
kaszas19
senior tag
Ezekkel a hőmérsékletekkel meg főzöd a cpu-t.
-
kaszas19
senior tag
Nem semmi beállításokkal nyomod
grat hozzá. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
1 próbát megér azért elég jó légszállítással rendelkeznek a ventik.
Így is úgy is lefogom cserélni a hűtőmet de nem most sajnos. -
kaszas19
senior tag
Na berendeltem két Coolink SWIF2-120P 12cm ventilátort és rárakom az EVGA hűtőmre.
Sajnos az pénzügyeim jelen esetben nem engedik meg 1 Noctua hűtő meg vételét ezért kicsit felturbózom a jelenlegit hát ha jobb hűtést érek el.
-
kaszas19
senior tag
azzal nincs baj Thermaltake V3van benne elől 2 venti oldalt 1 hátul még1 meg 1 alul ami beszív + még 2 venti fér bele
Hát nyerhetsz vele egy párat, olyan 4-5 fok körül. De ez függ attól is, hogy milyen a házad szellőzése.Sokszor az a 4-5Cfok sokat jelent PL nekem most ha -5C fokot le tudnék faragni akkor meg lenne stabilan jó hőfokokkal a 4Ghz. -
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
ahogy mondod
nézegettem hogy sokan lecserélik a gyári ventit a hűtőkön 1 coolink swif2-120pre. -
kaszas19
senior tag
Hát én még ott nem tartok de ha meg lesz a D14-es Noctuám akkor meg nézem meddig jutok el

-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
-
kaszas19
senior tag
igen nekem ilyen beállításom nincs csak a CPU résznél van olyan hogy CPU diferencia 700mv.
Nézegetem a külföldi oldalakat és brutális feszekkel nyomatják.
Főleg amit kiemeltem az a durva
Here are my settings for 4.0Ghz:
BIOS: 1202
AI overclock: manual
OC from CPU level up: auto
OC from Memory level up: auto
CPU Ratio setting: 20
CPU Turbo Power Limit: DisabledCPU configuration
CPU Ratio Setting: 20
C1E Support: disable
Hardware prefetcher: enable
Adjacent Cache line prefetcher: enable
Intel Virtualization tech: disable
CPU TM Function: disable
Execute Disabled bit: disable
Intel HT Technology: disable
Active Processor Cores: all
A20M: disable
Intel Speedstep tech: disable
Intel Turbo Mode tech: (Not shown, Speedstep disabled)
Intel C-STATE tech: disableBCLK frequency: 200
PCIE frequency: 100
DRAM frequency: DDR3 1600MHz
UCLK frequency: 3200MHz
QPI frequency: autoDram timing control
1st iformation: 6-8-6-24-1T
2nd information: all auto
3rd information: all autoEPU II phase control: (not shown, CPU Turbo Power Limit Disabled)
Load-line calibration: enable
CPU differential amplitude: auto
Extreme OV: enableCpu voltage: 1.225
CPU PLL voltag: 1.81592
QPI-Dram voltage: 1.2650IOH voltage: 1.7966
IOH PCIE voltage: 1.51106
ICH voltage: 1.11341
ICH PCIE voltage: 1.51106DRAM Bus voltage: 1.64356
DRAM REF voltage: autoCPU spread spectrum: disabled
PCIE spectrum: disabled
CPU clock skew: auto
IOH clock skew: auto -
kaszas19
senior tag
Volna 1 hiba jelenségem OC alatt jön elő hogy bekapcsolom a gépet és nincs kép de a gép pittyeg és el is megy a windows-ig még meg nem unom és ki nem kapcsolom a gépet.
Általában csak akkor jön vissza a kép ha resetelem a biost.
Több mint valószínű hogy valaminek kevés a fesz.
Esetleg a ICH PCIE résznél 1,50V-ról kéne picit feljebb mennem??? -
kaszas19
senior tag
én is ki kapcsoltam kicsit idegesítő mikor az asus rog logó széthullva van aztán észheztér 2 másodperc múlva
kicsit olyan mint mikor a neten nézel valami nagy felbontású képet és még tőlt

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- (kiemelt téma)
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Végre elérhető az új Steam Controller
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Intel Core I7 14700KF - 20mag/28szál - Gari 2027.10.03. -ig - Eladó!
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Eladó Intel Core i7-4770 Processzor (LGA1150) több db
- AMD Ryzen 9 9950X3D2 4.30GHz
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF F16 Intel Core 5 210H RTX 4050 140W GARANCIÁS 2028-IG ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kizàrt beàrazva 25k.
nem szakad meg jàtèk alatt.

Ami elromolhat az előbb vagy utóbb el is romlik.

attlefield 3/4 Talán a metro is de nem vagyok benne biztos.