Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberpunk
félisten
Le is váltod rá az i7-esedet? Vagy lesz új proci + ram?
Mert mostanában én is agyalok rajta hogy eladom az asztalit azt go noti. Mert igazából nekem nincs szűkségem ekkora teljesítményre. Játszani meg manapság nem igazán van mivel
Max COD-ok, főleg lanparty-n
Egyedül a silány TN panelos kijelzők amiket ki nem állhatok. Bár a led-es háttér világításúak már normálisabbak
Jó persze lehet hozzá csatlakoztatni normális monitort is, de akkor is. -
HSM
félisten
Az i7 is lehet zsákucta, az Intelnek nem kerül semmibe. Meg aztán úgyis jön a Sandy Bridge, és akkkor elvileg mindkét platform megy a levesbe....
Én az Intelt sose arról ismertem, hogy olyan nagyon törődött volna a meglévő vásárlók upgrde-lehetősége miatt... Kedvenc példám anno, az elsőgeneráció, s423-as P4-ek, amik alig voltak gyorsabbak, mint egy erős P3, sokkal többe kerültek, és méregdrága Rambus rammal mentek csak, a platformköltség az egekben volt. És meddig is élt a s423, mint foglalat? Max egy év? Mert az Intel kitalálta a s478-at.....
(Gondolom, így több lap fogyott, aki fejleszteni akart vehetett lapot is rögtön...
) -
Vasinger!
nagyúr
Engem főleg azok rémisztettek el, hogy xp akad alatta, én meg elhittem, hisz nekem még nem volt ilyen procim és egy rossz bios végett sok minden lehet.
Meg GTA4 szaggatás, bár azt nem írta, hogy milyen VGA-ja volt, de akkor is...Nah mind1.
Legközelebb már nem fogok bedőlni ezeknek az argepes véleményeknek. -
Zájec
veterán
fincsi volt a pirospöttyös igazi

az volt a baj hogy hamar elment az idö , nem tudtunk kibontakozni ...
meg ez az UltraTPM mindig szivatott... hátha HSM megmondja mit lehet vele csinálni...miért ? jó katt777 Asrock lapja.. csak Csorba mutatott cl7 1600-s stabil terheléses eredményt, katt-tól még nem láttam..
próbáltad már csak 2db modullal ? probáld már ki , kiváncsi vagyok

(#14234) kulerr :: értem ,oksa

-
Ha most kéne lapot vennem akkor tuti hogy Gene lenne 47K-ért, valamint OCZ DDR-3 6Gb/1600 Intel Extreme KIT 37.5K-ért.
De ahogy látom 1 helyen nézelődtünk. A másik hogy gianninál meg megláttam ezt:
Gigabyte Radeon HD 5770 3 év gar: 34.990,- (jövő hét közepe)
Ennyiért most nagyon csábításba estem.Mellesleg most nézem milyen szépen megfogalmaztam a mondandómat az előző hozzászólásomnál

-
milbo
aktív tag
Alapon járatom a gépet mióta megvettem, HT OFF-al. A játékok meg a böngészés nem kéri a nyolc szálat. Időnként persze jól jön ha kamerás felvételt tömörítek.
Néha azonban rá jön a tuningolgatnék meg a kíváncsiság és próbálgatom. Nincs már őrült meleg a szobában és a hűtőt is kicseréltem nyáron.
Múlt héten a tápcsere után próbáltam is 4G-n LinX el, igaz csak 1giga memóriával de 20x lefutott. Akkor ment, most meg nem. Az 1.3600V kevés. Nem nyúltam semmihez, csak egy plusz 12centis ventit raktam a hűtőre. Na mindegy, kipróbálom LLC ON-al is csak kicsit félek hogy valami bedobja a törölközőt.katt777: mikor boot után megnyugszik a rendszer, 1.4408-1.4424V közötti értéket mutat a cpu-z. Elindítom a linx-et és dolgoztatja a procit, leesik 1.3600-ra. Amikor kész az első teszt és pillanatra terheletlen a proci, ami látszik is a hőmérsékleteken (core temp), akkor 1.4408V.
-
katt777
félisten
Mint írtam volt, magasabb uncore-ral max annyiból volt stabilnak tekinthető a gépem, hogy nem indult el.
Hát, nálam legalább IBT akárhány ismétléssel lefut, Linx és Prime meg hol itt, hol ott hibázik teljesen függetlenül az egyéb beállításoktól. Pl. volt, hogy adtam extra feszt, erre nem a 11., hanem a 2. körben kidobott.
Nagyon kíváncsi vagyok a megoldásra!milbo: Biztosan jó az a terhelt fesz? Csak mert Linx úgy lenyomja a rendszert, hogy a fesz csak valamikor sokkal később, netán a teszt után tűnik föl bármilyen mérőprogiban. Szóval lehet, hogy még a boot-olás miatt volt magas a fesz, aztán teszt alatt már a levettet láttad, mert még nem jutott CPU-Z-nek erőforrás a megjelenítésre. Egyedül Realtemp képes néha frissíteni magát Linx alatt, az meg mondjuk pont nem mutat feszeket.
-
HSM
félisten
Már írtam, ivel kéne próbálkoznod....
Egy C0-nak olyan 1,35V Vcore és LLC OFF mellett simán vinnie kéne 3800-at. Ha BIOS ig se jut, akkor viszont BCLK limites lesz, akkor máshogy kell okoskodni.... [link]Egyébként pedig kicsit sántít, amit mondassz, hogy "'Im a simple user. Menjen pöc-röff amennyin kell", mivel pöcc röff be lehet lőni egy olyan beállítást, amin én is használom, és nem érzem lassabbnak, mintha kihajtanám maximumra.... [link] És egy ilyen beállítást nem több összedobni 5 percnél, gyakorlatilag annyi tartalék marad így a cuccban, hogy hibád se lesz az 100%, és bőven túl lehet feszelni mindent az igényeihez képest... (Pl amit linkeltem jóval kisebb Vcore mellett is stabil, 1,2V alatt megy 4Ghz-et, ha kicentizem, 1,215V VQPI mellett sem hibázik semmi alatt és 1,275V-ot kap, és a memória is viszi ezt 1,55V alatt, és megkapja az 1,58V-ot, és így 100% lehetek benne, hogy nem lesz gáz a rendszerrel, akkor sem, ha letekerem a ventit, vagy éppen hidegfront miatt lassabban áramlanak az elektronok, és így már nem érnek át időben a procin és BSOD....
) Egy szó mint száz, kicentizett tuning nekem sose volt igazán stabil.... A kicsit is instabil rendszerrel meg aztán több gond van, mintha az ember hozzá se nyúlt volna... 
-
HSM
félisten
A ram hiába tud "gyárilag" 1600-at, ha a memóriavezérlő, amiről használod, csak 1066-ot... Remélem érted, mire próbálok kilyukadni...
(Forma1-es autó is tud 300-al menni, de nem tudnál stabilan annyival menni vele ha szar az út, pl. murvás...
)
Azt pedig miből gondolod, hogy a ram nem hozza a gyárilag beígért eredményeket, és nem a lap vagy a proci?
(Persze lehet a ram a ludas, de legalább annyi esélye, hogy a proci, a lap, vagy csak egyszerűen, hogy az a beállítás, ahogy elvárnád, hogy működjön, nem jó a procinak? Az I7 elég finnyás a szorzók együttállásaira, és itt nem csak a 20X-as szorzó "furcsaságaira" gondolok....) -
katt777
félisten
Vazze, ma már a 2. eset, hogy mire visszatérek, eltűnik egy hsz-om, eddig max. naponta csak 1 volt. Valaki követ engem, és el akarja tüntetni a nyomaimat...
Mielőtt valamit kinyírnál a cuccban: ha fesz. emeléssel is ugyanott hibáznak a RAM-jaid, akkor vedd vissza, és más feszekkel próbálkozz, mert nem az a gond. Nálam volt ilyen, hogy RAM-nak hittem, aztán kiderült, hogy a CPU-nak kellett egy kis plusz. Esetleg az 1.3V ellenére hagyhatnád auto-n, hátha nem véletlenül ad annyit a lap (lásd előbb). Az kevésbé árt a procinak, mint a RAM-ok túlfeszítése (legalábbis bizonyos lapokban).
1066MHz-hez vehet az ember Q9550-et és DDR2-es RAM-okat CL5-tel...
Lehet, nálad az lesz?
Egy jó kis P5Q-ban... 
-
katt777
félisten
Pont a tőkeerős cégek engedhetik meg maguknak, hogy szívassák a a felhasználókat, elég csak az ATI-ra és az nV-ra gondolni, bár különbözőképpen gyakorolják a dolgot. Mondjuk ha a legújabb Forceware-re gondolok, akkor az nV driver-téren már utolérte a konkurenciát.

ASUS írta a figyelmeztetést 1.65V+-ra, és piros is bolt biosban (röhej, hogy 1.65V nincs benne), ASRocknál nincs ilyen. Talán erősebb a cucc, hiszen ennek, nagy név híján, jónak kell lennie.
Azért én megmaradtam a droppolt 1.669V-nál.Az tény, hogy ma is egy E8400 a legpöpecebb cucc, esetleg Q9550, X48 v. P45 lapban.
CSorBA: Ez nem egészen OK, mert a bios 3.9GHz, az Everest meg nem. 2 lépcső az 0.0250V. Nem sürgetlek, majd csináld meg, ha lesz időd.
-
katt777
félisten
Hát én akkor lemondtam a további GB lapokról, amikor kivették a biosaikból a ventiszabályozást (EP35 korszaktól, és az összeset), és ezt azzal indokolták, hogy némely hűtővel tönkrementek a lapok és a processzorok (de akkor a házhűtőket miért is?). No, akkor nyilván ilyen IQ szintű vásárlókat céloznak meg, úgyhogy részemről volt szerencsém. Más gyártóknál működik a ventiszabályozás (még az ócska MSI-nél is!), és max. közlik, milyen hűtőket kerüljön a felhasználó. Mivel a GB nem ezt tette, véleményem szerint valójában fingjuk nem volt arról, mitől haltak meg azok a hardverek (vagy nagyon is volt, csak az nem publikus
), no és ahol ilyen "szakemberek" dolgoznak, onnan megint csak nem vásárolok, mert inkább arra látok esélyt, hogy a nagy marketing-csinnadrattával szemben valójában nem használnak nagy hőtűrésű és tartós alkatrészeket. 
Arról mondjuk már akkoriban is sok szó esett, hogy az időzítés semmit nem jelent, annál inkább a RAM-ok sebessége.

Uzmany: Ja, anno a P35-ös lapokra is győzte mindenki visszaflashelni a régi bios-okat. "Öröm" látni, hogy azóta is tartja a "minőséget" a GB.
Én mondjuk leginkább egy ASRock-kezelhetőségű és kiépítésű lapot vennék ASUS felszereltséggel és MSI hűtés-szabályozással.
Kár, hogy lapot nem lehet úgy építeni, mint gépet. 
-
katt777
félisten
Maximalista nem vesz GB cuccot.
Amennyibe azok a RAM-ok neked kerültek; mondjuk én is mondtam, hogy annyiért ne vedd meg. Hát az ASRock nálunk eddig rendben lévőnek tűnik. Csak az S3-state energiatakarékos módot nem találom sehol a bios-ban, mindig S1-be megy, és úgy nem áll le a gép teljesen (mennek a ventik is). Mondjuk van az ASRocknak egy instant boot-ja 4-5 mp boot idővel, de egyelőre inkább lekapcsolom. Ennek nem tart 5 percig, amíg leáll XP-ből (W7 alatt pár mp), ellentétben a P6T-vel. -
katt777
félisten
Igen, az egy kicsit bonyolult, én igyekeztem így oszloposan feltüntetni az értékeket, hogy csak be kelljen írni, és színekkel is elválasztottam az egyes csoportokat. Remélem, neked is összejön végre. Első randi könnyebben ment, mi?
A kardodba inkább dönts valaki mást.
A válogatás gyártók/lapok/RAM-ok/órajelek ABC/num növekedési sorrendben készül, sztem úgy a legkönnyebben kereshető, P5Q-ban is bevált.
-
CSorBA
őstag
Ez a baj

Berakok mindent elöször, auto, elindul 1066-on a ram, 2,6on a proci.
Nézem a ramot, proci alap, full nem vágtam, mondom átrakom a ramot 1866-ra, van ilyen beállítás, minden más auto. Csak error, nem indul.
Átrakom ramot lentebb, 1600-ra, minden más alapon, restart, nem indul. Kezdek ideges lenni.
Átrakom feszt időzítést, akkor sem.Mondom dögölj meg, húzom a procit, átraktam a 160*19re, ram ugye ekkor 1600, egyből elindult. (fesz 1,65V ram, minden más auto)
Rakom fentebb 180ra, egyből elindult, már ment is 1800-on a ram.Szóval próbáld ki te is, hátha, nekem valamiért
csak a procival együtt hajlandó menni 1866-on, magában nem, és meg nem mondom miért, már azt hittem, hogy rossz... Aztán látod, cl8-ban is vitt ezt, sőt cl10ben 2000-ret is megnéztem.Próbáld, hajrá, hátha neked is van ilyen anomália

-
Zájec
veterán
(#13903) Qru ::
hát a fésüs kingmaxra rá is csesztél volna ilyen xmp-s szempontból.... mert ugyebár annak a két xmp-je 1.8v és 1.9v-s nempedig 1.65v-s... egy kicsit igy használod, aztán máris lehet kukázni a procit mert elfáradt az imc-je.... gondolom ennyit nem ér meg... és képzeld azt aki ezzel nincs tisztába .....(#13906) Qru :: most akkor a cl7 nem megy , ugye? a cl8-al mizu?
(#13916) Savanya :: de ha nem aka Asus-t akkor Foxconn-t is lehet választani , azon is van 775-s furat...

(#13913) Cyberpunk::"Amik jók Scythe Mugen2, CoolerMaster Hyper Z600, Thermalright Ultra Extreme. Ezek viszonylag olcsóbb, de jó hűtök. Vagy ha a csúcs kell akkor Prolimatech Megahalems cirka 18-19k, ventilátor nélkül"
a Prolimatech Megahalems nem értem mitöl lenne csúcs hütö
amit láttam teszteket azokban mind szarul szerepelt, nem hozta a hozzáfüzött teljesitményt, söt nekem csalódás volt az a hütö.... töbett vár töle az ember, a 6pipe-s felépitése és nagysága miatt... az ára sem olcsó, ehhez képest jópár hütö leveri...
azért mert nagy monstrumnak néz ki és sok höcsö van rajta már azthiszik hogy ez no.1 , közben meg nem is teljesit.....ezt egyébként BR4D-nek is akartam már múltkor mondani,,... ö is nagyra tartja ezt a hütöt, csak teljesitmény nincs mögötte...
-
HSM
félisten
Szerintem ott valami más gubanc lesz...
Próbálj egy load setup defaults-ot, és utána próbáld meg 19*200-on, 3200-as uncore, és 3600-as (X36 asszem legkisebb) QPI mellett. Először próbáld 1,295V QPI-vel, aztán 1,355V-al, ha az se, akkor az 1,38V-al.... És azokkal a subtimingekkel, amit linkeltem is Giga topicba. Mondjuk egyébként nekem is 1,38V QPI kell, hogy 3200-as uncore 1600-as rammal menjen.. Mondjuk nálam csak hyperpi nyúlik ki, de akkor is.... 2800-as uncore meg szépen megy 1,215V VQPI-vel is....
Sőt, amíg csak memóriatesztek futnak, addig röhögve megy 1,355V VQPI-vel 3500-3600-as uncore is... -
katt777
félisten
Hát ASUS-én és ASRockén legalább van pár. Ezt miért nem nézted meg előre? Főleg, hogy ha jól rémlik, jó drágán is vetted a RAM-jaidat.
(Mondtam, hogy az.
)Shkiz0: De én úgy mondom: Omlosz!
Egyébként olyan is van.Dare2Live: Az a baj, hogy nincs hűtőm hozzá, szóval egyelőre az ASUS alapján van belőve, az viszont szépen feláll rendszertanilag. Vsz. lesz egy 212+, ha valahol lehetne kapni.
CPU 20X200 (no turbo, de minden más ON) @ 1.3V
QPI auto
Uncore auto (gond ezekkel nem lehet, mert a RAM-ok úgyis 1600-on mennek)
RAM 1600MHz CL7-7-7-20-auto (de teljes auto-n is felismeri a cl7-et, ASUS-szal ellentétben) @1.654V
többi fesz. auto-n vagy standardon, ill. VTT az 1.480V (auto).CSorBA: Tedd majd be a lap topicjába is, légyszí! Amúgy ügyi vagy!
Egyre inkább érzem a CPU-hűtő hiányát...
Rohadt kényszernek ellenállhattam volna, és akkor a Z600 alatt szépen muzsikálna minden... 
Nagyon szépen mennek a RAM-jaid, és az 1.264V-os CPU is irigylésre méltó. Sárgulok is...

X@b3e: +fesz, ill. vdrop kikapcsolása. EIST tuninggal is teljesen működőképes.
Zájec: Már írtam, hogy az ASRock-ot össze-vissza értelmezi az Everest, és minél több venti/hőmérés lehetőség van, annál jobban keveri a dolgokat, ezért kell kézzel átírogatni a fél OSD-t. Ehhez jó segítség az OC tuner.
-
Zájec
veterán
megoldjuk mindenféleképpen
majd pü-ben megbeszéljük ha aktuális...addig egy-két tipp próbálgatásra..::
"CAS: 7
tRCD: 7
tRP: 7
tRAS: 16 próbáltam 24-el is
tRC: 27 de 28-al sem jó
tRRD: 4
tWR: 8 de 10/11/12 se stabil
tRFC: 60 de 92/95 se jó
tRTP: 4
tFAW: 16 de 20-al sem stbil
Round Trip Delay: 47 de 48/49/50-el sem stabil
CR: 1T/2T utóbbival is instabil a fent írt leglazább időzítések mellett is."a tRC -t : nyomd fel 36-40-re...
a tRRD -t : 6 -ra
a tWR -t : 12-14 -re
a tRFC -t : 92-98
a tRTP : 6
a tWTR :6
CR-1 próbáld... -
Qru
MODERÁTOR
Mára feladom a dolgot. Esetleg ha van vkinek tippje mit kéne máshogy... (OCZ Plat. 3x2GB 1600MHz CL7) Most így állok:
CAS: 7
tRCD: 7
tRP: 7
tRAS: 16 próbáltam 24-el is
tRC: 27 de 28-al sem jó
tRRD: 4
tWR: 8 de 10/11/12 se stabil
tRFC: 60 de 92/95 se jó
tRTP: 4
tFAW: 16 de 20-al sem stbil
Round Trip Delay: 47 de 48/49/50-el sem stabil
CR: 1T/2T utóbbival is instabil a fent írt leglazább időzítések mellett is.Ram 1,66V QPI: 1,36V minden más alapon (órajalek is), ettől kisebb feszekkel még post-ig sem jutok el, ok sokat droppol a lapom de akkor is...
Adjak még +0,1V-ot mind a kettőnek?Fentebb írt időzítéssel Win (7 64bit) bejön Everest sebességmérés is lefut (még 1T-ben is!) de IBT 2. körben kifagy (2T-nél is, 624sec-nél mindannyiszor) rendre. Linx még hamarabb megborítja a rendszert (kékhalállal) Prime95-ben is hamar borul a dolog (blend-et nyomattam) kb 2 perc után hibát dob.
-
katt777
félisten
Tényleg eszméletlen ez a GB!
ASUS és ASRock is megelégedett CL9-cel.
Ha ehhez még hozzáveszem az 1.3V-os CPU-feszt, hát, kezd érdekes kép kialakulni bennem bizonyos márkanevek és a minőség közti össze(nem)függésekről... 
Keldor papa: Nem mondtad, hogy MÚKODJ!
BR4D: Mondtam én, hogy földsugárzás vagy vízér.

CSorBA: Egész jónak tűnik. A részletes bios-beállításokat esetleg publikálhatnád X58 topicban.
-
keIdor
titán
Látom...
nálam azok a Platinumok teljesen rendben voltak, igaz 3 napig voltak ilyenjeim, de eladtam őket, mert minden hónapban rakok félre x ezer forintot, hogy amikor majd elköltözöm külföldre a kezdő időszak "kényelmesebb" legyen. Amikor ez nincs meg, nincs mese valamit el kell adni! Beraktam, és stabilan tették dolgukat, nem hiányzott az XMP.
Full anomáliák ezek a mai PC-k.
Az mondjuk 100%, hogy a következő ramom nem OCZ lesz. Kezdek is félni...BR4D: Ne idegesíts.
Ezt a rendszert legalább az AMD Bulldozer/Intel Sandy Bridge-ig meg szeretném tartani (max alaplapot cserélek majd rendes ATX-re) úgyhogy ha még bő egy évig normális marad, akkor már elégedett leszek.
-
katt777
félisten
Sztem legjobb az IBT (meg hát eleve Intel teszt), az hagy erőforrást a rendszernek. W7-ben amikor bármelyik stress-tesztet elindítottam maximumon, beszólt, hogy kapcsoljam ki, mert túl sok erőforrást foglal a progi, és ha nem nyúltam a cucchoz, hibázott, de ha mondjuk Everest-et vagy vmelyik gadget-et bezártam, szépen futott a teszt. XP-n simán dob egy hibát a tesztprogi. Mindamellett sztem nem is igazán 100%-ban kompatibilisek ezek a tesztek az i7/X58 hardverekkel (pl. HT-t elvből nem kapcsolom ki, ha már van
), mert mitől van pl. az, hogy egy adott beállítással lefuttathatsz több hosszú tesztet is gond nélkül, aztán egyszer csak gondol egyet, és hibát dob, aztán megint csak mennek a tesztek rendben... Lényegében én IBT-t az elérhető maxon végigtolom (XP alatt pl. 2048-ra beállítva figyelmeztet a kevés RAM-ra, aztán 2047MB-tal szépen lefut, W7 alatt ugyanez 5GB RAM-mal), és ha az rendben van, akkor használom úgy a rendszert. Lynx v. Prime volt, hogy dobott hibát, de írhattam DVD-t, nézhettem TV-t, netezhettem, játszhattam (többet is egyszerre), és sehol semmi hibajelenség, ugyanakkorutóbbi tesztek csak akkor voltak stabilak, ha magasabb feszt adtam alap szinten is a hardver valamelyik részének, mint a standard (ill. prime még úgy sem
, az teljesen véletlenszerűen hibázott változatlan és standard beállítások mellett is). Ha lesz időm (7 és fél óra), talán ráengedem a gépre ezt a Hot CPU tester-t.GB-ban nincs valami vdrop kikapcsoló/csökkentő opció. Csak mert X58X-ben is ha kikapcsolom, attól még némi mínusz lesz, pl. 0.9625V 0.944 lesz, 0.975 0.960, 1.1V meg 1.088, de legalább következetes.
Hát tényleg CL7-ben kéne mennie egy CL7-es RAM-nak. Rohadt érzékeny az OCZ, de azért a gyári beállításokkal el kell mennie (nálam 7-7-7@1.65V van rajta, és azt pont tudja). RAM-ot ugye lehet tuningolni 0.2-0.3V-tal, amire az ASUS érzékeny, de az ASRock nem jelez veszélyt. Viszont játszani lehet vele, mert mint írtam többször, volt olyan beállítás, hogy alapból 1.669V-ot kellett adnom a RAM-oknak a stabilitáshoz, 3.4GHz-en meg, 162-es BCLK-val lazán stabilak 1.639V-on is.
Van CL10?

-
katt777
félisten
Teszteket néztem, de eléggé leszerepeltek (ha jól rémlik, pont egy ilyen tesztben kalapálta el a 212+ valamelyiket), és nem is láttam olcsón, bár lehet, hogy rossz helyen néztem. Konkrétan melyiket ajánlanád?
Nem kell hanyagolni a tuningot ASRockban sem. Mint mondtam, az el sem induló ASUS-szal ellentétben ez feláll 21x200-on is.
_Fefe_: 100RPM van köztük.
Láttam az oldalt fogazást, egyébiránt a lapátok formája is más. Én biztosan a nagyobb teljesítményűt venném. 8cm-esből volt anno a régi házamban két maxi RPM-es Noctua, azok sem voltak igazán zajosak.Savanya: Hát, még vacilla van, mert pont úgy tűnik, hogy a 212+ ott fogy el, ahol egy Mugen 2 v. Z600 még kitart, a Noctua meg azoknál lejjebb teljesít (viszont cserébe rohadt drága).
HSM: Hát, ha egyáltalán kapni lehetne valahol valamennyiért... Mondjuk azzal én is kiegyeznék, ha lenne egy olyan bolt, ahol csak jó termékeket forgalmaznak (én csinálnék egyet, ha lenne rá lóvé), és mondjuk adnának 5 jó CPU hűtőt tesztelésre, ahogy más üzletekben is vannak bemutató példányok, de itt ált. max. az eladók mutatnak be...
-
katt777
félisten
Én ugye dupla hűtővel használnám.
ASUSnál egyszerűen auto-ra kellett állítani a 2-3. sort, aztán ment minden szépen, azaz ott is csak annyit kellett állítani, mint az ASRockban. Lényegében gyors, stabil, és egyszerű tuninghoz tökéletesen jók az ASRock-ok; beállítod az alap dolgokat (feszeket, fő időzítéseket, ráadásul elég az első 4-et, míg ASUS-nál mindent kellett ott), onnantól pedig megy a lap pöpecül.
ADAM1337: Légyszí akkor más i7+hyper212+ tesztet! Most találtam ezt, erről mi a véleményed? Ez és ez van még, a többi i5-ös. És ettől tartottam. Viszont 1 ventivel -5°C lenne a másik teszt szerint... Francba, most mi legyen?

-
HSM
félisten
Áhh, én is benéztem picit.. A C1E a C1-es állapot "javított" változata... Hogy mit javítottak, nem tudom. EIST-ről ezt találtam: [link] A C-state-kről meg ezt: [link]
(#13687) Ybron: Load BIOS defaults, és ha utána is ennyi marad, akkor ennyi a procid alapfeszültsége.

(#13688) CSorBA:Milyen lap/ram lett végül a kiszemelt?
-
HSM
félisten
Hajajj.... Itt jól összekeverted a dolgokat.... XD
Az EIST az, ami az órajelhez állítja a feszt. A C1E, amikor az oprendszer "üresjárati utasítást" küld az üresben lévő procinak, mire az pihenő üzembe áll. (Leveszi a szorzót.) A kavar ott van, hogy elvileg az EIST a saját driveréből is tudja a szorzót is állítani, nem csak a feszt, de pl. nálam ez XP alatt nem működik, csak ha van C1E.
A C-state-k pedig egy egész más téma, azok már komplexebb dolgok, van, amelyiknél kikapcsolnak a végrehajtó magok, eggyel lejjebb meg az L2 is, és a legvége I7-nél, hogy áramtalanítás is bekövetkezhet. De a pontos C-állapotokat nem vágom fejből....
-
HSM
félisten
Köszi, ez eszmbe sem jutott...
De amúgy a QPI link se tudott energiatakarékos módba kapcsolni B2-n, és a C-state-ek is emiatt nem működtek.
Ja, és elvileg még C4 is van....
Pedig még egy szupi kis ábrát is láttam valahol a rendszerről, de hol....
(Sőt, még anno asszem a Wolfdale kapcsán is volt róla szó, milyen jó kis deep-sleep-et tud...
)(#13663) mpierre: Ja, és C1E kikapcsolva hogy veszi vissza a szorzót?
Mondjuk lehet a Vista/Win7 tudja, de XP tuti nem... B3-as lapnál én megpróbálnám a C-stateket, ha számít a fogyasztás, egyébként viszont kikapcsolnám. -
katt777
félisten
Annyit nem adhat.
Még ha auto fesz. szabályozásra állítom, akkor sem ment 1.24V fölé teljes terhelésen az X58X, ami gyakorlatilag kb. 1.22V, de még a P6T dlx sem. Viszont +1 kis adalék: a "tuningbarát" ASUS-ban 0.02V-onként lehet pl. RAM feszt állítani, az "olcsó" és egyszerű X58X-ben 0.015V-onként... -
-
katt777
félisten
Nekem 1600RPM-es PWM AC 12cm lenne hozzá, azt csak az egyik felére tudom feltenni, a másik a házon van mögötte. Amúgy ára mennyi? Megahalem-re sem találtam, pedig az legalább ránézésre izmosabb, bár az is csak 34mm vastag...
Keldor papa: Mondom: CMOS clear után állíts be újra mindent. Egy próbát megér. Nálam P5Q-val fordult elő ilyesmi egy bios frissítés után.
Langyosak úgy is lehetnek a RAM-ok, hogy belül tüzesek, csak nem megy át a hő a hűtőre. Ha viszont nincs rajta borda, akkor fingom sincs. Esetleg eleve nem voltak 100-asok a RAM-ok, és most nem a sebességükre gondoltam.
strebacom: Akkor biztosan minden rendben volt.
Nálam 4GB-tal a Lynx teszt összesen kb. 1 óra 25 percig tart 20 ismétléssel, ergo 1 ismétlés nem tarthat fél óráig. Annak akkor már annyi. A progi úgy működik, hogy próbálkozik, próbálkozik, aztán egy idő után kiírja, hogy "NEM NYERT". Én is jártam így, de ez az idő sosem volt 1 teszt idejének 3X-osa, úgy saccra legalábbis, mert nem mértem, lehet, hogy csak 2X-volt, de többnek tűnt. -
Cyberpunk
félisten
Persze. Nekem is ilyen van,de nem valami tuningos fajta, nagyon ki van hegyezve. 1600MHz főlőt már meg sem nyikkan. Viszont amire név-legesítve van azt viszi minden gond nélkül, + ugye XMP profil is van. Bár én ezt azért vettem mert anno "olcsón" hozzá jutottam, de ma már ahogy elnézem rendesen fel ment az ára

szerk: egyébként miért erőltetitek ti azt a 20-as szorzót? Köztudott hogy nem nagyon szereti azt a proci. Inkább 19-es vagy 21 szerintem, de hát ízlések és pofonok

-
Zájec
veterán
"Tuningnak még neki sem estem" akkor hajrá

"elméleti cél a 4GHz (20x200)"
a x20 egy kicsit sántikálos..
miért nem inkább x19 v x21 ?? az megbizhatóbb...."Fura ez a sok új elnevezés. Sehol egy fsb és csomó QPI Link meg társai elnevezésű dolog..." klassz dolog amikor újdonsággal szembesül az ember,, tecceni fog

"Akkor elég lett volna a Corsair 1600 CL8-as kit is ezek szerint..."
az is elég lett volna.. viszonylag teljesen mindegy.... mindegyik rammal nagyon gyors a platform... gondolnád hogy a feljebb lévö 1600mhz,cl9-s 4000uncore-s eredményt egy mezei 1333mhz cl9, kingmax ramokkal csináltam ..

-
katt777
félisten
Akkor mindketten ugyanott voltunk, csak én 5 p alatt, te meg szívtál jó egy hónapig.
Most már belőttem, kivéve a 3.4-et, az, fingom nincs, miért nem megy. Auto RAM-fesszel 1.1V-on teljesen stabil volt, 1.64V-ra fixálva adhatok én a procinak 1.25V-ot, vagy a RAM-oknak 0.54X szorzót (bár max. 0.639-et lehet), édes mindegy, csak az változik, hol hibázik a Lynx.CHIPman: A feszt is le kéne venni, de sztem ez ASUS-nál v. X58-nál gáz, mert nálam is csak pár század V változásra képes a cucc (mondjuk elsőre mintha a P6T is tudta volna, de tegnap visszakapcsoltam auto fesz-re, és nem volt szabályozás. P5Q-nál simán ment föl-le 0.85V és 1.15V között, igaz, ott működőképes volt az EPU.
-
katt777
félisten
Omega már rég elavult. Tweakforce-ot érdemes használni. nV és ATI drivereket is elég jól kipofoznak, még ha néha nem is tökéletesen.
sniper elite: Ne aggódj, a CFX a 3. GPU-tól annyira szar, hogy lényegében ugyanaz a proci elég neki, ami 2-nek.
Keldor papa: Baszki, most tényleg azt hittem, hogy 58xx topicban vagyok!
...
Ha valakit érdekel némi ON infó, megnéztem 1.64V-on fixálva a RAM-okat a 4GHz-es tuningot, íme az eredmény:
Érdekes, hogy 7-7-7-20 után már alapon is auto-t kellett adni időzítéseknek, viszont gyorsabb lett a lassabb auto időzítéseken, mint kézileg gyorsabbra állítva, ami viszont csak a magasabb feszültségen volt stabil.
Ezúton kérek elnézést az ON-ért...

-
katt777
félisten
Nem a hőérték a mérvadó.
Ha magasabb CPU órajellel is kb. azonos FPS-t kapsz, VGA-limites vagy, ha magasabbat, akkor CPU limites. Ha pont ki van hajtva a VGA, az az ideális, ami persze abszolút értelemben nem létezik, mert csak kvázi kihajtás van (szint. benchmark), játékok ugyanis nem használják tökéletesen (hajajj) sem a CPU-t, sem a VGA-t.Cyberpunk: UE3 nem mérvadó, mert nem tud AA-t, azzal ostobaság kihajtást mérni. Persze, hogy CPU-limites az ember még 4GHz-es i7-tel is, pedig pl. Bioshock rendesen használja a 4 magot, még ha HT-t nem is tudja (azaz a +1 "magok" csak pár %-on mennek, hajtva magát az OS-t).
Ez egyszerre olyan durva vegyes limit, hogy a buta user rögtön 10GHz-es core i28 után üvölt.
És akkor neves honlapok még tesztelnek UE3 motoros játékokkal.

-
Cyberpunk
félisten
Ez a proci kb 2GHz-en kihajt egy GTX280-ast Full HD-ban
Nem kell ide semmi tuning pláne egy GTX 260-ashoz. Ez tapasztalat mert nekem is GTX260-as van. Bár én egyenlőre csak 1280x1024-ben tudok játszani, de szvsz itt sem nagyon van CPU limit. Ámbár ez játéktól is függ pl. UT3-hoz nem árt meghúzni. De Crysisban meg húzhatod akár 4GHz-re is semmi gyakorlati haszna.
Ámbár azt a kártyát megrángathatod jobban is, az enyém 717/2500-ig stabil e fölött már el kezd szemetelni. És itt már gyorsabb mint egy alap GTX280
-
katt777
félisten
Gondolod, hogy még feljebb megy az ára?
Én ennyiért tuti nem vállaltam volna be. Azért arra figyelj, hogy nagyon ki vannak hegyezve, azaz 1600-at tutira viszik CL7-ben, de feljebb már nem nagyon mennek. Ha mégis összejönne neked mondjuk egy 1700-as érték, remélem, elárulod nekem a beállításokat. Persze kérdés, hogy az én lapomban mit tudok állítani. -
Osiris
őstag
Szerintem tök felesleges ragszkodni az OCZ-hez ha egyszer ilyen drága. Én most kinéztem ezt a GEIL kitet 1800mhz 8-8-8-28-as időzítésekkel. Az ára is elég baráti (~42K) a mai viszonyokat nézve, és a támogatási listájában ott szerepel az összes szóbajöhető i7-es lap. A dologhoz még hozzá tartozik, hogy a GEIL márkában eddig nem csalódtam és a garancia is teljesen korrekt, ellentétben a fent említett ramos kollega gyártói garanciájával és a tőle vásárolt selejt G.Skill moduljaimmal..
(igaz a garanciális ügyintézésben számíthatok a kollega segítségére, de amíg nincs egyben az új konfig nem ülhetek itt ramok nélkül (800-on mennek hibanélkül az 1066-os G.Skill kitjeim)) -
katt777
félisten
Én nem gyalázok, csak közzéteszek, bárki utána nézhet a történteknek, akár a Fogyasztóvédelemnél is. Amúgy "mázlis" vagy, ha még nem jöttél rá, hogy átvernek, nekem ahány p-s ismerősöm van, annyi menekül onnan. Mondjuk a 2 hónapi tartó balhé után most nekem is működik a netem hiba nélkül, és a feltöltéseimet sem törlik csak, mert hátha nem veszem észre, és 12X-es számlát küldhetnek. (Mindamellett HVG.hu-n érdemes megnézni, hogyan kerülhet a mobilnet a szolgáltatás díjának akár 18X-osába is.) Mindemellett érthető az elégedetlenséged, csak a kifejezések közti különbségre hívtam volna fel a figyelmet. Egyébként én is láttam már PH bazárost, aki évekig korrekt volt, aztán egyszer csak nekiállt "gyűjteni a lóvét", de ezt véletlenül se vonatkoztassátok a nevezettre.
Zájec: Hát, nálam 191x21-nek elég 1.275V, 20x200-nak meg továbbra is 1.3 kell. Miképp lehet, hogy +9 MHz-nek +0.025V kell? Gondolod, hogy csökkenthetném ezt QPI és PLL feszek emelésével (a lá Shkiz0)?
Vagy tényleg ennyire gagyi lenne a D0 procim? -
-
Uzmany
őstag
Szintén Tőle vártam a ramjaim.
Nem akarok reklámozni, de találtam egy boltot, ahol vannak Mushkin ramok.
Nem mindegyik van jó árban, de van ami jó. A garit ők intézik, ráadásul ha céged van és regelsz náluk, akkor az ár kedvezőbb.Van valakinek tapasztalata az EVGA X58 SLI Micro-val?
-
Zájec
veterán
"de attól még parázok, hogy 1,65V-al nem megy 1600-ot."
az 1gb modul megy de a 2gb már nem megy annyit...én pont ezért cseréltem le őket... mert nem mentek annyin....
"Pedig amit néztem az a szürke fésűs-bordás CL7-es Kingmax."
ez mind igaz hogy 1600-s cl7-s , de azt nem tetted hozzá hogy mindezt 1.80v-n tudja...ezt sokan nem tudják.... utána meg csodálkoznak miért is nem....
-
Zájec
veterán
szerintem olyan nincs hogy nem megy.... nem a ramtól függ hanem a laptól...
nálam remek példa volt a 6db kingmax single modul... mentek szépen tri-ch-ba...
kellemesen csalodtam az X58-ban
azthittem nem fog menni...
(mivel korábban a p45-ben igen nyögvenyelösen ment a 4db modul..)
azthittem hogy hasonló lesz a helyzet az x58-nál , de aztán nem...
(#12832) tgulyas:: Geil 1800-s ? egy kicsit feleslegesen sok, ugyse fogod annyin járatni... egyébként mennyiért vennéd a 6gb Geil-t ?
-
mpierre
veterán
Akkor miért nem veszel sima 1333MHz-es kingmax-ot?
Viszi az 1600MHz-et és mindezt 1,5V-os feszültségen teszi, nálam pl 8-8-8-20-as időzítéssel. Ebből is van elpida csipes, ugyan nem háromcsatornás üzemmódra válogatottak, de mennek együtt, esetleg cserélgetni kell a slotokban.
Ha a hűtés hiánya zavar, akkor tegyél rá arctic rc memó hűtőt. (nekem van otthon 3 db fölösleges) -
Zájec
veterán
nem rossz , csak az a baj vele hogy nem core i7-hez való low voltage ram...
de ezt már múltkor kiveséztem.... lehet hogy menne a 6gb 1600-n 1.65v is, nekem a 12gb-al sikerült 1520mhz-n cl9-be...(1600-n már nem ment..) ( de itt meg kell jegyezni hogy az 1gb-s modulok jóval több tuningot birnak és jobban mennek tuning szempontjából)
tehát lehet hogy az 3x1gb-s megy 1600-t cl8-ba is,, de a 3x2gb az más.."Platinum-ot hol lehet kapni normális árban itthon?"
most baj van mert egy kicsit elszáltak a Ram árak....
én még idejében vettem az 1866 OCZ-t, az iponba 31k-ért.... most meg :54k
amit hirtelen tudok ajánlani ( gyorsan körbenéztem) az Gianni bazárja... ha jól látom nála 29.5k -ért van OCZ extreme kit.. ( annak két xmp-je van...) , talán ő -t hivd fel most telefonon és kérdezz rá, lehet hogy már mára vagy holnapra megkapod... jobb ötletem hirtelen nincs, mert ahol ki van irva ott rendelni kell, és kitudja mikor jön és mennyiért...
(#12803) tgulyas:: hát az 1.7v az lehet hogy xmp profil.... ha JEDEC -s akkor elvileg kell lennie 1.5v-s profilnak is.... ( a core i7-nél vigyázz mert baj lehet az 1.65v-s ramfesznél nagyobb fesszel)... de ha teheted add el és inkább vegyél valami TRI-ch kitet ami 1.65v-s, és akkor hosszútávon nyugott lehetsz...
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3631,94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Max COD-ok, főleg lanparty-n
Jó persze lehet hozzá csatlakoztatni normális monitort is, de akkor is.

(Gondolom, így több lap fogyott, aki fejleszteni akart vehetett lapot is rögtön...
Legközelebb már nem fogok bedőlni ezeknek az argepes véleményeknek.

Egy C0-nak olyan 1,35V Vcore és LLC OFF mellett simán vinnie kéne 3800-at. Ha BIOS ig se jut, akkor viszont BCLK limites lesz, akkor máshogy kell okoskodni.... 

A kardodba inkább dönts valaki mást.
Egyre inkább érzem a CPU-hűtő hiányát...

Alapon