Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#951) Neondakid


Neondakid
csendes tag

Sziasztok!
Bocsi hogy csak ugy irok ide de nekem is van egy kis problémám és az 'okosok' ide irányítottak.(Egyébként tényleg azok legalábbis ilyen téren tuti). Szal az a gondom a ViewSonic Prof. Series P775-ös RGB-s monitorommal, hogy tul sok kéket ad, és nem találom a probléma forrását. nem tom hogy hol van a szín panel ha van benne ilyen egyáltalán vagy hogy lehet a színeket állítani benne. Szoval ha tudtok segítsetek, előre is köszi.

Neon Fiam! Éljen a Vektor:)

(#952) Joshi válasza Neondakid (#951) üzenetére


Joshi
titán

Neked még CRT monitorod van? :F :DDD :DD :DDD

(#953) Kazimír


Kazimír
őstag

Ha valaki arra jár, segítsen neki. [link] Mert én én csak úgy hozzászóltam, de nem nagyon (ha tetszik, nagyon nem) értek hozzá. Meg aztán lehet, hogy rossz helyre is küldtem, inkább ide kellett volna..

[Szerkesztve]

Be köll fizetni, azt' jólvan...

(#954) Neondakid válasza Joshi (#952) üzenetére


Neondakid
csendes tag

Nos igen nekem még CRT monitorom van. Sok mai tft-t gyürne ez még maga alá (nem csak a súlya miatt:). De hát az idő őt sem kímélte. Szal ha van ötletetek vagy valami hely ahol információt találnék a monitor áramköreiről vagy hogy mit és hol keressek, azt meg köszönném. Neonka :)

Neon Fiam! Éljen a Vektor:)

(#955) Charlie válasza Neondakid (#954) üzenetére


Charlie
tag

Esetleg menüből nem lehet állítani az RGB-t?
Itt van nagyon sok monitor rajz : [link]

(#956) Charlie válasza szandisas (#950) üzenetére


Charlie
tag

Egy telefont azért megér a márkaszervizzel. De nagyon valószínű, hogy visszaküldik azzal, hogy náluk nem jelentkezett a hiba. Amíg garos addig viszont ne szedd szét. Ha jól hallhatóan sípol akkor biztos, hogy belefér a gariba.

(#957) Asador


Asador
tag

Hello!

Van egy Dell P1130 Sony Trinitron képcsöves 21''-os monitorom.
A gond az hogy enyhén szellemképes. Ezt csak szövegnél látom film, játék közben semmit. A betűktől (ikonoktól) szellemkép jobbra tolódik pár pixelnyire az eredetitől nagyon halványan.
Nyomtam már mindent de semmi. Frekvenciál játszottam, semmi. Ez valami tipikus hiba, vagy jó beállítással megszüntethető? Használtan vettem, van még rá gari.

(#958) fluiid válasza tlac (#946) üzenetére


fluiid
csendes tag

Hmm, a fenti konkrét színeknél jelentkező gond megoldódott, át kellett állítani a menüben Mac módról PC módra... (Pedig annak sajnos jobbak a feketéi :((( )

A kép amúgy még mindig vibrál enyhén... Egy jobb kábel segíthet szerinted? Azt hiszem, a VGA (7600GT) és a monitor is támogatja a Dual-link DVI-t...

Kábelrendezést, földeletlen konnektort próbáltam, csoda ismét nem történt :D

köszi :)

Que?

(#959) moonguru válasza Asador (#957) üzenetére


moonguru
őstag

Kábel csere jó minőségüre a megoldás!

Monitor Guru!

(#960) fluiid válasza moonguru (#959) üzenetére


fluiid
csendes tag

Kábel csere jó minőségüre a megoldás!
Melyik gyártóval érdemes foglalkozni?

Que?

(#961) punish3r


punish3r
aktív tag

Hali! Akinek LG 702B típusú monitorja van legyen oly szíves és keressen meg priviben, vagy írjon ide!
előre is tHX!

Már a jövő sem a régi...

(#962) szandisas válasza Charlie (#956) üzenetére


szandisas
senior tag

köszi szépen! még nem tudom mit teszek vele, mert csak néha sípol, és nagyon halkan... ha zenét hallgatok nem is hallom... :R

aláírás

(#963) marsu


marsu
addikt

Sziasztok!

Van egy ACER L51B 15''-os TFT monitorom ... Bekapcsoláskor még nem egyből jelentkezik a hibajelenség, de pár perc használat után a jobb oldalon a szélétől egy centire egy függőleges csík jelenik meg 1 pixel méretben ... A szine néha fekete, néha kék, de mindig más ... Nem egy mai darab a monitor, én is használtan vettem, nem is volt drága ...
Mivel eléggé a szélén van nem zavaró nagyon, de azért mégis ... Érdemes ezzel foglalkozni?, javítható? vagy esélytelen a dolog?

:R :R

Press any key to continue ...

(#964) Joshi válasza marsu (#963) üzenetére


Joshi
titán

Nem hinném, hogy ilyet javítanak. :( Ha mégis, könnyen előfordulhat, hogy drágább lesz a leves, mint a hús. :DDD

(#965) marsu válasza Joshi (#964) üzenetére


marsu
addikt

Sajnos én is ettől tartok ... Túl sokat nem ér a dolog. Nem volt drága a monitor, és igy is elhasználom. Igazából csak másod monitornak használom, ha hoznak valami gépet telepíteni, vagy átszerelni ... Arra meg bőven elég ...

:) ;)

Press any key to continue ...

(#966) doeme_A64


doeme_A64
csendes tag

Sziasztok!

Egy samsung795mb monitorom van bő 2 éves. Múltkor (100 hertzen ment mindig a monitor) hallottam 1 nagy kattanást belőle+1 kis füstszag, azóta 100Hz-en nem megy, csak próbálkozna vele, de csak 1 fél másodpercre ugrik be a kép, aztán kattanás, és kikapcs, ez ismétlődik. 85 hertzen folyamatos a kép de csak a kép fele van meg. 75 Hertzen használható a monitor, de a két szélen torzít, a közepe pedig kicsit homályos.
Még garis, de lehet ezt javítani szerintetek, illetve mi lehet a baj?

(#967) S.Sanya válasza doeme_A64 (#966) üzenetére


S.Sanya
tag

Persze, hogy lehet javítani. Ráadásul, ha még garos, akkor nincs mit veszteni rajta: vidd vissza nyugodtam és javíttasd meg!

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#968) fluiid


fluiid
csendes tag

Hátha vannak itt még DELL 2007WFP tulajok, hagy dobjak be egy észrevételt:

Fekete háttéren a vékony, 1 pixeles vörös dolgok (fontok, vonalak) nem tűntek vörösnek, ígyhát:

Csináltam egy tesztképet photoshopban, hogy megnézzem, hogy rajzolja a monitor a vékony, 1 pixeles vonalakat, r, g és b színben:
http://fluid.pardey.org/dell/lines.gif

Aztán belezoomoltam a menü zoomjával, és ezt láttam:
http://fluid.pardey.org/dell/lines.jpg

Azaz a függőleges vonalak homályosak vízszintes irányban! A vízszintes vonalak hibátlanok... Nektek?

A régi Samsung570B-men perfekt mindkét irányban...
http://fluid.pardey.org/dell/lines_samsung.jpg

rev. A03, S-IPS panel, made in CZ, DVI....

Que?

(#969) shivan


shivan
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy ViewSonic VX2025wm monitor.Most délelőtt megjelent rajta egy csík úgy az alsó harmadánál keresztben a képernyőn. Mi a francoskrumpli lehet ez? Kiment volna egy egész sornyi pixel v. subpixel, esetleg elektronika? Direkt azért ezt a márkát vettem,mert edigitalban garanciát vállalnak rá,hogy pixelhiba mentes.Szeptember végén lett véve,létezik,hogy ilyen hamar megadná magát? Ha valaki találkozott már ilyesmivel,vagy tud megoldást az ossza meg velem a bölcsességét. Köszi előre is!

(#970) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

Halihó! Nagy bajomra segítsetek megoldást találni.:(
Van egy Sony TFT-m, és a lényeg, hogy nem ér el a monitor kábel a gépig. Kéne hozzá egy hosszabító kábel, vagy norma kábel, de! ez a piszok qualiti nem gyárt csak olyan kábelt, ami 14 tűs! Egy elmaradt, valahol, ki tudja hol:) ÉPs az egész környéken nem kapok, csak ilyet, vagy még van egyfajta, ami 15 tűs igaz, csak olyan az árnyékolása, hogy nem is feszegetm tovább. Muszáj lenne az a 15.-ik tű, mert azon keresztül ismeri fel a monitort a gép. Ha ez nincs akkor csak sima analog monitorként jegyzi, és hát nehéz leirni, de villlog nekem itt össze-vissza, mikor nem kéne. Nem tudnátok mondani webcimet ahonnan tudok rendelni, vagy valami okos megoldást, azonkivül, hogy a gépet nem tudom közelebb rakni? Fontos lenne, és mihamarabb.

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#971) tökfey


tökfey
tag

Sziasztok!
Vettem egy belinea 10 60 55 CRT monitort, ma jött meg. A problémám az, hogy a kép lilás-zöldes és van benne egy hullám. A szín olyan, mint ha valami mágnes lenne a közelben.
Semmi sem úgy néz ki, mint ahogy kéne. A kábeleket átrendeztem, hogy jó messze legyenek egymástól, minden elektromos berendezést elvettem a közeléből. Próbáltam variálni a beállításait, de sztem ez vmi hiba. Nem értek a monitorokhoz, valaki tudja mi okozhatja ezt? Előre is köszönöm!

Ezt most mondtam, vagy csak gondoltam?

(#972) LGLuke válasza gordonfreemN (#970) üzenetére


LGLuke
őstag

Szia!

Vannak hosszabbítók. Tehát vagy 1 D-SUB - D-SUB végű 3-5 méteres kábelt veszel, vagy DVI-DVI kábelt veszel, ha tudja a monitorod, ha nem, akkor pedig 2 DVI/D-SUB átalakítóval megoldható a dolog.

[link]
[link]
[link]

(#973) gordonfreemN válasza LGLuke (#972) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Köszi szépen a tippeket, nagyon rendes vagy, csak a pixmania kábelek nem 15tűsek, ha megnézed a képet, hanem 14, és ez az én bajom. A hama meg csak dvi-t kinál, amin el is gondolkoztam, hogy meg tudnám oldani, mert a kártyán a kimenet dvi, csak a monitor d-sub.
De olyan kábel meg nem volt fennt, ami dvi dugó-d-sub dugó, csak átalakitó van hozzá, az meg vagy 5 ezer biztos van. Nem tudfsz még valamit, vagy valaki, nem tud valamit???

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#974) gordonfreemN


gordonfreemN
addikt

egy fontos kérdés, és lehet megoldódik a problémám: A DVI kábelekkel csinálnak olyan turpisságot, mint a D-SUB kábelekkel, hogy 1 pólust kihagynak? (most lehet nagy hülyeséget kérdeztem, de meg tudnám oldani dvi kábellel is)

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#975) gordonfreemN válasza gordonfreemN (#974) üzenetére


gordonfreemN
addikt

Igen, már találtam is olyat, ami DVI-D és 24+1 helyett 18+1 pin:)
Egy jó tipp, ha valaki kábelproblémával küzdene[link], ez igen hasznos lehet!

¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.

(#976) Mr_Rob


Mr_Rob
tag

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy most vettem egy dvi kábelt egy Viewsonic VG930m-es monitorhoz. Ha 1280x1024x32-re van állítva a monitor 60Hz-en, akkor bizonyos színárnyalatoknál kis narancssárga pixelek villognak. 75Hz-en már nem csinálja, vagy ha pl a színmélységet visszaveszem. Mi lehet a gond? Driver saját, a vga kábelt kihúztam belőle, nem-e az zavarja, de semmi javulás.

(#977) Mr_Rob


Mr_Rob
tag

Tévedtem, 75Hz-en is megjelenik, csak sokkal kisebb mértékben. :((

(#978) Pocee


Pocee
senior tag

Sziasztok!

A gondom a következő!(volt a problémámmal kapcsolatos topic de azt zárolták.)
Megjött ma a Samsung 1100MB-m újonnan.mélyrehatóan nem mentem még a menüjébe bele,de az a gondom hogy a windowsban fekete a hátterem és az ikonok és a tálca környékén fehér foltban világít halványan de ezt csak a fekete fehér kombináción látom,ez hiba vagy ez ilyen vagy mit nézzek át a menüben ami segíthet?annyira nem zavaró hogy ne tudnám megszokni de azért ennek nem ilyennek kellene lennie sztem.
Még egy kérdés hogy a 21''-nak mi az alapértelmezett felbontása?és ez most 5:4-es arányú igaz?

Válaszokat előre is köszi!

Mr.Brightside

(#979) Pocee


Pocee
senior tag

bocs de up

Mr.Brightside

(#980) Zooka


Zooka
tag

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy egy tft monitort hogyan lehet a natív felbontásánál kisebb felbontáson használni úgy (játékoknál) , hogy a képet ne he húzza szét, azaz egy képpont egy pixel maradjon? Bocs, ha már volt tárgyalva a probléma, de nem találtam.

Köszi: Zooka

A pesszimista a sötétséget látja az alagútban,az optimista a fényt,a realista a mozdony lámpáit, a mozdonyvezető pedig három hülyét a sineken... Remélem míg a föld kerek, mindig lesznek Thinkpad-ek!

(#981) S.Sanya válasza Pocee (#978) üzenetére


S.Sanya
tag

Hi!

''az ikonok és a tálca környékén fehér foltban világít halványan de ezt csak a fekete fehér kombináción látom'' - Talán vedd vissza a kontraszt és a fényerő beállításokat addig amíg Neked megfelel!

Alapértelmezett felbontás :F :F :F - Az éppen az lesz ami Neked megfelelő, de általában 21''-nál 1600x1200 vagy 2048x1536. Használhatod 800x600-ban is, ha rossz a szemed vagy nagyban szereted látni a dolgokat. :D

''...ez most 5:4-es arányú igaz?'' - Nem. Képcsöveket (CRT-t), ha jól tudom :B csak 4:3 és 16:9 oldalarányokkal gyártanak. Ez 4:3-as!

Üdv
SSanya


[Szerkesztve]

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#982) PepeDon


PepeDon
tag

Ide írok bár nekem a gondom egy bogárka. Igen bogár. Úgyanis a tft-mbe beköltözött valami pókféle (vagy oda született). Nem , nem hülyültem meg tényleg van valami ami végigmegy a monitoron (természetesen belül) és amerre megy csak egy kb.:2x2 szürke pixel 'mászkál'.
Írtam a boltnak (Edigital), írtam a legközelebbi szervíznek, de semmi. A monitor még garanciális, csak nem tudom erre csinálnának-e valamit. Felküldeni pestre a monitort, egy kicsike bogár miatt kicsit idegesítő.

Kérdesem az lenne, milyen belső felépítése van egy tft-nek, és mire kellene figyelni, ha szétszedném? A monitor Samsung 940BW. Ha esetleg valaki már 'barkácsolt' , akkor szívesen venném a segítségét.

Elk*rni nem akarom, de egy k*cs*g pók nehogymár engem szivasson, hogy járkál ide-oda.
Egyébként egy már volt (pók, vagy akármi), azt szerencsésen 'szétnyomtam' majdnem a monitor közepén, úgyhogy mostmár 'takarítani' kellene.

Ui: most is itt járkál a szövegdoboz mellett. áááárrrgghh

(#983) Pocee válasza S.Sanya (#981) üzenetére


Pocee
senior tag

Ok köszönöm.probálkozok.

Kössz mégegyszer!

Mr.Brightside

(#984) PepeDon


PepeDon
tag

Kicsit utána néztem ennek a 'rétegrendnek' a moncsiba. Marad a szervíz, csak nem tudom, hogy ott csinálnak-e vele valamit. Végülis nem az én hibám, hogy bogárparadicsom lett a monitorból. Mostmár csak egy csere készülék kell (persze valamelyik havertól nem a cégtől :) ), meg ezt a garancia kérdést egy kicsit tisztázni.

(#985) bbazsy


bbazsy
őstag

hali

olyan gondom van, hogy a monitorom-vga -m nem hajlandó frekvenciát váltani, szóval 60hz fixen. ha monitort, vagy vga -t cserélek, akkor működik minden.

tippem, hogy a monitornak cserélhető a kábele, és alapból 2 tű nincs benne.. lehet, h törött vmmi, amit pont ez a vga használ, és azért nem váltja át? keressek egy másik kábelt, és próbáljam meg?
vagy mi lehet még?


jaigen, legfrisebb driverekkel...:(

üdv
bébé

..

(#986) bbazsy válasza bbazsy (#985) üzenetére


bbazsy
őstag

up, h ne füstöljön el a szemem:)

..

(#987) Lorden válasza shivan (#969) üzenetére


Lorden
senior tag

Nekem is pont ugyan ilyen bajom van csak egy Fujitsu Siemens 17-es Tft-vel.Függőlegesen a képernyő bal oldalán egy fehér csík jelent meg a mostani bekapcsláskor ?
Neked azóta siekrült rájönnihogy mivna vele ?

(#988) bbazsy válasza bbazsy (#986) üzenetére


bbazsy
őstag

senki? :(

..

(#989) ***HG*** válasza PepeDon (#982) üzenetére


***HG***
tag

Hagyd bekapcsolva a moncsit egy hétig és megsül a genya ;] :DDD

"Aki a világot akarja jobbítani, kezdje mindjárt saját magával!" :D

(#990) ***HG*** válasza bbazsy (#985) üzenetére


***HG***
tag

Akkor ha jól értelmezem ez a VGA ezzel a monitorral nem szeret együttműködni, de ugyanez a VGA más monitorral jó ill. ugyanez a monitor más VGA-val is jó.

Javaslat:

Ne tegyél fel drivert a monitorhoz és nézd meg hogy úgy jó-e, ha nem, akkor a VGA driverét cseréld le valami másra, de kipróbálhatsz egy másik monitorkábelt is bár azt nem hiszem hogy azzal lesz a gond.

"Aki a világot akarja jobbítani, kezdje mindjárt saját magával!" :D

(#991) tomazin válasza bbazsy (#985) üzenetére


tomazin
veterán

amiatt,hogy ott nincs pin az nem lehet baj..elég ügyesnek kell ahhoz lenni,hogy azt onnan kitörje az ember.
de azt irtad,hogy a moncsi megy,ha másik vga van->nem a kábel a hibás,és nem a monitor.
másik monitor->nem a vga a hibás.
Ezt csak logikai alapon.Azaz szoftveres lesz inkább sztem a dolog.Attól,hogy nincs fent driver lehet még fentebb venni a frekit(azaz p&p-ként),so azt ne raj fel hozzá,ha úgy sem megy akkro sajnos nincs tippem :F (esetleg különböző driverekkel,de attól még váltani kéne neki frekit p&p-ben)

#989:LOL :C

[Szerkesztve]

(#992) tomazin


tomazin
veterán

Lenne nekem is egy nagyobbacska problémám:
Van egy kb 6éves 15'' lg monitor,ami egy ideig finoman majd most már annyira,h nem merem bekapcsolni,azt dobja,ha zúg,de nem nagyon,viszont 1-2 perc eltelte után olyanokat pattan,hogy hangosabb,mint egy degagussing(ami nincs rajta),és egyre gyakrabban..lehet még kezdeni vele valamit,és ha igen akkor hol/ki tud ilyet csinálni?
Előre is :R

[Szerkesztve]

(#993) ***HG*** válasza tomazin (#992) üzenetére


***HG***
tag

Én azt javaslom inkább vegyél helyette egy 17''-os 1-2 éves példányt (6-8k nem veszélyes összeg)

Komolyan mondom, mert ha beviszed egy szervízbe, csak a bevizsgálása többe kerül mint amit ér a monitor :Y

"Aki a világot akarja jobbítani, kezdje mindjárt saját magával!" :D

(#994) tomazin válasza ***HG*** (#993) üzenetére


tomazin
veterán

gondoltam én is erre,de most kellene sok monitor(vagy 4darab),és ha olcsón megúsznám akkor... :U

(#995) mrmatyi


mrmatyi
tag

Üdv!
Nemrég úgy 2 hete először,de most már egyre sűrűbben az LG FLATRON F700B típusú 4 éves crt monitoromnál vettem észre egy folyamatosan hallható magasan sípoló hangot.
Mi lehet a hiba?

Köszi!

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#996) S.Sanya válasza tomazin (#992) üzenetére


S.Sanya
tag

Hi!
''...lehet még kezdeni vele valamit,és ha igen akkor hol/ki tud ilyet csinálni?''

1. Igen, lehet, és minél előbb annál olcsóbban megúsz(hat)od. Bár a másik lehetőség sem rossz (vegyél másikat, ha több is kell, akkor sokat) :DDD
2. pl: egy szervíz vagy esetleg én ;) . Csak hát messze vagy...

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#997) S.Sanya válasza mrmatyi (#995) üzenetére


S.Sanya
tag

Hi!

Valamelyik tekercs magja meglazulhatott, esetleg más... :DDD
Olvass vissza itt, volt aki részletesen is taglalta e hiba javítását.
:( Nem :( javaslom, inkább egy szervíz, ha annyira zavar...

[Szerkesztve]

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

(#998) tomazin válasza S.Sanya (#996) üzenetére


tomazin
veterán

hát vennék én sokat,ha lenne sok pézem :(
ment pü ;)

(#999) mrmatyi válasza S.Sanya (#997) üzenetére


mrmatyi
tag

Köszi az infót! :R
Egyébként a képpel semmi gond,ez a hang is hol van,hol nincs,de ha sípol,akkor sokáig!
Volt amikor rövid ideig....

p4 3.0GHz proc, ASUS P4P800SE, elixír 1024MB DDR400 mem, WD1600YS hdd,Enermax liberty 400,AC Freezer4

(#1000) S.Sanya válasza mrmatyi (#999) üzenetére


S.Sanya
tag

Jut eszembe: ha éppen sípol és adsz neki egy ''pofont'' abbahagyja? Ha igen akkor ez a hiba tartósan is javítható (lenne)!

Minden elektromos alkatrész - így a monitor is - füsttel működik. Ha elszáll belőle, akkor nem működik tovább!

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.