Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1401) swacsa


swacsa
csendes tag

Sziasztok!

Nekem a 17''-os Belinea monitorommal lenne egy olyan gond, hogy néha a kép egyszerűen a vízszintes koordina vonalán összeugrik 1-2 centit, mintha állítottam volna a menüvel.

Mikor bekapcsolom a gépet, akkor mindig az alapszélesség van, viszont akár 5 perc múlva, akár 2 óra múlva összeugrik...aztán lehet hogy megint kiszélesedik...

Ha valakinek van rá 5lete, akkor írjon légyszi:
swacsa@gmail.com

[Szerkesztve]

(#1402) Andrewstarr válasza JackHammer (#1398) üzenetére


Andrewstarr
aktív tag

Köszi az ötleteket mindenkinek, kipróbálom őket :R
üdv.:

(#1403) tupacamaru


tupacamaru
veterán

Ide is feltenném ezt a kérdést, hátha hamarabb jön válasz.

Most vettem nemrég egy Belinea 108080-ast. Az a gondom vele vagy két napja hogy 8-10 percenként szétszalad a kép. Addig tágul amig fekete nem lesz. Ha kikapcsolom várok pár másodpercet és ha visszakapcsolom akkor bejön a kép. Mi lehet a baja???? Igaz hogy még garis (Makrotex) de 200 kilóméterre van. Ha nem sokba kerülne inkább megcsináltatnám itthon.Még annyit hogy játék közben gyakrabban előjön, de volt már sima Windows asztalnál is. 800x600-ban játszok 100 Hz-en. Valami túlmelegedne benne és kontaktos lesz tőle???

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#1404) tupacamaru válasza tupacamaru (#1403) üzenetére


tupacamaru
veterán

Mégis csak csere lesz. Nagyon korrektek a boltban. Ha visszaviszem akkor kicserélik. :R :R

Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................

(#1405) szabod


szabod
senior tag

Üdv!

Mitől van az,hogy amikor bekapcsolom a számítógépet a monitor készenléti állpotban marad és a gépen se látni,hogy nagyon töltené be a windowst, máskor meg simám betölti? Általában egyszer sikerül betölteni a windows, egyszer nem. És ha nem sikerül (tehát amikor a készenléti állapot szerűség jö be) akkor csak úgy bírom kikapcsolni a számítógépet, ha sokáig nyomom a power gombot vagy áramtalaítom. Előre is köszi a segítséget.

(#1406) spieler válasza swacsa (#1401) üzenetére


spieler
csendes tag

Valószínű, hogy kontakthiba. Szemrevételezéssel ellenőrizni kell a panelt, a láthatóan melegedő helyeken, illetve a gyanús, körberepedt forrasztásokat ki kell javítani.

(#1407) maddog


maddog
tag

allo

amikor mar nagyon viccesse valik egy monitor geometriaja azon lehet meg valahogy segiteni?

ez alatt azt ertem hogy nem egeszen parhuzamosak a szelek sot nem is egeszen egyenesek

(#1408) KingFishR


KingFishR
csendes tag

Sziasztok!
Van egy Iiyama Vision Master Pro 450 (A901HT), 19''-os kellemetességem. A képcsöve Diamondtron. 115kHz/300MHz-es elektronika.
Az a bajom, hogy mostanában elkezdett idönként egy-egy kis villanás lenni a képben (igazából csak néhány sort érinthet, tehát nem túl hosszú idejű: 1280x1024/100Hz az épp használt felbontás). Van, hogy egy nap többször is előfordul. Nagynéha pedig egy pillanatra összeugrik a kép kb. fél cm-ert.
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a baja? Valahol időnként szikrázgat belül?
Elég poros a környezet. Segíthet, ha egyszerűen kifújom a belsejét? Mondjuk annyira nagyon nem szeretnék túrkálni a néhány 10kV mellett.
Van valahol olyan cég/ember, aki házhoz jön és elviszi vagy helyben megvizsgálja a cuccost?
Vagy keressek magamnak egy új moncsit?
Jó lenne, ha valahogy javítható lenne, mert ezt a moncsit igencsak szeretem, kb. kétévente kellett 1x beállítani, egész nap nézhető, eddig jól bírta a napi 12-16 óra használatot is. Mostanában inkább csak 2-6-8 órát megy. Azért megszolgálta az árát, ha cserélni is kéne esetleg: még 2000-ben vagy elötte vettem. Kellett hozzá egy új videókártya, mert az addig etalonnak számító ET6100-as képe ''szőrös'' volt rajta...

(#1409) spieler válasza KingFishR (#1408) üzenetére


spieler
csendes tag

Lehet sorkimenőhibának a kezdeti jele. Időnként a meggyengül szigetelésnél testhez húz a nagyfesz. Ha a sorkimenő műanyag házán az elöregedés vékony repedésekben mutatkozik, akkor lehet ez a probléma. Bár a szakembereket is megosztja, ilyen esetben megoldás lehet a sziloplaszttal történő szigetelés. De lehet kh, szemrevételezéssel ellenőrizni kell a sorvégfok környékét, már viszonylag fiatal korban is lehet benne körberepedt, bizonytalan forrasztás.

[Szerkesztve]

(#1410) Draut_HeV


Draut_HeV
tag

Sziasztok!

Azt szeretném megtudni, hogy mi szabja meg egy CRT monitornál egy adott felbontás mellett a maximális frissítési frekvenciát? Gondolom nem ''fizikai'' oka van (mert pl egy 19'' monitor általában ugyanakkora felbontást nagyobb frissítési frekvenciával tud megjeleníteni, mint mondjuk egy 17''-os), így hát szerintem valamelyik IC nem bírja az iramot egy bizonyos határ felett.
Itt egy kapcsolási rajz, ezt a típusú monitort szeretném ''feltuningolni'':
[link]

Jogos a kérdés, hogy minek ez nekem :DDD . Ennek olyan oka van, hogy létezik egyfajta 3D-s szemüveg már régóta, ami működne is nagyon jól, csak épp lefelezi a monitor képfrissítési frekvenciáját, és úgy hiába megy 100 Hz-en, mégis 50 Hz-et fogsz látni, ami nem gyengén roncsolja a szemet, és 10 perc után megfájdul a fejed is.

Tehát ha valaki ért hozzá, és van tapasztalata, az plz nézze már meg a kapcs. rajzon, hogy melyik IC a ''szűk keresztmetszet''. :R

"Magyar ütőérre magyar vámpírt."

(#1411) Draut_HeV válasza Draut_HeV (#1410) üzenetére


Draut_HeV
tag

Jah, és még annyi, hogy jelenleg ez a cucc 1024*768 mellett megy 85 Hz-et, max felbontás 1280*1024 60 Hz. A cél 1024*768 lenne, kb 160-170 Hz mellett.

"Magyar ütőérre magyar vámpírt."

(#1412) Draut_HeV válasza Draut_HeV (#1411) üzenetére


Draut_HeV
tag

Háhh, megtaláltam, az LM1247-es IC lesz, az áll az adatlapján, hogy low-end cuccokba szánják, up to 1024*768 85Hz...
Akkor keresek egy jobbat a helyére! :)

"Magyar ütőérre magyar vámpírt."

(#1413) ates84


ates84
tag

Sziasztok!

Egy olyan problémám lenne, hogy a tft monitorom képe adott függőleges sávokban, csíkokban homályosabb.
Ma reggel tettem fel a Vistát és azóta ilyen - eddig nem volt ilyen problémám.

A monitor menüjében lévő Phase-t hiába állítgatom, csak a homáyos sáv tolódik el...
Egyik havromnak egyébként ugyanilyen problémája van már régóta...

Pls help!!! Thx

AMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1

(#1414) csaboo


csaboo
tag

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy mivel érdemes TFT monitort tisztítani?? Múltkor voltam olyan láma, és egy picit nedves ronggyal áttörölgettem a képernyő felületét. A port szépen levitte, viszont maradt neki egy kis nyoma...szóval mivel érdemes takarítani általánosságban?

Aki korán kel...az előbb iszik.

(#1415) Krissz22 válasza csaboo (#1414) üzenetére


Krissz22
aktív tag

Monitortisztító + fehér, papír törlőkendő.

(#1416) coolmpi


coolmpi
aktív tag

Hi!

A következő lenne a problémám: (valószínű, hogy inkább elektromos szakember kell, de háthat tudtok segíteni)

Új lakásba költöztünk, és amikor működik a mosógép, a tűzhely (elektromos), klíma, akkor a monitor képe elkezd remegni. (TFT monitor) Amikor nem mennek a ''nagy'' gépek, akkor hibátlan, az előző lakásban is az volt.

Tudtok valami 5letet adni, hogy mivel lehet kiküszöbölni? Próbáltam, egy régebbi szünetmentes tápra kötni, és úgy a hálózatba, azonban ez sem oldotta meg a problémát.

(#1417) Adrian Mole


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Help!
Nem tudom beállítani az 1680x1050-es felbontást az ASUS MW221-es tft-men! Out of range hibát ír ki. A videokártya (NV 6600 GT) driver verziója 162.18. Csúnya a kép, mint a klozet így 1440x900-ban.

42

(#1418) Adrian Mole válasza Adrian Mole (#1417) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Frissítés: az 1400x1050 is megy. Meg az 1600x900 is, csak éppen az elvileg natív, 1680x1050 nem...

42

(#1419) Draut_HeV válasza Adrian Mole (#1418) üzenetére


Draut_HeV
tag

Akkor miért nem a natív felbontásd használod? :F
Egyébként pedig vedd lejjebb a képfrissítési frekit, vagy módosítsd az iőzítést.

"Magyar ütőérre magyar vámpírt."

(#1420) Adrian Mole válasza Draut_HeV (#1419) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Hát ez az, hogy én abban akarnám használni...
Mivel a PnP miatt a freki a monitorból jön, ezért csak 60Hz-et tudok használni.
Valószínűleg a videokártya meghajtó Dual View-ja lesz a ludas. Amikor csak egy monitor van, akkor működik a natív felbontás.

42

(#1421) Zenesz13


Zenesz13
csendes tag

Sziasztok!
Lehet azt valahogyan orvosolni, hogy van egy compaq v700 monitorom, a koráról semmit nem tudok, mert 1 éve vettem hasznéáltan, már nem volt garis, és gyakorlatilag eléggé sötét a képe, a manuális világítási beállítások maxon vannak. Videokártyával szoftveresen ki tudom világosítani, de attól függetlenül egyik video lejátszó program sem használja az asztali video beállításokat, és így nem nagyon lehet látni a filmeket (túl sötét). Ezt monitoron kell megoldani (valami chip csere vagy ilyesmi), vagy pedig be lehet állítani az asztali színbeállításokat a filmek lejátszásánál? Ha nem ide való a probléma akkor elnézést, de nem tudom akkor hova kéne írnom :F

(#1422) Gabor63


Gabor63
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég vásároltam egy Viewsonic VP 2030b monitort. A monitor funkciói között lehetőség van pivot funkció használatára. A gyári cd-ről telepítettem a drivert és a perfectsuite segédprogramot is. A perfectsuite lehetőséget ad, olyan opcióra, hogy automatikusan forgassa el a képet a monitor elforgatásakor. Csak manuális forgatást engedélyez, automatikust nem. Ha valaki tud segíteni, hogy mi az oka és hogy lehetni áthidalni megköszönném

(#1423) Adrian Mole válasza Adrian Mole (#1420) üzenetére


Adrian Mole
senior tag
LOGOUT blog

Leírom a megoldást, az okulás kedvéért.
Vindóz install: egy monitorral, a tft-vel, natív felbontásban. Azután az NVidia beállítóprogramját mellőzve, a Vindóz asztal beállításnál beállítható a másik monitor is.
Valószínűleg ott a gond, hogy a NV meghajtója érzékeli, hogy HD kompatibilis a tft és a csatlakozás, így 1080-at akarna beállítani (a max 1050 helyett) sornak, ha pedig pl 720-as HD-t állítok be, nem lehet feljebb vinni. Driver és NV, hah!

42

(#1424) Krissz22 válasza Zenesz13 (#1421) üzenetére


Krissz22
aktív tag

Elvileg a lejátszó programban is tudsz világosítani.

Pl. Windows Media Player: Nézet > Bővítmények > Videobeállítások

(#1425) Zenesz13 válasza Krissz22 (#1424) üzenetére


Zenesz13
csendes tag

köszönöm, ki is próbálom mindjárt :)
:R :R :R

(#1426) ati888 válasza Zenesz13 (#1425) üzenetére


ati888
senior tag

Valószínűleg van más megoldás is. Ha leszeded a hátsó burkolatot (miután a konnektorból kihúzod :)) lenni kéne oldalt valahol rajta egy vagy két állítócsavarnak. Ezek közül az egyik a fényerőt a másik a fókuszt állítja, ha jól emlékszem. ha a monitoron a fényerőt 50%-ra veszed , utána állíts ezen óvatosan amíg jó nem lesz.

ati.

(#1427) Zolee_70


Zolee_70
senior tag

Sziasztok
Találkozott valaki hasonlóval?
NEOVO 17'' LCD néha felugrik a beállító menüje (a monitor sajátja) körbe-körbe ugrál a beállítás, kikapcsolni sem lehet. Ha kihúzom a tápfeszt, és várok néhány percet elmúlik, de időnként vissza-vissza jön.
Ötlet :F

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#1428) Draut_HeV válasza Zolee_70 (#1427) üzenetére


Draut_HeV
tag

Valószínűleg egy demo monitort vettél. :DDD Jobb ötletem nem nagyon van.

"Magyar ütőérre magyar vámpírt."

(#1429) keszegduda


keszegduda
őstag

Hy!

Rövid leszek! Lehetséges, hogy a tegnap előtt vásárolt 940N típusú monitort kicserélik 1 pixelhiba miatt? Az érdekessége a dolognak, ha lehűl a monitor, akkor nincs semmi gond, de ha bemelegszik szépen lassan előjön a hiba. A világító pixel kék színű...
Ki fogják cserélni vagy sem? :F
Köszi!

(#1430) spyduck


spyduck
nagyúr

minden tft monitornak az a hibája ha sokáig használom akkor alul és felül kicsit kifehérdeik a képernyő a melegedés következtében? vagy ez esetleg hiba?

(#1431) Krissz22 válasza keszegduda (#1429) üzenetére


Krissz22
aktív tag

3napon belűl kicserélik.

(#1432) Zolee_70 válasza Draut_HeV (#1428) üzenetére


Zolee_70
senior tag

:W

>> WoT: Zolee70 << I'love WG. Ja, mégsem.

(#1433) GeeTeQ


GeeTeQ
tag

hi
következő a kérdésem...
notiból kivszek egy lcd-t akkor azt meg lehet úgy csinálni vhgy h rálehessen kötni egy pc-re ???

why must i deal with the shit?

(#1434) GeeTeQ


GeeTeQ
tag

ja és légyszíves privit ha konkrét ötlet....

why must i deal with the shit?

(#1435) keszegduda válasza Krissz22 (#1431) üzenetére


keszegduda
őstag

:R
Kicserélték, le is döbbentem, hogy nem is keveredtünk vitába. De ez gondolom teljesen normális volt... :)

(#1436) Krissz22 válasza keszegduda (#1435) üzenetére


Krissz22
aktív tag

Megnézted ezen is, hogy nem pixelhibás?

A Samsung 3napon belűl vissza veszi pixelhiba miatt, ők ezt vállalják.

(#1437) miroka


miroka
csendes tag

MAG XJ796 tipusú monitor 5-6 éves és néha nem akar elindulni.A zöld led világít, de nincsen nagyfesz.Vagy ha nagy nehezen elindul, vizszintesen nyújtott a kép és egy két perc után lesz normáluisméretü, utána kikapcsolásig rendesen müködik.Valami táp hibára gyanakszom, talán valamelyik kondi.
Tud valaki esetleg konkrét tippeket?

(#1438) Tibicsucsu


Tibicsucsu
aktív tag

Sziasztok!

Nem írnám le hogy mi a gond a monitorommal, mert tuti szervizbe kell vinni!
Viszont szívesen venném ha mondanátok megbízható szervizeket Budapesten!

Köszi

(#1439) macikos válasza Tibicsucsu (#1438) üzenetére


macikos
addikt

Azt azért leírhatnád, hogy milyen monitorról van szó.

(#1440) Tibicsucsu válasza macikos (#1439) üzenetére


Tibicsucsu
aktív tag

Samsung SyncMaster 755 DFX

(#1441) macikos válasza Tibicsucsu (#1440) üzenetére


macikos
addikt

[link] - ott van a cím az oldalon.

(#1442) LionTm


LionTm
aktív tag

Sziasztok!

Hol lehetne beszerezni ehhez a monitorhoz tápegységet?

Adatok:
http://www.daewoointernational.ca/pdf/lm17a.pdf

Válaszokat köszönöm.

hm..hm..hm..

(#1443) Oliii


Oliii
tag

Üdv mindenki,

kérdésem lenne, hogy a windowsnak a be és ki jelentkező képernyőjének bal alsó sarkában a kék színből átmenettel lilás lesz avagy sem?
Érdekelne, mert vettem egy Samu 961BF et és azon a ponton lilásnak néz ki a kép. De hozzáteszem a windowsban sehol máshol nem látok ott a sarokban színelváltozást.

(Megjegyzem idáig CRT s voltam)

Köszi
Udv
Oliii

Üdv, Oli

(#1444) q2w3


q2w3
senior tag

Hy! Tegnapelött óta olyat csinál a monitor fél óra játék után, hogy mintha lefagyna ,de hang az van és utána kikapcsol a monitor vissza utána egy kicsit akad és pár másodperc után már jó. De 10 percenként csinálja eddig csak játék közben, de harmadszorra lefagy és resetelni kell.
Ja és már korábban is volt olyan gondom a monitorral, hogy ha alvás módba teszem a gépet akkor monitor nem kapcsolvissza sehogy, csak ha újra indítoim a gépet. olyat is hallottam, hogy valakinek volt ilyen gondja ami abból adódott, hogy a vga túl gyorsan akart frissíteni a monitor ezt nem bírta és kikapcsolt majd vissza. LG L1510S nevű monitorom van. LG oldaláról leszedtem valami drivert ami megmondja , hogy mekkor lehet a max frissítés a monitornak, de nem tudom hova tegyem ezeket a fájlokat: l1510s.cat, L1510S.inf, LGL1510S.icm .

(#1445) kisninja válasza q2w3 (#1444) üzenetére


kisninja
őstag

Nagy valószínűséggel nem a monitorodnak van baja hanem a vga-d nak (túlmelegszik, vagy gyenge a tápod)
Az inf és cat driver (ezt az eszközkezelőben frissitheted a moncsd tipusát)
az icm szinséma amit a vga tulajdonságainál a szinséma menü alatt tudsz hozzáadni.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#1446) kisninja


kisninja
őstag

Nos 5 év után úgydöntöttem hogy kiporolom a moncsimat (mostanra lett túl poros) ezáltal melelőzöm a nagyfeszes áthúzást megnővelem a moncsim élettartalmát no meg leelenőzöm a kondikat.
találtam is egyet majd mégegyet (másik sunyi volt).
[kép]
sejtésem szerint ez a tápjának lehet az egyik kondija mely eléggé púpos még nem folyt ki de nem sok van vissza (1000uF 25v) gondolom ez még nem okozott volna egy darabig semmilyen problémát.
[kép]
No itt a sunyi kondi :D alul nézegettem hogy milyen magassan áll ( egy kondi alul is kidurhant, hiába van meggyengítva felűl)
(10uF 250v) nos ez elvileg halott mert lötyög a kupak és a nagyfesz körében van elvileg .
Mind a kettöt kicserélem, a moncsi amugy egy Mag 786pf és kiválóan üzemel most is de milyen hibát okozhat ez a 10uF kondi ? jelenleg még semmit nem vettem észre... max annyit hogy sötétült a kép egy kicsit de ezt betudtam a kornak. Moitorokat nem szeretem buzerálni igy nem is értek ennyire hozzá.

powered by: ®MAJORMÜVEK®

(#1447) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Sziasztok! Néha van,hogy ha fehér háttér elött fekete betűk vannak, mintha halvány lila körvonalaik lennének a betűknek?

Monitor megadta magát? Vagy mi? Eddig Paint-be és Word-be tapasztaltam minél kisebb a betű, annál inkább.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#1448) TazLeacher válasza TazLeacher (#1447) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Furcsa, mert amikor Neroval írok, és adom, hozzá a dolgokat, ott nem csinálja, és a Total Commander fehér háttere előtt sem. Mi lehet?

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#1449) lorcsi


lorcsi
veterán

Belinea 106075 [link]
ha hátul megmozgatom a táp csatit megjavul. mi lehet a baja?

(#1450) macikos válasza TazLeacher (#1447) üzenetére


macikos
addikt

Ez a konvergenciahiba, nem kell félni, ez normális. Nézd meg, hogy lehet-e menüből állítani és állítsd be egy tesztprogramban (Nokia vagy Eizo monitor test).

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.