Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1701) fireman válasza macikos (#1700) üzenetére


fireman
tag

Az nem gond ha "csak" 75-n jó?...nem kellene 60-on is vibráció mentesnek lennie?...tegnapelöttig azon is ok volt. :F

(#1702) macikos válasza fireman (#1701) üzenetére


macikos
addikt

Ha a laptopon nem volt gond 60Hz-en, akkor nem a monitorral van gond, hanem a videókártyával lehet valami. Esetleg megpróbálhatnád megnézni, hogy más monitorral is jelentkezik-e a probléma ezzel a videókártyával. Ha igen és van a videókártyára még garancia, akkor ki cseréltesd ki. Ha már nincs garancia, akkor meg használd 75Hz-en, mert ha működik és csak ennyi a gond, akkor kár idegeskedni.

(#1703) nrbii


nrbii
tag

Üdv mindenkinek!

Az egyik ismerősömnek van egy ASUS F5V laptopja, és vagy 2 hete olyan gondja van, hogy bármelyik pillanatban gondol egyet a kijelző, és a színek teljesen másak lesznek, a feketéből ilyen világoszöld szín lesz. Ha ilyenkor le-, és felhajtja a képernyőt, akkor megjavul egy időre, de van, hogy többször kell le-, és felhajtani a képernyőt, hogy megjavuljon.

Íme két kép, az egyik, mikor még jó minden, a másik, amikor épp nem jó:
-Amikor jó
-Amikor nem jó

Ez mitől lehet?

Előre is köszönöm a válaszokat!

(#1704) macikos válasza nrbii (#1703) üzenetére


macikos
addikt

Valószínűleg megtört valahol a szalagkábel. Gyakran előfordul laptopoknál. Szervíz.

(#1705) nrbii válasza macikos (#1704) üzenetére


nrbii
tag

Aha, értem, akkor valószínűleg tényleg szervíz lesz. :(

(#1706) skippper


skippper
senior tag

Valaki segítsen pls ebben.

Köcce előre is.

(#1707) lloydp


lloydp
csendes tag

Udv!

A problemam a kovetkezo: ugye adott a monitor, amin ugye lehetoseg van egy auto gomb al beallitani a kepet. Nekem ezt redszeresen csinalja, csakhogy magatol. Visszavittem a monitort a boltba ahol vettem, de ott 2 napig tokeletesen ment. Ezutan haverom is nyustolte 1 napig, de nala sem jelentkezett a problema. Gondoltam akkor nem a monditor a ludas, igy megvolt a driver csere ami nem segitett, ezutan a win reinstall. Sajnos ezutan is csinalta, ezert szereztem egy masik VGA-t es kiprobaltam azzal, de az eredmeny u.az volt.
Remelem valaki talalkozott mar hasonlo problemaval es tud segiteni.
Amugy ez mar cseremonitor, mert az elso amit vettem, a brightness-t allitotta magatol, visszavittem es azt ki is csereltek. Az egy honapig birta, ahelyett kaptam ezt ami ugye uj volt.
Egy ev utan mostanaban kezdte el csinalni. Igazabol lovesem sincs mi lehet. Egy even keresztul tokeletesen mukodott, mostmeg rajott.
Elore is koszonom a segitseget.

(#1708) Elydan


Elydan
aktív tag

Sziasztok,

ma vettem egy acer x193w típusú monitort. Nem tudom,hogy a monitor hibája-e de néha,egy fehér vonalas vibrálás látszik a képernyőn egész szélességben. Amikor belépek az Ati catalystba és rálépek a Information center menübe,akkor ez a vibrálás folyamatosan van... Gyenge ehhez a felbontáshoz az X300-as karim? Vagy hibás a monitor?

Ha vkinek van ilyen típusú monitorja,kérem írja meg,hogy hogyan kell fizikailag a dölésszöget beállítani. Mert én ráraktam a talpjára,és azóta onnan nem sikerült elmozdítanom. Mondjuk nem is igen erőltettem,mert nem akarom,hogy eltörjön...

(#1709) Elydan


Elydan
aktív tag

Még azt se értem,hogy pl a PH is csak a képernyőből 60%-ot foglal el. Hol lehet beállítani,hogy egész képernyős legyen? Ez egyáltalán megoldható? Más honlap pl egész képernyőn figyel...

Milyen herzen érdemes a monitort üzemelni? 60 vagy 75?

Bocsánat a sok kérdésért,de 3 nap alatt még visszavihetem kicserélni,ha tényleg nem jó a monitor. Ezért szeretnék kicsit képbe kerülni.

Előre is köszönöm mindenkinek,aki próbál segíteni. :R

[ Szerkesztve ]

(#1710) bogyó73 válasza Elydan (#1709) üzenetére


bogyó73
tag

szia. szerintem a legegyszerűbb megoldás az ha rákötötd egy másik gépre :)
és egy másik monitort a te gépedre mert lehet videókártya hiba is :)

[ Szerkesztve ]

Marquee 9000 LC

(#1711) bogyó73 válasza Elydan (#1708) üzenetére


bogyó73
tag

most hogy jobban átgondoltam szerintem videókártya lesz :) próbálj meg berakni egy másikat.(csak van valami ismerősöd aki tud segíten) :)

Marquee 9000 LC

(#1712) Elydan válasza bogyó73 (#1711) üzenetére


Elydan
aktív tag

Köszi. Azóta kicseréltem a karit,és ugyanezt csinálja vele is. De ha átállítom 60 herzre akkor megszűnik a probléma. Számít,hogy hány herzen üzemel? Vagy ezeknél mindegy?

(#1713) Sh4rKy


Sh4rKy
senior tag

helo mindenki

volna itt egy acer al1715-ös monitor, ami megzakkant sajnálatos módon. a hiba a következő
összedugom a géppel és be-be villan a kép egy-egy pillanatra, és rögtön elmegy. olyan mintha csak ritkán kapna jelet, és nem tudom mitől lehet. esetleg valaki tudja hogy milyen probléma lehet ez? vagy annyi hogy van e értelme vele foglalkoznom, és szervízbe vinnem?

Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...

(#1714) macikos válasza Elydan (#1712) üzenetére


macikos
addikt

Ha 60Hz-en nincs gond, akkor használd azon. TFT-nél nem számít a frissítés.

(#1715) Elydan válasza macikos (#1714) üzenetére


Elydan
aktív tag

Köszi. Most azon van. 1 nap alatt azt szűrtem le,hogy 1440*900-as felbontásban és 60herzen tökéltesen üzemel a monitor. De ha lejjebb veszem a felbontást,akkor ez a fehér "vibrálás" néha megjelenik Szerintetek emiatt érdemes szervizelni? Foglalkoznak ott ilyen jellegű problémával? Jelenleg egy 7900gs van a gépben,ami szvsz elég ehhez a felbontáshoz(no persze nem játékok terén,de internet meg tv esetén)

Véleményetek? :R

(#1716) bogyó73 válasza Elydan (#1712) üzenetére


bogyó73
tag

szerintemm mindeggy, de ha 60Hz-n jó és engedi a monitor akkor használd úgy :K
azért ha van ídőd akkor biztos ami biztos inkább nézesd meg a szervízbe nehogy később baja legyen. :) nekem V: 59Hz H:55KHz ír a monitor 1440*900-on.
vagy mint írtam próbáld meg egy másik gépre rákötni :K

[ Szerkesztve ]

Marquee 9000 LC

(#1717) Mulderpapa


Mulderpapa
aktív tag

Sziasztok!

Van egy Philips Brilliance 201B típusú monitorom,ami fogta magát és kiírta hogy BURN IN.
Ez a felirat villog szürke hátteren piros betűkkel a képernyő négy sarkában,meg néha átvált feketére is...Mi lehet a probléma?Azt értem,hogy beégett,de mi?Kidobni sajnálnám,mert nagyon jó kis monitor,pl. az RGB csati miatt.

"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"

(#1718) Elydan válasza bogyó73 (#1716) üzenetére


Elydan
aktív tag

Egyelőre használom 60 herzen,aztán majd meglátjuk. Remélem nem kerül sor szervízre...
Ahogy itt a hsz-eket látom,vannak gondok ezekkel az tft-kel sajnos :(

[ Szerkesztve ]

(#1719) zoliteso


zoliteso
csendes tag

Sziasztok!

Van egy LG L1710B típusú monitor, mely a következő hibát produkálja.
Monitor, gép bekapcs, zöld led világít. Nincs kép, csak kb. két perc múlva. Ha a PC-n felbontást váltok, vagy mondjuk egy játék elindításakor ugyanez történik, akkor újra nincs kb. két percig kép. Ha visszajön és mindig visszajön, akkor - akár napokig is - működik, de abban a pillanatban, ha vált a felbontás, két perc kávészünet...

Találkozott már valaki hasonlóval?
Mi lehet a gond?

Üdv!
zt

(#1720) schumi62


schumi62
csendes tag

Sziasztok!

Van egy Benq PF737S tft moncsim.Az a gondom vele ,hogy mikor rákötöm a gépre és bekapcsolom ,akkor kb 1 mp-re felvillan a kép azután kikapcsol.Ha újra ki-be kapcsolom akkor ha pl belépek a biosba ugyanúgy 1 mp-re látom a képet azután kikapcsol.A zöld led világít pár másodpercig utána pedig átvált sárgára.Valami olyasmit olvastam róla a neten ,hogy a tápegységében valamilyen kondi lehet a ludas.Szerintetek is lehetséges és érdemes javítani?

Üdv

(#1721) janez


janez
aktív tag

helló! Talán tud valaki segiteni. Most pda-ról irok,mert nem kapcsol be a monitor. Az történt,hogy a 800-as felbontást átállítottam 1024-re és újraindult a gép,hogy a beállítás elmentődjön,de bootoláskor kikapcsol a monitor ami egy 17"-os Eizo. Nem tudom mit tegyek,nem tudom visszaállítani az előző értékre. Senkitől nem tudok kérni monitort. Vigyem szervízbe emiatt a gépet? Nincs valami más megoldás,billentyűkód,akármi? Köszi az esetleges választ előre is.

(#1722) macikos válasza janez (#1721) üzenetére


macikos
addikt

Csökkentett módban indítsd el a Windows-t és a monitor beállításoknál állítsd be alapértelmezett 1024-es monitornak. Így talán jó lesz.

(#1723) janez válasza macikos (#1722) üzenetére


janez
aktív tag

Nagyon köszi! Nem emlékszem hogy kell csökkentett módban elindítani. röviden leírnád?

(#1724) macikos válasza janez (#1723) üzenetére


macikos
addikt

Bootolásnál nyomogasd az F8-at.

(#1725) janez válasza macikos (#1722) üzenetére


janez
aktív tag

már úgyérted,hogy az eredeti felbontásra állítsam vissza ami a 800 volt? mert 1024-et írtál... Tudom késő van. Mindjárt korán..

(#1726) macikos válasza janez (#1725) üzenetére


macikos
addikt

Nem. A képernyő tulajdonságok->beállítások->speciális->monitor, na itt ami be van állítva monitor, a helyett telepíts fel egy másikat, mondjuk svga 1024.

De lehet egyszerűbb, ha jobb gombbal a sajátgépre kattintasz, tulajdonságok, hardver,eszközkezelő és kitörlöd a monitort a hardverek listájából majd pedig újraindítod a gépet.

(#1727) janez válasza macikos (#1726) üzenetére


janez
aktív tag

köszönöm mégegyszer! Ennyi infóval már boldogulok azt hiszem. De már csak reggel állok ,ülök neki. Jó éjt!

(#1728) janez válasza macikos (#1726) üzenetére


janez
aktív tag

Helló!
Sikerült megoldani. Csökkentett módban nem lehetett,de szerencsére felajánlotta a vga-s működési lehetőséget és úgy már tudtam illesztőprogramot telepíteni a videókártyához. (nvidia gforce2 mx400) Régi,de soha nem volt vele gond.
Szóval néha okoz izgalmakat a pc. De én keresem a bajt sokszor. Legutóbb fel akartam tenni az xp mellé a linux ubuntu-t,hogy kipróbáljam... Aztán egyik sem bootolt be. Gondoltam már úgy is mindegy,formázom az egyik hdd-t és rátolom az ubuntut,megnézem milyen. El is indult,de akkor is ez a monitorprobléma (videókari)adódott,tehát bootoláskor kikapcsolt.
úgy hogy maradtam a jó öreg xp-nél.
Na kicsit elkalandoztam off topic irányába.
Mégegyszer köszi a gyors segítséget!

(#1729) schumi62


schumi62
csendes tag

Hali!

1720-ra valaki hozzáértő nem tud valamit ?

(#1730) _Roy_


_Roy_
tag

Hali! Nekem egy acer 1722-es (17"-os TFT) monitorom van. Az a helyzet, h most 2,5 év után jött elő egy olyan hibája, hogy vékony, 1 pixelnyi függőleges csíkok vannak rajta amik halványan el vannak szineződve, nem annyira vészes, pl fehér részeknél, nem, inkább a szinesebb képkeél, ami viszont zavaró, mert képeket szerkesztek, meg netezés közben is elég zavaró. Szóval dvi kábellel csatlakozik, de kipróbáltam a vga-t is, azzal is ezt csinálta, másik monitort is raktam a gépre, és az jó volt. Szóval most itt vagyok és nem tom, h mi a hiba oka. Ha valakinek van ilyen tapasztalata, megoldása, akkor azt szívesen fogadnám.
Köszönöm

(#1731) Mulderpapa


Mulderpapa
aktív tag

Hello!

#1717-re tudna valaki választ adni?

"Az élet túl rövid a pendriveok biztonságos eltávolításához"

(#1732) floxet


floxet
tag

hi.
valaki tud valamit a Samsung 226 CW monitorról?
Mármint, hogy milyen...
Iletve tudnátok nekem ajánlani 22 colos monitort ami alkalmas grafikai melóra? Valami jó kis tft kéne ami közelebb áll az eredeti színekhez és alkalmas multimédiás melóra

(#1733) Zolius


Zolius
csendes tag

Sziasztok!

Van egy 3 éves Dell 1905F LCD monitorom. Észrevettem ma egy olyan problémát, hogy a 2/3-nál egy kb 7mm-es sáv fut végig viszintesen enyhe zöldes,sárgás beütéssel.
Leginkább szürkén látszik!
A felső harmadában is fut egy hasonló, de az nem ilyen feltünő.
A monitor egy Laptop-dokkolóra van kötve. Alapból DVI-n, de VGA-n is ugyanez a helyzet

Találkozott már valaki ilyennel?

Előre is Köszönöm

(#1734) KMT


KMT
addikt

Mitől lehet az, hogy hirtelen megváltoztak a monitorom színei?

Bekapcsoltam ma a gépet és teljesen más színe lett. Megmozgattam a kábelt, hátha az a gond, de nem. Próbáltam állítgatni, de sehogy se jó. A legészrevehetőbb, hogy a fekete nem fekete, hanem kékes. Mi lehet a baj?

fujitsu siemens scaleoview c17-11, TFT

(#1735) dcsabesz


dcsabesz
tag

Hali Skacok!

TFT-vel kapcsolatban volna aggodalmam. Szóval az a gond, hogy vadi új a monitor és most próbálgatom. Paint-ban nézegetem a szineket és többször előfordult, hogy különböző helyeken az előző színből maradnak pixelek. De teljesen véletlenszerűen, elszórtan. Ez akkor most pixelhiba lehet, vagy a GF MX200 hibázik?

(#1736) aDM|RaL^ válasza KMT (#1734) üzenetére


aDM|RaL^
őstag

nekem 2 hónapja a scenicviewem ment zöld színbe... :'P

tegnap hozta vissza a szervíz

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#1737) aDM|RaL^


aDM|RaL^
őstag

(MOD)

Sziasztok!

Van egy kis problémám..

Most jött vissza az FSC 19es LCD monitorom szervízből.

Bedugtam, de a windowsnak csak "alapértelmezett monitor"-ként van kedve észrevenni, ha még manuálisan is állítom be h Plagenpléj, akkoris 600 féle felbontást kínál fel, nem beszélve arról h ha játékot indítok akkor bevágja valamilyen olyan frissítésbe, amit az LCD nemtud kezelni, és közli velem a monitor h "out of frequency"

A gépben egy asus 8600GT van.

Everest semmit nem tud a monitorról...

Lehet h a szervízben nullázták, és azt se tudja magáról a monitor hogy hogy hívják, honnan jött?:D

#sForce - sharkforce.hu

http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

(#1738) GameSpy


GameSpy
tag

Üdv!

Az lenne a problémám, h 2 tft monitort dugtam rá a vkarira... eddig minden oké megy, ugy ahogy szeretném stb, DE ha megnyitok egy videót és mind a két monitoron szeretném nézni, mármint nem klonba, akkor csak az eggyik oldalon jeleniti meg a másik fekete... sikerült is már orvosolnom a problémát, valahogy össze-vissza kattintgatva, tök jol ment is, de egy ujrainditás után meginnt ugyan az a probléma...

(#1739) PSKY


PSKY
csendes tag

Sziasztok!

Megtudná mondani valaki, hogy tudok belépni hp p1120 -as monitorom szervízmenüjébe?

(#1740) DelArco


DelArco
aktív tag

Sziasztok!

Lenne egy kis monitorproblémám légyszíves adjatok pár tippet ha tudtok.
Van egy Hitachi peacock monitorom ami tökéletesen működött. Egészen tegnapig. Kihúztam az elosztót majd megint bedugtam levágtam a biztosítékot az egész lakásban. Utánna minden mükdödtt de a monitor sajnos nem akart bekapcsolni. Vagyis bekapcsolt és villogott a vmi felirat zöld alapon (power safe vagy vmi ilyesmi) aztán pár másodperc múlva azis eltűnt és a zöld led átváltott naranycssárgába. Se kép semmi. Aztán a sokadik próbálgatásra mégis elindult. Kihuzogattam a kábeleket meg ilyenek de végülis semmi nme változott. Nemis értettem. Ma meg megint nem ment aztán sokadszorra elindult mégis. Mi lehet a gond? Csak vmi kábelhiba vagy az egyész monitro elromlott amiatt hogy levágta a biztosítékot ez a vacak? :Y
Thx előre is a segítséget! :R

Youth hides the key to salvation

(#1741) WonderCSabo


WonderCSabo
félisten

Sziasztok!

Elromlott a TFT monitorom (valszeg) a tápja. Tudom ez nem a reklám helye, de tudtok ajánlani nekem jó szervízt Budapesten? (guglit néztem, ti tapasztalaitokra vok kiváncsi)

[ Szerkesztve ]

(#1742) Foxmulder89


Foxmulder89
senior tag

Üdv, kb 3 hónapos a Samsung 226bw-m, idáig hibátlanul ment de most a közepétől picit balra egy egész függőleges sorba piros csík vibrál, csak piros és szürkés hátteren látszik, pirosas-kékes színű. Mi ez milyen hiba? gondolom csak garival lehet kijavítani .. :F :(
Digitális kábelen megy, de analóggal is ugyanezt csinálja.

A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel. by Totalcar

(#1743) Endruboy007


Endruboy007
tag

Szisztok!
Van egy VW 193 típusú monitorom! Karácsonyra kaptam zsír újjan!
Eddig nem is volt vele semmi gond, de most van egy olyan problémám, hogy nem kapcsol be:S
A gép bekapcsolásánál érzékeli, hogy el kéne indulnia...be is kapcsolja magát a készenléti állapotból...de fekete maradt a kép!!!

Mi lehet a gond? Vissza a kereskedőhöz??

Köszi!

Üdvözlettel: Endruboy

(#1744) kali válasza Endruboy007 (#1743) üzenetére


kali
legenda

mondjuk ha vista alatt csinálja, akkor nem feltétlenül a monitor a hibás; bizonyos videókari/driver párosításoknál több embernél is jelentkezett már az említett probléma...
és nem mindig elsőre jön elő a hiba, hanem véletlenszerűen...
ha vista, akkor próbáld ki másik gépen és/vagy xp alatt is!

(#1745) Adameusz


Adameusz
csendes tag

Helló!
Van egy probémám a monitorommal (Fujitsu Siemens 17"), a fényereje nagyon kicsi, pedig maximumon van a kontraszt és a fényerő is! Szinte alig lehet látni vmit a képernyőn....Mi lehet a baja? Még meg lehetne csináltatni?
bye

(#1747) Xerxész


Xerxész
őstag

Sziasztok!

Nekem meg olyan gondom van, hogy videók lejátszásánál a színek fakók, a kép pedig szellemképes. Ez minek a hibája, illetve hol lehet orvosolni?
LG 1953-TR TFT monitorról van szó, vadi új.

Köszi előre is!

(#1748) Adameusz


Adameusz
csendes tag

HI!
Sztem először próbálj meg felrakni egy jó codec-et! (Ace Mega Codec Pack-->Professional csomag) Ha már fenn van vagy nem eza baja, akkor a videókártyád illesztőprogramját telepítsd újra vagy frissítsd! Több tipp most nem jut eszembe, de ha csak a videók lejátszásánál van ilyen problémád akkor valszinűleg igy jó lesz!

(#1749) Adameusz


Adameusz
csendes tag

DelArco -nak válasz: Láttam már ilyen esetet, az egy nagyon régi monitor volt, szintén működött egy idő után aztán beadta a kulcsot....sztem képcsöves, érdemes lenne tv-szerelőtől megkérdezni h mi a valódi oka//

(#1750) Xerxész válasza Adameusz (#1748) üzenetére


Xerxész
őstag

Köszi a segítséget! Magam is a driverre (codecre) tippeltem, csak az a furcsa, hogy az internetes videóknál nem csinálja...illetve nem mindenhol.
De keresek akkor hozzá codecet...

Mégegyszer köszi! :R :R :R

Útvonal

Fórumok  »  Monitorok  »  Monitor hiba topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.