Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Nimrod #24194 üzenetére
Pedig vidd el, vagy legalább hívd fel az orvost, mert ez sokmindenre utalhat, ami lehet nem jó dolog. Fertőzés, vagy akár más betegség is. Ha eltűnik rövid időn belül, az lehet jó, hogy még pl. a fertőzés nem terjedt el a szervezetben annyira, vagy csak reggeli lassú ébredés. De én dokira bíznám már ezt. 😼
bégé
-
addikt
válasz Nimrod #24194 üzenetére
Egy kört mindenképp megérne a dokival, akár először csak egy emailes levelezés formájában, fotókkal alátámasztva. Lehet, hogy egy olyan kezdődő probléma, aminek azután az lehet a vége, mint ami, ami macskánknál is történt.
Ez az ún. Harder-mirigy előesés, ami egy könnytermelő mirigy, ami időszakosan beduzzadhat, majd előreesik. Ha eddig eljutna a történet, azt kizárólag csak műtéti úton lehet orvosolni."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Nimrod
addikt
Kicsit bonyolódik a történet és most azon agyalok, hogy van-e összefüggés. Egyik európai rövidszőrűnk (ő amúgy a legidősebb, de még igazából ő sem minősül seniornak a ~ 10 évével) újabban amikor szőrt hány, akkor egyből összeesik közben (nem veszit eszméletet), de pár másodperc alatt lábra is áll és mintha mi sem történt volna. Amit felhány az kevés hab és egyik hosszúszőrűnek a kevés szőre. Nem egyszer rajtakaptam már, hogy levedlett szőrt megeszik, nem mindig sikerül időben kikapnom a szájából. Pár hete tarthat, elég ritka, talán heti egy alkalom.
Nem akarom állatorvossal feleslegesen tortúráztatni, mert ismerem a járást errefelé, ugyebár ez kb. vérkép, thyroid, szív-ultrahang lenne. Legutóbb krónikusan lefogyott és előbbi lista felén végigmentünk dokival, mire rájöttünk, hogy semmi baja, csak egyik jómadár stresszeli és nem hagyja eleget enni.
Még egy tippem van amiről itt hallottam problémát másoktól is, de nekünk eddig nem volt gondunk vele. Az pedig a csapvíz, amit isznak. Az egyetlen dolog, ami nem stimmel velük, hogy többnek is enyhe hasmenése van, ami viszont tipikus jelenség, ha variálva van a nedves kaja. Természetesen nem véres vagy ilyesmi, akkor kérdés nélkül irány az állatorvos.[ Szerkesztve ]
-
Nimrod
addikt
Mosogató mellet van a vizes táljuk, többnyire onnan isznak, mert az magasles is nekik egyben. Kaja mellett volt régen, de a hosszú szőrűek mindig csak pacsáztak és úszott minden. Így is pacsáznak, de nem vészes, könnyebb takarítani. Egyikük kampányol csak folyó csapvízért, illetve egy másik tipikusan a virágcserepekből szeret még inni.
-
shteer
titán
Tegnap este Lizi macskánk nem várta meg a vacsoraosztást, szembeszomszéd kerti tavából fogott egy arasznyi koi pontyot és elfalatozta Így 2 személyre kellett csak terítenem
szerintem jónak tűnik..
-
shteer
titán
válasz Mr.Csizmás #24208 üzenetére
áááá, olyan túlszaporulat van, hogy mehetne minden héten menüzniszerintem jónak tűnik..
-
nagyúr
-
Nimrod
addikt
Megvolt ma az állatorvosi kör az összeeséses történet miatt. Első körben minden rendben, vérvizsgálat eredményére még várunk. Nem is emlékeztem már rá, de legutóbb amikor teljes kivizsgálást kapott más miatt, akkor a máj értékei elég határértékesek voltak. De most inkább úgy tűnik, hogy csak egy sima ször-evés miatti inger, illetve a kaja minősége a gond (pedig nagyon nem budget amit kapnak mostanság, kivéve a száraz mert az sima Friskies). Szóval kivárunk-megfigyelünk, meg kapnak most macskafüvet is (elég hamar ki szokott halni a drágább fajta is).
A szemhéjra is rákérdeztem, az inkább átmeneti dolog a doki szerint. Ha nem múlik, vagy rosszabbodik akkor persze azt is megnézzük, de addig nem indokolt.
-
Freddy76
addikt
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
radi8tor
MODERÁTOR
Felelőtlen gazdi beküldte a cicát a táskával együtt a röntgenbe a reptéri ellenőrzésen
"Az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal munkatársai nem hittek a szemüknek, amikor nemrég egy macska sziluettje rajzolódott ki a virginiai Norfolk nemzetközi repülőterén a biztonsági átvilágításon. Az Egyesült Államokban az utasok a repülőgép utasterében csak kisállat-hordtáskában vihetnek magukkal macskákat vagy kistestű kutyákat, azonban ebben az esetben a kandúrt tévesen át küldték a röntgengépen ahelyett, hogy kivették volna a táskából.
Bár azt hihetnénk, hogy ilyen helyzetekben a józan gondolkodás dominálna, a repülőtér mégis többször is kénytelen volt figyelmeztetni az utazókat, hogy ne küldjék át háziállataikat a röntgengépen. A szervezet oldalán megosztott poszt rengeteg figyelmet keltett, sokan aggódtak az állat jólétéért. Természetesen a meglepettségen kívül nem lett baja, viszont az eset remek példa arra, hogy kedvencünk jólétéről mindig gondoskodjunk, ha utazásra kerülne a sor."
⭐ Stella
-
Nimrod
addikt
válasz radi8tor #24215 üzenetére
Amikor költöztünk Ferihegyen Dagit is átküldték az átvilágításon. Hordozóból nem akartuk kivenni, mert láttuk, hogy picit ideges az új helyzet miatt. Szerintem még napokig róla áradoztak a reptérisek utána, mert hallottuk mennyire tetszett nekik a mutatvány.
Amúgy Dagi... várjuk a labor megerősítését az eredményről, a fehérvértest száma alacsony és még pár értéke nem az igazi. Ehhez képest jól van, szóval a dokikkal együtt tanácstalanok vagyunk egy picit. Talán csak evett valamit amit nagyon nem kellett volna, ne adj a kajával volt valami (ami nem logikus). Tippre még valamelyik hosszúszőrű szőre az, ami nagyon betett neki, mert látom, hogy abból hány fel piciket és tudom, hogy azt néha meg is eszi (de azt mindig is csinálta, csak nem mindig vesszük észre hogy elvegyük tőle).
Várhatóan jövő hónapban az egész társulat megy rutin ellenőrzésre és oltásra, illetve remélem a doki jön (eddig COVID volt a kifogásuk, de egyesével vinni őket senkinek sem jó).
-
Freddy76
addikt
Ma láttam egy pólón:
Ments meg kilenc életet!
Fogadj örökbe egy cicát..."Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
blu79
addikt
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Vettünk mi is DMGuard-ot, mivel többen ajánlottátok, hogy jót tesz, ha a cica nem sokat eszik, és segít megerősíteni az immunrendszerét is.
Amiben a segítségeteket kérem, az az adagolás, mivel nekem nem egészen tiszta ez a ttkg (test tömeg kilogramm, ha jól értelmezem). Azt sejtem, hogy a testsúly alapján kell adagolni a szert, de a pontos mennyiség nekem annyira nem tiszta, próbáltam utánaolvasni, de még mindig nem értem teljesen a szisztémát.
A leírásban ez szerepel:
10 ttkg alatt: 10 csepp naponta
10-20 ttkg: 20 csepp,
20-30 ttkg: 30 csepp,
30 ttkg felett: 40 csepp.Megmértem Cilikét, már amennyire sikerült, úgy 2.6 - 2.7 kg körül van a súlya. Most, ha jól értem, akkor 10 kiló alatt naponta 10 cseppet kell adni neki, kétfelé osztva, vagyis 5 csepp reggel és 5 csepp este a kajájába keverve.
Mivel nem vagyok teljesen biztos abban, hogy jól értem a dolgot, ezért inkább megkérdezlek titeket. Muszáj kezdeni valamit vele, mivel az orvos azt tanácsolta, hogy a 3 kg-os testsúlyt el kellene érnie, mielőtt elvinnénk őt ivartalanítani. Egyre sürgetőbb, mert már kezd zavaróvá válni a dolog. A múlt héten rápisilt az ágyamra, nem vettük észre, csak délután, mert dolgoztunk mindketten. Két napba tellt, mire kiszellőzött a szag, miután kicseréltük az ágyneműt.
Tudom, nem tehet róla, egyszeri eset volt, és biztosan a tüzelés miatt nincs önkontrollja ilyenkor, ezért kellene mihamarabb elvinni őt. Reméljük, hogy a DMGuard segít annyira, hogy elérje a megfelelő súlyt, és túlessünk végre a műtéten.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
baloghgabor
aktív tag
válasz Vistaboy #24221 üzenetére
Szia, én a Picikének egyszer adok 0.25 ml-t, majdnem naponta. A felnőttek kapnak 0.5 ml-t, ha úgy érzem. Ha a kis kiszerelés, abban van mércés pipetta, amivel fel lehet szívni, vagy visszanyomni a fiolába annyit, hogy kb. akkora mennyiségű legyen. Ez nem annyira rossz ízű, mint a hagyományos, előző DMGUARD, így lehet a szájába is, közvetlen, akkor tuti, hogy le is nyeli (kaját, ha úgyis nehezen eszik, akkor lehet ott fogja hagyni).
bégé
-
Vistaboy
veterán
válasz baloghgabor #24222 üzenetére
Köszi szépen, reggeli előtt megkapta a 0.25 ml-t, ahogy mondtad. Igen, kis kiszerelés, szóval pipettás, közvetlenül a szájába adtuk, lenyelte, szóval meglátjuk. Akkor ma már mi sem adunk neki többet, holnap szintén kap ennyit reggel és kiderül pár nap alatt, hogy javul-e tőle.
Köszi még egyszer.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
baloghgabor
aktív tag
-
szőröscica
addikt
Sziasztok!
Egy 5 eves macskat, aki kolyokkora ota ugyanott lakik, mennyire lehet elkoltoztetni? Eddig kertes sorhazban laktunk, kijaros cica volt. Most viszont tarsashazba koltozunk, aminek sajat udvara van, viszont hozzank a masodikra a lakasba nem biztos, hogy be tudna jarni, maximum a teraszra. Szobamacskava nem alakitanam, azt biztosan nem birna.
Hianyozna a cicus, de ugye a legjobb neki az lenne, ha maradna a jelenlegi helyen es a szomszed neni fogadna be, aki etetni szokta, ha elutazunk? Az o lakasaba is bejar most, szerintem ez lenne a legkisebb sokk neki.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz szőröscica #24225 üzenetére
Ha ragaszkodsz a Cicához és Ő is hozzád, akkor vidd magaddal. Igen, meg fogja szokni odabent. Ha nincsen időd és lehetőséged rá, hogy többet foglalkozz Vele és le tudsz mondani Róla, akkor maradjon a régi helyén.
bégé
-
cog777
senior tag
baloghgabor valaszan kivul, ki lehet menni vele setalni porazzal. Befogadtunk egy kinti cicat es nem akartuk hogy elusse az auto, igy kintre csak porazzal megy velunk, kulonben az elkeritett kertunkben van. Siman megszokta ezt a helyzetet.
De, igen, kell vele foglalkozni tobbet hogy megszokja az uj helyet.
[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
Freddy76
addikt
Ha a macskával eddig foglalkoztatok (tehát nem csak úgy volt a ház körül, hanem tényleg a család része volt), akkor egész biztos hiányozni fogtok neki. Meg tudja szokni a benti létet, eleinte többet kell vele játszani. Az erkélyt be lehet hálózni, az egy kis udvar neki.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
baloghgabor
aktív tag
Különben van egy 10 éves, nem fiatal Cica nálam, már közel fél éve, az előtérben. Még mindig szokja a helyét és engem, nem merem kiengedni, pedig biztonságos az udvar, de nem tudom a többiekkel hogy jönne ki?! Sok ablak, lesi a madarakat (ott etetem őket, kint), játékok, habár már nem annyira játszik, de lefoglalja magát.
A nagyszoba elé pedig építettem egy kifutót, ott olyan Cica van, aki nem viseli el a többieket, csak egyetlent, aki ott van vele. Szóval, lehet megoldást találni.
bégé
-
cog777
senior tag
válasz baloghgabor #24230 üzenetére
kar h nincs like gomb, szoval +1
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
SoulReaver
veterán
Sziasztok.
Ő itt Töki.
3 éves múlt, ivartalanított, benti kandúr.
Túl van egy hugyhólyag gyulladáson, egy éve már, hogy katéterezni kellett szegényt.
(Nem tudott pisilni, a kis pöcsébe dugtak egy csapot, aminek a végét hozzá varrták a bőréhez és nekem kellett 2 napig leszívni a pisijét, miközben gallér volt rajta, antibiotikumot kellettledugni a torkán, segíteni neki jönni menni... Elég nehéz volt... )
Urinarys tápot és nedvest kap. Sajna Zoopluson elszálltak a Hill's és royalcanin árakkal. A kattovitre tértünk rá. Esetleg tudtok más, olcsóbb forrást?
-
homerhamm
addikt
válasz SoulReaver #24235 üzenetére
Szia!
Látom ő az úr a háznál. Amúgy mi az amin fekszik?
[ Szerkesztve ]
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
shteer
titán
válasz SoulReaver #24235 üzenetére
szerintem jónak tűnik..
-
baloghgabor
aktív tag
Nyolc hónapja halt meg hirtelen Mókus Cicám. Ő küldött egy idősebb és egy szinte újszülött, rá hasonlító Cicát. Egérke négy hónapja, Cirilke pedig fél éve van itt, és ma jutottunk el idáig:
😽 Egérke szinte születése óta van nálam, Cirillke 10 éves múlt, egy idős néni gazdija volt, nagyon sok türelem kellett hozzá, hogy már közös légtérben legyenek. Érdekes módon a többi macskát mintha nem is látná, nem érdekli, csak Ők ijedeznek még Tőle. 😸bégé
-
Dhampir
félisten
válasz baloghgabor #24241 üzenetére
Nagyon aranyosak!
A többieknek:
A dobozos cicák is nagyon édesek.
Nem ismerem a pillanatnyi pontos árkülönbségeket és azt, hogy ténylegesen jó lenne-e, de például Purina ONE Urinary Care?
Komolyabbnak tűnik szintén a Purinától a PRO PLAN Veterinary Diets Feline UR ST/OX Urinary, ez szárazban és nedvesben is választható.
Persze meg kell beszélni szakemberrel, hogy mi a megfelelőbb a diétás cica táplálására.
[ Szerkesztve ]
-
btraven
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs