- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MutantZombie
tag
válasz
hiperFizikus #24896 üzenetére
Ilyen galádságot biztos nem tennék.
Igazából mindenféle kombinációt szeretek, csak bizonyos értelemben van amelyiket jobban.
De ha lenne több eltérő színű macskám, csak azért mert az egyik cirmos, nem szeretném jobban, mint amelyik nem az. De most hogy kettő jelentkező is van és mindkettő cirmos..., Ráadásul a kandúr lefeküdt elém - hasat villantva -, és simogatásra vágyott, többször is.
Olyan hangosan dorombolt. Korábban soha nem dorombolt nekem - amióta ismerem -, még tapintásra érezhető belső dorombolása sem volt; így meg teljesen oda vagyok érte is.
Hiába is, minden macska egy külön egyéniség.A topic-ban látott macskák is mind olyan aranyosak, hogy egynek sem tudnék nemet mondani, akár van bennük cirmos minta, akár nincs.
-
Hát milyen cuki
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
MutantZombie #24893 üzenetére
Csinálj úgy mint Svejk: ha a szegény korcsot kidekorálod meg kozmetikázod, akkor hasonlítani fog egy fajtisztához !
-> szőkítés után szőrfestés, meg ilyesmi ...
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
MutantZombie #24893 üzenetére
-
MutantZombie
tag
DrBubo77 és hiperFizikus!
Ezek nagyon jók!
Számomra a cirmos a legszebb házi macska.
Bár nem tudom, hogy kölyök korában a cirmosnak fekete az orra, ami idővel piros lesz, vagy ez olyan, hogy ha felnő is ilyen fekete marad? -
hiperFizikus
senior tag
-
Orlin
addikt
Gondolom macskáktól is függ.
(Volt egy idős lány cicám ő általában elég nehezen fogadta el az új cicákat,sokszor meg is verte őket.Kellett figyelni,de idővel ha nem is elfogadta de megszokta őket.Sajnos már ő nincs...
Viszont egy egy és féléves kandúr és egy idősebb 8 éves kandúrunk is.
Idén érkezett egy új kismacsek pár hónapja itt írtam is.
A meglévőket nem zavarta.Bár nálunk is sokszor nagyon haverkodna,de nem mindig vevők rá.
Az idős nem is nagyon törődik vele.Viszont a fiatalabb imádja.Hatalmasokat játszanak,éjszaka...
Nyalogatja amikor durvulni kezd a pici,nyugtatja.Tisztára olyan a viselkedése ,mint egy anyamacskának.)
Közös etetés szerintem jó ötlet mindenképpen.
Nekünk szerencsénk volt.a kutyának is be kellett mutatni,tudja már hozzánk tartozik nem is bántja.Néha összeszagolnak max ennyi. -
Mr X
veterán
Megérkezett hozzánk egy újabb cica. Bolt elé dobdták ki, hetekig ott volt. Végül hazavittük. Nagyon barátságos, egy éves fiú. Rögtön ölbe mászott. A régi cicáknak egy hét kellett, hogy ne fújjanak és morogjanak folyamatosan rá. Most már elvannak egymás mellett, de szerencsétlen újonc nagyon menne haverkodni velük.
Nektek mi a tapasztalatotok, mennyi idő alatt fogadnak el egy új cicát? Próbáljuk elősegíteni a dolgokat (közös etetés, simi), de hátha van még ötletetek.
-
-
Astroboy
őstag
válasz
Tsebacsi #24884 üzenetére
Kötve hiszem, a kisasszony 1 négyzetkilométeres körzetben nem tűr meg más macskát se itthon, se máshol (ha megyünk telekre mindig visszük, így sose kellett azon agyalni kire bízzuk).
Odalent mondjuk a 2 hétből 1 hét alatt alatt rendet vág, sikeresen elüldöz minden bajszost a környékről, onnantól kezdődik neki a pihenés - megnyugszik látszik rajta.Csóri nem is tudja olyankor, hogy hiába rakott rendet a 10 éve alatt kb. századjára a telken, hamarosan előkerül a doboz és irány BP, ott meg kezdheti előlről mert addigra visszamerészkednek a szomszéd macskák.
Gond sose volt, a sz@ros kis 3 kilogrammjához, és ahhoz képest, hogy csajszi igazi terminátor, mindig győz.
Megtanultuk, hogy ha hazajön és elbújik akkor van baj, de ilyen 10 év alatt kétszer volt - egyszer egy nyesttel verekedett és az lábon harapta (pár szuri és öltés éjjel az állatorvosnál), pár évre rá pedig egy hatalmas 8 kilós kandúrt hozott a telekszomszéd magával nyaralni (Piroska átment első este köszönni, messziről hallatszott a buli, mikor hazajött sántított mint állat a nyestes lábára de semmi sérülés csak megrántotta, el is múlt reggelre.Másnap kérdezzük szomszédot mi volt, és hol a szép nagy kandúrjuk miért nem a teraszukon napozik mint tegnap?
Aszongya' este betámadta a miénk, egy labdát alkotva hemperegtek és tépték egymást, de a kisebb győzött és azóta a kandúr nem mer kijönni a házból.
Amíg lent voltak nem is mert, frankón égett a pofám és sajnáltam csórit -
Astroboy
őstag
válasz
Freddy76 #24881 üzenetére
Ja, lehet valami fedett kutyás ügynök...
Annyi mindent hallani manapság, jobb biztosra menni.Más: Biztos a sok csapadék - és így a dús növényzet - miatt van, hogy rengeteg a jól fejlett 10+ cm-es sáska.
Minden állatot szeretek, szóval még véletlenül se amiatt említem mert zavarnának vagy mittomén', ha esténként 1-1 berepül a lakásba kíméletesen vannak kirakva, ha megrágja az erkélyen a mandarin leveleit, hát egészségére.
A gond ott kezdődik, hogy a macska így is majd minden éjjel hoz eger(ek)et, erre most már sáskákat is szervíroz.Pl. tegnap éjjel hazajön, nyekeg az ajtó előtt mint ez az Azahriah gyerek, na mondom újabb egeret hozott.
Kinyitom az ajtót, sehol semmi áldozat csak ül a lábtörlőn és néz elégedetten, még meg is kérdeztem tőle miért szórakozik ha nem is fogott semmit.
Ajtó becsuk, akkor látom, hogy az ajtó mögött jobbra a sarokban remeg a kisegér, bal sarokban meg egy nagy sáska feszít.
Ezek a szerencsétlenek valószínűleg az ajtó nyitásakor bemenekültek a lakásba a macska elől...Nap kérdése lett nálam, hogy mégis miként hozott fel a harmadikra a szájában két áldozatot, méghozzá úgy, hogy egyiknek sem esett bántódása? (egereknek sosincs semmi baja mikor meghozza őket, persze a hátuk mindig nyálas)
-
Soderes
senior tag
Hello! Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Kicsit le van pukkanva a macskám.
A szőre kopottas, hullik. (pedig sűrűn van fésülve).
Veszített a súlyából, be van esve a hasa. (pedig van étvágya rendesen és állandóan karban van tartva féreghajtóval).
Ennek ellenére aktív, semmi baja.Szóval a terv az volna, hogy vitamin készítményekkel fel akarom tuningolni, hogy jobban nézzen ki.
Ebben akarom a tánácsotokat kérni, hogy milyen vitamin készítményt ajánlotok egy 6 éves kandúrnak. Ami bevált.
Kösz!
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. Csinálnék egy macskahálós ajtót, nem szúnyoghálósat, hanem ritkább szövésű kellene, hogy jól járjon a levegő, de a kiscica ne férjen át rajta, és ne is akadjon, gabajodjon bele. Viszont olvastam többről is véleményeket, és azt írják, hogy van, akinél egy nap alatt szétrágták. Tudtok ajánlani olyat, ami bevált, és tényleg erős?
-
Talala
senior tag
Sziasztok.
Ha használ valaki Hill's Prescription Diet c/d Multicare Stress Urinary Care macskatápot az dobjon egy privátot. Van nálam ~4kg, postaköltség ellenében megválnék tőle. -
Astroboy
őstag
válasz
Sanyi.mTs #24862 üzenetére
Kapja meg a reggelit este lefekvéskor.
Csak egy ötlet, nem tudom működik-e, mert nálunk naponta 1x van este kaja.(kijárós a sicc, de éjszakára mindig hazajön)
Azért este, hogy még véletlenül se játsszon vekkert hajnalban mint pl. nálatok a korgó gyomra miatt...persze még így is van nyaranta 1-2 olyan reggel, hogy Őnagysága kelt minket, olyankor 3:30-kor hívja a rigó gondolom. -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
baloghgabor #24860 üzenetére
Ezzel az a gond, hogy pont most, az elmúlt héten otthon hagytuk anyát egyedül (a macskával) tanulni és nem ébresztgette reggelente a páromat.
Azért hajnali 4-kor nem fogok felkelni megetetni a macskát, főleg, hogy amikor 5:30-kor kap kaját és azt se eszi meg 6 előtt.
-
MutantZombie
tag
válasz
radi8tor #24855 üzenetére
Azt tudom, hogy tiszta állat, csak a megszokottnál mintha gyakrabban nyalogatná.
Ivartalaníttatnám a macskát, de egyelőre ez nem kivitelezhető, mivel nincs olyan szintű bizalom, hogy csak úgy berakjam egy macskahordozóba.
Még megsimogatni sem tudom akármikor, nemhogy megfogni. Azt meg sem merem próbálni, mert amit eddig felépítettem, az hamar összedőlhet.Az előző szülésből (amiről tudok), az összes kölykét kinyírták a kandúrok.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #24858 üzenetére
Adni kell Nekik enni. 🐱 Nem a gyereknek, hanem a Cicának. 😽
Nálam is így működik, másodpercre pontosan tudják, várják. 😁
[Hajnali etetés] -
Sanyi.mTs
addikt
mivel lehetne (gazdaságosan) leszoktatni a benti macskánkat (10+ éves), hogy a gyerek ajtaját kaparja hajnalban (kaja miatt)? Persze mikor 5:30-kor kap kaját, nem eszik még 1 órán keresztül.
Vagy esetleg tudtok valamilyen bevált mozgásérzékelős vízpermetezőt macska riasztónak?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
MutantZombie #24854 üzenetére
Természetes hogy nyalja mivel a macska tiszta állat, tisztálkodik.
Van elvileg beépített genetikai szűrő, tehát nem feltétlen akar alomból párosodni, de ez nem garantált.
Ivartalanítás az egyetlen megbízható megoldás. A macskák évente 2-3 alkalommal 3-7 cicának adhatnak életet (tehát: 6-21 kölyke lehet egy macskának ÉVENTE)
-
MutantZombie
tag
Helyzetjelentés:
A kis cicalány hátsó feléből ~1 hete el kezdett csepegni "valami" (gondolom tüzel), aminek hatására megjelentek az udvarlók.
Ilyenkor természetes az, hogy gyakrabban nyalogatja az intim részeit?Viszont ami nagyobb probléma, hogy amiket eddig nősténynek gondoltam még, bár azok, csakhogy ivartalanítottak, így ők kiestek a kandúrok szemszögéből.
Mivel a befogadni kívánt macska az egyetlen nem ivartalanított nőstény, így az környék összes kandúrja itt figyel az udvaron, naponta felváltva, mikor melyik.
Sőt - a valószínűleg - kandúr testvére is rámoccant már a kiscicára. Megvallom, lehet nem leszek túl népszerű az ő szemében, az egyik alkalommal ezt megakadályoztam, hogy ne nyaggassa már a húgát, így leszállt róla.
A kis cicus nézett rám kerek szemekkel, nem szaladt el. A kandúr kb. 1 méterre ült le, velem szemben
Kettőnk között a kislány elkezdett a hátán jobbra-balra tekeregni, a hasát mutogatva, majd közvetlen mellém ült, de nem mertem simogatni.
Csak aztán sajnos a szomszéd beindította a motoros fűkaszát, és attól felriadt álmából, megijedt és ~20 cm-vel arrébb ült.Azt tapasztalom, hogy fél a cica (maga alá húzza a farkát), valószínűleg túl sok az "udvarló".
Nappal még tudok figyelni rá és esetleg távol tartani a jelenlétemmel a kéretlen apákat, de este...Mellesleg nem tudom a macskáknál milyen fogyatékossági kockázatot rejt magában az, ha egy alomból származók fanyalodnak egymásra, mert nincs a környéken másik...
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Utolsó bejegyzésem ebben a témában, de az igazság kedvéért el kell még mesélnem ami kiderült, hogy ne vetüljön rossz fény a tulajra.
Még régebben szó volt a cica miatti konfliktusról és hogy sejthető okként Airbnb állhat a háttérben.
Most már az egész ház ki lesz ürítve, mindenkit menesztve, mert az állapota eléggé romlani kezdett, emiatt felújítások történnek.
Ennyit szerettem volna még röviden elmondani. Záruljon békességgel minden.
-
Szevam
senior tag
Szaisztok!
Egy fogós kérdésem volna. Sajnos nincs macskám, de a környék összes macskáját dögönyözni szoktam. Vannak egyesek, akik nagyon kedvesen odajönnek és már 2 simogatás után elkezd folyni a nyál az orrából és szájából. Ez miért van? Eddig azt olvastam hogy valószínűleg fogíny gyulladásuk van. De nem hinném, hogy ilyen soknak...
Van bármi tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?A segítséget előre is köszönöm
-
cog777
senior tag
A macskam szereti ezt a macska TV-t, de kb 10 perc utan megunja: [link]
Aztan rakattintottam a felajanlott masik macska musorra, amire szinte raugrott (a millas ceges laptopra) bebujt a kepernyobe, talan a kepi vilag es a kristalytiszta hangok jobban bejottek neki: [link]
Figyelem: ne draga hardveren jatszad le -
válasz
MutantZombie #24840 üzenetére
Jól van jó úton vagy!
-
Astroboy
őstag
válasz
Ne csodálkozz, hogy ilyen óvatosak és bizalmatlanok, a macskák ezen tulajdonsága is egy rendkívül hasznos túlélési taktika, amit szerintem évezredek óta sikerrel alkalmaznak.
-
Dhampir
félisten
válasz
Nagyon rendes ember vagy, hogy szíveden viseled a cicák sorsát. ^.^
-
válasz
Ha már meg tudtad simogatni és dorombolt is, nyert ügyed van.
-
MutantZombie
tag
Helyzetjelentés:
A környéket, ahol macska volt vagy kutya nem, ott rákérdeztem, hogy kié a macska/macskák.
Annyit sikerült megtudni, hogy többen is ismerik, de nem hozzájuk tartozik.
Egy idős házaspáré volt, csak miután a férj elhunyt, az asszony úgy költözött el, hogy maradtak a macskák. Ezt sokan nehezményezik is, hogy ha évekig gondozta, akkor hogy lehetett ilyen, hogy egyszerűen otthagyja őket. Van aki meg is jegyezte, hogy azért ez elég szemét dolog, az ilyen ne tartson állatot.
Az is kiderült, hogy akinek van macskája, ott ezek csak amolyan megtűrtek; ha a sajátjuk otthagy valamit, akkor ehetik azt, de simogatás, egészségügyi ellátás és egyéb közeledés feléjük nincs.
Mivel sajnálatból vannak etetve, így üdvözölték is, hogy jó lenne, ha valaki befogadná őket.A múltkori írásom óta is rendszeresen jártak ide, és etettem őket, így az alábbi (lehet csak nekem) érdekes észrevétel van:
A kislány cica, ha leteszem elé a száraz tápot, akkor eszik belőle 1-2 falatot, de ha leülök mellé (kb. 20 cm-re az etetőhelytől), akkor a kiszórt adag 1/2 - 2/3-t is megeszi.
A tegnapi ilyen etetés után éreztem, hogy valami hozzáér a hátamhoz. Aztán odajött mellém és tolta a fejét a kezemnek, miközben hangosan berregett :-)
Még nem élem bele magam (na persze, akkor meg sem említem), de talán. -
Tejföl lehet, de lehet más is az oka. Majd a doki, az a biztos, ne mi diagnosztizáljunk távolról látatlanban.
-
Orlin
addikt
Sziasztok.
Nálunk most hasmenés van a kismacseknál.
Lehet valamelyik táp?
Az a baj ha egy típusút adok neki megunja.
Vasárnap pár nyalat tejfölt kapott,de tényleg nem sokat direkt.
Lehet attól?
Délután jön a doki mondjuk mert a tüsszögés sem szűnik.
Igaz mellette jó kedve van hatalmasakat játszik. -
Nimrod
addikt
Nálunk holnap lesz doki-vizit. Figyelünk egy daganat-félét a felkarnál (vagy mi is az pontosan a macskáknál?), reménykedünk, hogy jó indulatú és sima műtét lesz csak belőle...
-
válasz
radi8tor #24832 üzenetére
Nálunk pl. nem. Amikor még volt atka, akkor napi sokszor - nem állandóan - majd fél percig vakarta a fülét és környékét, néha jött ki törmelék is. Ez szerencsére már nincs, mert figyelünk rá, nem mászkál olyan környezetben se (egymástól is elkapják simán) plusz gyakrabban visszük dokihoz.
-
G@ben
addikt
Tegnap az egyik macskánk kétszer is eljátszotta, hogy rázta a fejét, erősen vakarta a bal fülét és keservesen nyávogott hozzá. Ma reggel is csinálta, mintha a fülébe ment volna valami, de belenézve nem láttunk semmit. Persze nem láttunk túl mélyre. Órákat is elvan nyugodtan, aztán hirtelen tör rá. Ez mi lehet?
-
Lajcsika
tag
Sziasztok. Ma hoztam el egy 4 hónapos macsit a szülőktől meg a testvéreitől. Természetesen ágy alatt landolt majd pár óra múlva megtaláltam, hogy jöjjön ki végre. Most beült egy sarokba arccal és csak a hátát látom. Gondolom meg van sértődve amiért elválasztottam a tesóktól.?
-
Szerintem szinte, tényleg csak szinte, de mind1. Prémium tápot javaslok, ami egészséges, gabonamentes. Meg amit meg is eszik
A mieink néha eléggé válogatósak. Szóval van jó is és az alja is, amit meg szinte mindig megeszik a fiú. A kiscsaj meg eléggé átszokott a szárazra, igaz ott is a kölyök a kedvenceIlyenek...
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Lassan elfogy majd a Royal Canin Mother & Babycat nedvestáp.
A nagyok is picit besegítettek..
A pici ,Fülöp már meg is unta ahogy nézem.
A kérdésem az lenne 2 hónapos kórtól milyen minőségi nedvestáp ajánlott?
Royal Canin Feline Health Nutrition?Ezt mondjuk 4-12 hónapos korú kölyökmacskák számára írja.Bár gondolom ez nincs kőbe vésve.Fülöp is elboldogúl már a nagyok nedves tápjával sőt jobban szereti az olcsóbb tápokat.Bár én inkább ragaszkodnék a minőséghez.
Happy cat macska tasak kitten baromfi?Ez mennyire számít jónak?Ezt 2-12 hónapos kortól írja.
Purina One macska tasak MP junior lazac&sárgarépa?
Felix Fantastic?Ebből a márkából a nagyoknak is szoktunk venni.
Esetleg más márkákat is szívesen fogadok.
Köszi. -
atosan
veterán
válasz
MutantZombie #24819 üzenetére
Követem a sztorit és nagyon sajnálom! Viszont csatlakozom az előttem írtakhoz.
-
válasz
MutantZombie #24819 üzenetére
Sajnálom, tényleg, sajnos a cicák kicsit érdekállatkák is. De akkor lenne egy javaslatom!
Menhelyről saját?! Egy ivartalanított kislány pl. aki csak a tiéd! -
MutantZombie
tag
Ma a nettó valóságra kellett ráébrednem.
Sajnos vagy sem, többen is etetik a macská(ka)t, amit a kiválasztottnak hittem.Van, aki régebb óta eteti, mint én - beszéltem vele - , de mivel nincs mindennap a telken, ezért van, hogy napok vagy akár 1 hét is kimarad.
Ő nem törekszik arra, hogy simogatni lehessen őket és nem is nagy macskás, csak megsajnálta őket.
Macska konzervet ad nekik mindig, és ha szól nekik "Cicák, etetés!", akkor mindegy, hogy én mit adok, mennek; ahogy ez ma is eljátszódott, és így derült ki, hogy hova szaladnak.
A napokban viszont többször volt a telkén, és ezért nincs(enek) nálam mostanában.
Meglátogattam a kert tulajdonost (nyugi, nem baseball ütővel).
Beinvitált az idős tulaj és körbevezetett a "macskafarmon", ahol találkoztam a 2 általam gondozottnak hittel is. Néztek rám nagy kerek szemekkel, hogy mit keresek ott.Fogom őket etetni továbbra is és lehet közeledni is próbálok, de azt hiszem nem tévedek, ha azt állítom, bármennyire is szeretném ezt a nőstény cirmost és a kandúr testvérét, nem lesznek a szoba macskáim.
Nincs mit ragozni: így jártam.
-
Freddy76
addikt
Nem normális, de a macskák általában nem normálisak. Ha a macskák nem normális viselkedéséhez mérjük, akkor normális. A mienk is csinálta, random időben és helyről egyszer katapultált, körberohanta a lakást igen komoly szintemelkedéssel-süllyedéssel, majd megállt. Én kimondottan mókásnak találtam, és a lányom is. Ilyenkor a cica kimozgatja magát, boldog, szóval nem kell tőle félni.
Leszokott róla egy idő után. Most, hogy ketten vannak, egymást kergetik. Itt is van néha teljesen érthetetlen szitu, pl. a nagy kergeti a kicsit, eszelős tempóban szaladnak, be a kanapé mögé, fél másodperc múlva már robbannak is ki a másik oldalon, de abban a fél másodpercben valahogy helyet cseréltek, és már a kicsi kergeti a nagyot.
-
A jelenség internet-neve: "zoomies"
angol link
Igen, gyakorlatilag az este nekik egy szeretet- és folglalkozás-töltet. Nekünk csak lazítás, de a macsekoknak csúcsidő, akkor még pörögnek, örülnek NEKÜNK, valamint annak, hogy foglalkoznak velük. Ha van rá mód, akkor olyankor egy pici játékot nekik, aztán olyan gyorsan le is állnak, mint ahogy beindultak.
Ami még nálunk szokott lenni, az az alomból kirohanás, illetve a macsekok az alom-dolog után szinte mindig kergetik egymást. Ez egy külön öröm, lassan már a robotporszívónak is túl sok szívás!szerk.: Nem, nem a perspektíva csal. A 3 éves Gigi tényleg kétszer akkora, mint a 6 éves Kissy...
-
Zeki
nagyúr
Eddig nem volt macskánk, így nem tudom, de ez a kismacska esténként mint a hülye megvadul és rohangál mint a mérgezett egér. Nappal egész normális. Ez normális?
A gyerekek félnek tőle. -
snipy
tag
válasz
Tsebacsi #24807 üzenetére
Igen, igazi szeretetgombóc!
#24809Astroboy:
Cirmos-fehér: Szeder. Gyengéje a joghurt. Ha csak a fóliát letépem a dobozról, kb teleportál. Hisztizik, és gyakorlatilag kitépi kezünkből a kanalat.
Calico: Micus. Előszeretettel mászik fel az ember nyakába, ha pozícióba kerül. Elég csak ránézni és dorombol.
Fekete-rozsdás: Réti. Amikor bejön szalad a kanapéhoz, ahol ülni szoktam. Követeli magának a simit és harapdál, ha abbahagyom.
Mindhárom ivartalanítva. Kinti -benti cicák.
Szedernek első alom, nagyon jó, odaadó anya volt!Mind a 4 lány. 17 és 19 éves fiaimnak élmény volt! A cirmos és a cirmos-fehér párban egy családba került. Réti és Micus maradtak. A család így döntött.
Így születtek párban. Először cirmosék, aztán a maradék! -
Morris
veterán
válasz
MutantZombie #24803 üzenetére
Vectra felis
-
-
shteer
titán
válasz
Nekünk a Stronghold Plus vált be
-
válasz
Na jól van, mondtam hogy menni fog
A nyers hús, ha még friss, akkor oké, bár az se baj, kicsit meg van főzve/sütve, úgy kisebb az esélye bármilyen fertőzésnek, főleg ilyen melegben. Vizet tegyél ki neki, az enyém bent alig iszik, kint az első lehetőségeket keresi, kis hülyeA locsolásnál telement elzárócsap dobozából itta a friss hideg csapvizet!
A cseppentős mindenképp jó, főleg ha kinti cica, pár nap alatt hat, és sokáig megmarad, 1-2 hónapig. De bőrre kell cseppenteni, szóval nem árt egyik kézzel megfogni a macskuszt, és a másikkal a szőrt félretolva a bőrére "kenni" a cuccot, oda ahonnan nem tudja lenyalni.
Vélhetően nem nyalják le a másikról, ebben kell bízni
Nekünk a Bravecto vált be, de sajnos az már vényköteles lett... -
MutantZombie
tag
válasz
Tsebacsi #24798 üzenetére
Nincs minden nap. 13 éves lány, akivel nincs sok probléma, de eléggé öntörvényű, és néha rájön az "én mindent jobban tudok a világon mindenkinél", és ha beigazolódik, amit mondok neki, akkor jön a "Jól van már!"
Mivel kedden és szerdán nem volt itt, így a "macskám" is előkerült.
Azt nem mondom, hogy nagyon belakott a száraz eledelből.
Viszont ha már mások is etetik ezzel-azzal, akkor én is az elkényeztetés útjára léptem: nyers csirkehús adtam neki.A húst olyan méretben adtam, hogy kelljen használni a fogait. Az elsőt elmajszolta, a másodikért már két lábra állt és úgy nyújtózkodott érte. Úgy vettem észre, hogy értékeli.
Nem sokat adtam, és csak azután, hogy evett valamennyi száraz-tápot.
Emlékeim szerint a nyers csirke- és marhahús nem okoz problémát, csak a nyers disznóhúst kell kerülni és a májat. Jól tudom?Apropó.
Korábban láttam itt, hogy bolha és kullancs ellen ajánlottátok a nyakra cseppenthető szert.
Egy ilyen macskánál, ahol nem tudom felügyelet alatt tartani a nap 24 órájában, ennek van értelme? Mert én szívesen megszabadítanám a parazitáitól (vakaródzik olykor rendesen), őt is meg a testvérét is. Tennék arra is - azt bármikor meg tudom simogatni -, de mi a garancia, hogy nem nyalogatják le egymás nyakáról?
És ha ez megtörténik, nem lesz baja a macskáknak?
Ha próbálom a nyakába cseppenteni miközben eszik, az elég hatékony vajon, vagy amíg nem tudom simogatni rendesen, addig ne foglalkozzam ezzel?Balról a macskám, aki épp álmodott valamit, és csak úgy mozogtak a kis végtagjai; jobbról a testvére, aki kísérgeti; háttérben az oxigén-sátor, amibe néha befekszenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W