- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Freddy76
addikt
válasz
hiperFizikus #24984 üzenetére
Ha pasi vagy, akkor nem. Ha nő, akkor küldj képet és ezt követően tudok dönteni a “nem”, és a “megbeszélem a feleségemmel” között
.
-
Freddy76
addikt
válasz
hiperFizikus #24980 üzenetére
Így már értem.
Én is sajnálom, de sokszor gondolok arra, hogy neki tavaly novemberben, 6-8 hetesen, béna lábbal az utcán arra volt a legnagyobb esélye, hogy nem éri meg a karácsonyt, és addig sem lesz boldog. Ehelyett remek macskaélete van, rengeteg szeretet, macskakaja, pihe-puha fekvőalkalmatosság jut neki, plusz három gazdi, akiket a legrosszabb időben (éjjel, meeting közben stb.) tud zargatni egy nagy adag szeretgetésért, és ebben mindig célt is ér.
-
homerhamm
addikt
válasz
hiperFizikus #24980 üzenetére
mérges szmájli =
rosszkedv szmájli =Szerintem...
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #24978 üzenetére
Ez nem mérges szmájli, hanem, hogy együttérzek a cicáddal ! Rossz kedve van neki is, és rossz kedvem van nekem is .
-
Freddy76
addikt
válasz
hiperFizikus #24978 üzenetére
Nem teljesen értem a mérges szmájlit: “
”. Nem sok helyen kapnak a macskák több törődést, mint nálunk…
-
Freddy76
addikt
válasz
Mikulásbá #24972 üzenetére
Nem, mert akkor a csonkot használná lábként, ugyanúgy kicsavarodott gerinccel járna és kisebesedne, mint előtte.
Amúgy jobban van, mint én egy közepes nátha közben. A tartása is jobb, most három lábon egyenesen áll. Étvágya jó, szalad, felugrik asztalra stb. Csak a tölcsér zavarja. A seb sem olyan vészes, mint gondoltam. Bújik, mint régen, az arcom már tiszta karc attól, hogy a gallérral dörgölőzik… De mindent Töpörtyű jókedvéért
.
Viszont Tappancs egyelőre fél tőle. Menne oda hozzá, de aztán megtorpan… Valószínű nem érti a gallért, a három lábat, és a kórház szagát.
-
válasz
MutantZombie #24967 üzenetére
Hehe majd megnyugszik. Pár nap. Amúgy okosak és nem felejtenek csak x nap után. Ha nem örül neki akkor nehéz lesz befogni vagy dokihoz vinni. Mi is akartuk az egyik szomszéd cicát, még csak 3 centire emeltem már hiszti volt és 3 napig felém se jött.
Nagyon óvatosak. -
MutantZombie
tag
A macska bizalmát van esély visszaszerezni vagy ha ez lecsökkent, akkor az annyi?
Olyan, mint az elefánt, hogy nem felejt?Mostanában már itt aludt egész nap az udvaron, dörgölőzött, simogatni is lehetett valamennyire, hangosan dorombolt; de mivel a hüvelyi folyás még látszik, így gondoltam megpróbálom beletenni a kisállat hordozóba, ami nem sikerült.
Most hátraszegezett füllel látom az udvaron, ha itt van.
És ha mégis elfogad valamit, azt is nagyon óvatosan teszi, szinte meg sem lehet közelíteni.
Nagyon elbsztam?Freddy76!
A macskádnak jobbulást!
-
Orlin
addikt
Sziasztok.
Ki milyen macskaalmot használ?
Ami most van azt eléggé hozzák ki a tappancsukkal és utána a szőnyegen elég nehézkes szedegetni. -
Sanyi.mTs
addikt
Vicces képek topikból loptam
-
Freddy76
addikt
Mai Töpörtyű hírek: két nappal a műtét után jól van, a sebe szép, nem ödémás, a cica jó hangulatú. Jó az étvágya (ez nem meglepő, a vasszöget megenné, ha a tányérjába tennék), mihelyst meglát valakit, rögtön a hátára dobja magát, dorombol és dörgölőzik. A doki szerint mielőbb vigyük haza, mert előbb-utóbb kisajátítják.
Ezzel szemben a nagyképű és nagytestű brit macskánk otthon teljesen el van anyátlanodva, ő, aki eddig alig-alig beszélt, sokszor nyávog ránk kérdően, lökdösi Töpi játékát, miközben ránk néz, és többet volt ölben az elmúlt két napban, mint a megelőző két évben összesen. Holnap lesz nagy összeborulás.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Veszprémtől Ajkáig egy motortérben utazott a hűtlen cica, akit két tűzoltó is örökbe fogadott
A kölyökmacska előbb egy veszprémi, majd egy ajkai tűzoltó szívét ejtette rabul.
A kóbor kalandor teljes illegalitásban utazott a városok között, végül párhuzamos kapcsolatainak lezárásával jó útra tért.
A veszprémi tűzoltólaktanya udvarán fedeztek fel a minap egy keservesen nyávogó, alig néhány hetes, szürke kiscicát.
A cica az ügyintézői autók között hűsölt a több mint harminc fokos melegben.
A tűzoltók először azt gondolták, az udvaron gyakran megforduló macska kölyke lehet, vagy a közeli házak egyikéből jött át a tűzoltók udvarára. Azonban másnap reggel is az autók közül bújt elő. Ételt, italt tettek ki neki, majd kis idő múlva az egyik kolléga szívét is rabul ejtette, aki védelmébe vette, nehogy valaki véletlenül elüsse.Később viszont hiába hívogatták. Nem sokkal ezután érkezett a telefonhívás
az ajkai laktanyából, ahová időközben megérkezett Veszprémből az ellenőrzési szolgálat munkatársa az elektromos autóval. Döbbenten látta, ahogy autója motorteréből keservesen nyávogva kimászott egy nagyon pici, szürke tigriscsíkos macskakölyök.
Ajkán is azonnal jelentkezett egy tűzoltó, hogy hazavinné, ha nem nőtt még nagyon a veszprémi állomány szívéhez, és nem kérik vissza. Érdekesség, hogy a cica abban a laktanyában kötött ki, ahová annak idején a kis fehér keverék kutya, Buksi, azaz Sugárcső alhadnagy is megérkezett egy forró nyári napon, tizenegy évvel ezelőtt.
A tigriscsíkos kölyökmacska fiú, kertes házban fog élni, és nem egyedüli négylábú lesz a családban.
[link]
-
Freddy76
addikt
válasz
hiperFizikus #24954 üzenetére
Benti macska védett erkéllyel, luxusélettel, szóval a lábán kívül semmiben nem fog hiányt szenvedni...
-
pityaa23
senior tag
Na átbeszélem a családdal, meg ránézek ma mégegyszer.
Holnap délután van állatorvos, ha úgy van hozom a macskadobozt azt munkából már megyünk a dokihoz meg haza. Sokan nézegetik, lehet más is elvinné én azt sem bánnám, csak baja ne legyen a kis szarosnak.
Mr.Csizmás Mármint a gyár? Amúgy nem.
-
pityaa23
senior tag
Sziasztok! A munkahelyemen egyszer csak megjelent egy kis fekete macsek, 2 napja egyedül flangál, tesók, muter sehol. Várostól messzebb van a telep, tehát nem valakié. Ettől függetlenül nagyon kis emberbarát, mindenkit követ, ha a hűtősök kimennek cigizni akkor rájuk mászik, játszik. Marhára gondolkozom, hogy haza kéne vinni, de már van 2 macska. Azt sem tudom, hogy van-e valami baja, betegsége, a többit nem szeretném véletlenül sem megbetegíteni. Kaját piát nem tudom ad-e neki valaki majd megkérdezem. Az biztos, hogy itt a gyárnál nem maradhat. Nem tudom vegyem-e nyakamba ezt a problémát.
-
Freddy76
addikt
Köszönöm mindenkinek. Most hívott az orvos, jól sikerült a műtét, a cica is jól van a körülményekhez képest.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
Freddy76 #24942 üzenetére
Teljesen megértelek és átérzem a helyzeted. Biztosan rendben lesz minden, és a kis 'bice-bóca' nemsokára el is felejti és arany élete lesz. 😽 Viszont én biztosan nem bírnám ki, hogy ne látogassam meg. Műtét után eléggé kába lesz, nem fog megismerni, de Te láthatod. Később a sok idegen szag között emlékezni fog ismerős szagra is majd, könnyebb lenne neki is talán. Persze, lehet a dokk nem fogja javasolni. De mielőbbi felépülést neki! 🐱
-
Freddy76
addikt
Pár hónapja itt leírtam a dillemmánkat. Azóta annyi történt, hogy Töpörtyű lába (amit húz maga után/alatt) kisebesedett, begyulladt, a cica is belázasodott. Elvittük az állatdokinkhoz, leszívta a gyulladásból a gennyet, és pár nap antibiotikum után a cica is helyre jött, de két dolog vált világossá. A sérült lábának alsó részén már semmilyen érzése nincs, minden érző és mozgató ideg elhalt. A másik, hogy ez ismétlődni fog, előbb-utóbb súlyosabban, akár egy komolyabb fertőzéssel, ami el fogja vinni a cicát. Nagyon úgy tűnik, hogy az ő esetében a merevítő műtét csak fokozná a gondokat, így az amputáció mellett döntöttünk.
Ma reggel vittük az Állatorvosi Egyetemre, talán már meg is történt a műtét, öt körül hív a doktornő. Nagyon izgulok, amikor engem műtöttek, akkor nem izgultam ennyire. Csütörtökig lesz a klinikán, elsősorban a fájdalomcsillapítás és a seb kezelése miatt.
Lehetne menni látogatni, de nem tudom, ez jó ötlet-e. Ha odamegyünk, megismer, majd ott hagyjuk, az talán szomorúbb neki, mintha nem lát minket három napig, és egyszer csak érte megyünk és hazahozzuk.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
hiperFizikus #24940 üzenetére
Sajnos a FIP eddig is jelen volt hazánkban is. Ott a sok kezeletlen, oltatlan kóbor Cica, gyenge immunrendszerrel, így gyorsan terjed és szedi az áldozatokat. 😿
Van rá kezelés, csak tényleg horribilis ára van (milliós költség Cicánként) 😪 -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #24901 üzenetére
Kitört a macskainfluenza, a cica-kovid!
, most terjed !
-
bul07
nagyúr
Minket most szokat az egyik bevándorló macskánk, csak úgy idecsapódott ő is
Igen szokat, egyre közelebb hozza a két fekete kölykét, szokatja ide hozzánk, eddig valahol dugdosta most már a garázsba hátsó udvarba behozta, olyan két hónaposak lehetnek -
Freddy76
addikt
-
hiperFizikus
senior tag
Olyan képetek nincs-e, amikor az egyik macska rámászik a másik macskára ?
-
ggg666
őstag
-
-
válasz
MutantZombie #24918 üzenetére
Ha ez valóban így van akkor amikor ott lesz veled fogd meg határozottan és tedd egy hordozoba, dobozba. A tarkójánál legyen az egyik fogás. Aztán doki műtét és már bent nálad ébred akkor kell majd vele foglalkozni ahogy azt engedi.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
MutantZombie #24918 üzenetére
Szia, ha van a közelben állatvédő szervezet, kérj segítséget tőlük. Sokaknak van élvefogó csapda, amibe általában belemennek a Cicák, ők is így tudnak "begyűjteni" kóbor Cicákat. Ha benne van, akkor már irány a doki. Műtét után pedig Nálad, bent lábadozik és ha nem is lesz azonnal szelíd, de meg fogja szokni és szeretni az új helyzetet! 😽
-
MutantZombie
tag
Úgy néz ki, hogy egy komoly problémába ütköztem, és nem tudom, hogyan lehetne megoldani.
A macskának, amit szelídíteni próbálok, nagyon úgy néz ki, hogy gennyes méhgyulladása van, ami feltétlen orvosi ellátást igényel, mielőtt túl késő lenne.
De olyan kapcsolat meg nincs köztünk, hogy felkapjam, és állatorvoshoz vigyem.
Van erre észszerű megoldás? -
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #24901 üzenetére
+
https://www.youtube.com/shorts/AjRvtAKaEMc
Ha ilyet nem tudsz venni, akkor csináhatsz is flakonból is ♥
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
MutantZombie #24900 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=TC7d4RRO4qI
Lioness and a Human Being - Credits: Unknown 🎥
Van amikor nem a tigris - a tigris is macska-féle doromboló fajta - üldözi a nőt ...
és:
Unatkoznak-e az állatok?
, szórakoztató videóim ♥Vadon élő állatok, növények
, ez egy kicsit off, de ide is raktam érdekes videókat .Macskák
És nézegetem régebben Youtube videókat a macskákkal kapcsolatban: voltak köztük: * darab leg* féle köztük macskás videók is, de sehogyan sem tudom megtalálni, hogy hol vannak eltéve a linkjei, ezért keresettek rrá a youTube rubrikájában a: * darab leg* félékre macska témában !
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honda topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Melyik tápegységet vegyem?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS