Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
MPeter87 #14747 üzenetére
Érdemes legalább a száraz tápnak minél jobb minőségűnek lennie.
Érzékeny cicámnál ez bevált:
Sanabelle Sensitive szárnyas (Létezik bárányosban is, de a csirkéset valamivel jobban szereti. Magyarországon régen volt kapható, mostanában csak a Zooplus-on találtam meg.)
Magyarországon beszerezve az AlphaZoo-ból ezt vált be:
Nature's Protection Sensitive Digestion
Itt a fórumon ezt dicsérték:
-
MPeter87
őstag
Sziasztok!
Örülök, hogy van macskás topic is!
Múlt csütörtökön ivartalaníttattuk a cicánkat, kb 2,5 éves fehér lány cicc. Iszonyú válogatós és akaratos.. Eddig többnyire tasakos kajákon élt (félix vagy tesco, lidl-ben kaphatón), mellette AlphaZoo-ból kimért Cat Vital (ha jól emlékszem a nevére) száraz tápot is adtunk neki, mikor melyikhez volt kedve. Szeretnénk a tasakos kaják helyett valamilyen jobb minőségű száraz tápra átállni, hátha sikerül a nagyságos asszonynak megfelelőt találnunk.
Sokszor úgyis csak a levet nyalogatta le.. Első körben a Happy Cat tápokat kóstoltatnám meg vele, ezek árban még nem olyan vészesek. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek vehetek neki bármelyik felnőtteknek való ízből vagy csak a kimondottan ivartalanított cicusoknak valót adhatom?
Egyelőre szüleimnél lakik vidéken, családi házban. Benti macsek, de szinte minden nap elvan néhány órát a ház körül, kertben.Köszi előre is!
-
Louro
őstag
válasz
schawo #14745 üzenetére
Korábbi munkahelyeimen, ahol lehetett, ott voltak kóbor macskák, akiket etettünk. Volt, hogy munkatárs el tudta vinni olyan helyre, ahol pár ezer forintért ivartalanították is és kerestünk nekik aktívan gazdikat. (Az olcsó ivartalanítás mindig kérdéses, de jobb, mint a nagy szaporulat.)
-
bul07
nagyúr
Ugye nyáron kocsi áldozata lett a munkahelyi befogadott macska (kép róla a válaszolt hozzászólásba)
És akkor írtam hogy csapódott ide egy fehér fekete kandúr(ebben a hozzászólásban kép)
Megemberesedett azóta nőt hízottAzóta jött egy szuka cirmos macsek is, fiatal és bizalmatlan is még, de már annyira szelídült hogy ebbe a nagy hidegbe bejöjjön
Ő még nem ép kövér[ Módosította: radi8tor ]
-
Kidus
őstag
válasz
Milka 78 #14736 üzenetére
Van hogy tobb kaparofa kell. Olyan is van, hogy a vizszinteset jobban szeretik, mint a fuggolegeset.
Nalam egy van es csak azt kaparjak, de volt nalam olyan macska, amelyik csakis kanapera akart menni, tettem a kanape melle fekvo kaparot es atszokott arra. Van kilincsre akaszthato is, az egyik megbolondult erte.
Ha minden mas fail, akkor ketoldalu ragaszto, vagy vizipisztoly -
Dhampir
félisten
Egy YouTube-on található videófelvételen (LinusTechTips) találtam az alábbi kis képet:
-
Zirowe
nagyúr
Nálunk a kutyus jött legkésőbb 3 macsekhoz, menhelyi nem fiatal nagytestű kiskutya (macskánál nagyobb, de egyébként kutyához mérten kicsi).
A kutyát a macskák párszor megverték, azóta mindig elfordul, ha macskát lát, néha még kap pár emlékeztető ütést, de semmi komoly.
Egyébként békésen megvannak, néha ugatás, néha fújás, főleg kajánál, de viszonylag békés lett az együttélés. -
Orlin
addikt
Nálunk viszont nagyon bevált a kaparófa ,napjában többször ,meglátogatja a kismacsek.
Akinél van kutya az hogyan viszonyul a macskához?Nálunk nagyon bírják egymást a fiatalabb 5-6 hónapos cicával és nagyokat játszanak.A kutya harap,de finoman a macska lába meg a szájába van.Játéknál meg direkt úgy teszi oda fejét,hogy nem érje el a karma ,csak a szőrös fejével találkozik.
A kérdésem igazából arra vonatkozik,hogy eldurvulhat-e a játék?Kell-e erre figyelni?Finom a kutya hozzá,de ki tudja...Mindig figyelem őket azért. -
Louro
őstag
válasz
Dhampir #14734 üzenetére
Tudnék mesélni. Egy nem oly régi eset. Ráadásul családtagtól.
Elment otthonról és nem nézte meg, hogy a macskák merre vannak. Szeretik a hálót, mert oda csak akkor mehetnek, ha otthon vagyunk. Hazaérve már ott toporognak az ajtóban.
Visszatérve a sztorihoz, bezárta fél napra az egyik cicát a szobába. Szerencsére jól neveltek voltak és nem pisiltek, nem randalíroztak, de akkor is fájt, amikor hazaérve megláttam, hogy egyik hiányzik és megláttam a szobaajtó üvegén keresztül.Sajnos vannak, akik nem figyelnek ilyen dolgokra. Pedig élőlények és családtagként kell(ene) kezelni őket. Figyelni rájuk.
-
Dhampir
félisten
Házirend vendégek számára:
-
bul07
nagyúr
-
válasz
Yushchenko #14725 üzenetére
Én az Elefánt Bútorháznál rendeltem. Elég nagy választékuk van macskaállóból.
-
válasz
Yushchenko #14719 üzenetére
Meg lehet beszélni vele. De a biztonság kedvéért én macskaálló bútorszövettel vettem kanapét.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Yushchenko #14719 üzenetére
Nem az a megoldás, hogy futószalagon adod cicádnak a kaparni való huzatokat.
Azért kaparja a kanapét, mert mást nem tud kaparni. Kaparófa pont erre való.
Egy időben nem használta a mi cicánk a kaparófát, kiderült azért mert rossz helyen volt. Amióta a fekvőhelye és a közlekedési iránya között van a kaparófa rendszeresen használja, bútort elkerüli.
Előtte egy olyan sarokban volt a kaparófa, ahol minket nem zavart a látványa, de arra nem járt túl gyakran. -
Yushchenko
őstag
Sziasztok!
Lassan kanapét kéne vennünk. Van valami tippetek, hogy hogyan lehet elkerülni, hogy szétszaggassa a macska? Huzatos kanapét vegyünk és ha már rossz a huzat vegyünk rá újat?
Üdv. Yush
-
blu79
addikt
(#14711) sandró60 Sajnálom a Tomikát de ahogy előttem is írták az egy nagyon szép kór
(#14713) radi8tor hát a teraszon van a kaparóholmija azt nagyon szereti , mikor kimegy akkor oda megy legelőbb
Télen viszont inkább itt bent van így a kanapé a kaparófája, már eléggé szétkarmolta... de ez már csak neki van tartva
, de hamarosan kap bentre is egy kaparócuccot.
A fotózásról... hát már tudja mikor fotózok
... ha nem tudok jó fotót csinálni az első 1-2 percben utána már ritkán van lehetőség... mert elfordul... elmegy... mozog stb... nem szereti ha fotózom
... ha meglátja a telót hogy felé tartom... szinte már tudja... De szerintem azért mert néhányszor vakuztam a szemébe és ezért
Akkor még ... : -
wertigo1984
őstag
Dorombolasban gazdag Uj Evet Nektek!!!
-
-
Louro
őstag
Sziasztok!
Egy kedves tag emlékeztetett rá, hogy jó rég nem írtam már ide.
Nem is tudom miről is írtam már, de röviden a szőrös családról....
Régen még vacilláltunk, hogy nyúl vagy macska legyen. Végül megláttunk két szőrös gombócot, akibe beleszerettünk. Két leánykával bővül a család. Majd nemrég csatlakozott a családhoz egy kandúrka 1,5 évesen. Sajna a gazdik szétmentek és kellett neki hely. Mi befogadtuk. Azóta ivartalanítottuk. De lehet kicsit későn, mert azért néha rájön a mozdulat.
Nemrég elveszítettük a szívünk választottját, aki miatt a cicák mellett döntöttünk. Pasterolosis - vagy hogy is írják - miatt. Pár hét alatt elvitte. Még az orvost is meglepte.
A megmaradt lányka - fehér, süket - és a kandúr nem igazán jöttek ki, mert a fiút hajtotta a vére, a lány meg nem kultiválta a fiúcska közeledését, ami sokszor meglepő volt a lánynak.
Ezért úgy döntöttünk, hogy menjünk biztosra és a kandúr mellé keressünk egy aktív társat. Így lett egy maine coon kölykünk.Képek: [link]
A zsemleszínű: Zsemle, a 2 éves kandúr.
A fehér: Miya, süket leányka
Cirmos: Hiro, 5 hónapos maine coon kölyök.A topikban látom sok bejegyzés van. Lesz mit visszaolvasni, hogy kivel mi is történt és örülök a sok új cicagazdinak.
-
ncc1701
veterán
Fagyállós f@szkalap mérgezős emberke elkapására van vkinek vmi furmányos, működő tippje?
-
Astroboy
őstag
válasz
ariel96 #14700 üzenetére
Majd 21 évig egy 8 kilós fekete-fehér perzsa macsekkal éltünk, akire valahogy senki sem volt allergiás.
Pedig szállt a vatta-szerű 10 centis szőr a levegőben rendesen...5 naponta porszívózás stb. - és soha senki nem tüsszögött vagy ilyesmi.Akkoriban is feljártak hozzám és annak ellenére, hogy a családfő allergiás a macskákra egész este az Ő ölében üldögélt a dög.
Beszéltük is, hogy mennyire kivan, a macskás lakásokba nem is megy nálunk meg semmi reakció. Fura.
Közben jött a két kislány eltelt jó 15 év a macskánk révén pedig a csajok megkezdték az "anyu kell kiscica/kiskutya karácsonyra" című mindenki által jól ismert színi-előadásukat.
Mivel Fater jó 20 éve nem prüszkölt(igaz "rendes" macskával sem találkozott régóta), a többiek meg az én siccem miatt gondolták minden ok., így meggondolatlanul bevállalták.Piroska viszont két nap alatt kicsinálta őket. Faterhoz ügyeletet kellett hívni éjjel, annyira nem kapott levegőt.
A lányoknak csak az orra folyt és tüsszögtek, az asszony viszont viszketett mint a rühes macskaAmúgy nem vágom mi bajuk a siccel...isteni illata van én imádom
Új hozzászólás Aktív témák
- Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTD 8v 120Le 2009
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest