Hirdetés
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz bugizozi #14198 üzenetére
értem
azt hittem le van takarva a friss beton és odafeküdtekMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz Yushchenko #14193 üzenetére
ha elmarta, akkor betadine sebbe é szájba nem való, pedig úgyis megpróbálja letappancsolni
3%-os hidrogén peroxid oldattal kellene lefertőtleníteni (gyógyszertában 200 Ft), ha hagyja, mert ez azért eléggé csípMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Yushchenko
őstag
Cukor cicám állán akné jött ki (elfogyott a saját tápja, és amíg nem rendeltem újat, másikkal etettem, szerintem ez volt a probléma). Szerencsére nincs elfertőződve, viszont írják, hogy le kéne tisztítani, fertőtleníteni. Szerintetek mivel fertőtleníthetek? Betadine?
-
bul07
nagyúr
Én
Szája kinyit torkára ledob és utána száj összefog , és nyel
Nincs az egész művelet két pillanatAmúgy alapból rossz íze van, mert miénk a kajából kiérzi és nem eszi meg
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
¤Envy¤
aktív tag
Ó, kutyának simán lenyomom a torkán, persze úgy, hogy hátulra a nyelvén, aztán száj össze, jön a nyelő-reflex, de egy macska...
Majd kajával lesz az igazi, keveset adva, biztosan megegye.Köszi mindenkinek.
-
Zola007
veterán
válasz ¤Envy¤ #14182 üzenetére
összetörjük porrá, aztán bele valami májkrémbe vagy aszpikos kajába.
De én megetetem vele simán is, bár tesóm szerint kívülről nem néz ki túl humánusnakMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
-
¤Envy¤
aktív tag
Macska féreghajtás hogyan tud történni? Felnőttnél is, és kicsinél is érdekelne, és kb mennyibe fáj?
-
Yushchenko
őstag
Felhívtam az állatorvost: azt mondta, hogy végül is el lehet végezni ilyen korban is ha agresszív, de akkor nem lesz izmos felépítése nagy korában, hanem marad "nyurga". Ez így lehet, akkor nem annyira jó....
-
Zola007
veterán
válasz radi8tor #14177 üzenetére
Mondjuk olyan alapon, hogy nekem a témáról 2 állatorvos 2 különböző dolgot mondott.
Nem túl bonyolult logikai alapon kijelenthetjük, hogy kettő közül az egyik téved, ha feltételezzük, hogy nem lehet mindkettőnek egyszerre igaza.
Ugyanilyen erővel a tiéd is tévedhet.
A jó szándék kevés, attól még nem lesz valakinek igaza[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
válasz radi8tor #14174 üzenetére
És a doki meg is tudta indokolni, vagy amolyan "ez így van és kész, mert nekem ebből diplomám van" alapon?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Chesterfield
őstag
válasz radi8tor #14174 üzenetére
Na jó, de te a homeopátiában is hiszel
Írd csak be gugliba, hogy nőstény macska ivartalanítása, egy oldalt sem fogsz találni, ahol javasolják az első tüzelés kivárását.
Gondolom azok a tanulmányok, amik kimutatták, hogy jobbak az életkilátásai az ivarérettség kialakulása előtt műtött macskáknak, még nem készültek el, amikor a dokid diplomázott.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Chesterfield #14173 üzenetére
Értem, de én jobban hiszek annak a dokinak, ahová 20 éve visszük a kutyákat macskákat, mint egy menhelyes írásnak.
Envy: persze utána kell. Alatta ne.
⭐ Stella
-
Chesterfield
őstag
válasz radi8tor #14170 üzenetére
Hát erről is más infókat lehet találni.
"Nem könnyű megmondani azt, hogy mikor a legoptimálisabb a kedvencállatokat ivartalanítani. Tudjuk, hogy mind kutyánál, mind pedig macskánál a nőivarú állatok körében gyakoriak a tejmirigy daganatos megbetegedései.....
.....Macskánál egyszerűbb a helyzet, a 6 hónapos kor előtt ivartalanítottak esetében 9%-ra csökken a macskánál egyébként szinte mindig rosszindulatú tejmirigy daganat valószínűsége és az első tüzelés után elvégzett ivartalanítás gyakorlatilag már nem jár előfordulást csökkentő, vagyis megelőző hatással. Az ivartalanítást ezért ajánlatos az ivarérés előtt elvégeztetni, de az ivarérésről (az első tüzelésről) meg azt érdemes tudni, hogy nagyon változó időpontban, de 3 hónapos kortól bármikor bekövetkezhet."[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz Yushchenko #14168 üzenetére
mi akkor vittük a miénket, amikor elkezdett jelölgetni.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
¤Envy¤
aktív tag
Én is szeretném ivartalaníttatni a kiscicát, Május 1-jén született elvileg, nőstény.
Teljesen össze vagyok most zavarodva, hogy mikor kellene ezt megejteni.
Mindenki mást ír, mond...[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
válasz Chesterfield #14165 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Nagyon eltérő minden információ ebben a témában, ez egy kicsit aggasztó, viszont több helyen írják, hogyha elkezd agresszíven viselkedni (és jelölgetni pl), akkor arról lehet, hogy ivartalanítás után se szokik le. Lehet holnap felhívom az állatorvost, és elvinném inkább asap, mert ha már most ilyen agresszívan "játszik", mi lesz később? Cukor felköti magát.
-
Chesterfield
őstag
válasz Zola007 #14166 üzenetére
Erről tudnék én is mesélni sokat, pl korábban már írtam itt, hogy az egyik állatorvos nem is hallott még macska álvemhességről, (tényleg nagyon ritka, de a miénknek sikerült produkálni) ott a rendelőben kezdett ráguglizni, aztán mondta, hogy van a kutyáknak erre orvosság, de nem tudja, hogy macskákra is törzskönyvezve van-e.
Úgy viharzottunk el a rendelőből, hogy ihajj.[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Chesterfield #14165 üzenetére
nekem az a tapasztalatom, hogy a mai állatorvosok már óvakodnak mindentől
Oltani természetesen szeretnek, mert 3-4 oltás után fel lehet venni ugyanazt a pénzt mint egy kisműtét után20 év alatt 6 állatorvossal volt eddig dolgunk (kutya, macska, tengerimalac), de ebből összesen 1-el voltam maradéktalanul elégedettek, a többivel volt vitás helyzet és akkor még finoman fogalmaztam.
-
Chesterfield
őstag
válasz Yushchenko #14163 üzenetére
UK-ban és az USA-ban 3-6 hónapos kor között szokták ivartalanítani őket.
Nálunk ettől vonakodnak az orvosok, és senki nem vállalta 6 hónapos kor előtt.
Amikor betöltötte a miénk a 6 hónapot, akkor hívtam a dokit, hogy vinném, ő meg mondta, hogy várjuk meg inkább a 7 hónapot.
Mondtam, hogy inkább nem várnám meg, amíg elkezd jelölgetni a lakásban, mert utána már 50-50, hogy abbahagyja-e vagy sem.Szóval 6 hónaposan meg is csinálták délután 4-kor, este már rohangált, mintha mi sem történt volna.
A korábban történő ivartalanításnak egyébként annyi a mellékhatása, hogy kicsit nagyobb lesz tőle a macska.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
válasz Yushchenko #14163 üzenetére
~7-8 hónaposan, kandúrok hamarabb
6-7 hónapos korban szokták vinni ivartalanítani, hogy addig ne akadályozza a növekedést hormonálisan
miénk 6 hónaposan lett inaktiválva (képen lévő Panda), nagyon nyugodt, rá se néz a másik lány macskára, de növekedésben nem gátolta, 4.5 kg és nagyon erős, izmos macska lett.[ Szerkesztve ]
-
Yushchenko
őstag
válasz Yushchenko #14051 üzenetére
Sziasztok!
Mint, ahogy hírül is adtam, a 4 éves lány Cukorka mellé beszereztük Marcipánt, aki most 4 hónapos "kis"fiú. Mindenkitől azt a tanácsot kaptuk, hogy lány mellé fiú cica kell, mert azok jól kijönnek majd egymással. Most igazából az a probléma, hogy a kicsi folyamatosan kergeti a nagyot, a nagy meg már idegbeteg tőle. Ma az ágy alatt rámászott, szinte félreérthetetlen pózokban fetrengett a nagycicán, és harapdálta...
Ezek a macskák mikor lesznek ivarérettek? Illetve ha elvinném most ivartalanítani, lehetséges, hogy kicsit megnyugszik? Lassan idegbeteg lesz Cukor tőle, ráadásul mi is nehezen bírjuk a folyamatos macskavinyákolást.
Egyébként ez a Marcipán nagyon fura macska, jobban hasonlít egy kutyához a viselkedése...
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Panda alszik :
-
ariel96
aktív tag
válasz Chesterfield #14142 üzenetére
Szia!
Ő a mama??? A kicsi a papára ütött???
-
bul07
nagyúr
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Zola007
veterán
válasz F_Gergely #14153 üzenetére
Tegnap kivittük a parkba egy kicsit, végigbarangolta az összes növényt
De szépen odajött és haza is jött velünk anélkül, hogy felvettük volna, csak simán hívásra.
Nagyon okos, ragaszkodó cica.Kicsit sajnálom, mert szerettem volna megtartani, de az én napirendemmel és bérlakási életemmel nem fér össze sajnos hosszútávon.
Szerencsére tegnap sikerült neki gazdát találni és házhoz kerül egy másik hasonló korú kiscica mellé, remélem ellesznek együtt.
Szegény nagyon ment volna már, eddig ugye kint kóborolt, megszokta hogy akkor megy és oda ahová akar. Nem is szívesen adtam volna városi lakásba, kevés az az 50 m2 még egy hörcsögnek is, nemhogy egy macskának.
Itt egy utolsó kép róla még nálam, ez már nem fürdőszobában készültMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tart valamilyen növényeket az erkélyén, ahova a macska is ki szokott járni? Nálam kijár az erkélyre és olyankor megrágcsálja őket, ezért olyanokat vettem, amikről nem találtam a neten leírást, hogy méregző lenne a macska számára (most fejből nem tudom a nevüket). Illetve van neki külön fű is ültetve, hogy azt rágja (amúgy főleg azt szokta most már). A kérdésem az lenne, hogy milyen növényt érdemes erkélyre ültetni, ami nem is mérgezi a macskát és jól is bírja a napsütést. Sokat tud odatűzni a nap és hiába locsolom őket, már száradnak szép lassan kifelé. Remélem van valakinek ilyesmiben tapasztalata.
Üdv,
CWormFélig ember, félig medve, félig disznó
-
Zola007
veterán
DEBRECENBEN
Sürgősen gazdit keresnék egy körülbelül 2 hónapos kiscicának.
Tegnap találtam, ideiglenesen befogadtuk, de nincs lehetőségem megtartani.
Nagyon aranyos, kezes, jó étvágyú, egészséges kislány cica.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz devil-k #14145 üzenetére
Ez egy jó kiinduló hely az infóknak.
Webshoppból szerintem bármelyik jó, én általában személyesen veszem át a cuccokat így olyat választok, ami a közelemben van.
Náluk pl ingyenes a szállítás 6000 Ft felett Pick Pack pontba.
10000 Ft felett meg lakcímre.⭐ Stella
-
devil-k
nagyúr
Melyik webshopot tudnátok ajánlani cica dolgok (táp, alom, játékok... stb) beszerzésére? Illetve mi az a "kezdő" csomag, amit mindenképp ajánlott beszerezni?
- mozi bolondéria -
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Novics
senior tag
A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
ariel96
aktív tag
válasz devil-k #14133 üzenetére
Szia!
Szerintem nem lehet tuti tanácsot adni.
Nekünk volt egy vad sziámi anya cicánk (Leningrádból származott), összehoztuk egy nagyon szelíd sziámi kandúrral (a padláson pár napig csak püfölte a vőlegényt ). Az utódok természete nagyon eltérő lett. Egy lányka nagyon kedves volt.
Általában a lány cicák ragaszkodóbbak, és minél fiatalabb korban kerülnek az ember mellé, annál jobb.
Az utolsó cica vállalás alkalmával, születésüktől fogva ismertem a kölyköket, és mivel az egyik kiválasztott súlyos hasmenést kapott állatorvosi kezelésre volt szükség. Ezért 3 hetesen elhoztam őket, "macskatejet" vettem (a por formát nem ették!). Nem találtam macska cumis üveget, 5 ml-es fecskendőből etettem őket.
Később láttam, hogy lehet kapni ultrapasztőrözött laktózmentes tejet - ez jóval olcsóbb, és talán még finomabb is - mivel 1 liter, tanácsos részletekben lefagyasztani.
[ Szerkesztve ]
-
devil-k
nagyúr
válasz Dhampir #14134 üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, hogy nem lehet csak egzakt meghatározni, hogy a perzsamacska kedvesebb, mint a sziámi. Nyilván függ, hogy mennyire "túltenyésztett", milyen körülmények között nevelkedtek, hogy alakult a szocializáció etc. Inkább arra szerettem volna kicsit kitérni, hogy mégis melyik irányba érdemes elmenni.
- mozi bolondéria -
-
Dhampir
félisten
válasz devil-k #14133 üzenetére
Nem vagyok szakértő, majd egy etológus szakszerűen válaszol.
Szerintem nagyban függ attól is, hogy az anyaállat és a kölykök milyen körülmények között voltak, az "alomkezdet" meghatározza a szocializációt, de nemcsak az, hanem a "hozott" természet is.
Amikor egyszer egy nagyon kedves anyacica almára ráleltem a padláson, már nagyocskák voltak a kölykök, kinyílt a szemük,láttak, és csak úgy fújkáltak rám mérgükben. Közülük nem is mindegyik vált 100%-ban barátságossá a felnövésük során.
Ugyanakkor ott van a "hozott" természet is, amitől később csatangolóssá, bújóssá, vadabbá válik, beleszólnak a hormonok is.
A "padlásos" anyacica például sokáig élt, mert bár nem volt ivartalanítva, de a későbbiek során az új lakóhelyén túl messzire sosem csatangolt el, így sok veszélyt elkerült.
A rengetegféle lehetőség közül:
Talált cicák / Elveszett cicák
...
-
devil-k
nagyúr
Üdvözlet macskaszerető topiklakók!
Szeretnék egy hölgynek cicát adni ajándékba. Egy kitétel van csak, hogy barátságos-bújósabb legyen. Tudnátok ajánlani, hogy milyen fajta közül érdemes választani?
- mozi bolondéria -
-
ariel96
aktív tag
válasz ¤Envy¤ #14110 üzenetére
Szia!
Ők hárman testvérek? Az első cicó sziáminak látszik, őt válsztottátok. Az egyik szülő sziámi cica, de akkor is ritkaság sziámi külsejű utód.
Nekünk is volt sziámi cicánk, és ő egy fekete kandúrt választott párnak. A kölykök között a sziámira jellemző külső nem jelent meg.
-
ariel96
aktív tag
válasz nightmanager #14119 üzenetére
Együttérzek veled, én is nagyon nehezen tudtam elfogadni szeretett cicáim elvesztését (egymás után három cica ment el daganat miatt).
Mindent megkaptak, védőoltások, probiótikum, vitaminok, finom ételek, játékok - minden hiába volt. Több műtét, kemoterápia - akkor jól álltunk anyagilag - egy vagyont költöttünk, de nem számoltuk... -
Nimrod
addikt
Reszvetem.
Hasonlon emeszti magat a felesegem Lucifer halala miatt. Nekunk sem tunt fel, hogy tobbet alszik, es az sem tunt fel, csak kesobb az allatorvos mutatott ra, hogy a hatso labait sem takaritotta mar.
Vele meg sikerult eljutni allatorvoshoz, de akkor mar hiaba ment az infuzio, a szervezete mar nem birta a harcot. -
Chesterfield
őstag
Ne ostorozd magad, valószínűleg nem tudtak volna segíteni rajta, maximum ideig-óráig, meghosszabbítva a szenvedést.
Sajnos sokszorosan tudom, hogy milyen elveszteni őket, akik ténylegesen családtagok voltak.
Szép, hogy veled élhette le az egész életét.
-
Mahrenburg
őstag
válasz guftabi96 #14122 üzenetére
Becsüld meg, hogy hozzájárul a család élelmiszerellátásához, és fogyaszd el a zsákmányt...
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
guftabi96
addikt
Arról le lehet valahogy szoktatni a cicát, hogy az elejtett zsákmányt lehetőleg ne a bejárati ajtó elé, a teraszra hozza?
A héten már háromszor is egy ilyen kis ajándék fogadott. Én elhiszem, hogy ügyes, és szeretné megmutatni de azért örülnék, ha legalább nem a teraszra hozná
Most megint nagyon eltűnt egy fél órája, szerintem reggelre megint lesz egy kis meglepi, ha kijövök a házból[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
nightmanager
tag
Köszönöm az együttérzéseteket.
Elég furcsák voltak az elmúlt napok, reggel nem kellett a wcjét tisztítani, nem nyervogott kajáért, nem jött oda reggelinél.. Az utóbbi években gyakorlatilag éjjel/nappal velem volt, én takarítottam, ha valami rosszat csinált, én adtam neki kaját, én vásároltam neki stb., gyakorlatilag a fél életemet vele töltöttem. Aranyos, visszahúzódó, félénk cica volt, aki szeretett néha kóborolni lépcsőházban, de nem nagyon akarta elhagyni a lakást (panel cica volt, kisebb, pár emeletes ház). Akiket ismert, azokkal barátságos volt, szerette a családja társaságát. A halála napján pont hoztam több konzerv kaját, meg egy nagy adag szilikát almot..
Olyan hirtelen romlott az állapota, valamikor májusban kezdődött, de júniusban lett rosszabb. Igazából jól evett végig, sokat ívott, pisi/kaki sem volt probléma, ráadásul a Gimpet malsofttól a hányasa is rendbe jött (sajnos mindig gyenge volt a gyomra). Tejtermékekből csak parmezán sajtot kapott, meg ricottát egy keveset, illetve a füstli virsli volt a nagy sláger. Onnan lehetett tudni, hogy baj van, hogy nagyon lefogyott, kicsivel többet is aludt, de legnagyobb baj az volt, hogy nem nagyon mosakodott, főleg "hátul" nem. A hátsó lábaival baj volt, mert néha sántított, a vége felé már nem is futott, de pl. a székre fel tudott ugrani, sőt az utolsó napján még az erkély korlátjára is felugrott, majdnem le is esett, gyakran félrepisilt az alomból (nem ült nagyon le, teljesen tiszta alomnál se) illetve elkezdett dolgokat lepisilni is. Két nappal a halála előtt büntit kapott, mert a nappaliban pisilt. Az utolsó napján ráadásul megbökdöstem a partvissal, mert azt hittem, a cipőket is leakarja pisilni, de csak mellé akart feküdni. Viszont valamiért délben, miután evett nagyon beakart menni a szobába és a szemembe nézett. Feloldottam a büntetését és beengedtem a szobába, sőt utána az erkélyre is kiengedtem, pedig nem szoktam, mert akkor süt oda nap. Kicsit megrágcsálta a kakukkfüvet és lefeküdt egy árnyékos helyre. Később bejött a szobába, a fotel mögé, aztán a székére feküdt, ahol az utóbbi időben aludt. Zuhanyozni akartam menni, de valamiért nem mentem. Fél négy tájban halottam egy puffanást, gondoltam "basszus, mit vert már megint le a macska", egyből bementem a szobába (pedig nem szoktam, csak később szoktam megnézni, hogy "mit kell feltakarítanom") és a széke előtt feküdt, kitágult pupillával és hörgött. Mire letérdeltem mellé és ránéztem még hörgött 1-2, aztán leállt a légzése.. Klasszikus szívroham, pedig nem volt meleg, kellemes 25-26 fok. Valószínűleg érezte, hogy rosszul van, de leesett a székről.. Még aznap elhamvasztottuk, dokinál hagyni, kukába dobni nem tudtuk volna.. Összességében szép élete volt, a lehetőségekhez mérten mindent megkapott, Balatonra is levittük a nyaralónkba, imádta.
Az elvesztése utáni fájdalomba megnyugvást is találtam. Ott voltam, amikor felhoztuk a lakásunkba (kóbor cica volt, a szomszédunk nagy állatbarát volt, neki hozták oda) és ott térdeltem mellette amikor meghalt. Kezdet és vég. Szeptembertől megváltozik az életem, elfoglalt leszek, el is költözök a közeljövőben, csak nagyon ritkán láthattam volna egy idős macskát, akivel a legtöbb időt töltöttem az életemben. Nem lehettem volna vele az utolsó hónapjaiban/éveiben, nem lettem volna ott, amikor meghal.. Nem tudom, hogy ő ezt mennyire érzékelte, pont az érettségi időszakában lett rosszabbul. Viszont elfogott az az érzés is, hogy mi lett volna ha elvisszük egyből az orvoshoz (amúgy szombaton akartuk elvinni), nem várunk, nem ápoljuk, nem szolgáljuk ki, hanem egyből a doki.. Tavaly oltásnál mondta a doki, amikor 13 éves volt a cica, hogy innentől már gyakran "hullanak" a cicák.. Csak legyintettük rá, azt gondoltuk legalább 20 évig fog élni..[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz nightmanager #14115 üzenetére
Részvétünk! Nekünk már több, mint egy hónapja, de még msot se tudtuk elengedni. (A boncolásra meg még mindig várunk, de hó végén bemegyek a Nébih-hez és kiborulok, ha addig se lesz semmi.)
Mess with the best / Die like the rest
-
Dhampir
félisten
válasz ¤Envy¤ #14113 üzenetére
Cicának:
Tápokból, ami az adott környezetben legkönnyebben hozzáférhető, beszerezhető, akciós, kísérleti példány.
Nyolc év alatt sokféle jött, látott..., de ezekből csak kevés volt olyan minőségű, ami meggyőzte a cicát.Száraz táp:
- Sanabelle Sensitive csirke (tudtommal sajnos már nem kapható Magyarországon, a Zooplusnál viszont látom, többfélében létezik, kiváló minőségű)
Kipróbálási alatt:
- Nature's protection Sensitive digestion 1+year (eszegeti, de a Sanabelle nyomába sem ér)
- PreVital Sterile with poultry (eszegeti, de szintén messze van a Sanabellétől)Az Orijenből régebben többfélét próbáltam, de nem váltak be.
Nedves táp:
- Schmusy Nature (ez tényleg "állati" jó, de csak 1 darabot vettem, amikor akciós volt az alutálkás - de tasakos kiszerelésben is árulják - mert egyébként drága. Zabálta a cica. Mire visszamentem, hogy még pár tálkával vegyek, addigra elfogyott.)
- PreVital VitalBox zselés tasakos(a zseléseket szereti, amikor akciós, akkor veszek belőle)
- Pet Bistro zselében (ebből eszegette az alutálkás kiszerelést is, de a tasakost mintha szívesebben fogyasztaná)
- Winston zselés (alutálkás, ez is megdrágult, akár a többi gyártó tápja, már nem veszem)Kipróbálás alatt:
- PreVital Naturel szószban (habár a szószosat nem kedveli, de ezt eszegette, a szósz állaga sűrű, "szurkosabb", nem annyira híg, mint általában az olcsó macskakajákban)
Hentesáru:
- Csirkemellfilé kicsit felfőzve (akciósan érdemes venni, ezt felváltva kapja a tasakos, tálkás kajákkal)
Emellett "desszert" gyanánt, ritkán kapott már emberi fogyasztásra szánt "májkrémből" is, stb.
Szőroldó paszta:
- Trixie Katzenmalz 240g (kiadós kiszerelés, már egy ideje ár-érték arányban ezt volt érdemes megvenni, húsra szoktam rátenni, de lehet magában is)
Folyadék:
- Csapvíz (átlagos csapvíz, régebben kapott tisztított vizet is - amíg volt szűrő - abból is lefetyelt)
[ Szerkesztve ]
-
rdavid89
csendes tag
Kedves cicabarátok,
nagy segítségre lenne szükségem, a hétvégén elutazom, és elfelejtettem Scoopfree alomtálcát rendelni, valakitől a mai nap folyamán (07.08) nem tudok esetleg átvenni?
-
¤Envy¤
aktív tag
válasz Chesterfield #14108 üzenetére
Nem tudom, hogy sikerült, de sima házi macska alomból van.
Tesói fekete fehérek, egy vörös és tricolor voltak.
Az anyuka is trikolor. Ő meg ilyen lett, de hogy hogy, az örök rejtély -
¤Envy¤
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- BestBuy topik
- Path of Exile 2
- Ukrajnai háború
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest