Hirdetés
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
Új hozzászólás Aktív témák
-
ariel96
aktív tag
válasz alitak #14696 üzenetére
Akkor ok. Csak féltem, nehogy komoly okok legyenek a háttérben.
(#14697) saelin: a cicó tüzel, el fog múlni.
(#14690) Astroboy: Akkor szó szerint az öledbe hullott a kicsike. A tulajok előtte nem találkoztak még macsekkal???? Hogy-hogy nem tudtak erről az allergiáról????
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #14697 üzenetére
Hát ez ilyen, kb 7-8napig fog tartani vagyis nálunk addig szokott, amúgy ha lemész a állatgyógyszertárba lehet venni fogamzásgátló tablettát ami rövidítheti a tüzelési időt (nem tudom hogy recept nélkül kiadják e Bújfaluba simán kiadják)
Ilyenkor súlyvesztés se meglepő, mert kevesebbet eszik viszont sokat mozog
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
saelin
veterán
válasz Astroboy #14695 üzenetére
Fuh, szegény annyira kész van, mintha bedrogozott volna. Hempereg, nyög, dörgölődik, leveri a dolgokat stb. Rá sem ismerünk.
Holnap mindenképpen felhívok egy állatorvost, már csak tanácsadás szempontjából is."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
alitak
senior tag
válasz ariel96 #14686 üzenetére
Szia,
köszönöm a tippet, de hasmenése nincs a cicának, a szőrhullása pedig megszűnt a bűzmirigy kinyomása óta. Néha kefével végigmegyek a cicón, amúgy is nagyon szereti, de minimális, ami kijön belőle. A szája pedig alvás után büdös csak, de általánosan érezhető, csak ha beleásít az arcomban. Egyelőre nem látom okát, hogy nyaggassam őt további vizsgálatokkal, de természetesen ha valami változik, akkor viszem orvoshoz azonnal.
Nec arte, nec marte | használt hardverek jó áron: http://goo.gl/lUwLkw
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #14694 üzenetére
Akkor tuti, hogy tüzel. Ne parázz nincs semmi baja ez normális.
Miénk február végén jött elő ezzel, úgyhogy az első alkalom szerintem nem évszak-függő. Utána lehet, hogy beáll erre a tipikus tavaszi/őszi bagzási időpontokra nem tudom. Mi nem vártuk meg mi lesz, hanem 3 nap elteltével amikor csillapodott a dolog - mivel elmúlni nem fog - elvittük a dokijához kimiskároltatni.Ahhoz ennek mindenképp csillapodnia kell, hogy megműtsék. Addig a pár napig pokol volt otthon mert nem fog leállni folyamatosan jön majd és emeli a seggét.
Ráadásul akármilyen cukik meg dorombolnak ilyenkor rossz nézni a szenvedésüket, hiszen segíteni rajtuk nem tudsz, ők meg pörögnek a "hormon-sokktól"Nálunk pár nap után az vált be, hogy sokat foglalkoztam vele játszottunk stb. plusz jutalomfalatok és egész egyszerűen elfáradt estére, így minket is hagyott aludni éjszaka.
Holnap hívj fel egy rendes állatorvosi rendelőt.
-
saelin
veterán
válasz Astroboy #14693 üzenetére
Igen, erővel felemeli a fenekét. Párom játszott vele egy kicsit és most visszaállt normálba.
Kicsit beparáztunk, mert az előző 10+ éves macskánk (eddig csak fiúval volt dolgom) most március 15-én hunyt el.Egyébként ez nem fura, hogy decemberben jön elő nála? Mi úgy tudtuk, hogy tavasszal és nyáron tüzelnek a cicák, nem télen a hidegben. Habár... panel cica és most itt meleg van mint a dög... Lehet picit megkergült ettől.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
Most meg meg van kergülve. Dorombol és hempereg magának...
Ha tavasz lenne azt hinném búgóban van.[ Szerkesztve ]
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
Üdv.
Egy 7 hónapos lány cica most egy órája a frászt hozza ránk. Egy hónapja volt utoljára állatorvosnál negyedjére, makk egészségesnek ítélete meg az orvos, csak a rutin vizsgálatokat végeztek el rajta.
Most viszont egy órája furán viselkedik. Nem engedi le a hátsó felét fekvésél és állandóan amikor fekszik, akkor rugdos a lábával piciket. Először arra gondoltam fáj a hasa, adtam is neki friss vizet és tejet. De a helyzet változatlan. Próbáltam felhívni az ambulanciát, de csak átirányítanak egy másik számra, ott meg nem veszik fel már fél órája. (Debrecen)Valami ötlet, esetleg hasonló tapasztalat.
Ui. Nyomásra nem reagál sehol, szóval nem fáj neki - legalábbis nem jelzi. Már arra is gondolok, hogy talán begörcsölt a hátulsó lába.
Próbálkozom továbbra is elérni valamelyik állatorvosi rendelőt.
-
Astroboy
őstag
válasz ariel96 #14688 üzenetére
Tényleg azt kaptak...úgyhogy sok idejük nem volt cselekedni. Hívták a tenyésztőt, aki persze visszavette volna no persze ingyé'.
Ezután kerestek meg, majd látva tanácstalanságom eleresztettek egy "ha itt nálad nem maradhat akkor elvisszük a menhelyre" típusú, garantáltan gazdi generáló mondatot. -
ariel96
aktív tag
-
Zirowe
nagyúr
Karácsonyfa ötletek zsebtigris tulajoknak.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Kidus
őstag
Buzmirigy kinyomas abszolut nem fajdalmas, kiveve ha be van gyulladva/bedugult es nagyon felgyult, vagy ha olyan kicsi az allat, hogy azert faj, mert az ember keze tul nagy, de ez sem jellemzo.
Van olyan allat, amelyiknek egyszeruen nem urul, vagy gyorsan feltelik, amennyiben rendszeresen van nyomkodva teljesen jol turik, nalunk egy macska is van aki jar nyomkodasra, o sem szokott szolni pedig a macskak nem arrol hiresek, hogy az ilyet engedik
Minden rutin kerdese, meg hogy mennyire finoman kezelik oket.
Mindezt csak azert irtam le, hogy ne tartson ez vissza, ha problema van ezzel a kutyanal, igen, lehet hogy rendszeresen kell csinalni de cserebe nem fog fajni. Akkor faj ha sosem nez ra senki es gond lesz belole.
En egyedul rendezem ezt le a kutyammal, sajnos allergias es neki muszaj 3-4 hetente, szeme sem rebben, tiz masodperc az egesz.Assuming Control
-
Astroboy
őstag
válasz radi8tor #14678 üzenetére
Valóban, a képről nem tudom én sem megállapítani, hogy igazi "papíros" Brit-e.
Az enyém törzskönyves 90 ezer volt oltásokkal egy havi fizu...csak nem nekem, hanem egy meggondolatlan családnak akik allergiás rohamot kaptak a kis terroristátólA cica amúgy egy hat nevű hisztis angol úrhölgy, és ezt a szerepet első naptól kezdve profin játssza.
-
blu79
addikt
válasz Astroboy #14673 üzenetére
- házikó nagyon jó, jó minőségű, árához képest nagyon! Barátnőm is megjegyezte ezt . A mi macskánk is különleges nagyon, ölbe pl nem nagyon szeret lenni, de van mikor felugrik magától, mikor kicsi volt nem nagyon szerette ha simogatjuk, csak amikor ő jött és akarta... de ahogy telt az idő főleg mostanába élég sokat jön bújni főleg reggel (kaja miatt is szerintem) , van egy különleges hízelgés módszere , mindig jön valami újjal... hízelgés vagy játék... van egy különleges kéregetős módszere is amit levideóztam , ezt úgy kell elképzelni hogy ha nagyon szeretne valamit akkor odajön feláll 2 lábra majd az első mancsaival mintha tapsolna ... ezt többször is megcsinálja.... (mikor fürdök pl mindig odajön a kád szélére, és ha lezavarom onnan akkor ezt csinálja , aztán persze visszaengedem...) . Konyhába a sütővel szembe ül és a tükrön keresztül néz rám , ha adok neki valamit rögtön megfordul és odajön mintha tudná hogy tükör az Na meg van a játékra egy különleges jelünk... ha meglássa tudja mi következik , na meg ha valamelyikünk jön haza már percekkel előtte jelzi, szomszédokra nem reagál... de ha valamelyikünk jön haza már percekkel előtte izgul és megy az ajtóhoz ... szóval ő is különleges nagyon...
- van néhány kép itt fent keress rá a nevemre[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
Astroboy
őstag
Az enyém meg leányzó, még a neve is Piroska, mégis férfi ex-kommandósként viselkedik
De most őszintén van ennél karakánabb fajta szerinted? Sok macskám volt már, de Piroskánál akaratosabb művész-lélek egy sem. Például egyszerre háromszor lehet csak megsimogatni, mert a negyedikre már harapA házikó ennyiért nagyon jó vétel...amúgy a minősége milyen? Gondolok itt varrásra pl meg anyaghasználatra stb..
-
blu79
addikt
válasz Astroboy #14671 üzenetére
Fiu, de lány neve van, na meg rózsaszín a takaró alatta , de ha megjön a hiányos darab akkor már ok lesz
Jó lett volna ha a belseje is barna, na de ezért az árért rendelek még 1-et és megírom az eladónak hogy olyat kérek aminek barna a belseje[ Szerkesztve ]
¯\_(ツ)_/¯ = G-sync 165Hz ips 1440p « Ahogy a programozók készítik programjaikat, az első jöttment harkály lerombolhatná az egész emberi civilizációt »
-
blu79
addikt
-
blu79
addikt
Na Aliról megjött a várva várt kuckó , kár hogy a fekvőpárnát kihagyták belóle , de improvizáltam... Karácsonyi ajándék.... , de még lesz neki , ezt odaadtam hamarabb
-
C. s.
addikt
Szegényke! Jobbulást neki! Nem fiatal már, lehet, hogy valami öregségi emésztési gond. Azért, ha megint előjön, jó volna állatorvoshoz vinni, nehogy valami komolyabb baja legyen. Ha időben észreveszik, könnyebb segíteni. Változott az étrendje mostanában? Vagy a megszokott kaja összetétele? Gondolom, féreghajtót szokott kapni. Mert attól, hogy szobacica, még az ember által behordott dolgokkal találkozik. Pl. a cipő talpára tapadt porban lehet akár féreghogyishívják is, ami megfertőzheti. (pete vagy lárva vagy mi is a neve) A férgesség okozhat hasmenést, sőt, halált is. Ráadásul az emberre is veszélyes, mert megfertőzhet vele. Ha mindezt tudtad, akkor bocsi, nem kioktatásnak szántam, csupán tájékoztatásnak.
Nem ismerem ezt a fajtát, nekünk mindig házi macsekunk volt. A cicusok általában kevésbé hajlamosak az elhízásra, de az is lehet, hogy fajta-függő ez a dolog. Tényleg sejtelmem sincs.
alitak:
Gyönyörű cica! Nagyon emlékeztet az én legutóbbi szívem csücskére! Jó puhának látszik a bundája.
Gyomorégés:
Pontosan nem tudom. Én az állatpatikában kérdezném meg először vagy fölhívnám az állatorvost, mit javasol. Talán valahogyan letesztelhető a macskaalomból. Lehet, hogy tévedek.Bűzmirigy:
Szegény cicus! Az nagyon fájdalmas művelet kutyáknál is, szóval gondolom, a cicának sem kellemesebb. És ezután mindig nyomkodni kell? Remélem, nem. Ha az állatorvos mégis azt javasolja, szerintem kérdezz meg egy másikat is. A mi állatorvosunk mondta (kutya kapcsán), hogy az az utolsó, amit megpróbál, ha semmi más nem segít, mert egyrészt borzasztóan fájdalmas, másrészt, ha egyszer elkezdik kinyomkodni, utána már később is szükséges lesz, mert hajlamossá válik begyulladni, és akkor nincs mit tenni. Hát nem tudom, a cicákkal mi a helyzet, de ebből kiindulva a helyedben körbejárnám a témát, és ha úgy látom, keresnék egy másik dokit."otromba dolog"
Ő ezt nem sértésnek szánja, bár szerintem Te is tudod! Visszaadtad neki? Ez jó! Én kislánykoromban a harapást viszonoztam a kiscicánknak. Meglepődött rendesen, de nem nyávogott, mert nem akartam bántani, nem is fájt neki. Eléggé szőrös falat volt, de megérte, mert átment az üzenetem.Egyébként a szájszag jó eséllyel a táptól van. A mieinknek is büdi lett a lehelete tőle. Amikor pedig hagyományos konyhai maradékot kaptak, semmi bűz nem áradt a mosolyukból. Az igazi étel volt, semmi aroma, színezék, ízfokozó és tartósítószer. Sokat jelent, az ember nem is gondolná. Persze zömében a gyári kaját kapták.
Szóval hátba támad! Biztos, hogy macska és nem tacsi?
Lehet, hogy találkozott már azzal a samponnal korábban. Ismerem, azt a fültartást, amire gondolsz, azt jelenti, hogy fél. Egyébként a képen épp hátrafelé fülel, ott nem fél. Szoktak ám hallgatózni is, főleg, ha őket is érinti a beszélgetés. Valamit biztosan megértenek belőle, különben nem űznék olyan kitartóan.
fi:zi'k:
Lehet, hogy a másik végével is tud böfizni...
Jaj nekem, de hosszú lett! Ezer bocsi!
-
alitak
senior tag
Ha ég a gyomra, annak van bármi más jele? Evés után elég durván tud csuklani, bár ha nem veszek levegőt 10 percig evés közben, akkor szerintem én is ezt produkálnám.
Bűzmirigyre mondta is a doki, hogy viszonylag ritka macskánál, de 3-4 dolgot mondott a szőrhullásra és ez volt a "legegyszerűbb", leggyorsabb. Mondta, hogy 2-3 hét kellhet hozzá, hogy legyen változás, de tényleg lett. Ott nagyon sajnáltam szegényt, nagyon sírt
Büdösnek nem büdös, csak alvás után ha beleböfög/ásít az arcomba. Az elég otromba dolog. Párszor visszaadtam neki, de őt látszólag nem érdekli.Cipőt nem bántott még eddig, sokkal taktikusabb. Egyrészt ha olyan történik, ami nem tetszik neki, akkor éjjel mászkál a párnámon körbe-körbe, ha megébredek, kiszalad a szobából. A másik módszere, hogy pár órával később hátulról hozzám szalad, ráver a bokámra egyet a karmával, aztán továbbszalad.
Sampont megszagoltattam vele, elhúzta a fülét hátra (nagyjából így). Mind a ketten tudtunk, hogy ez többet nem fordulhat elő
Alapértelmezetten amúgy így néz: kép
-
bul07
nagyúr
A minénk tiszta szoba macska, előtte mindig a száraz, ha gondol egyet ropogtat kicsit
Lassan 13 éves lesz, de elhízásnak nyoma sincs, 3 és 3.6 kiló között változik a súlya
Nem tudom hogy a fajtája miatt (Csincsilla Perzsa) nem hajlamos a hízásra vagy csak így alakult de nincs elhízvaRégen mikkor tüzelt akkor képes volt fél kilót is fogyni egy hét alatt(ép készlet hiány volt a macska fogamzásgátlóból)
Amúgy mostanában valamiért hasmenése volt , vagyis két három napig van ekkor csak száraz van előtte, majd elmúlik, eltelik két hét és megint hasmenés pár napig, most megint nincs
Nem tudjuk miért lehet[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
C. s.
addikt
válasz schawo #14654 üzenetére
Tényleg nem tudom, képesek-e úgy elhízni, ha csak lakásban élnek. A mieink jöttek-mentek kedvükre. Rossz időben inkább bent voltak.
"teljes testpáncélban"Dhampir:
Köszi! Gyakran emlegetjük. Annyi aranyos, vicces dolgot tudnak művelni, hogy hihetetlen.
alitak:
Nem a gyomra ég? Attól is lehet evős. Örülök, hogy a szőre rendbejött.
"bűzmirigye is ki lett nyomva" - Ilyenről még csak kutyáknál hallottam. Miért kellett kinyomni? Begyulladt? A mi cicáink jó szagúak voltak!
"kevesebbért is letépné az arcom" - És csordultig "telefofná" a kedvenc cipődet! Csak próbálj a lelkébe taposni!
"Hamar megbeszéltem a cicával, hogy az useless vásárlás volt " - Hogy bírta megértetni veled? Nézett keményen? Vagy tettlegességig fajult a helyzet? Nézni nagyon tudnak! Abban minden benne van...
[ Szerkesztve ]
-
alitak
senior tag
Szia, éhes szerintem is, de indokolatlanul sokat se jó, ha kap. Ha a napi adagot kiteszem neki egyben, akkor be is veri majdnem az egészet. Régebben tényleg volt neki mindig kaja a tálban. Konzervet nem kap, alutasakosat csak ritkán.
Az még megoldás lehet, hogy minden nap mérlegelek és teszek neki enni állandóra. A minap mértem, 4,4kg volt, ezelőtti értékére viszont nem emlékszem. Elkezdjük írni, aztán kiderül.Doki látta, féreghajtót kapott is pár hónapja, bűzmirigye is ki lett nyomva. Azóta eltelt ~2 hónap és a szőrhullás gyakorlatilag teljesen megszűnt. Fürdetni nem merem, kevesebbért is letépné az arcom
-
C. s.
addikt
válasz schawo #14652 üzenetére
Kicsi korom óta rengeteg cicánk volt már, egyszerre 5-10, (max. 13 ), de csak egy dagi volt köztük. Viszont mint kiderült, ő szeretett szomszédolni. Egyszer a szomszéd bácsi átjött, és meglátta nálunk a cicáját, mire anyu elmondta neki, hogy ő a miénk, nálunk született, etetjük is becsülettel, mint a többit. A bácsi elámult, mivel ő is etette rendesen a "saját" cicusát. Meg is látszott rajta. Azóta sem derült ki, hány helyen volt kajaelőfizetése.
-
-
C. s.
addikt
válasz alitak #14603 üzenetére
Szia!
Szerintem szimplán éhezik a szerencsétlen. A cicák azt szeretik, ha mindig van a tányérjukban étel. Bele-bele csippentenek napi 24 órában. Nálunk mindig volt előttük száraztáp, mégsem híztak el. A kutya más, az falánk, képes rókázásig tömni magát, meg még utána is. A cica ismeri a határt, nyugodtan előtte lehet hagyni az ételt. Pluszban naponta 1-2 alkalommal szobahőmérsékletű konzervkaja, és természetesen vize is legyen mindig.
Szőrhullás:
Az állatorvos mit mondott rá? Okozhatja betegség, ápolószerek, vitaminhiány, stb. A cicát nem kell fürdetni, mert azt elvégzi maga Jó volna, ha látná egy orvos. Féreghajtót mikor kapott?
-
Zirowe
nagyúr
válasz ariel96 #14645 üzenetére
Sajnálom ami a cicáiddal történt.
Bele se merek gondolni az elkerülhetetlen "utáni" időszakra.
Az biztos, hogy nekem egy darabig (vagy végleg) nem lesz más helyette.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
¤Envy¤
aktív tag
Ennyit az Aldis Topix nevű macska.konzervről. Megújult a csomagolása, gyanút fogtam, és nem is hiába. Immár az is 4%-os, mint a többi kommersz eledel.
-
ariel96
aktív tag
válasz guftabi96 #14631 üzenetére
nSzia!
Mi van a cicussal? Nem lehet, hogy egy kutya harapta meg? Nekem is volt régen egy cicám, akinek a farkát megharapta egy kutya.
Zirowe: A daganat semmiképp nem jó, meg kellene szabadulni tőle.
Én 3 fiatal ivartalanított szoba cicával csináltam végig - műtétek, kemo... Végül pár hónappal sikerült meghosszabbítani az életüket, pedig én annyira küzdöttem, és bíztam benne, hogy meggyógyulnak.
Még maradt egy cica. A három elvesztése óta nem vagyok képes szeretni őt. Nem tudom, mi az oka. Azelőtt szerettem. Annyira a beteg cicákra koncentráltam, hogy közben eltávolodtam az egészségestől?
A harmadik cica most 2 éve, hogy elment. Pénteken voltunk vele dokinál, ahol a kemot kapta, de szombaton be kellett menni a klinika ügyeletére, mert nagy fájdalmai voltak. Ott még meg is szidtak, miért kínozzuk ezt a cicát, elaltatták. Amikor elaludt (még élt) megfordult a fejemben, hogy haza hozom. Azóta is gondolkozom rajta, ha otthon adtam volna a fájdalomcsillapítót, még velem lehetett volna egy kicsit. Csak a daganat mellett a szeme is kifekélyesedett, az oldalán is fekélyes sebek voltak - antibiotikumot is kellett adni folyamataosan.
Annyira szerettem ezeket a cicákat, és megmaradt cicát már nem vagyok képes szeretni. Van, hogy odajön, ráfekszik a kezemre - simogatom, de nem érzek semmit. Nem törődöm vele, legtöbbször zavar, ha odajön hozzám.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz wertigo1984 #14643 üzenetére
Koszonjuk.
Amugy most nezem, hogy legeloszor 2009ben irtam rola ebben a topicban.
Sok ido eltelt azota.[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz wertigo1984 #14641 üzenetére
Most egyelőre úgy néz ki, hogy nem fáj annyira neki a ricinustól, bár a "beadást" továbbra sem szereti.
Azt kell kisakkoznom, hogy milyen gyakran kell adnom belőle.
Ünnepek után pedig ellátogatunk az egyetemre egy nagyvizitre.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
wertigo1984
őstag
válasz Zirowe #14632 üzenetére
Szia!
Nekunk is van egy idos (13 eves) kandurunk, kicsi koratol kezdve benti. Sajnos neki is van egy daganata, nyaron az allatorvos megvizsgalta, kb 1.5 centi volt benne. Nemreg ujra el kellett vinnunk hozza, akkor ujra vizsgalta igy jelenleg durvan 3 centi most a daganata. Nem ajanlja a mutetet, mert nem biztos hogy felebred a cica.
Mi lazacolajat adunk neki(k), igy kicsit higabb salakanyag van az alomban, es annyira nem nyomja a daganatat. A szaraztapot is elvettuk eloluk, sajnos tobb cicanal kollektiv buntetes de azert amikor az oreg cicus alszik, akkor sunyiban adunk a masik 2 ifjoncnak szarazat.
Szereztem csukamajat, igy egyik este azt vacsoraztak, izlett mind3 cicanak.(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
bul07
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Hova erdemes vinnem?
A megszokott orvosa itt van a moszkva teren.
Egyszer kolyok koraban kezeltek a szent istvan egyetem allatklinikajan, vigyem oda?Ma kapta az elso adag ricinus olajat, kivancsi leszek a hatasara.
Mondjuk nem tetszett neki annyira, amikor a suritmeny utan ezt is benyomtam a szajaba..[ Szerkesztve ]
-
Kidus
őstag
válasz Zirowe #14632 üzenetére
Attol fugg milyen daganat es hol van es mekkora, meg attol is, milyen borben van a makka, amihez kene vervetel is legalabb hogy lassak mennyire rizikos altatni.
Masik dokihoz elmenni meg egy velemenyert egyebkent nem bun, tisztan latszik hogy nagyon aggodsz erte, en megkerdeznek valaki mast is aztan dontenek ha van valasztasi lehetoseg.Assuming Control
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, cicusom 15-17 ev korul van jelenleg.
3-4 eve verekedett egyet, visszajott sebesen, onnantol egy nagy pup volt az oldalaban.
Nem fajt neki, nem zavarta, elte nyugodtan eletet.
2 eve nyaron, nem voltam otthon, anyu szerint "kilyukadt" a pup, elvitte orvoshoz, aki lemutotte a daganatot.
Igazabol elotte egeszseges volt, a mutet ota kezdett el csontsovannya fogyni, de sehogy se tudom felhizlalni.
Doki szerint mar nem is lesz husos, max szinten tartani lehet.Kb 2 honapja elkezdett santitani a hatso labaira.
Erre doki azt mondta, hogy biztos leesett magasrol es ezert, bar akkor csak belteren volt, kapott gyogyszert, elmult a santulas 1 het alatt.Aztan kb 3 hete alig evett, meg sovanyabb lett es megint santitani kezdett.
Orvos megvizsgalta, ki volt szaradva, kapott infuziot meg suritett tapot, doki szerint nem volt daganata a labanal.
A vilag legedesebb macskaja, de az allatorvost ruhelli es percek alatt nagyon agressziv lesz nala, ami allitolag jo jel, mert bar viharvertnek latszik, de van benne meg eletero.3hetig tomtem a suritmennyel, szaraz tapot kar egyaltalan nem eszik, mostanaban konzerv es tasakost keverek ossze (spar konzerv es tesco premium), azt eszi rendesen, picit hizott is, de meg mindig csontos.
De tovabbra is santit.
A ket laba kozul az egyik rendben, a masik nagyon sovany, afolott megtapogattam es ott egy daganat.
Kakilni se kakil mar rendesen, erezni, hogy fajdalmai vannak, mert folyamatosan csak nagyon kicsi bogyokat, egyszerre csak egyet es azt is szerte szet a lakasban, hagy, kozben pedig mergesen morog es nyavog.
Voltunk tegnap dokinal, mondta, hogy jobb borben van, akart megint adni infuziot, de most meg agresszivebb volt, szoval nem kapott, de allitolag ez jo jel.
A daganatot most o is megtalalta, de mondta, hogy nem lehet muteni, de igy is tud meg teljeserteku eletet elni.
Ajanlotta, hogy vegyek ricinus olajat es hetente ketszer adjak neki, hogy egyszerubb legyen a kakilas es ne fajjon neki.Nagyon rossz latni igy santitva, egesz nap fekszik es alszik a kis agyaban, este folyton mellettem es velem van.
A legrosszabb, hogy ezt megelozoen mindig velem aludt, 3 hete pedig egyaltalan nem es nem is tudom visszaszoktatni, csakis a kis agyaban vagy egy regi alvo helyen szokott szundizni, ahol evek ota nem aludt mar.Az egyik fogat is ki kene huzni, de felek az altatastol, hogy tobbet mar nem ebredne fel, doki is ettol fel, most meg tapolom kicsit, es januarban megprobaljuk egy kis kabitassal, hatha sikerul.
A daganat viszont jobban zavar, mert latom nem jo neki.
Nem szeretnem elveszteni, tul reg ota vagyunk egyutt.
Abban bizakodom, hogy a sovanysaga ellenere tenyleg elenk es eros, ha ugy adodik.Szerintetek a daganattal nem lehet semmit se kezdeni?
[ Módosította: radi8tor ]
-
guftabi96
addikt
Ennel feljebb a farkan van egy seb (a szor is hianyzik neki valamennyire), ha jol latom. Verzik is neki. Most valamennyire nyugodtabb, mint egy oraja, de tovabbra se engedi megnezni. Ha nyalogatja, akkor ugyan ugy hangosan nyavog.
Sajnos ma mar nem tudom elvinni. Persze, hogy ilyenkor nincs itthon kocsi.
Fogadni mernek, hogy megint osszeverekedett valamivel
(Bocsi az ekezetekert)#KeepFightingMichael
-
bul07
nagyúr
válasz guftabi96 #14629 üzenetére
Esetleg bűzmirigy gyulladás [link]
-
Dhampir
félisten
válasz guftabi96 #14625 üzenetére
Gyógyulást a cicának!
Az állatorvos megmondja, de egy tipp: Idiopatikus húgyhólyaggyulladás?
-
Dhampir
félisten
válasz wertigo1984 #14624 üzenetére
Szép "teríték".
Egy ismerősöm havi 500 Forintból három macskát etet, de ételmaradékot is szoktak kapni. Amikor vittem nekik egy zacskó Kitekat száraz tápot, megdöbbent, hogy miért vertem magam költségbe, hogy ilyen drágaságot adok nekik, még elkényesednek a macskák, és nem fognak mást enni.
Az elektromos húsdarálóról mindig a disznótorokon feltűnő, csonkolt ujjú "régi motorosok" ugranak be.
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Gyors segítség kellene (közben próbálok kocsit szerezni, hogy tudjam vinni orvoshoz)
Délelőtt még semmi baja nem volt a cicának, most délután viszont valami nagyon nincs rendben.
Folyamatosan úgy nyávog, mint amikor veszekednek egy másik macskával, morog, fúj. A testtartása is furcsa.
És a farka tövét nyalogatja.
Nem tudom mi történhetett vele.
Alaposan megnézni nem tudom, mert nem nagxon enged a közelébe.
Enni evett egy keveset, és ivott is.#KeepFightingMichael
-
wertigo1984
őstag
válasz Tibko8 #14608 üzenetére
Mi Animonda Carni-t, Gourmet Gold-ot, Royal Canint, Majestic-et (osztrakiabol hoztuk), Bozita-t, Grau-t (ezt is odaatrol kiprobalaskepp hoztuk), es Amora-t adunk nekik. Illetve mostanaban kapnak nyulhust, marhahust mind nyersen alaposan megmosva, es forrazva is. Kiprobaljuk az oz hust is.
Most akarunk karacsonyra venni elektromos husdaralot, valaki esetleg tud jot ajanlani akar privatban?
Apropo december 10-11en az Azsia centerben nemzetkozi macskakiallitas lesz, mi biztosan ott leszunk.
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
Petyyyyy
addikt
válasz Chesterfield #14622 üzenetére
Csak nem látszik az egész.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Petyyyyy
addikt
Képminőség ótvar, de a lábam meg 46-os.
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
rétisün
veterán
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Tibko8
senior tag
válasz ¤Envy¤ #14610 üzenetére
Köszi megnézzük kiprobaljuk mennyire ízlik nekik. Bár nem nagyon szoktak válogatni. Eddig akár milyen konzervet adtunk nekik simán meg ették. Egyszer egyik rokon hozott kutya konzervet mondván ő kutyája nem eszi de gondolta majd elhozza hozzánk a macskáknak. 5 perc alatt fel faltak az egészet (akkor még 5-en voltak ) Igaz előtte kisebb darabokra tortuk nekik kb hogy akkora legyen mint a macska konzerv. Szóval nem válogatós fajták
ariel96
Macska ajtót majd a garázsra szeretnénk felrakni. Fentre a bejárati ajtóra valami védőt ami a kaparastol véd de közben nem lesz tőle ronda az ajtó. (Tudom 2 nehezen fér össze.)Nekem a 9-10 éves első cicám most ment el szeptemberben pont a 18. szülinapomon. Nagyon kevés foga maradt meg már az utóbbi időben véres volt mindig majd egyre soványabb is lett majd egyik napról a másikra már nem evett semmit, egyedül tejet ivott. Állatorvoshoz elvittuk ott derült ki hogy nem működött neki a veséje rendesen. Még utána egy hetet kapott de utána nem sem javult levolt gyengülve a szervezete teljesen. De szegény amennyit túl élt már az hihetetlen. Nagyon sokat tudnék róla írni, de gondolom ki nem akinek macskája van.
[ Szerkesztve ]
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
ariel96
aktív tag
A konzervvel kapcsolatban nem tudok semmit ajánlani neked. Nekem is 4 cicám volt, és egyre válogatósabbak lettek. 3 cica elment - műtétek, kemo - nem sokat ért. Most csak 1 cica van, ő a Gourmet Gold-ot sem eszi meg, csak az aszpikos Félixet.
Nekem csak egy pici erkélyem van, de tettem az ajtóra macskaajtót. Ebből is lehet már egész olcsót kapni, sőt amikor ki kellett cserélni, már nem is kaptam olyat, amilyen volt, csak egy jóval olcsóbbat, aminek a felszerelése sem volt könnyű. Végül úgy emlékszem, egyszerűen fölragasztottam a macskaajtót a nyíláshoz.
-
¤Envy¤
aktív tag
Anno körülnéztem minden fellelhető helyen, és az Aldiban van egy Topix nevű konzerv, amiben elvileg 30% a hústartalom. Nos, ha ez tényleg így van, máris jobb, mint a többi, amik 4% körül vannak.........
És árban ugyanúgy 200 alatt van. Esetleg próbáld ki azt. Nem tudom mennyire lehet hinni a címkének, de ha tényleg 30%-os, akkor inkább azt venni, mint az ugyanilyen árú 4%-ost...[ Szerkesztve ]
-
maximilian4
addikt
*meow*
Maxi
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok.
Tanácsot szeretnék kérni macska konzervekkel kapcsolatban. Egy ideje a Tescoban kapható Tesco márkájú konzervet esznek. Különösebb baj nincs vele, szeretik eszik. Csak valamivel "egészségesebbre" szeretnék áttérni. Árban kb maradnánk ennél a 170-200 Ft-nál. Tud valaki olyan márkájú terméket ami jobb a Tescoban kaphatónál de nem olyan vészesen drága? Kinek mi vált be ilyen ár kategóriában? Online rendelhető is szóba jöhet. 4 macska van. 2 kandúr 2 lány. Mindegyik ivartalanított és felnőtt.Sajnos van egy olyan rossz szokásuk amiről nem tudjuk leszoktatni őket. Mivel kinti benti cicók és úgy jelzik ha be akarnak jönni akkor az ajtót kaparjak de olyan szinten hogy fél év alatt újra kell csiszolni és festeni. Fa ajtóról van szó. Ha valakinél ez még előfordul mit lehet ez ellen tenni?
Lada(racing.hu) 2107 "Őrület Ez!" & Reanult Clio IV Grandtour 1.5 dci OnePlus One (CYANOGEN) ---> OnePlus Three(3) ---> OnePlus 7T Pro --> Nothing Phone 1 --> OnePlus 10 Pro 5G /Never Settle/ --> Honor Magic 5 pro
-
alitak
senior tag
Sziasztok,
vettem új tápot, most felváltva kapja az újat, meg a régit, viszont mind a kettőből szigorúan az előrírt mennyiséget. Más kérdés, hogy együltő helyében beveri az adag felét (reggel és este kapja meg 2 adagban). Reggel viszont masszívan felkelt 5-6 között. Remélem hamar leszokik erről, kicsi korában csinálta ezt utoljára. Az elmúlt 1-1,5 évben velem aludt reggelig.
Remélem a szőrhullás is abbamarad, meg aludni is fog hagyni
-
Orlin
addikt
Valakinek van hatásos módszere a télen betelepített virágok megvédésre a macskától?Kikaparja a földet a kis tökös.Az idősebb is csinálta kiskorában.Citromhéj,kávé,hagyma körbeszórása?
Köszi!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest