Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Szerintetek most még nincs késő egy őszi lemosó permetezéshez?Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
válasz justmemory #6465 üzenetére
Köszi, egy hete már az erkélyen vannak, így ma kiültetés lesz
vendingo: köszi a választ
Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Üdv!
A paradicsom, paprika palánták locsolásához érdemes venni valami tápoldatot, vagy elég a sima víz?Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Nekem van egy elektromos rotakapám, nálunk a homokon hatalmas királyság.
Kötöttebb talajra valóban nem alkalmas.Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Palántzók, eljött már a magvetés ideje?
-
gabe_
őstag
válasz inf3rno #4997 üzenetére
Szeretem magam megcsinálni az egyszerűbb dolgokat, de ilyen arduino programozáshoz sajnos nem értek.
Eddig egy digitális időkapcsolóval ment a szivattyú, de sajnos ha kikapcsol, és nem zárom el a csapokat, akkor lelevegősödik a rendszer, és a következő bekapcsoláskor szárazon fut a szivattyú.
-
gabe_
őstag
Üdv, locsolással kapcsolatos kérdésem lenne:
Adott a kertben egy két irányban elágaztatott csőrendszer locsoláshoz, amit egy sima kerti szivattyú egy aknában fúrott kútról táplál.
Ha ezt automatizálni szeretném, egy automata öntözőrendszer vezérlővel, létezik olyan, ami a vízcső köreinek mágnesszelepeinek nyitása-zárása mellett magát a szivattyút is tudja ki-be kapcsolni a megfelelő időpontokban?Vagy vennem kell egy házi vízművet?
-
gabe_
őstag
-
gabe_
őstag
Mit csodálkoztok az időjáráson? Régen is így volt, nem hiába alakult ki anno az "Változó mint az áprilisi idő" szólásmondás
-
gabe_
őstag
Alma, kopaszbarack, sárgabarack, körte, szőlő ami vannak. Betegség volt itt minden, tavaly sajnos elhanyagoltam a kertet, egy sárgabarack és a gyönyörű 5 éves cseresznyefa ki is pusztult.
A fák törzsein lévő sebeket lekezeltem biocera fasebkezelővel, a metszés és a lemosó permetezés megvolt, és meg is trágyáztam őket.Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
A tavaszi lemosó permetezés után mikor esedékes a következő permetezés?
A gomba és kártevők elleni, vagy esetleg egy újabb lemosó szükséges-e?Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Sziasztok.
Ha jól gondolom, eljött a tavaszi lemosó permetezés ideje?A metszés már megvolt. (Szőlő, alma, körte, őszibarack)
-
gabe_
őstag
-
gabe_
őstag
Most kipróbálok egy olyan dolgot, amit egy ismerős ajánlott:
Berakok plusz egy lábszelepet a szivattyú nyomó ágába, a függőleges csőszakaszba kb. 20 centire a szivattyútól, ami kikapcsoláskor, megtartja a vizet a szivattyúban a kerticsap elzárása nélkül is, hogy a következő indításkor újra felkapja a vizet, ne fusson szárazon. Sima konnektoros időzítővel meg beállítok napi 1-2 locsolást.
A héten kipróbálom, hogy működik-e az elképzelés...Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Üdv
Egy hobbikert kis füves részének napi locsolását szeretném automatizálni minél olcsóbban, mert sajnos idén már nem tudok minden nap kijárni.
Jelenleg csak egy fúrt kút és egy szivattyú adott...
Amire legolcsóbb megoldásként gondoltam:
1. A szivattyút lecserélném egy kis házi vízműre (kb.30-35ezer ft)
2. Kerticsapra szerelhető időzítő (kb. 13-15ezer ft)Ez a megoldás járható út?
Van olcsóbb megoldás?Köszönöm
-
gabe_
őstag
Sziasztok
A Langkawi kft.-t ismeri valaki?
Ők foglalkoznak többek között a benzines fűnyíróm garanciális javításával is. A futárjuk elvitte a gépet már 3 hete, gondoltam érdeklődök, hogy mi újság a javítással. A telefont nem veszik fel, az e-mailre nem válaszolnak, kezdek rosszat sejteni...Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Üdv
Talajfertőtlenítő szer kijuttatása után mennyi idővel lehet elültetni facsemetét?Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
Sziasztok
Az után szeretnék érdeklődni, hogy egy füvesített rész napi egyszeri automata locsolására mi lenne a legolcsóbb lehetőség?
Ami adott, az egy sima szivattyú, fúrt kúttal, amit eddig manuálisan bekapcsoltam és megnyitottam a kerti csapot. Ezt kéne automatizálni valahogy.
A szivattyú ki-bekapcsolását még megoldanám egy egyszerű konnektoros időkapcsolóval, de ezzel egyidőben a csap megnyitását-elzárását is meg kéne oldani valahogy...Sovány szakácsban sose bízz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest