- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Brandynew #17743 üzenetére
Akkor ez van... Pedig jol indult, roskadoztak a novenyek a termestol, es a meretuk is rendben volt. Gondolkodtam rajta, hogy leszedem a foliat, annyit konnyitek a novenyeknek. Most is meg van nyitva hatul is, de gondolom az nem ugyan az. Es delutan mar arnyekban van, nem suti a nap sem, amirol azt gondoltam, nem jo otlet... utolag jol jartam.
Jovore a paradicsomokat is arnyekolom, mert iden szetegtek a napon. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok.
Segitsetek rajonni arra, hogy mi az oka, hogy a foliaban levo hegyes eros paprika noveny, a korabban megszokott fel alkarnyi, szep zold termes helyett miert hoz maximum kozepso ujj nagysagu paprikakat, amik igazabol eleg gyorsan bepirosodnak?
A jovore nezve jo lenne tudni. -
MPowerPH
félisten
válasz
totron #16489 üzenetére
Kapalas vagy nyeseles? Kapalastol mar tartok, mert nem akarom a gyokerzetet megserteni.
Majd tolok le egy asonyomot holnap, es megmutatom, hogy a fent mar szaraz fold alul nedves.
Locsolas teren vagy arasztok, vagy felrakom a fejet, es felulrol locsolom. De akkor folyamat vizet kap a levele, ami nem idealis.Nagy baj nem lehet, a betegnek tuno novenyek nagy reszenek also felen pondorodott be a level, es kezdett leszaradni. Felul szepek a levelek, es mar hozzak a viragokat.
-
MPowerPH
félisten
válasz
totron #16489 üzenetére
2x volt eddig permetezve. Ha lehet, akkor mar tobbszor nem szornam egyebkent sem, de az esos hideg ido tok melegagya a gombaknak, amit szerettem volna meg idejeben megelozni.
Dorian: Paprikaim brutalisak a kertben es a foliaban is, azokkal nincs baj, 1x voltak permetezve, mikor a paradicsomok. A hozam a paradicsomnal is megvan, csak nem tetszik egyes novenyek megjelenese.
De kicsit tul is lett tolva, van 48 paradicsom novenyem. Helyszuke is lett, igy kisebbek lettek hosszaban a tavolsagok, jovore ebbol tanulok. Viszont igy ha a 1/3 -ada kidoglik, akkor meg jo vagyok. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
válasz
Dorian #16483 üzenetére
Tulajdonkeppen igy a nagy melegekben 2 naponta arasztom.
Intruder2k5: Elozo Szombaton volt
megkapalvanyeselve. A locsolas hozadeka, hogy kerges a fold. Holnap meg lesz ismet nyeselve, ez kb. heti szinten zajlik most mar. Elotte, amig kicsik voltak, kannaval voltak locsolva, akkor nyeselni sem kellett gyakran. -
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
Felteszem a kerdesem itt is, egyenlore nem nagyon jott megfejtes sehonnan arrol, mi lehet a baja a paradicsom novenyeim kb. felenek.
Gyorsan megnottek a palantak(osszesen 5 fele), sok viraggal, amibol mar az eredmeny jol lathato. 4 hete talan volt egy nagyobb vihar, akkor meg nem voltak kikarozva, de messze nem is voltak ekkorak. A szel adott nekik, a jeg is megkopogtatta az akkor meg kicsi zold termest. A vihar utan kezdodott, hogy a levelek bepondorodtek, eloszor alul. Aztan mar egesz hajtasok, majd a veguk elkezdett leszaradni.
Termeszetesen az esok utan meg lettek permetezve gombak ellen. De ez nem gomba....
Azt irjak, a pondorodes egy sokkhatas eredmenye. Ez lehet a tul sok vagy keves viz tul sok napfeny, tul sok vagy eppen keves tapanyag, eros szel.
Locsolni 3x locsolok 1 heten, de arasztom, a leveleket nem eri nedvesseg. A fold az szuz, at lett koltoztetve a konyhakert, itt elotte gyep volt. Tragyazas az erett komposzt meg osszel, palantak godrebe pedig szortam egy keves erett marhatragyat. Nem sokat, es kb. vilag eletemben igy csinaltuk.Szurok be par kepet... Van, ahol a zold paradicsomok szara kezd el elszaradni. A levelpondorodes mellett a viragok is leszaradnak az adott agon.
Erthetetlen, ilyennel meg nem talalkoztam elotte, es ismeros korben levo hazikerteszek sem. Hatha valaki innet latott mar hasonlot. Ha valaki tud okosat mondani, azt megkoszonom. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Van itt hozzaerto, aki keprol megtudja mondani, mi lehet a baja a foliaba ultetett paprika palantaknak?
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok,
Van egy szabad terulet a kertunkben, ami egy kiszaradt bokor utan maradt resz, mellette egy kis kerti tavacska, ami sekely, a mellett egy elvadult, 30 eve epult sziklakert maradvanya.
Ebbol akarok kihozni most valamit, megtartva a mostani hierarchiat. Lesz fold, amivel a sziklakerten tudok emelni, igy rezsusre alakitani. Ehhez vannak sziklak, szoval ez a resze pipa.
A tavat is meghagynam vizgyujtonek, annyi, hogy melyitek a medren, es csinalok egy sekelyes reszt, oda van novenyem a hatso nagy tobol. Meg talan epitek bele egy mini csobogot. Ez is pipa, elkepzeles megvan erre is, majd ha nekiallok, akkor ugyis alakul.A most ures reszre felesegem unszolasara egy emelt, csiga fuszeres kertet szeretnek csinalni. Ez, es a sziklakert fogna korbe a kozepso tavacskat.
Elkepzeles megvolt, van bontott teglam, annak az elulso reszebol vagtam volna, hogy szep legyen, es azt szepen felfalaztam volna. Igy ez kb. zero anyagi raforditas...
De meglattam ezt a kepet:
Challenge accepted, szoval most gyujtom az infot, hogy alljak neki.
Az mar megvan, hogy riolit lapos sziklakbol kell felepiteni. De nem tiszta meg, hogy kell e neki beton alap, vagy eleg a dongolt fold, 0-4 -es soder, es fole homok, vagy esetleg a soderre szaraz beton. Es nem tudom, ezek a sziklak milyen kotesben vannak. Kep alapjan semmilyen.
Epitett mar valaki hasonlot? Akar mas 'epitmenyt', de ebbol a kobol?
Új hozzászólás Aktív témák
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!