Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-02-11 07:27:19

LOGOUT.hu

A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24196) oszi666


oszi666
őstag

Sziasztok, lehet teljesen rossz helyen vagyok, akkor kérlek (ha tudtok) irányítsatok a jó topicba.
Édesanyám tavaly elhunyt, azóta húzodik a hagyatéki tárgyalás (mivel jött a tél, akkor nem dolgoznak, aztán januárban még nincs bent mindenki, aztán a választásra készültek, aztán a választások utáni akármi volt, most pedig nyáron mindenki szabadságon van).
Van egy cég, amelynek ő volt többségi tulajdonosa, és az ügyvezetője, én pedig a kisebbségi tulajdonosa, a cég valós gazdasági tevékenységet évek óta nem folytat (ha jól értem valami olyasmi volt a terv, hogy öt év zéró aktivitás után automatikusan megszűnik, és nem kell valami díjat kifizetni).
Most hónapok után nagy nehezen sikerült megtalálnom az alapító társasági szerződést, és a módosító bejegyzést is, ahol apám részét átírták rám (ez volt 10+ éve, én teljesen elfelejtettem azóta hogy ez a cég egyáltalán van, és én résztulajdonos vagyok).
A módosítón szereplő ügyvédi iroda szerintem megszűnt, a megadott kontaktok egyáltalán nem elérhetőek, az email címek deaktiválva vannak, az ügyvédre rákeresve semmi releváns találatot nem találok. A szerződésben pedig erre az esetre (elhunyt ügyvezető) semmi utalás nincs.
Na mármost, anyám email címáre be tudtam lépni, és látom, hogy folyamatosan jönnek NAV-os értesítők az ügyfélkapujára, a NAV viszont azt mondta, hogy amíg nincs bármi hivatalos papírom arról, hogy eljárhatok a cég képviseletében addig semmit sem tudok tenni.
Ti mit tanácsoltok, hogyan tudnék ezeknek mégis utána járni, vagy tudnátok ajánlani egy ügyvédet?
félek tőle, hogy valami adóelmaradás van és utána olyan büntetést sóznak a nyakamba hogy beleszakadok.

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jogász topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.