Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LuckyL
őstag
-
válasz
inf3rno
üzenetére
A linkelt helyzetekben teljesen logikus az, hogy ha kifordulok valaki elé, akkor én vagyok a felelős, nem igazán értem, hogy miért mondana csődöt a logika. Csak így ésszerű.
Az eredeti felvetésben meg én sem értem, hogy milyen szabálytalanságra késztetném azt, akit kiengedek. Az illető nyilván fordulhat ki szabálytalanul, de ez az ő döntése alapján történik, szó nincs kényszerítésről.
MaCS
-
Siriusb
veterán
Milyen szabálytalanságra készteti? Vannak olyan kereszteződések, ha valaki nem enged el, ki sem tudsz kanyarodni. Természetesen az, hogy egyvalaki elenged nem azt jelenti, hogy a többi forgalomban résztvevőnek nem kell megadnod az elsőbbséget!
Ha meg elenged, majd meggondolja magát és belédhajt, akkor ő a hibás, csak tudd bizonyítani. -
inf3rno
nagyúr
Igazából a mai rendszerben már jobb elővenni a kresz könyvet ha azt akarod tudni, hogy ki a hibás, mert a logika néha csődöt mond. Pl itt van ez: [link], ami szerint ha balra kanyarodsz és hátulról beléd jönnek közben, akkor te vagy a hibás, mert nem néztél a tükörbe. Nem tudom ez hogy fér össze azzal az alapszabállyal, hogy kereszteződésben nem szabad előzni. A te esetedben valszeg mondhatjuk azt, hogy jobbról nem előznek, hanem csak kikerülnek, és hogyha összemennek, akkor annak a hibája a dolog, akit kiengedtél, mert nem adta meg az elsőbbséget a mögötted jövőnek. De amennyire szétcseszik a kreszt is, már nem lehet semmit sem biztosra mondani.
-
qqzs
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Akkor is ha az elsobbsegrol lemondas a masik kozlekedot szabalytalansagra keszteti?
Bocs nem irtam de nyilvan nem jobbra kanyarodasrol van szo hanem ballra kanyarodasrol amire azt irod celszeru. En meg nem lattam autost aki ne tudott volna bekanyarodni ilyenkor csak 1 meterrel elorebb kell gurulni, feltartja a forgalmat es a mellekutcabol kikanyarodo szabalytalansagot kovet el. Ha mondjuk a kiegendo megis elindul es nekimegy a mellekutcabol kikanyarodonak ki a hibas? Ha a kiengedo mogul jobbrol elozo neki megy, ki a hibas? Nekemm eletszerutlen hogy "De hat mutatta hogy menjek ki biztos ur o a hibas a mutogatott nem en aki szabalytalanul kimentem" -
Az ismerősödnek igaza van: lemondhat az elsőbbségéről, de ez a lemondás a többiek elsőbbségi jogát nem csorbítja.
Olyan helyzetben, ha mellékutcába fordulok be, de kiengedem magam elől a mellékutcából érkezőt, hogy több helyem legyen befordulni, kifejezetten gyakori és célszerű.
A jobbra kanyarodót jobbról előzni pedig fogalmilag kizárt.
MaCS
-
qqzs
őstag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Minap vitaba keveredtem ismerosommel mikor kocsijaban utaztam es "udvariasan" ketszer egysavos foutrol lekanyarodva kitessekelte a mellekutrol felkanyarodot maga ele mondvan, igy neki kenyelmesebb lefordulni. Tehat magyarul szabajtalan kozlekedest idezett elo. En elvbol nem reagalok ezekre az "udvarias" gesztusokra sokszor le is hulyeznek miatta hogy bunko vagyok amikor o eppen a napi jocselekedetet csinalna en meg nem teszem, amit javasol.
Ha a lekanyarodot jobbrol elozi valaki mert elfer aminek tobbszor tanuja voltam es majdnem karambolozott a felkanyarodoval.
Ismerosom azt mondja neki van joga lemondani az elsobbsegerol. Ti mit gondoltok? -
válasz
ph2012
üzenetére
A perindításról tudni kell, hogy 2018. január 1-jével, az új Polgári Perrendtartás hatályba lépésével rendkívüli módon szigorodtak a szabályai. A bíróságok tömegesen utasították, és még mindig jelentős arányban utasítják el a kereseteket még az érdemi vizsgálat előtt. Nagyon sok ügyvéd ezért fel is hagyott a polgári peres praxissal, és általánosan elmondható, hogy a megmaradtak is nagyon-nagyon óvatosan nyúlnak az ügyekhez.
Még a régen futószalagügynek csúfolt típusos ügyekben is komoly előkészítést igényel a peres anyag előkészítése, ami még a legegyszerűbb ügyekben is sok órás munkát igényel.
Egy kártérítési perben a felperesnek ugyanakkor fokozott bizonyítási elvárásoknak kell eleget tennie a kár bekövetkeztére, nagyságára és a károkozó magatartására vonatkozóan, és a bizonyítását a jelzett új rendszerben már a eljárás elején tételesen be kell mutatnia.
Emiatt jelentősen megemelkedett az az összeg, ami miatt egyáltalán érdemes bírósághoz fordulni.
Olcsó és gyors megoldás lehet a békéltető testületekhez fordulás, illetve tisztességtelen piaci gyakorlat észlelése esetén annak jelzése a GVH felé.
MaCS
-
LuckyL
őstag
válasz
ph2012
üzenetére
előbb egy alapos utánaolvasást, tanulást javaslok neked, mert látszik hogy fogalmad sincs az egészről
kit akarsz egyáltalán perelni és miylen ügyben?
hogy jön ehhez a btk?
nem csodálom hogy ilyesmire egy ügyvéd se válaszolt emailben, de ha bemész valamelyikhez és fizeted az óradíjat, biztos szivesen adnak tájékoztatást -
ph2012
senior tag
Nem jelentkeznek azok az ügyvédek akiket kerestem. Egyedül is vállalhatom egy per indítását? És majd a bíró kikeresi az vádjaimra a btk paragrafust?
Konkrétan:
ATV-ben sugárzott Ékszer TV akciói nem csalás bűncselekmény? Vevők megtévesztése?
1.
https://i.postimg.cc/HnWXbMxW/20200113-174623.jpg2.
Mágneses tapbetét akciója 650.000 Ft-ról (!!!) indítják és akcióban 2+1 db azaz 3 darab 10.012 Ft-ba kerül.
1. kép:
https://i.postimg.cc/XNdBYwHQ/kszer-tv-m-gneses-talpbet-t-1.jpg
2. kép:
https://i.postimg.cc/dQHpDyhZ/kszer-tv-m-gneses-talpbet-t-2.jpg3.
1. kép: Az ékszerek akció előtti ára:
https://i.postimg.cc/WpyVCK6y/1-kszer-1.jpg
2. kép: Az ékszerek akciós ára:
https://i.postimg.cc/k5h9CpPD/1-kszer-2.jpgÉs még lenne az Ékszer TV-n kívül még egy dolog ami még ehhez kapcsolódik.
SZERINTETEK? Hit Gyülis keresztények jóváhagyásával megy? Ez nem ügy? Én magam is inditanám mint állampolgár? 22. kerületi vagyok.
-
asdf_
veterán
válasz
Intel fan11
üzenetére
https://nav.gov.hu/nav/szolgaltatasok/kalkulatorok/ing_kalk
Ezzel szamolhato a "nyereseg" a szerzes es az eladas kozott, kulon az orokolt reszre, majd kulon az ajandekozott reszre. Amennyiben az eladott ingatlannal egyezo/magasabb aron vettel uj ingatlant, akkor az adobevallasod ket soraban lesz egy bevetel , meg egy kiadas osszeg, es a ketto gondolom jol kiejti majd egymast. A szamitogepes nyomtatvanykitolto sugojat toltsd le az 53-as nyomtatvanyhoz, tobbfele pelda is szokott lenni hozza, azok majd elvezetnek szerintem. -
Intel fan11
őstag
Üdv. Adóbevallás előtt allunk. Tavaly adtam el házat. Aminek a felét 4eve örököltem hagyatéki. Elvileg az eladott értek 30% 15%at kell fizetni. Másik felét ajándékozás alapján kaptam. Itt vmi 75%os szabály van. Viszont én ezt a bevételt rögtön másik házba forgattam. Kérdésem H így elvileg nincs nyereségem. Kell adózni? Annyi még H nekünk jár első házasok kedvezménye plusz családi adókedvezmény. Hogy működik ez. Ilyen bonyolult háttérből H működik az adózás?
-
-
Venyera7
senior tag
válasz
LuckyL
üzenetére
Nem jól fogalmaztam.
Alkatrészgyártással akarok foglalkozni úgy, hogy nincs gyáram. Szóval fővállalkozóként létrehoznék egy alkarészgyártó céget, de mivel nincsenek gépeim, így ezt a tevékenységet nem tudom végezni. Viszont olyan alvállalkozó bevonásával tudnám végezni ezt a tevékenységet akinek van. Ugye?
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok!
Lehetek-e közvetítő úgy megrendelő és gyártó között, hogy köztem és a megrendelő között nincs megbízási szerződés?
-
drzozo
senior tag
-
ph2012
senior tag
válasz
BornToBePuli
üzenetére
Kártérítési ügyhöz mit válasszak?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Esetleg az megoldást jelenthetne, ha beleírnák a tárgyba, hogy fontos. Fogadj fel egy programozót, hogy írjon egy alkalmazást, ami továbbítja az email fiókodba a navos dolgokat, aztán nem kell belépni. Még az is megoldható, hogy előszűrje, hogy az ilyen befogadtuk meg hasonló baromságok ne jöjjenek. Egyébként sem értem ezt a szóhasználatot.
A gépi számlázás is megoldható, keress utána a "mobil iroda" kifejezésnek. Sokan pl visznek egy nyomtatót meg egy laptopot, aztán annyi.
-
ph2012
senior tag
Ügyvédet keresek kártétérítési ügy képviseletére Budapesten.
E-mailben tudok képeket, leírást küldeni vagy személyesen is elmondhatom fogadóórán. Fiatal kezdő ügyvéd is lehet aki örül minden megbízásnak. -
válasz
üzenetére
Nem szükséges. Cégekkel (is) foglalkozom.
Ha nagyon komoly gondjaid vannak, akkor ott valamit rosszul csináltok.
Nem mondom, hogy az átállás egyszerű és/vagy élvezetes lenne, de azért nem kell túlmisztifikálni, ráadásul nagyon hamar behozza a ráfordított erőfeszítéseket.
Nagyon úgy látom, hogy azonkan a cégeknek van ezzel gondjuk, amelyek vagy nagyon mereven konzervatív beállítottságúak, vagy szeretik valamiért kihasználni az analóg ügykezelés nehézkességét.
Lehetnek speciális esetek is, Ti nyiván ebbe a körbe tartoztok.Azt viszont el kell ismernem, hogy a hatóságok, jelen esetben a NAV sem igazán érzi még a rendszer előnyeit és lehetőségeit, de a felhasználási gyakorlatuk szerencsére látványosan fejlődik.
MaCS
-
válasz
üzenetére
Általában nagyon ellene vagyok a vállalkozásokat sújtó kényszerítő intézkedésnek, de ez pont nem tartozik ebbe a körbe. Ráadásul úgy mondom ezt, hogy történetesen nekem is kellemetlenségeim származnak ebből, tulajdonképpen nekem is könnyebb volt az életem papíralapon.
Tudomásul veszem azonban azt, hogy közösségi érdek az áttekinthető adózás, pénzforgalom, számlavezetés.
Éppen ezért szerintem semmiképpen nem értek egyet a "Illetve én had döntsem el hogy milyen módon szeretnék velük kommunikálni." igénnyel.
Nem, ne Te döntsd el! Ezzel ugyanis az egész rendszer hatásfokát rontod. Az egész legyen egységes és áttekinthető, és az átállással járó áldozatot tessék szépen bevállalni -- különösen, hogy az egyáltalán nem olyan vészes, inkább csak önérzeti, rövid távú kényelmességi hiszti.MaCS
-
asdf_
veterán
válasz
üzenetére
Egyébként csinált már végig itt valaki számla adatszolgáltatást?
Jó buli az is... Július 1-től értékhatártól függetlenül minden számlát be kell regisztrálni..Csinálja a fél ország már most is 100e Ft. áthárított adó fölött. Úgynevezett számlázóprogramot kell használni, amely automatikusan elintéz mindent anélkül, hogy észrevennéd.
szerk: 25 perce kezdtem írni ezt, csak most fejeztem be.
-
válasz
üzenetére
Szerintem tévedsz.
2020-at írunk, és már így is bőven el vagyunk maradva az elektronikus kommunikációval, ügyintézéssel.
Én 2008-ban írtam szakanyagot arról, hogy miért kéne már elfelejteni a papírt és a postát -- nem utolsó sorban az ügyfelek, azaz a Te érdekedben is.
Szerintem inkább örülj annak, hogy nem postába járással meg lefűzögetéssel kell szórakoznod.
MaCS
-
mm00
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem érdemes
Az lenne jó mindent kuldenenek ami fontos. Győrben például az iparuzesi adorol semmit se kuldenek sehova, kerd le magad egy rendszerbol es fizesd be. Ha meg nem akkor inkasszó... es szerintuk ez igy normalis, mert ok egyszer ertesitettek honnan lehet lekerni. -
qqzs
őstag
A NAV-tol kapott ajanlott levelet nem kene latnom az ugyfelkapu tarhelyemen is?
-
Polgári pernek nem igazán látom alapját.
Mégis miért és mire perelnéd őket?
(Esetleg a becsület és a jóhírnév megsértése miatt egy bocsánatkérést lehetne kérni...)
Azt viszont érdemes lehet, akár egy külön bejegyzésben jelezni ez eljáró hatóságnál, hogy ők hatósági eljárás keretein belül tudatosan állítottak valótlanságot, ami egyébként a rágalmazás tényállsását is súrolja:
226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Emiatt aztán akár rendőrségre is lehet menni, akik vagy ráérnek ezzel foglalkozni, vagy nem.
A szubjektív véleményem az, hogy ha tényleg ilyen durván hamisan akartak bemószerolni, akkor a világ jobbá tétele érdekében is érdemes fellépni ellenük.
A történet részletei pedig engem is érdekelnének!
MaCS
-
RR-13
őstag
válasz
LuckyL
üzenetére
Köszi valóban írásban adták, a hazugságukat

Csak azért tették, hogy rossz színben tüntessenek fel a hatóság előtt.
Egyébként majd nekik kellene bizonyítani, hogy amiket leírtak az igaz..., de hát nem az, ráadásul kézzel fogható bizonyíték van arra, hogy az ellenkezője igaz, mint amit állítottak.

(#16647) zoltankakuk: Köszi szépen, én is erre mennék, és valami polgári perben lenne jó érvényesíteni...

-
drzozo
senior tag
Én egyébként becsületsértésben látnék minimális fantáziát, meg lehetne akár még szépen is indokolni egy feljelentést. De azért egy ilyen feljelentés jóval több mindentől függ, ennyi nem elég egy teljes körű jogi tanácsadáshoz, több konkrétumra, és pontosabb információkra lenne szükség, amit itt fórumon most nem tudok "számon kérni".

-
MCGaiwer
addikt
Határozott idejű lakásbérleti szerződés esetén van érdemi különbség közjegyzői ellenjegyzés megléte vagy hiánya esetén? Elméletileg ugyan úgy gyorsított eljárás vonatkozik arra is, ha a határozott idő lejárt nem?
-
LuckyL
őstag
válasz
BornToBePuli
üzenetére
nem neki kell bizonyítani hogy hazudnak
ha jól értettem írásba adták a valótlanságot a hatóságnak... -
Kohautech
junior tag
Erre csak úgy tudsz választ kapni,ha leírod a konkrét történetet , melyik webshop/üzlet rol van szó , miben vezettek fêlre stb. Meg mi a célod tovább kardoskodni velük ,ha már több százezerrel megbüntették őket ?
”többünket a családban megtévesztettek” szerintem nincs az a megtévesztési szint, ami eljut egy komolyabb szintig egy bíróságon akàr,de szerintem még oda se.
-
RR-13
őstag
Sziasztok.
Esetleg, ha van itt jogász, akkor megköszönném a segítségét, de bárkinek, aki érdemben tud véleményt mondani.
Az egyik üzletlánc, azt írta rólam az általam indított fogyasztóvédelmi eljárásban a hatóságnak a nyilatkozatában, hogy "más üzletekben is hibákat és vélt hibákat keres, és kártérítés reményében fenyegeti a vállalkozásokat, így minket is."
Természetesen ez nem igaz, és én az ellenkezőjét tudom is bizonyítani, de nem tudom eldönteni, hogy ez most mi, Hamis vád, vagy rágalmazás, vagy becsületsértés?
Konkrétan lejárattak a hatóság előtt, és lényegében azzal "vádoltak", hogy rosszhiszemű vagyok, mert panaszt adtam be ellenük, mivel az egyik boltjukban többünket a családban megtévesztettek.
A hatóság már meg is állapította, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a bolt, és több száz ezerre bűntették meg őket.Szóval milyen okon lehet ellenük pert indítani?
Becsületsértés, személyiségi jog megsértése? Vagy miért?
Köszönöm. -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Nem teljesen jogi téma, de KATA -val kapcsolatban kérdeznék.
Ha vki katásként számlát állít ki, akkor annak vezetnie kell a számla kiegyenlítésének az időpontját is? Tehát fel kellene jegyeznem azt is, hogy mikor lett ténylegesen kifizetve a kiállított számlám? -
BornToBePuli
aktív tag
Dies irae, avagy a felmondás napja
-
LuckyL
őstag
válasz
Kohautech
üzenetére
szlovák cég fölött nincs "hatalma" a magyar fogyasztóvédőknek, békéltetőknek.
esetleg nemzetközi fizetési meghagyással lehet próbálkozni, ügyvéd tud a kitöltésben segíteni
ha a termék már átvételkor hibás volt és bankkártyával fizettél, akkor látok esélyt a banknál bankkártya panasz útján a visszatérítésre -
Kohautech
junior tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ezt kell kitölteni ,és elküldeni nekik? Utána mi történik ? [link]
a webshop ahonnan az áru rendelve lett: muziker.huszlovák cėg ha jól láttam ,van értelme így is?
Egyébként van jogszabályi határideje a garanciális javításnak, cserének. fennt van a saját oldalukon. Idézem :
“ Ugyanakkor a reklamáció intézése nem tarthat 30 napnál tovább a garancia érvényesítésének napjától. A reklamáció intézésének céljából kiszabott határidő letelte után a Vevőnek, aki fogyasztó (természetes személy) joga vana szerződéstől való elállásra, vagy joga van a termék új termékre való cseréjére.”
most írtam nekik e-mailt hogy utalják vissza a pénzem ,mert elállok, lejárt az idejük ..
-
válasz
Kohautech
üzenetére
Ez sajnos így megy, gyakorlatilag nincs jogszabályi határideje a garanciális javításnak, cserének.
A kialakult gyakorlat az, hogy ha az erősen ajánlott 15 napon belül nem rendezik az ügyet, akkor ennek az okaival el kell számolniuk, igazolniuk kell, hogy nem csak az adott ügyben törekedtek megfelelő intenzitással a megoldásra, hanem az egész problémakezelő rendszerük ilyen.
A Te barátod ebben a helyzetben a békéltető testület (nem csak Budapesten). Ingyenes és elég gyors. Szerintem már csak azért is igénybe kellene venned, mert a hallgatásunkkal az ilyen módon eljáró cégeket bátorítjuk.
MaCS
-
Kohautech
junior tag
válasz
BornToBePuli
üzenetére
Mi?
-
Kohautech
junior tag
Üdv szeretném hozzáértők segítségét kérni ,mert sajnos van egy ügyem ,amit jogi útra szeretnék tenni ,és nem tudom hogy hova tudok fordulni ,illetve mit tudok intézni az ügyemmel kapcsolatban ,mert nem kerültem még ilyen helyzetbe .röviden arról lenne szó hogy rendeltem egy nagy értékű fejhallgatót ,amit 36 napja már visszaküldtem a webáruháznak ,ahonnan vásároltam ,mert gyári hibás volt .Ők e-mailben vissza is jelezték ,hogy megérkezett hozzájuk .azóta kismillió e-mailt írtam nekik hogy hol tart az ügy ,kicserélik nem cserélik ,megjavítják nem javítják ,és mindig csak annyi választ kaptam hogy jogilag mennyi idejük van intézkedni és linkelték a webáruházukon kint levő jogi jogszabályokat .na most már a türelmem ezzel kapcsolatban elfogyott, és lejárt nekik az idejük jogilag is. Azóta semmi konkrét megkeresés se jött felőlük se telefonon, se e-mailben ,hogy kicserélik a fejhallgatót ,vagy visszakapom a vételárat .ezért kénytelen vagyok lépni és jogi útra tenni az ügyet, hogy külső nyomásra , kártalanítson engem a webáruház ,mert teljesen hidegen hadjárat őket az ügyem . aki tudja hogy ebben a helyzetben mit kell tenni ,hogy hova kell fordulni ,kérem linkelje nekem vagy telefonszám is megfelel ,hogy elindíthassam az ügyet a webáruházzal szemben. köszönöm szépen előre is.
-
drzozo
senior tag
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Közvádra üldözendő bűncselekmény esetén a feljelentést nem lehet visszavonni, szóval előbb vagy utóbb, de meg kell jelennie az idézésre.
-
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
ez teljesen más történet, más helyszín más emberek mint amit korábban írtam
Adott egy társasház ahol egy ismerősöm lakott a 4 kiskorú gyermekével, feleségével. - vállalkozó, a házaspár mind két tagja magas rangú diplomával rendelkeznek.
Amíg ott laktak, az alatta lévő szomszéddal kerültek összetűzésbe, és tettlegességig fajult a dolog, a szomszéd ököllel támadt rá a családfőre vagyis az ismerősömre.
A családfő a rendőrségen feljelentést tett. - típusát nem tudom
A dolog ott tart, hogy tárgyalásra behívták őt, viszont azóta ő és a családja elköltöztek 200 kmre és a feljelentést nem vonta vissza, amit ma már legszívesebben visszavonna, - már nem érdekli az egész és, - mert a tárgyalás, a történteknek helyt adó városban lesz esedékes.Mit tehet a feljelentést megtevő ismerősöm?
Bemehet a rendőrségre, és visszavonhatja a feljelentést? Ha igen, akkor a tárgyalás nem lesz megtartva?
köszönjük szépen a segítségeteket! -
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Joga van felszólító levelet küldeni, de attól még a 60 nap 60 nap marad.
2009. évi LXII. törvény 21. § (4)
Ha az esedékes biztosítási díjat nem fizetik meg, a biztosító a díj esedékességétől számított harmincadik nap elteltéig - a következményekre történő figyelmeztetés mellett - a szerződő félnek a díj esedékességétől számított hatvannapos póthatáridővel, igazolható módon a teljesítésre vonatkozó felszólítást küld. A türelmi idő eredménytelen leteltével a szerződés - amennyiben egyéb okból még nem szűnt meg - az esedékességtől számított hatvanadik napon megszűnik. -
BornToBePuli
aktív tag
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Talán kérdezd meg őket.
-
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
Vettünk egy új gépjárművet. Megkötöttem a kötelező biztosítást. Ugye 60 nap a fizetési határidő. Január 5.-én kötöttem, gondoltam következő fizetéskor befizetem, bőven benne vagyok a 60 napban.
Viszont a biztosító fizetési felszólitásokkal bombáz, emailben, postai úton. Szo szerint leírták, hogy a biztosított jogviszony fenntartása érdekében mihamarabb rendezzem a díjat.
Szerintetek mi lehet ennek az oka? -
BornToBePuli
aktív tag
Mikor jár végkielégítés a munkavállalónak és mikor nem? - A munkaviszony felmondásának jogkövetkezményei
-
törölt tag
-
Spet
addikt
válasz
üzenetére
Leszedtél egy képet kiadtad másnak magadat, itt elméletileg megsértetted a képmáshoz való jogot. (személyazonossággal való visszaélés esetén, a srác nevében írsz, felhasználva az adatait)
A sztori érdekes, hogy küldjél képet, hogy küldjenek képet, de ezért feljelent. (most, hogy egy random emberről egy fénykép személyes adatnak minősül, amit megoszt bizonyos csoportok között, kérdéses)
Persze, ha ennyire óvatos voltál, hogy a családod meg ne tudja (de, ha külön élnél, akkor magasról tennél rá), hogy meleg vagy, akkor nagy eséllyel a valós elérhetőségeidet (cím, telefonszám, e-mail, meg ki tudja még mit kérnek ilyen oldalak), illetve nevedet adtad meg.
Ha valós a feljelentése, akkor a rendőrség (ha, [elméletileg] 3 munkanapon belül úgy dönt, hogy nyomozást indít) felkeresi az oldal üzemeltetőjét, kikéri a te regisztrál profil adataidat, majd ha a valósat adtad meg, akkor nagy eséllyel küld egy levelet/hív telefonon ki tudja mennyi idő elteltével, hogy jelenj meg nyilatkozz stb.
-
törölt tag
válasz
galoslac
üzenetére
25 éves kb fogalmam sincs, hogy ki ő, csak leszedtem a képeit. Nem akt képek persze....
Attól félek, hogy mehetek a bíróságra. Nekem az bőven elég. Nem tudhatják meg a szüleim! Nem tudják, hogy meleg vagyok stb. Ha már külön laknék, nem érdekelne, mert tudom hogy én veszem ki a levelet a postaládából.
Egyébként szerintem kamu az egész... Legalábbis nagyon remélem! Nos, de tegyük fel, hogy nem kamu: akkor mennyi idő kb. mire megkapom a levelet, hogy mehetek a tárgyalásra? Gondolom több hónap, vagy pár hét? Nagyon örülök ennek, a következő hetekben, hónapokban nem igazán lesz nyugtom...
Köszönöm az eddigi segítséget!
-
inf3rno
nagyúr
Szerintem kérdezd meg, hogy melyik törvény szerint kell így lennie, vagy hogy melyik hatóság büntetne meg ezért. Egyáltalán nem tűnik logikusnak, ez alapján piaci verseny sem lehetne, mert mindenkinek biztosítani kellene az azonos árat. Lehet, hogy valami előző rendszer beli törvény volt.
-
Lmh
őstag
válasz
LuckyL
üzenetére
Persze kis ceg vagyunk, csak az egyik ugyved jott most elő ezzel, de nekem jozan paraszti esszel gyanus volt, ezért kérdezem. Mivel keverheti? Valami olyasmivel ervelt, hogy a szerzodesben meg kell adni a lehetoseget a kis partnernek is, hogy elérje azt a jutalékot amit egy masik partnerrel, egy masik szerződésben kötöttem. Nem is ertem mi koze a masik ceg szerzodesehez, akkor sem ha alapvetoen ugyanarra az ugynoki tevekenysegre szerzodnek mindketten.
Jah es szerinte ha ezt egy hatosag eszreveszi akkor jol megbuntet es be is zarathat minket :S
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
Penzugyi ceg szolgaltatasaval kapcsolatban lenne kerdesem. Cegunk egyfajta penzugyi szolgaltatast nyujt maganszemelyeknek. A maganszemélyek a cegunkkel szerzodesben levo partneruzletekkel allnak eloszor kapcsolatban, majd mi fejezzuk be a szolgaltatast. Forgalom után a partneruzletek ("ugynokok") jutalekban reszesulnek. Illetve van akivel olyan szerzodesunk van, hogy magas jutalekot fizetunk neki (mert tudjuk h nagy forgalmat csinal) es van olyan partnercegunk akinek nem fizetunk jutalekot, a szerződésükben nincs is jutalékról szó.
Teljesen jol mukodtunk igy, de most azt hallottam, hogy ugyanazon szolgaltatasra nem kothetnénk kulonbozo jutalekkal szerzodest a kulonbozo cegekkel.
Igaz ez?
Nem tudom ertheto voltam-e, kulon elnezest az ekezetek hianyaert es elore is koszonom ha valaki tud tanacsot adni. -
galoslac
tag
válasz
BornToBePuli
üzenetére
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz
üzenetére
Hááááát. Én inkább nem foglalkoznék a perrel. Jelezni kell a másolónak, hogy semmisítsék meg.
Igen, az előző válaszomban nem tértem ki, hogy bizonyos esetekben másolják az okiratokat pl. pénzintézeteknél az azonosítás végett. Ahol van jogszabályi felhatalmazás a másolásra/tárolásra ott lehetőség van és persze te is adhatsz engedély igazolványod másolására, de ilyenkor indokolt annak rögzítése.
Az alatt lévő hozzászóló nem tudom mire gondolt, de szerintem az adatvédelmi hatóság által kiszabott szankcióra.
-
törölt tag
válasz
BornToBePuli
üzenetére
Perelhetek ha engedély nélkül másolják?
Németbe többször is megtették. Szerintem ott komolyan vennének egy ilyen ugyet.
-
-
törölt tag
Privátban már rám írt egy ügyvéd, akinek elküldtem a problémámat, de szeretném ide is kiírni, ha nem gond:
Bűncselekményt követtem el.
Egy meleg társkereső oldalon más személy (egy brit fiúét) képeit használtam fel, Instagram-ról szedtem le.
A kép nem volt nyilvánosan kirakva, viszont ráírtam pár emberre, akik kép nélkül voltak, és elküldtem nekik a képet, hogy ők is küldjenek.
És pont egy olyan embert fogtam ki, aki most felszeretne jelenteni, és elvileg már a 16. embert jelenti fel az oldalon.
Megmutatott egy korábbi feljelentést, teljesen valós, le is van pecsételve a rendőrség által. A Btk. 219. §-re hivatkozik.
Elvileg holnap beadja az én profil azonosítómmal a feljelentést. Én már a profilomat letöröltem, és megbántam a tettem, de tudom hogy ez nem segít.
Milyen büntetésre számíthatok? Hány nap mire végigmegy ez a rendszeren, hány napom van még?
Vagy lehet, hogy kamu az egész? Bár nem hiszem... Már elvileg felvette a kapcsolatot azzal a brit fiatalemberrel is. És azt mondta, ha megmutatom magam webkamerán keresztül, és elmondom, hogy megbántam, akkor nem jelent fel. Ebbe nem mentem bele.
(18 éves elmúltam)
Köszönöm!
-
-
törölt tag
Azonnali jogi segítségre lenne szükségem, kényes ügy, privátban mondanám el, aki szeretne segíteni kérem jelezze. köszönöm.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
üzenetére
Lemásolhatják, viszont nem tarthatják meg örök időkig a másolatot. Meg kell indokolniuk, hogy erre miért van szükség. Itt van egy példa valami hasonlóra: [link]. A te esetedben gondolom az az oka, hogy bejársz a telephelyükre külsősként, és bármit ellophatsz, ami a cég tulajdona. De nyugodtan kérdezd meg őket akár hivatalos formában, vagy kérd el a GDPR dokumentációt, aztán majd megindokolják. Ha ilyen nincs és/vagy indok sincs, az probléma.
-
LuckyL
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
persze, ha lehet
havi néhány 10 ezer t bevételre nem érdemes vállalkozást csinálni -
asdf_
veterán
válasz
üzenetére
Lefénymásolni nem adod oda és kész, kapják be. Te döntöd el, hogy ezen adatok kezeléséhez hozzájárulsz-e (munkáltató erre nem kötelezhet szerintem), te pedig úgy döntöttél, hogy nem járulsz hozzá.
Letét kapcsán pedig:
414/2015. (XII. 23.) Korm. rendelet
a személyazonosító igazolvány kiadása és az egységes arcképmás- és aláírás-felvételezés szabályairól10. A személyazonosító igazolvány birtokban tartására vonatkozó szabályok
34. § (2) A személyazonosító igazolványt másra átruházni, letétbe helyezni, biztosítékul adni vagy átvenni nem szabad.
Új hozzászólás Aktív témák
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
- Xiaomi Poco x7 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Lehet hogy lesz még pár kérdés amivel meglátogatom a topikot, mert épp pályázatot írok laikusként...
Nem is értem...
Az lenne jó mindent kuldenenek ami fontos. Győrben például az iparuzesi adorol semmit se kuldenek sehova, kerd le magad egy rendszerbol es fizesd be. Ha meg nem akkor inkasszó... es szerintuk ez igy normalis, mert ok egyszer ertesitettek honnan lehet lekerni.