- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-02-11 07:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitpork
nagyúr
-
MaCS_70
félisten
-
bitpork
nagyúr
Amit leírtál mint bizonyíték az pont nem a bcs felé mutat csak szólok, hiszen az van leírva hogy majd fizet...
Azt meg nem tudod bizonyítani, hogy a megbízás előtt ez volt a szándéka.
De itt és most kihátrálok ebből mert te is érzelmeket viszel bele ami meg nem jó tanácsadó
-
bitpork
nagyúr
-
LuckyL
őstag
-
mike1334
veterán
-
MaCS_70
félisten
-
drzozo
senior tag
A csalásnál nem csak a jogtalan haszonszerzést és a károkozást kell vizsgálni, hanem a tévedésbe ejtést vagy tévedésben tartást is, hiszen ez is az elkövetési magatartás egy eleme.
Szerintem meg lehetne indokolni, hogy ez mitől csalás (aztán az meg megint egy másik kérdés, hogy osztaná-e a nyomozó hatóság ezt az álláspontot), de amennyit kellene foglalkozni ezzel ügyvédként, - "ilyen alacsony kár mellett" - az egy megbízónak sem érné meg anyagilag.
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
-
LuckyL
őstag
én annyit tudok hozzátenni, hogy hiába számítassz rá, nem fogja a rendőrség elvégezni a barátod helyett a bizonyítási munkát egy vitatott polgári peres esetben
ez polgári ügy, tehetsz feljelentést, de ez lesz majd írva az elutasítási végzésre is
ettől függetlenül meg lehet próbálni, ki tudja -
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
MaCS_70
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
mike1334
veterán
Engedd el, én már nem is reagálok rá, csak egy kontár.
Írj a cégnek, hogy álláspontod szerint minden feltétel teljesült, hogy távollévők között kötött szerződés jöjjön létre. Hívd fel a figyelmüket, hogy attól még hogy elmulasztottak tájékoztatni a jogaidról, attól még vannak a jogszabályok szerint. Amennyiben nem értenek továbbra sem egyet, úgy a válaszukra legyenek szívesek a fogyasztóvédelmet is rátenni, mert a következő leveleden már rajta lesznek úgyis. -
MCGaiwer
addikt
neked nem objektív vélemény kell, hanem megerősítés. Ami nem neked ad alapból igazat, kizárod vagy elhajtod.
A bolt nem írta, hogy ez nem történt meg, ne nyilatkozz már a nevükben!
"....elállási szándékának nem tudunk eleget tenni tekintettel az alábbiakra.......
Azonban az Ön által megvásárolt televízió adásvétele nem webáruházunkon keresztül, nem a távol lévők között köttetett szerződés szabályai, hanem a Polgári Törvénykönyv Hatodik Könyvének Az adásvételi szerződés általános szabályai szerint történt, mely esetben a szerződésszerű teljesítéskor elállásnak helye nincs."
de, pont azt írták, hogy nem történt telefonos szerződéskötés. -
MCGaiwer
addikt
mit bizonygatod ezt itt nekünk? Szerinted igy történt, a bolt szerint nem, el is hajtottak a fenébe. Elmondtuk, hogy békéltetőhöz fordulhatsz, de kétlem, hogy a cég alávetné magát a döntésnek. Ha az sem jön be, akkor meg perelhetsz, és bizonyíthatod az igazad, de az eddig megismert infók alapján a 3db telefonhívás ténye és egy fültanú kevés lesz egy érvényes, és mindkét fél szándékát/akaratát tükröző szerződés létrejöttének megállapításához, a többi bizonyíték megismeréséhez pedig már ajánlott lesz egy ügyvéd, egy bíró sem fogja neked beszerezni a bolt - nagyker közötti rendelési adatokat, esetleges belső levelezést megától.
-
LuckyL
őstag
kimazsoláztam a torvényből, szerintem miért nem történt szerződéskötés
[link]1, nem volt távértékesítési rendszer, nem volt webáruházas rendelés, telefonos és emailes érdeklődés volt, véleményem szerint ezek nem voltak részei a bolt értékesítési csatornájának
2, nem volt fizetési kötelezettséged, hiszen ha jól értem még az adataidat sem adtad meg, ha nem mész be és nem veszed meg, nem lehetett volna a boltnak követelése feléd
esetleg azt az árajánlatot érdemes lenne látni, PONTOSAN mi szerepel benne (szeméyles adatok kitakarásával-ha voltak benne)-de még akkor is ha voltak egy árajánlatot szerződésnek venni---hát nem tudomtávollévők között kötött szerződés: olyan fogyasztói szerződés, amelyet a szerződés szerinti termék vagy szolgáltatás nyújtására szervezett távértékesítési rendszer keretében a felek egyidejű fizikai jelenléte nélkül úgy kötnek meg, hogy a szerződés megkötése érdekében a szerződő felek kizárólag távollévők közötti kommunikációt lehetővé tévő eszközt alkalmaznak;
(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a vállalkozás köteles gondoskodni arról, hogy a fogyasztó a szerződési nyilatkozatának megtételekor kifejezetten tudomásul vegye, hogy nyilatkozata fizetési kötelezettséget von maga után.
-
bitpork
nagyúr
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
ne viccelj, nagyon alaposan kifejtettem hogy miért írtam
azt aláírom hogy nem bíztatlak, de nincs is erre szükséged
sok sikert!szerk: ezt még leírom hogy kétség ne legyen, nem szimpatizálok az ügyeddel, de ennek nincs köze a korábbi véleményekhez, ha -szerintem- nyerhető lenne a dolog, leírnám
természetesen nincs közöm a bolthoz, azt sem tudom miylen boltról van szó -
LuckyL
őstag
nézd én nem akarom elvenni a kedved, sőt igazából kiváncsi is vagyok mi lesz az ügy eredménye, majd számolj be a fejleményekről
annyi hogy véleményem szerint nincs igazad és kizárt hogy pert nyerj, ráadásul 99.9% esélye van hogy nem fogod perre vinni, mert belátod ezt majd te is, és láttam már sok iylen fellángolást, mindig ugyanaz a vége, belenyugszanak az emberek még oylan esetekben is, ahol amugy lenne esélyük (ezzel a mostanivel ellentétben)
de nem kell hogy nekem legyen igazam, sőt, elég kiszámíthatlan a maygar jogrendszer, lehet szerencséd isannyi viszont hogy a tv-t vissza kellene adnod, mert az biztos nem lesz járható út, hogy 3-4 évig pereskedsz hogy neked jár az elállás és közben használod a tvt
így még akkor sem fogod visszakapni az eredeti vételárat ha valami csoda folytán pert nyernél -
Laca1212
őstag
-
Laca1212
őstag
-
MCGaiwer
addikt
szóval pont azt mondták, amit már az elejétől kezdve írtam.
Szerinted telefonos rendelés volt, szerintük meg nem. Innen békéltetővel vagy perrel mehetsz tovább, és bizonyíthatod, hogy telefonos rendelés volt és nem személyes adásvétel.
Szóval szerintetek most akkor mi a helyzet
Nekem nem tűnik úgy, hogy nincs igazam az elállásban.
de, igazad van, csak nagyon nehezen tudod érvényesíteni -
MCGaiwer
addikt
Nagyon érdekelne a jogi osztály eddig titokban tartott érve, amit a boltvezető szerint 15 napon belül kapok meg kb
Szerintem azt fogják mondani, hogy telefonon nem kötöttetek szerződést, hanem csak akkor, amikor a boltban személyesen megvetted a TV-t, ezért sima vásárlásnak tekintik, nem pedig távollévők közötti szerződésnek, így szerintük nem él a 14 napos elállási jog.
Én nem látom olyan optimistán a helyzetet, mint MaCs: nekik van egy számlájuk, amit az üzletben állítottak ki. Mivel valószínűleg kártyával fizettél, arról is van nyom, hogy azt az üzlet terminálján tetted. Van kamerafelvételük, hogy az üzletben állsz és megveszed a TV-t.
Ezzel szemben neked van 3 telefonhívásról nyom, de arról, hogy mit beszéltetek a telefonban semmi. Ne érts félre, én elhiszem, hogy minden úgy volt ahogy írod, itt csak a másik oldal fejével próbálok gondolkodni. -
mike1334
veterán
Lehet csak túl negatív vagyok (inkább pesszimistán szoktam a jogérvényesítési kérdésekhez állni, ha nincsenek egyértelmű helyzetek..."készülj mindig a legrosszabbra", ezért is írok mindig túlbiztosított szerződéseket..). Írtam MaCS-nak egy levelet pár aggályommal, remélem azt válaszolja majd, hogy csak túlgondolom/túlaggódom
-
MaCS_70
félisten
Erre én is kíváncsi lennék, de az Általad leírtak ezért nem sok reális teret adnak az okoskodásra -- különös tekintettel, hogy ugye nem igazi, működő boltban vetted át a készüléket.
Az elállási nyilatkozatodat szerencsére megtetted, a tényleges visszaadásra van időd, meg is várhatod a válaszukat.
A BT-ben az a jó, hogy ingyen van, és esélyt biztosít arra, hogy megismerd az ő érvelésüket, és magától az eljárástól is biztosan okosabb leszel -- még egy esetleges per előtt.
MaCS
-
MaCS_70
félisten
Ügyvédként csatlakozom Mike-hoz.
Kifejezetten távollevők közti, fogyasztó-vállalkozás típusú szerződés, elég jól bizonyíthatóan.
Ami nekem már többször bejött: email a Békéltető Testületnek, becécézve a vállalkozást. De egy rögzített telefonbeszélgetés sem feltétlenül hülyeség, minden kétely ellenére el szokták fogadni, különösen, ha céget hívsz a hivatalos számukon, cégként szólítod meg őket és úgy is beszélsz velük.
MaCS
-
mike1334
veterán
Perig nem vinném, mert én is tudnék a mellett is érvelni, hogy miért nincs igazad, és én még csak nem is szoktam ilyen üggyel találkozni, az ő jogászaik tuti kreatívabbak. Várd meg a hivatalos válaszukat, esetleg utána fogyasztóvédelem, de ott is max nekik lesz kellemetlen, a te helyzeted nem fog megoldódni tőle sajnos.
-
MCGaiwer
addikt
A legtöbb amit jelenleg tehetsz, az a korábban említett tértis levél meg email az elállásról, aztán remélni, hogy meggondolják magukat. Ez mellett a jövőben kerülném a telefonos rendelés + személyes átvétel combót ha nem ismert / megbízható cégtől vásárolsz. Vagy a megrendelésnek legyen konkrét nyoma, vagy a fizetés és/vagy átvétel történjen az üzleten kívül.
Egyébként a TV hibás, vagy csak egyszerűen nem olyan, amilyenre számítottál? Ha hibás, akkor természetesen a garanciális lehetőségeid adottak. -
RR-13
őstag
Ügyvédi költséggel nem lesz gondom, mert magam képviselem. Viszont az idő és az energia, meg a kb. 4-5 tárgyalás nem hiányzik, de kénytelen leszek.
Nekik sem lesz jó, ha jöhetnek tanúskodni a tárgyalásra, hogy ki mit gondolt, vagy mit nem, ha valótlant állítanak majd, azt tudom cáfolni.
-
asdf_
veterán
-
bitpork
nagyúr
-
MCGaiwer
addikt
tényleg szar ügy ez, de sajnos bizonyíthatóan kb ennyi történt:
Te: -üdv Bolt, Samsung XYZ TV-t szeretnék, van?
Bolt: -üdv Vevő, olyan TV most nincs, de tudunk rendelni, $100 lesz, hozzuk?
Te: -igen, $100-ért kell
Bolt: -szuper, 3 nap múlva tudja átvenni a Boltban3 nap múlva bemész a Boltba, ott vár a TV csomagban.
Fogod a TV-t, odamész a pénztárhoz, kifizeted, és hazaviszed.Ebből papíron csak annyi látszik, hogy egy nap bementél a Boltba, és egy ott lévő árut megvettél, és hazavitted (lehetőséged meg lett volna kibontani, megnézni, megvizsgálni, eldönteni hogy a minősége megfelel-e az elvárásodnak). A 3 nappal korábbi telefonos rész meg kb csak "érdeklődés az árukészletről".
-
mike1334
veterán
Jaj, ez de szar "trükk"..."A" kft működik pár hónapig, majd a helyén ugyanolyan termékkörrel, névvel, stb. megjelenik nem jogutódként "B" kft...nyilván elhajt mindenkit, aki reklamál a korábbi vásárlása alapján (jótállást akar érvényesíteni, el akar állni), azzal az indokkal, hogy nem vele szerződtek...ezért éri meg megbízható boltból vásárolni, még ha drágább is.
-
MaCS_70
félisten
Én is jártam hasonló cipőben, váltig bizonygatták, hogy a bolti átvétellel bukom a távollevők kötött szerződések lehetőségeit, sőt, nagyon határozottan állították, hogy a jogászuk erről egyértelműen meggyőződött.
Aztán megemlítettem, hogy ügyvéd vagyok, mire egyetlen szó ellenvetés nélkül visszakoztak.
MaCS
-
asdf_
veterán
Igazából nem értem, mit szórakoznak, halál egyértelműen elállhatsz, és esetleges békéltető testületes ülésen is kb. 2 perc alatt a javadra döntenek.
A teljesen tuti kedvéért én megolvasnám a webshop ÁSZF-jét, hogy ott megjelölnek-e módot, emailcímet, stb., amin az elállást várják, valamint amennyiben még a 14 napon belül vagy én a tuti kedvéért elküldeném az elállást még egyszer (nem gmailről, mert az nem tud ilyet), de úgy, hogy kézbesítési jelentés (= a levelezőszerverük átvette), + olvasottsági jelentés (hátha leklikkelik) és másolatban önmagam (bizonyíték, hogy tényleg elküldtem a levelet) hogy az alábbiakban a most forwardolt elállási szándékodat visszajelzés híján megismétled. Kiegészítheted azzal a jogszabályi idézettel, hogy hogy az elállásról való értesüléstől számított 14 napon belül vissza kell téríteniük a vásárlás összegét, és ezt csak addig tarthatják vissza, amig a készüléket át nem adtad, vagy futárral el nem küldted (tehát nem kell megérkeznie hozzájuk, elég, ha már feladtad, de a termék sérülékenysége és értéke valamint a vita miatt én ezt kizárólag személyesen vinném vissza).
Ha vissza tudod vinni (és az ÁSZF-ben megjelölnek erre személyes átvételt is), a legegyszerűbb beállítani, hogy itt van, visszahoztam, vegyék át, a minimum, hogy előtted bekapcsolják, hogy nincs betörve a kijelzője (de ha már ott tartanak, akkor észrevételezzenek bármnemű értéjkcsökkenést), és amennyiben erre nem hajlandók, akkor megkérdezed, hol a vásárlók könyve, mert írni szeretnél bele (ha nem szabadon hozzáférhető helyen van, hanem elzárt helyről veszik elő, rögtön ennek a szabálytalan ténynek a rögzítésével kezded az irományodat, ha az előtted levő panaszos példánya benne van még a vásárlók könyvében, ezzel folytatotd (nem GDPR kompatibilis) olyan pedig egyenesen nincs, hogy nem adják oda, és eztán leírod, hogy elálltál, de nem veszik át, bizonyítékként lősz a boltban magadról egy szelfit a TV-vel (ha überbiztos akarsz lenni a dolgodban, akkor fel egyből a felhőbe, ott ugye nem tudod a dátumát változtatni, vagy FB posztba feltöltöd, amit egyedül te látsz), aztán hazamész a készülékkel és mar fordulsz is a békéltető testülethez és írod a történetet.Amúgy gondolom az egyedi megrendelésre készítettet (melytől valóban nem lehet elállni) keverik össze az egyedileg beszerzettel (amitől viszont igen).
-
MCGaiwer
addikt
-
MaCS_70
félisten
Polgári pernek nem igazán látom alapját.
Mégis miért és mire perelnéd őket?
(Esetleg a becsület és a jóhírnév megsértése miatt egy bocsánatkérést lehetne kérni...)
Azt viszont érdemes lehet, akár egy külön bejegyzésben jelezni ez eljáró hatóságnál, hogy ők hatósági eljárás keretein belül tudatosan állítottak valótlanságot, ami egyébként a rágalmazás tényállsását is súrolja:
226. § (1) Aki valakiről más előtt a becsület csorbítására alkalmas tényt állít, híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Emiatt aztán akár rendőrségre is lehet menni, akik vagy ráérnek ezzel foglalkozni, vagy nem.
A szubjektív véleményem az, hogy ha tényleg ilyen durván hamisan akartak bemószerolni, akkor a világ jobbá tétele érdekében is érdemes fellépni ellenük.
A történet részletei pedig engem is érdekelnének!
MaCS
-
drzozo
senior tag
-
drzozo
senior tag
Én egyébként becsületsértésben látnék minimális fantáziát, meg lehetne akár még szépen is indokolni egy feljelentést. De azért egy ilyen feljelentés jóval több mindentől függ, ennyi nem elég egy teljes körű jogi tanácsadáshoz, több konkrétumra, és pontosabb információkra lenne szükség, amit itt fórumon most nem tudok "számon kérni".

-
Kohautech
tag
Erre csak úgy tudsz választ kapni,ha leírod a konkrét történetet , melyik webshop/üzlet rol van szó , miben vezettek fêlre stb. Meg mi a célod tovább kardoskodni velük ,ha már több százezerrel megbüntették őket ?
”többünket a családban megtévesztettek” szerintem nincs az a megtévesztési szint, ami eljut egy komolyabb szintig egy bíróságon akàr,de szerintem még oda se.
-
BornToBePuli
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
-
mike1334
veterán
Bocs, rosszul fogalmaztam..itt nem releváns a sorrendiség, mert nem törött (és javított) autót akart venni, ha jól értem. Kijavítani-kicserélni nem lehet, lévén használt cucc, legalábbis az én értelmezésemben. Értékleszállítást kérhet, de sztem itt már az elállás is bejátszik, mivel mást kapott, amit vett és nem jelentéktelen a hiba.
De ez csak az én véleményem, mielőtt a 100. szemforgatást is betennéd a válaszodba. -
Oposzumtoszó
senior tag
Szia!
Köszönöm a választ! Arról, hogy törve volt a gépjármű az eredetiség vizsgán értesültünk, szabad szemmel nem látható, hogy javítva volt, főleg laikus számára.
Szerintem a számla ügyet egyenlőre meghagyom adu-ásznak. Sajnos eléggé pénznyelő szaga van a gépjárműnek, ha nem működik együtt felkeresem a NAV-ot, hogy elmulasztotta számlaadási kötelezettségét.
-
mike1334
veterán
-
mike1334
veterán
-
davenport
senior tag
-
Gabonetta
aktív tag
-
Gabonetta
aktív tag
-
Magnum_
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
-
mike1334
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5332
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest