- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mm00
aktív tag
Nem tudom mennyire vág ide, de a PTK 5:85. § alapján "vagy" kapcsolat van az önálló lakás és nem lakás között. Tehát két nem lakás céljára szolgáló helyiség is alkothat társasházat.
[A társasház]
(1) Társasház jön létre, ha az ingatlanon az alapító okiratban meghatározott, műszakilag megosztott, legalább két önálló lakás vagy nem lakás céljára szolgáló helyiség, vagy legalább egy önálló lakás és egy nem lakás céljára szolgáló helyiség a tulajdonostársak külön tulajdonába, a külön tulajdonként meg nem határozott épületrész, épületberendezés, helyiség, illetve lakás viszont a tulajdonostársak közös tulajdonába kerül. -
mm00
aktív tag
válasz
jerry311
üzenetére
Köszi a választ! Ezt lehet úgy kiforgatni, hogy az egyik épületben van egy lakás és egy nem lakás céljára szolgáló helyiség (pince), a másik épületben meg egy lakás?
...két, külön tulajdonként bejegyezhető lakás, illetőleg nem lakás céljára szolgáló helyiség van...
Ez a mondat elvárja a két külön tulajdonként bejegyezhető lakást, vagy 1 lakás + 1 nem lakás céljára szolgáló helyiség is kielégíti?
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy belterületi telek, ami egy helyrajzi számon szerepel. A telken van két külön álló épület saját bejárattal, mindkettőre van használatbavételi engedély, lakhatásra teljesen alkalmasak. Ebben az esetben lehetséges rá társasházat alapítani? Nem zárja ki, hogy a két "lakás" nem egy épületen belül van?
Több generációs családi ház(ak) a 80-as évek végéről és a plusz gázóra felszerelés a tervezés miatt nagy kiadást jelentene. Társasház alapítással lehetne élni a kedvezőbb díjszabással, de az első ügyvéd lepattintott, hogy szerinte erre nem lehet társasházat alapítani.
-
mm00
aktív tag
válasz
amargo
üzenetére
Neked lesz igazad. Szerintem a bérszámfejtő program nem kezeli megfelelően a részmunkaidőt, de kijön.
28nap * 8óra -> 224óra szabadság, amit kiszámolt a program((4nap * 8 óra) / 5óra) * 34nap -> 217.6 óra szabadság
Tehát még jobban is jársz, mert felfele kerekítettek és kaptál 6.4óra szabadságot pluszba.
1 nap szabadságod 6.4 munkaórát ér, mert részmunkaidőben vagy. De mivel 8 órát dolgozol 4 napon, ezért nem 1-1 a megfeleltetés.
-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Van egy fenálló szerződésem családi ház építésére, amit 2020 közepén kötöttem. Mivel akkor még 27%-os lett volna mindenre az áfa, ezért a hőszivattyút egy külön szerződés keretében(másik vállakozástól) megrendeltem és kifizettem (előleg számlával) ugyanúgy 2020 közepén 2021-es teljesítéssel. Időközben lement az áfa 5%-ra és gazdaságosabb lenne, ha a kivitelező rendelte volna meg a hőszivattyút és úgy számlázta volna nekem tovább.
Szóval a hőszivattyús cég azt javasolta írjunk a kivelezővel egy engedményezési nyilatkozatot/megállapodást/szerződést és akkor a végszámla a vállalkozónak fog elkészülni.
Ti erről mit gondoltok, működhet, legális? Ebben az esetben az általam kifizetett előleg, hogyan kerülne vissza hozzám és hogyan kerül a kivitelező könyvelésébe a megfelelő összegű számla?
-
mm00
aktív tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Köszi!
Az okozta a dilemmát, hogy "Büntetőjogi felelősségem tudatában" ... "cégünk alkalmazottja" ... "alkalmazottunk eleget tudjon tenni a munkaszerződésben leírt kötelességeinek" és nem gondoltam, hogy az ügyvezető alkalmazott és mivel nincs munkaszerződése, ezért úgy tűnt, hogy ezt nem lehet igazolni ily módon.
-
mm00
aktív tag
Egy vállalkozás ügyvezetője szerintetek kitöltheti saját magának a mai koronavírusos igazolást? [link]
Az ügyvezető nem munkaszerződés keretében végzi a tevékenységét. -
mm00
aktív tag
Gépjárművet a hagyatéki után két tulajdonos örökölte meg 50-50% arányban. Adásvételi szerződés esetén elegendő ez a szerződés: [link]
Eladó oldalon két oszlopra osztanák egy vonallal és mindketten beírják az adataikat, továbbá az aláírásnál is mindkettőjüké szerepelne.
Ez így megfelelő, vagy van valami más tartalmi/formai elem, ami miatt ez nem fog működni?
-
-
mm00
aktív tag
Hogyan lehet megállapítani egy szerződésből, hogy nettó+áfa vagy bruttó összegben szerződtünk?
Kivitelezési vállalkozói szerződésről van szó, ez szerepel benne: "A Szerződő Felek megállapodása szerint a kivitelezési díj tételes elszámolással kerül meghatározásra, a költségvetésben szereplő tételek és mennyiségek alapján." A szerződésben nem esik szó külön árakról, se arról, hogy nettó vagy bruttó a vállalási ár. A melléklet tartalmazza a részletes költségvetést, itt nettó árak szerepelnek, viszont van egy végső összesítő, ahol van egy összegzett nettó ár, alatta 27% áfa és az áfa összege, majd egy bruttó sor a bruttó árral.Erről még azt kell tudni, ha a költségvetésben 2db tégla szerepel, de 4db kellett végül, akkor a megrendelő viseli a költségeket a tételes elszámolásban meghatározott ár alapján.
Ez most azért érdekes, mert 27%-ról leviszik megint 5%-ra az erre vonatkozó áfát és kérdéses, hogy "ki kapja meg", a vállalkozó vagy a megrendelő. [link] [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
TheProb
üzenetére
Eléggé kettős a mérce, hogy a családi háznál nem lehet az egész utcafront kocsibeálló, de a társasházatoknál végig garázsbeálló van. A társasházi garázsoknál is be lehetne állni 4 garázsba 1 helyen és akkor a többiek tudnának az utcán parkolni a járda mellett (csak persze akkor nem tudnának odaparkolni még a garázs elé is a garázs tulajok.) [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Ügyfélkapuval online is be tudod jelenteni, az eladónak nem kell személyesen bemmenie: [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Érdekes ez a cikk, mert bizonyos részét megdönti annak amit írtam az előző kommentemben: [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
razorbenke92
üzenetére
Példa: [link]
Példa 2: nézd meg a helyi építési szabályztatot, hogy milyen övezet és mi az előírás az adott területre. Ha enged olyan magas épület építeni, ami kitakarja, akkor így jártál. Ráadás utólag is módosulhat a besorolás, lehet 1 év múlva az önkormányzat módosítja a terület besorolását és építhetővé válik olyan magas épület.
Példa3: Új ablaknyíláshoz építési engedély, építész/statikus szügséges. Ő mondja meg, hogy az OTÉK és egyéb rendelkezések szerint nyithatsz-e ott ablakot ahol szeretnél.
-
mm00
aktív tag
válasz
MaCS_70
üzenetére
Ez oké, én is ezt írtam. A kérdés az, hogy ebben az esetben keletkezik-e illeték fizetési kötelezettség.
Szóval a kérdés újra: Ingatlan ajándékozása házastársak/bejegyzett élettársak között illeték mentes-e, ha a tulajdonjogot az egyik fél már a házasság/bejegyzett élettársi kapcsolat előtt szerezte?
Ha nincs illeték, akkor adókötelezettség sem keletkezik. legalábbis internetes források alapján.
-
mm00
aktív tag
Ingatlan ajándékozása házastársak/bejegyzett élettársak között illeték és adó mentes(kapó fél: vagyonszerzési illeték, adó fél: ingatlanértékesítésből származó adó), ha a tulajdonjogot már az egyik fél a házasság/bejegyzett élettársi kapcsolat előtt szerezte?
Ebben a NAV-os cikkben ez szerepel:
Mentes az ajándékozási illeték alól:
- Az ajándékozó házastársa, bejegyzett élettársa által – házasság (bejegyzett élettársi kapcsolat) fennállása alatt – megszerzett ajándékJogszabályban:
1990. évi XCIII. törvényaz illetékekről 17. § p)
Mentes az ajándékozási illeték alól:
- az ajándékozó egyenes ági rokona (ideértve az örökbefogadáson alapuló rokoni kapcsolatot is), illetve házastársa által megszerzett ajándék;Én azt vonnám le konklúziónak, hogy nem kell adót fizetni olyan ingatlanra sem, amit még a házasság előtt szerzett az egyik fél.
-
mm00
aktív tag
válasz
Willhunting
üzenetére
-
mm00
aktív tag
válasz
Ádám16
üzenetére
Teljesen lényegtelen információ, hogy ki a bérlő és az sem számít, hogy mit gondolsz a lakás tulajdonosáról. Akár így is megírhattad volna a kérdésedet:
Adott egy szélsőoldali panellakás. Felettünk 3 éve új bérlő van. Konkrétan ez idő óta szívunk velük. Este és délután vannak ébren, rendszeresen dübögnek, pofáznak, bútorokat mozgatnak. A felettük lakók is készen vannak, kisbabával.
Közös képviselő azt mondja, jelentsük fel őket, a lakástulajt túl sokszor hívtuk már, érdektelen, a bérlők kb, hülyének néznek minket, és eljutottunk oda, hogy jogi lépést teszünk. Ügyvédi felszólítást küldtünk a tulajnak, akkor elvileg ultimátumot kaptak, hogy ha még egy ilyen, mehetnek. 2 hétig volt nyugalmunk, azóta megint megy a téma. Aug. végén az egyik fél kiköltözik közülük, és ígeretet tettek, hogy addig is csend lesz. Nincs.
A lakástulaj teljesen erdektelen, személyesen még nem tudtunk vele találkozni, a közös képviselőt is megkerüli. Őt (tulajt) milyen jogcímen tudom feljelenteni? A kedves bérlőkkel kapcs. is ez a kérdésem.
((Rendőröket kb 15x hívtam rájuk már ki, bár az elmúlt fél évben egyszer sem, elfogyott az energiám már arra is.
Tudom, mi vagyunk a buták a felső szomszédokkal, hogy még mindig nincs ez jogi útra terelve, de arra lesz most már.))Jegyző: birtokvédelmi eljárás
Plussz olvasd el ezt, mert ahogy írod az alapján az tűnik ki, hogy több éve fenn áll a helyzet: [link]
-
mm00
aktív tag
Szerintem, meg kell vizsgálni, hogy a problémás cső az közös tulajdon vagy a te tulajdonod. Ha közös tulajdon, akkor minden költségét a társasház viseli. Ha a saját tulajdonod, akkor minden költséget te vagy kénytelen viselni.
Pl.: Saját kazánod van padlófűtéssel és a padlófűtés csöve kilyukadna, akkor te viselnéd a költségeket, mert a te tulajdonod a padlófűtéscső.
Itt van egy csomó érdekes példa: [link]
-
mm00
aktív tag
Ne te ítélkezz magad felett, hogy te vagy a jó fej aki ingyen ad valamit. Tekints rá úgy, hogy adsz valamit, amiből te hasznot remélsz később. Ha nem remélsz hasznot, akkor neki se állj vagy legyen elég pénzed amit beleölsz. Amíg nincs meg ez a haszon addig te saját zsebből finanszírozod ezt az elmaradt hasznot, gyakorlatilag égeted a tőkédet. A piac meg majd eldönti, hogy tényleg jó-e a szolgáltatásod.
Ha tényleg olyan a tartalmad, ami értéket képvisel megfelelő számú ember számára, akkor hidd el nem az lesz a gond, hogy jajj túl sok GDPR kérés jött, hogy fogom ezt kezelni. Ha normálisan állsz a felhasználóidhoz és az adataikhoz, akkor minimális ilyen jellegű kérésed lesz. Ezen kár aggódni.
Szerintem egy webshop is ugyanúgy webes szolgáltatást nyújt, mint a Facebook vagy a YouTube.
-
mm00
aktív tag
Úgy árazd be a terméked, hogy tudd finnanszírozni az üzemeltetéshez szükséges erőforrások. Ha bekapsz egy nap 10k emailt, akkor legyen 1000-1500 dolgozód aki ezt le tudja kezelni. Mert ebben az esetben bekapsz másnap és harmadnap is 10k emailt
vagy automatizálj minél több dolgot...Nem kell túlpörögni, ismerek online céget ahol évente 50.000 regisztrált felhasználó van és 2 gdpr törlés kellett 1 év alatt. Ha több lenne még lenne ertelme automatizalni is
-
mm00
aktív tag
Amennyire én tudom a privacy policy-be ezeknek nem kell megjelennie egyesével túlzott részletességgel. Pont az a lényege, hogy konyhanyelven legyen és egy egyszerű halandó ember is megértse. Nézz pár példát aztán csinálj valami hasonlót.
It egy példa google keresésből, 4.3-as pont: [link]
Simán leírod felhasználói adatok kezelése, aztán ott a lista félkövérrel amit pár szóval leírsz, hogy mit miért tárolsz.
Vagy akár fogod a Facebook-ét és az alapján megcsinálod: [link]
Szerintem nem kell feltüntetned, hogy csak elektronikusan léphetnek veled kapcsolatban. Elég annyi, hogy a GDPR által biztosított jogait, hol érheti el nálad. Pl.: Adataid törléséhez, írj emailt az xyz@xyz.hu emailcímre.
-
mm00
aktív tag
Bármi személyes adat, ami alapján egyedileg azonosítható vagy. Attól, hogy technikai részletek mögé dugod, attól még a Facebook bejelentkezés során az appodhoz készül egy egyedi user azonosító. A párja megtalálható a Facebooknál, amivel rögtön azonosítható a személy. Persze ehhez az kell, hogy feltörjék a Facebookot és téged is, de ez nem számít a téma szempontjából.
Másik példa, attól hogy a felhasználó email címét letitkosítod 3 különböző titkosítással, amihez 3 különböző jelszó tartozik, attól még személyes adat marad, mert a 3 jelszó birtokában visszafejthető. Pont ugyanez történik a Facebook relative user id-vel is, nálad van hozzá kulcs, de annak a kulcsnak a birtokában meg is van a Facebooknál a személyes adat.
Szerintem amit csinálsz az folyamatos kicsavarása a témának és úgy próbálod görbíteni, hogy neked ideális legyen. Miközben szerintem az a GDPR lényege, hogy kezelj minden adatot a lehető legkörültekintőbben és csak annyi adatot használj amennyit feltétlenül muszáj és azokat is tudd megindokolni, hogy miért használod. Itt ez az app relative user id: Kezeld simán személyes adatként és legyen az a tárolás oka, hogy ahhoz hogy teljesítsd a szerződést szükséged van az adatra (és itt az a szerződés, hogy a user betud lépni egy olyan felületre, ahova bejelentkezés szükséges). Ennyi, kár ezen agyalni, hogy miért nem személyes adat valami.
-
mm00
aktív tag
Személyes adat a Facebook loginnal keletkezett user azonosító is, amivel azonosítod a usert a saját oldaladon. Viszont, ezt az adatot például nem hozzájárulással kell tárolnod, hanem simán "szerződéses kötelezettség" címszóval. Minden feltétlenül szükséges adatot ezen okból tárolhatsz csak tudd bizonyítani, hogy szükség van rá.
-
mm00
aktív tag
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Nem tudom akkoriban mennyi volt a képzési idő, ami alatt el lehetett végezni, de nem lehet, hogy 3év?
legfeljebb azonban a képesítés megszerzéséhez a tanulmányok folytatása idején szükséges - tanulmányok idejét
-
mm00
aktív tag
válasz
Szoftbazár
üzenetére
Akkor csinálj egy privát fiókot és válaszd el a kettőt egymástól. Szerintem ha most nincs is benn a PayPal kivonat, attól még a NAV bekérhet teljes kivonatot, mert bankszámlaként viselkedik a PayPal fiók. Mondom ezt úgy hogy nálunk így van és voltam már benn NAV-nál ellenőrzésen, ahol a PayPal kimenő/bejövő dolgokat is végigkérdezték, hogy mi micsoda ls hozzáellenőrizték a számlákat. Nem kaptunk büntetést, mindent rendben találtak.
-
mm00
aktív tag
válasz
Szoftbazár
üzenetére
Céges PayPalt kell csinálni, ami független a magántól. Céges bankszámládon se intézheted a privát tranzakcióidat. Innentől nem látom milyen tranzakció lehet PayPalon amit a konyvelod nem láthat.
-
mm00
aktív tag
válasz
Szoftbazár
üzenetére
Kényelmesebb havi 1-szer pdfbe exportalni PayPal-on, meg legalabb a konyvelod megszokja a formatumot. Igy ki is tudja nyomtatni es lefuzni. Mint a rendes szamlakivonatot.
-
mm00
aktív tag
válasz
Szoftbazár
üzenetére
Mi úgy kezeljük a PayPal-t, mint a bankszámlát. Minden hónapban megy a könyvelőnek PayPal-ról is egy kivonat ahol megvan minden tranzakció. Ha ellenőrzés van csak beadod a könyvelési anyagot és oldják meg a NAV-nál ahogy akarják vagy kérdezzék a könyvelődet.

-
mm00
aktív tag
válasz
bucihost
üzenetére
Mivel írtad, hogy te csináltad a kerítést, ezért az a tiéd. Szerintem jelen esetben nem szamit kinek a feladata lett volna megcsinalni.
Ha rendes megoldast akarsz a kerites aljat vegigrakod lábazati betonelemekkel. Ezen kívül jegyző, de úgy se lesz mas megoldas a problemadra.
-
mm00
aktív tag
Van egy tervezővel fennálló szerződésem, ami szóban/emailben köttetett külön papír alapon nem. Januárban abban állapodtunk meg, hogy február végéig elkészülnek a végleges tervek. Azóta május van, 2 hetente egyszer tudom nagy nehezen elérni és mindig csak ígérget. Eddig kétszer küldött terv részleteket. Ilyen esetben szerintetek ki tudok lépni nem teljesítés miatt a szerződésből, hogy nem fizetek semmit a tervezőnek? Ezt tértivevényes levélben kellene közölnöm vele?
Nekem egy új tervezőt kellene megbíznom, aki nagyon minimális részt tudna felhasználni a korábban kapott tervekből, tehát a résztervei számomra értéktelenek, de való igaz, hogy van benne munkaórája a jelenlegi tervezőnek.
-
mm00
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Szvsz úgy kell visszaadni, ahogy kivette, ha màsképp nem rendelkezik a szerződés. Ha az örökös lemond az örökségéről, akkor igazából a bérleti díjat se kell fizetni és az ingóságokkal se kell foglalkozni. Így se pozitív, se negatív tételt nem örökölnek, hanem az értékek tulajdonjoga a hitelezőkre száll.
-
mm00
aktív tag
válasz
bucihost
üzenetére
Nem személyeskedés, de mindenki talál egy indokot, hogy neki miért nem kell betartania. Es ha autóbaleseted lesz útközbe, akkor nem az egészségügyet fogod terhelni? Nem fogsz akkor vidéken fertőzni? Sokkal szerteágazóbb indokok miatt van kijárási korlátozás...
Az eredeti kérdésedre a választ már megírtam, megbüntethetnek, azért mert nem szabad azt tenned amit tervezel.
-
mm00
aktív tag
válasz
bucihost
üzenetére
Pont ez a lényege az egésznek, hogy ne menj sehova. Fel se szabadna, hogy merüljön, hogy te elmehetsz-e 5 napra vidékre pihenni. És nem azért mert ez a törvény vagy mert megbüntetnek, hanem azért hogy védd magadat és másokat. (Pl.: gondolom abban az 5 napban szeretnél valahol vásárolni helyben stb...)
Ha az a kérdésed, hogy meg fognak-e büntetni érte, akkor szvsz kicsi a valószínűsége.
Atomgeszi: pont az lenne a lényeg, hogy az emberek ne vigyék el 200km-el arrébb a vírust.
-
mm00
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Atikusz: Köszi!
Sanyi:
- Elmegy fizetés nélküli szabadságra és bízik benne, hogy miután újra kinyit az üzlet, akkor a tulaj nem csődöl be és folytathatja a munkáját.
- Nem megy el fizetés nélküli szabadságra -> (valószínű megromlik a viszony a főnökkel + nem tudja fizetni a munkabérét) -> elbocsájtás NEM közös megegyezéssel, hanem a munkáltató mondjon fel -> munkanélküli segély -> aztán talál munkát magát (nehéz lesz)És ezeknél még lehet több kombinációt kihozni. Mérlegelni kell, lehet hogy a fizetetlen szabadság a jó döntés, hogyha utána lesz fix munkahelye a vírus után. Nem látni előre a jövőt.
-
mm00
aktív tag
válasz
Atikusz
üzenetére
Köszönöm! [link] Ebben a cikkben azt a következtetést vonták le, hogy attól még hogy különvagyonnak számít, attól még örököl a feleség. Esetleg a tudnál mondani jogszabályt ahol ezt pontosíthatnám?
A gond az, hogy a hozzátartozónak adnia kell a közjegyzőnek egy listát a bankszámla számokról, ami alapján megtudja keresni a bankokat. Nem úgy tűnik mintha azt lehetne mondani, hogy kérdezze le az összes bankot

-
mm00
aktív tag
Lenne egy hagyatéki kérdésem. Van egy ingatlan, aminek két tulajdonosa van, 50% az apa, 50% a gyermek tulajdonában van. Ez a tulajdoni helyzet 5 éve áll fenn. Az apa 2 éve megházasodott, az új felesége nem költözött oda hozzá, bejelentett lakcíme nem ott van. Az apa elhunyt. Ilyen esetben a feleség örököl 25% tulajdonrészt és a gyerek is 25%-ot? Vagy mivel a házasság előtt szerzett vagyon, ezért csak a gyermek örökli?
Másik kérdés, az apának több bankszámlája is lehetett és nem feltétlenül találnak bankszámla kivonatot ezekhez a számlákhoz. Milyen módon lehet a bankokat nyilatkoztatni arról, hogy kezelnek-e bankszámlát az elhunythoz kapcsolódóan?
-
mm00
aktív tag
válasz
tobias40
üzenetére
Ott a linken minden válasz. Munkáltató nem küldhet fizetetlen szabadságra, csak te kérheted.
Fizetés nélküli szabadságot a munkáltató nem rendelhet el egyoldalúan. Ezt a munkavállaló kérheti, meghatározott feltételek esetén, pl. ha kicsi gyermeket nevel vagy hozzátartozót gondoz otthon.
Többire pedig:
Mi lesz, ha a munkáltatóm nem tud nekem munkát adni?
Vidd el kinyomtatva ezt a munkáltatónak
-
mm00
aktív tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Vegye meg pénzért és ne ajándékozd.

-
mm00
aktív tag
-
mm00
aktív tag
válasz
üzenetére
Szerintem érdemes
Az lenne jó mindent kuldenenek ami fontos. Győrben például az iparuzesi adorol semmit se kuldenek sehova, kerd le magad egy rendszerbol es fizesd be. Ha meg nem akkor inkasszó... es szerintuk ez igy normalis, mert ok egyszer ertesitettek honnan lehet lekerni. -
-
mm00
aktív tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Menjetek el ügyvédhez.
Probléma nem lehet, mert időben elkülönülnek. Először 2, majd utána 2. Nem egy adott időpillanatban 4.
Viszont itt jöhetnek a kavarodások, hogyha meghal az ajándékozó, akkor felmerülhetnek örökösödési gondok. Szerintem az lenne a legtisztább, ha mindent be is áraznátok mellette és a pénz is végigmenne a folyamaton. Papa megveszi 10m-ért az egyiket és 10m-ért a másikat. Majd eladja szintén 10m-10m-ért az ellenkező irányba. Ezáltal mindenki 0-án lesz, de mégis volt hozzá érték rendelve. És így már nem is ajándékozás, hanem visszterhes vagyonátruházás, de illetéket se kell fizetni

-
mm00
aktív tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Ajándékozás egyenes ágon illetékmentes. A testvérek között nem. Apukád testvére elajándékozza a nagyszülőnek, majd a nagyszülő apukádnak vagy neked.
ügyvédi költség lesz + földhivatal tulajdoni lapok.”készült egy papír” => ez teljesen értelmezhetetlen. Csak az számít ki a tulajdonos. Ez a papír amit emlegetsz lehet végrendelet is.
-
mm00
aktív tag
válasz
negyedes
üzenetére
Hát szerintem nem fogsz törvényt találni se a magyar se a román oldalon, ami előírja, hogy mennyi a maximális várakozási idő a határátkelés során és, hogy az adott országnak kártérítési kötelezettsége van feléd. Ebben az esetben semmilyen felelőssége nincs a légitársaságnak, booking.com-nak, kár is próbálkozni.
Mindenhonnan le fognak azzal pattintani, hogy miért nem indultál el időben, miért nem használtál más határátkerlőt. De amúgy teljesen megértem a frusztrációdat, de szerintem ezt el kell engedned.
-
mm00
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Lehet adószám nélkül is ingatlant bérbeadni magánszemélyként és ilyenkor számlát se kell kiállítani. Az, hogy az adóbevallásában mi szerepel azt nem tudhatod és sose fogod megtudni adózott-e utána.
Lehet a szerződésedben, ami neked nincs meg az szerepel, hogy bérleti díj: 120.000Ft + Áfa vagy nettó 120.000Ft. Te elutaltad minden hónapban a 120.000Ft-ot. Mondjuk most a NAV megbünteti, kiállítja a számlákat és beszedi tőled az áfa részt utólag. Egy szavad nem lehetne. (Ha ez nem áll fenn akkor szerintem pénzügyi bajod nem lehet belőle.)
Szerintem itt tudod bejelenteni: [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem, azért éri meg nekik, mert ha mindenkinek "bemondásra" adnának bármit, akkor ez elterjedne róluk és még rosszabbul járnának, mert mindenki mindent kijavíttatna
(Persze, hogyha nagyon kis arányba lenne náluk problémás autó, akkor ez nem lenne gond, de gyanítom ez nem így van...) -
mm00
aktív tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szerintem nincs hova csorbítani. Tudatos vásárló onnan nem vesz autót. Vagy, ha vesz akkor számít rá, hogy gond lesz és megjavíttatja maga. Ha vásárlás előtt csak 2 percet szántál volna arra, hogy utánanézel a cégnek, tuti otthagyod a kocsit. Szerintem örülj, hogy csak ennyi bajod volt vele.
Google keresés: AAA autó [link]
4. találat: Magazin - Csalás miatt nyomoznak az AAA Auto
5. találat: Magazin - AAA: Gyújtsam magamra az autót, ők
7. találat: Autó: Évekbe telt, de végül pert nyert az AAA Auto ellen a -
mm00
aktív tag
válasz
dugynok
üzenetére
Jelentsd be a rendőrségnek: [link]
Ha az orvosi rendelő ajtajára kiírják a nemi betegek listáját mindenki által látható helyre megszámozva, egyik A4-es lapra a keresztneveket a másikra meg a vezetékneveket és mindkét lapon csak 1 név szerepel az szerinted szabályos?
Lap #1
1. BélaLap #2
1. Kovács -
mm00
aktív tag
Ha hivatalosan akarod, kiveszed egyedül szerződéssel és a szerződésben szerepeljen, hogy te is tovább kiadhatod. Ezután, az egyik szobát kiadod úgy hogy leszerződsz a másik albérlővel. Te megkapod a számlát a főbérlődtől havonta. Te is kiállítasz az albérlődnek egy számlát és intézed az ehhez kapcsolódó adózási dolgokat. (Nézz utána az adózási szabályoknak)
Ha félhivatalosan, akkor béreld ki egyedül és ne legyen benne az, hogy csak egyedül költözhetsz. Te egyedül fizeted minden hónapban a bérleti díjat. A lakótársad meg odaadja neked a pénzt és ha bárki kérdezi vendégként lakik ott. De mivel nincs szerződés én a helyedben előre kérném tőle a pénzt, mert megteheti, hogy nem fizet csak "vendégségben van".
Az már egy másik dolog, hogy hogyan véded be magadat, hogyha te elköltöznél, de az albérlőd nem akar elköltözni
Vagy Ha a főbérlőd felmondja a szerződésedet, de nem tudod kirakni a saját albérlődet. Mindenképpen rizikós ez az egész. -
mm00
aktív tag
válasz
tetétlen
üzenetére
Oldjátok meg a problémákat.
Te saját problémád: Ne a te számládra kerüljön az ő pénze. Ügyvédnél "házassági szerződés", hogy külön kezelitek a vagyonotok.
Barátnőd problémája (és ha komolyan gondolod a kapcsolatot, akkor a tied is): Vállalkozás megszüntetése, adótartozások befizetése minél előbb.
-
mm00
aktív tag
válasz
pvt.peter
üzenetére
Szvsz a nyilatkozatot nem tudod visszavonni. 4 év múlva megvizsgálják, hogy épült-e olyan lakóépület (használatbavételi engedélyt kapott), aminek a tulajdonosa vagy. Ha nem, akkor kiszabják az illetéket és a késedelmi pótlékot. Én pont, most kaptam 4 év letelte után határozatot, hogy felépült a ház, ezért érvényes az illetékmentességem.
Eladni, el tudod ugyanúgy, csak miután kiszabják az illetéket erről, azt be kell fizetned. (Ha a következő tulaj építrá és, ha el is készül a határidőd előtt, akkor se leszel illetékmentes.)
-
mm00
aktív tag
A Budapesti Ügyvédi Kamara ügyvédei október 22-én tartnak ingyenes konzultációt a Budapesti Ügyvédi Kamara épületében: [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
dugynok
üzenetére
Ez a rendelkezés azonban nem zárja ki azt, hogy a különböző termékek, szolgáltatások árának megfizetésekor ésszerű keretek között érvényesüljenek az adott fizetés körülményeinek sajátosságai, így például visszautasítható a bankjegyek és érmék elfogadása, ha a kereskedő az áru értékénél aránytalanul nagyobb címletből nem tud visszaadni.
-
mm00
aktív tag
"Tehát, aki egyéni vállalkozó, egyéni cég, kizárólag magánszemély taggal rendelkező betéti társaság, vagy ugyanilyen közkereseti társaság (tehát kft-k nem választhatják ezt a formát) és nincs 100 ezer forintnyi vagy azt meghaladó köztartozása, azt az adóhatóság regisztrálta katásként." [link]
-
mm00
aktív tag
válasz
_stick_
üzenetére
Az új Polgári Törvénykönyv szabályai alapján a házastársak különvagyonához tartozik a házastársi vagyonközösség létrejöttekor meglévő vagyontárgy; a házastársi vagyonközösség fennállása alatt általa örökölt vagy részére ajándékozott vagyontárgy és részére nyújtott ingyenes juttatás.
Az örökölt részek nem közösek, válásnál a vagyonmegosztás során mindkét fél által örökölt vagyont külön kell kezelni a közös részektől. (Tegyük fel te igazolod, hogy 1 millió forintot örököltél, akkor a közös vagyonból 0.5 millió forintal több vagyont kapsz, mig a feleséged 0.5millióval kevesebbet. De biztos ennél bonyolultabb, mert lehet infláció, vagy az örökölt ingatlan mondjuk már eladásra került és igazolnod kell az értékét stb...)
-
mm00
aktív tag
válasz
BornToBePuli
üzenetére
Köszi a válaszokat, akkor valószínű a saját név + bérleti szerződés + előre fizetős mérőóra lesz a nyerő

-
mm00
aktív tag
Sziasztok!
Van egy problémás nagykoru testvérem, akinek szeretnék venni egy lakást. Van munkahelye a rezsit tudja fizetni és ő is fizetné. De azt szeretném elkerülni, hogy:
- felhalmoz valamilyen jellegű tartozást és elveszti a lakást.
- rezsit nem fizeti
- idegeneket beköltöztet, akiktől nem tudnék megszabadulni
- bármilyen egyéb hülyeség
Van ötletetek, hogy milyen jogi lépésekkel lehetne ezt a problémát megoldani?
Pédául:
- Saját nevemre veszem a lakást és bérleti szerződést írunk 0Ft-os bérleti díjjal és különböző kitételekkel. (Aggályom, hogyha nem fizetné a rezsit, akkor ugyanúgy nekem kéne fizetnem a felhalmozott összeget)
- Megveszem az ő nevére a lakást, de a lakás értékére jelzálog hitel formájában adom neki az összeget és így a jelzálog bejegyzésre kerülne a tulajdoni lapra és lenne haszonélvezeti jogom is. A jelzálog pedig 0% kamattal menne és soha nem kellene visszafizetnie.Tudom, hülye szituáció...
-
mm00
aktív tag
Szerződéssel átmehet szerintem. Azért tárolja az adatok, mert a user megbízta, hogy jelenítsen meg egy adatlapot bejegyzésekkel/képekkel/videókkal, amelyek a Facebook accountjáról származnak. Ebben a szerződésben, gondolom a szerzői jogokkal kapcsolatos dolgokat is rendezni tudja.
-
mm00
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo G500,Core i3-3110M,256 GB Patriot P210 SSD,8 GB DDR3,
- Lenovo Legion GO
- Apple Watch Series 11 Cellular - 46mm, Arany titán tok, Arany milánói szíjjal - S/M - 3 ÉV GARANCIA
- Acer Predator I7 RTX 3070
- Asrock Phantom Gaming 6 Z390 + Intel I5 9600K + 2x8GB DDR4 + ID COOLING 226 XT black ( Félkonfig )
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- MacBook Pro 16" 2021, M1 Max , 64 GB RAM, 512GB SSD, Silver 27% Áfás (0461AB)
- Új és újszerű 17-18 Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest