- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-02-11 07:27 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Semin
őstag
-
amargo
addikt
-
Árpi001
őstag
-
Semin
őstag
Ugye ez nem gondolod komolyan…
Idegi kimerültség, bélpanaszok, fejfájás(migrén), pánikrohamok, szédülés(vérnyomás ingadozás miatt) . Vannak tünetek ami csak nagyon hosszan tartó vizsgálatok során bizonyíthatóak. Ès ha egy betegség kiváltó oka lehet a stressz, akkor nagyon sokáig kamuzható. Sajnos ezt alaposan ki is használják.Simán átvágják az orvost is.
-
Semin
őstag
-
biker
nagyúr
-
Jorus
nagyúr
-
Jorus
nagyúr
-
User_2
aktív tag
számlát, számviteli bizonylatokat 8 plusz évig kell megőrizni, tehát ténylegesen 10 -12 évig
nem kiállítás napjától, hanem beszámoló készítés napjától számítva.
mert nemcsak számviteli törvény van, hanem polgári tv és munka tvk is, ami alapján egyéb peres ügyek intézendőek. mint pl sikkasztás és bizonyítása, fizetett-e időben vagy egyáltalán, ha igen mi alapján, annyit-e amennyit számlázott és ezek igazolása.
tehát jól felfogott saját érdekből, jobb az ha megvan kb 12 naptári évig.
ennek ellenére számviteli szabályzatban bevallottan valóban elegendő valamihez képesti 8évet feltüntetni.
nem kell azt mindenkinek tudnia, hogy megvan az 12 évig is.
-
amargo
addikt
Mi tanárok alapján választottunk iskolát (pedig a körzeti egy kimondottan jó kéttannyelvű).
Csak arra akarok kilyukadni, ha a tanárok nem megfelelőek, akkor nincs értelme ott maradni. Nálunk az osztályban van egy gyerek, akiről a szakvélemény hivatalos és tudom többről is akiknél különböző enyhe spektrum zavar van.
Nálunk az összes gyerek imádja az osztályfőnököt, tényleg nagyon jó. Egy ilyen közegben a SNI-s gyerkőc is jobban tud alkotni, ezt nem lehet a tanárra kényszeríteni, ha nincs meg benne, akkor nincs, persze ettől még ne legyen genya az jogos .. -
Elemental
addikt
-
amargo
addikt
-
envagyok
veterán
-
5150head
őstag
-
5150head
őstag
A ház a telekhatáron van és azon a falon megy ki a szennyvíz is.
Az ő kertjükben vagy egy közösítő ahová bemegy a szennyvíz mindkét házból. Valószínűleg ott van a dugulás. (legalábbis korábban ott volt)
Idős szüleim laknak a házban, ez a patkány nő meg szórakozik velük.
Ha kiderül h jogtalan amit csinál meglesz a következménye. Első körben a hivatalban nem tudtak segíteni, szerdán lesz a jegyzőnek fogadó órája. Apumnak még olyan ötlete volt, hogy elmegy a rendőrségre. (Bár nem tudom, hogy ott mit szeretne, szerintem teljesen felesleges.
-
Kicker
őstag
Ezt hol tüntetik fel? Sehol nem látom ezt a nem elhanyagolható információt...
https://www.volkswagen.hu/szerviz-es-tartozek/garancia
és van az autóhoz garancia, az a termék sajátja, nem a vevő státuszának függvénye(legalábbis ezt írják oda az autók alá a hirdetéshez, reklámhoz)
Kezdem magam totál idiótának érezni..
Veszek egy buszbérletet inkább, habár már azt is utálom aminek kereke van...
-
coco2
őstag
Online szolgáltatásnál én emailen szoktam kapni egy számlát. Van valami szabályozás róla, hogy ha a cégnél ellenőrizhető, akkor digitálisan pecsét és aláírás nélkül hitelesnek tekinthető. Az nagyjából azt jelenti, hogy belép a felhasználó, és megtalálhatja a régi vásárlásait, mert adatbázisban megőrizted.
-
coco2
őstag
A kibocsátás az az, ami. Lehetőséget adsz a vásárlódnak, hogy eltegye, ha akarja. Nézz meg például egy egyszerű esetet. Spar, Aldi, Lidl, bármi. Mész a pénztárhoz, kifizeted, kiscsaj lerakja elég a kinyomtatott blokkot, és csá. Elteszed, ha akarod. Ha csak ott hagyod, majd söpri a menetszél egybe a 300 másikkal, míg végül körbejár a takarítás és egybegyűjti őket egy papírkosárba. Vagy te láttál pénztárost valaha nekiállni biztonsági őrrel feltartóztatni vásárlót, hogy most azonnal írja alá, hogy a számlát elrakta, és arról videófelvétellel egybekötött bizonylatot lefűzni, meg olyasmi? Szerintem túlliheged, és az minden. Ha eladsz valamit, mellé rakod a csomagba a számlát, és letojod. Illetve lefotózod, és elküldöd emailen is. Bármi, ami arányosan a helyzethez mérten best effort-nak tekinthető, az elégséges. A kibocsátásért vagy felelős. A lehetőség felkínálásáért, hogy a vásárlód eltehesse, ha akarja. De ott a vége.
-
törölt tag
-
coco2
őstag
Az áfa törvények között van.
Nézd meg itt a X. FEJEZET, "A számlaadási kötelezettség", 43 (1) a) b)
-
zsoltzsolt
addikt
-
coco2
őstag
-
coco2
őstag
És személyesen kell ott lenni, vagy kínál olyan szolgáltatást offline is?
Írok egy példát. Van a webbeteg website. Leírod az esetet, kifizetsz tanácsadási díjat. A website orvost választ, átküldi neki a leírásodat a csatolmányokkal / hozzáférést ad a felküldött anyaghoz. Amit az orvos válaszolt, azt visszaküldi neked (levél). A válasznak része, hogy a felelőssége korlátos. Nem tekinthető teljes értékű diagnózisnak, az orvos csak a felküldött adatokat látja, és nincs lehetősége külön visszakérdezni sem. Egy előzetes vélemény minden, amit adni tud. Viszont egy legjobb igyekezet szerinti valaminek bőven elmegy. Például a tünetek valami nagyon veszélyesre is utalhatnak, azt megemlítik neked. Legalább azt leírják, hogy valószínű esetben korlátos-e a baj, vagy akár elkezdhetsz megijedni.
Hasonló informatikusok esetében sokkal régebben és fejlettebben működik. User sztorikra első véleményt mondani bármelyik freelancert megkérheted. Nem igényel az külön website-ot, csak emailt. Akár ingyen véleményt kérni lehet bizonyos korlátok között.
Azt már észrevételezem, hogy ügyvédek esetében nem működik hasonló. Az okát még nem tudom. Elavult szokványokról, kommunikációs gyengeségről van szó, vagy van valami jogi korlátja annak, amiért nem működhet?
-
biker
nagyúr
-
daninet
veterán
az a baj, ha elküldöm a fenébe akkor biztos feljelent valamiért, mert megtette mindenkivel. Őszintén nekem az időm többet ér annál, hogy hónapokig papírozzak és rohangáljak egy ilyen idióta miatt. Tudom, hogy ilyen apró sikereket adni neki csak olaj lehet a tűzre, de hátha nem lesz több fogópont. Nagyon körültekintőek voltuk az építkezésnél, mert tudtuk, hogy problémás, a kerítés pontosan a kitűzött vonalon van, még fát is kivágtunk miatta.
Azt mondtam neki, hogy intézzen földmérőt, még azt is vállalom, hogy azt a két pont ellenőrzését mondjuk felesben kifizetem, ha az életem hátralevő részében békénhagy ezzel. Ekkor mondta, hogy nem bízik a földmérőkben csak a hivatalban. Azt már nem érti, hogy a hivatal ezekkel a földmérőkkel dolgoztat
Na mind1, köszi a lelki megerősítést, gyanítom a földhivatalnak nincs eljárása hülye emberekre

-
MrSealRD
veterán
-
MrSealRD
veterán
Ne értsd félre. Köszi, hogy próbálsz segíteni, de elsősorban azok válaszára számítok akik jogi területen tapasztalattal rendelkeznek.

Egyébként annyival bővült a történet, hogy állítólag szerződésben nem lehet 90 napban sem meghatározni a próbaidőt... Mert nem lehet negatívan eltérni a törvénytől.
-
mephi666
nagyúr
-
ElektrikusDE
senior tag
-
biker
nagyúr
ez ilyen. még az o1g előtti HírTV-n volt egy riport egy leszázalékolt, kerekesszékes nővel, aki szült, lett egy gyereke, erre mikor megkapta a gyes-t, akkor levettek a rokant ellátásból. Megreklamálta, és közölték, hogy olyan fokozatban volt, hogy önellátásra nem képes, segítségre szorul. A gyes alapján az kap gyest aki ellát (nevel) gyermeket, de aki képes másról gondoskodni, az nem szorulhat más segítségére.
Na ott is hasonló volt a szitu. -
biker
nagyúr
-
envagyok
veterán
Itt a faluban van egy-két alkesz, aki nem bír hazáig eljutni.
Kidől az árok szélére reggelig.
Egyszer-kétszer próbáltam segíteni, de volt hogy azt vízionálta a delíriumában, hogy biztos a párszáz forintját akarom elvenni, és késsel kezdett hadonászni.
Azóta nem próbálok segíteni. Ahogy senki más se abból a kb 100 emberből, aki kb. akkor arra jár.
Januárban, Februárban, -10 fokban is megesik ez.
De él az ember még. Neki is mindenféle baja van.Ezt azért túltolta a bíró.
Egy gondatlanságból elkövetett lenne jogos szerintem. -
envagyok
veterán
-
LuckyL
őstag
nem az a baj hogy büntetés van, hanem hogy ez őrületesen sok, szerintem felfoghatatlanul igazságtalan
ha megnézted a riportot a négy ember aki bement iszogatni és nem tett semmit, azok kaptak egy felfüggesztettet segítségnyújtás elmulasztásáért
na azt gondolom reálisnak, ha valaki tevőlegesen nem vett részt benne
azért mert elröhögcsélsz részegen, meg csinálsz néhány fotót, 14 év fegyház...és még akkor az is aki csinálta...aljas indokból emberölés, úgy hogy nem is lehet bizonyítani hogy nem a sok piától vagy a betegségétől halt meg
el nem hiszem hogy csak nálam veri ki ez itélet a biztosítékot
-
LuckyL
őstag
-
Apollo17hu
őstag
-
Tibor_560sec
aktív tag
Jól esett volna a forint, de nem mertem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Úgy voltam vele ha jön velem rögtön átírni belemegyek, ha meg nem akkor semmiképp.mephi666
Nem, egyszerű Ford Galaxy a sec-t nem adnám el legfeljebb ha az euró/forint beáll 1/800ityam
nem mertem megkockáztatni, eleve nem uniós országból jött minden esetben én lettem volna a elsődleges adat... -
amargo
addikt
Ezt nem értem, a kamu történetes részt, egész konkrét email-ek vannak ott olyan emberekkel, akiknek elküldték a levelet, nyilván a képre bárki oda varázsolja a megfelelő email címet. Ez tiszta sor.
Hogy egy újságírónak milyen kötelezettségei vannak azt nem tudom, nyilán egy gyilkosság más eset mint ez.Maga a GDPR-nél az elmarasztalás az érdekes, ha ez tényleg megtörtént, akkor lesz-e foganatja, hogy egyszemélyes Józsikának ne legyen admin joga. Milyen módosításra kötelezhetik az üzemeltetőket és a beszállítókat is.
Ugye itt a gyerekek szüleiként is érintett lehet az ember. Rólam miket tárolnak, stb..
-
asdf_
veterán
Ha tényleg beszéltek a hacker-el, akkor kötelességük lenne bevonni a rendőrséget, hogy kiderüljön kicsoda.
??? Protonmailen válaszolt a hacker kérdésekre. Plusz ugye újságírónak nem kell felfednie a forrást. De ha kéne, akkor is ott a protonmailes cím, az publikus most is, benne volt a cikkben is, ha jól rémlik.
-
ityam
őstag
Ezt nem fogom vitatni természetesen, hogy a GDPR 6. cikk meg van sértve és említettem is, hogy lehet más hatóság is, aki birságol ilyenért és akkor ahhoz kell fordulni. Én csak és kizárólag a BTK sértés miatt írtam és a (szerintem) ezzel kapcsolatos rendőrségi feljelentésre buzdítás értelmetlensége miatt kibickedtem bele #24626-re reagálva.
-
ityam
őstag
Ezt jobban elfogadom, hogy nem egyértelmű, hogy mi a jelentős érdeksérelem. Adott esetben kíváncsi lennék mi minősül annak egy bírói döntésnél.
A pucérságot én is gondoltam felhozni pédának, mert a pucér test olyan személyes adat, amit a szomszéd alapvetően nem ismer. Ha tényleg pucéran közlekednek az udvaron a sértettek, akkor már érzékenynek minősülhet az adat.
Ettől még ha én lennék a kamerázó szomszéd azt mondanám hogy nem a célból raktam úgy a kamerát hanem azért, hogy hogy az én birtokom minden oldaláról megfigyelve legyen egy esetleges birtokháborítás esetén és ha a szomszéd felől törnek be hozzám, akkor is minél jobb esélyem legyen a tettes azonosítására az ott megszerzett információk alapján.
Ettől még persze tarthatja megalapozatlannak az állításom hogy ez a célom, de az mégkevésbé valószínű, hogy megalapozott lesz, hogy a szomszédom fanszőrzetének dússágának megismerése céljából szereltem fel a kamerát. -
mephi666
nagyúr
-
inf3rno
nagyúr
A gyakorlatban mondjuk nem csuknak le ezekért senkit itthon. Volt valami tanulmány néhány éve, és egy tucat ember ült wellness szállodában emiatt, azok is az (1) bekezdés szabályait sértették, és elkövettek súlyosabb dolgokat is ezek mellett. Szóval egy dolog a törvény, más dolog a betartatása. Most is tudok olyan cégekről, akiknek egyáltalán nincs kint tájékoztatójuk, vagy annyi van benne egy sorban, hogy betartják a GDPR elveit, és kb. mindent is elkérnek.
-
Magnum_
nagyúr
-
karlkani
aktív tag
Továbbítom, köszönjük!
Mozgóbér az adható, állítólag azt szóbeli figyelmeztetés után is elveheti fél évig, akárcsak az alapbér 15%-át.
Az a helyzet, hogy a kolléga a főnökasszony által "összerittyentett" papíron aláírta, hogy részben felelősséget vállal. Nem tudom pontosan hány napra rá a másik telepről jött egy hölgy, aki meghallgatta a darus kollégát, az egyik alvállalkozó darusát, akik egész nap azt használják, valamint közölünk három embert, mint tanúkat. Valami olyasmit mondott a kollégának, ez náluk bevett szokás, minden ilyen, vagy hasonló ügyben így járnak el. Azt is közölte vele, hogy valami 10%-át szokták a javítás összegének a dolgozóra hárítani. A lényeg, fegyelmi eljárás van a kolléga ellen, várja a főnökasszony, hogy mennyi volt a javítás költsége. Az, hogy mennyit terhelnek a kollégára belőle, nem tudni, de pl.: 5 millás javítási költség 10% nem kevés...
Ma kiderült, ha az előzőekben felvetett második opciót választom (fegyelmit, nem a közös megegyezést), addig meg nem áll, míg fegyelmivel el nem küldenek. Fegyelmi eljárás alatt semmiféle juttatás sem jár, tehát bukta a 13. havi is. Ennek tudatában közös megegyezéssel elváltak útjaink. 8 nap szabadságom maradt időarányosan, amit ki fognak fizetni. Semmiféle papírt nem kaptam, állítólag ki lesz postázva. Az októberi fizetés pénteken lesz utalva, gondolom az ünnepnap, a mai munkanap, valamint a 8 nap szabadság is ekkor kerül kifizetésre.
Remélem héten megküldik a papírokat, hogy el tudjam intézni a munkaügyi központban a regisztrálást. A folyósítás azzal a nappal fog kezdődni, amikor a kérelem beadásra kerül, jól gondolom? Azt olvastam, hogy a betegbiztosításom még 45 napig él, így a két időpont közti napokra nem kell nekem rendeznem.
-
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
Egyelőre várjuk a fegyelmi tárgyalást, ahol majd ezeket a kérdéseket felteszem. Azért 1999 óta iparban dolgozok, 2007 óta szerviz vezető majd műszaki vezető, most saját vállalkozás alkalmazottakkal, és mind villamosság és gépipar, ugyan nincs munkavédelmi végzettségem, de kb 140 oktatáson átestem, és olyan helyeken dolgoztunk, hogy hajjaj. olyan nincs, hogy valaki nem veszi fel a kötelező munkavédelmi felszerelést.
Alcoa köfém a kedvencem. Lehet rinyálni, hogy meleg van az öntödében, pont leszarják, hosszúujjú, hosszú nadrág, kesztyű, sisak, szemüveg, még el se kezdtél semmit, töködig vizes vagy. Leveszed, kikísérnek a területről, és 6 hónap múlva újra próbálkozhatsz. második esetben végleges kitiltás. Járkálnak az ellenőrök
Vagy tredegar, ahol a munkavállalók jutalmat kapnak ha kihágást jelentenek, mert megelőztek egy veszélyhelyzet kialakulását. Sose tudod ki nyomott fel... Csak felhívnak munka közben, hogy jelenésed van. -
biker
nagyúr
neked is meg a többieknek is:
- középiskola, gyakorlati oktatás, ahol a tv szerint a gyakorlat vezető munkáltatónak számít, a tanuló munkavállalónak.
- a gyakorlat vezető köteles a kockázatértékelést elvégezni, a munkavédelmi oktatást megtartani, és a munkavédelmi eszközök használatát megkövetelni.
- ha nem kap munkavédelmi eszközt, a munkavállaló megtagadhatja a munkát, ha a munkavállaló nem hajlandó munkavédelmi eszközt felvenni, akkor kizárható a munkaterületrőlKertészeti oktatás, gyakorlat, metszőolló használata, II. osztályú veszélyességi eszköz, kezeléséhez kötelező előírás a munkavédelmi kesztyű (fiamon volt is)
A sérült gyermek (egyébként már kirakták az iskolából mert volt még másik két fegylemije és két igazgatóija szeptember óta, de ez mellékes is lehet) nem viselt munkavédelmi kesztyűt, és hadonászott, benyúlt a fiam munkatrületére valahogy, és megvágta az ujját, egy kis darab bőrt kimetszett belőle. Természetesn mentő, stbA problémáim a fentiek, nem tudjuk, pontosan hogy történt a végés, ki hova kapott, az osztálytársak messenger csoportját láttuk, mindenki azt mondta, baleset volt, nyilván ki a barom vágna bele a másikba diekt.
A munkavédelmi felelősség ott kezdődik, hogy kötelező munkavédelmi felszerelés nélkül nem engedhető oda a munkavállaló, ahogy lentebb más is írta, így a sérülés mértékét közvetlen befolyásolja az eset.Még a munkabaleseti jkv-t sem láttam, mit írtak be, pl abba a rublikába, hogy munkavédelmi felszerelés alkalmas volt-e és viselte-e illetve 3 napon belül gyógyul (nem kell jelenteni) vagy 3 napon túl mert azt kötelező lett volna jelenteni a mvédelmi felügyeletnek, de gondolom ezt azért nem teszik, mert ha beírják hogy nem volt felszerelése akkor máris repül a bírság.
Ennyi részletesen. Hogy miért a fiam kap fegyelmit ebben az esetben?
5/1993. (XII. 26.) MüM rendelet
a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény egyes rendelkezéseinek végrehajtásáról
10. § (1) Az a munkáltató köteles a munkabaleset kivizsgálására, bejelentésére és nyilvántartására vonatkozó előírásokat teljesíteni, amely (aki) a sérültet szervezett munkavégzés keretében foglalkoztatja.
(2) Ha a munkabaleset tanulót, hallgatót a szakképesítése megszerzéséhez szükséges gyakorlati képzés során nem a nevelési, oktatási intézményben éri, munkáltatón az őt foglalkoztatót kell érteni. Ettől az intézmény és a foglalkoztató szerződésben eltérhet. A foglalkoztató munkáltató minden munkabaleset esetén köteles erről a nevelési, oktatási intézményt értesíteni, és annak a kivizsgálásban való részvételét lehetővé tenni. -
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
itt nálunk a telephelyen ha munkavédelmi sisak nélkül beengednénk egy vevőt a csarnokba, ahol fejbe vágja egy zártprofil, akkor minket is elővennének, mert nem tartattuk be vele a munkavédelmi előírásokat
szerintem az iskola azért keménykedik, hogy kicsit megfélemlítse a gyereket+szülőt... közben meg tartanak tőle, hogy sz*rban lennének, ha elővennék őket is... (mert hát iskolában a tanár felelőssége elsősorban, ha baleset éri... főleg, ha balesetveszélyes eszközökkel dolgoznak és nincsenek betartva a munkavédelmi előírások... első dolog ez: előírások ismertetése, felkészülés, majd utána lehet használatba venni az eszközöket, ha már mindenki rendelkezik a megfelelő ismerettel és felkészült...) ...szerintem első körben higgadtan kellene velük beszélni, miszerint "tisztában vagytok az ő felelősségükkel is, de senkinek sem érdeke, hogy ez az egész ügy tovább fusson... szerencsére nem esett senkinek sem nagyobb baja, stb"a városban történt olyan is, hogy nem figyeltek óvodában a gyerekre, aki meglépett... szülő ment, gyerek sehol... előkerült azért egy közeli játszótérről, de az óvoda vezetősége ugyanígy keménykedett először, hogy mossák magukról a felelősséget

-
EmberXY
veterán
Közben még egyeztettünk és sikerült némiképp pontosítani a dolgokat, előkerestünk pár régi dokumentumot... Szóval egyik testvérem örökbefogadott, tehát az ő státusza egyértelmű, tehát ő nem lesz érintett ebben.
Ketten maradtunk, egyikünket egy családba fogadásról szóló határozattal az apai nagymama gyámsága alá helyezték, ehhez a szülő hozzájárult és a szülői felügyeleti jogáról ennek megfelelően lemondott, vagyis ez így nincs leírva, csak annyi, hogy a gyámság ideje alatt a szülő felügyeleti joga szünetel.
Az én esetemben annyi történt, hogy hasonló módon kerültem apám nevelésébe, de a dokumentumban az áll, hogy az "édesanya sorsának rendeződéséig" apám felajánlja, hogy gondoskodik rólam.Ha jól értelmezem, akkor továbbra is az a helyzet, hogy kizárólag az örökbefogadott testvérünk nem számít törvényes örökösnek ebben a helyzetben, így egyedül neki nem kell a temettetés költségeiből részt viselni (majd, ha ez aktuálissá válik).
-
EmberXY
veterán
+ biker:
az örökbefogadott gyermeknél ténylegesen örökbefogadás történt, a vezetékneve is változott, anyakönyvi kivonatot is kapott, stb, ez biztos.A másik két gyereknél van az, hogy ott igazából csak a nevelés került át máshoz, örökbefogadás nem történt, inkább csak elhelyezés, és az ezekhez - gondolom - szükséges lemondó nyilatkozat a felügyeleti jogról, már ha ennek ez a pontos neve.
-
LuckyL
őstag
-
Magnum_
nagyúr
szja-t kell fizetni 5 éven belül, ha többért adja el valaki a szerzett ingatlant (sávosan csökken az szja mértéke 5 éven belül), és illetékkedvezményt lehet felhasználni, ha 3 éven belül vesz valaki másik lakásingatlant (vagy 1 éven belül elad másikat), az okiratszerkesztő ügyvéd - jobb esetben - mindig ezzel kezdi, hogy megkérdezi a vevőt, van-e eladott (vagy eladandó) ingatlan az illetékkedvezmény miatt (én még írásbeli tájékoztatót is átadok és átvetetek ingatlan adásvételnél a felekkel, hogy kinek mi a dolga)
tehát szja és illeték két külön dolog.
zanzásítva, de remélem, érthetően. -
Vismajor01
addikt
-
ityam
őstag
Ide még tartoztam egy kifejlettel.Azt ezután is írtam hogy még nem írtam meg mert nem tudom hogy benne vagyok e a határidőbe vagy sem de ezt a választ kaptam.
Azért tettem fel kérdést hogy érdemes e beadnom az EU emberi jogok bíróságára a problémám. Természetesen beadtam mert hátha.
Az a válaszból nekem most nem egyértelmű hogy azért utasítottak vissza mert kicsúsztam a határidőből vagy más a helyzet.
Ebben szeretnék még most segítséget kérni. Ezeket kaptam:

Nah most időből csúsztam ki vagy más volt a probléma?
Most már ha jól sejtem nem tudok a problémámmal menni sehova de ha megkapom a választ hogy hát én voltam a trehány hogy nem időben írtam akkor az talán megnyugtat.A kérdésem hogy hülyeséget írtam vagy későn írtam?
-
Magnum_
nagyúr
-
surgery
senior tag
-
mephi666
nagyúr
+24078: ide akartam, pont ezért, mert a GVH biztos díjazná ezt a kereskedelmi gyakorlatot
írtam nekik is, hogy ezt nem tartom korrektnek, hogy lesztornózzák a rendelést, majd visszarakják a terméket emelt áron... várom még a reakciójukatui: euronics-ban 15+ éve vettünk tv-t, hűtőt, mosógépet, gáztűzhelyt... egyikkel se volt problémánk... 12-13év után csereprogramba adtuk a mosógépet, mert már a rozsda ette, de működött még tökéletesen (úgy voltunk vele, hogy inkább kihasználjuk a lehetőséget, mert murphy 1-2 éven belül megöli, ha nem tesszük
) -
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
Ha jól gondolom, ez a törvény (9-es pont)
https://njt.hu/jogszabaly/2022-5-00-00Ez meg az abban hivatkozott jogszabály, amiből mostanra kitöröltek szinte mindenkit, akire vonatkozna.
https://njt.hu/jogszabaly/2021-599-20-22Csak a június 15 a nem világos. Mert közben 31-ével érvényét vesztette a jogszabály
-
LuckyL
őstag
-
mephi666
nagyúr
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából ha a versenyjogot nézzük, adniuk kéne feltétel nélküli hardvert, amire olyan OS-t teszel, ami neked tetszik. Azaz ha eltávolítod az oprendszert és egy saját magad írtat teszel rá, vagy külön vásárolsz egyet és azt teszed föl annak jogilag bele kéne férnie. Műszakilag más kérdés.
-
G@ben
addikt
Azóta másik település építési szabályzatában megtaláltam, hogy a nem beépíthető terület azért van, hogy ott út mehessen, de elképesztő, mennyire nem tudnak válaszolni.
A múltkor egy másik terület tulajdonjogával és karbantartásával kapcsolatban elmentem a földhivatalba, onnan elküldtek a városházára, ahol adtak telefonszámot a közterületesekhez, aki elirányított a Győrszolhoz, akik mondták, hogy a Városházán érdeklődjek... -
sith7
félisten
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
gordonfreemN
addikt
-
B.i.L
senior tag
Nyílván kitartok mellette,de akkora sz@rba rántott bele,hogy ha nem szeretném,akkor elválnék…olyan mértékű rosszat csinált,ezért nem állok ki mellette,ugyanakkor segítem őt,de ne áljon bele senkibe,ha nem néz magába,mert kb ugyanazt csinálja…én sem vagyok tökéletes,és ezerből már nincs nálam az a bizony 1”,aki ellene lenne,ha érted mire gondolok. Ez hosszú évek kitartó munkája,és ha már együtt vagyunk,akkor a jó példával kellene elöljárni,nem pedig az ellenkezőjével.Tiszteltem valaha a nőket,és bíztam bennük,de eljött az ideje,hogy ne legyen példakép,mert nem származik belőle csupán szenvedés,legalábbis az én létformámra ez a jellemzőbb.Sajnos hiába magyarázom el neki a formulát,semmiféle módon nem változik meg tőle,és ez aggasztó méretekben képes hatványozni. Ez a jövőképem,és már tiltakoznak a sejtjeim is ellene,a szívem nem,de a fejem már lassan döntőképes,és a kapcsolat rovására megy.
Csak egy példa : ha telefonálok,közös ismerősökkel,nincs olyan,hogy ne szólna bele,mégha nincs is érintve a téma,amit esetleg megoszthanék pont vele. Elmondtam szépen,megkértem alázatosan,csúnyán,és kiabálva is,szinte mindenhogy…és mégis neki úgy kerek,ha én telefonon beszélek valakivel,akkor neki bizony joga van beleszólni,pedig nincs kihangosítva a telefon
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Szerintem ennek nincs értelme, semmi jó nem származik belőle.
Csinál hatalmas balhét, valami egyértelműen őrületes hülyeség miatt az ember felesége, akkor nem bólogatni, és mellette kiállni kell, hanem elmagyarázni, hogy miért is butaság, amit tesz.
Sőt ha valakibe emiatt beleáll, én kérnék elnézést tőle az asszony nevében is.
Ha azt mondja elég volt az életből, ideje meghalni ugorjunk a kútba, ugranál utána? -
B.i.L
senior tag
-
envagyok
veterán
Nem gyűlölöm én az exem, igaz hogy hasztalan pereskedett ellenem 5 évig a kúriáig tolva az ügyét

A nőket meg pláne nem
Csak nem érdemes egyben sem vakon megbízni, mert akkor nagy pofáraesések lehetnek.
Nem véletlenül van a lovas anekdota...
De ha eszénél van az ember, és nem hagyja hogy a rózsaszí fátyol a szeme elé lebbenjen, egész jó párkapcsolatot lehet kialakítani. -
mephi666
nagyúr
ezt a részét én sem értem, miért nem lehet diplomatikusan kezelni: ha útról van szó, nem pedig konkrétan telekről, akkor 50-50, mert mindketten használják egymás magánútját... ha ezzel kárt nem okoz, mi a probléma? lehet kötni az ebet a karóhoz, de ez pont az az eset, amikor mi értelme? annyi, hogy "nehogy már neki kényelmesebb legyen?"
-
Atomgeszi
nagyúr
"Végülis ugyanúgy a rákkeltő, mérgező égéstermékek mennek direktbe a tüdődbe."
Létezik sütemény, olaj, és vaporizer is. Amerikában a betegek, akik nem bírják a füstöt, azok vaporizálják
Problem solved.
Persze egy olyan társadalomban maximum, amelyik nem a középkori szinten van, hogy alkohol és cigi jó, a fű meg utat nyit egy csomó más jó cucc mellé.
Jó példa erre, hogy kocsmában sosem éreztem magam túl komfortosan a sok részeg idióta mellett, de pl. egy buliban, ahol sofőr voltam, jól elmosolyogtam a sok arcot, aki csak mosolygott és boldog volt. Soha egy ember nem kötött belém ilyen helyeken, szemben a fasza kis italos kocsmákkal, ahol az a legnívóbb bika, aki egy éjszaka alatt a lehető legtöbb emberbe köt bele. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Én annyit tudok hogy régen ebből komoly háborúzás volt.
Pl. Canon terméket kizárólag a Canon Hungária KFT-n keresztül vásárolhattak a kereskedők.
Ha máshonnan jött, az szürkeimportos volt.
Garanciális ügyintézést a Canon Hungária KFT csak az általa forgalmazott termékre vállalt, pedig ő volt a Canon Magyarországi képviselete. Simán elhajtottak, ha mondjuk Ausztriai nyaralás alatt vett Canon objektívvel volt gondom.Remélem már nem így van.
Mostanában nem volt dolgom velük. -
LuckyL
őstag
-
biker
nagyúr
Elvileg nincs ilyen. Mondom ezt úgy, hogy 2 évet húztam le olyan cégnél, ki ezt próbálta erőltetni, és még 5 évig árultam a termékeiket úgy, hogy ellenezték

Ez egy majd minden országban jelenlévő cég volt, minden országban volt egy saját leányvállalat, akik kizárolagos forgalmazók voltak, minden viszonteladó innen vehette a terméket, és "hivatalosan" csak belföldön értékesíthettél, ami persze jogtalanul volt tiltott. Viszont pl magyarországon ha bármelyik országba küldtél beszerzési igényt, azonnal küldték az XY Hungary Kft-nek, és megszívtad, mert legközelebb kicsesztek veled ha rendeltél.
De soha senki nem nyomta fel őket, ezért azt hitték, ezt megtehetik.
-
LuckyL
őstag
-
LuckyL
őstag
az oké hogy egy cég adhat bármiylen szerződést egy másiknak, de attól ha én beszerzem más forrásból a termékét, nyugodtan árulhatom, hacsak nem esik a fentebb taglalt kivételek közé #23662
ezért lenne fontos hogy meggyógyítsd az úriember lelkét, mert potenciálisan oylan információ birtokában van, ami mindent felülírna amit én az elmúlt két évtizedben a piacgazdaságról tanultam és tapasztaltam -
LuckyL
őstag
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
Vonatkoznak minden vitára. A szaktekintély maga csak akkor érv, ha releváns az adott területen. Azaz pl. egy jogszabályt pontosabban értelmez egy jogász, mint egy laikus. A szakmai területe viszont a jogásznak is megvan, ugyanúgy, ahogy egy orvosnak is.
Az egyik legnagyobb magyar szaktekintély diabetológiában írta egyik könyvében , nem lesz pontos az idézet, mert nem találom most a könyvet:
Egy jól tájékozott cukorbeteg tud annyit a betegségéről, mint egy általános családorvos. Azaz a legtöbb információ kellő kutatással megszerezhető. -
biker
nagyúr
"Konyhanyelven az oldal csak olyan cikkeket közöl, amelyek kizárólag pozitív színben tüntetik fel a füvezést. Szóval ez lenne egy hiteles, független, nem részrehajló forrás. Körülbelül, mint bármelyik média manapság."
Nem, ez a szókiforgatás esete.
Az említett szöveg pontosan azt takarja, hogy itt a "rekreációs fogyasztó" nem talál semmi értelmes anyagot, mert nem nekik szól, hanem kizárólag orvosi felhasználásról talál információt.
Egyébként kötelező szöveg, amit minden olyan oldalnál ki kell tenni, ami nem maga publikál, illetve nincsen meg a képesítése egyes publikációk véleményezésére, szimplán közzéteszi forrásmegjelöléssel (és esetleg fordítással) a cikkeket, természetesen forrásellenőrzés után. Mivel a mi forrásaink nem a titokterminál, hanem orvosi/kutatási szaklapok. -
philoxenia
MODERÁTOR
A gyakorló orvoslás az orvostudomány által ajánlott kezeléseken alapul. Nem vírusos.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
philoxenia
MODERÁTOR
A másik, hogy nagyon nem mindegy a hatóanyag, dózis, gyakoriság, beviteli mód, résztvevők életkora, egészségi állapota, és így tovább, amikor egy vegyület hatásait vizsgáljuk
Sajnos gyakorló cukorbetegként az ellenkezőjét tapasztaltam. A kezelésemben aktív 41 éves férfiként nagyjából azt kaptam, mint egy nyolcvanéves nyugdíjas nő.
Nem hiszek az orvostudományban. Bízom benne bizonyos mértékig természetesen, de mindig vizsgálom több oldalról, a lehetséges összefüggéseket. Hiszen a tudomány lényege nem a hit, hanem a kritikus szemlélet.
Hinni Istenben kell. Minden mást alaposan meg kell vizsgálni.
Az általam több cikkben talált információ az volt leginkább, hogy még nem elégségesek a vizsgálatok. -
philoxenia
MODERÁTOR
Nem. Te érveltél először azzal, hogy neki milyen végzettsége van. Ez meg az "ő kezdte " nevű óvodás érvelés volt most.

De mint mondtam, a más szereknél (alkohol, dohány stb.) erősebb tiltás volt az alapkérdés. Magyarországon rengeteg alkoholista van, még ha magamat nem számítom is...
de az alkohol nemcsak szabadon vásárolható, de a fogyasztását sem tiltja semmi. Ugyanez igaz a dohánytermékekre is. Azt kellene vizsgálni, hogy valóban annyival veszélyesebb-e a kannabisz, hogy ily módon büntessék a használatát?
Ezt nyilván olyan országok példájával kellene vizsgálni, ahol régóta legális a szer. -
biker
nagyúr
"Mire alapozod, hogy "hozzáértő" vagy?"
A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület egyik elnökségi tagja vagyok, 6 éve ezzel foglalkozok, mi fordítjuk a több ezer cikket amit összeszedünk valós kutatási anyagokat, szerveztünk két napos Cannabicum nevű konferenciát (Magnet ház) ahol több ország kutatói mellett Horváth Józsi a rákkutató is jelen volt, előadást tartott, és az ogyéitől kezdve minden hazai komolyabb szerv képviseltette magát. Igen, jobban látom a kérdést, mint aki betanulta a papírból, hogy a kender illegális drog ezért veszélyes.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- NBA és kosárlabda topic
- iOS alkalmazások
- Diablo IV
- Apple MacBook
- Milyen monitort vegyek?
- Yettel topik
- ASUS ROG Ally
- Samsung Galaxy A37 – régi ismerős új formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro 128gb - Jó állapot, akku 100%, tokkal és fóliával, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S26 Ultra 12/256gb Cobalt Violet - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Apple iPhone 16 128gb - Makulátlan, akku 100%, garanciális, tokkal, akár beszámításal
- 4 FAJTA (Május) DELL Latitude Laptop Tartós-Golyóálló-AKÁR SULIBA 7320 7430 7440 5320 5420 5430
- NEW! Bontatlan Lenovo Thinkpad T14 G6 Tartós Üzleti Laptop 14" -40% Ultra 7 255U 16/512 FHD+ Magyar!
- Új M5 MacBook Pro, 14", 10/10 mag, 32GB RAM, 1TB SSD, Silver - 27% ÁFA
- Dell Precision 7550,15.6",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11, 2 KAMERA
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 64GB White-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5460
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

#janemide

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerintem az iskola azért keménykedik, hogy kicsit megfélemlítse a gyereket+szülőt... közben meg tartanak tőle, hogy sz*rban lennének, ha elővennék őket is... (mert hát iskolában a tanár felelőssége elsősorban, ha baleset éri... főleg, ha balesetveszélyes eszközökkel dolgoznak és nincsenek betartva a munkavédelmi előírások... első dolog ez: előírások ismertetése, felkészülés, majd utána lehet használatba venni az eszközöket, ha már mindenki rendelkezik a megfelelő ismerettel és felkészült...) ...szerintem első körben higgadtan kellene velük beszélni, miszerint "tisztában vagytok az ő felelősségükkel is, de senkinek sem érdeke, hogy ez az egész ügy tovább fusson... szerencsére nem esett senkinek sem nagyobb baja, stb"
, akik leírják fehéren - feketén, hogy mi a helyzet.