Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Jéghorgászat
- Digitális Állampolgárság Program
- Tökéletes töketlenség
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Magnum_ #14386 üzenetére
Nincs értelme már nagyon a wareznak, mert lassan 10 éve az összes vírusos. Előtte azért mondjuk 1/5 volt az arány, aztán valami nagyon megváltozott 2005-2010 körül. Én is már régóta jogtisztát használok vagy OpenOfficet, Gimpet, stb... Ha nincs jó ingyenes alternatíva, és nem többszáz pénz, akkor simán megveszem a linceszt is. Pl legutóbb video slideshow készítéshez vettem movavi video editort, az is tök olcsó volt, és sokkal jobb, mint amiket néztem ingyeneseket, bár tolják a kéretlen reklámot ezerrel...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
őstag
válasz Magnum_ #14386 üzenetére
okés, akkor érted már miért írtam
de mondom "" jelben volt a cinkos, nyílván nem a te hibád, hogy hamisat árul, csak egy picit oylan nekem mint a kínai piacon az adidas
és ezért írtam, hogy ha nagyon kell a cucc, biztos meg tudja oldani az ember hogy ne írja ki hogy hamiscryptot minden termékemért elfogadom
-
Magnum_
nagyúr
válasz LuckyL #14385 üzenetére
Ezek szerint nekem is.
Van egy BT-s obd2 olvasom (ez ugye standard hardver, majdnem minden auton obd2 csatlakozo van), ahhoz egy jogtiszta TorquePro alkalmazas 1k, ezzel latsz hibakodot + lehet torolni.Most utana kerdezve, amit szerettem volna, az 150k+.
Igazabol nem kell, de lattam a szeromnel, ohh, mondom ennyi? Akkor kell. Na hat az o cucca az jogtiszta es az nem annyi.
Ettol fuggetlenul az elado tudomassal bir arrol, hogy tort sw-es cuccot arul es szamlat ad rola.
Amugy tok rugalmas volt, hozzateszem, en is.Es meg plusbonuskent megjegyzem, hogy nekem az otthoni gepemen is minden sw jogtiszta, en nem warezolok. Jo nekem az OpenOffice pl. Otthon szovegszerkeszteni.
Tehat nem erkolcscsoszt jatszom, csak a miheztartas vegett irom.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
őstag
válasz Magnum_ #14384 üzenetére
ok, lehet hogy nekem kevés az infóm erről a témáról, én azthittem ezek az olcsó diagok mind hamis software el mennek
a cinkost azért is tettem idézőjelbe, mert azthittem mindenki így tudja mint én
de akkor ezek szerint már nem így van[ Szerkesztve ]
cryptot minden termékemért elfogadom
-
Magnum_
nagyúr
válasz LuckyL #14383 üzenetére
Fogggggalmam sincs. Nem vagyok autoszerelo. Egy Toque Pro alkalmazasom van, az kb 1.000Ft es hasznalhato. En ebbol indultam ki. Miert vagyok cinkos? Kiirta, hogy vallalkozokent hamis termeket arul? Kell tudnom, hogy hamis?
Ugyan, ne irkalj hulyesegeket.[ Szerkesztve ]
I humbly and respectfully decline™
-
őstag
válasz Magnum_ #14381 üzenetére
de nem tudtad hogy ez ilyen cucc?
mármint egy komoly diagnosztikánál, alsóhangon többszázezer ft az eszköz és mellé komoly előfizetési díj
vagy lehet csak én nem értem a poént, de ha az hogy burkoltan megfenyegetted, akkor szerintem nem jófej dolog tőled, mert valahol te is "cinkos" voltál
biztos lett volna megoldás a software-recryptot minden termékemért elfogadom
-
Magnum_
nagyúr
Egy fB csoportbol vettem egy autodiagnosztikai eszkozt. EV-kent szamlat allitott ki az elado. Penteken jott meg postan. El sem indult a sw a gepemen. Azt irja, ez nem eredeti sw, de masnal nem volt meg gond megirtam neki, hogy akkor kuldom vissza. Ne kuldjem. Ugyan kerlek, biztos ne?
Termeszetesen visszautalja az arat, a visszakuldesem dijat is majd utolag, ha visszaerkezik a cucc.I humbly and respectfully decline™
-
coco2
őstag
PayPal ügyfélszolgálattal levelezett már valaki?
Előzetesen arra lennék kíváncsi, hogy egy adott website fogadhat-e online fizetést PayPal közvetítéssel? A tranzakciók jellege olyasmi lenne, mint anno a ValóVilág versenyben a versenyzőkre leadott emelt díjas SMS szavazat. Részemről fogalmam sincs, hogy az sportfogadásnak, vagy minek minősül jogilag. Különbség talán annyi lenne, hogy a website tartalma moderált, 18+ tartalom nem lesz rajta (a VV-ben előfordult olyan is).
A PayPal részéről [egy tájékoztatót itt találtam]. Idézek:
Kérjük, a kapcsolattartási adatokat, az üzleti webhely URL-címét és a rövid üzleti összefoglalót juttassa el az aup@paypal.com e-mail-címre.
Illetve:
Ha kérdése merül fel azzal kapcsolatban, hogy milyen jellegű tranzakciók sérthetik a Felhasználási Feltételek, kérjük, küldjön egy e-mailt a PayPal AUP ellenőrzési osztályának az aupviolations@paypal.com e-mailcímére.
Website még nincs. A koncepció tervezésénél tartok csak. Ilyen esetben formailag és tartalmilag milyen elvárások vannak az "üzleti összefoglaló"-t illetően? (Extra kérdés: nyelv kötelezően angol?)
A kérdésben bármilyen tippet köszönök.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
biker
nagyúr
annó míg lakossági webshopoztam, az első visszaküldés után csak személyes átvétel volt az ilyennek. Bejön, megnézi, megveszi.
Illetve csuklóból lemondtuk az olyan rendeléseket, amik 2-3 különböző VGA vagy Proci összeállítások voltak, tudván, mindegyiket meghajtja, és amelyik tetszik, marad, többi megy vissza. Vagy épp tesztet akar írni hogy menő legyen.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
nagyúr
válasz mike1334 #14372 üzenetére
Az világos, de ezt nem is a konkrét esetre írtam, hanem erre, általánosságban: "Szvsz mivel nem térhet el a fogyasztó hátrányára a kormányrendelettől, ezért tilos kikötni olyan feltételt az ászfben, ami az elállási jogát csorbítaná (értékcsökkenés, stb.)." mivel ki lehet kötni ilyet ÁSZF-ben.
Egyébként az ilyen esetekben sok mindent nem tud tenni a webshop, azon kívül, hogy egy idő után nem szolgálja ki. Én is ismerek ilyen arcot távolról, ő szerszámokat szokott rendelni, majd visszaküldeni, mert a visszafutár olcsóbb, mint a bérlés 2-3 napra. No comment.
Szerk.: #14375 bocsi, akkor félreértettem
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
mike1334
veterán
Az nem elállás (vitaminos példa). Elállás akkor lehet, ha kipróbálod, visszaküldöd. Ha ezt tucatszor teszed meg, akkor se számolhat értékcsökkenést, erre a problémára nem nyújt megoldást. A lanparty-s srácra már inkább.
Amúgy az evidens, hogy a kipróbálást meghaladó használat értékcsökkenéssel jár, de alapból nem mondhatja azt, hogy az értékcsökkenés megtérítését kéri egy sima elállás esetén.[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
nagyúr
válasz mike1334 #14369 üzenetére
Nem tér el, ezt tartalmazza a Korm. rendelet. Egészen pontosan 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 25. §
A fogyasztó csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel.
Tehát a 14 nap arra van, hogy a nem látott, nem taperolt terméket a vásárló ki tudja próbálni, és ha meggondolja magát, akkor el tudjon állni a szerződéstől. Amennyiben a használat ezt meghaladja - a 14 nap alatt - úgy az eladó felszámíthat értékcsökkenést. Itt persze a terméktől függ a dolog, hiszen egy tartós fogyasztási cikket 14 nap alatt nem tud a vásárló rojtosra használni, de mondjuk, ha rendel webshopból egy 30 db-os C-vitamint, és megeszik belőle 28-at, majd visszaküldi 14 napon belül, hogy nem tetszett az íze, vagy rendel egy fúrószár készletet, és rongyosra hajtva küldi vissza, az már kérdéses lehet.[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
galoslac
tag
válasz Darth_Revan #14366 üzenetére
Pár éve volt egy webáruház aki közölte egy vásárlóval, hogy ha a következő rendelése is visszamegy akkor azt már joggal való visszaélésnek veszi....(harmadik alkalom után, 1 éven belül)
(emberként lanpartykra járt és ezen alkalmakra összedobott egy 5-600k-s gépet és lepucolva visszaküldte, hogy szaggat az aknakereső...)
Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
mike1334
veterán
Szvsz mivel nem térhet el a fogyasztó hátrányára a kormányrendelettől, ezért tilos kikötni olyan feltételt az ászfben, ami az elállási jogát csorbítaná (értékcsökkenés, stb.). Ettől függetlenül gondolom kiszűrhet embereket, akikkel nem akar szerződni, de ennek a jogszerűségét passzolom.
-
nagyúr
Nincs ilyen limit, de ÁSZF-ben kitérhet rá, hogy adott esetben egy megrendelést visszautasítson - egészen pontosan ne igazolja vissza, így nem jön létre fogyasztói szerződés. Tehát az ilyen, nem feltétlenül jóhiszemű vásárlókat ki tudja szűrni már a megrendelés során (név, cím, IP cím alapján például). Ugyanakkor, ha már létrejött a szerződés és kiszállította a terméket, akkor minden esetben él a 14 napos visszavásárlási garancia az ÁSZF-ben meghatározott feltételek szerint (pl. arányos értékcsökkenés, stb.).
-
mike1334
veterán
Szerintem nem. Tudtommal a kormányrendeletben nincs ilyen "kivétel", a fogyasztó hátrányára pedig tilos eltérni a rendelkezésektől.
-
Darth_Revan
veterán
Nagyon nem foglalkozom ezzel a témával, így polgári jogban jártas kollégától/nőtől szeretnék segítséget kérni.
Internetes vásárlásnál van ugye ez a 14 napos indoklás nelkuli elállási...ennek mi a limitje ? Ha x számú terméket visszavisz a vásárló elállásra hivatkozva, akkor egy idő után mondhatja e az eladó hogy nem köteles attól az ugyfeltol többször indoklás nélküli elallast elfogadni és jogosan jár e el ha az elállási szándékot elutasítja, mivel már "túl sokszor élt vele"?
[ Szerkesztve ]
-
galoslac
tag
Mt.
118. § (2) Az (1) bekezdés szerinti pótszabadság fogyatékos gyermekenként két munkanappal nő, ha a munkavállaló gyermeke fogyatékos.
294. § (1) c) gyermek: a családok támogatására vonatkozó szabályok szerinti saját háztartásban nevelt vagy gondozott gyermek; fogyatékos gyermek: az a gyermek, akire tekintettel a családok támogatásáról szóló törvény szerinti magasabb összegű családi pótlék került megállapításra,
Szerintem nem, köze sincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
Eladó Bosch IXO nyomatékadapter 1500/db egy-több-sok mint a kínainál
-
fess
őstag
Sziasztok
Munkahelyen, gyermek tartós betegségét igazolóan az Államkincstár határozatát vittem be, hogy megkaptuk az emelt összegű családi pótlékot, ezzel akartam igényelni a +2 nap szabit, de nem fogadták el, azt mondták, hogy az orvosi papír kell, amit ugye beadtam az ÁK-ba, sajna másolás nélkül.
Tényleg az kell hozzá? -
[HUN]Zolee
őstag
Sziasztok!
Jó estét.
Vásároltunk egy építés alatt álló lakást, amivel az építtető csúszik lassan 10 hónapot(az első időponthoz képest).
A földhivatalhoz beadott szerződésben a határidő augusztus.31 volt.
Mivel ez az időpont reálisnak tűnk akkor, beírattuk a gyereket oviba, azóta viszont 30km-re kell vinni minden nap a gyereket, mert ez a ... még mindig nem fejezte be a lakásokat.Van-e valami lehetőségem, hogy valamilyen címen fizessen az építtető a késés miatt?
Kötbér nincs a szerződésben.
Előre is köszönöm a válaszokat.
''<[HUN]DrH>valaki mondjon egy tuningolos programot a mivel kocsis képeket tudok tuningoloni.'' https://ferromag.aranyoldalak.hu/
-
addikt
válasz Xanax88 #14360 üzenetére
Én hasonló (cca 150 adag/nap) melóra két autót és négy embert alkalmazok, közülük hármat megbízással, egyet közalkalmazotti kinevezéssel (ő mást is csinál). És karácsonyi csomagot sem kell szállítani, pedig mi is részt vettünk adománygyűjtésben, amit decemberben ki kell osztani. Mondjuk mindennel együtt ez bőven több, mint 650 ezer/hó. Mondjuk én fogjam be a csipogómat, mert a fenntartónknál nincs jobb önkormányzat a környéken...
Én a megbízási szerződésben foglaltak szerint felmondanám a szerződést, avval nincs mit tenni. Persze akkor, ha nem lehet a megbízóval zöld ágra vergődni.
Jó szerencsét!
-
senior tag
válasz Xanax88 #14360 üzenetére
Olvassátok el a szerződést. Feltételezem nem munkaszerződés, hanem megbízási lesz.
Amennyiben nem az van benne, amire vállalkozott/megbízták, akkor akkor szépen üljetek le, és beszéljétek meg a pontos elszámolást, bár van egy sanda gyanúm hogy nem lesz egy részletes szerződés.
Amennyiben erre nem hajlandóak, akkor nézzétek meg a szerződés felmondásról szóló rendelkezéseit, és mondja fel a szerződést (amennyiben erre lehetősége van, akkor azonnali hatállyal).
Rakjon el minden olyan iratot, dokumentumot, ami azt igazolja hogy mennyivel nőtt a leterheltsége, és mennyivel csökkent a rendelkezésre álló idő, valamint a plusz köröket is próbálja valahogy igazolni, bár ahhoz megint a szerződést kell megnézni, hogy ezeket esetleg hogyan szabályozza.
Amennyiben nem lesz kifizetve, akkor pedig adjatok be egy fizetési meghagyást, ezt nyugodtan meg lehet mondani a megbízónak is hogy liluljon a feje.
A feljelentés jogalapját pedig nem igazán értem, én nem ijednék meg ettől.
No money, no honey.
-
Xanax88
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, ha esetleg nem, akkor elnézést.
Láttam, hogy akad pár szakember aki valamennyire hozzá tudna talán szólni a dologhoz.
Elég hosszú lesz, de próbálom a lehetőségeimhez képest minél részletesebben megírni, mert tényleg nem tudom mi lehet fontos, sőt... igazából azt sem tudom egyáltalán igazunk van e.
Adott a párom, vállalkozóként (katás) futárkodik egy vallásos/szociális intézménynél, konkrétan ebédet szállít rászoruló időseknek.
Havi szinten olyan 550-650 közt keres, változó, persze ebből vannak még kiadásai.
Fél éve csinálja, eddig minden gördülékenyen ment, viszont az elmúlt 2 hónapban egy káosz az egész.
Teljesen a nyakára szálltak, mindent rátolnak amit csak tudnak, több pontban is szerződést szegtek mindenféle mondvacsinált indokokkal.
Szerződése szerint konkrétan annyi lenne a dolga, hogy egy adott lista alapján, ételt szállítson az időseknek, ételhordóban amit teljesítenie kell, járulékos költségek a fizuba vannak kalkulálva, benzin, autó...
Alapvetően nem lenne egy rossz munka, úgy vették fel, hogy 4 órás meló, 30-40 címmel naponta.
Ezzel szemben már odaáig fajult a rendszer, hogy ha meg szakad sem tud 11 előtt elkezdeni szállítani ergo 3 órás lett a munkája és a napi címek is megugrottak napi 75-80 ra és mai napig heti 2-3 címmel nő a lista.
Ráadásul sima szállítás helyett, a központból a nevében az öregeknek fűt fát ígérgetnek, egy személyben már ápoló, lelkisegélyszolgálat, telefonközpont és futár.
Mellette vele szállíttatják reggel, saját munkája előtt át a kaját ingyen a 2 konyha közt, ez már 2 órával korábbi kezdés mint amire aláírt az elején, a távolságok miatt. Emiatt is csúszik a szállítás kezdése.
Mivel az irodában dolgozó mind a 4 irodista megunta a nyugdíjasok telefonálgatását, már elvárják, hogy tartson fent egy telefont és mindenre ő válaszolgasson futátként...
Este vigye vissza az edényeket, (mondanom sem kell, budapesti délutáni forgalomban) szállítás végeztétől hazáig, még furikázik laza 2,5-3 órát...
Mellette olyan címekre küldik ki mindenféle tájékoztatókkal és levelekkel napi szinten, amilyen címekre nem is szállít ételt, (kerülő, idő, benzin) természetesen egy forintot sem kap érte, csak másnap előveszik, hogy miért nem végzett 14:00ig az ételszállítással.
10-15 kilós ajándékcsomagokat szállíttatnak vele cimre, van ahova többet is, aláírásokat kell gyűjtenie mellé, amit nyugdíjasokkal nem egyszerű, alsóhangon 10 percről beszélünk/cím, amit a vállalt munkáján felül szintén ingyen várnak el tőle.
Napi 100-150km t kocsikázik... ez az elején 70 körül volt, természetesen nem fizetik a benzint, de tolják rá az ingyen köröket.
Most, hogy ezek miatt folyamatosak lettek a késések, még elvárnák, hogy ebből a fizuból Ő vegyen fel egy másik futárt...
Mondanom sem kell, gyakorlatilag mínuszba jönne ki, ha megtenné.
Néha, ha épp ráérek, be szoktam neki segíteni, de az a nevetséges, hogy amíg az elején a megbeszéltek szerint ment minden, lazán tudott végezni időben, most volt már olyan nap, hogy ketten sem tudtunk este 6 előtt hazaérni.
A központ mossa kezeit, szegény tartja a hátát az öregek előtt mert minden problémát rátolnak...
Gyakorlatilag 2 oldalról kapja az ívet, amiért kiköpi a belét (már bocs)
Ma is egy szokásos nap volt, gondoltam bemegyek neki segíteni, mert ez így tarthatatlan.
Nem is lett volna vele különösebb gond, de mikor pakolás közben meghallottam, hogy a megbízója elkezd vele üvöltözni a késések miatt, felrángatta az irodába és a komplett személyzet előtt megalázta olyan stílusban ordibált vele, szerencsétlen sírógörccsel jött ki és azzal a hírrel, hogy ma is 80db.+ csomagot ki kéne vinnie.
Gondoltam most lett elég, nem vagyok hajlandó tovább nézni mit művelnek vele, pontot teszünk a dolog végére és többszöri szerződésszegésre hivatkozva, megbeszéltük, hogy felmond.
Mikor bejelentette, hogy azonnalival felmondana, mivel az eddigi 4 órás munkából konkrétan odaáig jutottunk, hogy 12-13 óra/30 nap lett, ugye ünnepnapokon is, természetesen ezt nem lehet bírni, sem fizikailag, sem idegileg.
Azt a választ kaptuk, hogy akkor nem lesz kifizetve... felejtsük el, és még én is fel leszek jelentve... ami vicces, mert nekem még csak a nevemet sem tudják. Semilyen formában nem kapcsolódom az intézményhez.
Természetesen igy kénytelen volt ma is, meg amíg meg nem kapja a fizetését folyamatosan bejárni, mert félti a pénzét.
Legrosszabb esetben letöltené a 30 napját... de akkor sem lehet biztos benne, hogy egy forintot is látni fog...
Igazából az érdekelne, hogy hova tudna fordulni ez ügyben és mikor, mert este 6 előtt esélytelen, hogy bármilyen szabadidőt szakítson bármire is.
Van-e rá bármi mód, hogy ne kelljen ledolgozni a 30 napot, vagy hogy megkapja a jogos fizetesét?
Szerencsétlent teljesen tönkretették idegileg pár hónap alatt.
Ha valaki érdemben tudna válaszolni, leírom részletesebben, akár csatolom a szerződését vagy ilyesmi.
Nem tudom mi kell ehhez, hogy valaki hozzáértő jobban belelásson, ha szánna rá egy kis időt.Bocsi ha kicsit kaotikus lett, csak idegből és több részletben írtam, mert kapkodtunk egész nap, ráadásul teljesen kétségbe vagyunk esve.
Köszi előre is, ha valaki mond valami okosat.
Üdv,
KriszKrisz
-
coco2
őstag
válasz m4rk.89 #14356 üzenetére
A webshop esetén mintha mindenre élne a 15 nap. Újszerű (piacképes) állapotban kell visszajuttatnod, postát te fizeted, ha a terméknek helyreállítási költsége van, te fizeted. Sokat segít, ha a dobozt és csomagolóanyagokat nem trancsíroztad szét darabokba sem te, sem odahaza a kiskutya, és a többi
-
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
PCLand üzletből vettem online (kártyás fizetés) egy nyomtatót, de sajnos rossz típust.
Akkor jöttem rá, hogy nem Wifi-s amit akartam miután kiment a tesztoldal...
Ilyen esetben el tudok állni a vásárlástól? Festéktartályok fel lettek töltve.
-
coco2
őstag
A megjegyzés kapcsán egy off gondolat. 2008 után kezdett el sokat változni a világ. Akik akkor voltak 6 évesek, és elkezdték figyelni, ami körülöttük történik, mostanra már 16 évesek. Már kamasz korosztály. Érkezik az a generáció, akik sosem látták az előző világ értékrendejit. Beleszülettek abba, ami most van, és teljesen természetesnek veszik. Hiába, öregszünk.
-
nagyúr
-
asdf_
veterán
válasz Sanyabá #14348 üzenetére
Haaaaaaat, en nem nagyon feszulnek neki a dolognak, hiaba volt farok aki elozott teged, a kanyarodas megkezdese elott meg KELL gyozodnod, hogy szabad-e az ut. Meg ha esetleg ki is hozzak 50-50-re, az kb. annyiba fog fajni, mint az 50 es a 30 kulonbsege, igy meg ertelmetlen.
Guglizd meg, hogy mi volt a Nogradis baleset vege, Nogradi baleset trabant keresoszavakkal (kanyarodo Trabantba rombolt bele azt elozve valami allamvezetoi kocsi szirenazva, a Trabantban levok halalat okozva, eleg nagy nyilvanossagot kapott anno az ugy es tobb kanyart is mentek vele jogilag, ha jol remlik). -
coco2
őstag
Sziasztok!
Irányadó jelleggel tippeket kérnék egy kérdésben. A téma internetes regisztráció webes alkalmazásban.
Bizonyos tartalmak talán nem kötelezően 18+ korosztály, de a fiatalabbak esetében akkor is szülői felügyeletnek kell lennie, hogy regisztrálhassanak felhasználóként. Például a Facebook 13 évet ír elő, és szülői engedélyt. Oké, azt írja elő. Aztán a gyakorlatban az a 11 éves nem regisztrál, amelyik nem akar - de az valójában nem érdekel. Ami viszont érdekel, hogy mit tekint a jog elégséges óvintézkedésnek azt illetőleg, hogy a webes alkalmazás üzemeltetése ne kerüljön bajba miattuk?
-
astorre19
aktív tag
Sziasztok!
Lakásvásárlás után a vagyonszerzési illetékre részletfizetés kérése hogy történik?
A NAV már kiszabta az illetéket.
Elérhető valahol formanyomtatvány?
Kell írni a kérelembe jövedelmet,kiadásokat ilyesmi?Illetve 15 napot írnak és most ugye jönnek az ünnepek,tegnap lett átvéve a levél,ez a 15 nap az munkanap?
Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
biker
nagyúr
Beszarok ennek az elműnek. Ma megjött a visszautalásuk. az én bankszámlámra. A feleségem az előfizető, és mindig az ő kártyájával fizetjük, és fingom sincs, honnan vették az én bankszámlaszámomat
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
biker
nagyúr
válasz mike1334 #14337 üzenetére
Akkor írok egy szép kérelmet, hogy méltányosságból vizsgálják meg a maradék időszak kifizetését.
Kb semmi értelme, gondolom, de hátha karácsony vanElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mike1334
veterán
Ptk. 6:23. § [Az elévülés joghatásai]
(1) Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, az elévült követelést bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni.
Ezen túl max akkor, ha benézik a követelésed és kifizetik (mert a követelésed nem szűnt meg, csak az érvényesítésének a bírói útja, de ugye azt meg hivatalból nem nézi a bíróság), vagy ha van olyan tartozásod, ami olyan időszakra vonatkozik, amikor még nem évült el a követelés, akkor beszámíthatod.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
Üdv
Megjött a válasz az ELMŰ-től a túlszámlázásos panaszomra, melyben elismerték a tévedést, és hivatkozva a 2 éves elévülésre, a két éves időre elszámolnak 69e Ft-ot, amit jóváírnak.Kérdésem, a kedvesen megírt válaszlevélen kívül, amiben kérem, hogy méltányosságból igazán visszaadhatnák a maradék 160e Ft-ot is, mást tehetek? gondolom jogilag semmit.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
mike1334
veterán
válasz N€T0X|N #14334 üzenetére
2015-ös cikkből idézet, de nem tudom mennyire aktuális, illetve autentikus az értelmezés:
Órában is nyilvántartható a szabadság, de csak napban adható ki
Az új Mt. lehetővé teszi azt, hogy a munkáltató a szabadságot órában tartsa nyilván. Erre akkor van lehetőség, amennyiben a munkavállaló a munkaidő beosztással azonos időtartamban kerül a munkavégzés alóli mentesítésre (a szabadságot nem a hétfői napra kapom, hanem a hétfőre beosztott 12 órára). Ebben az esetben a munkavállaló szabadságát órásítani kell. 25 nap szabadság 25*8 óra szabadságot jelent. Amennyiben tehát az adott napon 12 óra időtartamban kerül a munkavállaló munkavégzésre beosztásra, abban az esetben ebből a szabadságmértékből 12 órát le kell vonni. Ennek több gyakorlati következménye is lehet. Egyrészt a munkavállaló szabadságmértéke arányosan összezsugorodik, hiszen egy nap szabadság kivételével másfél nappal csökken a szabadságállománya. Másrészt pedig előállhat az a helyzet, hogy az év végeztével órában töredék szabadsága keletkezik, amivel viszont nem lehet mit kezdeni. Szabadságot ugyanis kizárólag naptári napban lehet kiadni, így nem kezdhetek délután 2-kor azért, mert délelőtt szabin voltam. Ez a szabály ráadásul veszélyeztetheti a 20 nap alapszabadságot, valamint a 14 egybefüggő szabadságperiódust, amiket a munkavállalónak meg kell kapnia.
[ Szerkesztve ]
-
válasz mike1334 #14333 üzenetére
Persze, hogy bíróságra nem vinném. Csak itt mindig az a mondás, hogy a törvény betűjének minden megfelel, így szeretnék képben lenni, hogy egyébként ez tényleg megfelel-e?
A bejelentés akkor történt, amikor már csak ez a 3.5 órám volt meg, szóval tenni nem tudtam volna ellene. Tavaly is maradtak óráim, de akkor nem volt munkarend változás, így át lehetett hozni idénre (akkor pont decemberi túlóra miatt maradt valamennyi).Sent from my keyBoard
-
mike1334
veterán
válasz N€T0X|N #14332 üzenetére
Jelezd a problémád, ha le akarnak rázni, akkor úgyis azt fogják mondani, hogy nem éri el a fél napot, tört napot meg nem tudnak kiadni, így buktad. Volt amúgy tájékoztatás arról, hogy megszűnik a korábbi szabadságolási gyakorlat? Mert ha szóltak és Te tudtad, hogy van szabid, ami tört nap, akkor szvsz kivehetted volna, amíg még lehetett, bár ezt a humánank is nézni illett volna. Ha akarják akkor sima kérésre is rendezik a kérdést..ha meg nem tudják/akarják rendezni, akkor most ezért mennél bíróságra?
-
válasz mike1334 #14331 üzenetére
Igazából a lényeg az lenne, hogy a törvény szerinti éves szabadságomat megnyirbálhatják-e a beleegyezésem nélkül. Elvégre 200 óra jár, nem csak 196 és fél és alapvetően nem rajtam múlt, hogy ezt ki is tudom venni vagy sem (jövőre nem tudom átvinni, mert ugyanott lennék, mint most). Az már szinte mindegy, hogy mit találnak ki jóváírás gyanánt.
Itt alapvetően normálisan kezelik a dolgokat - túlórát is szerencsére - azért lepett meg, hogy egy flegma "hát ez elveszett" volt a reakció, amikor rákérdeztem. A kicsi is számít.Sent from my keyBoard
-
mike1334
veterán
válasz N€T0X|N #14330 üzenetére
A Te esetedre nem tudom, hogy van-e vmi joggyakorlat, de az Mt. más helyen, más környezetben kezeli a tört napokat szabadság esetén: A fél napot elérő töredéknap egész munkanapnak számít.
Esetleg ennek az analógiájára lehet szabályozni, vagy megbeszélni a munkáltatóval, hogy alapelvi szinten sérelmes a szabályozás megváltozása.Csak halkan megjegyzem: a kedvedért megnéztem, nekem 163 óra túlórám volt idén, ebből kb. 24 óra decemberben. Kifizetni nem fogják, lecsúsztatni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok! Szabadságos kérdésem volna: idén novemberig 24 órás fordulószolgálatot végeztünk munkahelyen, ami miatt órákban kellett kivenni a szabadságot. Ez változott decembertől, azonban én idénre kivettem majdnem mindent, de 3.5 órám maradt és ezzel most nem lehet szabadságként legalábbis mit kezdeni, mert egy teljes napnak kivenni nem tudom, a munkáltató meg első megoldásként úgy gondolta, hogy akkor ez "elveszett" oszt' jó'van. Milyen hivatalos opciók vannak itt? Jóvá lehet írni valahogy lecsúsztatott órának (az is megfelelne, mert egyébként nem fix napi 8 óra van, hanem havi munkaidőkeret, de minimum napi 5 órát bent kell lenni) vagy ki kell fizetni vagy esetleg valami más? Azt azért nem gondolnám, hogy ezt szó nélkül ki lehet dobni az ablakon.
Sent from my keyBoard
-
Đusty
addikt
válasz Sanyabá #14320 üzenetére
Már olvastam hasonlóról korábban és jogosnak tűnik, de rá kell keresni.
Egyébként:
"
(6) A balra bekanyarodó jármû vezetõje párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyõzõdött arról is, hogy balról jármûvének elõzését vagy kikerülését másik jármû nem kezdte meg." -
Sanyabá
senior tag
Hoztam egy érdekes esetet, kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Közlekedési ,anyagi káros baleset.
A tények: fő úton haladó személygépkocsi balra akart lefordulni, mely szándékát időben is jelezte.
Kereszteződéshez érve ám, egy kis teherautó ráelőzött, így súrolta a bal első sárhányót, ajtót, valamint letörte a visszapillantó tükröt.
A károkozó 100%-ban elismerte hogy ő volt a figyelmetlen, azaz nem vette észre az írányjelzőt. Ezt elismerte a kárbejelentőn is, valamint szóban 2 tanú előtt is , melyből az egyik a kiérkezett rendőr volt. De rendőri intézkedés nem történt, nem akarván a károkozó megbírságolását.
A balesetet felvette a károsult személyautó fedélzeti kamerája .Erre a bíztosító 70-30%-os költséget állapított meg a vétlen autó terhére, azaz 30%-át akarja téríteni a kárnak.
Felülbírálati kérelem lett beadva, a videóból kivágott képekkel, és a tények leírásával, de ennek hatására sem változott meg az álláspontjuk.
Tehát adjuk bíróságra?
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Korábbi hozzászólásomra nincsen további ajánlásotok esetleg?
Lényeg: a biztosító kibúvókat meg jogszabályi trükköket keres a kifizetés minimalizálására, igen komoly villámkár (maga a villámkár nem vitatott, mindenki által elismert ok) megtörténte után. Ezzel szemben kéne "erősítés", jogi támogatás, lehetőségek kitárgyalása, tanácsadás.
Szóval ingatlanbiztosítási ügyek rendezésében jártas jogi szakember kerestetik.
-
BornToBePuli
aktív tag
Szerintem egy jó kis adatvédelmi esettanulmány.
Read only felhasználó
-
csubuka
addikt
válasz Bigemperor #14316 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
Természetesen nem feltétlenül, csupán a személyes találkozók egyszerű kivitelezése miatt írtam bele ezt a kérdésembe. Minden tippet szívesen veszek.
-
fess
őstag
Sziasztok
Külföldi (maláj) munkavállalónak jár a gyerek utáni szabadság, ha a gyerek nem Magyarországon van ? Van erre valami törvény?
Kollégám előző évben megkapta, idén arra hivatkozva nem, hogy nem itt vannak a gyerekei. -
ityam
őstag
válasz mike1334 #14310 üzenetére
És polgári peres eljárásban én döntsem el hogy mekkora a méltányos összeg valami alapján vagy a jognyilatkozat pótlása iránti kérelemmel érdemes próbálkozni és akkor igazságosan dönt egy összegről a bíróság?
az a baj hogy a jognyilatkozás pótlása iránti példáknál hasonló példát nem találtam pedig szerintem azzal születhetne igazságos ítélet. Nem akarok én állást foglalni hogy 1-2-3-4-5 millió illet e engem mert nem tudom egyedül megállapítani.
[ Szerkesztve ]
-
mike1334
veterán
Hajh, én erre már nem is írok semmit...sok sikert, próbálj erre (is) találni ügyvédet (nem fogsz, mert hülyeség), amit akartam az ügyeddel kapcsolatban elmondani, azt már láttad.
A büntető feljelentésre értettem. Polgári peres eljárásban szabadon lehet próbálkozni, legfeljebb elutasítják a kereseted vagy befogadják, aztán majd a bíróság eldönti.
[ Szerkesztve ]
-
ityam
őstag
válasz mike1334 #14289 üzenetére
Közben olvasgattam már BTK-t is es az a kérdés merült fel bennem hogy inkább büntető feljelentést kéne tenni a biztosító ellen szándékos károkozás azáltal, hogy a jogaim(kártalanításhoz) érvényesítését ellehetetlenítették?
Csak peres eljárásban tudom a legutóbbi levelük alapján érvényesíteni a jogaim, mert már a jogviszony véget ért és amíg tartott a jogviszony addig is minden kérésem a megállapodásra zárt fülekkel találkozott.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Sziasztok!
Jeleztem egy boltnak az elállási szándékom 14 napon belül emailben. Az elállásról kinyomtattam a papírt, kitöltve beszkenneltem és csatoltam a levélhez.
Természetesen a bolt azóta nem reagált és közben eltelt az idő, ma van a 15. nap az átvételtől számítva.Sajnos most jutott eszembe, hogy ha nem reagálnak el kellene küldenem tértivevényesen is, de elfelejtettem.
Ilyenkor az email bizonyító erejű? Vagy mit tegyek? Próbáltam telefonon elérni őket, de a telefonon sem tudom elérni őket...Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok. Tanácsra lenne szükségem. Az egyik kollégám, aki török állampolgár, de Magyarországon él már sok éve, dolgozik, és 4 gyereke van (mind itt született), felesége "behülyült", és el akar válni. A kollégám nagyon jól keres, és mindent megtesz a gyerekeiért, rengeteget dolgozik, ami a feleségéről nem mondható el. Nem dolgozik, csak költekezik. A válóok pusztán annyi a részéről, hogy "elege van, élni szeretne". Arra lennék kiváncsi, hogy ha válóperre kerül a sor, mik az esélyei egy török állampolgárnak (most fogja felvenni a magyart) egy magyarral szemben a gyerekelhelyezésben, ha ugyan nála jó körülmények között élhetne a 4 gyerek, mégis ott van a háttérben az, hogy török állampolgár, és úgy tudom, az nagy hátrány ilyen esetben. Van erre valami külön rendelkezés?
-
coco2
őstag
Nem lesz trükközve semmi sem. A kérdéseket nem azért tettem fel.
A kérdéseket azért fogalmaztam meg, mert amilyen időket élünk, egy kívülálló egyszerűen csak nem tudja követni, hogy az egykoron sima sportszerűségre épülő szabályok egyszerű világa (amikor még elég volt a józan paraszti ész) mostanra mivé változott, és hogy valamilyen területen esetleg olyan fejlemények lehetnek, amik a józan ésszel is szembe mennek, és amik nem ismerete nem fog mentesteni a felelősség alól. Nincsen semmi mágia. Simán csak tudatlan kívülálló vagyok a jog világában. Az minden.
-
nagyúr
Jogilag lehet rendezni természetesen, a kérdésem inkább arra irányult, hogy megfelelő tájékoztatás birtokában ki adna hozzájárulást a fényképei, videói ilyen jellegű felhasználásához.
-
mm00
aktív tag
Szerződéssel átmehet szerintem. Azért tárolja az adatok, mert a user megbízta, hogy jelenítsen meg egy adatlapot bejegyzésekkel/képekkel/videókkal, amelyek a Facebook accountjáról származnak. Ebben a szerződésben, gondolom a szerzői jogokkal kapcsolatos dolgokat is rendezni tudja.
-
nagyúr
Miért adna bárki ehhez hozzájárulást? Persze EULA-ban eldugva átmehet, de az erősen szürke zóna a GDPR bevezetése óta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- Billentyűzet hibás 17 colos HP Probook 4720S laptop
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest