Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz N€T0X|N #26428 üzenetére
szerintem csak akkor, ha éjjelre mindent átáraz, ugyanis a kereskedelmi szabály az, hogy a terméken fel kell tünteni az egységárat és a vételárat is. és ha az van kiírva, 300Ft, az nem lehet 330Ft a pénztárnál.
ellenben szolgáltatási díjként külön lehet hogy felszámíthat valamit
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
válasz N€T0X|N #16551 üzenetére
Felhívtam ezeket a jóembereket, gyakorlatilag tényleg csak az van, hogy saját magamért vállaljak kezességet. Van ennek bármi értelme? Ilyet én még nem láttam, hogy aláírok egy megállapodást, amiben rögzítjük a feltételeket és aztán írjam alá, hogy amit vállaltam azt vállalom...
Sent from my keyBoard
-
őstag
válasz N€T0X|N #16548 üzenetére
azt írja hogy a fenti szerződéssel kapcsolatban te a telenor követelésére fizetési kezességet vállalsz
nekem az a bajom ezzel viszont, hogy honnan tudod mi a "partnert terhelő valamennyi kötelezettség" ha nem ismered a közte és a telenor között lévő szerződést?
így kvázi oylasmire vállalsz fizetési kötelezettséget, aminek nem ismered a tartalmát
..nekem nem szimpatikus ez az egésznincs valami lehetőség közvetlen a szolgáltatóhoz menni?
például nekem most a reklámozott árból (korlátlan uniós telefoncsomag, 10 giga nettel) engedett a voda több mint 3 ezer ft ot (12.500 helyett 9000 /előfizetés), mert felhívtam az ügyfélmegtartási csoportjukat és megmondtam hogy ezt kérem vagy elviszem az előfizetéseimet a telenorhozcryptot minden termékemért elfogadom
-
ityam
őstag
válasz N€T0X|N #16546 üzenetére
Én úgy értelmezem hogy azért vállalsz kezességet hogyha a cég akivel kötöd a flotta szerződést és az nem fizet, akkor te fizetsz helyette. De az is benne van hogy csak a fenti szerződéssel kapcsolatban, tehát szerintem nem annyira vészes.
Valószínűleg a szerződésben nincsenek súlyosan fizetendő összegek ha galiba van.
Ha meg olyat kérne a telenor, ami nincs benne a szerződésedben, akkor arra meg gondolom nem él a kezességvállalás, hiszen nincs benne a szerződésben.
Ezzel szerintem csak annyit vállalsz ha a flottakezelő nem fizet(pl becsődöl), akkor te kifizeted az ezzel a szerződéssel kapcsolatos költségeket közvetlenül a Telenornak.De ez csak a laikus véleményem.
-
-
senior tag
válasz N€T0X|N #14906 üzenetére
Jópár éve eléggé felhígult az is. Tudsz licitkorlátozást felrakni, vagy minősítés alapján szűrni a fiók beállítási korlátozásoknál. Viszont lehet hogy több infót kapsz a vatera saját fórumában. A vatera egyébként nem fogja letiltani az hülyék fiókját, nem nagyon érdekli őket a dolog. Részemről próbálkoztam azzal, hogy beírtam azt, hogy minimum 5 vásárlás előtt, csak előzetes üzenet után fogadok el licitet a nullásoktól, de ez kb. annyira betarthatatlan, mint az, hogyha nem fizet a vevőd, akkor majd jól pereled/fizetési meghagyással bombázod.
No money, no honey.
-
mike1334
veterán
válasz N€T0X|N #14334 üzenetére
2015-ös cikkből idézet, de nem tudom mennyire aktuális, illetve autentikus az értelmezés:
Órában is nyilvántartható a szabadság, de csak napban adható ki
Az új Mt. lehetővé teszi azt, hogy a munkáltató a szabadságot órában tartsa nyilván. Erre akkor van lehetőség, amennyiben a munkavállaló a munkaidő beosztással azonos időtartamban kerül a munkavégzés alóli mentesítésre (a szabadságot nem a hétfői napra kapom, hanem a hétfőre beosztott 12 órára). Ebben az esetben a munkavállaló szabadságát órásítani kell. 25 nap szabadság 25*8 óra szabadságot jelent. Amennyiben tehát az adott napon 12 óra időtartamban kerül a munkavállaló munkavégzésre beosztásra, abban az esetben ebből a szabadságmértékből 12 órát le kell vonni. Ennek több gyakorlati következménye is lehet. Egyrészt a munkavállaló szabadságmértéke arányosan összezsugorodik, hiszen egy nap szabadság kivételével másfél nappal csökken a szabadságállománya. Másrészt pedig előállhat az a helyzet, hogy az év végeztével órában töredék szabadsága keletkezik, amivel viszont nem lehet mit kezdeni. Szabadságot ugyanis kizárólag naptári napban lehet kiadni, így nem kezdhetek délután 2-kor azért, mert délelőtt szabin voltam. Ez a szabály ráadásul veszélyeztetheti a 20 nap alapszabadságot, valamint a 14 egybefüggő szabadságperiódust, amiket a munkavállalónak meg kell kapnia.
[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mike1334
veterán
válasz N€T0X|N #14332 üzenetére
Jelezd a problémád, ha le akarnak rázni, akkor úgyis azt fogják mondani, hogy nem éri el a fél napot, tört napot meg nem tudnak kiadni, így buktad. Volt amúgy tájékoztatás arról, hogy megszűnik a korábbi szabadságolási gyakorlat? Mert ha szóltak és Te tudtad, hogy van szabid, ami tört nap, akkor szvsz kivehetted volna, amíg még lehetett, bár ezt a humánank is nézni illett volna. Ha akarják akkor sima kérésre is rendezik a kérdést..ha meg nem tudják/akarják rendezni, akkor most ezért mennél bíróságra?
-
mike1334
veterán
válasz N€T0X|N #14330 üzenetére
A Te esetedre nem tudom, hogy van-e vmi joggyakorlat, de az Mt. más helyen, más környezetben kezeli a tört napokat szabadság esetén: A fél napot elérő töredéknap egész munkanapnak számít.
Esetleg ennek az analógiájára lehet szabályozni, vagy megbeszélni a munkáltatóval, hogy alapelvi szinten sérelmes a szabályozás megváltozása.Csak halkan megjegyzem: a kedvedért megnéztem, nekem 163 óra túlórám volt idén, ebből kb. 24 óra decemberben. Kifizetni nem fogják, lecsúsztatni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz N€T0X|N #10690 üzenetére
"124. §71 (1) A szabadságot a munkaidő-beosztás szerinti munkanapokra kell kiadni.
(2) Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a szabadság kiadása során a hét minden napja munkanapnak számít, kivéve a munkaidő-beosztás szerinti heti pihenőnapot és a munkaszüneti napot.
105. § (1)
(4) A munkavállaló számára - a 101. § (1) bekezdés f) pont kivételével - havonta legalább egy heti pihenőnapot vasárnapra kell beosztani."Valójában ebben az esetben mondhatja a Munkáltató, hogy Te H-P-ig voltál beosztva, majd SZ,V pihenő és a köv. héten ugyanígy. Most függetlenül attól, hogy Te szabid kezdő napja hétfő és befejező napja köv. hét vasárnap. Tehát ez így rendben. Ez valószínű 10 napodba kerül.
Akkor lenne szabálytalan ha Te be lettél volna osztva vasárnapra és úgy engedélyeznek rá szabadságot.
-
Handball94
aktív tag
válasz N€T0X|N #9884 üzenetére
Igen, alapvetően a pihenőnap az adott nap egésze.
105. § (1) A munkavállalót hetenként két pihenőnap illeti meg (heti pihenőnap).
(2) Egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a heti pihenőnapok egyenlőtlenül is beoszthatók.
(3) A (2) bekezdésben foglaltak alkalmazásakor - a megszakítás nélküli, a több műszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalót kivéve - a munkavállaló számára hat munkanapot követően egy heti pihenőnapot be kell osztani.
Tehát ha nem esik bele a munkaköröd a fentebbi megszakítás nélküli..stb-be, akkor az Mt. szerint legalább 6 munkanap után kell legalább 1 pihenőnapot biztosítani. -
senior tag
válasz N€T0X|N #7193 üzenetére
A szabadságokat ilyenkor pénzben váltják meg, a fel nem használt napokra ún. távolléti díjat számolnak.
A távolléti díj kiszámítása - lehet hogy csak nekem - kicsit komplikált, a havi bruttó béredet osztod 174-gyel, így kapsz meg egy órát, majd nyolccal szorozva kapsz meg egy munkanapot.
távolléti számításaNo money, no honey.
-
bambano
titán
válasz N€T0X|N #6496 üzenetére
az mt egyik alaptétele, hogy munkáért munkabér jár. szerintem a fizetés összevisszasága elegendő az azonnali felmondáshoz, rendkívülit már nem ismer a törvény.
az kérdés, hogy érdemes-e, felmondásnál mindig jobb taktikának látszik először a közös megegyezésre rámenni, ha az nem megy, akkor rendkívülire.
lényeges, hogy írásban, igazolhatóan átvetten. arra is figyelni kell, hogyha állítasz valamit, bizonyítani kell tudni.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest