- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
http://www.msicomputer.com/NB/product_index.asp
remélem jól linekltem be.Az oldal teli van notitípusokkal, amik kódnevek alatt futnak.Én hanyatt vágódtam a nevektől, mint a pm45, penryn, 1066fsb
a pm965 az az eggyel régebbi 65nm-es technológiára utal?
-
törölt tag
Valaki hallott már infót,h kis hazánkba mikor érkezik meg a gx720?
Mert az msi distributor's listáján hiába írtam az összesnek, még válaszra sem méltattak...
Ami azért érdekes, mert az augusztusi chipmagazin (július végétől kapható, tehát lapzártáig kellett az msi-s reklámarcoknak eljuttatni a hirdetést a laphoz..) utolsó oldalán már szerepel a két noti...gx620/720...Ki mit tippel, mennyiért fog "adásba" kerülni?
Ahogy olvasgattam, a 9600gt-t picivel jobbnak találják a tesztelések mint az ati-t a másikban...
Ha 300-350k között jönne, mint az elődje...Az már jó lenne
-
KisBundi
őstag
Meg tudnátok mondani hogy a GX610-es noti játékokban hogy szerepel (COD4, GRiD,Crysis stb)?
-
AusWolf
őstag
Hi. Jól járnál ezzel a notival, az biztos.
Nem ver meg egy játékos asztali gépet, de noti viszonylatban jó masina. A 8600M GT-je valóban DDR2-es memóriával dolgozik, ami egy hangyányit visszafogja. Esetleg nézhetsz egy GX610-et, amiben ugyan Turion X2 TL-60 van, és ATi Mobility HD 2600, de legalább DDR3-as a VGA.
Eredetileg én is ilyet terveztem, csak sajnos úgy alakult, hogy se pénzem nem lesz rá, sem időm (kifutó széria).
-
AusWolf
őstag
Szevasztok. Vásárlás előtt állok (még mindig, csak most más típusról van szó), és egy kis segítségre lenne szükségem.
MSI vr610x-202hu a kiválasztott típusa, csak az a gond, hogy nem tudom, milyen videokártya van benne. Egyes oldalakon ATi X1200-at, máshol X1250-et, megint máshol X1270-et írnak. Mi az igazság?
Előre is köszi.
-
Hartz
csendes tag
Üdv!
Véleményeteket kérném, milyen ez a notebook? [link]
Főleg játékra használnám, de elsősorban nem FPS-re, ha pedig mégis, akkor a grafikát úgyis lehúzom minimumra. Azért a Fable II. remélem még egész tűrhetően el fog futni rajta...
Mennyire melegszik? A videókártyája tényleg csak DDR2-es memóriával rendelkezik? Bármilyen hasznos infó jöhet ezzel kapcsolatban. Esetleg ebben az árkategóriában (150-200e) más ajánlat is.
Előre is köszi a válaszokat!
-
NiGro
csendes tag
Hali. kiprobaltam az atitool 0.27 és 0.26 o is, egyikben se akar a core és a mem az alapértelmezett 500/400 felé menni, mindig megáll a core 483 nál, és nemtom feljebb huzni. egy kis segitseget kerhetek?
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Küldtem e-mailt albacomp-nak, egyenlőre semmi válasz.
Matricát le lehet valahogy szakadás nélkül szedni?
-
Coolmat
őstag
#7979: szívesen!
#7980: pontosan így van.
#7982: ez nem egyértelműen eldöntött, nálam tuningolva eléri a 78 fokot is, ami már kellemesen forró, de szakik azt mondták 80 fokig nem probléma a dolog (viszont biztosan csökkent az élettartamán). Tuning nélkül is 72 fok körül mozog full terheléssel, és voltak rémhírek, miszerint hibás tervezés miatt ilyen melegek. Most pl ölben használom és 53 fokos a videókártya, szval netezésre nem melegszik annyira
#7983: a fehérvári Albacomp szervíznek lehet ilyen kérelmet írni, címet sajnos nem tudok mondani. A legjobb sztem ha rákérdezel a boltban ahol vetted mi a teendő, esetleg ott helyben tudják orvosolni a gondod.
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
valami szmötyi belement a ventimbe.... Ha megmozdítom a notit kerreg zúg,berezonál az egész.... Kitisztítani nemtom mert ott a matrica.... Hogyan lehet szakadás nélkül leszedni a matricát? Vagy hallottam hogy lehet írni megbontási kérelemért e-mailt, azt pontosan hova kell? Fontos lenne előre is köszi!
-
NiGro
csendes tag
hány fokig lehet nyuzni a vgat?
-
Xabi78
aktív tag
Imibacsi!
Pr210-en hol lehet állítani a videomemória mennyiségét? Láma vok, nem találom...
X.
-
Coolmat
őstag
válasz
Imibácsi #7974 üzenetére
Próbáld meg esetleg a 0.27 bétát ha 0.26 nem vinné.
Bocs a floodért... -
Coolmat
őstag
Amit én screenshotoltam képet azon éppen 2500mhz-en repeszt a proci, ezért 320mhz a DRAM frequency.
Atitool: 2 lehetőség is van
1. default profilon a 3d perfomance csúszkájával állítod be a kívánt mhz-et.
2. Csinálsz egy új profilt, elnevezed mondjuk tuning néven. Ezen beállítod az órajeleket, elmented, majd a settingsnél a startup részlegen beállítod a defaultot (ez töltődik be a rendszer indításakor), a 3ddetection részen pedig a tuningra állítod ha 3d-s alkalmazást észlel, és defaultra ha kilép 3d-ből.
Ha biztosra akarsz menni, állítsd be a tuning profilnál mind3 csúszkát 500mhz core és 400mhz memóriára, majd find max core gombbal leteszteled mit bír. Ne ilyedj meg ha lefagyna, újraindítás után szól mi volt az utolsó még működő beállítás és ahhoz mérten állítsd be a profilt. Ugyanezt el lehet játszani find max memóriával is, ha pöttyöződne a képernyő akkor már a határon vagy, állítsd le a tesztet és vedd vissza az utolsó jó beállításra.
Ha így se lenne érthető majd mellékelek képeket is -
Daveboy
tag
Valaki a #7962-re?
-
szaki1
tag
válasz
Coolmat #7971 üzenetére
A memoriát hol lehet 266Mhz-ról 333Mhz-re átállítani, mint ahogy az Neked is be van lőve?
Videókártyahúzásra nekem Atitool vált be, elég egyértelmű a használata, és okos módon be lehet állítani vele, hogy csak 3d alkalmazásnál húzza meg a VGA-t, kilépéskor pedig visszakapcsol
Ebben láma vagyok, hogyan is kellene ezt megcsinálni?
-
Coolmat
őstag
Régi az everest, mert biztosan 2 memória slot van benne, és dualban mennek. 4.5 már jól írja ki (tölts le egy trialt és nézd meg abban).
Szakszerű proci húzás: BIOS-bólDe csak óvatosan, mert notiknál nehéz resetelni a CMOS-t, vagy egyáltalán nem lehet, és akkor szervíz... Mellesleg procit húzni felesleges is, 2500mhz-es core2 mindent elvisz ami létezik.
Videókártyahúzásra nekem Atitool vált be, elég egyértelmű a használata, és okos módon be lehet állítani vele, hogy csak 3d alkalmazásnál húzza meg a VGA-t, kilépéskor pedig visszakapcsol. -
helkis
veterán
válasz
Szplöttyy #7968 üzenetére
az x3100 nem játékra van, bár programozható shadderek vannak benne, ezért dx10-es grafot meg tud mozdítani, de kérdés hogy.. kisebb csíkszélességnek köszönhetően kevesebbet eszik, ergo töb az akuidő, de szerintem egy kategória a kettő, csodákat ne várj...
mod: pár eredmény: [link] -
helkis
veterán
kezdésnek kérj kölcsön egy 4.2xxx-es everestet nem hiszem hogy 3 foglalat lenne a gépedben, lehet csak a kijelzés rossz.. ha az is rosszul írja, akkor másfelé kell keresgélni, pl megcserélni a 2 modult a foglalatokban.. elvileg van 1db 1Gb-os modulod, ill egy 2Gb-os, DCH.csak akkor van, ha ezek mérete megegyezik (itt ugye nem egyezik meg), de bebizonyosodott már, hogy notiknál ez sem feltétel, lehet egy biosupdate segítene ezen. ellenkező esetben garis javítás szvsz..
-
Szplöttyy
senior tag
Ismerem, még az MX 440esemen is elment. Főként olyan játékokat próbáltam találni, amik a régi GMA 950esen nem mentek...Eddig ami azon nem ment, az nem megy X3100ason se, vagy ha megy is ugyanannyira szaggat. Eddigi tapasztalatok szerint az X3100 semmivel se jobb a GMA950-nél
-
Daveboy
tag
válasz
Szplöttyy #7961 üzenetére
Hali Szplöttyy! Tesómnak is x3100 van a notijában. Én NFS Carbonnal próbálkoztam, az is 640x480-ban minimum grafon szaggatott. Bár régebbi driver van fent neki, de azt írta ki hogy 29 MB videomemóriát használ (játék közben, meg amúgy is). Szóval nem tudom hogy a driverrel volt-e a gond vagy nem, de annyi biztos hogy az x3100 sztem nem alkalmas játékra, maximum stratégiára. Egyik haver Command and conquer generals-t nyomott rajta, az úgy emlékszem tűrhetően ment.
-
Daveboy
tag
Hali! MSI notebook vásárlását tervezem, és egy GX610PX-059-est néztem ki. Ha esetleg van vkinek ilyen notija, kérem írjon róla pár szót. Ha valakinek a notijában AMD Turion x2 TL-60 proci van, vagy hasonló, kérem az is írjon. Egyáltalán nem ismerem a mobil amd procikat, még sosem volt velük dolgom. (mobil téren csak core2 T5250-nel volt.) Egy ilyen TL60 teljesítménye kb milyen intel procihoz hasonló? Azt hallottam, hogy az amd procik nem használják ki a dual channel ramhasználatból adódó gyorsulást. Ez igaz, vagy csak egy marhaság? A válaszokat előre is köszönöm!
-
Szplöttyy
senior tag
Sziasztok!
Kicsit furán érzem magam... Van ugyanis egy MSI notim, nagyon szertem, jó is meg minden, de van egy kis gondom vele. Nem játékra vettem, szinte sosem játszom, de sok helyen olvastam, hogy az X3100as vga már egészjó, meg hogy a CoD4 elmegy vele, meg az NFS:u2 is töklazán megy. Gondoltam, akkor énis kipróbálom... Csalódtam:
Landwirtschafts Simulator 2008: El sem indul Pixel Shader 2.0 hiányára panaszkodik, pedig még a legújabb vga driver is fent van.
Need for Speed Underground 2: 640*480-ban minimum grafikán is be-be szaggat néha.
Talisman Online: Néha néha még ez is beszaggat, bár nem feltétlen a gép hibája szerintem.
Test Drive Unlimited: Szintén el se indul, hibát észlel.
Nálam van valami gáz, vagy ez a kártya tényleg alkalmatlan játékokra?
Ui: Sorry, a hosszú hsz.-ért
-
Coolmat
őstag
Uff!
Örülök, hogy végre megvan a webcam
Darth_Revan azt az eredményt úgy érte el, hogy a videókarit is húzta, de ezt le is írta a cikkben. A 8600M GT általában jól húzható, de semmi sem ziher, ki kell tapasztalni. Javaslom az Atitool vagy a Rivatuner progikat kipróbálásra, mindkettő alkalmas a feladatra. És persze csak óvatosan, mert az esetleges elfüstölt kártyáért senki sem vállal felelőséget (és gariban se fogadják el!!!). Nekem ezt sikerült elérnem 05-ben: [link]Ja és a ramok: pedig annak alapból mennie kell dualban, nézd meg pl memóriateszteknél mit ír az eredmény mellé a ramokra.
-
szaki1
tag
válasz
Coolmat #7951 üzenetére
Hali!
THX a segítőkészségedet, úgy néz ki müxik talán minden!
Nyomogattam Én minden gombot, de nem akart bekapcsolni a webcam, de egyszercsak bekapcsolt!teszteltem a gépet, de:
3Dmark05: 7373, turbó gombbal csak 7493 lett?
Ez jó, vagy nem, olvastam Darth_Revan cikkében, hogy az Ő GX600PX-013HU laptopja 3Dmark05: 9349 ért el!!!
Nálam is el lehet ezt érni (egy állítólag jobb MSI GX600PX-214HU laptoppal )?
Everestben néztem a RAM-t, de nem dual chanelben mennek, ezt hogyan kell beállítani hogy DUAL-ban menjenek?
-
Crockoo
csendes tag
válasz
Imibácsi #7902 üzenetére
Ha már IGP húzás...
Nekem a VR610 simán Radeon 1200 seriesként ismeri fel, ami a benchmarkok szerint rosszabb teljesítményt nyújt, mint a 1250 vagy a 1270.
Én driverre gyanakszom és bár megváltó teljesítmény-többletet nem várok, de ami benne rejlik az RS690-ben, azt szeretném előcsalogatni.
Az ATI driverei érdekes módon ezt eddig nem tették lehetővé. Van vmi ötletetek?
Esetleg neked Imi? Elviekben hasonló az IGP-d mint nekem.
ui: viszont nekem fixen 128 MB RAM van megosztva, nem tudom változtatni. -
VINIKOR
senior tag
Van digitális TV-tuner a GX600-ban? Ebben a youtube videóban ezt mutatják (3:11 percnél): [link]
GX600-nak nem kellene külön topikot nyitni? Az első hozzászólásba minden anomáliát le lehetne írni.
-
Coolmat
őstag
válasz
Crockoo #7952 üzenetére
Notebook hardware control (ha nem működne próbáld meg a bugfix verziót).
-
Crockoo
csendes tag
Lehet picit off, de nm tudtok egy olyan freeware telepmérő alkalmazást, ami jobban és picit pontosabban kijelzi a telep állapotát? Nekem az XP-s egyszerűség annyira nem jön be, de láttam már szebbet, csak ugye akkor még nem volt notim és nem is foglalkoztam vele...
-
Coolmat
őstag
#7940: köszi
Közben kipróbáltam 175.19-el, felment rá, de wowban fele fps-t produkálta, mint előtte, szval kis mizériával visszatettem a gyárit, majd holnap kísérletezek kicsit mik mennek fel rá és melyik a legjobb.
#7944: nemhogy magyar de angol kézikönyv se volt hozzá (najó, a CD-n van), vhol spórolni kellett, hogy ennyibe kerüljön ez a noti
Viszont csak 2 oldalt kell visszaolvasnod itt a fórumon, ami 10 percet vesz el az életedből, de cserébe mindenre választ kapsz, mert eléggé kiveséztük ezt a típust. Egy előző postomból copy pastelek:
"webkam gombot 1-szer megnyomod (feltéve, hogy előtte ki volt kapcsolva) mikor már betöltött az XP, meg kell jelennie az üzenetnek, hogy új hardvert talált. Felteszi magától, és meg is kell jelennie az eszközkezelőben. Ha ez nem így lenne, akkor bekapcsolt webkammal kotorássz kicsit az eszközkezelőben, hátha eldugta valahova, ha pedig megvan, távolítsd el, gép restart, és kezd előlröl."
Ergó: nem kell hozzá külön driver.
Ha nem tudod be van-e kapcsolva tedd fel a system control managert, (ezt elmentem mostmár könyvjelzőnek annyit linkelem ide), ez szépen jelzi kis ikonokkal ha bekapcsolsz/kikapcsolsz vmit (wlan, bt, turbó gomb stb.).Lehet írok majd egy FAQ-ot, és az új tulajoknak csak ezt linkelgetjük
-
Windows NT
tag
válasz
Balázs1986 #7948 üzenetére
Ja az lehet, hogy nem kapcsolta be.
Egyébként nekem is XP lett volna jó, de a driverekhiánya miatt tettem Vistát ami nem túl jó ötlet, mert vmware-t kell futtatnom és azon megy egy XP, hogy tudjam végezni a munkahelyi progival a dolgomat, másrészt meg a vista a 60 gigás neki szánt particiórból már csak 28 ha van és a vmwaren kivül nem sok minden van fent, tényleg csak alapvető progik.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Windows NT #7947 üzenetére
Mint írta, jelenleg XP van neki, és pont az a gáz, hogy a webcam driver jelenleg nincs fent a GX600 lapján
Hogy Vista alatt miért nem ment mikor még az volt neki, az jó kérdés...szerintem nem kapcsolta be -
Windows NT
tag
Windows Pista alatt nekem rendesen megy, ha elindul a Win akkor nyomd meg a kamera bekapcs gombját, persze msn live messenger vagy skype kellene hozzá és ki lehet próbálni.
Inkább ami gázosabb volt a Bluetooth azt kicsit nehezebb volt mert nem tudtam, hogy mi az az ismeretlen eszköz még mindig, Bluetooth-ot kicsit frappánsabb telepíteni eszközkezelőből kell és a toshiba bluetotth driver kell neki.
Szóval a kamcsi nálam megy.
Milyen Os-ed van?
Vista, XP, ha XP akkor le kell szedni az MSI oldaláról a drivereket.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Balázs1986 #7945 üzenetére
Hülyeséget mondtam, van rendes, webkamerát ábrázoló gombod a kamera indítására
-
szaki1
tag
válasz
Balázs1986 #7943 üzenetére
Mint az már ebben a csoda országbasn már lenni szokott semmilyen magyar nyrlvú használati nincs hozzá és honnan szjam ki, hogy mit hogyan kellene csinálni és mivel!!??
Így Én sem tudom, hogy milyen tipusú wabkamera van a GX600-ban???
-
Balázs1986
őstag
Pont azért írta a keresőt, hogy ne 7ezret kelljen, csak mondjuk 50-et vagy 100-at
Aki 200x teljes nyugalommal válaszol ugyanarra a kérdésre azt HelpDesk-esnek hívják, és nem keres rosszulNem tudom, milyen tipusú wabkamera van a GX600-ban, csak azt, hogy 1,3Mpx. Ha Chicony modul van benne akkor az EX600, ha Bison modul van benne, azt az EX700, GX700, GX610 driverek közül le tudod tölteni. (A kamera bekapcsológombját megnyomtad már?
)
-
szaki1
tag
Egy lelkes forumozó úgy válaszól a 200x feltett ugyanazon kérdésre, mint ha az elsőre válaszolna!
Ne vedd sértésnek, de semmi sem akar müködni rajta és 7000 hozzászolást, még a 3 napos cseregarancia időn belül sem tudok átrágni!!!
Bocs, de már Én is nagyon unom ezzel a fa@a laptoppal való bas@kodást!
a WEBKAMOM MÉG MINDIG NEM JÓ, valaki tudna 1 okosat mondani rá és igérem többet soha nem írok ide semmit....
-
helkis
veterán
nyugodj meg, jót kaptál, egyébként a px a "butított" verzió: lángnyelvek nélkül, meg talán hogy nincs benne HD-DVD, ill nem Vistával kapod..
új GX600 userek: a problémák amiket kérdeztek, benne vannak a topicban nem új keletüek, ha egy topicban vagy és ott írsz bele a keresőbe valamit, akkor az adott topicban kikeresi a megfelelő szövegrészeket... érdemes használni!
200hsz óta megy ez "vettem egy GX600-at és nem megy semmi xp alatt"
kissé belefáradtam.. sorry!
-
Buvana
aktív tag
Jajj! Majdnem írtam valamit, de inkább mégsem...
-
szaki1
tag
-
Coolmat
őstag
Szia!
Töltsd le ezt első körben: [link]
Ennek 100% hogy fel kell mennie. Sajnos az nvidia nem támogatja a mobil videókártyákat semmilyen friss driverrel, kisebb-nagyobb trükkel lehet csak feltenni újabbat. Ha fenti megvan, és újabbat szeretnél a cikkben is említett 169.21-et fel lehet rá varázsolni a következő módon:
Töltsd le innen. Indítsd el a telepítőt ami az általad is leírt hibát fogja kiírni. Aggodalomra semmi ok, a megoldás itt lapul: [link]
Ez a kis letöltött fájl a kulcsa az egésznek. Az nvidia telepítő kicsomagolta magát a C:\Nvidia\win2k\169.21 könyvtárba, ide másoljuk be ezt az utólag letöltött nv4_disp.inf-et. Persze a telepítő így sem fog menni, ezért manuális eszközhöz kell nyúlnunk: Eszközkezelőben válasszuk ki a videókártyát, illesztőprogram fül, frissítés. Megnyílik a varázsló, itt kattintsunk a most nem opcióra, tovább, utána "Telepítsen a listából vagy megadott helyről", tovább, "ne legyen keresés, én magam választom ki a a telepítendő illesztőprogramot", saját lemez, tallózás, majd keressük meg az nv4_disp.inf-et ahova bemásoltuk. Ezután mehet a frissítés, ami közben fel fogja hívni a figyelmet, hogy nem WHQL a driver, de ezen lépjünk tovább. A varázsló frissíti a drivert, és egy újraindítás után már 169.21-es driverünk van. Ha a fent leírt módszer nem lenne világos itt egy kis angol útmutató képekkel: [link]Újabb driverrel még nem próbáltam, mert ez az inf fájl is eredetileg 169.09-hez tartozik.
-
tototos
addikt
-
szaki1
tag
Hali!
Vettem 1 MSI GX600PX-214HU lapot, de
Valak itudna segíteni, miért nem tudok az msi laptopra VGA drivert tenni???
Semmilyen driver nem megy rá, még a gyári CD-n levő sem?
pl... ez sem
GeForce Release 175 WHQL
Version: 175.19
Release Date: July 9, 2008
Operating System: Windows XP, Windows XP Media Center Edition
Language: U.S. English
File Size: 36.8 MBAzt írja ki, hogy:
The NVIDIA Setup could not locate any drivers that are compatibilite with your current hardware.Setup now exit.
Ebben a cikkben írták, hogy ez jó hozzá:
MSI GX600PX Gamer Notebook közelről
Hogy mennyi haszna van a VGA tuningolásának? Kicsivel lentebb kiderül. Forceware 169.21 verziójú VGA drivert használok, mivel az MSI álltal nyújtott driver mellett kisebb a teljesítmény. (3dmark06-ban ~200 ponttal kevesebbet ér el)
DE EZ SEM JÓ NEKI????
THX előre is!
-
Balázs1986
őstag
EX700-am 1440*900, iponnál a gx700px-re is ezt írták, ezért gondoltam, de akkor nem szóltam
Megjelenítés tulajdonságaiban én is fel tudom tolni 1680*1050-re, sőt, még 2048*1536-ra is, de a kapott jelenség: a kép "kilóg" a kijelzőből, pl az egeret a kijelző alján továbbra is lefele húzva tudom "legörgetni" a képet a tálcáig...érdekes élmény -
helkis
veterán
válasz
petinho2 #7926 üzenetére
szvsz egy "memtest86" nem ártana.. ha talál valamit akkor egyik másik modullal, test tovább vagy egy "prime95" el terhelni a gépet, csak procit, majd csak ramot, aztán figyelni a hőmérsékletet ahogy íra már más is, a HDD-nél egy "hard disk sentinel" megmondja van-e gond..
-
helkis
veterán
válasz
Balázs1986 #7925 üzenetére
hmmm az én GX700-am 1680x1050-es..
dpi-t át is raktam 120-ra
-
petinho2
csendes tag
Nem a winchester ledje nem villog folyamatosan. Azért a processzor hömérsékletet megnézem meg a videokarit is, bár remélem nem ezekkel van a gond. Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget.
Hello! -
Balázs1986
őstag
válasz
petinho2 #7926 üzenetére
Nekem ilyen akkor volt (asztalin) mikor:
a/ valami háttérben futó folyamat iszonyat mód ette a processzort
b/ a winchester halála előtt, amikor nagyobb fájlt (pl pagefile) írt rá.Mondjuk, nekem 4-5 perc után újra használható volt egy darabig, csak hát idegölő
Tényleg, a winchester töltésjelző led-je nem világít folyamatosan?
Ha nem, és nem marad abba hosszabb idő után sem a mozdulatlanság, akkor nézd meg a processzor hőmérsékletét, (videokártyáét is lehetne de nem hiszem hogy sima xp háttérre meg ablakokra túlmelegedne), meg egy memóriaellenőrző programot is meg lehetne próbálni, bár memóriahiba leginkább kékhalállal jön. Mivel 2 op.rendszer alatt is csinálta, nem hiszem hogy valami driver baj lenne. -
tototos
addikt
válasz
Balázs1986 #7925 üzenetére
Hát nem tudom, 15,4-es kellene az illetőnek. Hordozni is akarja így a 17 kicsit nagy.
-
petinho2
csendes tag
Nem kékhalál. Csak egyszerüen lefagy a gép. Fokozatosan lelassul aztán meg nem mozog az egér se meg semmi. De nem mindig csinálja. Van amikor több óráig semmi.:S Nem tudom hogy mi lehet. Ha tudsz légyszi segíts! Elöre is köszi!
-
petinho2
csendes tag
?
-
tototos
addikt
válasz
lucifercsira #7920 üzenetére
de ez jóval drágább
-
petinho2
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy MSI EX600X-056HU laptopom van. Az a gondom vele hogy minden jól müködik csak véletlenszerüen lefagy magától.Elöször azt hittem hogy operációs rendszer hiba és a vista miatt van, de most xp van rajta és sajnos még mindig csinálja. Azt kérdezném hogy esetleg tudja e vki hogy mitöl lehet vagy találkozott e vki hasonló problémaval? Aki tud vmit az légyszi irjon fontos lenne! Elöre is köszi
-
Windows NT
tag
válasz
Coolmat #7916 üzenetére
Na ez kimerítő válasz volt.
Ezt a system control managert feltettem, de le is töröltem, mert valami hibát dobot ki vista alatt, nekem a 64 bites verzió van meg, lehet 32 bitesen nincs gond vele.
Végül is így is kb ~2 óra az akksi idő maxra töltött akksival?
Köszi a választ.
Üdv
-
NiGro
csendes tag
Hali. kiprobáltam ma, felraktam a system controller progit, és akksirol benyomtam a turbo gombot, és valóban világitott zölden és elsötétült,,,nálam megy a zöld led
-
paraman
csendes tag
hello!
msi 673as szériám van.
a problémám a következö: több játéknál belassul a gépem. olyan mintha kikapcsolna egy rövid idöre az egyik proci mag. pár másodpercig tart(5-10) és utána minden megy rendesen.
ez mitöl lehet? a válaszokat elöre is köszönöm! -
tototos
addikt
Hello mindenkinek!
Tudtok Msi-ben olyan notit ami tudásra hasonló mint a GX600PX-214HU csak nagyfelbontású a kijelzője?
-
Coolmat
őstag
Na látom kicsit még mindig homály ez a turbó gomb, nézzük át még1szer a dolgot:
Akksiról való használat: nem világít se zölden, se sárgán sehogyan ha megnyomod (biztos kispórolták a másikszínű ledet), alapállapotban (legalábbis nálam) ha akksiról megy be van kapcsolva az intel speedstep, vagyis 800mhz és 2100 között váltogatja a proci sebességét. Ha azt szeretnénk, hogy mindig 800 mhz-en menyjen a cerka, nyomjuk meg egyszer a turbó gombot. Ha fel van instalálva a system control manager nevű program ez a piktogram jelenik meg pár másodperc erejéig, valamint visszavesz a fényerőböl is (persze ezt lehet manuálisan is állítani az FN+F4/F5 el). Ha vissza szeretnénk kapcsolni az Intel speedstepet nyomjuk meg mégegyszer a turbo gombot, ekkor ez a kis kép fogad minket, és a fényerőt is visszaállítja az előzőleg használtra.
Konnektorral való használat: ilyenkor mindig be van kapcsolva az intel speedstep, a turbó gomb csak a proci órajelére hat. Alapeset: nem világít, a proci maximum 2100mhz-en üzemel. Megnyomva a turbó gombot: a gomb narancssárgán világít, ez a kép jelenik meg, a proci max órajele 2500mhz-re nő. Mégegyszer megnyomva a gomb már nem világít, ez a kép jelenik meg, a proci maximuma visszavesz 2100-ra.
Egyéb megjegyzések:
- Ez csak akkor működik így, ha a biosban is engedélyezve van az intel speedstep (alapból be van kapcsolva).
- A videókártya órajelét a turbó gomb nem befolyásolja, de saját magát tudja szabályozni a driverén keresztül (powermizer funkcióként illeti magát). Ezt kezelni tudja más program is (pl az Atitool), ekkor ezt nyugodtan ki lehet kapcsolni.
- A proci szabályozását lehet még fűszerezni a notebook hardware controllal (a bugfix verzió működik), ezzel is be lehet állítani a CPU-nak különböző sémákat (max battery - mindig 800mhz, max perfomance - mindig maxon járatja a procit, dynamic switching - intel speedstep használata, battery optimized - erre még nem jöttem rá miben más a dynamic switchingtől) akksis és anélküli használatra is, valamint kezeli külön a turbó módokat is. -
Windows NT
tag
Az viszont baj, hogy nem egyértelmű a gyártó tájékoztatása, pedig úgy hirdetik, hogy az akku is valami turbó teljesítmény vagy micsoda és teljesen feltöltöttre is csak max. 2.10 percet ír ki, azt hittem hosszabb az akkuidő, lehet nem gépzabáló vista kéne rá, úgyis tervezem az ubuntut vagy susét teszek rá majd.
-
Buvana
aktív tag
Akksi üzemmódban nem világít, elektromos hálózatra csatlakoztatva pedig narancssárgán világít. Igen tudom, a gyártó honlapján zölddel mutatják az akksis üzemmódot, de ez nem így van!
-
Studi22
aktív tag
válasz
Windows NT #7909 üzenetére
Felébred Coolmat koléga és kiellégítő választ fog adni!
Ő nyert meg engem is vásárlásra.
Csak venné meg valaki mostani notimat. -
Studi22
aktív tag
válasz
Windows NT #7907 üzenetére
Még nincs Msi-m,de tervezem és már annyit megtanultam hogy hálózatról megy Turbo funkció és emeli az órajelet vidkarcsin,viszont akksiról downgradel beindul az inetl speedstep és lejebb veszi mint proci frekit mind a videókártya teljesítményét.
-
Windows NT
tag
Ma betettem az akksit és bekapcsoltam viszont szomorúan tapasztaltam, hogy nekem nem világít a turbó gomb zölden, ennek van valami követelménye pl teljesen feltöltött akksi stb.? win pista van fennt ultimate verzióban.
GX600 214HU MSI
-
lucifercsira
csendes tag
válasz
fostalicska #7904 üzenetére
Nem reklámképpen csak tippként:
[link], én itt csináltatom, de pénteken lehalt a netük, szerintem hétfőre megcsinálják.
a googleban találtam még itt is: [link]. Én azért választottam az elsőt, mert Budapesten be tudtam menni személyesen és át tudtam beszélni, hogy hová és mit szeretnék, és ott lett lemérve a noti is. -
fostalicska
csendes tag
azt szeretném megkérdezni olyan matricát hol lehet rá szerezni?
vagy csinálni?
mintát valaki nem tud adni?:S -
-
Imibácsi
aktív tag
Videókari tuningról jut eszembe: Rivatuneren kívül van valami más program maivel lehet húzni az IGP-t?
-
Buvana
aktív tag
Nálam meg ezek az általatok említett hibák még soha nem fordultak elő!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Precision 7680 Eco FHD+ 13600HX 14C / 16G D5 / 1T G4 workstation
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest