Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gabor128

aktív tag

Üdv,

Szeretném megkérdezni, hogy valaki közületek találkozott-e már a következő jelenséggel!

Netezek a firefox-al, több ablak nyitva szokott lenni, majd egyszer csak gondol egyet és bezár minden ablakot, mintha valaki Alt+F4-et nyomott volna a böngészőre. Amikor újraindítom, akkor előfordul, hogy azonnal bezárja a böngészőt. Miután ismét elindult teljesen más a kezdőlapválasztó. Ez már gyanús. Ilyenkor gyorsan megnézem a telepített kiegészítőket. Hát látom hogy két olyan is fent van, amik tegnap még nem voltakfent. Ezeket én nem raktam fel és egyik megnyitott oldal sem rakatott fel velem. ->Gyorsan törlöm, vagy blokkolom, de a firefox beállítások még mindig el vannak cseszve. Nem tudom visszaállítani. Ilyenkor a más oldalakon hangoztatott Firefox alaphelyzetbe állítást keresem a helpjében, de ez már régóta nem létezik, csak frissítés gomb van. Oké, frissítem. Böngésző újraindít. Kicsit lassan, de elindul. Megjelennek a kezdőlapválasztó szokásos kiskockák. Természetesen nem úgy vannak ahogy megszoktam. A firefox a kedvenvekben levő elmentett (meg a gyakran látogatott) oldalakat ajánlja fel. Oké. szépen kiválasztgatom hogy mi az ami kell. Ez már nem probléma.

Nos, a fenti eset kb 2-3 hetente 1x előjön nem tudom minek a hatására, de nagyon idegesítő.
    Hasonló lehet azokhoz a progikhoz, amik módosítják a firefoxot (átírják a kezdőoldalt, beállításokat, stb), és le sem tudod szedni őket.
    Anno feltettem a firefoxos AD-blocker-t, amire rájöttem, hogy azt csinálja amit kell, meg nem is. Felrak kéretlen reklámokat szinte bármely oldalra, majd blokkolja őket, te meg nem győzöd kiikszelni az üres reklám hirdetéseket. Az a gyanúm, hogy ennek hatására települ fel időnként ilyen-olyan reklám kiegészítő, pedig már leszedtem ezt is. Na mindegy. Az összes nem feltétlen szükséges kiegészítőt, meg a barátait letiltottam. Ennek ellenére mégis bekövetkezik a fenti jelenség 2-3 hetente. Mi lehet ez? valami maleware?
    Tűzfal oké. Vírusirtóm nincs. A Zonealarm volt egy darabig, csak lejárt a license.

Új hozzászólás Aktív témák