Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-06-16 16:30:14

LOGOUT.hu

Mozilla Firefox

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22650) Steelmanus válasza WonderCSabo (#22643) üzenetére


Steelmanus
addikt

Hogy szo ne erje a haz elejet, ezert feltelepitettem a Chrome 15 stabil valtozatat W7 64 bit ala a FireFox 8.01 melle mert elotte a 9.0b2 volt de visszatettem a stabil valtozatot.
Mint lathatod mar hajnal van amikor irok, mert eddig birtam a hasznalatat.
Megkerestem azokat a kiegeszitoket amiket az FF alatt is hasznalok szoval a telepitese es kiegek megkeresese es telepitese nagyjabol 1 orat vett igenybe, mert nem hasznalok sok kiegeszitot, csupan ennyit, + 6 db szkriptet, ami el is arulja hogy egy atlag user vagyok.

A FireFox-ot a kezdetektol hasznalom ha jol emlekszem 0.97 volt a verzioszam, az Opera akkori verzioszamaval parhuzamosan, pontosabban az Operat elobb hasznaltam mint az FF-ot es annak hasznaltam a 16 bites valtozatat is amikor meg nem volt szelessavu netem es az ujsagok melle adott lemezeket bongesztem vele. Kiprobaltam az akkori IE-t is + Maxton mert az IE igen fapados volt. Ma mar akarhogy is javitjak az IE-t sosem fog meggyozni, mert amit hat ev alatt nem fejlesztenek az nem is erdekel, elvesztette a bizalmamat es sosem fogja visszaszerezni, igy errol tobbet nem is irok.
Az Operat mar szamuztem, nem mintha nem lett volna benne sok szeretni valo, de mar nem erdekel. Mondjuk az mindig zavart hogy diszkriminaltak, vagy meg ma is, ezt nem tartottam sosem spotszerunek, de biztos megvoltak az okai gondolom webfejlesztoi szemmel vagy csak siman lustasagbol. Mondjuk a bongeszovalasztos mizeria miatt amugy is megharagudtam rajuk.

Szoval most itt allok egy stabil FireFox 8.01-al, es szemben a Chrome 15 stabil verziojaval ám sehogy nem tudom magam meggyozni hogy valtsak.
Egyszeruen nekem idegen, nem tetszik, sokkal nem gyorsabb, sot mindket bongeszoben kikapcsoltam a Flashblock-ot es megnyitottam 40, kilepeskor elmentett fulet.
Amelyik oldalon sok volt a flash ott bizony a Chrome sem vitezkedett sem a sajat flash lejatszojaval sem pedig az Adobe cuccaval sem, viszont a memoria igenye nagyobb volt mint az FF-e, Hozzatennem meg, hogy regebben egyszer mar kiprobaltam a Chrome 2.x-et majd a 6.x-et, probalkoztam megbaratkozni vele de nem ment.
Azt sem lehet ram mondani hogy nem vagyok bevallalos, mert hasznaltam a Beta-t, Aurora-t, Nightly-t, az ebben a topikban olvasottakra tamaszkodva, es a sok segitsegre.
Hasznaltam parhuzamosan is a ProfilManager-el is oket.
Ja, egyszer a Safarit is kiprobaltam hogy ne maradjon ki a sorbol az sem.
A szakmai kritikaddal ha fogalmazhatok igy, en mint atlag felhasznalo, csak egyeterteni tudok, viszont az Electrolysis engem hidegen hagy, mert barmelyik stabil bogeszot hasznaltam a FireFox-bol jo ha egyszer lefagyott 1x-2x egy evben ez nalam belefer.

Leginkabb (#22626) HZoli87 irasaval tudok azonosulni, kiveve az IE-t :) de egybol nem adunk fel semmit, igy egy darabig meg fenthagyom a Chrome-t, viszont mar ki van keszitve a DVD amivel egy Chrome nelkuli image fajlt visszatudok allitani :D

Osszegezve, nem vagyok egy elvakult FireFox fan, de szeretem ezt a bongeszot mert ad egy egyfajta firefoxos erzest, mert a sajat igenyemre tudom alakitani, jobban tetszik mint a tobbi, a bongeszesi szokasomnak tokeletesen megfelel, attol nem felek hogy eltunik a sulyesztoben, ha pedig a fejlesztesek elmennek egy altalam megitelt rossz iranyba, akkor megtartom az utolso meg nekem tetszo verziot es annyi.

Elnezest, kicsit hosszura nyult ez a hsz.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Mozilla Firefox (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.