Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3613) RoSSo3


RoSSo3
senior tag

Sziasztok!
Nos sikerült az általatok ajánlott mobilos programokkal körbejárnom a telkünket. Sajnos siralmas a helyzet - bár nem értek hozzá, de gondolom, hogy a -100 és -75 közötti értékek nem igazán tekinthetők optimálisnak, de még megfelelőnek sem.

Ami viszont biztató, hogy találtam egy pontot az emeleti ablak sarkánál, kültéren, ahol a Telenor Hipernet Praktikum-os kis (régi) USB-s HUAWEI e303-am képes volt jó jelet fogni, és egészen 10 megás letöltési sebességig felmenni. Tudom, ez nem sok alapjáraton, de az ottani viszonyokat tekintve hatalmas fejlődés (általában 0 és 100 kbps közötti értékekkel szenvedünk).

Most azt tervezem, hogy felrögzítem valahogy erre a kinti részre a kütyüt. Viszont, ahogy így utánanéztem, ez a Hipernet csomag drágább, mint pl. a Telekomos. Vodával nincs tapasztalatom, de szerintetek ha a Telenor veszi ezt a jelet, a Telekom sem lehet ennél rosszabb, ugye? Mert akkor inkább átváltanék.

Ami még a jelet illeti: lehetne jobb modemet venni, de igazából olyan kellene, ami méretben nem nagyobb ezeknél a kisebb fajta stickeknél, mert valahogy oda kell rögzítenem arra a részre, amit alig érek el. És ráadásul a telefonom ugye tudja a 4G-t, ahogy beszéltük korábban, és azzal sem sikerült jó értékeket mérni, szóval talán túl sok értelme nem is lenne.

Ezt a sticket szeretném tehát idebent egy router-hez csatlakoztatni, és ez a 10 megás sebesség maga lenne a mennyország :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.