- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- lacixtal: Laci XTAL - Emlékproffil
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiz
őstag
válasz
sittes79 #2383 üzenetére
Én is ilyet vettem, konkrétan ezt az 5 portos távirányítósat, ettől az eladótól és gond nélkül megjött.
[link]Ám nem volt olyan jó mint amire számítottam. A beltérit és az xboxot gond nélkül kezelte, a mini pc-t viszont nem. Csak úgy volt kép, ha először bedugtam a tv-be, lehúztam a tálcát, átdugtam a hdmi elosztóba. Így tudtam használni, viszont ha kb fél percnél tovább elkapcsoltam az elosztót másik portra, majd vissza akkor a minipc már nem adott képet. Egészen addig amíg ki nem húztam az elosztóból, valamint a tápot is, közvetlen bedugtam a tv-be és a konnektorba, lehúztam a tálcát, majd visszadugtam az elosztóba. Szóval körülményes volt, és pont a lényegét vesztette el.. hiszen a sok kábel ki-behúzogatást akartam elkerülni vele.
Nem akarlak lebeszélni erről a cuccról, mert egyébként tényleg okos dolog. Csak nekem (és ha jól emlékszem mások is jelezték) nem vált be a minipc-hez. Ha csak a upc és az xbox volt rákötve akkor semmi gond nem volt, tudtam ide-oda kapcsolgatni.
Ha érdekel ennek a topiknak a 9574. hozzászólásánál vettem a switcheremet, olvasd át mit beszéltünk akkor róla.
-
Zol77
aktív tag
Nyers erőben biztos nem rossz a 8 magos Mali 450, de egy elég régi,mondhatni fos paraméterekkel rendelkező GPU. Nem tudja az OpenGL ES 3.0-t,se az OpenCL-t,se DirectX 11-et.
Én már ilyet biztos nem vennék,a következő lépcső Maliéknál a T-604,ami a Nexus 10-ben is van,
az a felsoroltakat mind tudja. [link]
Még ilyen játékot amúgy nem találtam,ami ki is használná a fentieket,
de a jövőre kell felkészülni,nem a múltra
Jöhetnének már a Mali T-760-as Rockchipes szörnyek,vagy a PowerVR 6xxx -es, 8 magos Allwinnerek, egyből rendelnék valami jófélét Kínából -
válasz
#79335424 #2391 üzenetére
Szia! Röviden próbálgattam a programot. Uploadable-ról nem tudok vele tölteni. Bit, Freeak, Data megy simán. Captcha-t kezeli, Értesit, ha valamelyik kér. Nálam egyszerre 4 letöltés fut, kezeli simán. 16/1 Mbit-es Adsl netem van.
Ebből 12 Mbit éjjal nappal van. Nem sok, de ez atomstabil idáig. A modemem a routerem is egyben. Beépített wifi antennával kb 50 cm-re.
A programban a sávszélességet lehet szabályozni. Van saját böngészője, de abból nem tudtam linket másolni.
A megszakadt letöltést simán folytatja még a hardwer újraindítása után is. Persze a program nem indul automatikusan a rendszerrel.
A letöltési szálakat nem tudom megnézni. A program nem mutatja, máshogy nem tudom miként kell.
Nagyjából most ennyi.Üdv
-
Mike88
senior tag
No, az S8 már előrendelhető geeken.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Teljesen ismeretlen nekem ez a cucc, de szeretnék ilyesmit vásárolni egy fullHD led, de nem smart samu tvhez. Wlan van, filmezni, youtubeozni kéne leginkább.
Melyik típust ajánlanátok? Illetve van e újabb cucc ettől, egyátalán mit érdemes venni?Előre is köszönöm
-
gghrtz
őstag
válasz
#79335424 #2393 üzenetére
Igazából Linux lesz. Azon futtatom az én kis servereimet, oszt csókolom. Lesz torrent, dlna, samba, talán majd egyszer csinálok egy webszervert egy minimál honlappal, meg ami még eszembe jut.
Erre az ordroidos történetre fáj nagyon a fogam, ezzel már lehetne böngészni szerintem normálisan +gigás lan is mehetne. A gépet csak akkor kellene bekapcsolni ha valami olyat csinálok rajta. (virtuális serverek, packet tracer, GNS3, és egyebek)
-
gghrtz
őstag
Azt nem néztem.
A gyárit egyből lenyomtam, felment a Neomode 1.9a, de kb 10 percig használtam, és ma raktam rá a Linuxot. Annyit tudok mondani az Android részről: Folyamatosabb a FHD, mint 908 alatt.
-
törölt tag
Ígéretes darab. Nézd meg légyszi majd a párhuzamos letöltések számát és a letöltési szálakét! Ha 1/1 fölé viszem, akkor összecsuklik az itthoni netem. Meg az is érdekelne, hogy van -e valamilyen sávszélesség korlátozás és folytatni tudja -e a megszakadt letöltést. Köszi!
-
gghrtz
őstag
Tegnap megjött az MK802IV, Linux ráment, USB-LAN ment, transmission webklienssel+DDNS távoli elérés is megvolt, és a miniDLNA-t is nagy nehezen bekonfigoltam. (nem vagyok nagy linuxos, a mocsoknak be kellett állítani a /etc/default/minidlna file-ban, hogy milyen jogokkal induljon el (ez szinte sehol nem volt a leírásokban)
Holnap SAMBA megosztás lesz beállítva, és egyik ismerősöm megpróbálja az USB3.0/Gbps átalakító driverét a kernelbe belecuppantani. Ha menni fog írok róla másolásos tesztet HDD-ről(MK802IV) SSD-re(PC), Gigabites routerrel.
(Ha a 200Mbps meglesz akkor örömtáncot fogok járni)
-
Sziasztok!
Tudna valaki ajánlani olyan letöltésvezérlőt, amelyik megbirkózik a data-s linkekkel? ADM-et próbáltam, de sajnos nem megy neki.
Elnézést, ha volt már róla szó, de a keresővel nem jutottam előbbre.
MK908ii-t használok. Köszönöm!Üdv
-
Shader
aktív tag
válasz
namilegyen #2376 üzenetére
Logitech F710
2,4Ghz rádiós. Nekem még minden játékra sikerült rákonfigurálnom.
Igényes kialakítású.
13-15eFt. -
sittes79
addikt
Bocs, hogy itt kérdezem, de Ti tiszta eszek vagytok
Szeretnék ilyen...hdmi splitter-t vagy hogy hívják, hogy ne kelljen ki-be húzogatnom szerencsétlen tv-ből
a kábelt. Hogy működik ez illetve melyiket érdemes? -
törölt tag
Alakulgatnak a dolgok:
Tronsmart Vega s89
Enybox -
sittes79
addikt
válasz
namilegyen #2376 üzenetére
X360 joy
-
namilegyen
tag
Itthon hol lehet hozzájuk kapni használható wifis game controllert? Milyet vegyek?
-
SzJoco_
csendes tag
Köszönöm a véleményeket és a tanácsokat!
-
géeles
aktív tag
Én azt gondolom (van és használom mindkét hardwert), hogy a kütyü hátrányait a média lejátszás terén az egyéb funkciói kiegyenlítik-árnyalják. Merném lejátszóként is ajánlani, a formátumok lejátszhatósága szerintem oké, baj akkor van amikor egy komolyabb mediánál a hangot is klasszul szeretnéd hallani. Na ebben az esetben van még a lemaradás. Esti filmnézéshez szerintem simán jó.
-
tthom
senior tag
válasz
SzJoco_ #2369 üzenetére
Annyit azért hozzátennék a médialejátszó-miniPC dologhoz, hogy ha youtube szempont, akkor kevés az olyan asztali médialejátszó, amin minden youtube videó megjelenik, tehát efelől előtte érdeklődj. Legalábbis WDTVn csak hekkelt FWvel, különféle set top boxokon sehogy, mert TVs eszköznek minősül, ami rakat videónál le van tiltva. Android miniPC viszont számítógépnek számít, így azon nincs semmiféle korlátozás a legolcsóbbaknál sem.
Csak azért szólok, mert nálunk szempont volt, hogy a gyerekek BÁRMIT meg tudjanak nézni youtubeon.
-
interstate76
addikt
válasz
SzJoco_ #2369 üzenetére
Részünkről - az általad vázolt igényeid ismeretében - jótanács az, hogy inkább célhardvert vásárolj (a YouTube-ot egyébként a médialejátszókon is tudod nézni).
Ha elképzelhető, hogy androidos progikkal szeretnéd felvértezni a TV-d tudását, akkor viszont feltétlenül próbáld ki a mini PC-ket! Én a helyedben rendelnék egy 4 magost, aztán ha nem jön be, 2 hét használat után eladnám. Ha csak a médialejátszási képességeivel lesz bajod, de a többi funkciója tetszik, még mindig vásárolhatsz helyette RK3288-ast, vagy AllWinner A80-ast, vagy amilyenek lesznek - ezeket még mi is csak várjuk. De nagyon!
A döntés a tiéd.
-
törölt tag
válasz
SzJoco_ #2369 üzenetére
Nem, nincs mindkettő. Csak miniPC -m van. FullHD monitorom van, de nincs igényem arra, hogy fullHD -ban nézzek filmet és az 5.1 sem érdekel. A miniPC -men 720p -s kernel van, így nincs annyira terhelve a GPU, kissebb a terhelés miatti instabilitásból eredő hibalehetőség. Ezzel szemben a Te elvárásod:
"1080p-s felbontást szeretnék akadásmentesen lejátszani."
"Minden ma ismert formátumot le tudja játszani"
Na, ez nem fog menni miniPC -vel. De szerintem még egy célhardverrel sem. Szerintem nem vagy tisztában azzal, hogy ez az elvárás mit jelent és itt nem a profi kamerák nyers formátumaira gondolok. A saját fényképezőgépem (kompakt, nem DSLR) MOV -jait sem tudom miniPC -n lejátszani. 5 másodpercenként megáll "gondolkodni". Hozzáteszem, hogy a PC -m csak az első képkockáig jut. De írhatnék a Panasonic kamerák kedvelt mpegTS variációiról is, vagy a DTS, illetve VBR -ben kódolt mp3 hang szinkronjáról, stb, stb. -
gghrtz
őstag
válasz
SzJoco_ #2369 üzenetére
Én azt mondom, várd meg az új RK3288-as tv stickeket, hátha tudnak felmutatni valami sokkal jobbat. Annyit kell tudni, hogy Gigabites port nincs. (Ordroid-okon van USB3.0, de az sokkal drágább, és csak akkor van rá gigás LAN, ha USB3.0-Gbps átalakítot használsz). A lejátszás nem egy profizmus ezeken, pl. DTS-t nem tudnak csak digitális kimeneten. 1080p-s (rendszer)felbontást nem viszi teljesen simán sajna ez a MALI400 sara. Én azt mondom várd meg az RK3288-at. Kb aprilis-majusra tuti lesz.
Ordroid Hardverapró Külföldről is meglehet venni, lehet olcsóbb is, de fene se tudja. (ÁFA+VÁM+futár) Szerintem ez se tudja a DTS-t, az eladótól érdeklődj.
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
#79335424 #2367 üzenetére
Úgy gondoltam - bár lehet, hogy rosszul - hogy a médialejátszás is egy többletfunkció, illetve azt is, hogy Ti használjátok az általatok megvásárolt terméket médialejátszásra is. Ezek szerint tévedtem, és Neked mindkettő van otthon.
Azt, hogy ki és mit akar venni, vagy hogy ki mit vesz, nem hiszem, hogy bárki megszabhatja. A kérdésem arra irányult, hogy a leírtakat meg lehet-e valósítani androidos miniPC-vel, és ha igen, milyen módon.
Ettől függetlenül nem kell kiabálni a másikkal.
Másik része, hogy a médialejátszós topikban nem túl sok szó esik - ha egyáltalán van - az Androidos termékekről. Ezért is kérdeztem itt, hogy van-e ilyen.
Valamint a 3. topikban, ami az androidos tv-boxok vásárlásához adna iránymutatást és segítséget, pont Te írtad, hogy van erre vonatkozó topik.... [link]Ezen kívül az autógyártóknál pontosan látszik az, hogy valamire nincs igénye az embernek, viszont ha valaki kitalálja, és megtapasztalod, rájössz, hogy ez neked is kell.... ilyen volt például az esőérzékelős automata ablaktörlő. Szóval ha mégis androidos TV-okosítót veszek, lehet, hogy azon fogok youtube-ot nézni, és nem a számítógépen, mivel most nincs ilyen készülékem, így nem tudom, hogy erre a funkcióra szükségem van-e. De miért ne vehetnék olyat, amit adott esetben sokkal egyszerűbb jobb tudással felvértezni, mint amit alapból tud. Illetve miért ne vegyek olyat, ami több mindent tud, mint ami egyelőre kellene?
-
interstate76
addikt
válasz
SzJoco_ #2366 üzenetére
Csatlakozom Somatomhoz. Ha nincs szükséged arra, hogy a TV-d tabletfunkciókkal gazdagodjon, hanem "csak" médialejátszásra kell valami, akkor sokkal jobban jársz egy célhardverrel. Talán az RK3288-as a Mali T764-es GPU-val már gond nélkül és szépen lejátszik olyan file-okat is, amikkel a mostani mini PC-k nem birkóznak meg.
-
SzJoco_
csendes tag
válasz
SzJoco_ #2365 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő...
1080p-s felbontást szeretnék akadásmentesen lejátszani.
Kicsit utánanéztem, nem kell nekem legalább 5 évig 4K képes tv, és éppen ezért nem is kell tudnia a H.265-öt, ergo ha megvárnám az új CPU megjelenését, lehet, hogy olcsóbban juthatnék hozzá ezekhez az RK3188-asokhoz?Kicsit off: Ez az Xtreamer SW4 tetszik, tud erről valaki valamit?
-
SzJoco_
csendes tag
Sziasztok!
Nézegetem ezeket a kütyüket, olvasom a fórumot, de nem tisztul a kép. Tervezek venni egy ilyet, csak nem tudom, melyiket. Remélem kapok itt egy-két tippet, pl hogy hol is érdemes neten ilyet nézni?
Igényeim a következők lennének:
- Mindenképpen Box-ra gondoltam (ethernet portja legyen, gigabites, ha lehet/van)
- Minden ma ismert formátumot le tudja játszani, viszont nincs szükség a 3D-re.
- Elég, ha mindezt másik FW felrakás mellett tudja, nem kell nekem feltétlen a gyári. Erre linux vagy android a megfelelőbb szerintetek?
- H.265 gondolom ma már ismert, viszont nem kívánalom, vagy ez csak szoftver kérdése, a CPU-nak semmi köze hozzá?Valahol olyan 100 USD körül tervezem a bekerülési költségét.
-
törölt tag
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Aki használ xbmc-ét annál megy a port.hu-hoz való csatlakozás nekem azt írja, hogy a távoli kiszolgáló nem elérhető, már 2 napja nem megy?!
-
egykettő
aktív tag
Helló!
Szeretnék egy érkező mk908ii-höz, nem akarnék túl sokat költeni szal rendelném, de gagyit sem szeretnék, tippeket szeretnék az alábbi termékekre:
1. airmouse
2. usb ethernet adapter
3. usb hub elosztó(gondolom itt csak aktív jöhet szóba és akkor nem kell erősebb táp) -
törölt tag
Szerintem az a sim -es bejegyzés nem az. De most Elixírrel letiltottam pár szolgáltatást és azóta még nem dobta az ablakot.
szucsinka:
Én nem vágom, hogy milyen összefüggést látsz a plusz áramigény és a torrent ajánlás között, de a személyes véleményem az, hogy torrentezésre egy NAS az ajánlott. -
marcee
addikt
Sziasztok,
Egy T-R42-re szeretnék egy jól használható, hálózati galéria, képnézegető, vetítő programot. Valahogy ezeket a funkciókat együtt nem találtam még meg. A lejátszón gyárilag van egy Explorer nevű alkalmazás, meg telepítettem egy ES File Explorer-t. Ezekkel látom a hálózatot, az smb megosztást, az előbbi egyszerű listában, a másik szebb felületen, thumbnail-ekkel mutatja a képeket. Ha meg akarok nyitni egy képet, akkor mind a kettő feldobja a kérdést, hogy melyik programmal. A gyári galéria, meg amiket eddig találtam, csak azt az egy képet látja ilyenkor, amit a hálózati fájlkezelőből megnyitottam, nem tud képet váltani. Az ES File Explorer feltelepített ugyan egy ES Képnőzegetőt, de az meg vetíteni nem képes, csak egérrel tudom oldalirányban húzással váltani a képeket, a tv-n annyira nem kézreálló, mint egy tablet/telefon képernyőn. Nem lenne baj, ha a távirányító iránygombjaival is működne, de ez már csak hab lenne a tortán. Az is marha jó lenne, ha gyorstárazná, előtöltené a képeket, mert az ES képnézegetőben gyakran várni kell 1-2 mp-et mire betölti az aktuális képet (13MP-esekkel próbáltam).
Előre is kösz! -
szucsinka
őstag
sziasztok szemezek egy T-r42-es -el a kérdésem az lenne hogy ha vennék hozzáUSB-és egy külsö vinyót (2,5-est)
az fog müködni? nem kell neki plussz áram? -
törölt tag
válasz
namilegyen #2348 üzenetére
Sztem a SOC nem a modult jelenti, de értem, hogy mire gondolsz. Milyen sebességet ír a wifi kapcsolatra? Gondolom, 150Mb/s -t. A Measy Mediatek -es wifije ennyit tud és ha jól tudom, akkor ugyanazt a modult teszik a 3188 -asokba is. Ha jól van forrasztva és elvezetve az antenna, akkor jó az a wifi. A kékfog a gáz. Legalábbis nálam csúnyán dobálja az eszközöket. Egyet még elbír, de kettőnél már "szalajt".
Más. Gondoltam megosztom, míly csúful kiszúrtam magammal. Van ez a Neomode 1.9a. Ennek a menüjében én nem találtam lockscreen opciót (azt hiszem, így hívják azt a pinkódos képernyőzárat). Nekem nem is hiányzott, még telón sem használom. Igen ám, de egy Android biztonsági korlátozás miatt, VPN kapcsolat esetén kötelező. Én meg csináltam egy PPTP VPN -t. Erre ez a mocsok valahonnan csak elővarázsolt egy pinkódos zárat. Beállítottam, működött, megvolt a VPN. Csak kikapcsolni nem tudom és gőzöm sincs, hogy hova van eldugva. Már oda-vissza áttúrtam a logot és a Secure Settingsben is végigzongoráztam az összes, lock -kal összefüggő Activity -t, de nem sikerült hatástalanítani. A legváratlanabb helyzetekben megjelenik egy digitális óra, egy számbillentyűs panellel. Remek.
-
Zol77
aktív tag
válasz
interstate76 #2347 üzenetére
Erre már több verziót is találtam,de legtöbben a pover vr 6xxx szériát írják. [link]
De lehet maradok a Rockchip vonalon, vagy azon a vonalon,amelyik hamarabb megjelenik
-
Zol77
aktív tag
válasz
interstate76 #2345 üzenetére
Szintén arra gyúrok
De az Allwinner A80 se lesz gyenge a 8 magjával, csak jönnének már ezek a minipc-k. -
vlevi
nagyúr
válasz
vitezfeher #2340 üzenetére
Szerintem inkabb "vagy ne".
Venni persze lehet, igaz ezek mar kicsit kisebb teljeitmenyuek a korabbiak, de en nem azert irtam hogy ne, hanem azert mert nagyon ugy tunik, uton van az ujabb proci.
En legalabbis ezen az allasponton vagyok, hogy megvarom tavasszal mit tudnak majd az rk3288-as processzorral szerelt eszkozok. -
gghrtz
őstag
válasz
vitezfeher #2340 üzenetére
Alacsonyabb az órajel. Állítólag nem azért, mert kicsit hibásabb mint a sima 3188
(Persze mind tudjuk, hogy a hardvereknél ez a szokványos eljárás. Ha nem bírja a referencia órajelet, alulfeszelés, és kisebb órajel amin stabilabban megy, majd átcímkézik butított verzióra) Ezzel az a gond, hogy itt senki nem szólt egy kurva szót se, hogy ez a helyzet, és a terméknevek is maradtak.
-
vitezfeher
tag
Üdvözlök mindenkit!
Pár hete említettetek egy fekete listát a 3188T procikkal kapcsolatban. Tulajdonképpen mi a gond ezekkel? Most vegyek MK908II-t általános használatra (filmnézés, fájlok archiválása felhőbe, torrent, stb) kis antennával, vagy ne? -
siminhu
tag
Sziasztok,
Mai napon megérkezett a tronsmart mk908ii-m.
Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e romot cserélnem, ha igen akkor mire,
Köszi,
Sim
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha adott egy lcd tv, amire rá van kötve egy Jesurun cs968-as mini pc, illetve van egy asztali pc-m (külső hdd nélkül) akkor lan kábellel, vagy wifi routerrel érdemes összehozni a kettőt, hogy akadásmentesen tudjam a tv-n a számítógépen lévő filmeket nézni. (A wifi routeres megoldásnak jobban örülnék, mert nem nagyon szeretnék kábelezni. Van már annyi kábel, hogy ihaj!
) Egyébként a router egy tp-link wdr 3600)
Illetve még abban világosítsatok fel plz, hogy mi a különbség, ha media serverként használom a routert, vagy csak simán megosztom azt a könyvtárat, amiben a filmek/zenék vannak?
Plusz még olvastam sok helyen, hogy Serviio-t szoktak használni, ha pc-ről wifin "sugároznak" filmeket. Ez akkor is kell, ha a routernek van media server funkciója az admin felületen? Vagy a Serviio-nak mi az előnye?Előre is köszi a segítséget.
-
-
törölt tag
válasz
namilegyen #2334 üzenetére
Sokat segítene, ha nem lenne ilyen homály, de érdekes darab, az biztos. Valami Mediateket sikerült kibogarásznom, de hogy ez wifi, vagy kékfog, azt nem tudom. Viszont csak 2x512 ramot látok, ami sztem furcsa egy 809III -tól.
-
Dr.GodMan
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Van egy IPPLI Mars 2 ami RK3188 processzorral rendelkezik. Erre a típusra van újabb rom illetve 1080p kernel?
Ha van, légyszi linkeljetek olyan oldalt amin van segítség a frissítéshez.
Köszi! -
kisda
aktív tag
Szétszedtem a boxot, és nagy csalódás ért.
Ap6210 helyett Active 8846QM CD355 van benne.. Érdekes, mert a finless 1.6b-vel megy gond nélkül, amit AP6210-es kernellel flasheltem.
CPU is a T-s verzió sajnos, ami alacsonyabb órajelen ketyeg mint a sima, és a gpu is vissza van véve. Valószínűleg ezért nem tudtam OC kernelt használni...
-
kisda
aktív tag
CX 919 II Ap 6210 chip-es 4.4 Kitkat Rom-ot próbálta már valaki?
Feltettem, de sehogy sem tudtam működésre bírni a wifi/bt-t. Pedig a kernelek Ap6210-hez van.
-
törölt tag
Akkor síma ügy az automatizálás. Sztem a teló kamerája nem alkalmas a feladatra, de amikor teszteltem ezeket az alkalmazásokat, akkor nekem is az Autoguard volt a legszimpatikusabb. Az különösen tetszett, hogy a többivel ellentétben, ez srt -ben rögzíti a háttérinfót, ami egy szabványos videó szövegformátum.
-
törölt tag
Persze. Nálam is hasonló a szitu. Előbb bekapcsolja a GPS -t, aztán indítja a navit. A kamera programot is elindítja, de a programon belül a felvétel indítása már más kérdés. Ahhoz fókuszba kell hozni az alkalmazást és úgy már lehet gombnyomást emulálni. Aztán ráindítani a navit. Vagy Secure Settingsben kikeresni az activity -jét és elindítani. De ez nem biztos, hogy emulálás nélkül menni fog.
-
törölt tag
válasz
kukszi1 #2324 üzenetére
Az csak egy nagyon pici kis ízelítő a programhoz. Én még az Elixír1 kapcsán ismerkedtem meg Tamással, akkor az E-Robot még csak egy terv volt. A leírás óta nagyon sok minden fejlődött és mivel én bombáztam mini PC -s "problémákkal" is, így ez irányban is történt fejlesztés. Pl. az USB -eszközök azonosítása, az ethernet kapcsolat kezelése, a "fájl létezik" paraméter a CIFS -sel csatolt tárak érzékeléséhez, a broadcast receiver és még sok más apróság. Most a GPS koordináták sms -ből kiolvasásán ügyködök és van már nálam egy fejlesztői verzió, ami vonalkódbeolvasással is tud parancsot indítani. A "bluetooth kapcsolás" -hoz szükséges érintés emulálás művelet is egy viszonylag új fejlesztés. Itt tulképp az "input tap x y" shellparancsról van szó. Én még ezzel csináltam. Azóta Tamás adott ehhez is "GUI" -t, de azt még nem teszteltem.
-
kukszi1
tag
E-Robot leirás [link]
-
törölt tag
Nem tudom, hogy melyik fájlt kellene szerkeszteni hozzá. Paraszt módszerrel, egy automatizálóval rendszerindulás után be tudod hívatni a menüt és érintést emulálni a kapcsolóra, majd kiléptetni a menüből. Leírva bonyolultnak tűnik, de nem nagy kunszt megcsinálni. Root, E-Robot, Secure Settings szükségeltetik. Az utóbbi talán nem muszály, de egyébként is nagyon hasznos kiegészítő. Telón is sokszor jól jött már.
-
kukszi1
tag
Sziasztok. Valamiért nem megy végig a flash az elenörzésnél mindig hiba van.
-
tthom
senior tag
válasz
interstate76 #2314 üzenetére
Meg van rá az esély, de valahol mindenkinek el kell kezdenie.
-
bocsi22
csendes tag
Köszönöm mindenkinek,
egyenlőre most töltöttem le a gyárit. most abba hagyom mert elfáradtam,
majd holnap folytatom és beszámolok hogy mire jutottam. -
törölt tag
válasz
bocsi22 #2313 üzenetére
60 még nem vagyok, de sztem annyira érett igen, hogy helyükön kezeljem a dolgokat. Nem csinálok magamnak lelki kérdést egy fórumbejegyzés miatt sem.
Mint már odaát is írtam, sztem újra kell húzni egy biztosan ahhoz az alaplaphoz való rommal és szabályosan indítani. Ha recovery -ben indul, akkor hagyni kifutni, majd rendes boot után jó pár percig békén hagyni, majd kikapcs és újraindítani. Ezután lehet használni. Az nem normális dolog, sőt, súlyos hiba, ha hibás a belső tár fájlrendszere. Ettől persze a kütyü még nem feltétlenül rossz, csak vszínűleg a rom flashelésnél csúszott el valami. -
bocsi22
csendes tag
válasz
#79335424 #2310 üzenetére
Bocsi és köszönöm a segítségedet,de azért tettem fel a kérdéseimet
a másik topikban is hogy segítséget és választ kapjak.
Egyébként én egy már 60 éves, évek óta ágyhoz kötött beteg vagyok.
Ezt azért vettem, hogy az ágyból internetezni és filmeket tudjak rajta nézni de úgy
látom hogy ez csak álom marad és csak
kidobtam rá a pénzt.
Mégegyszer bocsánat kérek ha megbántottalak. -
tthom
senior tag
válasz
interstate76 #2311 üzenetére
Még nem fizettem ki, szoktam kérdezni ezt azt, aztán majd kiderül, hogy milyen a hozzáállás.
Amúgy csak 27db van neki, tudom, hogy kevés. De ha nem kapom meg, akkor is ott paypal.Annyit időt kibírok, ha bennt áll a pénz.
-
bocsi22
csendes tag
válasz
#79335424 #2307 üzenetére
A táp az 3A-as
A Tv leírásában is az van hogy a 4db HDMI csatlkozón
csak automatikusan tudja fogadni a Valós Hdmi jelet, sajnos a tv-én
nincs más beállítási lehetőség.Szerintem ez a 1280x 672 nem tetszik nekiA gyári fájlkezelőben az internal flash nem megy.
Van egy reboot ikon azon belül megnyomva,a
reboot to recovery gombot nem lehet kiválasztani semmit, meg nekem ez
túl bonyolult.
Szerinted ha így hagyom ahogy most van és felteszek egy gyári romot,
RKBatch toolban a restore gombot megnyomva helyre tudom tenni.1.Blank internal flash ! /Internal flash blank or has unsupported filesystem/
2.Az SD kártya hibás vagy sérült.! /belső/ Azt írja hogy formatáljam vagy formázzam
már nem emkékszem pontosan. -
-
törölt tag
válasz
bocsi22 #2306 üzenetére
Nem hiszem. Nem ismerem azt a Finless -t, de nem lehet, hogy recovery -ben indulva kéne megformáznia a tárat és ez valamiért elmaradt? Nálam ugyanez volt a Neomode rommal (totál user hiba volt). A másik, amire gondolok, hogy a táp rendben van? Kap enni rendesen a kütyü?
-
bocsi22
csendes tag
Sziasztok ! S.O.S !
MK908 v3 board
1.Blank internal flash ! /Internal flash blank or has unsupported filesystem/
2.Az SD kártya hibás vagy sérült.! /belső/ azt írja hogy formatáljam vagy formázzam
már nem emkékszem pontosan,Feltettem ezt a Finless 1.7a romot minden változtatás és OC kernel nélkül,
csak az alap 720vsync -el. A Tv-vel összekötve a bootolás után az
alapértelmezett 1280x720p /672/ felbontással 5-10 perces időközönként
2-4 mp-re eltűnik és csak fekete a kép,
vagy olyan képhibákat mint /villodzó kis szikrákat/ produkál.
Lehet hogy a Sony bravia tv ami régebbi típus
és automatikusan érzékeli a bejövő HDMI jelet
ez a felbontás 1280x672 nem tetszik neki.
Egyébként az 576p az stabil.
A másik két problémám vele hogy ha este lekapcsolom a Tv-t másnap
már nagyon nehezen indul el.
A Play-ről telepített egyszerű digitális órától is már
a bootolás után lefagyott,ezért ezt töröltem.
Itt a fórumon javasolt XBMC-et amit nagyon köszönök,
letöltöttem majd telepítettem. Egy pár napig ment is .Ma reggel viszont
a főmenű tálcáján 2 hibaüzenet fogadott.1.Blank internal flash ! /Internal flash blank or has unsupported filesystem/
2.Az SD kártya hibás vagy sérült.! /belső/ azt írja hogy formatáljam vagy formázzam
már nem emkékszem pontosan,
Lehet, hogy kuka ? -
tthom
senior tag
Na, sikerült megnyerni egy MK809III-as aukciót ebayen, 36 dollárért, ennél olcsóbban nem találtam, ha meg jön és kiderítettem, hogy pontosan milyen is, lehet jövök majd kérdezni. Paramétereiben a szokásos, de ugye láttunk már érdekes összeállításokat.
-
géeles
aktív tag
Hol kellene megszerkesztenem, hogy a bekapcsoláskor a bluetooth már on legyen?
-
kukszi1
tag
Ezt a romot probálta már valaki http://www.freaktab.com/showthread.php?10086-Neomode-Custom-Rom-MK802IV-MK809III-2-1-BETA-RK3188-T-and-RK3188 T pocival? I included Sam321 Kernel with FullHD. The T Cpu will run on 1.6 Ghz !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung QE55QN85D 55" Neo QLED, Mini LED, 4K, 120 Hz, HDR10+
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- IdeaPad S145-14IWL 14" HD i5-8265U GeForce MX110 12GB 512GB NVMe gar
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 24 GB-os RTX A5000 HP - garanciával
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest