- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
nextman
aktív tag
Milyen SD kartyat hasznaltok a kutyuhoz?
Szamit appok futaskor, hogy pl. class 4 vagy 10?
-
gghrtz
őstag
Koszonom
-
gghrtz
őstag
Nem emlekszem, de valami remlik. Jogos a felvetesed. Majd beszerzek akkor valami minosegibb cuccot.
-
gghrtz
őstag
Hat ja tudom, de a píz nagy úr. ( foiskola
) Tudtok olcsony jo minosegu 2A-es toltot? Mert amiket itthon neztem nem voltak barati aron
-
-
gghrtz
őstag
Nekem mar 2 tolto is felmondta a szolgalatot, a tableteme 1 napot birt.(azzal egyutt 3) mind3 kinai volt.
-
nextman
aktív tag
Ti bekapcsolva hagyjatok a kutyut?
Mondjuk ejjelre?
Vagy ha elmentek otthonrol?Csak mert stand by mode az enyemen nincs, es bar max langyos, megse tehet jot neki, ha foloslegesen porog a proci allandoan.
Errol mit gondoltok, erdemes ki/be kapcsolgatni?
-
kicsibacsi
csendes tag
Sziasztok! Használ valaki G910-es gamepadot? Kell hozzá valami kiegészítő program hogy normálisan be lehessen állítani?
-
törölt tag
-
gghrtz
őstag
MK220 nagyon jo kis cucc! Tablethez is
-
törölt tag
válasz
sittes79 #1474 üzenetére
Ebben lesznek szerteágazó vélemények. Engem eddig felidegesített minden, ami nem klasszikus egér - bill. Van médiairányításra egy Riko MK702I -em (ez egy pár dolláros cucc, olyan a formája, mint a babapiskóta), de inkább ehelyett is egér. Szóval Logitech MK220. A tapipad sem jön be. Esetleg egy trackballos bill, mert azt még nem próbáltam.
-
nextman
aktív tag
Logitech K220
-
sittes79
addikt
Lassan megjön a fizu és rendelek egy T-R42-őt, kérdésem, hogy érdemes vennem egy ilyet Measy RC12 vagy inkább valami sima rádiós billentyűzetet ajánlotok illetve ki mivel használja, irányítja a kütyüjét?
-
Zol77
aktív tag
Wasser ma kiadta az 1.2.4-es FW-t , ami érdekessége a dolognak,hogy több tipusra (K-R42,T-R42, Ugoos UT1) is jó,csak a megfelelő kernelt kell választani flash előtt.
29.12.13
- release 1.2.4
- support Ugoos UT1, K-R42, T-R42, all reversions
- preinstall xbmc, es filemanager, reboot, hwkeyboardhelperdemo
- update kernel, improve suspend/resume, stability
- 1080p/720p boot and kernels
- cwm-recovery
- rooted
- init.d support
- improved video streaming
- 1080p-24hz, 1080p-30hzi, 1366x768p60hz support
- nfs, cifs, ntfs filesystem support
- allow user to set static ethernet mac adress
-
törölt tag
Én 720 -as kernelt használok. Csak olvastam erről az opcióról. Pl. itt ez a Finless rom. Olvasd el légyszi az első bekezdést!
-
Mike88
senior tag
válasz
smithsys #1466 üzenetére
Passz, én a szememnek hittem. Megnyitottam ugyanazt az 1080p videót XBMC-vel, majd MX playerrel. Aztán nincs kizárva, hogy becsapott, de pl. látok különbséget egy médialejátszó (Venice V13) és a T-R42 között is, így jónak tartom a szememet, de sokan megtudnak lepni, hogy milyen apró különbségeket is észre tudnak venni (állítólag).
-
Mike88
senior tag
válasz
smithsys #1460 üzenetére
Én egyből OC kernellel tettem föl, így nem tudom, hogy milyen kernel van "alapba" a rom-ban, de az OC kernelekben is 720p az UI, s a videólejátszás 1080p. Azaz az antutu azért észleli 720p-nek a felbontást, mert 720p-ben futnak az applikációk, így az antutu is, de maga a videólejátszás én úgy tapasztaltam, hogy mx playernél is 1080p! XBMC-nél nem, annál 720p. Ha azt szeretnéd, hogy az UI is fullHD legyen, ahhoz az 1.2-t kell feltenni, s az ahhoz mellékelt 1080p-s kernelt. Próbáltam feltenni 1.2.1 és 1.2.2 mellé is, de nálam a kép elcsúszott oldalirányba.
-
törölt tag
válasz
smithsys #1460 üzenetére
Ha van másik kernel fájlod, akkor átnevezed kernel.img -re és betallózod a Flashtool -ban. Ha utólag akarod cserélni, akkor a többi opció elől kiveszed a pipát, hogy csak a kernelt flashelje. Feltéve, hogy nem hybrid kerneles a rom, mert a hybridnél csak át kell váltani a felbontást.
-
smithsys
aktív tag
Hi Mike! Wasser remekül műxik! Egy dolog viszont feltűnt. Mégpedig az, hogy a CPU-Z illetve az Antutu is 720p felbontást jelez. Létezik, hogy alapból 720-as kernellel flasheli a wasser 1.2.3-at? Kernelt még nem cseréltem ilyen kütyün mint ahogy most sem, csak egyszerűen ráküldtem a romot RK Flashtoollal. Ezzel tudok kernelt is cserélni, vagy annak más a metódusa?
-
törölt tag
Valami frappánsabbat találj ki, a topiklakók sokkal kifinomultabb, csavartabb magyarázatokhoz vannak szokva! A "kékfrankos" jobb volt.
Mekkora az a Tab? Nagyobb a kijelző, mint az S2 -é? Mert én határozottan állítom, hogy az "új" és a "válasz" ekkora méretben is jól elkülönül. Na jó, nem froclizlak tovább, engedjük el Blájent!
-
Mike88
senior tag
Nagy rá az esély, hogy megy így is, csak töltsd le az applikációt egy másik eszközzel vagy van erre egy weblap is: [link]
HD minőségre viszont ne számíts! Valamiért csak az első pár másodpercben HD a HD. Nekem egyik miniPC-n sem megy HD-ban egy csatorna sem, viszont pl. tableten minden gond nélkül működik.
Itt elérhetőek HD felbontáshoz linkek, de nálam ezeknél meg szétesik a kép, mindenesetre próbáld ki, hátha: [link] XBMC-hez a linket másold egy jegyzettömbbe, majd mentsd el .strm kiterjesztéssel. -
gghrtz
őstag
Tableten nem mindig jon ossze
-
gghrtz
őstag
Rakj rá Finless Costum ROM-ot és szerintem menni fog. [link]
-
törölt tag
-
törölt tag
Próbáld meg manuálisan! Kimentettem Neked a telómról.
Mindig TV 3.0.2.sapka
Nem minden sapkát kell fejre húzni. Van, amelyiket elég csak átnevezni. -
törölt tag
válasz
nextman #1448 üzenetére
Én nem használok telót irányításra és ha használnék, azt Droidmote -tal tenném (ha már megvettem), ezért ezek csak ötletek. Nézd meg EZT a cikket, vagy EZT a cikket, hátha segítenek. Most néztem, Neomode 1.9a ban is ugyanígy néz ki. A beállításáról gőzöm sincs.
-
pgeza
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ilyenem van: MK908 RK3188 quad core android 4.2 android mini pc
Nem tudjátok hogy a mindig tv alkalmazás miért nem megy rajta? Az árúház kiírja hogy nem megfelelő eszköz...köszönöm
-
gghrtz
őstag
RKM remote azt hiszem.
-
nextman
aktív tag
ehomemediacenter van, de playben nem találom az RKremote appot. Vagy ne is playen keresem?
-
gghrtz
őstag
Ha van rajta ehomemediacenter mennie kell.
-
gghrtz
őstag
Elnezest felre irtam, ezt teszi az emberrel a kekfrankos
-
törölt tag
válasz
atillaahun #1440 üzenetére
Itt sztem egy kis félreértés van. Amikor íródott az üzenet, akkor még nem Te voltál az "előző hozzászóló". Ha megnézed, a válasz az előtted lévő hsz -re passzol.
Elméletileg a Rockchip -nek van már a Samsungéhoz hasonló megoldása, ami pl. a Chuvi (vagy mi a túró) tabokhoz készült custom romok már tartalmaznak. De mini PC -n én még nem láttam ilyet. Persze floating megoldások vannak, de az más story. -
donjohnson
addikt
válasz
atillaahun #1440 üzenetére
RK3188 a rendszer lelke, lehet az tablet vagy mini pc is.
-
gghrtz
őstag
Az en tabletemen rk3188-as es van rajta ilyen ficsör, hogy ablakok vannak, de en nem kapcsoltam be, mert szerintem gagyi es lassitja a rendszert.
Elozo hozzaszolo: externel keyboard helper pro, es RKM remote, ami nekem egesz jol bejott, bar valamiert kifagy amikor a gamepad funkciot szeretnem rajta hasznalni de a tobbi fajin. ( jatekok mennek vele, dontogetest erzekelni, de a touch-t is, bar az angry birds kart nem ismerte fel a dontogetest, de az nfs mw ige, de ott meg a hang akad rejtelyes modon
( , ami erdekes mert mk808 alatt is ezt csinalta)
-
atillaahun
veterán
Köszönöm a válaszokat.
Esetleg az osztott képernyős használathoz is hozzá tudtok még szólni? -
nextman
aktív tag
Vettem egy Tronsmart MK908-at, és nagyjából elégedett vagyok vele, jól működik, de kérnék tanácsot pár funkcióra alkalmazás tekintetében.
Pl. van egy magyar wireless billentyűzetem és egerem, működik is, de az ékezetek helyett a megfelelő angol írásjeleket írja be. Milyen alkalmazás ismerné fel a billentyűzetemről jövő ékezetes karaktereket?Érdekelne még olyan app is, amivel mondjuk telefon vagy tablet touchscreen-jén kereszül tudnám vezérelni az androidos sticket, mintha a tv-men lenne touch screen?
Valamint tudtok esetleg wifi/bluetooth game controllert ajánlani, amit az android felismer, és a játékokat lehetne vele irányítani?
Köszi szépen!
-
géeles
aktív tag
válasz
atillaahun #1430 üzenetére
-
törölt tag
Ugyanolyat, mint bármilyen hasonló eszköz. Film ugyanolyan, mintha bármi másról néznéd. A többi (pl. böngészés) sztem katasztrófális, de ez nem a kütyü hibája. Ez a felbontás és a megjelenítési technológia különbözősége miatt van. Keresőt használva biztos találsz erről még itt infót.
-
Sziasztok!
Érdeklődnék, hagyományos CRT-s tévén milyen képet ad AV out-on keresztül egy RK318-as kütyü?
Előre is köszönöm!
-
válasz
Office-vonalon a SoftMaker a csúcs. Már ami a MS-kompatibilitást illeti. Androidra, Windowsra és Linuxra is fejlesztenek, jóval a MS ára alatt, sőt, mintha ingyenes lite verziójuk is lenne. Én tíz éve használom Windowson, WinMo-n és Androidon, nagyon bevált. Sokkal, de sokkal jobbnak tűnik, mint akár az Open/Libre vagy az OfficeSuite.
Üdv: MaCS
-
törölt tag
válasz
Ritkán van dolgom Office alkalmazásokkal. Anno, egy akcióban megvettem az Office Suite -ot. Most néztem a beállításait, nyomtatóbeállítás van benne, bár nem próbáltam. Ahogy előttem is írták, a Rikomagic kütyükre van linux. Sztem a többire is felrakható, csak ezekre van írva az összes leírás, mivel a linux már a gyári kiviteleken is támogatott. Létezik MK802IV LE (Linux Edition), amin nincs droid, csak linux. De dualboottal is felrakható úgy, hogy a külső sd kártyárol indul a linux. Lehet úgy is, hogy mindkét rendszer a kütyü memóriáján van és már vmi grub -szerű választómenü is van, de ehhez a 8GB kevés. Ezért a Riko árul ezekből 16GB -ost is. Hazai beszerzés esetén a Concorde a Riko partnere. Ami az Office -t illeti, alap szinten biztos működik, de teljes kompatibilitás még Win esetén is csak azonos verzió esetén garantált. Egyébként az ODT Magyarországon is hivatalosan elfogadott szabvány. Még az Apeh is elfogadja.
-
gghrtz
őstag
válasz
MK802IV-re van linux, arra van mindenfele josag, bar a scannert nem tudom tudja e, nincs gpu hwaccel.
-
atillaahun
veterán
Sziasztok,
fontolgatom egy ilyen gép vásárlását a közeljövőben, egyelőre csak annyi tart vissza, hogy nem fogja tudni teljesen kiváltani a Windows 7-es PC-t, laptop-ot.
Teszem azt Office terén van valami vállalható app Android-ra amivel tudok működni, vagy marad az (online) GDocs?
Nyomtatás scan-elés megoldható?
Melyik böngésző a leghasználhatóbb asztali nézetben?Osztott képernyős app-okat próbáltátok már? Mennyire használhatóak mondjuk egy böngésző és fájlkezelő egymás melletti megjelenítésére?
-
válasz
smithsys #1427 üzenetére
Köszönöm, valami ilyesmire voltam kíváncsi. Nagyon nem vagyok vájtfülű, úgyhogy az, hogy nem recseg, nem torzít mint egy Szokol rádió, nem hallgathatatlan, nekem már elég. Meg aztán nem koncertpótlónak, hanem általában háttérzene-szolgáltatónak lenne.
Köszönettel: MaCS
-
smithsys
aktív tag
válasz
MaCS_70 #1425 üzenetére
Az első kérdésedre sztem épeszű ember nem nagyon fog tudni válaszolni merthogy ez nagyon szubjektív. Az én 42-esem hdmi-n és egy Samsung tv-n keresztül csatlakozik egy 2.1-es Philips hagprojektorhoz, és teljesen elégedett vagyok a hangjával. Hozzáteszem jellemzően inkább film nézegetés az elsődleges felhasználási terület. Az mk808 hangjánál (ez volt előtte) szerintem mindenképpen jobbnak tűnik ugyanazon a rendszeren. Azt viszont tudnod kell, hogy ezeket nem vájtfülűeknek találták ki, tehát ne várjuk tőle egy Bang & Olufsen minőségét! Sajnálom, hogyha sokat nem tudtam segíteni! Azért általános zenehallgatásra sztem teljesen jó.
-
Egy 42-es beszerzésén vacillálok, illetve, ha lesz valami jobb 2-3 hónap múlva, akkor azén.
Az elmúlt két hónap termését átolvasva két kérdésem lenne:
1. Analóg hangkimeneten milyen a hangminősége? Főleg zenehallgatásra lenne.
2- Honnan tudom kitalálni, hogy valamilyen USB-s rádiós egér-billentyűzet megy-e vele?
Köszönettel: MaCS
-
törölt tag
Én nem kérdeztem, hogy miért van szükséged 1080 -ra. Tudom, hogy milyen különbözőek a felhasználói szokások és attól, hogy nekem nincs szükségem rá, teljesen elfogadom, hogy másnak lehet. A kivetítős dolgot is megértem. A kérdés csak arra vonatkozott, hogy nem -e vmilyen fullHD formátum lejátszásával, streamelésével van problémád, mert akkor hiába linkelgetek Neked 1080 -as kerneleket.
-
TGyula
tag
válasz
#79335424 #1421 üzenetére
Szia!
Először is Köszönöm a választ. Elindulni, ötletem sem volt. Telefonokkal még elvagyok, de ez most megfogott.
Miért nem elég a 720?
Mert kivetítőn, ami 1080p-s, nagyon látszik a különbség 3,4m képátlónál. (ne érts félre, nem hencegés) A kivetítő tudja a 3d-t is. Így az osztott képem még feleződik a 720-ról. Ezért szeretnék 1080p-s valós kimenetet.
A vetítő elhelyezésének sajátossága miatt, ez lenne az ideális eszköz, amitől "okos" lenne, ahogyan nekem tökéletesen megfelelhetne.Mentem olvasgatni az ajánlott topikokba!
-
törölt tag
Csak a félreértések elkerülése végett, valós 1080p kimenetet szeretnél?
Egyébként nem értem, hogy miért itt kérdezel ezzel a kütyüvel kapcsolatban, amikor a linked alapján:
"Cozyswan will:
1. help you solve technical problems"
Na jó, tréfán kívül a biztos válaszhoz alaposabban kéne ismerni ezt a kütyüt. Nem tudok róla, hogy itt, a topikban bárkinek lenne ilyenje. Én mindenképpen a Freaktabon keresgélnék infót. Ha ez belül valóban egy 8GB -os, MK809III, akkor Neomode 1.9a -ja jó lehet rá. Én a default 720 -assal flasheltem, de elvileg a csomagban van 1080 -as kernel is. Legalábbis az első oldalon azt írja, hogy van. De biztos, ami tuti, ezt a topikot is nézd át, hátha találsz benne hasznosat. -
TGyula
tag
Segítséget kérnék, ha lehet!
Ajándékba kaptam ezt az androidos kütyüt. Mindene jól működik 720p-ben. Van lehetőségem 1080i vagy 1080p-re?
-
törölt tag
válasz
sittes79 #1417 üzenetére
Szokott lenni rá gyárilag program. Custom romokban is. Egyébként meg Droidmote. Fizetős, de sztem rendben van. Aztán vannak különböző médialejátszókhoz spec távirányító alkalmazások. Nem tudom, hogy az Androidos XBMC -hez van -e. Én PC -n próbáltam ki Win alá és különálló linux disztróként is és ahhoz volt Androidos távirányító.
-
cscsali
tag
válasz
sittes79 #1413 üzenetére
Nyugodtan rendeld ingyenes szállítással. Egy hónap körül ideér. Ha probléma van vissza fizetik az árát többnyire.
Ide is egy hete hozott egyet a posta egy ilyet, mindenféle plusz költség nélkül
Eddig remekül működik, ennyit bőven megér. Csak a web kamerát nem tudtam még működésre bírni vele -
törölt tag
válasz
sittes79 #1413 üzenetére
Ha neten rendeled, postai kiszállítással, akkor a Magyar jogszabályok alapján 8 nap elállási lehetőséged van, indoklás nélkül. Ez itthon, minden ilyen szolgáltatást nyujtó cégre vonatkozik. Páran azt csinálják, hogy az ÁSZF -be azt írják, hogy 30 napra utalják vissza a pénzt. De a jogod érvényesítésében nem lehet vita, apelláta.
-
Mike88
senior tag
válasz
smithsys #1408 üzenetére
Én abszolút megvagyok vele elégedve. kb. 1 hónapja van fent, fura dolgokat eddig még nem tapasztaltam, pedig már ahhoz vagyok szokva, hogy előbb-utóbb lesz, jellemzően inkább előbb. A "legalacsonyabb" OC kernelt használom hozzá. Videókat láthatóan valóban fullHD-ban játssza le az mx player, az XBMC nem, az 720p. Az 1080p lejátszás miatt kb. 5 percig volt csak rajta a gyári rom, így nincs összehasonlítási alapom, wasser romoknál már van, nekem eddig az 1.2.3 jön be a legjobban, 1.2-nél van ugyan fullHD kernel 1080p az UI is, de annál voltak "nem várt" történések. 1.2.1-et és az 1.2.2-t pedig átugrottam gyak. mivel azokhoz nem passzolt nálam az 1080p kernel.
-
-
Mike88
senior tag
válasz
sittes79 #1405 üzenetére
A garancia náluk érvényesíthető, szóval kötelességük... Az már más kérdés, hogy meddig is tart egy szervizelési idő, ennél a cuccnál sanszos, hogy ők is csak visszaküldik Kínába, de ha 1 hónapnál tovább tart a szervizelési idő, akkor követelheted, hogy adjanak egy újat. A törvények mindenkire vonatkoznak. Előbb tudsz náluk garanciális ügyet intézni, mint egy külföldi webshopnál vagy egy ebay-esen keresztül.
-
törölt tag
A garancia részről nem is szólva. Már nem emlékszem, hogy itt, vagy a 808 topikban volt téma, hogy valaki a harmadik cseredarabot kapta tőlük, vmi sorozathiba miatt. A PcCar vs. táp eset is elgondolkodtató. Bármilyen korrekt is a kereskedő, egy visszapostázás kínába....hááát...én megfontolnám azt a 25 ropit.
-
törölt tag
válasz
sittes79 #1400 üzenetére
Korábban pár topiklakó megegyezett, hogy ez a téma itt tabu, úgyhogy most csak kivételesen és röviden reagálnék, ne itt legyen tovább tárgyalva.
Ha DHL -lel rendeled és nem az EU -ból, akkor nem csak +10 lesz, mert nagyon sanszos, hogy a DHL vám elé állítja és akkor a vám kérni fog egy nyilatkozatot, valamint az átutalás igazolását, ami a vámkezelés alapjául szolgál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Fogyjunk le!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Kingston FURY 64GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Huawei Watch GS 3, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest