- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Két forrásból ne táplálj!
Egy villamosmérnök pontosan megmondja, hogy miért, nekem annyi emlékem van erről, hogy éppen ilyesmit terveztünk egy külső HDD-vel, és a szakértő haver majdnem agyvérzést kapott, amikor meglátta, mert a tápfeszültségnek szigorúan egy áramkörből kell jönnie.Mondjuk lehet, hogy ez is a "gyakorlatban működik, de nem szabad ilyet csinálni" kategória, de a meglévő ismereteim alapján látok abban logikát, hogy ellenőrizatlenül ne kössünk össze két áramforrást.
Üdv: MaCS
-
gghrtz
őstag
Nekem ugyanilaen van csak atlatszos zoldes kekbe. Azzal ment fajinul. Apropo Steelseries USB hangkarit probalt mar valaki?
-
varmi2
nagyúr
Ez az usb hangkártya kompatibilis lenne ezekkel az androidos mini pc-vel? Mondjuk egy aktív usb hubra dugva, vagy a mini pc usb portjába.
-
Bendo
tag
Olvasgattam ezt az átb@szós sztorit, gyorsan le is teszteltem anutuval az enyémet, 16099 pontot kaptam 1080-as Neo 2.0-val...
-
gghrtz
őstag
Visszwa az RK3188-T-re. Ez van amikor egy ceg ugymond monopolhelyzetbe ( igazabol mas ceg SoC jaibol nem igazan vannak ilyen okositok.) pofatlanul kihasznaljak a helyzetet, mert tudjak hogy nincs jobb alternativa.
-
gghrtz
őstag
Hello! Szerintem lehet van olyan megoldas, hogy szerzel egy Y usb kabelt, es veszel egy telefontoltot. Az egyik kabelt stickbe dugod a masikba a telefontoltot. Lehet hulyeseget mondok, nezz utana.
-
törölt tag
Az Ő részéről nem gondolom izzadásnak. Mint az egyik legnagyobb kereskedő, nyilván van kapcsolata a Rockchip -pel. Viszont neki nem kell feltétlenül kussolni, mert Ő kereskedik, nem gyártat. Itt a Tronsmart, a Riko és a többi a simlis. Ők rendelnek X darabot ilyen és ilyen összetevőkkel, majd arra felhúzzák a "saját" rendszerüket és saját termékként értékesítik, mondjuk a Geekbuyingon keresztül. Szerintem a többlethaszon náluk csapódik le.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #1788 üzenetére
Eric a GB-től a retina dumát tudta csak kiizzadni hirtelen.
Ezek után bármit mond, az csak maszatolás.
Nem tudod széthajtani, mert ha megfeszülnek sem lehet 1.4 fölé vinni a sebességet. Ez egy mocskos átverés, biztos lesz még visszhangja, főleg ha Bob is az ügy mellé áll.
Lehet, értelmetlen a lista, de ha látszik, hogy a vásárlók összefognak, nem sok mozgásterük lesz a felelősöknek. -
törölt tag
Ezzel a húzással egyszerre haragították magukra a vásárlókat és ami még ennél is rosszabb, hogy a fejlesztőket is, akiktől eddig az ötleteket "kölcsönözték". Ráadásul az összes kütyü vásárlói, fejlesztői érintettek. Én is baromi dühös lennék, ha ilyen szarsággal tennék tönkre a munkámat, aminek a célja pont ezeknek a kütyüknek a jobbá tétele lett volna. Ahogy figyelem a topikot, már ment vásárlói levél a Rikonak és a Minixnek is. Kíváncsi vagyok, hogy mi fog kisülni ebből. Én arra tippelek, hogy lesz egy magyarázat, amiben azt állítják majd, hogy az egész visszahúzás a tabok energiafogyasztásának csükkentése érdekében történt, de ezek a SOC -ok ugyanúgy bírnák az 1,6 -ot és kiadnak egy valamit, amitől a miniPC -ken majd vissza lehet állítani az 1,6 -ot. Aki ezt megteszi és széthullik, az visszaküldheti és cserélik egy normál 3188 -asra. Ez még mindíg olcsóbb, mint elvinni a balhét és cserélni a kütyüket (már ha egyáltalán lenne mire, mert ahhoz át kéne állítani a gyártósort).
-
vvrobi
csendes tag
Akkor esetleg írd be ebbe a doksiba: google docs Perpillanat a Te eszközöd nem szerepel a listán.
-
Shader
aktív tag
Leteszteltem:
A gyerkőcnek karira hozatott MK908 V5 "T"-s. Antutu pont 15560
A másik régebbi stick T428 "normál" , antutu pont HFW-n elvileg 1,8-ig (No-frills-sel performance) elengedve: 19662
Összességében használat közben én nem látok különbséget.
Ettől függetlenül átverik a vásárlót. -
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #1784 üzenetére
Ezek a cégek Shenzhenben szerintem mind egy utcában vannak, így nem okoz gondot egy kis összebeszélés.
Különben is az egész piaci verseny náluk csak színjáték!
Nincs ezzel semmi baj, de most a vevőknek kell a sarkukra állni, és azt mondani, hogy: Ok, kiderült hogy szart sóztok a nyakunkba, adjátok olcsóbban, vagy mást veszünk! Ez persze nem kárpótolja a becsapott ügyfeleket, de elejét veszi a jövőbéli csalásoknak. Sőt bizonyos időn belül azt is el tudom képzelni, hogy a vevők élhetnek az elállás jogával. De ehhez ütni kell az eladók fejét! -
törölt tag
Ebben teljesen egyetértünk. Az az érdekes, hogy itt 1-2 dolláros árkülönbségről van szó. Most arról szól a fáma, hogy ez minden kütyüt érint. Rakjuk csak össze az infót! Geekbuying posztol, hogy majd szól, ha több infója lesz az RK -tól. De Ő csak egy viszonteladó. A Riko, a Tronsmart, a Minix és az összes többi gyártat a meglévő modulokból és rakja a "saját" dolgait ezekre a kütyükre. Nem tűnt fel nekik, hogy olcsóbb lett a kütyü beszer ára, viszont valami nem úgy működik, mint eddig? Nemááá! Elmehet az összes "énfejlesztemalegjobbkütyüt" cég a sunyi ....ába!
-
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #1782 üzenetére
Persze én is általános dolgokra használnám, de ha nem találok mást, akkor várok tovább.
Az üzlet persze nem az etikáról szól. De azért az mégiscsak nonszensz, hogy kiadnak egy félig kész, optimalizálatlan eszközt, megvárják míg a közösség kijavítja a software-es hibákat, majd mikor már beindul a szekér, kiadják a selejt hardware-eket eredeti jelöléssel és árral. Ne nézzék már a vevőket birkának!
Kicsit túlzó neomode hasonlata, hogy autó vásárlás után derül ki, nem a beígért 140 lóerőt tudja a gép, hanem csak 100-at. Alapvetően egyet értek vele. -
törölt tag
Én a jelenlegi helyzet ellenére is lebeszélnélek erről. Én egy 802II -vel kezdtem, tudom, hogy milyen az A10. A 3188 -asok képessége leírhatatlan fényévnyi távolságban az A10 -től. Valószínűleg én belecsúsztam egy ilyen 3188T -be. De azért ez egy általános használatnál nem akkora katasztrófa. Én legalábbis nem nagyon veszem észre. A jelenleg kaphatóak közül nem tudnának olyan nem RK -s kütyüt elém rakni, amire elcserélném (persze itt nem a 8magos fejlesztői készletekre gondolok). De azt el kell ismerni, hogy az A31 -nek is megvan a maga előnye. Pl. ha valahogy sikerülne vízhatlanná tenni, akkor játék közben merülőforralóként is tudna üzemelni.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
#79335424 #1776 üzenetére
Ugyan én is fázom tőle, de akkor körülnézek A31 vonalon. Tudom, hogy sokkal kisebb tábora van, és nem nagyon vannak custom rom-ok. Eddig is megoldottam ezek nélkül. Lassan két éve folyamatos használatban van az A10 (MK802+) Nem mondom, hogy nem kellett néha megküzdeni vele, de még mindig teszi a dolgát. Pedig az 5 éves fiam folyton játszik rajta, az asszony meg torrent és youtube felváltva.
-
Bendo
tag
Felraktam az új Neo 2.0-t, és úgy néz ki kezd megoldódni a dolog.
Azért egy pofon jár magamnak, mert a HDD exFAT-ra volt formázva, most visszaraktam NTFS-re.
Így alapból felcsatlakoztatja a kütyü az mnt/usb_storage/ és még valami alá, itt meg is jelenik a tartalma, tudok róla másolgatni, tudok rá másolgatni, egy nyűgöm van még ezzel kapcsolatban, hogy ha beállítom a torrent alapértelmezett könyvtárára a HDD elérését, amint elkezdek letölteni, egyből kapok a pofámba egy írásvédett feliratot, a HDD eszeveszettül el kezd kattogni, lecsatlakozik, felcsatlakozik, és ezt ismétli amíg le nem húzom
Aztán amíg nincs torrent, elvan szépen.
Ez mitől lehet?
Illetve egyszer sikerült elérnem, hogy a TC-ben megjelent mint USB-is, de ezt azóta nem tudtam újra produkálni
-
vvrobi
csendes tag
válasz
TripleB #1750 üzenetére
Kiderült, hogy mégsem csak a egyes gyártók trükköznek, hanem az összes. Ezzel nem is lenne baj, ha feltüntetnék, hogy mostantól csak "T" jelű SoC van. Ezek után kétszer meggondolom, hogy veszek-e Rockchip terméket. Bár azt is tudom, hogy a legtöbb kínai 1 dollárért kistestvért csinálna magának.
-
smithsys
aktív tag
válasz
#79335424 #1773 üzenetére
Nyilván nem ma kezdték, csak gondolom egy bizonyos idő elteltével annyi ilyen soc felhalmozódott, amit már nem tudnának következmények nélkül elsütni azonos jelzéssel. Így jött a régi jól bevált trükk, a "T"! És majd azt mondjuk rá, hogy ez alacsonyabb órajelen is egy csoda!
Persze nem egyedi az eset, megvesszük a beletlen zsemlét is. -
törölt tag
válasz
smithsys #1772 üzenetére
Még nem értem el, de meglepne, ha többet tudna, mint a Geekbuying. Az érdekes az, hogy a nálam lévő kütyü ugyanezeket a tüneteket produkálja. Viszont ahogy visszanéztem, ezt én nov 27. -én kaptam a CC -től, a gyártás pedig ennél jóval korábbi lehet, hiszen Kína nem a szomszédban van és ez nem egy egyéni megrendelés keretében érkezett. Akkor mióta is csinálja ezt a Rockchip?
-
törölt tag
Gyűrűzik a dolog! Ha jól látom, akkor ezt a 3188-T topikot tegnap indította Neomode. Már a Geekbuying is posztolt benne. Ha jól, látom, akkor a probléma az összes kütyüt érinti.
-
törölt tag
válasz
smithsys #1767 üzenetére
Kicsit én is tanácstalan vagyok az ügyben. Addig jutottam, hogy a frekvenciatáblázatot egyes kütyükön nem a kernel, hanem a rom tartalmazza. Ezért csak kernelcserével nem oldódik meg a probléma. Összepasszoló kernel - rom páros kell hozzá. Vagy olyan kernel, amiben ez meg van határozva és olyan rom, ami ezt nem bírálja felül. Én e szerint jártam el. Annál összepasszolóbbat nem tudok, mint hogy a rom flashtool -jában lévő, default kernelt flashelem. Szóval jelenleg ez nekem X -akta. Vígasztal, hogy nem egyedül vagyok ezzel, többen írták ezt a problémát. Csak még nem olvastam rá értékelhető magyarázatot, vagy megoldást. De azt hiszem, felhívom a CC -s kontaktom és megpróbálok vmi infót szerezni.
Bendo:
Én is így gondoltam, de amikor vki olyan problémát emleget a Neomode romok topikjaiban, ami kicsit is flashelési hibára utal, arra azonnal azt szokták kérdezni, hogy leírás szerint flashelt -e, törölt -e az elején IDB -t. -
gghrtz
őstag
1,4 MHz?
Az jó lassu!
-
smithsys
aktív tag
válasz
#79335424 #1760 üzenetére
Ez valóban érdekes hogy ilyen magas értéken pörög. Ilyennel még nem találkoztam, nekem 300 körül voltak mindig az alsó küszöbszintek. Az megint más kérdés, hogy egy állítólagos 1800Mhz-es OC kernel is max 1,412Mhz-en hajtotta. Ezekből az OC kernelekből is kipróbáltam hat különbözőt két frissen flashelt rendszer alatt, de konstans a fenti 1,412Mhz.
Most ez a wasser 1.2.4 jól szalad, akadást nem tapasztalok sem az UI-ban sem filmeknél annak ellenére, hogy nem kiemelkedő a tesztérték.
Mondjuk nekem sikerült jól beválasztanom, mert amíg a board V1.0 és a V2.0 is támogatott custom rom szinten, addíg én szerencsésen kifogtam egy V1.1 es lapot.
Próbáltam olyan romokkal, amiket "atombiztosnak" jellemeznek 1-es és 2-es lapon is, természetesen nálam hasraesett. Ezért gyűröm összevisza a romokat meg kerneleket. -
Bendo
tag
válasz
#79335424 #1762 üzenetére
Az 1.9-et is ez alapján telepítettem :
http://www.freaktab.com/showthread.php?5526-HOW-TO-FLASH-A-CUSTOM-ROM
Reset gomb nyomva, majd pc-hez csatlakoztatás, driver telepítés, RKAndroidTool indítás, RUN, majd az első indítás után min. 5 perc, és újraindítás.
Ez automatán törli az IDB-t ilyenkor nem? Külön itt nem írták, de most néztem, hogy van a progiban külön egy ilyen gomb. Kezdjek azzal?
-
törölt tag
válasz
nextman #1763 üzenetére
Ez nem az én álláspontom volt, hanem Neomode -é. Ott van a rom első hsz -ében. Itt arról van szó, hogy jelenleg nem találja rá a megoldást. Abban igaza van, hogy nagyon sok felhasználónak nem fontos és inkább publikálja a romot ezzel a hiányossággal, mint hogy ne használhassa az sem, akinek egyébként nincs szüksége kékfogra. Szerintem ez teljesen rendben van. Arról nem is szólva, hogy teljesen ingyen, önszántából fejleszt és ingyen teszi közzé. Így pláne nehéz lenne belekötni abba, hogy mit és milyen hiányosságokkal publikál. Ez egy olyan étterem, ahol ingyen van a kaja, de csak két tétel szerepel az étlapon: a kéri és a nem kéri.
-
törölt tag
Hát akkor próbáld meg azzal! Csak úgy, ahogy kell. IDB törlés, első indulás ugyebár recoveryben, szépen kivárni, hogy létrehozza a partíciókat, maj újraindul. Aztán első indulásnál békén hagyni jó pár percig, majd kikapcsolni és újraindítani és csak ezután használni. Még egy-két dolog. A 2.0 -nál egy alap rendszer települ és néhány okosságot plusz csomagként kell telepíteni. Nézd meg a topikjában az első hsz -t. Ja, és jelenleg ezzel a verzióval nincs kékfog. Ez már kiadáskor ismert hiányosság volt. Neomode dolgozik rajta, de mivel a felhasználók nagy részének nincs szüksége rá, így nem tartotta vissza a romot e hiányosság miatt.
-
Bendo
tag
válasz
#79335424 #1723 üzenetére
Na, nem küzdök vele tovább, feltolom rá a Neomode 2.0-ás új romját, azzal is teszek egy próbát, aztán feladom.
Biztos hogy van root. Az általad leírt módon "#" volt a válasz. Egy csekkoló programot szedtem le, a nevét nem tudom, ez két hibát talált, két xml lett javítva, de ez sem oldotta meg a gondomat, viszont így már engedett írni az eddig írhatatlan mappákba is (bár nem értem, hogy ha rootolt voltam, akkor mi az, hogy van hely, ahová nem írhatok?). Busyboxot kézzel telepítettem, már az is van...
A kütyü továbbra is felismeri mind a HDD-t, mind a Pendrájvot, de egyiket sem csatolja sehová, se kézzel, se automatán. 3 infós appot is átfuttattam a kütyün, mindenhol zöld pipák, meg OK-ék OTG, és USB ügyben, mind hardver oldalról, mind kernel oldalról, ergo f@szkivan
Azért köszi!
-
törölt tag
válasz
smithsys #1759 üzenetére
Ez régen így volt, de most már nem minden rommal és minden kernellel működik. Nekem is Neomode van, a hozzá való kernellel. Mégis csak ennyit tud. Nem is az a nagyobb kérdés, hogy miért nem megy 1400 fölé, hanem inkább az, hogy miért nem megy 1200 alá? Ha nulláról flasheltem romot, kernelt, akkor hol van az a fájl, ami ezt a korlátozást meghatározza?
-
smithsys
aktív tag
válasz
#79335424 #1749 üzenetére
Ha találsz egy olyan kernelt ami elengedi a procit 1600 környékére, akkor cirka 19000-20000 körülire felkúszhat az antutu összpontszám. Épp a napokban vettem rá magam egy kis csereberére a t-r42-őn, kipróbáltam cca 15 variációt, és elég jelentős különbségek vannak a kernelek között. Most a wasser 1.2.4 rom van rajta az 1.2-es alap kernellel. Nekem ez volt az egyetlen ami felküldte a procit 1609-re. Így az antutu 18754. A többi kernellel nem ment 15600 fölé. Nem mintha sebességfüggő lennék ( suzukival járok :-) ) csak próbálkoztam. Egyébként nálam 7/24-ben zötyög a gép, de még nem tapasztaltam fagyást (mondjuk a gyári rommal se volt) .
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Nem lehet kapni geek-en T428-at, ezért MK908-at vennék vagy 908II-őt van valami érdemi különbség még az antennán kívül?
Tudja valaki, hogy mikor kezdődik a kínai új év?
-
pusi1981
aktív tag
Valaki dobna egy linket ahol le van írva szájbarágósan hogy kell felrakni MK908 Finless 1.7 - romot?
Köszi!
-
gghrtz
őstag
Neha igy, neha ugy. De ha sok eszkoz van hubon.
-
TripleB
senior tag
Mennyire lehet működőképes ez a billentyűzet+egér kombó az mk908-hoz?
[link] most 20% kedvezmény és ingyenes kiszállítást lehet elérni. -
törölt tag
Tévedsz. Guglizd az "RK 3188T" -t és dobni fog pár tabot. Az enyém is 1200 és 1410 között megy Antutu szerint és 16274 -et hoz 720 -as kernellel. Tegnap szétpattintottam, de egy hűtőlap van a procira ragasztva, így nem tudtam megnézni, hogy mi van ráírva. De különösebben engem nem érdekel az ilyesmi. Adok neki rendesen enni és ennyi. Most épp kedd óta megy és nem volt reboot. De azért bízom benne, hogy ez vmi szoftveres anomália a rom -ban, vagy a kernelben és nem a T -modell miatt van. Az azért csúnya lenne a CC -től (vagyis a Riko -tól). Egy Cosyswan -ról el tudok képzelni ilyet, de egy Tronsmartnak, egy Riko -nak, vagy pláne egy Minix -nek nagy blama lenne.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #1744 üzenetére
Köszi! Ez a telódöntögetős, gyros téma érdekel (tányéros, hagyma nélkül, kevés csípős, sok joghurt és két pitával!).
-
-
géeles
aktív tag
Nékem Tronsmart mk908-v3 a kütyü.
Freaktabról -
törölt tag
Kipróbálnám ezt a telóirányításos játékmódot. Tudtok vmi Droidmote -ra könnyen beállítható autóversenyest? Play Stationon haverral anno GTA -ztunk, meg volt valami rallye is. Azok bejöttek, csak másnap elég szarul voltunk tőle, mert a vesztesnek mindíg dobnia kellett egy felest és elég sokat játszottunk. Igazából a játékcsalódottságomat szeretném vmi sikerélménnyel kompenzálni, mert amikkel eddig próbálkoztam, azok nem sok sikerrel kecsegtettek. A SimCity -t elég bugosnak írják, a Sven Bomwollen nincs Androidra, a faltörő fejlesztőjét nem sikerült rávennem egy tisztességes, fekvő nézetre, a Dungeon Keeper -nek pedig már másodszor futottam neki, de nem érzékeli az egérbevitelt.
-
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #1709 üzenetére
Eddig egyetértettem veled, mert valóban van minőség béli különbség a lejátszásnál egy miniPC és egy 20onezres médialejátszó között, de ennél a mondatodnál azért megálltam fél percre, feldolgozni... "32"-os full HD LCD-n is simán látszik a különbség"
Ha most nem túlzol, akkor azt sem lehet kizárni, hogy az általad használt miniPC-vel van gond! Olyanba nem akarok belemenni, hogy fizikai képtelenség, hogy láss különbséget, mert ez mindig vitát szül, ráadásul olyat, aminek úgy sincs eredménye.
Egy 720p mkv is határozottan szebb 1080p kernellel, nem kiemelkedően nagy a különbség, de észrevehető, lehet ebből is adódik az, hogy valaki állítja, hogy a jótól nagyon messze van, valaki meg állítja, hogy jó, kiemelkedő minőségről nyilvánvalóan nem lehet beszélni. Egy Samu fullHD lcd-n én nem láttam különbséget, ellenben 130-as plazmán már a gyengén látó is észreveszi, hogy azért hagy némi kívánni valót maga után. -
guba2
tag
Sziasztok!
Megpróbáltam ma feltenni a Finless 1.7 és a Finless 1.7a romokat de el sem indultak. A kitben letöltött flash toollal próbáltam az 1.5-ös rom suhan, de ezek nem. Mit tudtam ezen elkefélni? Van valami ötletetek?
Esetleg kérhetek linket egy biztosan működő 1.7-es romhoz -
törölt tag
Az valóban kevés, de én nem a Speedtest eredményét tekintem mérvadónak. Belső hálós másolással szoktam nézni, mert ott biztos, hogy a kütyü képessége lesz a szűk keresztmetszet (legalábbis az én hálózatomnál) és az ilyen, netes mérésben nincs benne az adatírási képesség sem.
Interstate76:
Azt nem tudom, hogy az egyetlen -e. Beérem annyival, hogy megoldás. Meg a TC szerintem egyébként is egy jó fájlkezelő. Dinamikusan használható, letisztult és vannak benne okosságok (pl. belső társítás). -
törölt tag
Ingyenesben Total Commander, fizetősben Solid Explorer. Az Androidos TC is Ghisler úr fejlesztése. Hálózathoz kell az FTP, LAN plugin. Ha nem akarod, hogy megtréfáljon, akkor a beállításaiban engedélyezd az állandó root használatot!
A Solid Explorer is jó cucc. Pl. tud symlinkelni. Általában ezt használom. Viszont NSA310 Volume1 megosztásra nem lehet vele másolni (NSA310 bug miatt) és nálam a többrészes, jelszavas rar állományok kicsomagolásánál is elvérzett. A TC viszont megugorja mindkét akadályt. -
-
törölt tag
válasz
próbakocka #1722 üzenetére
Igen, lehet, hogy tömörített. A Youtube külön állatfaj. A BSplayerben tudod állítani a Youtube felbontást.
Ha változik a lejátszási idő, akkor szar a wifi. Vagy hardveresen (rossz kábelelvezetés, vagy csatlakozás), vagy szoftveresen (wifi driver), de lehet interferencia is, mondjuk az egér vezérlőjével, vagy vmi kékfoggal. Bár a külső antennásokra ez nem jellemző. Vagy egyszerűen túl sokat vársz el. Én a hálózati kapcsolatot illetően lan -párti vagyok. Azzal nincsenek ilyen átviteli gondok. -
törölt tag
Igen, aki Winhez szokott, annak ez furcsa. Először nekem is az volt. Szerencsémre én hamarabb megismerkedtem a Linux -szal, így amikor először láttam az Android fájlkezelését, azonnal otthon voltam benne.
Nehéz ezt így, távkezeléssel. Neomode 1.9a -nál nálam nem volt hiba a Superuserrel, de más Neomode romnál többen írták, hogy nem jó. Telepítsd az android Terminal Emulator -t. Nyisd meg, írd be:
su
majd enter. Ha a válasz ez:
#
Akkor rendben. Ha bármi más, akkor nincs root jogod.
Lehet, hogy a fájlkezelőd tréfál meg. Nem ismerem az ES -t, én 2 ablakoshoz, vagy terminálhoz (parancssorhoz) vagyok szokva. Lehet az is, hogy a Busybox hiányzik neki.
Az előbb kipróbáltam, de arra a szürke pöttyre én hiába kattintok, az nem választja le a meghajtót. Szerintem az csak egy infóablak. -
próbakocka
senior tag
válasz
#79335424 #1715 üzenetére
bsplayer
kisbufferrel: instant szaggatás, de csak röviden
közepesbufferrel: 2mp folyamatos lejátszás, majd szaggatás hosszan
nagybufferrel, kb 4mp folyamatos lejátszás, majd szaggatás hosszanmegnéztem két wifi sebességmérővel, smb alatti mérésnél az egyik ugyan 5-6000 körüli értékeket adott, de mérés közben letöltésnél összevissza ugrált a sebesség 0 és 10ezer között (feltöltés viszonylag konstans 6 körüli értékek voltak)
a másik meg valamiért 340 fölé nem is ment ... pedig abban smb-t be sem kellett állítani ... hm?
néztem 1080-as youtube videót, azt meg mintha tömörítve adná ... de folyamatosan .... van ilyen?
-
törölt tag
Az tényleg kevés, vagy kevered a mértékegységeket és akkor tedd össze a kezed, mert csoda történt!
Olvass vissza egy kicsit, ott vannak az én eredményeim! 1GB -os fájlt kicsivel 4MB/s alatti átlaggal másolt wifin. Ez 32Mb/s. Eddig minden ilyen kütyüm és az SGS2 is kb. ennyit tudott. -
sittes79
addikt
Volt itt szó k400 bill+egér kombo-rol most edigital - ban 8000 HUF kuponnal. Gondoltam szólok én bezsakoltam egyet.
-
Bendo
tag
válasz
#79335424 #1714 üzenetére
Igen, tegnap óta tudom, hogy itt nem úgy mennek a dolgok, mint windows alatt, bevallom őszintén kicsit hiányzik is a windows féle fájlkezelés. DE! Ez nem azt jelenti, hogy az androiddal ne tudnék megbarátkozni
Egy tv-re kötött pc-t váltott le az mk809III-as, és egész eddig jól is helyettesítette azt, csak ezzel a HDD-vel futottam zátonyra.
Az mnt/usb_storage mappa látszik is, csak éppen az a bökkenő, hogy ott semmit sem tudok csinálni, mert folyamatosan kapom az arcomba az írásvédett feliratokat.
A kütyü neomode romos, tehát alapból rootolt...elvileg...SuperUser is van, kérdezgeti is, hogy mikor kinek adhat jogokat, stb...
Eltávolítani amúgy mindig úgy szoktam, hogy előtte a szürke körre nyomok az óra mellett.
Ami még új infó, hogy a lost.dir létrejött mind a HDD-n, mind pedig a pendrájvon csatlakoztatás után ezektől függetlenül...
-
törölt tag
válasz
próbakocka #1712 üzenetére
Szerintem is a kütyüvel lehet a bibi, mert ugyanilyen NAS -om van. A routerem más, de a wdr3600 sem egy alsó kategóriás cucc. Csinálj egy tesztet! Telepítsd a BSplayert! Fájlkezelő nélkül is, közvetlenül kezeli az SMB -t, és lehet állítani a hálózati lejátszásnál a pufferméretet. Nézd meg, hogy mennyit játszik le a filmből akadás nélkül a legkisebb és a legnagyobb pufferrel! Ha egyértelműen változik a lejátszási idő, akkor a kütyü adatátviteli képességeivel van a gond.
-
törölt tag
Nem állítom, hogy a kütyünél nincs semmi bibi, de a Te ismereteid sztem biztos, hogy hiányosak. Legalábbis a Linux / Android fájlkezelését illetően. Ez nem Windows! Itt ne C, meg D meghajtót képzelj el, amikben mappák vannak. Ez pont fordítva van. A rendszernek van egy fix könyvtárszerkezete és meghatározott könyvtárakba csatol meghajtókat. A könyvtárak szinteket is jelentenek. Az a "/" a root, a legalsó szint. Minden szint innen indul. Ha bármilyen meghajtót használni akarsz, azt előbb mountolni (csatolni) kell. A csatolás történhet automatikusan, de ez nem törvényszerű. Linuxon a csatlakoztatás és a könyvtárszerkezetbe csatolás két, külön dolog. A csatolt meghajtó biztos, hogy valahova a /mnt/ útvonalra fog kerülni. Ha csatlakoztatva van egy meghajtó és a rendszer mountolta, akkor ezeken a kütyükön létrejön egy /mnt/USB_storage mappa. Abba csatolja a meghajtó mappáit. Az egy hiba, hogy nem jelenik meg a tár menüpontnál. Az is, hogy nincs leválasztás opció. Nálam sem jelenik meg és nekem sincs leválasztási lehetőség. DE!!! Ettől még a csatolt meghajtó mountolás után a rendszer részét képezi, aktív adatkapcsolat jön létre, LEVÁLASZTÁS NÉLKÜL TILOS ELTÁVOLÍTANI!!! Ez nagyon fontos, mert sérülhet a rendszer és a meghajtó is olvashatatlanná válhat. Tehát vagy root joggal kell kiadni a leválasztó shell parancsot, vagy ki kell kapcsolni a kütyüt és úgy eltávolítani a meghajtót.
-
ftibor
csendes tag
válasz
#79335424 #1676 üzenetére
Szia,
Van egy TV01 (CS968, CR11s) box-om (AP6210). Szépen csatlakozik 65-el, stabil, viszont a letöltési sebesség max 7-8Mb/s kiváló térerővel. Win7 laptop meg ugyanarról a helyről 20-25Mb/s.
Kicsit nagynak érzem a különbséget, vagy ez a AP6210 többre nem képes.
Lan-on keresztül még nem próbáltam, de ma megnézem. Annyira nem akarok kábelezni, de lehet ez lesz a megoldás. -
próbakocka
senior tag
Az alábbi probléma megoldásához kellene segítség:
MK908II, finless 1.7 rommal 720p-s és 1080p-s filmet akarok hálózaton keresztül lejátszani NSA 310-ről SMB-n keresztül.
A sima SD filmek mennek jól, az 1080p-s mkv is megy simán usbről, de hálózaton át rohadtul nem akar szaggatás mentesen menni.
Hogy miért az mk908-ra gyanakszok:
- mert sima SMB megosztáson át win7-es gép reccenés nélkül játsza le az 1080p-s videót ugyanarról a NAS-ról
- mert a routerbe (wdr3600) dugott usb (3.0) stickről más mobil eszköz reccenés nélkül játsza le az 1080p-s videót mediaszerver módban.+ mert az 1080-as film elindul, megy pár másodpercet, aztán nekiáll bufferelni, megint megy, aztán bufferelés ...
mi a frászért lehet ez?
+ wifi display megy rendesen valakinél? nálam csak kapcsolódni próbál a beazonosított eszköz, de nem tud rendesen, csak próbálkozik (látja, de nem tud kapcsolódni véglegesen...)
-
interstate76
addikt
Mire írtad, hogy akár igen? Hogy egy mini PC akár annyit tud, mintegy média player? Ezt határozottan cáfolom, és kérlek, olvass ennek utána, mielőtt félretájékoztatsz olyanokat, akik médialejátszót keresgélve olvasgatják a topikot. Eleve nem is tud annyi mindent lejátszani, mint pl. egy 3. generációs WDTV Live (pl. próbálj meg egy blu-ray.iso-t lejátszani bármelyik mini PC-n), és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy milyen minőségben jeleníti meg azokat a filmeket, amikkel egyébként elboldogul: még egy átlagos, 32"-os full HD LCD-n is simán látszik a különbség, nagyobb képernyőn pláne
Az, hogy vállalhatóak-e azok a kompromisszumok, amikre egy mini PC médialejátszás terén rákényszerít, az megint más kérdés, de azt kérlek ne állítsuk, hogy nincsenek kompromisszumok, mert egyszerűen nem igaz.
-
törölt tag
válasz
interstate76 #1707 üzenetére
"akik mini PC vásárlásán gondolkozva olvasgatják a topikot, azoknak jó ezzel tisztába kerülni".
Én nem tudom, hogy mit tud az a WDTV Live, de szerintem akik miniPC -t akarnak, azoknak ez érdektelen. Azok legyenek ezzel tisztában, akik médialejátszó vásárlásán gondolkozva olvasgatják a topikot! -
interstate76
addikt
válasz
#79335424 #1700 üzenetére
Persze, tudom, többek között te is írtad már kb. ugyanezt, csak azért írtam, hogy megszólítva érzem magam, mert épp mostanában fejtegettem, hogy pl. a T-R42-es ÁFÁ-val már annyiba kerül, mint egy WDTV Live, ami bizonyos téren sokkal jobb választás, és akik mini PC vásárlásán gondolkozva olvasgatják a topikot, azoknak jó ezzel tisztába kerülni.
-
Bendo
tag
Letöröltem mindent róla, ma reggel annyi időm volt, hogy rádugtam csak a HDD-t, aztán figyeltem.
File kezelőből már régóta az ES-t használom, azt, amit linkeltél, romból pedig a Neomod 1.9a-ja van fönt, tehát a root problémát is kizárnám.
Egész eddig azt hittem, hogy rádugom, és meg kell jelenjen a beállítások/tárhely fül alatt, de ott továbbra is csak a belső tárhely látható, és a NAND, vagy mi.
Szóval, rádugom a HDD-t, az felpörög, a tálcán megjelenik a szürke kör, hogy kattintsak oda, ha az USB-t el akarom biztonságosan távolítani, majd semmi. ES-ben a "Helyi" fül alatt csak az SD kártya, meg a "/" van, amire emlékszem, az összes helyen pedig ami az sdcard alatt az usb tárra utalna, létre tudok hozni mappákat, tudok rá fájlokat másolgatni, de ennyi, ahogy lehúzom a HDD-t, azok ott is maradnak, míg a HDD továbbra is üres.
Délután azt fogom kipróbálni, hogy rárakok egy filmet a HDD-ra windows alól, majd rákötöm a kütyüre, és addig tallózgatom a mappákat, míg meg nem találom.
Furcsa, mert mind az OTG, mint a sima usb port gyönyörűen kezeli a rádugott wireless billentyűzet/egér kombót, sőt, a tegnap letöltött progik is felismerik a rákötött HDD/pendrájv márkáját is, tehát látszólag minden oké.
Lehet feltolom este az új Neomod 2.0-t, hátha...
-
pusi1981
aktív tag
Nálatok amikor bootol mit ír ki az mk908?
Nekem ezt: P-Box
Videókon amiket eddig néztem a kütyüről,mindenhol android felirattal bootol
Gyári a rom rajta 4.2.2 -
törölt tag
Mintha nemrég írtam volna a Rockchip hozzáállásáról, erre itt az új story. Ember felteszi a custom romot, kernelt, de ha megfeszül, akkor sem megy a freki 1,42 fölé. Hmmm... Szétpattintja és mit talál? Egy új processzort, aminek a neve
RK3188T.
De mi az, hogy T? Turbo? Szép lenne, de ez nem Mediatek. A válasz egyszerű. Mit csinál egy gyártó, amikor felgyülemlik egy csomó selejt processzor, amik a névleges frekvencián is összeomlanak? Kidobja? Frászt. Csinál belőlük kicioccót. Még lejjebb korlátozza, elnevezi T -modellnek és eladja (használj fordítót angolra!).
Köszönjük Rockchip! -
géeles
aktív tag
válasz
interstate76 #1699 üzenetére
De de akár igen
, és nálunk is van külön médialejátszó (még torrentezni is tud), természetesen vannak külömbségek. Gondolom ugyanigy lennének egy más típusú lejátszón megnézve is. Talán még médialejátszónak is meg venném, hiszen van olyan amivel egy médialejátszó sem boldogul. Teljesen elégedett vagyok a kép minőségével. Szerintem jó kompromisszum, bár az 5.1 hangról nehéz lenne lemondani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X570 R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Fractal Design Meshify 2 850W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest