- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
- hcl: MS Office365 Linuxon
- Carlytoo: Pánikszindróma #3
Új hozzászólás Aktív témák
-
pityu8
tag
GB-n a Tronsmart MK908 65 dodó, még kb. 8 óráig. Nem rossz ár, én még 80-ért vettem kb. 3 hete
-
Zol77
aktív tag
Na, eddig bírtam.
Megrendeltem ezt a kütyüt: [link]Remélem az a két nappal ezelőtti határidő valós,és a jövő héten fel is adják.
De ha késik az sem izgat,belefér,majd ideér. Most elvagyok a tablettel bőven. -
harait
tag
Én erre pályázok főleg az optika miatt, na meg a gpu is elég jó. Pár szoftveres baki még van de folyamatosan javítgatják.... vélemény?
-
törölt tag
Hogy lehet elővásárolni tegnapra? GB T-R42
-
PcCar
tag
Sziasztok !
Megérkezett a 07-13-án rendelt MK908 az In4Dealz -tól.
Leírással ellentétben OTG kábel is jár hozzá. -
törölt tag
Ezért kezdtem úgy, hogy "ha elégedett vagy". Nálam, az S2 -n akadnak gikszerek a képkiadással. A kép kimegy, a film kimegy, de a lejátszó vezérlői nem jelennek meg a TV -n. Az S2 -n ott vannak, de a nagy képen már nem. Sőt, a lejátszóprogramok futásakor az egérmutató sem jelenik meg. Az az "eoot", az root akart lenni, vagy lemaradtam valamiről?
-
Mike88
senior tag
Ja! Mondjuk nem árt ha otthoni médialejátszásra egy ilyet használsz. A tabletnek töltőn kéne lennie, ez nem tesz jót az aksinak, nagyon nem. Plusz ilyen apróságok pl. hogy eoot kell ahhoz, hogy le tudd kapcsolni a tablet képernyőjét, mert hát nem árt ha az közben le van kapcsolva, ne ontsa magából a fényt egy sötét helyiségben, innentől kezdve ezt is kell irányítanod valamivel stb.
Amit hoz magával pluszba, hogy akár a tablettel is vezérelheted a K-R42-t, kényelmes megoldás. -
törölt tag
Ha elégedett vagy a Wayteq lejátszási képességeivel, akkor szerintem semmivel. Legalábbis most nem jut eszembe döntő érv. Talán az 5.1 hang, ha ezt az SPDIF -en keresztül ki lehet csalni. De eddig még nem olvastam olyan állítást, hogy ezt a K-R42 -n valaki összehozta és működött.
-
törölt tag
Annyit tennék hozzá, hogy tudomásom szerint minden ilyen, a Playről telepített program, szerver oldalon rootot igényel és pl. a Droidmote szerver része fizetős. Sok stickben viszont gyárilag is van valamilyen távirányító alkalmazás, aminek a szerver része (vagyis a sticken lévő) működik out of the box. Az más kérdés, hogy melyik, mennyire használható. Ezek az általános kezelésre valók. Aztán vannak az alkalmazásspecifikus irányító programok, amiket Mike88 is említett.
-
Mike88
senior tag
Hogyne! Pl. droidmote. Kliens az irányítóra server az irányítandóra. Ezen kívül számos remote program van, van olyan, amivel kimondottan youtube videókat tudsz "küldeni" akár PC-re, akár androidos eszközre, legyen az tablet, telefon, miniPC, vannak kimondottan XBMC-t irányító app-ok, én ezek közül a yatse-t használom.
-
harait
tag
Sziasztok remélem nem agyonrágott kérdés, de egy ilyen kütyüt van rá mód hogy androidos teloról irányítsam? Amolyan tapipadként....bocs ha bolond a kérdés..
-
törölt tag
Ha a stickeket nézzük, akkor szerintem ez a 908 jó lehet. Kicsit fölötte a Tronsmart T428. Annak a wifije látja az 5Ghz -es hálózatokat is. De biztos vagyok benne, hogy nem párhuzamos duál, úgyhogy nem akkora ficsőr. Mindkettőben Broadcom alapú modul van. AP6210 és AP6330. Ez utóbbi van a Neo X7 -ben is. Viszont ami a médialejátszást illeti, nagyjából öröklődtek a 3066 -os hiányosságai. Mitől is változott volna, hiszen a Mali a főbűnös, az meg ugyanaz, csak magasabb frekin ketyeg. 1080 -as kernel van, csak van vele egy kis bibi. Melegszik tőle a kütyü. Ezt azért írom, mert ha ragaszkodsz az 1080 -hoz, akkor talán egy dobozos jobb lehet, mint egy stick. Nagyobb hely, nagyobb panel, jobb hőelvezetés. Ebből elsőre a K-R42 tűnt jónak. RTL8188eus wifi modul van benne. Ugyanaz, mint a Rikomagic -ban és a Concorde 401 -ben, megfejelve egy külső antennával. Viszont nincs benne kékfog. Van egy hasonmása, a CS918 kékfoggal, de úgy tűnik, hogy az MTK modulos. Ugyanaz, mint az Imito MX1 -ben. Viszont most elővásárlásban, 25. -ei határidőre ír egy új verziót a GB. Gondolom, a keveredés elkerülése miatt ezt átkeresztelték T-R42 -re. Én erre várok, ez lehet, hogy jó lesz. Ebben már van kékfog. Éppen ez okozza a bizonytalanságot. A specifikáció szerint v4.0. Az RTL wifihez RDA5876 -os bt -t szoktak társítani (pl. Rikomagic és CC). Ez viszont max v2.1. Ezért a specifikáció vagy téves, vagy valószínűsít egy wifi modulcserét. Na, erre az infóra várok, ezt kérdezgetik a GB -n és találgatják a Freaktabon is. A GB sem tudja a választ. Enélkül nincs custom rom. Az AP6330 nem reális, de egy 6210 -beleférhet a keretbe. Akkor slágergyanús a cucc. SZERINTEM!
-
Mike88
senior tag
Aha, értem, mindegy, ennyit nem adok érte, ezt már letisztáztam magamban (mármint a minix-ért) Egyébként nálam totál alap dolgokat lát el a PC is, net&torrent&film nézés, ennyi. Próbáltam én ezt már androiddal helyettesíteni, de nem jött be. Szeretem az androidot a telefonon, tableten, de valahogy hagy bennem hiányérzetet, ezt pontosabban nem tudom megfogalmazni.
De mindegy, ennyit nem adok érte, ezt már letisztáztam magamban, Sokkal inkább érdekel, most a többi kérdés, amit feltettem. Év elején még nem voltak kérdéseim, de igen lemaradtam azóta, egyáltalán nem követtem ezeknek a kütyüknek a fejlődését. S fél évet visszaolvasni kicsit sok lenne. -
vlevi
nagyúr
Ha asztali PC-t akarsz kiváltani, arra nem jó.
Ha ilyet akarnék, akkor a legolcsóbb mATX alaplap, mehet bele valamelyik alsókategóriás AMD (és azzal a videó probléma is megoldva, mégiscsak integrált ATI kártya lesz benne) és kész.
De valahol meg kell állni, mert ugye egy Mk808 ára 50 dollár körül (inkább alatt) van, ennél kicsivel drágább az mk908, aztán pár aprósággal többért már van a K-R42, majd a NEO X7, és már rögtön 100 dollár felett járunk. És ezek a PC-t sosem fogják helyettesíteni, igaz a PC sosem fogja azt tudni, hogy hetekig 2-3W fogyasztással megy csúcsterhelésenés közben csöndben töltöget.
Másik oldal viszont, hogy aki megpróbált normális HTPC-t építeni, az meg tudja, hogy azért mégsem az a 20-30ezer forintos kategória egy normális HTPC.De azért gyorsan összedobáltam egyet ész nélkül, és megállt 40 alatt a konfig. Most abba ne menjünk bele, hogy gagyi ház, vacak memória, mert kínából sem kapsz jobbat.
És ebbe már csak HDD kell, mert 2G memóriát raktam bele. Mehet rá Ubuntu, és kész.
Vagy, hogy komplett gépet is mondaj, Zotac Zbox, (nem atomos, hanem kétmagos cerkás), 42 ezer. [link]satöbbi.
[link] -
Mike88
senior tag
Nem baj az! Ha te nem, én hozom szóba. Erősen szemezek vele egy hete. Bennem is ezek a kérdések merültek fel. Ugyanakkor mindig elbizonytalanodok, ha elkezdek számolgatni, hogy ebbe min. egy 32GB-os SSD, mert hát ne zörögjön már, no meg még 4GB RAM.... nem tudom, ugyanakkor ez valóban kiváltaná az asztali PC-t, jóval kevesebbet fogyasztana, s csendben lenne.
Somatom, tudom, pofátlanság, mert átrághatnám ezt a topicot, de mégis megkérdezem, s elsősorban tőled, mert látom, hogy azóta is tartod a frontot a 808 fórumban s itt is... 4 magosokból most melyiket érdemes megvenni, aminél van legalább akkora aktív user háttér, mint az mk808-nál és az ug802-nél volt? Eladtam a két UG-t, mondván veszek DVB-S2 tunerrel is megáldott Androidos STB-ot, deeee később alábbhagyott a lelkesedés. Kiderült, hogy nem kezeli a forgatót így aztán szinte biztos, hogy a fejkapcsolót sem fogja, azt meg tényleg nem tudom nélkülözni, na mindegy. A lényeg, hogy ha már veszek egyet ismét médialejátszásra, akkor legyen korszerű, s a wifi vétel legyen valamivel erősebb. A stick-eken a külső antenna dob valamit rajta vagy csak inkább látványt nyújt? S persze a legfontosabb, hogy legyen 1080p kernel hozzá.
-
törölt tag
válasz
janos.cs #272 üzenetére
Van a kütyü és van az Android. A kettő nem ugyanaz. Szoftveresen csak az Androidot tudod leállítani. A kütyüt csak úgy tudod kikapcsolni, ha megszakítod a tápot. Viszont az oprendszeren keresztül kezeled a hardverelemeket. Ha leállítod az oprendszert, akkor semmilyen, alá tartozó program sem működik. A terminál sem. A kütyü készenléti fogyasztása állandó üzem mellett, kb. 2000Ft/év. Miért nem hagyod futni az oprendszert, ha készenlétben akarod tudni a kütyüt? Kikapcsolni úgyis csak manuálisan lehet.
-
janos.cs
tag
esetleg valakinek valami tippje van arra, hogyan lehet kikapcsolas utan felebreszteni a kutyut?(mk 908)
erre lehet irni terminalba valami parancsot? nekem egy logitech k400 bill van. -
törölt tag
Nem értem a kérdést. Milyen kamera? Én próbáltam segíteni, tippet adni, hogy hol nézhetnél utána. Honnan tudhatnám, hogy Te ott, vagy máshol milyen kamerára leltél? Egyébként nem a 908 -ra, hanem másik 3188 -as stickre vonatkozólag olvastam, hogy a Logitech C170, C270 működik. Felmentem a Logitech honlapjára, ahol azt írják, hogy beépített mikrofonja van. Ebből valószínűsítem, hogy egy USB kábellel csatlakozik. Keresgéljek tovább, vagy innen már menni fog?
-
törölt tag
Nem normális, de lehetséges. Freaktabon olvastam a jelenségről. Mármint hogy a benchmarkok nem tudják megállapítani az órajelet. Ami a kamerát illeti, a Logitech egyes típusairól írják, hogy kompatibilisek. Pontos infóhoz keresgélj itt, a Freaktabon, vagy az Armtvtechen! Milyen típusú egeret használsz?
-
géeles
aktív tag
Szisztok!
908 ról pötyögök,BT egérrel.
Megy minden, normál filmek is rendben.
Tesztek az órajelet 1080 MHz re mutatják. Az normális?Skype hoz érdekelne a kamera _ hang megoldás...
-
bocsi22
csendes tag
Sziasztok!
Ma visszavittem az üzletbe,de sajnos nem jártam sikerrel.
A szervízvezető srác mondta, hogy nála a monitoron is
csinál ilyeneket a kütyü. Ott megnéztük egy 26" -os és egy kb 200"-os Tv-n is,
és azokon nem jött elő a hiba. Lényegében a hiba változatlanul megmaradt.
A bluetooth-al kapcsolatban, meg azt az információt kaptam, hogy még az MK808b-re
rátették a drivert, de az MK908-on nincs rajta.Szerintetek, ha nem a táp hibája akkor lehet hogy a szoftvere hibás? Már az is felmerült,
hogy esetleg a hozzáadott 1.4-es HDMI kábel és a Sony TV-n az 1.3-as HDMI kavar be
/úgy tudom visszafelé kompatibilis/ A 480p,és az 576p beállítás az jó és stabil.
A 720p -re állítva már a főmenün 5-10 percenként a bal felső sarokban megjelenő
HDMI és a 720p fekete képpel elmegy a jel . Az 1080p-n ott a legrosszabb.
Egyébként azt is észrevettem hogy amikor a kikapcsoláshoz, a főmenüben a tálcán lévő kikapcsoló ikont
használva, a teljes lekapcsolás után, a fekete kép bal felső sarkában a
HDMI felirat alatt azt írja ki hogy túl nagy méret.
/lekapcsolás elött a beállítás 720p/
Érdekes hogy amikor az Asus O!Play HDP-R3 HD lejátszót csatlakoztatatom, a tv -hez
az mind a 4 HDMI-n stabilan müködik bármelyik beállításban. -
vlevi
nagyúr
EZ itt nagyon OFF lesz : MINIX MINI HD PC Barebone System Intel D2550 CPU HDMI
Vajon mit tud egy Atom D2550?
Azt látom, hogy nem egy öreg darab, 2012-es kiadás. 2 magos, hyperthreadinggel, 64 bites. TDP-je 10WViszont megint ott vagyunk, hogy videólejátszásra mennyire jó az Intel? Úgy tudom (nem vagyok otthon a témában, csak felszínesen), hogy az AMD Brazos az pl. rendesen tudja a 24p képfrissítést. Vájtfülű, élesszemű nézőknek érdekes lehet. Nekem, és azoknak, akik monitiron néznek filmet, azoknak mindegy.
-
törölt tag
Ha értenéd, akkor nem írnál ilyet. Ha a menü nem váltja a felbontást, akkor mitől váltaná a frekvenciát? Az a felbontásállító ablak kamu. A kernel 1280X720 60Hz -es. Ezeken a beállításokon csak kernelcserével tudsz változtazni.
A nem megfelelő áramellátás pedig instabilitást okoz. Ez nem kötelező, hogy ilyen hibát eredményezzen, de lehetséges. -
válasz
#79335424 #261 üzenetére
Mivel a 720p-t írta, így csak annyit vetettem fel, hogy az alap 50Hz-es beállítás helyett próbálta-e a 60Hz-et. Hátha az okoz valami galibát. Tudom, elvileg nem okozhat, de tud csodálatos dolgokat művelni a technika.
A másik kérdésben nem tudok vitázni, mert nem értek hozzá. Mindenesetre fura, hogy kap áramot, nem csinál vele semmit és a nem megfelelő áramellátás miatt csak a kép megy el 1-2 mp-re, más nem történik. Ezért gondoltam, hogy nem táp gond lehet, hanem esetleg hdmi bemenet hiba.
-
törölt tag
Ezzel nem értek egyet. A felbontással kapcsolatban kattints rá erre, olvasd le:
Felbontásellenörző
Állítsd át 1080 -ra és kattints rá megint. Mi változott?
Ami a tápot illeti, nem csak az lehet a probléma, hogy megszakad, hanem az is, hogy nem tud 2A -t. Ha nem kap elég kakaót a kütyü, akkor tud ilyen hibákat produkálni. -
Én is ott vettem, de nálam minden rendben van. Eddig semmi furcsaságot nem tapasztaltam, rendben működik (kop.kop.). A felbontást ugye 720p-re és 60Hz-re állítottad?
Másik hdmi bemeneten is próbáltad, hogy jelentkezik-e a hiba?
Tippem szerint tápellátás hiba nem lehet, mert semmilyen energiatárolásra nem képes, 1 mp-ig sem működne nélküle, így kimaradás esetén rögtön újraindulna. Ezt ki is próbálhatod, ha kihúzod és rögtön visszadugod.
-
törölt tag
Én csak találgatok, mert mást így nem is nagyon lehet. Konkrétan ilyen hibajelenségre nem emlékszem. De mivel azon kevesek közé tartozol, akiknek ilyenkor itthon is van hova fordulni, ezért azt javaslom, hogy a 220Volt -tal konzultálj. Nekem még nincs velük személyes tapasztalatom, de amiket eddig olvastam róluk, azok pozitívak voltak.
-
bocsi22
csendes tag
válasz
#79335424 #257 üzenetére
Köszönöm, hogy segíteni próbálsz!
A gyári romban nincs képernyő timeout beállítás.
Sony bravia KDL32ex402 Full HD és a Mini PC többször is
vissza lett állítva a gyári állapotra.Sajnos ez sem segített.
A Mini PC a hozzáadott HDMI kábellel és a táppal 2A-es
legalább is ez van ráírva,van összekötve.Tápegység hiba?Egyébként már a vásárláskor az üzletben észrevettem,hogy
a tápegységen a hálózati port eléggé ferdén áll,
így a hálózati kábel is ferdén csatlakozik.
Az eladó srác kibontott nekem egy másik dobozt is és abban is
ugyanilyen ferde volt.Lehet hogy széria hiba?
Nem tudom, hogy akik vásároltak illyen típust a 220voltnál
MK908 Android 4.2.2 hogy Ők millyen tápot kaptak hozzá? -
törölt tag
Első körben én játszanék egy kicsit a beállításokkal. Nem tudom, hogy a gyári romban van -e képernyő timeout beállítás. Ha igen, akkor kikapcsolnám. Aztán a fejlesztői menüben is lehet ilyen képernyőre vonatkozó opció. Variálnék a GPU renderelésen is. Ha nincs változás, akkor lehet táphiba is. Ezt jelezni kell a 220V felé. Biztos találnak egy másik tápot, amivel ki lehet próbálni.
Én már többször írtam, hogy az MX1 ment hetekig nonstop, egy másik kütyüm kb. szerverként üzemel és a Measy -t sem szoktam kikapcsolni, csak a HDMI kimenetet kapcsolom le. Ezt is inkább csak azért, mert 1 kattintás és mivel a monitorhoz nincs távirányító, így nem kell kapcsolgatni, mert ha megszűnik a jel, akkor magától sleep -be kapcsol. -
bocsi22
csendes tag
A távirányítót kicserélték egy Air mouse+Wireless keyboardra.
Ezzel ki és be is lehet kapcsolni, de áramtalanítani nem lehet.Szerintetek nem árt a kütyünek ha nem húzom ki az adapterét
és állandó áram alatt van? -
bocsi22
csendes tag
MK908B (220volt.hu)
Egy hete hogy megvan, internetezésre és médialejátszásra vettem.
Sony bravia LCD full HD Tv-re kötve, két problémával találkoztam.Az R2 Android Smart bluetooth Keyboard
/a sikeres párosítás után nem müködik./ bluetooth?A rendszer a gyári alap beállításokkal,
és az alapértelmezett 1280x720p felbontással
5-10 perces időközönként 2-4 mp-re eltűnik és csak fekete a kép.MK908 Android 4.2.2
Kernel: 3.0.36+
rjhv101j2#24
Mk908 100j2 03-06-2013Ez lehet gyári szoftveres hiba?
-
Kikapcsolni lehet magában az androidban van ilyen opció. Az már más kérdés, hogy ez nem teljes kikapcs, ahogy Somatom pár hozzászólással ezelőtt nekem is részletezte. Visszakapcsolás csak távos konektorral megy felállás nélkül (persze jó nő ekkor se legyen a közelben
bocs).
A kép a képben funkció tévéfüggő. Az lehet olyan, ami mondjuk az antenna bemenetet és egy hdmi bemenetet tud kép a képben megjeleníteni, így az sem jó. Olyan kell, ami a hdmi bemeneteket tudja így kezelni.
-
törölt tag
Általában nem lehet kikapcsolni távval. Persze ha maga a táp (konnektor, a röfi) távirányítós, akkor igen. DE! Itt ez a K-R42. Ezt forgalmazzák 2,4Ghz -es és IR távval is. Úgy gondolom, hogy az IR távos kikapcsolható. Talán a másik is. De ez csak az én tippem, mert nem tudok még konkrét tapasztalatokról. Én is szeretném tudni.
Ha a TV -n van több HDMI bemenet, akkor váltani is lehet közöttük. Azt nem tudom, hogy mit reagál a TV, ha csak 1 portja van és egy elosztót dugsz rá.
Ez a kép a képben nekem nem világos. Ezekben a kütyükben általában nincs tuner. Milyen képnek kéne lennie milyen képben? Elvileg már létezik tuneres változat, de szerintem arról még szintén nincs tapasztalat. -
schulzz
tag
sziasztok.
lenne egy általánosabbnak tűnő kérdésem, remélem tud valaki segíteni. Ezeket az androidos kütyüket tudom esetleg ki-be kapcsolni távirányítóval mint a tvt, vagy pl a bekapcsolásához fel kell állnom? Használat közben át tudom kapcsolni tv re? Esetleg tudnak kép a képben funkciót? Vagy ezt a funkciót csak azok a tv boxok tudják amire közvetlenül rá van kötve a tv kábele?
A Segítséget előre is köszönöm. -
törölt tag
Honnan veszitek ezt a Mali 400 -at? Még a linkbe is külön beleírtam, hogy 450. 2 geometriai és 6 pixelprocesszormag. A részletek:
Mali-450.pdf
Az tény, hogy vannak olyan megoldások, amiket nem támogat. Ezek első sorban a 3D képességgel kapcsolatosak, amiknek az újabb játékoknál lenne szerepük. De ez arra a linuxos kütyüre is igaz.
Összességében nekem nem érné meg az ATV1800. De akinek a videólejátszás fontos (pl. DTS), és emiatt áldozna egy X7 -re, annnak már nem olyan nagy az árkülönbség a tudáskülönbséghez képest. Főleg, ha az XBMC -t is számításba vesszük. A GB -n az X7 is olcsóbb, mint az Ali -n. Ezt pedig az Alin is még csak ezen a Mygica -oldalon láttam, ami a Geniatech leányvállalata. -
Zol77
aktív tag
Talán a 8 magos mali 400 miatt drágább. Bár annak sok értelme amúgy se lesz,hiába növelik a magok számát,meg a nyers erőt,ha egyes funkciókat nem tud már ez a gpu.
Csak egy példa : most frissült a gamecube emulátor,ahol már használják az Opengl ES 3.0-t. A Mali400 meg csak az 1.1 ,és a 2.0-t támogatja.
+ pár játékot is láttam ami készül,hogy a 3.0 kell majd neki. -
törölt tag
Az a 99 szerintem is hatványozódni fog. Én elvagyok ezekkel a portsebességekkel. Ha fájna a wifi, akkor bevetek egy 3000Ft -os usb wifit. Ezen kívül mi is a gond a 3188 -al? Ja igen, a videólejátszás. Hát ebben szerintem az a másik kütyü sem fog domborítani. Sőt! 28nm vs. 40nm, 1,6GHz vs. 1,2GHz. A GPU -ról nem is szólva. És itt nem csak az erőkülönbségről van szó. Nézd meg a másiknál, hogy milyen formátumokra vonatkozik a HW rásegítés. Hát nem túl bő a választék. De itt egy összehasonlítás: RK3188 vs. Freescale MX6
De ha már nyálcsorgatás, akkor én is találtam érdekességet:
AML8726 M8 Mali450
Egyszer lesz belőle stick is.
De az ATV1800 már nem csak terv. -
Zol77
aktív tag
Amikor betöltött az oldal,és megláttam a képeket,na mondom ez kell nekem!
Viszont amikor odaértem,hogy "A SoC szerepét egy Freescale i.MX6-os egység töltheti be" , na innentől jött az,hogy ez így egy vicc. Van több benchmark videó is a youtubon,hogy a kétmagos RK3066 alázza a négymagos i.MX6-ost. És nem kicsit.
Meg is van : [link]
A videón szereplő mini pc-ben Freescale i.MX6 cpu + Viviante GC2000 GPU van,ami már nem mai darab.
Viszont ha GC4000-el jön ez a kütyü,az már bőven elég teljesítményt fog adni szerintem.Amúgy pont ma akartam megrendelni geeken a T-R42-t.
-
vlevi
nagyúr
Most kicsit elbizonytalanodtam az mk808 utodjat illetoen
Compulab Utilite: egy olcsó, ARM alapú PC, Ubuntuval
-
CsabSz
csendes tag
válasz
#79335424 #217 üzenetére
Némi kiegészítés a korábbiakhoz:
Tegnap nyúztam tovább a cuccot, többnyire kifogástalanul ment, mint első alkalommal, 1-2 órán át, de néha előjön az akadozás - több másodperces késés.
Kipróbáltam viszont egy 2,4GHz-es rádióssal (Silvercrest STMS 22.8) is, ami kevésbé látványosan, de időnként szintén produkálta ugyanazt a jelenséget. -
code1005
senior tag
Sziasztok,
olyat csinál az én cx919esem, hogy egyszer csak elfelejti az sd kártyáit, a belsőt, a külsőt amit tettem bele és a pendrive-ot is amit az usb porton van. Valaki találkozott már ilyennel? Azt írja az értesítési területen, hogy már biztonságosan eltávolítható, egy restart után megint rendben van kb. egy napig.
-
törölt tag
A 808 topikban (tudom, tudom, mea culpa) tegnap írtam egy-két dolgot erről a K-R42 -ről. Most megnéztem a Geekbuyingon és találtam 25. -ére kiírt presell -t ebből az új, bt. verzióból. Szerencsére a GB -on IR távval árulják, úgyhogy valószínűleg megmaradt az IR port. Viszont itt is BT4.0 -át írnak. Az Alin több helyen írják a Mediatek modulokat, de tudtommal az az MTK bt. modul nem tud ennyit. Tud vki konkrétat az új verzióban lévő modulokról?
-
vlevi
nagyúr
válasz
#79335424 #237 üzenetére
Van U30GT2-m, és egy jó ideje már használom a 2-es SDK-ra épülő fw-t. (2.04 teszt) Igaz, hogy teszt verzió, de amire nekem kell az U30GT2, az működik benne. Pl. netezés és kékfog megy. Egyelőre ennnyi a lényeg
Amúgy az U30GT2-höz már egy ideje volt véglegesnek mondott 2.02, és 2.03 SDK is."akkor a Minix Neo X7 tökéletes médialejátszó lesz..."
Azért, ha lehet, ezt ne írd be a médialejátszók topicba
Rögtön a torkodnak ugranak a 24p lejátszás hiánya miatt. -
RVR400
veterán
válasz
Toninho13 #235 üzenetére
Furcsa ez a szaggatás, mert volt egy NC-19A cuccom, ami kétmagos volt, és lassabb órajelen ment a Mali benne, és azon szó nélkül ment minden. Felraktam rá egy 1080-as kernelt, na akkor már látszott néhol, hogy nem igazán smooth a rendszer, de az 1080-as mkv-ket a ráakasztott USB-s winyóról simán lejátszotta. Végül én is egy CX-919-re neveztem be, meg valószínűleg egy J22-es kétantennás cuccot is megpróbálok, majd valamelyik marad.
Másrészt, ha az optikain kijön az 5.1, akkor a HDMI-n is ki kellene, hogy jöjjön szerintem. -
Toninho13
aktív tag
Sziasztok!
Én egy CX-919 boldog tulaja vagyok. Viszont most, hogy megjelentek teljes méretű android médialejátszók, érdeklődnék, hogy ezeken is kizárt az 5.1 támogatás? Mert pl ottvan a K-R42, amin van spdif, de sehol nem írja, hogy tudna multi channelt, viszont a MINIX NEO X7-nél a leírásban az szerepel, hogy Optical S/PDIF AC3 multi-channel. Egyelőre nem tervezem a váltást, mert a CX-919 is meg megakad 1080p-s filmeknél, viszont, ha kijön az RK3188-as eszközökre az SDK 2.0, valamint a multi channel hang is menni fog, akkor a Minix Neo X7 tökéletes médialejátszó lesz... -
adakiller
senior tag
Sziasztok!
Innen rendeltem:
Kb 2 hete jött meg, igazából jelenleg torrentezésre használom, néha youtube gyereknek.
HD filmek (mindegy hogy 1080 vagy 720) akadnak, nem is kicsit... avikat viszi rendesen, de a HD filmeket nem bírja. MXPlayer, Moboplayer, gyári lejátszókat próbáltam, mindegyiknél u.a. a szitu :S
-
pityu8
tag
Nem értem, miért kérsz elnézést? Ha még nem lenne, biztos a linken venném. Akinek meg még nincs spórolhat jó pár ezrest! Minél több ilyen "talált" akcióért én nagyon hálás vagyok.
Nekem nincs tapasztalatom pl. az xbox-al, de ezt néztem ki a gyerkőcnek játszi, nem tudom hol a bukta, mert a genue izé jóval drágább.
http://www.ebay.co.uk/itm/121124712393?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 -
janos.cs
tag
válasz
csjohnny #200 üzenetére
local mappaba raktam ott mar ment a dolog. viszont terminalban ugy oldottam meg hogy ne keljen mindig irogatni, hogy indulo parancsnak bepotyogtem ami kell es terminalba belepek akkor rogton be is kapcsolja a ko. filet. igy olyan mintha lenne egy ON gombom erre de meg sem
-
törölt tag
Ennél már voltak nehezebb rejtvények is.
Itt a megfejtés:
MK908 62.99 USD -
törölt tag
Tessék az enyém:
Anysoft keyboard.sapka
Töltsd le, nevezd vissza, telepítsd! -
törölt tag
Mindenképpen segítség. A 908 -ban egy AP6210 -es modul van, bt. 4.0 -ával. Ez a tesztjeid alapján pontosan ugyanannyira használhatatlan a billhez, mint az Imito MX1 -ben lévő 2.1 -es Mediatek. Sztem egy billnél nincs alku. Vagy jó, vagy használhatatlan. Ezek szerint ezekben a kütyükben a kicioccó modul van, mindegyhányas bt. verzióval. De lehet, hogy nem is a modullal van baj, mert CM10 alatt volt usb bt. támogatás az MK808 -on. De egy egyébként PC-n hibátlan bt adapter ugyanilyen eredményt produkált. De a végeredmény szempontjából ez mellékes, a konkluzió ugyanaz. Részemről ennyi. Köszönöm a tesztet!
-
CsabSz
csendes tag
válasz
#79335424 #206 üzenetére
Most volt kis időm foglalkozni a dologgal, elég rosszak a tapasztalatok.
Kezdem azzal, hogy a telefon, illetve a laptop esetében úgy látom, nincs mód fix kapcsolódásra, mint a billentyűzet esetében, ami még érthető is talán, hisz mi másra kellene, mint a file küldés egyik eszközről a másikra. Az pedig működik. Csak nem túl jól...
Egy jpeg file (1,46MB ) küldése Xperia telóról az MK908-ra több, mint 3,5 percig tartott. Ugyanez a kép visszaküldve a telefonra 20mp alatt átért. Kicsit pingpongoztam vele, a telefonról küldés 1,5 perc és 6 perc között változó idő alatt ment át, visszafelé stabilan gyors volt. Te ezt érted?A nagyobbik baj viszont az, hogy a billentyűzet időnként "beragad" (nem fizikailag, hanem egy leütéssel küld 10-30 karaktert), a tapipad simogatását meg néha több másodperces késéssel követi le a kurzor, teljesen rendszertelen időközönként és rendszertelen időtartamban. Van úgy, hogy fél percen át ilyen "lagot" produkál. Gondolom, ez az általad is említett eldobálós jelenség...
A párhuzamos kapcsolat ilyen körülmények között is igazolható, a tapipad folyamatos használata közben is ment a képküldés/fogadás, és nem is volt hatással az időtartamra, próbáltam kikapcsolt billenytűzet mellett is, ugyanolyan eredménnyel.
Nem tudom, Neked segít-e bármit is, amit itt leírtam, én kicsit elkenődtem tőle...
-
törölt tag
Megpróbálok válaszolni, amire tudok. Az EKH egy alibi input method. Híd egy bill és az Android között. Egérhez nem jó. Nyelv és billnél be lehet állítani, hogy hosszú klikkre megjelenjenek az ékezetes karakterek. Anysoftot nem tudom, hogy miért nem adja. A Finless romok elvileg úgy mutatják a Play felé, hogy a kütyü egy SGS2. Arra meg biztos van Anysoft, mert most is azon pötyögök. Alternatív megoldás egy Anysoft apk manuális telepítése. Játékban nem tudok segíteni. Multitouch nagyítás felejtő. Finlessekben az egérgörgő lenyomása közbeni görgetésre lehet nagyítani. Ezt előtte a főmenüben engedélyezni kell (talán a megjelenésnél, de erre nem esküszöm és most megnézni sem tudom). A 65Mbs ennyi. Elvileg. Gyakorlatilag ennyi sem. Megoldás egy usb-wifi adapter (keress rá, mert nem mindegy a típus), esetleg egy ASIX chipes usb-lan adapter.
-
pityu8
tag
Én is beléptem a "klubba", délután érkezett meg a Tronsman 908-am. A gyerkőcnek vettem, hogy ne a villanyzabáló pc-t használja. Most (és az anyagi tervek szerint egy darabig) csak egy egér van rádugva. Az androidhoz annyit értek, hogy van egy kb. 4 éves 2.1-es telefonom. A problémák:
1. Magyar ékezet.Az external Keyboard helperre váltás után nincs az egérrel használható bill. Az Anysoft Keyboard-ból meg csak a magyar plugint ajánlja fel a Pay, az alapprogramot nem. Ezekről olvastam a fórumon, a 808-ast is végig olvastam.
2. Böngészős játék, pl. Farmerama, Empire GGS. A játék egere nem "ragad" össze az én egeremmel. Vagyis az enyémet tudom húzogatni, de a játéké egy helyen marad.
3. Tabletten, nagyon okos telefonon lehet 2 ujjal nagyítani, kicsinyíteni, itt hogyan lehet?
A Bob 1.5-ös van rajta. A wifi 65 Mbps sebességet ír, egy Tplink 842ND-vel, Vargalex fw-vel. -
törölt tag
válasz
GhanBuri Ghan #211 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy sokkal jobbak lennének a lehetőségek. A Mlali csak az Androidos lejátszókhoz ad HW dekódolási támogatást. Ez a baj az XBMC -vel is. De ha megnézed az AML chipes kütyüket ott írják a natív HW dekódolást XBMC -hez. Hogy lehet ez? Pontosan én sem tudom, de valami olyasmi a trükk, hogy az AML -ben lévő Androidos lejátszó valamit kernel szinten csinál és valahogy ezt kihasználva bírja aktív munkára az XBMC a Malit.
-
GhanBuri Ghan
őstag
-
törölt tag
Ez összetett probléma. A vas röhögve bírná. Sokan azért nyúlnak az Androidhoz, mert ingyenes. Csakhogy az Android mobil eszközökre lett kitalálva, ahol nem változik a kijelző felbontása és pl. 5.1 hang sincs. Sőt igazi felbontásmeghatározás sincs az Androidban, csak kicsi, közepes és nagy megjelenés. Az igazi probléma viszont jogi. A Mali forráskódja zárt. Nem nagyon lehet hozzányúlni. Ez a gond a kütyüvel Linux oldalról is. Viszont így olcsó a SOC. De egyébként nem olyan gáz ez. Én a fele ekkora teljesítményű 3066 -ossal is aktívan netezek, nézek filmeket, levelezek, skype -olok, stb. Szerintem összességében igen jó ár - érték arányú kütyük ezek. Főleg, ha a fogyasztást is figyelembe vesszük. De egy általános célú eszköz nem érhet fel egy célhardver képességeihez.
-
GhanBuri Ghan
őstag
Azért ez valahol elszomorító, hogy egy relatíve erőgép sem elég még FHD-ra, nem 3D játékra, hanem film lejátszására.
Én pont egy mindenes gépet keresnék (böngésző + scummvm + dosemu), amire akár meséket is ki lehet tenni a gyerekeknek, de ezek szerint egy ideig még várni kell, amíg bele nem integrálnak valami dedikált h.264 dekódert is. -
-
CsabSz
csendes tag
válasz
#79335424 #197 üzenetére
A csjohnny által ajánlott ROM (köszi csjohnny!) megoldotta a problémámat. BT bekapcs és párosítás után azonnal csatlakozott és stabilan ment a bill. Kb. egy órát használtam, nem dobálta, teljesen rendben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mazda topik
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen légkondit a lakásba?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2904, 96% Akkumulátor
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest