- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Hieronymus: A németországi vasúthálózat
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
mrbig25 #6513 üzenetére
Alapban ahogy toldy is írta csendes, én pl. még sosem halottam a hangját.
Így kitalálható hogy terhelés alatt sem mert a 3,5" vinyóim tuti hangosabbak.Toldy!
Nem fogott meg a ház tippem?
(CFI CBI-A6719TG)Szerk:
Elfelejtettem dicsekedni az Asus játék kapcsán.
Végül egy Asus P7H55-M/USB3 lapot nyertem országos szinten, Innovation kategória 2. helyezéséért a mostani konfigom történetével. -
zodo
nagyúr
válasz
HeavyToys #6015 üzenetére
Nyilván nem egy kategória és sok mindentől függ, de anno olvastam olyan tesztet is ahol a szintén 1,6-os Celeron 420-as kétszer gyorsabb volt az 1,6-os atomnál egyes méréseknél.
Kb. 2 éve kaptam a cégnél, tesztelésre egy aranyos kis Msi Wind-et és hát örülők hogy nem maradt nálam sokáig és visszakaptam egy hét után az általad is említett 2,8-as cerka, gépemet. -
zodo
nagyúr
válasz
HeavyToys #6009 üzenetére
Ion-os lappal max. HD filmet néz, office programok futtatása, netezés és kész, többre nem alkalmas. Ne várjunk csodát, mert valaki azt mondta.
Akkor egy Compaq Ipaq, celeron 733Mhz-en is tud ennyit, max. szaggat kicsit, de 10k-ért full gépet vesz.
Nem tehetek róla, de ez az atom téma, haza vág. Bocs.toldy
Mit nem adtunk volna azért az ECS lapért anno, csak a nyálunkat csorgattuk.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
Atom-os lapok lehet hogy olcsók, de nem sok mindenre használhatók.
Helyedben valami cserélhető procis lapot keresnék.
Erre pl. azonnal, lecsapnék ha most kellene gépet építenem. Hozzá egy E5200-as procit (procik terén nem vagyok képbe, csak tipp), némi memóriát, stb.
Anno próbálkoztam megismerkedni az Ubuntu világával így tudom hogy a régebbi gépem ami egy J&W Minix 780G-s lap + 4850E alap 2,8Ghz (TDP 45W) + 2 Gb memóriával már szépen futott az integrált HD3200-el. Ma ennél jobb int. vga-al szerelt lapokat kapsz, mondjuk kicsit drágábban mint az amit kinéztél.(#6007) user137
Azt a dumát, nem apróztad el.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #5993 üzenetére
Én sem úgy gondoltam. Peace.
Igen. A használt Shuttle cuccokról anno volt szó mint újrahasznosítandó elem, de csak én láttam bennük fantáziát. Most már ketten vagyunk.
Szerk: Vedd meg és lássuk mi lesz belőle!(#5994) GIJoe
Tény hogy jobb áron kínálja magát, de ha jól tudom az első generációs Ion lapok jobbak voltak ( mondjuk nem vagyok atom szakértő) ill. ezen a lapon is megkérdőjelezhető a pci-e csati "használhatósága" , de ha szükséged van a sima pci csatira is akkor jó választás lehet.
Ebben az esetben újra felmerülne bennem a kérdés: miért nem veszek inkább, matx lapot.
, de itt be is fejeztem ezt az matx vs. mini-itx témát. -
zodo
nagyúr
Ügyes. Egyszerű és a célnak megfelel.
Fa anyagot nagyon szeretem a tisztasága miatt, pláne így natúran, de kissé zajos tud lenni. Cserébe viszont könnyebb a megmunkálása.
Anno készítettem egy "fa pc"-t, de akkoriban még a negatívról kellett előhívatni a fotókat, sok pénzért.Esetleg ha valaki valami hasonló építésen töri a fejét akkor ezt a topikot ajánlom " mini gép - (nem csak) DIY " , hátha más is kedvet kap egy kis csináld magad mozgalomban való részvételhez. Esetleg már kész gépek is befuthatnak, további ötletekkel.
Lehet én is itt bukkanok fel előbb, utóbb. -
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #5980 üzenetére
Szép kockád van de a többit neked kell tudnod, megéri vagy sem ill. mennyire vagy lusta.
(#5981) Mercutio_
Tudom hogy matx méretű, de ezt írtam is "Ennyiért legyen inkább nagyobb a ház" ill. direkt off-ba tettem ezen sorokat, mint most.
, de hogy megértsd miért is linkeltem azt a házat, megpróbálom leírni.
Mivel lassan elgondolkozom a következő gépem irányvonalán és még nem sikerült döntenem kissé habozok így minden felmerült hardverelemre "ugrok".
Mostani véleményem a következő:Képtelenség kis gépet építeni ha valaki játszani is szeretne ill. több (ne adj isten 3,5"-ös) vinyót szeretne a gépébe tudni. ODD-ról még nem is ejtettünk szót ami újabb fejtörést okoz.
Mostani vagy a régebbi integrált technológiával készült lapokkal, pico-psu-al, 1db SSD vagy noti vinyóval ha kell belső tárhely már össze lehet hozni egy kis gépet.
Ha nincs szükség belső tárhelyre akkor egy pendrive és azon valamelyik Linux kiadás és akkor az kicsi.
Első esetben marad az én példámból kiindulva az SG05 és társai méretű házak valamelyike, kompromisszumok árán, nem kevés pénzért. (kevés vinyó, cpu hűtő méret, táp kérdés, 1 vagy 2 slott-os vga hely).
Második esetben egész olcsón megúszhatjuk a vásárlást ha elegendő számunkra a kapott teljesítmény.
Minden más esetben célravezetőbb, de legfőképp pénztárca barát verzió a "HTPC" építése matx lapra a nekünk tetsző méretű/áru házba.Saját véleményem amit az egyéb társ topikokban szerzett tapasztalataim alapján gondolok és nem kötelező egyet érteni!
Más:
Miket lehet itt az oldalon találni a múltból.
Asus T2-R mini PC -
zodo
nagyúr
Az áruk akkor is nagyon magas.
Ennyiért legyen inkább nagyobb a ház, de valamivel szebb és kompromisszum mentes.
pl.: Silverstone SST-GD05BMercutio_
Részben csatlakozom toldy-hoz, mert én sem írók napi több tíz lemezt, de amit eddig megírtam TDK lemezre 1 vagy 2x-es sebességgel az mind használható, minden lejátszóba.
Ami biztos, következő gépemben nincs helye egyik típusnak sem. -
-
zodo
nagyúr
Várjuk a fejleményeket, képekkel!
(#5956) vfeco
Köszi a többiek nevében is.
Táp kérdésben nem voltam biztos, mert a Zotac lapjait nem kísértem figyelemmel csak sejtésem volt hogy a lapod épp az a típus amelyikhez csak a külső táp kell és üzemkész.(#5958) Osibaa
Inwin BP655 megfontolandó, de nem találtam bolti példányt.
Antec ISK 300/310 nagyon zsúfolt a táp miatt ebből a szempontból jobb az Inwin ház.
EMKO EM-153 igen életveszélyesnek tűnik elsőre az a táp szerű alkotmány.Köszönöm, sokat segítettél.
Egyelőre még a CFI CBI-A6719 a befutó az elrendezése, kinézete, táp (amiről kiderítettem hogy halk és 12V ágon 108W tud) és az ára végett.
Kicsit lehetne magasabb a ház, de talán ezen tudok segíteni, mondjuk ilyenkor gondolkodik el a felhasználó hogy készít magának tetsző házat.
Shuriken nem fog beférni, mert csak 41mm magas lehet a hűtő, de gondolom a gyári hűtő is elegendő lesz, mert a tesztet olvasva igen halk és hűvös egy kuckó.(#5959) user137
Max. kívülre a ház tetejére teszed a Shuriken ventijét.
Na, de tényleg figyelhettek volna ilyen apróságokra.
Szerintem az a pár mm már nem számított volna magasságban.
Tervezőket meneszthetnék a cégtől, mert nincsenek képben az tuti.(#5960) Osibaa
Érdekes, hogy ebben a formában árusítják.
Jó ötlet ha valaki "után építeni" vagy új elképzelést szeretne megvalósítani. -
zodo
nagyúr
Rákerestem, de csak én tettem említést a CFI CBI-A6719TG házikóról.
Lehet a tápja nem túl halk, de formailag még ez áll legközelebb az elképzeléseimhez.
Aki ért a tápok nyelvén az elemezhetné a teszteredményeket és megoszthatná velem.Érdekelne a házról alkotott véleményetek, minden megközelítésből!
Lassan, szerintem hanyagolom a játékot így megy a vga.
Esetleg több vinyó betuszkolása lenne kihívás, de talán noti vinyókkal megoldható ez a kérdés. -
zodo
nagyúr
Értelek.
No, de megnéztem neked ahogy ígértem.Alapból 1.375000V-ot ad auto beállítás mellett.
0.006250V lépésekben lehet emelni vagy csökkenteni az érteket.
Minimum: 1.075000V-ra lehet állítani.Plusz nullákat (arra a 3 db-ra gondolok amit jelöltem) nem értem, de ti biztosan tudjátok miért így van megadva. Tényleg nem szoktam babrálni még a Bios-ba sem szeretek belépni.
Más:
Valaki nem tudja kapásból melyik a legmagasabb ház ami olyan felépítésű mint pl. a LC Power 1320MI ?
vfeco
Közben megtaláltam a házról készült tesztet így ne törd magad az kérdéseim, megválaszolásával.
-
zodo
nagyúr
Mindegyik lapban lehet vagy nem?
Nem spórolok az árammal és hővel, sosem próbáltam se le se fel állítgatni a feszt egyik lapomon se. Ha takarékoskodni akartam akkor alapból olyan procit tettem a lapba., de megnézem neked ha majd újraindítom a gépet!
, de látom Geree válaszolt a kérdésre.#5942) vfeco
Klassz kis gép, kár érte.
Házról alkotott véleményedet, tapasztalataidat megosztanád?
Milyen táp van és hol helyezkedik el a házban?
Amit leginkább nem értek az a webes képeken látható (csak ilyeneket találtam, hirtelenjében) zárt előlapi kivezetés helyek. Neked kellett kitörni és becsavarozni a front panelt?(#5944) HookR
Tudom, de annyit nem ér a téma.
-
zodo
nagyúr
Elegendő lett volna annyi is válaszként: felejtsd el.
Köszi a részletes leírásokat az egyes munkafázisokra, de kb. tudtam hogy szinte lehetetlen vagy nagyon sok macerával, költséggel járna egyetlen ház megvalósítása.
Gondoltam hátha találtál egy vállalkozó szellemű ezermestert aki tudna segíteni az építésben.
Ja és a linkeket is köszi. Szál csiszolt anyagmegmunkálás nem is tűnik olyan vészes munkafolyamatnak.Végül is nem fontos az új ház csak a szokásos alkotási lázban égek.
-
zodo
nagyúr
"Az anyagvastagság nem minden."
Ilyet nem írtam.
Minőségről ill. anyagról írtam amivel azt akartam jelezni hogy milyen fasza száll csiszolt anyag ami minőségi külsőt kölcsönöz, de nem az ha egészében nézzük.Te biztosan tudod a választ.
Ilyen forma szerű valamit hol lehetne leszabatni, hajtatni, hegesztetni, mit tudom én? -
zodo
nagyúr
Rám ragadt a szétszórtságod.
Hát most hogy jobban megnéztem a képeket azt mondom nem csalódtam.
Minden házukat elcseszik, sajna ez sem az igazi.
Szép anyag és biztos minőségi is, de tuti csörög-zörög azoktól az illesztésektől és hát az front panel rögzítés.Valaki nem tud ilyen kuckó méretre hajtani?
(#5909) user137
"1) nincs CD-eject gombja" Kitöröd azt a fém lapot és amint beszerelted az ODD-at, máris lesz eject gombod. Szerintem.
Cserébe, viszont a táp csak magát szellőzteti. -
zodo
nagyúr
válasz
user137 #5907 üzenetére
Itt találtam, pár jó képet a doboz tartalmáról.
Nem tudom mennyibe kerül, de a tápja miatt már megéri.
Nem is hittem volna hogy FSP tápot rejt a házikó.
Galériában van egy közeli kép is a táp adatlapjáról akit érdekel.Egész jónak tűnik, elsőre.
-
zodo
nagyúr
válasz
atom360 #5867 üzenetére
Ne húzd fel magad, de én se ajánlom az int. cpu mellé a diszkrét vga-t.
Ha sok pénzed van akkor nincs akadálya, de pláne még passzív kártyát terveztél vásárolni.
Ahhoz jó ház, jó szellőzéssel kívántatik és az a pirinyó proci hűtő meg visít majd cserébe.
Gondolom nem ez a célod.
Volt anno az a Zotac páros, nem tudom lehet-e kapni még. (Ion lap + Ion vga)
Szerintem maradj simán az Ion-nál ha filmeket akarsz nézni, ha viszont játszani akkor egy olyan lapot kell keresned amiben cserélhető a proci. Asztali procik közül szerintem a leggyengébb is tudja az elvárásaidat egy jó int. vga-al vagy nem ebben a méretben építesz gépet. Persze csak akkor ha nem számít a méret. -
zodo
nagyúr
válasz
Razermazer #5837 üzenetére
Szép, gratulálok hozzá!
Nekem tetszik még ha nem is ép méret azonos, mármint nem Itx.
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #5834 üzenetére
Persze nem zárja ki egymást a kettő, sőt azt mondom aki megengedheti magának vegyen egyet a nappaliba.
toldy
Az nagyon lol.
Jó hogy nem egy HD 8970-es kártyát tesznek a tesztbe.
Jaj szegény cpu.
Hát még jó hogy szegény, mit vártak tőle.
Na ezért nem szeretek az ilyen olyan oldalak tesztjeinek hinni, mert mindig valami hiper super ötlettől vezérelve olyan konfigot állítanak össze hogy még az én hajam is égnek áll.Street Fighter 4 értéket néztem elsőként a tesztben, mert azt anno én is teszteltem az Asus lapommal.
Nálam kb. 22 Fps-t tudott az integrált HD4250-el ugyanezen beállításokon/felbontáson a 640-es procival. Hawk-al kiegészítve 205-öt.
Nekem ezek az eredmények nem mérvadóak csak megemlítettem hátha valakit érdekel, mint összehasonlítási alap. -
zodo
nagyúr
Igaz hogy aki most venne gépet annak jobb választás, mint az Ion ha energiatakarékos Irodai gépet akar maga mellett tudni.
Árakat még nem néztem , de lehet hogy nem ebben a méretben lesz érdemes ilyen lapot választani.Saját vélemény:
Usb3, jobb int. grafika, stb. sem sokat hoz a konyhára ha gyenge a proci és még cserélni sem tudod maximum a ventijét. Jövőre meg vesz egy új lapot ha kevés a kakaó?
Ion-os lap is tudta ugyanezeket csak többet fogyasztott ha nem tévedek.
Régi 780G-s lapom is elszaladgált egy 4850E procival a maga HD3200-es videójával és bővíthető volt úgyhogy ez a "minden érmének két oldala van" témakör abba is hagytam.
Nekem mindegy ki mit vesz és mennyiért.
Már csak látnám a fotókkal illusztrált élménybeszámolókat akárcsak egy hardver elemről is. -
zodo
nagyúr
Persze hogy igaza van csak hát...
Eddig legfőképp az "izom kocka" gépek futottak a topikban, mintsem a mostanság a piacon előre törő energiatakarékos lapok és így válik érthetővé user137 hozzászólása a teszthez.Nyilván sokan vagyunk még több igénnyel/elvárással a leendő számítógépünk teljesítményével/fogyasztásával kapcsolatban.
user137 ilyen ami a szívén az a száján, el kell fogadni hisz mindenkinek lehetnek észrevételei .Nekem is mindig beugrik ha ilyen kis integrált cpu-s lapot látok, pláne a GA-E350N-USB3 lap hűtőbordája kapcsán a régi időkben használatos slot 1 -es foglalatos cpu-k és azok teljesítménye és mégsem teszem szóvá.
-
zodo
nagyúr
Az alapötlet már rég megvolt csak finomítani kellet rajta.
WINDy kuckó a linken.Azóta kikerült még két kivitelben ugyanez a terv.
Alexer MC3 Spectrum
Alexer MC3 #5 -
zodo
nagyúr
, de kár, pedig már nagyon vártam valami egyedit.
(#5700) Geree
Ez jól hangzik, köszi.
Nem mintha venni akarnék bármit is, de szétnézek az oldalon hátha mégis.(#5701) toldy
Egész pofás kis kuckó csak kár hogy ilyen drága.
Kisebb fogyasztású procim lenne és nem játszanék akkor még lehet meg is szeretném.(#5702) stratova
Ha mégis úgy alakulna akkor mindenképp várjuk a fotókkal teli, élménybeszámolót.
(#5703) LordX
Ha nem téved akkor ezen nincs 3,5-ös nyílás a leendő kártyaolvasó beépítésére.
Azt hiszem az alapkövetelmény volt stratova részéről.
Amúgy ez sem rossz ház csak vannak hátránya,i egyes esetekben. -
zodo
nagyúr
"Magán a hdmi átalakítón van analog jel is."
Hdmi az csak Digitális jelet fogad/küld/továbbít.
Nekem nincs ilyen tv-m így kipróbálni nem tudom, de külföldi fórumon javasolták a gép újraindítását a hdmi csatlakoztatása után.
Gondolom minden lehetséges, megoldással próbálkoztál.
Driverben látja a tv-t, mint második megjelenítő?Ez csak költői kérdés, soha nem volt szerencsén 2 kijelzőt használni!
Esetleg nézz be ide, hátha tudja a megoldást.
-
zodo
nagyúr
válasz
Vhaerun #5614 üzenetére
Ezt kipróbálnám a helyedbe, ha a házad paraméterei engedik.
Amúgy nem sok értelmes csere lehetőségről tudok, mert nagyon közel vannak a kondik így nagyobbat nem igazán tudsz rátenni.
Esetleg ha csak a venti hangja zavar akkor a Scythe Mini Kaze 4cm Silent javasolnám. -
zodo
nagyúr
válasz
stratova #5547 üzenetére
Turbo gomb elvileg az alaplapra integrált kapcsoló (az én lapomon is van) és ezzel nem kell a bios-ban tunningolni a rendszert hanem a gyártó által elképzelt és beállított értékekre húzza fel a rendszered sebességét.
Utolsó bekezdés kapcsán mire gondolsz?
Pc-n szinte mindent le tudsz játszani, kivezetések kapcsán max. egy tv tuner kártya kellhet ha nagyon ragaszkodsz a régebbi videó kimenetekhez vagy a Component videó csatihoz.
Ezen felül csak egy távirányító kellhet és egy szoftver.
Vagy nem? -
zodo
nagyúr
Tuti hülyeséget írtam a VX900 kapcsán.
Ez a két lap ugrott be, de hogy miért írtam amit írtam ne kérdezzétek. -
zodo
nagyúr
Nem is akartam ebből márka csatát csak megemlítettem, hogy stratova lássa ilyenek is vannak olcsóbban és így még inkább a "nem is annyira drága" kategóriába tartóznak ezek a noti memóriatípusok.
Nekem a jelenlegi G.skill-el, eddig semmi problémám nem volt.
Szerk: "vx900"
Nem ennél volt hogy két cég is készített erre a lapkára alaplapot és azért szerepel VIA és INTEL "egy kalap" alatt?
Valami, ilyesmi rémlék az emlékeimben. -
zodo
nagyúr
Nem hittem volna, de belekerültem vagyis a konfigom a mai Ph-s cikkbe.
Tessék szavazni. -
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #5525 üzenetére
Max. az előlapban lehet (akár a gyári) venti és kész.
Legalábbis a képek alapján erre tippelnék.Nálam sincs hűtve a ház tetején lévő és semmi baja.
Szerintem 40 fokig simán bírnia kell bármelyik vinyónak csak hát van ez a hűtés mánia.
Olyat még egyik gyártónál sem olvastam hogy hűtsed, mert baj lesz.
Olyat viszont már igen hogy egyáltalán ne hűtsd, mert nem igazán tesz jót az alacsony hőmérséklet a vinyó tányérjainak. -
zodo
nagyúr
válasz
HeavyToys #5490 üzenetére
Erre azért nem vegyél mérget, mert az ASUS M4A88T-I Deluxe lapom ára ugyanazon a helyen nézve max. 1 ezrest esett és nem 2-3 hete vettem.
(#5495) &rew
Már a tervezési fázisban javasoltam hogy készíts nekik valami tartót vagy keretet.
És most mi a baj vele, mármint miért nem úgy készítetted?
Igaz nagyobb helyigényű a rögzítés végett.(#5497) HookR
Olvasottak alapján még nem kell lecserélnem a konfigom.
Nem rossz de azért legyünk őszinték, még messze van a jótól hogy mindenkinek tetsszen. -
zodo
nagyúr
Ez is egy alternatíva lehet a szebb előlapért.
-
zodo
nagyúr
Semmi gond csak már tudtunk róla a "társ topikból" (438. hsz.), de azért köszi.
toldy
Szép képek, fordítani nincs kedvem.
Chieftec BT-02B ház még mindig felkapatja a fejem csak hát tudjuk az ellenérveket.
Legfőképp ezzel az "esztétikai látvánnyal" kezdhettek volna valamit gyártói oldalról amit ezen a képen is jól látni , mert így tenném az asztalra és akkor csodálhatnám a ház talapzatát. -
zodo
nagyúr
válasz
Joe_Black7 #5436 üzenetére
Ha jól tudom akkor pont ezen problémák miatt nem lett népszerű a topiklakók többségének szemében ez a kuckó.
Normál odd megy bele nem a notis verzió így még kisebb hely áll rendelkezésre a cpu hűtőnek.
Videó kártyából csak az egy slotos hűtésű fér a házba.
5670-ből talán a XFX-et mondanám, de a ház szellőzése sem a legtutibb így lehet hogy hamar megfőne egy ilyen kis ventivel szerelt kártya.(#5437) user137
Van olyan ház, ami neked is tetszik?
-
zodo
nagyúr
Ennek örülünk, de végül rájöttem hogy nem is rád gondoltam hanem Osibaa-ra.
Ő volt a reklám managerem.(#5421) user137
Ez a ház így nézz ki, mit tegyek vele. Nincs kedvem moddingolni rajta.
Igen lehúztam a power led csatiját a lapról és kapott egy önálló másik ledet ami világítja a vga-t. Ez volt a kényszer modding.Szerk: Gondoltam már rá hogy eladom talán a vga-al együtt, de mit vennék helyette.
(#5425) HookR
"....hogy a házból készüljön eladásra is."
Hát így már teljesen érthető a "hezitálásod" ez ügyben.
Szerintem legyen benne (mármint az eladásra szánt darabokon) odd hely és abból is a sima notis típus. Talán ebből többen vásárolnak, mint a slot-in-es típusból.
Esetleg cserélhető előlapos házat készítesz és felárét kaphat ilyen vagy olyan odd nyílású előlapot az alapmodel (amin nincs odd hely) mellé. -
zodo
nagyúr
Ismét egyet értek pista0001-el.
Dönts el, kell vagy sem a belső ODD ill. talán el lehet gondolkodni azon a külső írón.
Sok helyet nyernél vele és ha eddig sem voltak lemezeid akkor ma már miért is akarnál lemezt írni ilyen memóriakártya árak mellett.(#5409) CHIPman
Mivel toldy tagtárs eltűnt egy ideje, magamat kell reklámozzam.
HookR által említett hardverekről készített képeim:(#5411) szponzor
Épp a napokban láttam ezt a távirányítót az apróban, de most az istenért nem találom.
Csak azért említem, mert közel 100 hsz- volt hozzá, hátha okosabbak lennénk, de valamelyik linux topikban biztos tudnak segíteni ez ügyben. -
zodo
nagyúr
Főként Pista0001 által említett okokból ill. jó ideje gondolkozom hogy a mostanit is kiveszem a gépből, mert alig használom és csak a helyet foglalja.
Ha egyszer lesz egy új gépem vagy házam abba biztos nem lesz ODD.(#5401) Pista0001
Azt én nem tudom hogy mit és hogyan kezelnek ezek a kütyük, de gondolom ha már iMon akkor az csak jó valamire. Lehet csak "tanítani" kell és visz mindent.
Biztos van itt valaki aki használ vagy használt már ilyet és tudja a helyes választ.
FID kollégának volt és nála működött ha jól tudom a HTPC modding (videóból, erősítőből, Hi-Fi cuccokból) topikban.
Nekem sosem volt távirányítom és talán nem is lesz rá szükségem. -
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5397 üzenetére
Ebből a manualból minden kiderül.
Amúgy nekem is tetszenek ezek a házak és benne is lennék hogy rendeljünk többen csak kár hogy van rajtuk ODD nyílás ami ráadásul slot in-es.
Szívesen.
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5395 üzenetére
Már nem tudom melyik házról van szó, de ha a HTPC-ITX7-ről akkor azon látok egy "lehetőséget" a kártyaolvasótól jobbra.
Ezen jobban kivehető hogy mire is gondoltam.
Gondolom csak be lehet építeni, máskülönben nem írnák.
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5391 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
Mercutio_ #5388 üzenetére
Nem kioktató hsz.-ként akartam írni.
Ha figyelemmel kisérted vagy visszaolvastál a topikban az elmúlt egy-két évben a lapok/gyártók kínálatát/árait vagy valamely Ph tag blogját ill. az ilyen témában íródott hozzászólásokat akkor talán te is ezt a választ írtad volna nekem.
Nyilván a régebbi tokozású lapokat olcsóbban megkapod amik anno sem voltak oly drágák.
Ezen méretű alaplapok többsége akár Intel akár Amd vonalon sosem volt olcsó a nagy testvérekhez képest csak ezért írtam.Ami az importőri kérdést illeti az igaz sajnos hogy néha csesznek rá, de ezen felül is változatlan tény marad hogy az Amd vonal nem túl erős a termékkínálatát tekintve.
Amd- s lap amin van digitális kimenet 16x pci-e aza mostani ASUS M4A88T-I Deluxe lapom.
Zotac 880G-ITX WiFi is létezik (ezen sincs 16x-os pci-e) , de nálunk még nem láttam egy helyen se, pedig a cég termékei igen nagy népszerűségnek örvendhetnek. (ha jól tudom)
Sokak által, nagyon várt J&W MINIX 890GX-USB3 sem ért még el hozzánk.
-
zodo
nagyúr
válasz
szabi__memo #5378 üzenetére
Igaz még nem túrtam szét a netet, de árakat még egyik lapnál sem láttam.
Szerintem kell 1-2 hónap hogy ideérjen ha egyáltalán ideér.
Ilyen alaplapra épített konfigot meg ne is keress hiszen a cikk még csak a bemutatásról szólt (lehet még nem is árusítják őket) ami 2-3 napja jelent meg. -
zodo
nagyúr
válasz
DeckardCain #5327 üzenetére
Az is egy jó kuckó.
-
zodo
nagyúr
válasz
DeckardCain #5325 üzenetére
Találtam egy ilyen kit-et.
Ehhez nem kell 4pin-es átalakító és két sata csatija van.Előbbi kérdésnél, gondolom egy Sata Y elosztóval megoldható hogy két csatid legyen.
Szerk:
Ezen a házon vagyis 120W paneltáp + 60W adapteren agyalok.
Kár hogy ilyen kicsi a ház ill. az lenne a tuti ha lehetne felárral 120W adapterre cserélni.
15k-t megérne és a házat kivágnám. -
zodo
nagyúr
Este rákerestem a picoPSU adapterek adatlapjaira és én is ezeket az adatokat találtam max. a 160-XT-nél még annyit hogy a csúcs terhelhetősége 12V ágon 10A is lehet.
Xbox adapteres megoldást a mai napig nem értem, de rákerestem és meg is találtam egy ref. Saphire 5770-es esetében.Jó lenne többet tudni a témában, mert ahhoz igen drága mulatság hogy lecseréljem ha netán mégsem megfelelő a teljesítménye a bevásárolt tápnak.
Lehet átfáradok a tápos topikba, mert én is azon agyalok mint toldy.
"Kell-e nekem ekkora grafikai teljesítmény" -
zodo
nagyúr
Boldog új évet és sok-sok remek hardvert kívánok mindenkinek!
-
zodo
nagyúr
-
zodo
nagyúr
válasz
kisza25 #5246 üzenetére
Ennél kisebbre gondoltam, de egye fene.
Ez még mindig nagyon mély.Ha kivennénk az ODD-ot ill. valamilyen memória kártyáról futtatnánk az op. rendszert akkor le lehetne faragni ezekből a méretekből.
Adat tárolásra kellene valami jó megoldást találni. Amit talán egy noti hdd-el is megoldhatunk a lap alá helyezve így csak kevéssel lenne magasabb a ház.
Ja a fenti sorok kapcsán egy kb. Mac mini méretű izomgép megvalósítására gondoltam ami max. low profile vga kártya magas lenne. -
zodo
nagyúr
Kicsit off, de jópofa.
-
zodo
nagyúr
Szerintem ilyen a tápja annak a HP-nak.
Gyártó honlapján viszont csak hasonló kinézetű tápot láttam, de pont ilyet nem.
Pláne, ha tudnánk a pontos típus számát.Itt találtam még pár képet a linkek alatt.
-
zodo
nagyúr
No akkor majd meglátjuk. Valóságban még nem láttam picopsu-t így csak a fantáziámra hagyatkozva értetlenkedtem.
Másik memória felőli oldal, valóban szűkös.
Innen nézve, talán kicsivel jobbnak tűnik a helyzet. -
zodo
nagyúr
Én szeretem.
Mondjuk a blog írása óta sem teszteltem az alaplapi turbo kapcsolót, de amúgy sem vagyok ilyen tuning beállítottságú egyén.
Menjen szépen csendben, de izmosan ahogy kell. Eddig semmi problémát nem okozott a lap.
Utóbbi időben én is vacilláltam, hogy kikerül az 5770 , mert szinte nincs egy játék sem amiért megéri a gépben tartani.
Alaplapi is jó minden egyéb alkalmazásra amiket én futtatok a gépen.Geree
Szerintem, jól döntöttél.
Nincs egy rossz szavam se a lapra. Ahogy írtad, hogy volt otthon hozzávaló proci is akkor meg minek költöttél volna még több pénz. -
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #5170 üzenetére
Nagyon kircsi!
"a fa lamellák ötlete nem túl jó"
Ezeket csak most vettem észre és elsőként a képeket nézve, mondtam magamban, hogy milyen jól néznek ki.
Kár érte, de sejthető volt a "dobozhang" kialakulása."4cm-es hátul egyelőre úgy néz ki nagyon bevált"
Ezen kicsit meglepődtem, mert ha jól emlékeszem akkor nagyobb méretű volt az előzetes tervekben.
Lényeg, hogy ez is megállja a helyét és teszi a dolgát.Összességébe véve, szerintem ez egy nagyon jó prototípus lett!
Hiszen az első mű úgysem lesz olyan amilyennek, valójában megálmodtuk. -
zodo
nagyúr
Itt nézz szét, nálad mi mire van állítva a Bios-ban.
-
zodo
nagyúr
Aha, bocs.
Szerintem a VIA cég termékei általában nem épp a teljesítményükről híresek.
Itt találtam némi infót a VX900-as Chipset-ről, de 60-80% cpu terheltségi szint nem túl megnyerő a 1080p filmek lejátszása közben.Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mi alapján rendeled vagy kapod kézhez a neked megfelelő méretű (mini itx vagy dtx) lapot.
-
zodo
nagyúr
Akkor gondolom maradt 100HT
Chaser
Annyiért nem is vészes az ára.
Bezzeg a Powercolor 5770-es nem akar elérni hozzánk.Amúgy itt a társ topikunk.
-
zodo
nagyúr
Kell nekem itt nézelődnöm erre-arra, ez a Dell Inspiron One 23 milyen már kb. 170k-t.
Proci pontos típusát sehol nem találom csak a max. 45W TDP jelölést, de ha hardvereket nem is vesszük figyelembe csak az érintő képernyőt veszem ami 23"-os akkor már megérte.
Gondolom a Dell, nem egy vackot ad a kezedbe. -
zodo
nagyúr
Ebben a cikkben egész szépen szerepelt.
Viszont, ha ilyen kis helyigényű "htpc szerű" gépet szeretnél akkor van még egy-két alternatíva. Mondjuk árakat, nem néztem!
pl. Dell Inspiron Zino HD szerk: nem régiben frissült a széria
vagy Tranquil iXlEbben a cikkben, általában jobban teljesítettek az Asrock-nál.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #5071 üzenetére
Nem is úgy értettem csak mint ahogy a feltételek közt szerepel a kódolás és mellette még ilyen olyan alkalmazások futtatása ill. még tartalék is legyen benne.
Ezek egy combosabb gépet is megfognak.Linkelt táblázatban elfoglalt helye, pedig szerintem igen karcsú hisz nem túl fényes társaságban szerepel.
Mégis csak egy 1.5-ös proci, igaz nagyobb cache-el, mint az új atom.
, de én nem is értek a procikhoz. -
zodo
nagyúr
"Fő célja a gépnek asztali PC. Netezés, szöveg szerkesztés, avi2dvd oder fordítva, mkv, dvd nézegetés (full hd tv-n), egy kis Photoshop és talán ennyi. Persze azért valami tartalék is legyen a masinába mert ha pl. nézek egy filmet és alatta mondjuk éppen konvertálok akkor ne dögöljön meg."
Ehhez egy nyamvadt kis beépített proci szerintem kevés lesz, ha jól sejtem.
Új Zotac lap(ok) meg ki tudja mikor érnek ide és mennyiért, de ha ráérsz akkor semmi gond.
Nem erőltetném az integrált procis verziót a te helyedben. -
zodo
nagyúr
, de izé vagy, direkt volt.
Na, mit szólsz &rew, tetszik a felépítése?
Én az ODD-ot ki is hagynám a házból, eddig se sokat használtam és talán hanyagolhatnám akár örökre.
Helyére akár még egy HDD vagy SSD is mehetne így akár az oldalsó HDD-k kiválthatóak és a ház oldallapja akár lyukas is lehetne a ház és a vga kari jobb szellőzése érdekében.
Nekem ez az Imon panel sem tetszett soha (praktikus ugyan) ,de ezt is mellőzném így az előlapra is mehetne egy 80-as venti, ha nagyon muszáj vagy bármilyen más dizájn elem. -
zodo
nagyúr
Jól lenne már látni a megvalósításokat is!
Szerintem: (csak az ötletekre reagálva)
1. Kis méretű, gépet csakis panel vagy picopsu-al lehet készíteni.
Sfx,Tfx táp nem játszik, mert akármelyik oldalra teszed magas, széles vagy mély lesz a ház.
Ha kell némi kakaó akkor egy "Mai" Low profile vga (HD5670 61 TDP, GeForce GT 430 50W TDP) kártya + alacsony fogyasztású (kb. 45W TDP) procival készítendő.
Inteles procik fogyasztását, nem ismerem!Kicsi ház alatt a Vaiko Self házat értem ami 255 x 225 x 126mm (sz x mé x ma)
Slim ODD-al + akár 3 db 3,5" hdd-el vagy több 2,5"-al + Low profile vga + panel táp + Imon lcd panel2. Minden egyéb eseteben már-már felér egy kisebb matx házszerkezettel.
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #4986 üzenetére
Alakul az.
Pár kérdés vagy tipp megfogalmazódott bennem, ha nem haragszol meg érte.
Shuriken fölött is ki lesz alakítva valami szellőzési pont ugye!?
HDD-ket talán jobb lenne vízszintes helyzetbe hozni egy keretbe és a hátlapra mögéjük helyezni az említett 8-as ventit.
Vga felőli oldalt is kiluggatnám már most, hogy ne később kelljen a készre kezelt művet szétcseszni.
Minden elemet tartó rögzítés alá tennék valami rezgés elnyelő anyagot, mert mint tudjuk a fa igen jól alkalmazható a szórakoztató iparban, mint hangdoboz.
,de a te esetben a számítógéped egy "dobozhangú ládikára" hasonlítana.Amúgy, nagyon tetszik és jó lesz az ha nem is elsőre, de másodikra tuti.
Szerk: 5.000
Új hozzászólás Aktív témák
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest