- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
nekem van egy eladó i3-530+ GigabyteH55N-USB3 combom35ért, de load kicsúsznál a 65W-ból, hacsak nem vennéd vissza a feszt és órajeleket, idle 40W volt nekem a teljes gép konnektorból (400W táp 2x2GB ram i3-530 30GB SSD 50GB HDD) olyan 1V 2,93Ghz en volt 85W egy nagyon rossz hatásfokú táppal konnektorból load, ha ezt lejebb vinnéd esetleg az órajeleket pl. 2Ghz-re és HT kikapcsolás... teljesítményben és fogyasztásban is elérhetné a megfelelő szintet, na mondjuk neked AMD kell, halkan megjegyzem nekem amd athlon II és Phenom II is volt, de azok sokkal többet kajáltak még sempron le-140em is többet evett ennél az i3-nál
-
toldy
őstag
Úgy hogy a 65wba beleférj és ne legyen proci gond, "legolcsóbban" egy FOXCONN H67S + INTEL Core i3-2100T lenne. Ez esetben viszont az igp gyengülne, de még így is használható marad. Nem tudom hogy milyen progikat takar a "munka"?
Hoppá, közben találtam egy olcsóbb megoldást. Igaz kicsit alacsonyabb orajel és nincs ht, de prociban még így is erősebb az e350-él és igp marad az ami az i3 ban van.
Intel Pentium G620T
És kb 17k a proc. -
user137
őstag
pont, hogy a webes dolgokra alkalmatlan az Atom. Se YouTube HD, se Indavideó HD (majd ha lesz egyszer), se normális erejű multitask.
Amit mondasz megértem, nálam is rokonoknál halomban állnak a 800-as celeronok meg a 2.4-es 5 éves P4-ek, oszt semmi bajuk sincs, csak picit sárga már a ház, meg picit zörögnek a ventik...
Az Atomban nincs annyi CPU power, mint egy legalja Core2Duoban. Pont a web az, ami iszonyatosat fejlődött (Flash, Ajax, Divx Web player) és egyelőre nem megy az ION erejéből erre semmi (flash béta, OK). Skype chat + Internet, Google Earth? Képnézegetés 10-12mpixeles gagyigépekről? Ezek sajnos anyós-szinten is mind-mind CPU-ból mennek.
Sztm ha tartós rendszert akarsz vidékre, rokonnak, olcsóban valami 2magos AMD-ben nézegetnék, Intelben pedig egy Core2Duo alá nem adnám, de ha belefér, akkor i3 (fogyasztás!) - ez persze már budget kérdése. 7-10 évre 100k csak nem sok egyszerre anyósnak?
-
zodo
nagyúr
Teljesen passzívat már most felejtheted, már a AT3IONT-I is melegszik, gondolom a nagy tesó még inkább.
5 Voltról járatott 12-es venti javallott ami halk, de már nem passzív a cucc. LinkAT5NM10-I már két magos. Ph-s hír.
"és vagy 7-10 évig megállja a helyet win7el."
Erre most nem hiszem, hogy tudnék tuti választ adni, pláne, hogy az atom procikról és az egyéb társairól pl. int. videóvezérlőkről gőzöm sincs.
, de biztos jön valaki aki kisegít.
(#3837) gyiku
Lassan írtam.
Videó mire elég. 720p-s filmet talán viszi, de inkább Atom klub tagokat kellene kérdezni vagy teszteket keresned.
user137
Ok, te nem vennél, de akkor várjuk az ötleteidet.
Amúgy még csak most derült ki, hogy gyiku nyerte meg a milliárdokat. -
-
zodo
nagyúr
Két lap közül talán az Asrock, mert ddr2 ramokat kezel (gondolom van otthon elfekvőben) bár az Intel chipset már nem mai darab, viszont az Asus lap árából már egy komplett konfig is kijönne.
Költséghatékony Asus-ból a AT4NM10-I vagy ott van még a Gigabyte GA-D510UDHáznak a 180 Wattos tápegységgel szerelt Chieftec BT-02B
(Kép csalóka ami a slim odd előlapját illeti, mert normál 5,25" kell bele.)
vagy külső tápos, slim odd hellyel Antec ISK 310-150, Point of View New York+60 Wattos külső táp ebbe csak 2,5" hdd tehető! , Point of View Tokyo+180 Wattos sfx táppal.Ha valami sikkesre vágysz: ASUS AT3IONT-I Deluxe pack.
, de az apróban is találni jó cuccokat.
-
.mf
veterán
Nem kell mindenhez erőgép, van élet 3GHz alatt is
Duál-Atom teljesen jó netezéshez, szinte észre sem veszed, hogy nem egy erős asztali konfigon vagy. A fogyasztás, zaj, platform ára között viszont már sokkal nagyobb a különbség. Nem hinném, hogy máról holnapra, de akár pár éven belül hirtelen ugrásszerűen annyira megugrana a netezés gépigénye, hogy kevés lenne
480p youtube és 720p videó még processzorerőből is elmennek sima Duál-Atommal, az IONos verzió pedig win7-ben már kísérleti flash-gyorsítással is rendelkezik, így 720p youtube is simán ment, és ION-nak köszönhetően FullHD videó is gond nélkül, minimális processzor-terheléssel megy. Sőt, ahogy win7-ben már készülget ION-hoz flash-gyorsítás, lehet, hogy idővel a többi hasonló gépen is jobban fognak ezek futni.
-
Osibaa
senior tag
Megértem, nincs is bajom az IDE-vel, csak azt mondom, hogy ez erősen korlátozza a lehetőségeket, mert a fejlettebb ITX lapokon nincs IDE port.
Jó pár évre konfigot tervezni nehéz, mert sok minden változhat. Egyik oldalról a Win7 és a netes szabványok pár évig maradni fognak, így ez nem indokolja majd a hardver gyors elavulását. Másik oldalról ha mégis cserélned kell (pl. a felhasználási terület változik), akkor kisebb bukóval tudsz kiszálni egy olcsóbb konfigból.
-
Osibaa
senior tag
Szia!
Azon a lapon nincs IDE port
Netezésre szerintem is bőven elég a 2 magos Atom 2 GB RAM-mal, szerintem ennél erősebb felesleges. Amin van IDE port azok a 945GC chipes lapok (amit canniball linkelt) és a Gigabyte D510-es lapja.
Háznál arra figyelj, hogy divat a HDD-t 90 fokkal elforgatni a kis mini-ITX házakban és így a HDD-t és DVD-t nehéz felfűzni 1 IDE kábelre. Ami szerintem működhet, az a JCP MI-101, Thermaltake Element Q, DTK CAS-8889QAC, CFI A8989, Spire Powercube, Point of View Tokyo.
-
zodo
nagyúr
Melyik gyártó jöhet szóba egyáltalán.
Jó kis lap, de tényleg nem olcsó.Ha meg nem is neked lesz akkor lehet Intel és pl. egy MSI Wind Nettop 120 nem lenne jó?
(#2604) canniball
Mivel nem volt semmi bővebb infónk (mint ahogy már egy pár kiderült) csak az olcsóságra mentem.
Amd vonalon, szerintem zsebbenyúlós lesz a cuccos. -
zodo
nagyúr
Szia gyiku! Rég láttalak.
Cd, minek egy netezős gépbe?
Ötlet az van bőven, de egy kb. pénzmag keret se ártana.Amúgy, ahogy canniball is említette, netezni egy atom lap is elegendő lehet.
Pl.: Intel D945GCLF egy olcsó LC-POWER LC-1300mi házba.(#2601) Upssz.
Akkor marad a Jetway Minix ,ha találsz valahol. Esetleg Jetway J7F3E1750
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest