Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bobalazs: i5 4690 + RX 460 HTPC
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
TurboK0
üzenetére
Tápja válogatja, van amelyik nem szakad be annyira alul sem, de ami igazán számít az szerintem a teljesítményarány. Gyári specikben is általában 10%-ig lehet hatékonyságot megtalálni - bár a szabvány ugye sok esetben csak 20%-ig ad meg értéket... szóval 10%-nál még annyira nem esik be vészesen ha mákod van ill, talán találsz rá számokat. Én erre lőttem, emiatt kisebb ATX/TFX tápokat kerestem mindig ha épp az kellett, persze ez is nehéz ügy... 300W is necces, nemhogy alatta, kb. ilyen 20W idle-re célozva.
Tldr: én is azért váltottam anno a kis HTPC/NAS-nál DC-re... nagy volt a különbség, de aztán később ATX/TFX tápot is sikerül találni ami nem volt vészes. Wattban persze, arányosan az is sok nyilván. Mondjuk 23W vs 28W rémlik az egyik mérésből.
Amúgy meg ilyen kis számoknál minden számít, még ventiből is van olyan ami 2x annyit kér, HDD-k meg durvák. Épp nemrég néztem körbe itt az áremelkedés közepette, hogy mit lehetne venni. Gold pont sokat evett idle, 6W körül, van ami 3-4W-on elvan. Árak miatt enterprise cuccokra is ránéztem, 3-4 féle HDD szinte mind idle/load 8-9W/11-12W+
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Fury 2x4GB 2133MHz DDR4 kit / Beszámítás OK! / Akciós Ár!
- ASRock B250M-HDV / MSI B150 PC Mate
- Kingston FURY 32GB (2x16) KIT DDR5 5600MHz CL40
- Kingston HyperX FURY RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- G. SKILL 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL36 Ripjaws M5 Neo RGB Black - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Bluetooth hangszóró FM rádióval
- 27% - Crucial 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CT48G56C46S5 Notebook RAM!
- 27% - ASUS TUF VG249Q3R Gaming IPS Monitor! 180Hz / 1ms / 1920x1080 / FreeSync
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- HP OMEN Transcend 2.8K OLED / Ultra 7 155H / RTX4060 8GB / 16GB 7467MHz / 1TB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest