Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz TurboK0 #67181 üzenetére

Tápja válogatja, van amelyik nem szakad be annyira alul sem, de ami igazán számít az szerintem a teljesítményarány. Gyári specikben is általában 10%-ig lehet hatékonyságot megtalálni - bár a szabvány ugye sok esetben csak 20%-ig ad meg értéket... szóval 10%-nál még annyira nem esik be vészesen ha mákod van ill, talán találsz rá számokat. Én erre lőttem, emiatt kisebb ATX/TFX tápokat kerestem mindig ha épp az kellett, persze ez is nehéz ügy... 300W is necces, nemhogy alatta, kb. ilyen 20W idle-re célozva.

Tldr: én is azért váltottam anno a kis HTPC/NAS-nál DC-re... nagy volt a különbség, de aztán később ATX/TFX tápot is sikerül találni ami nem volt vészes. Wattban persze, arányosan az is sok nyilván. Mondjuk 23W vs 28W rémlik az egyik mérésből.

Amúgy meg ilyen kis számoknál minden számít, még ventiből is van olyan ami 2x annyit kér, HDD-k meg durvák. Épp nemrég néztem körbe itt az áremelkedés közepette, hogy mit lehetne venni. Gold pont sokat evett idle, 6W körül, van ami 3-4W-on elvan. Árak miatt enterprise cuccokra is ránéztem, 3-4 féle HDD szinte mind idle/load 8-9W/11-12W+

Új hozzászólás Aktív témák