Új hozzászólás Aktív témák

• Wohme

tag

Sziasztok!

Jelenlegi kis szerverem:
    Ház: IX-03B-OP + MK-35DV bővítőkeret
    Integrált alaplap: ASRock J4205-ITX
    RAM: Kingston 4 GB 1600 MHz KVR16LS11/4
    Táp: Chieftec CDP-120ITX (Paneltáp + külső adapter)
    Merevlemez: WD Red Pro 10 TB WD101KFBX

Van még egy ugyanilyen alaplapom és csinálni akarok belőle egy második (biztonsági) szervert földrajzilag más helyen, ahova menthetem a backupjaimat. A jelenlegi házba tervezném ezt a másodlagos szervert, mert az nagyon apró, limitált kapacitású és nem túl jó a szellőzése. Vettem már egy Fractal Core 500 házat, amibe a fő szerveremet raknám át. Ezt akár tudnám több (max 3) merevlemezzel is használni.

Már mindenem megvan a projekthez, kivéve a táp… A jelenlegi Chieftec panel + külső adapteres táp jól működik eddig, viszont már nem nagyon elérhető és horror áron adják. Én még 17 ezerért vettem 2021-ben, amit akkor is sokalltam. Tekintve, hogy az új Fractal Core 500-as tud már akár ATX-es tápot is fogadni, így megvan a lehetőségem, hogy a paneltáp megy akár másodlagos szerverbe, és az elsődlegesbe beszerzek egy ATX-eset. Viszont félek nem lenne túl jó a hatékonysága egy ATX-essel, mert nagyon keveset fogyasztana.

Kérdésem tehát, hogy hogy oldjam meg ezt a problémát. Nehezen találok értelmes paneltápokat és 12V + 10A adaptereket. Tudtok ajánlani valamit erre?
    Vagy esetleg van értelmes ATX vagy SFX megoldás, ami jó hatékonyságú lenne?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés