Új hozzászólás Aktív témák

• Zotya0218

tag

Üdv mindenkinek!
    Hol is kezdjem?
    Az édesapámnak állítottunk össze egy mini itx konfigurációt, kifejezetten netezéshez.
    Nos 3 eszközt osztanánk meg, HDMI Switch segítségével egy monitorhoz. Egy ATX asztali, egy laptop és a mini itx gép.
    Kettő switch is ki lett próbálva, de a mini itx nem kapcsolja be a monitort, csak a boot legelején, aztán kikapcsol a windows töltésnél. Pár másodperc alatt lezajlik az egész! A másik kettő eszközzel (ATX, laptop) a switch és a monitor, tökéletesen funkcionál!
    A mini itx lap: ASRock J3455B-ITX. Ennek integrált a cpu- ja. Nos az alaplapi HDMI csatlakozóra van kötve, a monitor. Ha switch nélkül egyből a monitorra kötöm, akkor működik a D-Sub és a HDMI is! Persze a HDMI csak akkor 100%- os, ha úgy telepítem a windowst, hogy arra volt csatlakoztatva! Különben ha az analóg D-SUB- al telepítem, akkor amikor csatlakoztatom a HDMI- re, lemegy a boot és a Win 10 zárolási képernyője előtt (ahol a jelszót kéri) vár sötét képernyővel 3 percet. Ha HDMI vel telepítem és átkötöm a D-Sub- ra, majd vissza a HDMI- re, akkor is ez a 3 perces "várakozási idő" jön elő. Tehát HDMI- vel kell telepítenem és ott is kell hagynom, hogy ne legyen ez a 3 perces. De Switch- el sehogy nem akar működni! A monitoron azonban csak 1 HDMI és 1 D-Sub csatlakozó van!
    Arra gondoltam, hogy nem elég az áramerősség, mely kijön a CPU lapkájára integrált GPU- ból. Ezért raktam bele dedikált kártyát! Sajnos ez a lap rendelkezik PCI Expressz x16 foglalattal, de csak x2 móddal fut!
    Tettem bele először egy Sapphire HD 5550 majd egy Asus EN8400GS kártyát, de eredménytelenül! Switch nélkül egyből a monitorra kötve még csak a boot folyamat sem volt fellelhető! A monitor kiírta: No Signal!
    Betudtam annak, hogy ezek a kártyák nem támogatják a X2 módot! Aztán amikor bekapcsoltam a Win10- et, és már a kártyák nem voltak benn, hanem az alaplapi D-Subbal használtam a gépet, nagy lelkesen tudatta velem, hogy "Ő" tölti le az illesztőprogramot a kártyákhoz! :W (Még be is azonosította őket!)
    Nem láttam értelmét visszatenni egyik kártyát sem. Hiszen illesztő nélkül is kellene menniük!

Most itt vagyok, hátha kapok egy jó tanácsot. Talán tud valaki segíteni.

U.i.: Már a Bios ban kikapcsoltam minden fellelhető energiagazdálkodási funkciót, de a switch- el való működést képtelen vagyok beüzemelni!

Új hozzászólás Aktív témák