- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- bambano: Bambanő háza tája
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
netseft
aktív tag
Valaki adhatna tippet, mert jelenleg patthelyzet áll fenn nálam.
micoATX-ről váltanék miniITX-re, ehhez házat és alaplapot kellene cserélnem. A ház ki van már választva elméletileg (Lian Li PC-Q08), viszont az alaplapnál elakadtam. LGA1156-os processzort fogadó lap ugyebár nem sok van, az Intel DH57JG és ECS H55H-I lapokat kizártam, akkor már inkább Gigabyte GA-H55N-USB3, mivel ezen már van USB 3.0 is, a többi dologban egyeznek, továbbá elégedett vagyok a jelenlegi GA-H57M-USB3 alaplapommal. A probléma a H55N esetén az, hogy csak 4 SATA port van rajta, ami idővel kevésnek bizonyulhat, már most felhasználnám mindet. A Zotac lapok is tetszenek, a H55ITX-A-E már 6 SATA portot tartalmaz, viszont nincs USB 3.0, és csak egy helyen beszerezhető idehaza (nincs raktáron, drága is, nem ismerem a céget). Az ideális a H55ITX-C-E, vagy egy H55U3 lenne, előbbit csak Newegg-en találtam, ami nem szállít Európába, utóbbit pedig még a gyártó honlapján se találom.
A jelenlegi helyzet alapján először arra gondoltam, hogy megveszem a GB lapot, és vagy reménykedek, hogy nem lesz szükség 4-nél több SATA portra, vagy veszek mellé vezérlőkártyát, de az elfoglalná az egyetlen bővítőhelyet, csak 2 SATA portot adna (4-eset nem találtam), de ekkor árban már egy Zotac lapnál vagyok, így ez nem túl jó megoldás.
Az igazi az lenne, ha sikerülne szereznem egy Zotac lapot (leginkább az USB 3.0-sak közül valamelyiket), erre tudna valaki beszerzési tippeket adni? Mi a véleményetek a fentiekről?(Bocs, ha egy kicsit hosszú lett.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- OLED TV topic
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest