Új hozzászólás Aktív témák

• netseft

aktív tag

Valaki adhatna tippet, mert jelenleg patthelyzet áll fenn nálam.
    micoATX-ről váltanék miniITX-re, ehhez házat és alaplapot kellene cserélnem. A ház ki van már választva elméletileg (Lian Li PC-Q08), viszont az alaplapnál elakadtam. LGA1156-os processzort fogadó lap ugyebár nem sok van, az Intel DH57JG és ECS H55H-I lapokat kizártam, akkor már inkább Gigabyte GA-H55N-USB3, mivel ezen már van USB 3.0 is, a többi dologban egyeznek, továbbá elégedett vagyok a jelenlegi GA-H57M-USB3 alaplapommal. A probléma a H55N esetén az, hogy csak 4 SATA port van rajta, ami idővel kevésnek bizonyulhat, már most felhasználnám mindet. A Zotac lapok is tetszenek, a H55ITX-A-E már 6 SATA portot tartalmaz, viszont nincs USB 3.0, és csak egy helyen beszerezhető idehaza (nincs raktáron, drága is, nem ismerem a céget). Az ideális a H55ITX-C-E, vagy egy H55U3 lenne, előbbit csak Newegg-en találtam, ami nem szállít Európába, utóbbit pedig még a gyártó honlapján se találom.
    A jelenlegi helyzet alapján először arra gondoltam, hogy megveszem a GB lapot, és vagy reménykedek, hogy nem lesz szükség 4-nél több SATA portra, vagy veszek mellé vezérlőkártyát, de az elfoglalná az egyetlen bővítőhelyet, csak 2 SATA portot adna (4-eset nem találtam), de ekkor árban már egy Zotac lapnál vagyok, így ez nem túl jó megoldás.
    Az igazi az lenne, ha sikerülne szereznem egy Zotac lapot (leginkább az USB 3.0-sak közül valamelyiket), erre tudna valaki beszerzési tippeket adni? Mi a véleményetek a fentiekről?

(Bocs, ha egy kicsit hosszú lett.) :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés