Új hozzászólás Aktív témák

• zodo

nagyúr

Lassan de biztosan halad az IBM mini DIY projekt.

Ezidáig az alaplap behelyezésére hajtottam hogy legalább a (3 hó garis) tápegységet tesztelni tudjam ezért elkészítettem a távtartók furatait ami jelen esetben nem is volt annyira egyszerű mint más "olcsóbb" házak esetében pláne megfelelő célszerszám nélkül.
    Ház burkolata, kemény mint a páncél ill. plusz egy lemezvastagságot kellett betörni ami eredetileg a gyári alaplaptartó lemez rögzítési sínje.

Ebben a kiépítésben vásároltam a kuckót.

Három rögzítési pontot készítettem mert nem igazán fértem hozzá a negyedikhez és ennél a szokásos talpas/műanyag távtartót alkalmaztam.
    Sok időt agyaltam hogy mi legyen a hátoldallal mivel a gyári hátlap nem szabvány méretű (alacsonyabb, szélesebb) és így szinte egy új hátoldalt kellett volna "faragnom" vagy a régebbi Compaq D530 SFF házam hátoldalából készíthettem volna némi rögzítési probléma megoldása után egy esztétikusabb hátoldalt.
    Végül maradtam a "kivágom és jó napot" megoldás mellett mert hátul úgy sem látszik majd hogy nézz ki. :D

Lábakat egyik oldalt már rögzítettem amik egy régi hifi deck lábai voltak.
    Másik oldal lábaihoz megfelelő méretű süllyesztett fejű csavart kellene találnom vagy kétoldalú ragasztó lesz a vége mert a ház ezen oldalán nyúlik végig a tápegység ami közvetlenül az aljlemezre fekszik.

Talán idén nem lesz időm a további átalakítási folyamatokra de ezúton kívánok Boldog Karácsonyt a topik/fórum tagjainak!

Új hozzászólás Aktív témák