Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
skyrush7
üzenetére
Nem egészen értem a kérdést, mármint az akkumulátor jelent-e veszélyt..?
Veszélyt nem igazán jelent, illetve ha fűtetlen helyen tárolod, ahol mínuszok vannak, és lemerül az aksi, akkor szétfagyhat, bár ennek szerintem eléggé kemény hideg kell. Akkor is megmarná kissé a sav a környezetet, ez lehet a legnagyobb veszély.
Bár bocsánat "zselés" (AGM) aksiról van szó, talán ez nem is tudna szétfagyni, illetve nem folyna ki a sav.
Tárolás szerintem egyszerű, fagymentes, melegtől is védett(Ne a kályha mellett legyen), száraz helyen. Védőkupakot én nem teszem rá.
Legalább havonta tölteni, de én kb kéthetente rátöltök. Automata töltővel, ami átvált csepptöltésre, és motor akkuhoz is jó. Lidlben 6e. ft. Fontos, hogy motor akkut tudjon tölteni a töltő, ezek általában 0,8A árammal töltik a motor aksit.
Ha autós töltővel megküldöd 5, vagy több amperrel, nos....Következő szezonra esélyes lehet egy új aksi.
A ráírt erősség 10%-ával, vagyis a 8Ah-s akkudat pont max. 0,8A-el illik tölteni, persze az automata töltők visszaveszik ezt az áramot is, ahogy nő az akku feszültsége.
Én kazánházba tárolom az akkukat. Fűtetlen (Van bent egy vegyes tüzelésű kazán, de ritkán röffentem be. Mondanám, hogy lusta vagyok, de igazából olcsóbb a gáz), hozzá van épülve a házhoz, szóval télen 5-10 fok közt van a hőmérséklet. Ez jó az akkuknak, meg az almának is.
Szóval legfontosabb egy motor aksit is kezelni tudó töltő. 5-25 C közötti száraz hely, és legalább havonta rátölteni. Ennyi.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Zyxel NAS326
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
nyogo83
sityupityu