- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzlobiG
félisten
válasz
runner 125 #26946 üzenetére
Esélyes...
Ha 20-30k-t elmegy már annak örülök. Am nem is 2003-as csak el volt nézve az első forgalomba helyezés volt 2003-ba a gép 99-es elöl még az eredeti gumi van fent.
Tök jó amikor kérdik pl ma is na új motort vettél mondom igen új.
(#26947) SymbianOS Az igen pár perces meló, nem semmi árakon dolgoznak.
-
5k reális a két gumim felszereléséért?
-
SzlobiG
félisten
Átléptem a 10k-t.
-
iff
senior tag
válasz
runner 125 #26941 üzenetére
Nem szeretném még eladni, mivel újonan vettem. Ha legközelebb motort veszek, majd valami használt motor lesz és a többit meg normális minőségű alkatrészre költöm.
-
t1
veterán
Most hívott egy érdeklődő holnap valószínűleg megnézi a motort... bár már most alkudozással kezdte a beszélgetést nem vagyok el ájulva tőle...
-
Faterom haverjának is F-act van, több mint 20 ezer km van benne, de motorikusan tip-top, igaz 50km/h fölött még soha nem ment, bár a műanyagok kissé fakultak, hiába árnyékban/fedett helyen van tartva. Mondta az illető hogy elég érdekes néhány dolog felfogatása, egyszer a kipufogó szakadt le rossz úton, tavaly az index tört le (külső behatás nélkül) és a teleszkópot megcsavarta a rossz út, amúgy meg van vele elégedve. Tehát lényegében ha az ember kifog egy jót, akkor sokáig nincs vele komolyabb gond, de ha belenyúl a kínai motorok világába, akkor nagy buktával száll ki belőle.
-
-
iff
senior tag
Ma voltam a motoromért a szerelőnél. Hátsó kerék csapágy csere. 1200km bírt ki.
-
Criton
veterán
válasz
runner 125 #26933 üzenetére
Sajnos hiába mondom neki ezeket a dolgokat, a kontrasztrugóra meg a görgőkre is azt mondta ma, hogy azok jók, most rakni fog bele egy új kuplungrugót és akkor nem lesz semmi probléma. Gondolom azért ő sem hasra ütve rendeli és rakosgatja be a dolgokat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Criton #26932 üzenetére
Ezt inkább neki tedd fel.
...mondom, a legjobb ilyen helyzetben mindig gyári cuccokkal összerakni. Ezért célszerű, ha az ember egy aprót konyít a technikához, s persze van pár szerszámja.
Megvenni szépen mindent és otthon összerakni. Ahogy válaszolták is a motor kopásából, használtságából fakadóan érdemes egy általa is írt görgőszettet venni, majd kikísérletezni (ilyenkor lenne jó a ford.szám mérő), h melyikkel a legoptimálisabb a motor gyorsulása, viselkedése.
Gyári motorba tök értelmetlen lépés erősebb kontrasztrugót, erősebb kuplungrugót rakni, mert csak el lesz rontva.Dorogon is ismerem Egü-ékat, hozzájuk is kiviheted, ráadásul Bélának sokáig volt egy Aerox-a.
-
DigitXT
félisten
válasz
Criton #26930 üzenetére
Na, de ha tönkrement, akkor miért kérdés, hogy miért cserélték?
Mert tönkrement. Nem tuning célból, csak mert már nem volt jó, na.A kuplungrugót viszont nem is árt, ha megnézik, hiszen ha a hő kikezdte
a kontrasztrugót, akkor már azok sem lehetnek éppen a toppon... Ez van.
(Nem szeretik a rugók az extrém körülményeket: változhat a rugóállandó,
a terheletlen hossz, minden, aztán nem csoda, hogy nem működik jól.)
Szerk (#26932): Ez mind feltételezés. Mivel általában jól megy a géped...
Igazából az új kuplungrugó nem nagy beruházás - és ártani nem árthat. -
Criton
veterán
válasz
DigitXT #26928 üzenetére
A fúrást elvileg azért csinálták a deklin, mert a kontrasztrugó a nagy hő miatt tönkrement.
Kuplungrugót viszont eddig még nem cseréltek, ma megnézte a szerelő és mondta, hogy valami tuning cucc van benne, ezt cseréli gyárira.De érdekes, hogy pénteken cserélték erősebb kontrasztrugóra, tegnap délutánig semmi probléma nem volt a géppel...
-
DigitXT
félisten
válasz
Criton #26927 üzenetére
Én nem tudom, miért cserélték a kontrasztrugót, de a szerviz biztos tudja:
annak a szerepe alapvetően a váltáshoz kapcsolódik, szokták a variót úgy
is hivatkozni, hogy az "első" varió, mivel a hátsó tárcsával együtt működik.
De ezt szépen leírják a behangolós cikkben, amit már korábban linkeltem.A kuplungrugó ha elgyengül, okozhat olyat, hogy túl hamar nyit a kuplung,
így túl alacsony fordulatról kell a gépnek indulnia, ezért lesz nagyon lomha.
Azt viszont nem tudom, hogy a hőmérséklettől hogyan függ a rugóerő: már
rég voltak a fizika órák.(Meg ott általában egyszerűsítésekkel éltünk.
)
-
DigitXT
félisten
válasz
Criton #26924 üzenetére
Az a kis rugó "A" kuplungrugó.
Annak erőssége felelős a kuplungpofák
kicsapodásáért, vagy épp a ki nem csapódásáért...Értelemszerűen ha
ez(ek) ERŐS rugó(k), akkor magasabb fordulaton fog nyitni a kuplung, de
ha gyenge/gyengék, akkor akár már alapjáraton is csúszni fog, forgatja a
kereket pl. a sztenderen. Na az nem jó. Még szívatóval sem szerencsés:
nekem régebben szívatóval (picit) indulni akart a gép magától. Amióta be
lett lőve az alapjárat, rendben van ez is - hiszen szívatóval sem megy az
alapjárat 3K fölé, de ugye csak 4K-nál nyit a kuplung, szóval minden oké.Az nem árt, ha cserélik, legalább tuti egyformák, és jók lesznek...
Szerk: kép.
-
Criton
veterán
-
DigitXT
félisten
válasz
Kolondrum #26915 üzenetére
Már csak azt kéne tudni, hogy ez a "hintáztatás" min tud segíteni?
Az tuti, hogy ezzel mozgatod pl. a kuplungharangot, tehát ha esetleg
kicsit megragadt volna valamelyik kuplungpofa, akkor vissza tud esni,
de ha így volna, akkor meg alapjárat nem lenne, és leállna a motor.
(Hiszen ha leoldott a kuplung, attól még belül alapon is pörgeti a szíj,
ha meg csúszik folyamatosan, akkor nem nagyon maradna alapjárat.)Azért fura, mert nálad ERŐS kuplungrugók vannak, hiszen csak vmi
7K-nál nyit. Akkor hogy is indulhat 5K-nál? Ha csak nem úgy*, hogy
nem oldott le teljesen, de akkor meg ugye az alapjárat sem lenne jó.Szóval hibás a váltód és ezt meg is mondták? Leginkább a kuplungot
tudom gyanúsítani, de a többiek írták pl. a nehéz görgőket is, stb. De
az is igaz, hogy a görgők súlya nem függ a hőmérséklettől.Sajnos
automata az egész (bár emiatt általában szeretjük), így nem olyan
egyszerű (pláne tök laikusként) megállapítani, hogy mitől "rohad le"...Pl. én is gyanakodtam a kuplungra, amikor "dugózási" gondom volt,
de azóta nem nagyon tapasztaltam a jelenséget - nem volt dugó-,
ill. úgy érzem, hogy inkább a motornak nem tetszik ez a "kicsi gáz -
csúsztassuk picit a kuplungot 4K környékén" üzemelési szakasz...
(Könnyen be lehet nézni, hogy mi "a gyanúsított", és mi a probléma
valódi oka, illetve, hogy lehet-e user error? Kezelhető-e másként?)
*: van egy kis hiszterézis a kuplung működésében.
Ez a varió
következménye gondolom: motorfordulatszámot lehet mérni, de a
kuplung tengelyének fordulatszáma függ a varió helyzetétől, ezért
a varió beállításaitól is. Nálam pl. 4K-nál fog a kuplung induláskor,
de ha lámpához csorgok oda, csak kb. 3,5K-nál old ki, tehát az is
előfordulhat, hogy HA ilyenkor odahúzok, akkor már 4K alatt indul.
Elvileg csak a görgőzéssel is el lehet b*szni az indulást is. -
Telda
addikt
Nektek mániátok ez a szervizbe húrcolaszás
.
-
AndrewTdi
addikt
válasz
Kolondrum #26915 üzenetére
Ócsán. Nem túl közel, de szerintem nem is vészesen messze. Felőlem azt is csinálhatjuk, hogy jössz te is, rápillant arra is.
De akkor kéne egyeztetnem vele.
Telenor kilenc 348 948
ez a saját számom.
Vagy esetleg írjatok privit konek mikor lenne jó. Nekem leghamarabb holnap délután, de akkár csütörtökön is..
Annyi, hogy Csabival kéne egyeztessek. -
válasz
Criton #26903 üzenetére
Figyu nézzük meg az e a hibád mint nálam. A jelenség nálam km 10km után jön elő ebben a 25 fokban. Erre akkor derül fény ha lassítok és/vagy megállok. Állok a pirosnál (úgy írom le amikor még nem tudtam kezelni a dolgot régen!!!), kapom a zöldet, húzom, a fordulat kb 5k-ig felmegy hangja elcsuklik és lassan nekiindulok, de nem fullad, egyszerűen nehezen megy, pont mint amit írt, mintha 5-be indulnál autóval (igaz azzal el sem lehet). Aztán ha elindul eléri a fordulat a kb 7k-t és mintha mi sem történt volna. Stimm?
Mert ha igen tudok rá egy kis könnyebbséget. Mielőtt megállsz a pirosnál ellenőrizd, hogy nem a fog lerohadni, ezt úgy tudod, hogy megállás előtt ráhúzod, ha felpörög rendesen akkor indulásnál is menni fog, ha érzed, hogy nem pörög csináld azt a pirosnál, hogy kicsit gurulsz, vagy hintáztatod a motort és hidd el jó lesz. Mert az fix, hogy ennek valami pozícióhoz van köze, ha rossz pillanatban jön a piros lerohad, ha jó pozícióban semmi gond, ezért kell mozogni vele alapjáraton mert beáll a jó pozícióba. Mondjatok bármit én ezzel tudom kezelni a jelenséget. Viszont menet közben ha pl 20-al megyek már nincs mit tenni rohad és lassan gyorsul. Otthon is ahol nincs nagy nyüzsi próbáld ki az elméletem, melegítsd be (ezt amúgy durva emelkedőkkel meg lehet tenni) és idézd elő a dolgot amikor induláskor lomha, ekkor hintáztasd a motort előre hátra vagy gurulj vele fél-1 métert és megszűnik a baja. Ezt mondta tábori is, hibás a váltóm, rá is írta magának, hogy így adták át nekem. Idővel az a hő amit termel bent a gép megeszi amúgy a rugókat stb, gondolom laikusként a sok felhevül-lehűl körtől megváltozik a rugó szerkezete és jellemzői. A mirekék azt mondták (korábban felhívtam őket) rossz esetben ez a dolog odáig fajul, hogy ami a hajtás körül van az minden elfárad és cserés. Az, hogy a fentebb leírtakból mi igaz mi nem majd akkor ha a verimat is megműtötték + mentem vele 1000km-t.AndrewTdi! Csabi helyileg hol van?
-
Criton
veterán
válasz
runner 125 #26908 üzenetére
Egüéktől megkérdeztem a görgőt, és az alábbi választ kaptam:
Yamaha Aerox görgő: 5,5 15x12
5.4gramm a gyári Aerox görgő ,ebbe amibe nagyon biztos vagyok,katalógusból van kinézve.a kipuffhoz ha veszel 4.5 görgőt adnak ,nekem avval nagyon pörgött mert még multi varió is van benne,szóval jobb ha veszel készletet.,5.5-6-6.5 körüliket.Egüék szerint , a kontrasztrugó ennyire nem befolyásolhatja azt, hogy nem indul el a motor full gázon, szóval most ők is a görgőt mondták hogy nehéz, hogy a gyáriakat kell belerakni.
De hidegen akkor ez a probléma miért nincs egyáltalán
-
Criton
veterán
válasz
runner 125 #26908 üzenetére
Fordulatszámmérő sajnos nincs
Akkor a görgőket lenne érdemes megnézetni
És az hogy lehet, hogy hétvégén semmi probléma nem volt, csak most -
runner 125
nagyúr
válasz
Kolondrum #26899 üzenetére
Van olyan rang is? Nem is tudtam.
Őszintén, nem figyelem a rangokat, meg amúgy sem az én feladatom gondolom megítélni, h milyen rangot érdemelnék meg.Criton
Szerintem ezt nagyon alulgörgőzték, az-az nehezek a görgők. Tipikus jelenség. Nehezen indul, és a végsebessége sem a régi.
Fordulatszámmérő van rajta? A jól behangolt variátorral a motor gyakorlatilag végig nyomatékcsúcson forog, és a végső fordulat csak a motor végsebességéhez közel éri el a maximumot.
Nem véletlenül szoktam emlegetni, h ha lehet, ragaszkodjunk a gyári értékekhez. Érdemes megkérdezni a Yamaha-t, h fojtás eltávolítása utána náluk mi a bevált konfig. Mekkora görgőkkel, milyen kontrasztrugóval szokott a motor legoptimálisabban működni.
-
Criton
veterán
A probléma ott van, hogy szerintem nagyon nem azt csinálták meg amit kellett volna=a hiba még fent áll-az egyik(hogy indulásnál semmi erő, de pár perces állás után megint van, a motor nincs leállítva.)
Egyébként hasonló a probléma mint itt.
A melegedést megoldották, a rugó cserélve lett, akkor még mi lehet a probléma?Tegnap hazamenetelnél volt az, hogy egy kedves BKV bevágott elém és satuznom kellett, gázkar teljesen 0ba ugye, mikor megint gázt akartam volna adni, akkor megint alig indult meg. De a "hegyre" ettől független most jól felmegy - innen , gondolom hogy a deknit megfúrták ebben segített.
-
Criton
veterán
Munkába menet megint előjött a problémám
Félúton voltam, Erzsébet híd lábánál, piros lámpát kaptam,zöldnél húzom neki a gázkart és alig akart elindulni, majd megindult. Viszont emelkedőnél semmi baja nincs, most van benne erő, gondolom a fúrás miatt.
Nos, én ma visszaviszem a motort a szervizbe mert ez nagyon nem jó
Kontrasztrugó nem lehet, már kétszer cserélték, deknit megfúrták.
Akkor mi mondhatja be mindig az unalmast?Ez nonszensz, hogy két napig jó, aztán megint előjön
-
Grillo
őstag
A robogóblogon emlegetett Darázsgarázzsal van valakinek tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest