- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gerner1
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- iPhone témaösszefoglaló
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
lorant80 #5980 üzenetére
"A belső csatlakozóig is kábel vezet néha - mint pl. az én esetemben? (a külső antennától a kábel)"
Ehh, kezdek összezavarodni. Arról van szó, hogy az antenna nem attól külső, hogy kábel vezet hozzá, mert néha a beépítetthez is kábel megy, igaz csak néhány centiméteres. Attól az még beépített.
"és mi a különbség a dedikált és a nem dedikált WAN-port között?"
Az, hogy 'nem dedikált WAN-port' nem létezik.. Egy AP azért nem router, mert egyáltalán nincs neki WAN-portja. Mégis létezik AP, amelyik képes router funkciókra is kliensként, a wifi-oldalról (pl. címet fordít a LAN-portok felé, van DHCP-szervere, stb.). Erre írtam azt, amit.
"de szoftver-esen nem lehetne lekapcsolni a nem használt antennát? (a kettőből az egyiket)"
Győztél, ez megoldható. Írtam, hogy a DD-WRT például képes erre: az antennákat nem csak szétválasztani lehet adás és vétel irányokra, hanem mindkét módra ugyanazt ki lehet jelölni, azaz beállítható, hogy mind az adás, mind a vétel mondjuk a baloldali csatlakozót használja. Ekkor a diversity-mód nem működik, nincs átkapcsolás. Ha a másik aljzatra teszel antennát, annak a jelét nem fogja venni a router (vagy legalábbis erős csillapítással teszi, mert a félvezetős 'kapcsoló' leválasztása nem tökéletes). De ennek szerintem nincs túl sok gyakorlati jelentősége, mert ha leszeded az egyik dipólt, akkor az az aljzat úgysem lesz tartósan kiválasztva, ha meg fixen a másik aljzatot választod ki, akkor ezen minek rajtahagyni az antennát?..
"De 100%, hogy ez az elnevezése (RP-TNC) a csatlakozónak? És gondolom evvel a csatlakozóval is simán össze lehet hozni a Wireless kábelt!"
Azért ilyen dolgoknak simán utána lehet nézni a neten, pl. abban a DD-WRT-s összefoglaló táblázatban is szerepel a csatlakozó típusa. De már csomószor szereltem, eddig RP-TNC volt, sosem más. Továbbá mindig az adott kábelhez választunk csatlakozót, merthogy RP-TNC dugóból is létezhet többféle, attól függően, hogy milyen (átmérőjű) kábelre alkalmas.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Igényes Gamer PC - Ryzen 5 9600X - 32GB DDR5 - 512GB SSD - Asus TUF RTX 3070 Ti - Vízhűtés - 850 táp
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Express iPhone Szerviz 6 hónap garanciával, saját futár, ingyenes tisztítás és ajándék fólia
- Lenovo Thinkpad T540p i5-4200M / 8GB ddr3/ 120gb sata ssd / töltő / akku nincs
- EPSON TM-T20III (012) Ethernet Blokknyomtató
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest