- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-03-03 22:50 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sketch001
aktív tag
Az MK3 jó volt, de az nem változtat semmit a tényen hogy brutálisan lassan hoztak ki mindent . A mini cuki, az SL1 meg zsakutca volt amikor megjelent is. Ja csináltak filamentet is, de azt nem a nyomtatót fejlesztő mérnök csinálta...
Nem volt konkurencia a piacon olyan durva, ezért is tehette meg hogy drágán árulta kvázi ugyanazt csak kipofozva több mint egy évtizedig. Így lehetett upgrade kiteket árulni, mert annyira radikalis változtatás nem volt...
Az MK3 imput shapinget nem tudott, az mk4 -be sos hekkelték bele 23-ban, mert annyira gáz volt hogy náluk nincs, és egyébként az automata szintezes is ilyen volt, már mindenki otthon építette utólag bele amire meltoztattak fejleszteni gyári megoldást rá.
19-23 között volt a zárás valóban. Pont ebben hozta ki a bambu a teljes kezdő lineupot... X1c, p1s , A1, a1mini... És a többiek se ültek a babérokon.
A prusa egyébként vállalható gépeket csinált a kezdetek óta, baromira tularazva mert a piac megengedte, és nem hajtotta a fejlesztést. Mert nem kellett rohanni. De látszik hogy amióta van konkurencia, valahogy ők is tudnak dolgokat csinálni... A core szeria pl egész szimpi, bár nekem kicsi, és még mindig fapados ezer helyen a kamerátol a szelloztetesen át sok szempontból
-
Sketch001
aktív tag
Újító? 4 év alatt lett Mk3 ra szintezes... Egy évre rá egy minimális hw ráncfelvarrás, majd 6 évig ment a lassú, apró pofozgatas a követhetetlen verziokkal, bármi áttörés nélkül.
Majd kijott az x1c 22-ben, és négy év alatt lett mk4, XL, coreone core one l, és társai...
Az egész mainstream nyomtató piaci posvany alloviz volt 22 előtt, az n+1-edik Mk3 marginalis ráncfelvarrás versenyzett az n+1-edik ender 3-al , és alapvetően nem nagyon ment semmi se előre se hátra...
És most sem feltétlenül vették fel a kesztyűt, lásd az xl 5 éve megy változtatás nélkül... 2 fejjel 3k eur, felét se éri, de legalább majd 900 eur erre a szánalmasan gagyi enclosure kit ha nem játék anyagokkal akarsz nyomtatni... Mondjuk aktív fűtés nélkül eleve miért akarnal olyat csinálni...
Valszeg azt is kinyirja az indx, és biztosan nem fogok sírni miatta... -
Sketch001
aktív tag
Hát bambu előtti időkben azért a prusa nem erőltette agyon magát a fejlesztésekkel... Finoman szólva se...És akkor is indokolatlanul drága volt, most egy fokkal azért jobb a helyzet, de... Ebben se volt sok prusa munkaóra, az indx az bondtech fejlesztés kizárólag, kellett neki egy rögzítő sín, a többi kb kész klipper macro. Pont ez a szép az indx rendszerben, hogy kb bármilyen modern, nyílt gépre fel lehet építeni, ha értesz hozzá akár otthon is... Már készült jópár voron ilyennel, lesz egész biztosan construct3d is, meg ki tudja még mi
-
Sketch001
aktív tag
-
DarkByte
addikt
Köszi, de inkább a pár tulajt kérdezném akiknek már megérkezett hogy mi a gyakorlati véleményük.
A Prusa i3-mat is beállították anno hogy milyen ultra csendes. Hát azért nem az. A stepper motorok vinnyogása messze a legidegesítőbb órákon át hallgatni, a heatbead is együtt rezeg a mozgatásokkal, felerősítve azt. A kis dolgozószobámból gyorsan száműztem, mert nem tudtam mellette koncentrálni a kódolásra huzamosabban.
A ventillátorok is messze zajosabbak a folyamatos szélzajjal mint az ember elsőnek gondolná.
Szóval az ilyen marketing brossúrát erősen fenntartásokkal kezelem.Nyilván nem várom hogy olyan halk legyen mint egy lézernyomtató, de ez mégis egy zárt házas gép. Gondolnám van némi előrelépés. Cserébe mondjuk sokkal gyorsabb nyomtató, szóval lehet alapból is hangosabb.
-
Zsolty20
senior tag
-
kokokka
addikt
-
Zsolty20
senior tag
Én egy Centauri Carbon 2 comboval szerettem volna TPU-t nyomtatni, de totális kudarcba fulladt a próbálkozásom

Az eredeti hotendet ami alapból rajta volt instant eldugaszolta és kuka lett, még szerencse, hogy van itthon tartalékom így az állt hadrendbe. Természetesen azt is eldugaszolta és éppenhogy sikerült megoldanom a problémát így úgy döntöttem, hogy ezzel a masinával nem nyomtatok TPU-t, pedig jó lenne nyomtatni. Majd beszerzek egy Bambu A1/A1 minit arra.
Pedig direkt nyomtattam hozzá külön kompenst ami csak kell ahhoz, hogy működjön, de egyszerűen az extruder behúzza és itt megáll a sztori, valahogy nincs kedvem se energiám ennyit tökölni vele. -
bigrob
őstag
-
SaPeter
csendes tag
Szia!
Nekem Flashforge gépeim vannak ezzel a megoldással. 3db ADX5 színes. Olcsóbb mint Elegoo és van más Flashforge nyomtatóm is. A pro verziót meg a bambukat vagy sunlu szárítóból etetem, vagy adagoló dobozból, ahol szárítás után is sokáig alacsony nedvesség tartalmúak maradnak.Nincs fűtés, nincs szárítás, -erre igazából nincs szükség, ha könnyen nyomtatható filamentet használunk PLA és PETG. 90%-ban elég szárazan és vákuumozva érkeznek a filementek még a T.emuról is, amelyik meg nem, azt a szárítóban szárítom. A színes nyomtatásnáél az a a tapasztalatom, hogy 2 hétnél tovább egyik sincs a gépen, mert vagy elfogy , lecserélődik másik színre és megy vissza a folyamatba - szárítás -tároló doboz, polc. Mire egy PLA vagy PETG megszívja magát vízzel egy lakásban eltelik 1-3 hónap.
nincs beépített forgató motor, - Az IFS rendszer másként működik az extruder előtt igenis van motor, abban a kis dobozban, ami a filementet be-ki mozgatja. A spulni meg egy rugós mechanizmus, amely képes visszatekerni a filamentett a kellő mennyiségben. Tehát nincs lógás, általában mindig feszes a filament a spulni és az IFS között.
Cserébe még csak nem is olcsóbb. Van valami elönye?
Szerintem olcsóbb. Mutass egy 4 színű CoreXY nyomtatót, amely 150.000 alatt van.
Nem feltétlen az ára miatt választottam, a döntő szempont a 20-25%-kal kevesebb szemét termelés, és hogy létezik hozzá hack amivel kikapcsolható.
Nekem kényelmes, hogy oldalt van a 4 tekercs.Oké talán nem kell akkora utat megtenni a fej és a filament tároló között, mint a "hagyományos" rendszereknél
Ettől jobb a helyzet, mert a filament bowdenben fut az extruder és betöltő/IFS motor között, ami biztos rövidebb a hagyományosnál, de szerintem ez nem döntő szempont. Az extruder és az olvadék kamra közti távolság számít.TPU - igen azzal is megy, csak sok rtelme nincs, mert nincs igazi színválaszték. PLA-ból meg végtelen. Egy COLD lappal, meg a fogyasztása is alacsony,
Nagyon elégedett vagyok az AD5X-el, csak nem kell tőle elvárni, hogy műszaki filementekkel is nyomtasson hiába bírná a fej a 300 fokot.
Ha van kérdése bárkinek szívesen válaszolok. Az elsőt megvettem, kibontottam és 15-20 perc múlva már nyomtatott. Szerintem ez az útja az olcsó színes nyomtató használatnak. Biztos vagyok benne hogy év végére 100e körülire csökken az ára. majdnem Bambu élmény.... -
willmenn60
újonc
-
kavalkád
senior tag
-
kokokka
addikt
Nekem márciusban hozzák. El kellett adnom az egyik Kobra 3 Combo-mat, mert már egy tűt sem lehet leejteni a szobában. Tény, hogy ahol magas a páratartalom, oda jobb a szárítós ACE, de nálam állandó 25 körül mérek, így eddig sem volt gondom soha, a már kicsomagolt és külsőről használt filamentekkel sem. De az új ACE-ből az X is etethető és előrendelésben azzal is lehetett kérni. Én a fentiek miatt nem vettem hozzá, amúgy is van még egy-egy a K3-hoz és a K3 Max-hoz is.
-
azbest
félisten
Az elegoonál a fej fenn van, az asztal süllyed le.
A fehér meg aszal lengetős fajta, ahol a fej lenn kezd és felfelé halad. Amíg alacsony modelt nyomtatnak, elfér szépen, de magasabbaknál már kiáll a bowden valamerre és ott sem lehet az útjában semmi, mert beleakad.Amúgy az ilyen marketing fotók sokszor csalnak, mert úgy vannak beállítva, hogy nincs minden kábel rajta vagy a normálnál rövidebb van, vagy szimplán 3d render, nem valós fotó. [kép]
A több színű/anyagos módra van többféle megközelítés, mindnek megvan a maga előnye és hátránya.
Amúgy persze vannak olyan nyomtatók, ahol külön szárító dobozban van az anyag cserélő. De azok nem a 200-300 dolcsisok szoktak lenni.
-
azbest
félisten
ha a tekercsek elhelyezésére gondolsz, a sima otthoni felhasználók számára készül. Relatíve kevés helyfoglalással, egybepakolva minden. Ja és persze, mert olcsó gyártani.
A mozgó fej miatt kell a bowdennek hely. Közvetlenül nem lehet odatenni a tekercseket, mert oldalra rángatja a fej. Kell távolság.
5leteseN ja az kihagyott ziccer, hogy nem árulnak rá plusz burkolat elemet, szárító opciót.
-
Zsolty20
senior tag
-
5leteseN
őstag
-
ralfee106
tag
-
soldi3r
veterán
-
Emunem
őstag
-
frescho
addikt
-
doc
nagyúr
-
frescho
addikt
- Megnéztem jobban belül és kidobhatná oldalt. Attól, hogy mindenki így csinálja lehetne ennyi eszük. Mielőtt ide ért már kinyomtattam a csúszdát, de ettől ez nem lesz jó.
- Ugyanez a riser. Amivel küldték tartó elem, az lehetne alapból a spacer. Végül mellé raktam az ACE-t, mögötte meg elfér a vödörke a poop-nak.
- Lehetett volna 5:1 és megint nem hátul, hanem oldalt a spool tartó. A háta mögé nyúlkálás nem kicsit zavaró.
- Szűzen bekapcsolva nem volt benne filament, így nem világít semmi. Legalább felvillanhatna, vagy valami, így jól átvert.
- Nekem meg nem megy a wifi, nem lát semmit. Telefont ha megosztom, akkor azt látja. A KLP1 is látta. Ez így halovány
- Nyomtatni akarok, nem regisztrálgatni. Eleve külön hálón tartok minden eszközt rendesen tűzfalazva. LEhet szakmai ártalom, de láttam elég dolgot, hogy így tegyek.MrAlex:
Tudtam, hogy mit veszek, mert megnéztem előre, de ezek a hibák olyanok amik pénzbe sem kerültek volna, ha nem "más is így csinálja" alapon dolgoznak, hanem kicsit gondolkoznak. A kidobozolásnál is volt 1-2 apróság amivel könnyíthették volna az ember életét. Egyben kikapni a 25 kg-ot úgy, hogy nincs hol megfogni kicsit nyögvenyelős volt. Rinkhals-t már lehúztam, adapter holnapra lesz meg. Orca profilokat is hozzá kell majd idomítani, de kivárom azt, ha nem USB-vel kell macerálni.
Kis pofozgatás után meg fogok vele békélni, mert kalibrálás nélkül, polcról levett filamenttel, kézzel kikényszerített cserével is helyből nyomtatott egy elfogadható hajócskát. Kalibrálni kell és kicsit ismerkedni vele, ha már bezártam a saját alhálójába. Kinéztem pár C= logót, színcserélő teszteléshez jók lesznek. Már csak azt kell kitalálni, hogy mi legyen a KLP1 sorsa.
-
MrAlex
tag
-
Petakii
csendes tag
-
Emunem
őstag
-
Imy
veterán
-
kavalkád
senior tag
-
azbest
félisten
-
Chimpy
tag
-
JulianSinulf
őstag
-
JulianSinulf
őstag
Ez nem megvilágítás függő. 3 színre van osztva a szál. Orientációtól függően változik a szín. Ha kinyomtad még egyszer ugyanígy, akkor ugyan így fog kinézni. Ha elforgatod 90 vagy 180 fokkal, akkor változni fog az oldalankénti szín.
A hosszú kígyó is ilyen 3 színűből készült. Csak más színösszeállítással. -
kavalkád
senior tag
-
katyilkadr
tag
-
HornedReaper
senior tag
-
F.E.K..
senior tag
-
Emunem
őstag
-
JulianSinulf
őstag
-
ptesza
senior tag
-
bigrob
őstag
Poop bucketnek még az A1-hez nyomtatott van használatban..

Elvileg egy kolléga a közeljövőben átveszi a pakkot és akkor majd keresek valamit, de nekem elég egy sima doboz mögé.Recommended temp 220°C, de ott nekem folyt, én sem értem...

-
bigrob
őstag
-
bigrob
őstag
Anycubic Kobra S1 Combo szösszenet/előjáték:
Hazaértem, berángattam a 30kg-s csomagot, gyorsan összeraktam, alap beállításon nyomtattam egy 10x10cm-es kockát 2 réteg, felső réteg utolsó bő harmadán/felén beraktam sport módba, ott egy kicsit gyengébb lett a minőség (bal alsó sarok).

Aztán el kellett mennem asszonnyal vásárolni, közben kinyomott egy ilyen kingroon papír tekercs adaptert, szemre hibátlan, főleg hogy 2 hónapja levegőn lévő maradék PLA-val nyomtattam amit előtte 1 órára bedobtam a szárítóba. Ezt lehet elhibáztam és PETG-ből kellett volna.

A telefonos app egy kalap kakival egyenlő, nem lehet ránézni a nyomatra, nekem folyamat timeoutol iOS-en, anydesk, gépről nézve az anycubic next slicerben működik, ha rányomok telefonon a webcamra a led-et bekapcsolja, de kikapcsolni már nem lehet, vagy nem találtam csak még meg hogy hol.
Settings/printing-en belül ha a LED be van kapcsolva, nem engedi kikapcsolni nyomtatás közben.
(ezt kikapcsolva már működik ahogy kellene)Orcából még nem működik a LAN-os IP-s elérés, úgyhogy pillanatnyilag még csak a gyári szeletelőt lehet használni, ez állítólag a közeljövőben lesz frissítve.
Volt még egy anomáliám, alap beállításoknál rácsatlakoztam a Wifi-mre, routerben kaptam IP-t, láttam a MAC címet, le tudtam fixálni, de a nyomtató nem érezte, hogy mi az IP cím, csak kiírta hogy csatlakozva, nincs IP, töröltem, ismét hozzáadtam és utána már jó volt, megkapta a DHCP-n kiosztott IP-t.
Gyári build plate nagyon király, jól tapad.
Szerintem halkabb mint a Bambu A1-em volt.
-
bigrob
őstag
-
kemcso
Ármester
-
kokokka
addikt
-
kokokka
addikt
Miért is? Az S1-nek is van külön doboza, ahogy az ACE-nek is. Mindegyik rendelhető önmagában is (majdnem ezt vettem én is, de a méret miatt inkább a K3 Max-nál maradtam). Én is előrendelésben vettem az első K3-at, megkaptam a nyomtatót, majd két hét múlva az ACE-t. Sőt, a másodiknál is volt egy hét különbség a nyomtató javára. De most jóval nagyobb időbeni különbséget mondanak szállításra az oldalon, így szinte biztos, hogy amint elérhető a nyomtató (régiónként változik) küldeni fogják. Aztán egy hónap múlva meg az ACE-t. Legalábbis mikor megrendeltem a K3 Max-ot még ekkora különbséget írtak.
Most nézem éppen. S1 EU-ba 03.25-04.05 között. Az ACE meg szintén EU-ba 05.20-05.30. Másfél hónap a különbség! Nem fogják megvárni, kiküldik előbb a nyomtatót.
-
bigrob
őstag
-
bigrob
őstag
-
kemcso
Ármester
"Ha Bambu kell" tök nem kell, gőzöm nincs hogy Bambu vagy Anycubic
Egy dolgot olvastam, hogyha ABS-el akarok nyomtatni, akkor zárt a javasolt. Igen, lakásban lenne, így egy légtérben. P1S elsőre overkillnek tűnik, de nem értek hozzá. 
Imy: Anycubic Kobra S1 369€, a P1S 640€, majd duplája a második, mi az ami indokolja, hogy full kezdőként a dupla árút vegyem?
szerk: illetve egyelőre AMS tuti nem kell, két-három színű kismacska figura nyomtatása nincs tervben
-
Imy
veterán
-
szabieable
aktív tag
Persze x tengely mentén, de ha Yban van elcsavarodva vmennyire azt már nem tudja 2 pontból szintezni. Megnéztem a q4 bedjét, 6 ponton felfogatva valszeg nem fog elmászni, de az extra 4 rögzítés annyi lett volna árban kb mint egy harmadik motor és akkor tényleg párhuzamosba tudja rakni magát a gantryvel teljesen
-
szabieable
aktív tag
-
bigrob
őstag
-
bigrob
őstag
Köszönöm!
Az alábbiakat tudtam leszűrni:
Bambu P1S Combo - 868,72€ (szállítással)
Qidi Plus 4 - 855,73$ (- store, - ali kupon) - 21,42 - 60 --> 774,31$ -- ehhez majd még egyszer meg kell venni a Qidi Boxot ~240$ lesz majd egyszer... --> 1095,73$
Anycubic Kobra S1 Combo - 654,94$ - store - ali kupon - coin --> 588,10$Qidi így már nekem túl sok.

67 nyarán volt egy Anycubic 4max-om amit amúgy szerettem.
Mostanában mennyire ajánlottak?
Szeletelő mennyire használható? Bambu szerű online elérésre lehet számítani?
-
bigrob
őstag
-
Flashback
veterán
-
frescho
addikt
-
Emunem
őstag
-
ptesza
senior tag
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
Erre gondoltal, ugye? [link]
Hat ez a lista nalam sajnos tobb szempontbol sem jatszik, egyreszt ezek a nyomtatok egyszeruen tul nagyok, fizikailag nem fernek el, masreszt az aruk nem kicsivel dragabb az amugy sem tul olcso Bambu A1 Minihez kepest, hanem tobb mint duplajanal indulnak...
De megprobalok korulnezni, talalok-e valami koltseghatekony zart nyomtatot, de ha nem, akkor szerintem maradok a Mininel, ugyis tenyleg csak idonkent kell, az alapos, huzatos szelloztetest meg mar megszoktam a lezervagonal is
-
doc
nagyúr
-
doc
nagyúr
-
Norbi46
aktív tag
-
Norbi46
aktív tag
-
bajnokpityu
félisten
-
Norbi46
aktív tag
-
Tarokk79
aktív tag
Megvártam az első réteget 1.4-re állítva a flow ratiot. Így néz ki.
Behoztam a vízmértéket, de gondolom nem így kellene nézni
. Fluidban, Orca slicerben, vagy hol kellene néznem a szintezést?
Kinagyítottam, amit kértetek:
Nekem továbbra is az a legfurább, hogy miért volt jó eddig a 0.98 és most miért kell ennyire megnövelnem? Vizes a filament? Eltömítődött a fej? De a többi észrevétel is érdekel. -
Tarokk79
aktív tag
-
DonElvis
aktív tag
-
ParadoxH
aktív tag
-
Imy
veterán
-
Reggie0
titán
Resintol fuggoen budos, a strapabiro anyagok jellemzoen rendkivul budosek, nagyjabol a pillanatragaszto es a kiontheto epoxi szaganak egyvelegere hasonlitanak.
Kismeretu vagy reszletesebb targyakat jobban lehet nyomtatni vele, mint FDM-el, vizallosagra is jobbak a jobb terkitoltes miatt, illetve a mechanikai tulajdonsagai majdhogynem izotropak.
-
mumtaz
senior tag
-
kavalkád
senior tag
-
ToBeY
nagyúr
-
Dadpool
aktív tag
-
JulianSinulf
őstag
-
katyilkadr
tag
-
katyilkadr
tag
Rendelni lehet több helyről is. Van ahol kétezer párszáz forintért is van 1kg ABS. Igazából sejtettem, mint macska az esőt, hogy nem hobbi gépek használják. A "kedvem" ($) elég szűkös, azért nézelődök minden irányba. Jelenleg a saját gyártású filamentjeimmel kínozom a Qidit, de nem ez a jövő. A 2.85-öst elvileg ki tudom húzni 1.75-re. Szeretek bütykölni, ezért hobbi.
-
Joshi
titán
Az jó ár, de mielőtt megrendelnéd nézz videókat/teszteket róla. Az a baj, hogy a legtöbb youtuber bérenc az ajándékba kapott nyomtatót nem fogja szidni, főleg azelőtt hogy piacra kerülne. Persze ettől még lehet hogy jó nyomtató az Anycubic S1.
Arra még figyeljetek, hogy az Anycubic AMS-e működjön az Orca Slicerrel is. Ha csak az Anycubic saját szeletelőjével fog működni, akkor nagyon le lesztek korlátozva. -
katyilkadr
tag
-
Joshi
titán
-
katyilkadr
tag
-
Joshi
titán
Igazság szerint kipróbálhatod az S1 Combot, legalább lesz tapasztalat. Ahogy nézegettem youtube videókat rosszat nem mondanak róla. Az biztos hogy jóval olcsóbb mint a Bambu P1S Combo. Az Orca Slicerben még nem látom az Anycubic S1 Combo-t, ha idővel benne lesz, akkor nagy baj nem lehet.
ui.: természetesen csak akkor ajánlható az S1, ha tényleg ~280k körül lesz az ára. -
ParadoxH
aktív tag
-
ParadoxH
aktív tag
Az Anycubic Kobra S1 combo-t nem ismerem. Ha fennáll ugyanaz a párhuzam mint a Kobra 3 és az A1 között (márpedig a Kobra 3 nál a userek voltak kis túlzással a beta-tesztelők), akkor én erősen ajánlom, hogy maradj a bambunál.
Bár nem mindenki ért ezzel egyet, de nagyjából azért konszenzus van arról, hogy a bambu nyomtatói ár/érték arányban leiskoláztatták a piacot. A többség próbál felzárkózni hozzá és őket követni / klónozni, tisztelet a kivételnek.
A bambuval egy kiforrott, teljes ökoszisztémát kapsz ami már egy ideje a piacon van és bizonyított. Az S1 combo most jelent meg. Én mondjuk örülnék ha valaki megvenné egy beszámoló erejéig a fórumon mint anno poli a K1C-t
-
Dadpool
aktív tag
-
Brain75
senior tag
-
rokapet
tag
-
rokapet
tag
A HOME_BUMP_MM (M914) az a TMC StallGuard érzékenységét állítja. A StallGuard egy, a modernebb TMC driver-ek által támogatott feature-t, ami érzékelni tudja a stepper motorok működése közben, ha ellenállásba ütközik a motor (által mozgatott tárgy). Azaz érzékeli ha a nozzle eléri az asztalt, ezáltal kvázi szoftveres endstop-ként tud működni (Sensorless
homing/probing). -
cross56
senior tag
Akkor kijelenthető, hogy gyárilag is elég korrekt a gép. Nekem is az tetszett nagyon, hogy nincsenek lógó kábelek, és így baromi jól néz ki. Az meg külön tetszik, hogy átnézik, és nyomtatnak is velük eladás előtt.
De ettől függetlenül egyelőre csak a kiváncsiskodás marad. Egyelőre az enderrel is beérem
Azóta megint írtak és 20 napot kértek “csupán” a kiszállítási időre. Lassan de biztosan nálam lesz. -
imibogyo
veterán
-
tvamos
nagyúr
Az enyem ezt mondja magarol
TYPE: Sidewinder
VERSION: 1.5(#27228) imibogyo
"Szerintem talán valami offset dolog lehetett a baj, mert baromi közelre került a fej az asztalhoz (miközben a "tesztcsík" hibátlan lett minden értelemben, tehát ez csak a tényleges modell nyomtatását érintette)."
Most, mikor lefeszegettem az alkatreszt, en is azt lattam, hogy az elso reteg rettento vekony lett, korommel sem tudom lekaparni az asztalrol. (Meg szerencse, hogy van alatta raft.) Persze, lehet az is, hogy ez a Prusa-Slicer dolga. Meg csak most telepitettem. (Volt egy kis kuzdelem, hogy linux alatt telepitsem minden felhasznalonak a gepen, de azert sikerult.) Nekunk a "teszt csik" jo helyre kerult, de nalunk az is nagyon vekony.Azt tapasztaltam meg, hogy most halkabb volt a gep, gondolom valami beallitas lehet. Mindenesetre orultem neki.
Azt tapasztaltam meg, hogy most egyaltalan nem csinal pokhalokat. Gondolom ez is valami beallitas lehet. Pedig probaltam ugyan oda allitani mindent.
Jovore ujra probalkozom, de elotte megprobalom osszevetni a beallitasokat a Cura beallitasokkal. Ott a raft valahogy jobb.
(#27229) Norbi46
Az univerzalis kedvenc, a Blender. Ingyen van, es akinek nem jon be a FreeCAD, annak ez lehet, hogy jobban kezre all. En a Blendert utalom... Kollegam a FreeCAD-et utalja.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Eladó egy pixel 8 128/8
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

poli27