Hirdetés
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Digitális Állampolgárság Program
- Lenovo X13 Yoga gen2 billentyűzetcsere
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz Kuruzsló #6151 üzenetére
- Amikor belépek az "Auto home" menübe, ilyenkor ha jól értelmezem be kellene állnia a fejnek a nullás pozícióba. Nálam viszont a tálca teljesen hátra megy elöl pedig a fej lelóg kb. 1 cm-t. Hogyan tudom bekalibrálni nyomtatót, hogy a fej a kezdőponton legyen?
Nem kell a tálca felett lennie a fejnek. Teljesen jó a home pozíció a "kívül" is.- Hogyan kell beállítani a hosszú csavart, ami a függőleges mozgás végállás kapcsolóját nyomja le?
A fej alá pont befér egy papírlap, ilyenkor kell a kapcsolónak teljesen lenyomva lennie?
Elküldöd home-állásba és a fejet az asztal 4 sarkán szintezed. Csak egy papírlapnyi hézag lehet a fej és az asztal adott pontja között.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
Saccco
nagyúr
válasz Kuruzsló #6176 üzenetére
Első ránézésre a legnagyobb gond az asztal szintezése, túl messze van.
Persze, hogy csak a gcode megy neki, azzal működik a nyomtató.
Gcode fejlécben szeretnél mahinálni? Ugye nem olyan kódot futtatsz, amit nem te szeleteltél?
Ha igen, akkor tegyél fel egy szeletelő programot, pl.: Craftware, Slic3r, Cura.
Nekem PLA-val a 205/60°C jött be eddig a legjobban.(#6175) blountex:
Sokszor nekem sem tetszik, ahogyan a tárgyakat pozicionálja az asztalon.(#6180) PNP:
Azért van kettő, hogy tudj választani, de a Titan a jobb. Teljesen jó bowden-nel, nekem is úgy megy.
Nem lesz halkabb, mint a másik gépeid, amíg nem cseréled a léptetőket TMC-kre.
Ha nem nyomtatsz gyorsan, akkor elmegy direct-ben is.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Kuruzsló #6541 üzenetére
Ahogy janek69 is írta, az a 0,4-es fúvóka 0,2mm-rel szeret nyomtatni. Csinálj egy kockát 0,2-vel, ott jobban látszanak majd a változtatni való dolgok.
(#6544) TheProb:
A Tarantula gyári autolevel része nem sokat ér. A felára túl magas, feléből lehet olyan szenzort venni.
A drágábbhoz a nagyobb asztalt adják + az autolevel szenzort.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Saccco
nagyúr
válasz Kuruzsló #6551 üzenetére
Van egy kis mozgás a Z tengelyen. PLA-val nyomtatsz ugye? Akkor a tárgyhűtő elengedhetetlen. Jelentékeny minőségugrás lesz a vége. Ha van egy akármilyen ventilátorod azt is odateheted, amíg nyomtatod a tárgyhűtőt.
(#6548) TheProb:
+ Áfa.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
janek69
senior tag
válasz Kuruzsló #6714 üzenetére
Azt inább ne tedd,legyen külön ami a fejet hűti és a vezérelt a tárgyhűtésre.
Egy ismerős a tartantulán a vezéreltre dugta a fejhűtőt és nagyon rövid idő alatt,amíg próbálgattam eldugult.
Megolvad az anyag már a PTFE csőben és szépen belegyógyul.
Szerintem ez a megoldás nagyon kevés levegőt nyo a tárgyra.[ Szerkesztve ]
-
Zsolt74
senior tag
válasz Kuruzsló #6714 üzenetére
Igen.
Abból baj lehet, ha nem hűtöd a fejet, mert elakadhat benne emiatt a szál.
A fej hűtőnek mindig mennie kell.
Nekem eredetileg 3010-es ventilátor hűtötte a fejet, de ez kevés volt, nem nyomtatott szépen, felraktam rá egy 4020-ast és rögtön sokkal szebben kezdett nyomtatni.
Nem gondoltam volna hogy ennyire számít hogy mekkora ventilátorral van hűtve a fej.Zsolt
-
KIZS
aktív tag
-
izisz
senior tag
-
izisz
senior tag
válasz Kuruzsló #6858 üzenetére
Dugulás/heat creep+dugulás/elakadás bármikor a nyomtatás folyamán előjöhet, nincs időhöz kötve.
Nálam pl régen a gyakori retract okozott "dugulást" (a modell tulajdonsága volt, hogy szapora, sűrű retract kellett)
Kulu22 felvetése megfontolandó.
Ha jól látom, valami MK8 hotended van, annó az aneton én szívtam vele sokat, míg normális heatbreaket és bele normális teflon csövet nem sikerült összehalásznom, addig feszt előfordult dugulás.
Amúgy mikor eléred a "csak kattog fázist" húzd ki a filamentet és nézd meg a nozzli felőli végét - régen nekem ilyenkor ott egy kis dugószerű, megvastagodott képződmény alakult ki, és akkor le is kattogott mindig, mert azt már nem bírta a motor áttolni, nem volt elég képlékeny az anyag a dugós résznél) -
izisz
senior tag
válasz Kuruzsló #7055 üzenetére
Feltéve ha ez az első rétegedről kép: egyszerű, túl közel van a nozzle az asztalhoz. A normál mennyiségű anyagot kisebb térben van helye csak lerakni, ezért torlódik és ilyen minta alakul ki.
(Akkor is ez lesz a minta, ha csak az asztal egy részén van közel a nozzle, máshol meg jó a távolság. Ugyanaz a gebasz, az anyag torlódik)
Azt érdemes észben tartani, hogy a nozzle-asztal távolság a két elem hőmérsékletének függvénye IS.
Vagyis ha variálsz bármelyik hővel, akkor változik a távolságuk egymáshoz képest - ergó, ha addig tökéletes is volt az első réteged, a hőváltoztatás után pár század mm eltérés lesz.
Anyagra is van ilyesmi tipp, PLA jobban "belenyomandó" az asztalba, míg pl petg nagyobb asztal-nozzle távolságot igényel, mint pla (itt is csak század mm-ekről beszélek)Mikor nálam ilyen minta előfordul, akkor pár század mm-t "emelek" a nozzlin (vagyis Z probe offsetem állítom), annyi elég is szokott lenni és már ki is simul.
Konkrét példa nálam:
PLA, 205-55 fok, -0.08 Z probe offszetet kér
PETG, 230-85 fok, -0.02 Z probe offszetet kér (vagyis növelem a távolságot)
(szerk2: azért emlegetek probe offszetet, mert nálam ez a Z végállás kapcsoló is)[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
válasz Kuruzsló #7058 üzenetére
Húha...
Milyen nyomtatód van, mi a pontos típus? Van bed level szenzorod?
Ha nincs szenzor (ezt tippelem), akkor a bed level-el játsz. Szintezd az asztalt kézzel úgy, hogy növeld picit a távolságot a nozli és az asztal között. (pl ha eddig szorult a papírlapod szintezéskor, akkor most csináld úgy, hogy ne szoruljon) -
KIZS
aktív tag
-
blountex
senior tag
válasz Kuruzsló #7084 üzenetére
Ez jól hangzik. Én speciel hajlakkozok, egy régi tubus elfogyott gondoltam nézek valamit a boltba láttam van Nivea, legalább neve van a hajlakknak meg írták hogy ultra erős. Jól van akkor kipróbáljuk, és rájöttem hogy pocsék, meg se tapad rajta a PET-G.
Kérdés az hogy mennyire tartós ez az öntapadós anyag? Gondolok itt arra, hogy ha neki esek késsel, de leginkább spanglival és kalapáccsal szedem le a cuccot, akkor mennyire sérül a felülete?
Csak mert van egy eredeti buldtakom ami szintén elég erős, de arra nem akartam nagyon nyomtatni lévén ha feljön (volt akinek igen) utána elég macerás azt eltávolítani... ezért rakattam rá külön üveget, mert azzal ilyen gond nincs, csak a tapadást kicsit nehéz megoldani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- OLED TV topic
- Ukrajnai háború
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest