Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-03 22:50:33

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37845) rokapet válasza fabula (#37763) üzenetére


rokapet
tag

Hali!

"most egy Sapphire Plus SP-5 van, amit szintén gőzerővel tuningolok, de ez már Core XY mechanikás és kisebb tételekben ráköltve valamint az eredeti helyett klipperrel futtatva egy egész jó kis nyomtatót lehet belőle kihozni, nem túl drágán."

Én éppen az Ender 5 Pro tuningolásán töprengek (DD, linear rail legalább az X tengelyen, ilyenek..), és a hozzászólásod olvsása után utánanéztem ennek a printer-nek. Az árához képest nem rossz, 300x300 asztal, CoreXY, mindhárom tengelyen lineáris sín, a review-k alapján masszív váz, a V1.1-ben már mind az 5 stepper driver TMC2225. Gyárilag ugyan bowden-es, de a BMG klón extruder belét fel lehet használni ha mondjuk Sherpa Mini extrudert építene hozzá az ember, valamint van hozzá a "The Diamond Mount" hotend ( [link] ), ami egészen pofásnak néz ki, össze lehet legózni bele a dolgokat.

Amik kevésbé tetszettek:
- TMC2225 helyett lehetne benne TMC2209. Spóroltak kemény 10$-t!
- Az alaplap elvileg MKS Robin Nano V1.3. A gyártói leírása ( [link] ) alapján ebben forrasztani kell a driver-eken, ha UART módot szeretnél. A lap V2-es verzióján már nem. Újabb 10$ spórolás.
- Video review-k alapján bár 2 darab Z motorja van, de endstop kapcsoló csak 1 van rajta, az egyik motorhoz. Spórolás 2$.
- Illetve a bed esetében a klipszelős üveg, nekem valami mágneses-felxibilis lap jobban tetszene, de ez egyéni preferencia. Lehet hogy az üveggel kevesebb baj lesz a simaság terén, de azokat a csavarozható klipszeket nehezen veszi be a gyomrom... Tudom, létezik rugós klipsz a papírboltban.
- Klipper-el nem megy rajta az LCD, legalábbis egyelőre. Túlélhető, csak kellemetlen.

Szóval most vakarom a fejem (főleg DeniL tuningról és átépítésről szóló hozzászólásai után :)) ). Az Ender 5 Pro megvan, csak átépíteni kellene, de távolabbról is jól látható összeg, legalább a gép árának fele kellene hozzá, ha mindent meg szeretnék csinálni rajta (plusz a klipperesítés), és azután is csak egy konzolos 220x220 méretű asztallal rendelkező printer marad, ami egyszer-kétszer már kicsinek bizonyult. Avagy jöjjön egy SP-5 , az Ender-hez képest talán némileg kevesebb összegből a DD-sítés, és lenne egy 300x300 méretű CoreXY printerem klipperesíthetően, az Ender meg mehetne az apróra úgy, ahogy most van.

Te miket terveztél átalakítani vagy alakítottál/cseréltél rajta?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.